FOK!forum / Culinesse à gogo / Pasta Recept
appelsjapdinsdag 10 juli 2007 @ 14:56
Heeft iemand een leuk pasta recept voor me?
Liefst niet té moeilijk, ben geen chefkok
En géén lasagne!

Alvast bedankt!

En JA ik ben lui, voordat iemand het vraagt
koeledinsdag 10 juli 2007 @ 14:58
pasta, kipvlees, brocoli, kruidenroomkaas en wat extra knoflook, eventueel wat spekjes!
Claddaghdinsdag 10 juli 2007 @ 14:59
Snijd een courgette in stukjes, en fruit die goudbruin in de pan
doe daarbij een blikje tonijn
en een pakje monchou
en een beetje italiaanse kruiden
serveren met pasta
appelsjapdinsdag 10 juli 2007 @ 14:59
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 14:58 schreef koele het volgende:
pasta, kipvlees, brocoli, kruidenroomkaas en wat extra knoflook, eventueel wat spekjes!
bedankt, maar ik zoek echt een recept, waar stap voor stap staat uitgelegd wat je moet doen, kook niet zo vaak
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 14:59 schreef Claddagh het volgende:
Snijd een courgette in stukjes, en fruit die goudbruin in de pan
doe daarbij een blikje tonijn
en een pakje monchou
en een beetje italiaanse kruiden
serveren met pasta
Hmm, daar ga ik even over nadenken!
Swifferdinsdag 10 juli 2007 @ 15:01
kook pasta in andere pan
braad spekjes en knoflook
doe kip erbij bak deze tot ie geheel wit is
gooi broccoli erbij, roomkaas, (boursin /mon chou/huismerk)

door laten sudderen op zacht vuurtje
klaar.
(denk ik)

ik zelf zou zeggen probeer de lanagnette eens van die wereldkerechten (knorr)

t is een soort lasangna, amar dan gewoon in een pan gemaakt, smaakt lovely!

(aparte saus, geen bladerdeeg maar gewoon pasta stukkies, alleen toevoegen: gehakt, broccoli, paprika, en wat knoflook)
koeledinsdag 10 juli 2007 @ 15:03
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 14:59 schreef appelsjap het volgende:

[..]

bedankt, maar ik zoek echt een recept, waar stap voor stap staat uitgelegd wat je moet doen, kook niet zo vaak
[..]

Hmm, daar ga ik even over nadenken!
brocoli en pasta koken

kipfilet instukjes bakken

spekjes ook

alles bij elkaar in een wok

roomkaas erbij, laten smelten en door elkaar husselen
koeledinsdag 10 juli 2007 @ 15:04
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 15:01 schreef Swiffer het volgende:
kook pasta in andere pan
braad spekjes en knoflook
doe kip erbij bak deze tot ie geheel wit is
gooi broccoli erbij, roomkaas, (boursin /mon chou/huismerk)

door laten sudderen op zacht vuurtje
klaar.
ah, kijk!
Papierversnipperaardinsdag 10 juli 2007 @ 15:18
Je snijd een kip-schnitzel in stukjes (die zijn al gaar, hoef je alleen maar warm te maken)
Je neemt twee kleine blikjes verschillende groenten (van het bekende merk, is ook al gaar)
Je neem t een pot kant-en-klaar saus (is ook al gaar)

Je kookt pasta
Pasta in een glazen schaal/kom
Verwarmde kipblokjes erover
Verwarmde groenten erover
Cashewnoten erover
Verwarmde saus erover.

Je kan dit desnoods koud doen (wel pasta eerst koken) en op deze manier op een bord klaarmaken, bord in de magnetron vlak voor het opdienen.
Jordy-Bdinsdag 10 juli 2007 @ 15:36
Spaghetti Carbonara

Voor twee flinke porties heb ik het volgende gebruikt:
een half pakje spaghetti (zo'n 250g)
half pakje spekjes (125 gram, ofzo? Hoe meer spekjes hoe lekkerder )
3 à 4 eieren (drie grote of vier kleine)
2 à 3 flinke eetlepels geraspte, parmezaanse kaas (voeg gerust meer/minder toe als je dat lekkerder lijkt. Ik hou niet zo van kaas en vond dit wel genoeg)
versgemalen peper

Het bakken van de spekjes en het koken van de spaghetti kan je makkelijk tegelijk doen.

  • Spekblokjes uitbakken in een flinke koekenpan (Een grote, hoge koekenpan is het handigst).
  • Flinke pan water aan de kook brengen. Zelf voeg ik voor de smaak altijd een flinke snuf zout en een klein beetje foelie toe. Spaghetti kan in het water zodra het kookt.
  • De eieren (ontdaan van de eierschaal ) in een schaal doen en met een garde goed schuimig slaan. Als je een keukenmachine/blender/staafmixer hebt, geniet dit natuurlijk de voorkeur. Als het goed schuimig is kan je de kaas toevoegen aan de eieren. Als je een apparaat gebruikt, kan je het nog even mooi mixen, waardoor de kaas bijna opgelost lijkt te worden in de eieren.
  • De gare spaghetti afgieten. Hierna heb ik wat zonnebloemolie toegevoegd (olijfolie vind ik te sterk van smaak), maar dit is optioneel. Bij mij was het eindresultaat perfect, maar ik weet niet zeker of die olie geholpen heeft.
  • De warme spaghetti bij de spekjes in de koekenpan gooien. Eier/kaasmengsel toevoegen aan de spaghetti en goed roeren en een paar keer opgooien. Door de warmte van de spaghetti zal het ei gaan stollen. Het moet een beetje plakkerig worden als een soort dikke saus. Het is het lekkerst als het niet helemaal gestold is.
  • Spaghetti in een diep bord scheppen... Zorg ervoor dat je genoeg spekjes op het bord krijgt.
  • Beetje versgemalen peper erop

    Eet smakelijk
  • punchdrunkdinsdag 10 juli 2007 @ 15:49
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 15:18 schreef Papierversnipperaar het volgende:
    Je snijd een kip-schnitzel in stukjes (die zijn al gaar, hoef je alleen maar warm te maken)
    Je neemt twee kleine blikjes verschillende groenten (van het bekende merk, is ook al gaar)
    Je neem t een pot kant-en-klaar saus (is ook al gaar)

    Je kookt pasta
    Pasta in een glazen schaal/kom
    Verwarmde kipblokjes erover
    Verwarmde groenten erover
    Cashewnoten erover
    Verwarmde saus erover.

    Je kan dit desnoods koud doen (wel pasta eerst koken) en op deze manier op een bord klaarmaken, bord in de magnetron vlak voor het opdienen.
    jesus christus man, dat klinkt echt afgrijselijk!

    kant en klaar saus? pre-gaargestoomd vlees? blikjes groente?

    kom op ts, gewoon met verse spullen koken, zo moeilijk is dat niet!

    wat dacht je van een echte carbonara?

    - pak een grote kom, en doe daar 2 eierdooiers, een handvol verse geraspte parmezaanse kaas, peper en zout, een klein handje fijngesneden peterselie, een flinke scheut room, een geraspt teentje knoflook en een beetje citroensap in.

    -kook pasta al dente (beetgaar: oftwel: je mag nog net de weerstand van de pasta voelen, het moet gaar zijn maar geen kleffe brij)

    -laat de pasta NIET schrikken (vaak wordt de pasta na afgieten onder koud water gespoeld om plakken te voorkomen, dit moet je nu dus NIET doen!)

    -kieper de hete pasta in scheppen in de kom, en roer door.

    de eierdooiers zullen garen dankzij de hete pasta en een heerlijke zijde achtige saus vormen. door de combinatie van citroen, room, peterselie en knoflook krijg je een heerlijke lichte, zomerse pasta.

    mocht je er graag iets van vlees in hebben, dan kun je spekjes krokant bakken en eroverheen kiepen.

    serveren met een lekkere salade (sla, tomaat, komkommer, dressing maken van wijnazijn, olijfolie, honing, peper/zout)

    et voila, een heerlijke verse, gezonde maaltijd waarmee je gegarandeerd indruk maakt, mocht dat nodig zijn.
    Cangeroe11dinsdag 10 juli 2007 @ 15:50
    Echt simpel is:
    -pan water opzetten voor de pasta
    -zakje italiaanse groeten roerbakken in beetje olijfolie
    -blikje tonijn op water toevoegen
    -pakje tomato frito van Heinz
    -kruiden met italiaanse kruiden en peper en zout
    klaar
    captainkiddinsdag 10 juli 2007 @ 15:59
    500 gram rundergehakt plus twee uien en 1/4 courgette in kleine stukjes klaar wokken.
    Pakje Knor Italiaans saus of spaghetti saus hoe het ook heet erbij, plus een blikje tomatenpuree.
    Beetje laten sudderen.
    Pakje Knor saus voor je begint laten wellen in loei heet (kokend) water.

    Serveren met Spaghetti of dat platte spaghetti spul.
    Leefdinsdag 10 juli 2007 @ 16:00
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 15:50 schreef Cangeroe11 het volgende:
    Echt simpel is:
    -pan water opzetten voor de pasta
    -zakje italiaanse groeten roerbakken in beetje olijfolie
    -blikje tonijn op water toevoegen
    -pakje tomato frito van Heinz
    -kruiden met italiaanse kruiden en peper en zout
    klaar
    alleen zit er dan geen pasta in, en staat er een pan vol water zinloos te koken op het fornuis
    captainkiddinsdag 10 juli 2007 @ 16:01
    Ik heb niet de rechten om m'n eigen bericht te wijzeigen dus doek het maar zo.

    Dat gehakt moet je nog wel kruiden voor je begint met gehaktkruiden en paprikapoeder.
    captainkiddinsdag 10 juli 2007 @ 16:04
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 15:49 schreef punchdrunk het volgende:

    [..]

    jesus christus man, dat klinkt echt afgrijselijk!

    kant en klaar saus? pre-gaargestoomd vlees? blikjes groente?

    kom op ts, gewoon met verse spullen koken, zo moeilijk is dat niet!

    wat dacht je van een echte carbonara?

    - pak een grote kom, en doe daar 2 eierdooiers, een handvol verse geraspte parmezaanse kaas, peper en zout, een klein handje fijngesneden peterselie, een flinke scheut room, een geraspt teentje knoflook en een beetje citroensap in.

    -kook pasta al dente (beetgaar: oftwel: je mag nog net de weerstand van de pasta voelen, het moet gaar zijn maar geen kleffe brij)

    -laat de pasta NIET schrikken (vaak wordt de pasta na afgieten onder koud water gespoeld om plakken te voorkomen, dit moet je nu dus NIET doen!)

    -kieper de hete pasta in scheppen in de kom, en roer door.

    de eierdooiers zullen garen dankzij de hete pasta en een heerlijke zijde achtige saus vormen. door de combinatie van citroen, room, peterselie en knoflook krijg je een heerlijke lichte, zomerse pasta.

    mocht je er graag iets van vlees in hebben, dan kun je spekjes krokant bakken en eroverheen kiepen.

    serveren met een lekkere salade (sla, tomaat, komkommer, dressing maken van wijnazijn, olijfolie, honing, peper/zout)

    et voila, een heerlijke verse, gezonde maaltijd waarmee je gegarandeerd indruk maakt, mocht dat nodig zijn.
    Dat klinkt pas afgrijselijk.
    Vooral dat stukje text "mocht je er graag iets van vlees in hebben" overtuigd me niet echt van je kookkunsten.
    Natuurlijk moet er vlees in!
    En pastasaus is rood, klaar, geen laffe witte roomsaus shit.
    Cangeroe11dinsdag 10 juli 2007 @ 16:06
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:00 schreef Leef het volgende:

    [..]

    alleen zit er dan geen pasta in, en staat er een pan vol water zinloos te koken op het fornuis
    ik ga ervanuit dat TS wel pasta kan koken
    Ripleydinsdag 10 juli 2007 @ 16:08
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:04 schreef captainkid het volgende:

    [..]

    Dat klinkt pas afgrijselijk.
    Vooral dat stukje text "mocht je er graag iets van vlees in hebben" overtuigd me niet echt van je kookkunsten.
    Natuurlijk moet er vlees in!
    En pastasaus is rood, klaar, geen laffe witte roomsaus shit.
    Dat is bolognese saus. Een pasta kan opgeleukt worden met heel veel verschillende 'sauzen'. Een witte carbonara saus bijvoorbeeld. Of een saus zonder vlees.

    Wel eens in italie geweest?
    Papierversnipperaardinsdag 10 juli 2007 @ 16:09
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:00 schreef Leef het volgende:

    [..]

    alleen zit er dan geen pasta in, en staat er een pan vol water zinloos te koken op het fornuis
    Je doet vlees in de koekepan, doet pasta in heet water en ruikt iets raars.
    Terwijl je de zwarte vleesresten uit de koekepan bikt, zie je dat de pasta overkookt en de sauspoeder verprutst. Als je klaar bent met het opdweilen van de saus merk je dat de pasta verandert is in een dikke klont slijmerige troep. Die gooi je ook weg en je gaat naar de chinees.
    appelsjapdinsdag 10 juli 2007 @ 16:10
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:06 schreef Cangeroe11 het volgende:

    [..]

    ik ga ervanuit dat TS wel pasta kan koken
    ja, pasta is easy , maaruh iedereen bedankt, kga dr mee experimenteren! Ik ga gewoon een mix maken van alles
    Cangeroe11dinsdag 10 juli 2007 @ 16:14
    zet je dan wel alvast een teiltje klaar?
    captainkiddinsdag 10 juli 2007 @ 16:15
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:08 schreef Ripley het volgende:

    [..]

    Dat is bolognese saus. Een pasta kan opgeleukt worden met heel veel verschillende 'sauzen'. Een witte carbonara saus bijvoorbeeld. Of een saus zonder vlees.

    Wel eens in italie geweest?
    Neen En blijkbaar hebben die gasten daar dfan geen verstand van pasta eten.
    Nembrionicdinsdag 10 juli 2007 @ 16:15
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:04 schreef captainkid het volgende:

    [..]

    Dat klinkt pas afgrijselijk.
    Vooral dat stukje text "mocht je er graag iets van vlees in hebben" overtuigd me niet echt van je kookkunsten.
    Natuurlijk moet er vlees in!
    En pastasaus is rood, klaar, geen laffe witte roomsaus shit.


    Serieus..wat een sukkel ben jij
    Jordy-Bdinsdag 10 juli 2007 @ 16:21
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:01 schreef captainkid het volgende:
    Ik heb niet de rechten om m'n eigen bericht te wijzeigen dus doek het maar zo.
    Even inloggen, dan heb je die rechten wel.
    Ripleydinsdag 10 juli 2007 @ 16:22
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:15 schreef captainkid het volgende:

    [..]

    Neen En blijkbaar hebben die gasten daar dfan geen verstand van pasta eten.
    Jordy-Bdinsdag 10 juli 2007 @ 16:22
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 15:49 schreef punchdrunk het volgende:

    wat dacht je van een echte carbonara?
    Er zit geen room in een echte carbonara...
    captainkiddinsdag 10 juli 2007 @ 16:22
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:21 schreef Jordy-B het volgende:

    [..]

    Even inloggen, dan heb je die rechten wel.
    Ah bedankt, dacht dat ik uberhaupt niet kon posten zonder te zijn ingelogd.
    hummusdinsdag 10 juli 2007 @ 16:25
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:04 schreef captainkid het volgende:

    [..]

    Dat klinkt pas afgrijselijk.
    Vooral dat stukje text "mocht je er graag iets van vlees in hebben" overtuigd me niet echt van je kookkunsten.
    Natuurlijk moet er vlees in!
    En pastasaus is rood, klaar, geen laffe witte roomsaus shit.

    Ik vind jou grappig.
    punchdrunkdinsdag 10 juli 2007 @ 16:25
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:22 schreef Jordy-B het volgende:

    [..]

    Er zit geen room in een echte carbonara...
    you shure? zonder room lijkt het me wel erg "eierig".. tuurlijk niet heel veel, maar een scheutje voor de zachtheid?
    Perruchedinsdag 10 juli 2007 @ 16:57
    Pasta Putanesca - pittig en lekker
    pasta koken (penne), en afgieten. In andere pan uien fruiten i olijfolie, daar plakjes (niet uitgeperste) knof bij. Blikje tomatenstukjes erbij. Gesneden rood pepertje (tip: geen jeanette) erbij. Tabasco erbij en fijngesneden ansjovisfiletjes, en een paar zwarte olijven in ringetjes. Alles doorroeren, pasta erbij. Indien te pittig scheutje kookroom erbij. Opdienen met een beetje rucola ofzo en zwarte peper + parmegiano erop.

    Pasta con zucchini
    Courgette + ui in kleine blokjes snijden. Ui fruiten in olijfolie tot glazig. Courgette erbij en een beetje room. Deksel op de pan en 30 minuten zachtjes pruttelen met af en toe roeren. Op het einde wat kruiden erbij. Mengen me de reeds gekookte pasa en veel zwarte peper erop.

    Pasta Bolognese (snel he, niet culinair)
    Pasta koken (fusilli ofzo). I andere pan ui fruiten, eventueel heeeel klein gesneden wortel erbij, en daarna gehakt beetje rullen tot het net gaar is (niet bruin!!). Deksel op de pan en lekker laten prutteen. Halverwege wat verse basilicum erin. Nog meer laten pruttelen. Als alles geprutteld is schep je wat saus in de gekookte pasta en it warm je samen op. Zo trekt de saus eer in de pasta dan als je het er gewoon overheen schept.

    Pasta al Pesto (ook niet culinair, wel lekker)
    Spaghetti koken. Aardappelen koken (1 per persoon ofzo). Aardappelen in stukjes snijden en pasta met pesto alla genovese (uit een potje dan) mengen, stukjes aardappel erdoor. Opdienen met pecrino kaas.

    Al Salmone
    Pasta koken, zalm in kleine stukjes snijden en na het uitje gefruit te hebben evenmee opwarmen in de pan. Ook erbij: doperwten (uit de vries ofzo, geen verse dan moet je ze eerst koken). Kookroom erbij en wat italiaanse kruiden, even doorwarmen. Saus door de spaghetti roeren. Zwarte peper. Geen kaas.


    en ohja - carbonora is zonder room, het ei niet helemaal gestold maar nog soppig. Althans, in italie,ik vind et lekkerder met wel gestold ei. En altijd een flinke lepel zout door het kookwater van je pasta.
    W1ZZdinsdag 10 juli 2007 @ 17:25
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:57 schreef Perruche het volgende:
    [...]
    en ohja - carbonora is zonder room
    spaghetti alla puttanesca en pasta con le zucchine ook
    Perruchedinsdag 10 juli 2007 @ 17:29
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 17:25 schreef W1ZZ het volgende:

    [..]

    spaghetti alla puttanesca en pasta con le zucchine ook
    ja he ik heb het niet bedacht, das hoe mijn grote liefde uit italie het maakt

    putanesca had k de aatste keer zo pittig gemaakt (minder leuke aanvaring met jeanette pepers) dat room Moest omdat ik anders levend zou verbranden, en mn familie erbij. Hoort idd niet Die room in de zucchine zal ook niet horen, maar hier merk ik wel dat veel mensen dat lekkerder vinden.

    (zo beter )
    Perruchedinsdag 10 juli 2007 @ 17:31
    dubbel
    Jordy-Bdinsdag 10 juli 2007 @ 17:39
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:25 schreef punchdrunk het volgende:

    [..]

    you shure? zonder room lijkt het me wel erg "eierig".. tuurlijk niet heel veel, maar een scheutje voor de zachtheid?
    Sure... mijn carbonara-recept komt van een Italiaanse kennis...

    Het is gewoon pasta, eieren (hele eieren, niet alleen dooiers), Parmezaanse kaas, spek en een beetje peper.
    Je moet het gewoon goed in beweging houden als je het eiermengsel bij de pasta doet, zodat de boel niet als één blok stolt. En niet te lang laten stollen... Het moet inderdaad een beetje snotterig blijven.
    Perruchedinsdag 10 juli 2007 @ 17:47
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 17:39 schreef Jordy-B het volgende:

    [..]

    Sure... mijn carbonara-recept komt van een Italiaanse kennis...

    Het is gewoon pasta, eieren (hele eieren, niet alleen dooiers), Parmezaanse kaas, spek en een beetje peper.
    Je moet het gewoon goed in beweging houden als je het eiermengsel bij de pasta doet, zodat de boel niet als één blok stolt. En niet te lang laten stollen... Het moet inderdaad een beetje snotterig blijven.


    ik wil bij gebrek aan mijn italiaan hier wel een keer daar komen eten
    appelsjapdinsdag 10 juli 2007 @ 18:00
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 17:47 schreef Perruche het volgende:

    [..]



    ik wil bij gebrek aan mijn italiaan hier wel een keer daar komen eten
    Nodig ons allemaal een keer uit voor lekker italiaans eten
    golferdinsdag 10 juli 2007 @ 18:10
    Voer de zoekterm 'Pasta' eens in bij Fok! en je krijgt ongeveer 444 topics met voldoende ideeën voor recepten.
    maartenducrotdinsdag 10 juli 2007 @ 19:07
    hm, vandaag heerlijke pasta met kip gegeten.

    Ik weet niet of ik het recept mag posten, komt nl. uit een boek, Jamie's Italië?
    hummusdinsdag 10 juli 2007 @ 19:18
    Gewoon doen Jamie leest vast niet mee.
    Papierversnipperaardinsdag 10 juli 2007 @ 19:25
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 19:07 schreef maartenducrot het volgende:
    hm, vandaag heerlijke pasta met kip gegeten.

    Ik weet niet of ik het recept mag posten, komt nl. uit een boek, Jamie's Italië?
    Als je de namen van de hoofdrolspelers verandert zien we een uittreksel door de vingers.
    Perruchedinsdag 10 juli 2007 @ 20:20
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 18:00 schreef appelsjap het volgende:

    [..]

    Nodig ons allemaal een keer uit voor lekker italiaans eten
    ahaha als ik een eigen his zou hebben zou ik het zo doen

    me cooking
    heiden6dinsdag 24 juli 2007 @ 18:21
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 20:20 schreef Perruche het volgende:

    [..]

    ahaha als ik een eigen his zou hebben zou ik het zo doen

    me cooking
    Als jij koopt stel ik ons huis wel ter beschikking. (Zodra we een nieuwe afzuigkap hebben dan... )
    sangerwoensdag 19 september 2007 @ 08:13
    Beste CUL'ers!

    Ik wil vanavond weer eens pasta maken. Wat ik juist weer niet wil is dezelfde pasta maken als altijd (wat overigens vaak door tijdgebrek komt). Ik wil dus een lekkere zelfgemaakte pasta maken. Enige wat ik niet zelf wil maken is de pasta zelf, maar ik bedoel natuurlijk de saus.

    Wie heeft er nog goede en lekkere recepten? Het mag best wel wat uitgebreider dan standaard. Alles is aanwezig, of kan vanmiddag gekocht worden.

    Alvast bedankt
    Underdoggywoensdag 19 september 2007 @ 08:18
    dit recept heb ik nogal vaak gemaakt, erg goed
    quote:
    Tagliatelle met biefstuk
    Italiaans, hoofdgerecht, 1 persoon, pasta
    Bereidingstijd in minuten
    15 bereiden
    Bevat per eenpersoonsportie
    energie 840 kCal - eiwit 41 g
    vet 40 g - koolhydraten 78 g

    Ingrediënten

    100 g tagliatelle (pasta)

    1 eetlepel boter

    1 kogelbiefstuk (of ossenhaas), op kamertemperatuur

    versgemalen zwarte peper

    1/2 bakje cherrytomaten (a 250 g, gehalveerd)

    2-3 eetlepels verse rode pesto (bakje a 150 g)

    8 zwarte olijven zonder pit, grofgehakt

    6 blaadjes basilicum
    Materialen
    aluminiumfolie

    Bereiden
    Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. In kleine koekenpan boter verhitten. Zodra schuim bijna is weggetrokken, biefstuk in pan leggen en op hoog vuur aan elke kant 1 min. bakken. Vuur lager zetten en biefstuk nog 1-2 min. bakken, tot vlees vanbinnen rosé is. Biefstuk op snijplank leggen, met zout en peper bestrooien en even laten rusten onder aluminiumfolie. Tomaatjes in achtergebleven bakvet 2 min. bakken. Tagliatelle afgieten, 2 el van kookvocht bewaren. In kom pesto losroeren met kookvocht. Tagliatelle mengen met pesto. Op smaak brengen met zout en peper. Voorzichtig tomaatjes en olijven door tagliatelle scheppen, nog even doorwarmen. Biefstuk halveren en in plakjes snijden. Tagliatelle in diep bord overdoen en plakjes biefstuk erop leggen. Basilicum grof scheuren boven pasta.
    sangerwoensdag 19 september 2007 @ 08:33
    Klinkt goed Underdoggy

    Is het erg als je de olijven weglaat? We houden allebei niet zo van olijfjes namelijk.
    Curriwoensdag 19 september 2007 @ 08:54
    groente-lasagne, dan vervang je geen vlees of wat, maar je pleurt er zeg maar veel groente als broccoli, wortels, uien en champignons in
    YoWillywoensdag 19 september 2007 @ 09:39
    Moet je hier eens kijken!
    Lang leve google!
    sangerwoensdag 19 september 2007 @ 09:55
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 09:39 schreef YoWilly het volgende:
    Moet je hier eens kijken!
    Lang leve google!
    Staan inderdaad erg lekkere recepten tussen. Maar de reden dat ik het hier vraag is dat hier nog weleens eigen recepten voorbij komen. En dus niet de standaard dingen die ook in het pasta kookboek staan
    Underdoggywoensdag 19 september 2007 @ 09:57
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 08:33 schreef sanger het volgende:
    Klinkt goed Underdoggy

    Is het erg als je de olijven weglaat? We houden allebei niet zo van olijfjes namelijk.
    ik laat eerlijk gezegd de olijven ook weg
    Je kan ook nog een extra groente toevoegen als je dat lekker vindt, het is meer een makkelijke basis voor een snelle maar verrassend lekkere "saus"
    Buschettawoensdag 19 september 2007 @ 10:48
    Gewoon een saus maken van echte pomodori (GEEN hollandse shit !!!!) en uren laten koken.
    Eerst een beetje knoflook laten fruiten. Zout en suiker erbij gooien. Dan paar uur laten borrelen.
    Beetje peper.

    De saus maakt je pasta
    sangerwoensdag 19 september 2007 @ 11:00
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 10:48 schreef Buschetta het volgende:
    Gewoon een saus maken van echte pomodori (GEEN hollandse shit !!!!) en uren laten koken.
    Eerst een beetje knoflook laten fruiten. Zout en suiker erbij gooien. Dan paar uur laten borrelen.
    Beetje peper.

    De saus maakt je pasta
    Een paar uur is net iets te uitgebreid ben ik bang. We zijn pas om een uur of 5 thuis, en krijgen om een uur of 8 visite.
    MissLunawoensdag 19 september 2007 @ 11:03
    Ik heb ergens een recept voor pasta met zalm en gorgonzola. Erg lekker, zal even voor je zoeken.
    sangerwoensdag 19 september 2007 @ 11:48
    Crosspost
    quote:
    Beste CUL'ers!

    Ik wil vanavond weer eens pasta maken. Wat ik juist weer niet wil is dezelfde pasta maken als altijd (wat overigens vaak door tijdgebrek komt). Ik wil dus een lekkere zelfgemaakte pasta maken. Enige wat ik niet zelf wil maken is de pasta zelf, maar ik bedoel natuurlijk de saus.

    Wie heeft er nog goede en lekkere recepten? Het mag best wel wat uitgebreider dan standaard. Alles is aanwezig, of kan vanmiddag gekocht worden.

    Alvast bedankt
    reclamedooswoensdag 19 september 2007 @ 13:01
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 10:48 schreef Buschetta het volgende:
    Gewoon een saus maken van echte pomodori (GEEN hollandse shit !!!!) en uren laten koken.
    Eerst een beetje knoflook laten fruiten. Zout en suiker erbij gooien. Dan paar uur laten borrelen.
    Beetje peper.

    De saus maakt je pasta
    Vorige week heb ik met trostomaatjes van de Lidl (aanbieding, 0.49 cent/500gr) saus gemaakt. Ze kwamen uit nederland en waren heerlijk. De saus is echt lekker geworden, en doet niet onder voor een saus die ik op vakantie in italie over mn pasta kreeg. Je moet alleen wel even goed kijken welke tomaten je neemt, deze waren al wel tegen het overrijpe aan.
    scrub_nursewoensdag 19 september 2007 @ 13:33
    rucola op bord leggen
    daarop wat venkel leggen dat je in schijven hebt gesneden en even gewokt hebt
    daarop leg je wat tagliatelle/papardelle
    daarop leg je verse kabeljauw met wat peper en zout gebakken
    maak sausje van 1 geperste sinasappel(of mineola) , sap van n halve limoen en n klont boter, schenk dit over het geheel

    smakelijk!
    DaFanwoensdag 19 september 2007 @ 14:07
    Spaghetti (koud, dus eerst koken en dan laten afkoelen). Kan ook warm trouwens

    Kip in stukjes
    Geroosterde paprika potje of zelf op een hoog heet vuur paprika eerst aanbakken en dan nog even laten koelen.
    Cherrytomaatjes in halven
    Zongedroogde tomaatjes gesneden
    Groene pesto
    Mozzarella

    Kip bakken, paprika erbij als kip klaar is, goed heet maken weer, cherrytomaatjes en zongedroogde erbij, als dat weer goed warm is, mozzarella erbij tot het gesmolten is.

    Schept een beetje lastig op door de kaas maar goed te pruimen.
    Davidwoensdag 19 september 2007 @ 15:29
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:04 schreef captainkid het volgende:

    [..]

    Dat klinkt pas afgrijselijk.
    Vooral dat stukje text "mocht je er graag iets van vlees in hebben" overtuigd me niet echt van je kookkunsten.
    Natuurlijk moet er vlees in!
    En pastasaus is rood, klaar, geen laffe witte roomsaus shit.
    Ik hoop echt dat dit een grapje is.

    Sowieso beweer jij dus ook dat vegetariërs geen pasta mogen/kunnen eten of zo? ("Tuurlijk moet er vlees in!" pff...)

    In het zuiden van Italië, waar, historisch gezien, veel meer pasta werd gegeten dan in het noorden (waar polenta en rijst de voornaamste gerechten waren), wordt veel minder vlees gegeten. Enorm veel traditionele pastarecepten zijn dan ook zonder vlees! En nee, niet alle sauzen zijn rood.

    Ontopic:

    Maak het jezelf niet te moeilijk als je nog niet veel kookervaring hebt. Een enorm lekker gerecht, en ongeveer het simpelste dat je zult vinden, is spaghetti aglio e olio.

    Voor 4 personen

    Pak spaghetti (500gr)
    Olijfolie (goede extra vergine)
    knoflook (ook niet te weinig )
    rood pepertje (hoeveelheid naar smaak)
    verse peterselie.

    Pasta koken in ruim water. Ondertussen de knoflook héél fijn snijden (met wat zout), de pepertjes opensnijden en eventueel de pitjes eruit halen (de pitten maken het pepertje heel pikant. Als je daarvan houdt kun je ze dus ook toevoegen). Pepertjes fjinsnijden. De olijfolie langzaam verwarmen en de knoflook fruiten op LAAG vuur, met de peper. Dit laat je wat fruiten (af en toe roeren) terwijl de pasta kookt. De peterselie fijnsnijden.

    Als de pasta gaar is, afgieten en direct door de olie met de peterselie husselen. Wat zwarte peper en parmezaanse kaas erover.

    Klaar

    [ Bericht 1% gewijzigd door David op 19-09-2007 15:38:10 ]
    Davidwoensdag 19 september 2007 @ 15:32
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 11:00 schreef sanger het volgende:

    [..]

    Een paar uur is net iets te uitgebreid ben ik bang. We zijn pas om een uur of 5 thuis, en krijgen om een uur of 8 visite.
    Je kunt (als het nodig is) echt wel een dag van tevoren met een tomatensaus beginnen. 's Avonds al een paar uur laten sudderen, als je gaat slapen afzetten (duh) en deksel op de pan.
    Muckwoensdag 19 september 2007 @ 15:34
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 15:32 schreef David het volgende:

    [..]

    Je kunt (als het nodig is) echt wel een dag van tevoren met een tomatensaus beginnen. 's Avonds al een paar uur laten sudderen, als je gaat slapen afzetten (duh) en deksel op de pan.
    maar lieve schat, daar heeft ie nu toch niks meer aan?

    [ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 19-09-2007 20:22:18 ]
    Davidwoensdag 19 september 2007 @ 15:35
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 15:34 schreef Muck het volgende:

    [..]

    maar lieve schat, daar heeft ze nu toch niks meer aan?
    Andere mensen misschien wel.
    Muckwoensdag 19 september 2007 @ 15:38
    true, true
    sangerwoensdag 19 september 2007 @ 19:29
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 15:34 schreef Muck het volgende:

    [..]

    maar lieve schat, daar heeft ze nu toch niks meer aan?
    Als dit over mij gaat:

    Ze
    sangerwoensdag 19 september 2007 @ 19:30
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 15:29 schreef David het volgende:

    Voor 4 personen

    Pak spaghetti (500gr)
    Olijfolie (goede extra vergine)
    knoflook (ook niet te weinig )
    rood pepertje (hoeveelheid naar smaak)
    verse peterselie.

    Pasta koken in ruim water. Ondertussen de knoflook héél fijn snijden (met wat zout), de pepertjes opensnijden en eventueel de pitjes eruit halen (de pitten maken het pepertje heel pikant. Als je daarvan houdt kun je ze dus ook toevoegen). Pepertjes fjinsnijden. De olijfolie langzaam verwarmen en de knoflook fruiten op LAAG vuur, met de peper. Dit laat je wat fruiten (af en toe roeren) terwijl de pasta kookt. De peterselie fijnsnijden.

    Als de pasta gaar is, afgieten en direct door de olie met de peterselie husselen. Wat zwarte peper en parmezaanse kaas erover.

    Klaar
    Deze is het overigens geworden

    Erg lekker en simpel
    Muckwoensdag 19 september 2007 @ 20:21
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 19:29 schreef sanger het volgende:

    [..]

    Als dit over mij gaat:

    Ze
    wtf HEB ik vandaag
    Daviddonderdag 20 september 2007 @ 09:26
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 19:30 schreef sanger het volgende:

    [..]

    Deze is het overigens geworden

    Erg lekker en simpel
    Yes! Ik heb iemand blij kunnen maken...

    Ik ga het vanavond ook eten denk ik... Heb er wel zin in