Anna eet het liefst spruitjes en donkerbruin (zo ongeveer het donkerste wat er is) brood. Bij chocola en snoep schudt ze heftig nee.quote:Op dinsdag 8 juli 2008 08:45 schreef Stiemie het volgende:
Popples gelukkig nog een pannenkoeken-haatsterWas al bang dat Linde niet helemaal normaal was
quote:Op dinsdag 8 juli 2008 08:48 schreef Jarno het volgende:
[..]
Anna eet het liefst spruitjes en donkerbruin (zo ongeveer het donkerste wat er is) brood. Bij chocola en snoep schudt ze heftig nee.. Alhoewel ze de laatste tijd wel steeds vaker een hapje gebak meesnoept op een verjaardag ofzo.
quote:Op vrijdag 23 januari 2009 18:33 schreef Faja-Lobi het volgende:
De meeste mensen met kinderen weten vast en zeker dat er tijden zijn dat ze beduidend minder goed eten dan normaliter. En al onze kinderen, wij zelf ook, hebben zo ook allemaal hun eigen favoriete gerecht/hapje. In dit topic zou ik het leuk vinden om dat ene gerecht of dat ene hapje uit de doeken te doen waar je je kinderen wel mee aan het eten krijgt of waar ze nog net niet dagelijks om vragen.
Ik zelf ben geen keukenprinses, ik heb een man die gek is op koken en ik zelf sta een enkele keer in de keuken. Dit gerecht maak ik wel zelf, okay het recept komt wel van een AH kaartje jaren terug, geloof een jaar of 7 terug, en heb er mijn eigen draai aan gegeven. De kinderen vinden het heerlijk en het is ondanks een taart een aardige maaltijd.
(Pittige) worteltaart
5 plakjes deeg voor hartige taart (ik haal meestal gewone bladerdeeg) diepvries (van Koopmans) 450 gr
1 rode paprika
stuk salami of ontbijtspek
2 winterwortels
2 eetlepels zonnebloemolie
4 eieren
75 ml slagroom (bekertje van 125 ml)
2 zakjes geraspte kaas (voor de pittige variant kan je Frico Red Hot nemen) a 100 gram
quichevorm ingevet 24 cm doorsnee (ik heb geen quichevorm en gebruik gewoon een springvorm, ik doe ook het restantje bladerdeeg in reepjes over de taart heen)
Over voorverwarmen op 200 graden celcius. Deeg ontdooien en de ingevette bakvorm er mee bekleden, daarna met vork op verschillende plaatsen inprikken. Paprika en wortel schoonmaken, in blokjes snijden en in een braadpan met olie samen met de salami circa 5 minuten bakken. Gooi het paprika, wortel en salami (of bacon) in de bakvorm. Eieren loskloppen met zout, room en kaas. Hierna mengsel over bakvorm verdelen. Taart in het midden van oven in circa 30 minuten goudbruin bakken.
Je kan er voor kiezen om de salami achterwegen te laten, dat is namelijk ook het originele recept maar ik vind het wel lekker er door heen. Ik gebruik meestal het restant balderdeeg om de bovenkant mee te bedekken maar je kan het ook open laten. Mocht je het bedekken laat dan de taart nog even iets langer bakken, een minuut of 5.
Dus wat is jullie succes recept ? Doe inspiratie op bij andere ouders maar beperk je tot 1 recept zodat we niet straks een topic in CUL worden.
Wij hebben het niet gebruikt bij de echte eerste hapjes. Ik denk dat we dat soort kruiden vanaf een maand of 9 zijn gaan gebruiken. En dan nog mild. Maar je kunt zo'n saus ook prima achteraf kruiden. Gehakt gebruiken we altijd gewoon zo..quote:Op zondag 26 juli 2009 18:36 schreef DJMO het volgende:
ik ben al wel speciaal zoutloos gaan koken deepfreeze; zodat ik het niet een keer vergeet als ik jan mee wil laten eten![]()
maar ik dacht dat champignons pas na het eerste jaar mochten omdat een schimmel is. en het gehakt kruid ik altijd met twee bouillonblokjes dus das vrij zout. daar moet ik maar eens een andere oplossing voor zoeken dan. maar mogen bijvoorbeeld knoflook en paprikapoeder, kerriepoeder dan wel als kruid??
Dat wilde ik ook net zeggen!quote:Op zondag 26 juli 2009 19:57 schreef Jojogirl het volgende:
Spinazie mag je toch ook niet 2x verwarmen i.v.m. nitraten?
Ik ga zo zelf weer een paar erg standaard hapjes maken (aardappel met wortel en aardappel met boontjes) voor Isis.
Ik houd persoonlijk wel van een goeie Merlot...quote:Op maandag 27 juli 2009 21:13 schreef Ticootje het volgende:
jen heeft wel fruitpotjes gehad, omdat ik die zo lekker vind.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |