Dat jij zo'n kereltje bent die wijn bij z'n ontbijt drinkt en de meest extravagante dingen vreet moet jij weten. Ik ben zelf iemand die alles proeft en ook vrij veel eet. Heb zelf al jarenlang een Indonesische schoonfamilie, ben al meer dan vaak uitgenodigt bij etentjes door buitenlandse mensen (van Marokkanen tot Somaliërs) en ik heb zelfs al vrij 'extreme' dingen naar binnen gewerkt puur voor te proberen, zoals Sprinkhanen en slakken (escargot).quote:Op maandag 16 juli 2007 12:24 schreef punchdrunk het volgende:
[..]
mensen die een schitzelschotel bestellen in een restaurant zijn bij deze geexcuseerd van bovenstaande klacht. die zijn al te ver heen om nog hoop op redding te hebben.
rust zacht, lieve smaakpapillen.
en geloof mij, er zijn mensen die die geur NIET waarderen!quote:Op maandag 16 juli 2007 12:08 schreef punchdrunk het volgende:
verse vis is stevig, glanst mooi, heeft heldere ogen en ruikt naar de zee
Voor vegetariërs kook ik sowieso al niet, puur principieel. Gewoon, omdat ik vegetariërs ongelooflijke hypocriete zeikerds vind en absoluut nooit meer met eentje wil gaan uit eten. Jewaids.quote:Op maandag 16 juli 2007 12:34 schreef Pracissor het volgende:
Met alle respect voor vrouwen, maar het lijkt er toch vaak op dat vrouwen meestal de wat 'moeilijkere' eters zijn. Of ze zijn vegetarisch, maar hebben zich amper verdiept in alternatieve gerechten, dus wanneer je vraagt wat je voor ze moet koken/wat ze lekker vinden, kan er alleen maar iets zeer inspiratieloos/eenvoudigs naar voren komen.
En dan maak je dus hele, uitgebreide, grote vegetarische salade maaltijden klaar, lusten ze de helft van de ingredieenten niet...
probeer anders ook eens rauwe tonijn!quote:Op maandag 16 juli 2007 12:31 schreef rival het volgende:
[..]
en geloof mij, er zijn mensen die die geur NIET waarderen!
toch heb ik een hoop vissen geprobeerd, ik vind het niet lekker!
haring of tonijn of zalm ofzo... vind ik niet lekker!
wel ga ik deze vakantie een zwaardvis eten want ik lees net dat ik de smaak van een verkanshaas kan verwachten! (al verwacht ik hier over 4 weken neer te zetten dat een zwaardvis ook niet lekker is. maar eerst proberen natuurlijk)
Met soja en wasabi.quote:Op maandag 16 juli 2007 13:01 schreef punchdrunk het volgende:
[..]
probeer anders ook eens rauwe tonijn!
i shit you not, dat heeft nauwelijks met vis te maken.
gewoon klaarmaken als carpaccio (dun snijden, olijfolie, peper, zout, beetje citroensap)
super. smelt op de tong, net biefstuk.
...want?quote:Op maandag 16 juli 2007 12:36 schreef gerron23 het volgende:
Op zich vond ik de OP wel ok, totdat ik 'mooie ingrediënten' las...
omdat het gebruik van woorden als 'mooi' en 'eerlijk' voor eten een belachelijke trend is.quote:
ik ga er vanuit dat de tonijn in een tonijn salade rauw is? (zo ja, dan heb ik dat geprobeerd. toegegeven, het is lang niet zo smerig als dat ik dacht. maar vond het niet lekker)quote:Op maandag 16 juli 2007 13:01 schreef punchdrunk het volgende:
[..]
probeer anders ook eens rauwe tonijn!
i shit you not, dat heeft nauwelijks met vis te maken.
stel je niet aan.quote:Op maandag 16 juli 2007 13:09 schreef Tuvai.net het volgende:
Carpaccio en kaviaar. Gatverdamme, ook zo'n rotzooi die vaak in elitaire kringen geserveerd word. Ik krijg vaak het idee dat zulk soort mensen die walgelijke rotzooi alleen maar eten voor hun status, en niet omdat ze het echt lekker vinden.
Meestal niet.quote:Op maandag 16 juli 2007 13:11 schreef rival het volgende:
[..]
ik ga er vanuit dat de tonijn in een tonijn salade rauw is?
pfff.. ga nog even en het gaat over "die hoge heren in den haag..."quote:Op maandag 16 juli 2007 13:09 schreef Tuvai.net het volgende:
Carpaccio en kaviaar. Gatverdamme, ook zo'n rotzooi die vaak in elitaire kringen geserveerd word. Ik krijg vaak het idee dat zulk soort mensen die walgelijke rotzooi alleen maar eten voor hun status, en niet omdat ze het echt lekker vinden.
nee, die is niet rauw, die is gekookt/gestoomt. rauwe tonijn ziet er zo uit:quote:Op maandag 16 juli 2007 13:11 schreef rival het volgende:
[..]
ik ga er vanuit dat de tonijn in een tonijn salade rauw is? (zo ja, dan heb ik dat geprobeerd. toegegeven, het is lang niet zo smerig als dat ik dacht. maar vond het niet lekker)
prima, goeie ingredienten dan.quote:Op maandag 16 juli 2007 13:06 schreef gerron23 het volgende:
[..]
omdat het gebruik van woorden als 'mooi' en 'eerlijk' voor eten een belachelijke trend is.
Dus omdat ik wel zelfrespect heb en geen rotzooi naar binnen werk puur om geen 'slechte indruk' af te geven, ben ik een sloeber?quote:Op maandag 16 juli 2007 13:38 schreef punchdrunk het volgende:
zeik jij maar lekker door over "elitaire kringen" waar "walgelijke rotzooi" gegeten wordt. sloeber.
als ik dat deze vakantie tegen kom dan weet je over 4 weken wat ik er van vindquote:Op maandag 16 juli 2007 13:40 schreef punchdrunk het volgende:
[..]
nee, die is niet rauw, die is gekookt/gestoomt. rauwe tonijn ziet er zo uit:
[afbeelding]
smaakt ook weer heel anders.
belangrijkste is dat je het in ieder geval nog probeert...da's al heel wat...quote:Op maandag 16 juli 2007 13:11 schreef rival het volgende:
[..]
ik ga er vanuit dat de tonijn in een tonijn salade rauw is? (zo ja, dan heb ik dat geprobeerd. toegegeven, het is lang niet zo smerig als dat ik dacht. maar vond het niet lekker)
nee, omdat je er vanuit gaat dat niemand carpaccio of kaviaar lekker vindt, en dat men het enkel eet om geen "slechte indruk" af te geven. carpaccio is bijvoorbeeld heerlijk en niet eens elitair. in een gemiddeld restaurant best te krijgen als voorgerecht, voor een euro of 10. maar goed, als je nooit verder dan de FEBO komt...quote:Op maandag 16 juli 2007 13:58 schreef Tuvai.net het volgende:
[..]
Dus omdat ik wel zelfrespect heb en geen rotzooi naar binnen werk puur om geen 'slechte indruk' af te geven, ben ik een sloeber?
ALLES probeer ik! anders zal je mij nooit horen zeggen ieeeewwwlll dat is vies...quote:Op maandag 16 juli 2007 14:02 schreef Abbadon het volgende:
[..]
belangrijkste is dat je het in ieder geval nog probeert...da's al heel wat...
wat heb je toch met "status" en "slechte indruk" ? je blijft er maar over doormekkeren.quote:Op maandag 16 juli 2007 13:58 schreef Tuvai.net het volgende:
[..]
Dus omdat ik wel zelfrespect heb en geen rotzooi naar binnen werk puur om geen 'slechte indruk' af te geven, ben ik een sloeber?
Je bent een triest geval, TS. Ik hoop dat je voorlopig nog veel bekakte feestjes te verduren krijgt waar je allerlei rotzooi MOET eten (voor je status, je weet) waar je van moet kokhalzen.
zolang je maar blijft proberen, zul je vanzelf zien dat er een moment komt waarop je veel meer lekker gaat vinden.quote:Op maandag 16 juli 2007 14:21 schreef rival het volgende:
[..]
ALLES probeer ik! anders zal je mij nooit horen zeggen ieeeewwwlll dat is vies...
ik vind gewoon een hoop niet lekker!
maarja, macaroni vind ik ook best goor.. maar als ik bij iemand eet en er staat toevallig macaroni op tafel dan eet ik gewoon mee.... alleen zal ik NOOIT macaroni zelf maken of bestellen ofzo
zullen we een keertje afspreken?quote:Op maandag 16 juli 2007 12:14 schreef punchdrunk het volgende:
ach, als het nu nog enige basis had verder, alla.
maar wat ik het meest verbazende vind is dat mensen gaan huilen als iemand ze een mooi stuk verse vis, heerlijke lamskroon van een biologische boer of prachtige gecarameliseerde worteltjes en witlof vers uit de tuin voorzet, terwijl ze zonder enig probleem 3 ons gemalen kraakbeen en een klodder bruine smaakstof in de vorm van een frikandel speciaal naar binnen frommelen..
off topic: dit weekend nog heerlijke scampi gegeten: lekker gebakken in verse knoflook, een chilipepertje en afgeblust met limoensap. beetje peterselie erover en wat stokbrood erbij, en klaar.
dat is zoooo lekkerquote:Op maandag 16 juli 2007 13:01 schreef punchdrunk het volgende:
[..]
probeer anders ook eens rauwe tonijn!
i shit you not, dat heeft nauwelijks met vis te maken.
gewoon klaarmaken als carpaccio (dun snijden, olijfolie, peper, zout, beetje citroensap)
super. smelt op de tong, net biefstuk.
Maar dan leer je tenminste wel andere dingen te waarderen.. niet meer dat geneuzel dat je vis niet lust oid. Wat een stelletje verwaande snobs, die niks lusten..quote:Op dinsdag 10 juli 2007 16:41 schreef Puckzzz het volgende:
kent iemand dat programma wat op Discovery Travel&Living komt? Die gast die overal de meest bizarre lokale gerechten eet? Daar lopen toch af en toe de rillingen wel van over mijn rug hoor
tja, hoewel ik me daarbij nog iets kan voorstellen. er zijn nu eenmaal mensen die daar slecht tegen kunnen.quote:Op maandag 16 juli 2007 14:49 schreef vbmot het volgende:
OlijvenWeet iemand trouwens waar je verse olijven kunt krijgen? Ik heb ze in Argentinië weleens gegeten en ze zijn nog een stuk lekkerder dan uit een potje.
[quote]
wat dacht je van de markt? elke turkse winkel in nederland? delicatesse zaak? albert heijn? super? c1000?
waar krijg je tegenwoordig eigenlijk GEEN verse olijven?
Waar ik me trouwens aan erger zijn mensen die alles te scherp/heet/pittig vinden. Kleinzielig gedoe met een idioot lage pijngrens
Dan zit je inderdaad in het verkeerde restaurant, dat lijkt me een kleine moeite.quote:Op dinsdag 10 juli 2007 17:48 schreef rival het volgende:
[..]
nee ik maak nooit ruzie! en ik voel me zelfs niet prettig als ik om een verandering vraag (je leest hier al hoe erg sommige dat vinden, wie weet wat ze me vrete aandoen daardoor)
kan ik er wat aan doen als de biefstuk van het menu met champignonsaus komt, ja anderen die het wel waarderen genieten er maar lekker van. zal mij een worst zijn.
maar dat ik dan vraag of hij misschien met pepersaus kan (je maakt die shit toch vers voor me, en dan een sausje erbij die je sowieso wel vaker moet hebben op een avond) en ik ben meteen de boosdoener!
Die avatar is wel toepasselijkquote:Op maandag 16 juli 2007 15:09 schreef RickoKun het volgende:
Njaaa ik lust écht geen olijven, maar ik probeer toch echt wel alles, behalve inktvis, en al helemaal geen inktvis met van die levende tentakels
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |