wat een leuke nieuwe avatar heb je, piet.quote:Op maandag 16 juli 2007 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Umami, de vijfde smaak
En wat onderzoeken
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=8282275
http://www.foodstandards.(...)chnical%20Report.pdf
http://www.ific.org/publi(...)sodium-Glutamate.pdf
quote:Op zondag 22 juli 2007 22:51 schreef donleo het volgende:
het komt echt over de hele wereld voor.
Vooral in kaas is het duidelijk zichtbaar.
Parmezaan zie je vaak je van die witte puntjes zitten...
in gedroogde ham (pata negra, iberco belotta etc..)
Het is calcium phosfaat volgen sommigen, volgens anderen zijn het glutamaten, weer anderen zeggen dat het zouten zijn en nog weer anderen zeggen dat het caseine kristallen zijn.quote:Op zondag 22 juli 2007 23:01 schreef Stereotomy het volgende:
[..]![]()
Je denkt toch niet dat dat mononatriumglutamaatkristallen zijn?Kijk eens naar andere droge kazen, ook witte puntjes. Mooi he.
![]()
Gedroogde tomaten is een goeie om te proberen.quote:Op zondag 22 juli 2007 23:47 schreef phileine het volgende:
Het wordt vaak wel omschreven als de smaak van het vruchtvlees van een tomaat, maar dan moet je wel een hele goede tomaat hebben, niet die Nederlandse waterbommen. En de typische smaak van de meeste paddenstoelen wordt ook veroozaakt door die "umami-kwaliteit". En parmenzaanse kaas dus.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |