appelsjap | dinsdag 10 juli 2007 @ 14:56 |
Heeft iemand een leuk pasta recept voor me? Liefst niet té moeilijk, ben geen chefkok ![]() En géén lasagne! Alvast bedankt! ![]() En JA ik ben lui, voordat iemand het vraagt ![]() | |
koele | dinsdag 10 juli 2007 @ 14:58 |
pasta, kipvlees, brocoli, kruidenroomkaas en wat extra knoflook, eventueel wat spekjes! | |
Claddagh | dinsdag 10 juli 2007 @ 14:59 |
Snijd een courgette in stukjes, en fruit die goudbruin in de pan doe daarbij een blikje tonijn en een pakje monchou en een beetje italiaanse kruiden serveren met pasta | |
appelsjap | dinsdag 10 juli 2007 @ 14:59 |
quote:bedankt, maar ik zoek echt een recept, waar stap voor stap staat uitgelegd wat je moet doen, kook niet zo vaak ![]() quote:Hmm, daar ga ik even over nadenken! ![]() | |
Swiffer | dinsdag 10 juli 2007 @ 15:01 |
kook pasta in andere pan braad spekjes en knoflook doe kip erbij bak deze tot ie geheel wit is gooi broccoli erbij, roomkaas, (boursin /mon chou/huismerk) door laten sudderen op zacht vuurtje klaar. (denk ik) ik zelf zou zeggen probeer de lanagnette eens van die wereldkerechten (knorr) t is een soort lasangna, amar dan gewoon in een pan gemaakt, smaakt lovely! (aparte saus, geen bladerdeeg maar gewoon pasta stukkies, alleen toevoegen: gehakt, broccoli, paprika, en wat knoflook) | |
koele | dinsdag 10 juli 2007 @ 15:03 |
quote:brocoli en pasta koken kipfilet instukjes bakken spekjes ook alles bij elkaar in een wok roomkaas erbij, laten smelten en door elkaar husselen | |
koele | dinsdag 10 juli 2007 @ 15:04 |
quote:ah, kijk! | |
Papierversnipperaar | dinsdag 10 juli 2007 @ 15:18 |
Je snijd een kip-schnitzel in stukjes (die zijn al gaar, hoef je alleen maar warm te maken) Je neemt twee kleine blikjes verschillende groenten (van het bekende merk, is ook al gaar) Je neem t een pot kant-en-klaar saus (is ook al gaar) Je kookt pasta Pasta in een glazen schaal/kom Verwarmde kipblokjes erover Verwarmde groenten erover Cashewnoten erover Verwarmde saus erover. Je kan dit desnoods koud doen (wel pasta eerst koken) en op deze manier op een bord klaarmaken, bord in de magnetron vlak voor het opdienen. | |
Jordy-B | dinsdag 10 juli 2007 @ 15:36 |
Spaghetti Carbonara Voor twee flinke porties heb ik het volgende gebruikt: een half pakje spaghetti (zo'n 250g) half pakje spekjes (125 gram, ofzo? Hoe meer spekjes hoe lekkerder ) 3 à 4 eieren (drie grote of vier kleine) 2 à 3 flinke eetlepels geraspte, parmezaanse kaas (voeg gerust meer/minder toe als je dat lekkerder lijkt. Ik hou niet zo van kaas en vond dit wel genoeg) versgemalen peper Het bakken van de spekjes en het koken van de spaghetti kan je makkelijk tegelijk doen. Eet smakelijk ![]() | |
punchdrunk | dinsdag 10 juli 2007 @ 15:49 |
quote:jesus christus man, dat klinkt echt afgrijselijk! kant en klaar saus? pre-gaargestoomd vlees? blikjes groente? kom op ts, gewoon met verse spullen koken, zo moeilijk is dat niet! wat dacht je van een echte carbonara? - pak een grote kom, en doe daar 2 eierdooiers, een handvol verse geraspte parmezaanse kaas, peper en zout, een klein handje fijngesneden peterselie, een flinke scheut room, een geraspt teentje knoflook en een beetje citroensap in. -kook pasta al dente (beetgaar: oftwel: je mag nog net de weerstand van de pasta voelen, het moet gaar zijn maar geen kleffe brij) -laat de pasta NIET schrikken (vaak wordt de pasta na afgieten onder koud water gespoeld om plakken te voorkomen, dit moet je nu dus NIET doen!) -kieper de hete pasta in scheppen in de kom, en roer door. de eierdooiers zullen garen dankzij de hete pasta en een heerlijke zijde achtige saus vormen. door de combinatie van citroen, room, peterselie en knoflook krijg je een heerlijke lichte, zomerse pasta. mocht je er graag iets van vlees in hebben, dan kun je spekjes krokant bakken en eroverheen kiepen. serveren met een lekkere salade (sla, tomaat, komkommer, dressing maken van wijnazijn, olijfolie, honing, peper/zout) et voila, een heerlijke verse, gezonde maaltijd waarmee je gegarandeerd indruk maakt, mocht dat nodig zijn. | |
Cangeroe11 | dinsdag 10 juli 2007 @ 15:50 |
Echt simpel is: -pan water opzetten voor de pasta -zakje italiaanse groeten roerbakken in beetje olijfolie -blikje tonijn op water toevoegen -pakje tomato frito van Heinz -kruiden met italiaanse kruiden en peper en zout klaar | |
captainkid | dinsdag 10 juli 2007 @ 15:59 |
500 gram rundergehakt plus twee uien en 1/4 courgette in kleine stukjes klaar wokken. Pakje Knor Italiaans saus of spaghetti saus hoe het ook heet erbij, plus een blikje tomatenpuree. Beetje laten sudderen. Pakje Knor saus voor je begint laten wellen in loei heet (kokend) water. Serveren met Spaghetti of dat platte spaghetti spul. | |
Leef | dinsdag 10 juli 2007 @ 16:00 |
quote:alleen zit er dan geen pasta in, en staat er een pan vol water zinloos te koken op het fornuis | |
captainkid | dinsdag 10 juli 2007 @ 16:01 |
Ik heb niet de rechten om m'n eigen bericht te wijzeigen dus doek het maar zo. Dat gehakt moet je nog wel kruiden voor je begint met gehaktkruiden en paprikapoeder. | |
captainkid | dinsdag 10 juli 2007 @ 16:04 |
quote:Dat klinkt pas afgrijselijk. Vooral dat stukje text "mocht je er graag iets van vlees in hebben" overtuigd me niet echt van je kookkunsten. Natuurlijk moet er vlees in! En pastasaus is rood, klaar, geen laffe witte roomsaus shit. | |
Cangeroe11 | dinsdag 10 juli 2007 @ 16:06 |
quote:ik ga ervanuit dat TS wel pasta kan koken ![]() | |
Ripley | dinsdag 10 juli 2007 @ 16:08 |
quote:Dat is bolognese saus. Een pasta kan opgeleukt worden met heel veel verschillende 'sauzen'. Een witte carbonara saus bijvoorbeeld. Of een saus zonder vlees. Wel eens in italie geweest? ![]() | |
Papierversnipperaar | dinsdag 10 juli 2007 @ 16:09 |
quote:Je doet vlees in de koekepan, doet pasta in heet water en ruikt iets raars. Terwijl je de zwarte vleesresten uit de koekepan bikt, zie je dat de pasta overkookt en de sauspoeder verprutst. Als je klaar bent met het opdweilen van de saus merk je dat de pasta verandert is in een dikke klont slijmerige troep. Die gooi je ook weg en je gaat naar de chinees. | |
appelsjap | dinsdag 10 juli 2007 @ 16:10 |
quote:ja, pasta is easy ![]() ![]() ![]() | |
Cangeroe11 | dinsdag 10 juli 2007 @ 16:14 |
zet je dan wel alvast een teiltje klaar? | |
captainkid | dinsdag 10 juli 2007 @ 16:15 |
quote:Neen En blijkbaar hebben die gasten daar dfan geen verstand van pasta eten. ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 10 juli 2007 @ 16:15 |
quote: ![]() Serieus..wat een sukkel ben jij ![]() | |
Jordy-B | dinsdag 10 juli 2007 @ 16:21 |
quote:Even inloggen, dan heb je die rechten wel. | |
Ripley | dinsdag 10 juli 2007 @ 16:22 |
quote: ![]() | |
Jordy-B | dinsdag 10 juli 2007 @ 16:22 |
quote:Er zit geen room in een echte carbonara... ![]() | |
captainkid | dinsdag 10 juli 2007 @ 16:22 |
quote:Ah bedankt, dacht dat ik uberhaupt niet kon posten zonder te zijn ingelogd. | |
hummus | dinsdag 10 juli 2007 @ 16:25 |
quote: ![]() ![]() ![]() Ik vind jou grappig. | |
punchdrunk | dinsdag 10 juli 2007 @ 16:25 |
quote:you shure? zonder room lijkt het me wel erg "eierig".. tuurlijk niet heel veel, maar een scheutje voor de zachtheid? | |
Perruche | dinsdag 10 juli 2007 @ 16:57 |
Pasta Putanesca - pittig en lekker pasta koken (penne), en afgieten. In andere pan uien fruiten i olijfolie, daar plakjes (niet uitgeperste) knof bij. Blikje tomatenstukjes erbij. Gesneden rood pepertje (tip: geen jeanette) erbij. Tabasco erbij en fijngesneden ansjovisfiletjes, en een paar zwarte olijven in ringetjes. Alles doorroeren, pasta erbij. Indien te pittig scheutje kookroom erbij. Opdienen met een beetje rucola ofzo en zwarte peper + parmegiano erop. Pasta con zucchini Courgette + ui in kleine blokjes snijden. Ui fruiten in olijfolie tot glazig. Courgette erbij en een beetje room. Deksel op de pan en 30 minuten zachtjes pruttelen met af en toe roeren. Op het einde wat kruiden erbij. Mengen me de reeds gekookte pasa en veel zwarte peper erop. Pasta Bolognese (snel he, niet culinair) Pasta koken (fusilli ofzo). I andere pan ui fruiten, eventueel heeeel klein gesneden wortel erbij, en daarna gehakt beetje rullen tot het net gaar is (niet bruin!!). Deksel op de pan en lekker laten prutteen. Halverwege wat verse basilicum erin. Nog meer laten pruttelen. Als alles geprutteld is schep je wat saus in de gekookte pasta en it warm je samen op. Zo trekt de saus eer in de pasta dan als je het er gewoon overheen schept. Pasta al Pesto (ook niet culinair, wel lekker) Spaghetti koken. Aardappelen koken (1 per persoon ofzo). Aardappelen in stukjes snijden en pasta met pesto alla genovese (uit een potje dan) mengen, stukjes aardappel erdoor. Opdienen met pecrino kaas. Al Salmone Pasta koken, zalm in kleine stukjes snijden en na het uitje gefruit te hebben evenmee opwarmen in de pan. Ook erbij: doperwten (uit de vries ofzo, geen verse dan moet je ze eerst koken). Kookroom erbij en wat italiaanse kruiden, even doorwarmen. Saus door de spaghetti roeren. Zwarte peper. Geen kaas. en ohja - carbonora is zonder room, het ei niet helemaal gestold maar nog soppig. Althans, in italie,ik vind et lekkerder met wel gestold ei. En altijd een flinke lepel zout door het kookwater van je pasta. | |
W1ZZ | dinsdag 10 juli 2007 @ 17:25 |
quote:spaghetti alla puttanesca en pasta con le zucchine ook ![]() | |
Perruche | dinsdag 10 juli 2007 @ 17:29 |
quote:ja he ik heb het niet bedacht, das hoe mijn grote liefde uit italie het maakt ![]() putanesca had k de aatste keer zo pittig gemaakt (minder leuke aanvaring met jeanette pepers) dat room Moest omdat ik anders levend zou verbranden, en mn familie erbij. Hoort idd niet ![]() ![]() (zo beter ![]() | |
Perruche | dinsdag 10 juli 2007 @ 17:31 |
dubbel | |
Jordy-B | dinsdag 10 juli 2007 @ 17:39 |
quote:Sure... mijn carbonara-recept komt van een Italiaanse kennis... Het is gewoon pasta, eieren (hele eieren, niet alleen dooiers), Parmezaanse kaas, spek en een beetje peper. Je moet het gewoon goed in beweging houden als je het eiermengsel bij de pasta doet, zodat de boel niet als één blok stolt. En niet te lang laten stollen... Het moet inderdaad een beetje snotterig blijven. ![]() | |
Perruche | dinsdag 10 juli 2007 @ 17:47 |
quote: ![]() ik wil bij gebrek aan mijn italiaan hier wel een keer daar komen eten ![]() | |
appelsjap | dinsdag 10 juli 2007 @ 18:00 |
quote:Nodig ons allemaal een keer uit voor lekker italiaans eten ![]() | |
golfer | dinsdag 10 juli 2007 @ 18:10 |
Voer de zoekterm 'Pasta' eens in bij Fok! en je krijgt ongeveer 444 topics met voldoende ideeën voor recepten. ![]() | |
maartenducrot | dinsdag 10 juli 2007 @ 19:07 |
hm, vandaag heerlijke pasta met kip gegeten. Ik weet niet of ik het recept mag posten, komt nl. uit een boek, Jamie's Italië? | |
hummus | dinsdag 10 juli 2007 @ 19:18 |
Gewoon doen ![]() | |
Papierversnipperaar | dinsdag 10 juli 2007 @ 19:25 |
quote:Als je de namen van de hoofdrolspelers verandert zien we een uittreksel door de vingers. ![]() | |
Perruche | dinsdag 10 juli 2007 @ 20:20 |
quote:ahaha als ik een eigen his zou hebben zou ik het zo doen ![]() me ![]() ![]() | |
heiden6 | dinsdag 24 juli 2007 @ 18:21 |
quote:Als jij koopt stel ik ons huis wel ter beschikking. (Zodra we een nieuwe afzuigkap hebben dan... ![]() | |
sanger | woensdag 19 september 2007 @ 08:13 |
Beste CUL'ers! Ik wil vanavond weer eens pasta maken. Wat ik juist weer niet wil is dezelfde pasta maken als altijd (wat overigens vaak door tijdgebrek komt). Ik wil dus een lekkere zelfgemaakte pasta maken. Enige wat ik niet zelf wil maken is de pasta zelf, maar ik bedoel natuurlijk de saus. Wie heeft er nog goede en lekkere recepten? Het mag best wel wat uitgebreider dan standaard. Alles is aanwezig, of kan vanmiddag gekocht worden. Alvast bedankt ![]() ![]() | |
Underdoggy | woensdag 19 september 2007 @ 08:18 |
dit recept heb ik nogal vaak gemaakt, erg goed quote: | |
sanger | woensdag 19 september 2007 @ 08:33 |
Klinkt goed Underdoggy ![]() Is het erg als je de olijven weglaat? We houden allebei niet zo van olijfjes namelijk. | |
Curri | woensdag 19 september 2007 @ 08:54 |
groente-lasagne, dan vervang je geen vlees of wat, maar je pleurt er zeg maar veel groente als broccoli, wortels, uien en champignons in ![]() | |
YoWilly | woensdag 19 september 2007 @ 09:39 |
Moet je hier eens kijken! Lang leve google! | |
sanger | woensdag 19 september 2007 @ 09:55 |
quote:Staan inderdaad erg lekkere recepten tussen. Maar de reden dat ik het hier vraag is dat hier nog weleens eigen recepten voorbij komen. En dus niet de standaard dingen die ook in het pasta kookboek staan ![]() | |
Underdoggy | woensdag 19 september 2007 @ 09:57 |
quote:ik laat eerlijk gezegd de olijven ook weg ![]() Je kan ook nog een extra groente toevoegen als je dat lekker vindt, het is meer een makkelijke basis voor een snelle maar verrassend lekkere "saus" | |
Buschetta | woensdag 19 september 2007 @ 10:48 |
Gewoon een saus maken van echte pomodori (GEEN hollandse shit !!!!) en uren laten koken. Eerst een beetje knoflook laten fruiten. Zout en suiker erbij gooien. Dan paar uur laten borrelen. Beetje peper. De saus maakt je pasta ![]() | |
sanger | woensdag 19 september 2007 @ 11:00 |
quote:Een paar uur is net iets te uitgebreid ben ik bang. We zijn pas om een uur of 5 thuis, en krijgen om een uur of 8 visite. | |
MissLuna | woensdag 19 september 2007 @ 11:03 |
Ik heb ergens een recept voor pasta met zalm en gorgonzola. Erg lekker, zal even voor je zoeken. | |
sanger | woensdag 19 september 2007 @ 11:48 |
Crosspostquote: | |
reclamedoos | woensdag 19 september 2007 @ 13:01 |
quote:Vorige week heb ik met trostomaatjes van de Lidl (aanbieding, 0.49 cent/500gr) saus gemaakt. Ze kwamen uit nederland en waren heerlijk. De saus is echt lekker geworden, en doet niet onder voor een saus die ik op vakantie in italie over mn pasta kreeg. Je moet alleen wel even goed kijken welke tomaten je neemt, deze waren al wel tegen het overrijpe aan. | |
scrub_nurse | woensdag 19 september 2007 @ 13:33 |
rucola op bord leggen daarop wat venkel leggen dat je in schijven hebt gesneden en even gewokt hebt daarop leg je wat tagliatelle/papardelle daarop leg je verse kabeljauw met wat peper en zout gebakken maak sausje van 1 geperste sinasappel(of mineola) , sap van n halve limoen en n klont boter, schenk dit over het geheel ![]() | |
DaFan | woensdag 19 september 2007 @ 14:07 |
Spaghetti (koud, dus eerst koken en dan laten afkoelen). Kan ook warm trouwens ![]() Kip in stukjes Geroosterde paprika potje of zelf op een hoog heet vuur paprika eerst aanbakken en dan nog even laten koelen. Cherrytomaatjes in halven Zongedroogde tomaatjes gesneden Groene pesto Mozzarella Kip bakken, paprika erbij als kip klaar is, goed heet maken weer, cherrytomaatjes en zongedroogde erbij, als dat weer goed warm is, mozzarella erbij tot het gesmolten is. Schept een beetje lastig op door de kaas maar goed te pruimen. | |
David | woensdag 19 september 2007 @ 15:29 |
quote:Ik hoop echt dat dit een grapje is. ![]() Sowieso beweer jij dus ook dat vegetariërs geen pasta mogen/kunnen eten of zo? ![]() In het zuiden van Italië, waar, historisch gezien, veel meer pasta werd gegeten dan in het noorden (waar polenta en rijst de voornaamste gerechten waren), wordt veel minder vlees gegeten. Enorm veel traditionele pastarecepten zijn dan ook zonder vlees! En nee, niet alle sauzen zijn rood. Ontopic: Maak het jezelf niet te moeilijk als je nog niet veel kookervaring hebt. Een enorm lekker gerecht, en ongeveer het simpelste dat je zult vinden, is spaghetti aglio e olio. Voor 4 personen Pak spaghetti (500gr) Olijfolie (goede extra vergine) knoflook (ook niet te weinig ![]() rood pepertje (hoeveelheid naar smaak) verse peterselie. Pasta koken in ruim water. Ondertussen de knoflook héél fijn snijden (met wat zout), de pepertjes opensnijden en eventueel de pitjes eruit halen (de pitten maken het pepertje heel pikant. Als je daarvan houdt kun je ze dus ook toevoegen). Pepertjes fjinsnijden. De olijfolie langzaam verwarmen en de knoflook fruiten op LAAG vuur, met de peper. Dit laat je wat fruiten (af en toe roeren) terwijl de pasta kookt. De peterselie fijnsnijden. Als de pasta gaar is, afgieten en direct door de olie met de peterselie husselen. Wat zwarte peper en parmezaanse kaas erover. Klaar ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door David op 19-09-2007 15:38:10 ] | |
David | woensdag 19 september 2007 @ 15:32 |
quote:Je kunt (als het nodig is) echt wel een dag van tevoren met een tomatensaus beginnen. 's Avonds al een paar uur laten sudderen, als je gaat slapen afzetten (duh) en deksel op de pan. | |
Muck | woensdag 19 september 2007 @ 15:34 |
quote:maar lieve schat, daar heeft ie nu toch niks meer aan? ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 19-09-2007 20:22:18 ] | |
David | woensdag 19 september 2007 @ 15:35 |
quote:Andere mensen misschien wel. ![]() | |
Muck | woensdag 19 september 2007 @ 15:38 |
true, true | |
sanger | woensdag 19 september 2007 @ 19:29 |
quote:Als dit over mij gaat: Ze ![]() ![]() | |
sanger | woensdag 19 september 2007 @ 19:30 |
quote:Deze is het overigens geworden ![]() Erg lekker en simpel ![]() | |
Muck | woensdag 19 september 2007 @ 20:21 |
quote:wtf HEB ik vandaag ![]() | |
David | donderdag 20 september 2007 @ 09:26 |
quote:Yes! Ik heb iemand blij kunnen maken... ![]() Ik ga het vanavond ook eten denk ik... Heb er wel zin in ![]() |