abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_53294727
Ik heb ergens een recept voor pasta met zalm en gorgonzola. Erg lekker, zal even voor je zoeken.
Karma is a fucking bitch.
  woensdag 19 september 2007 @ 11:48:17 #52
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_53295849
Crosspost
quote:
Beste CUL'ers!

Ik wil vanavond weer eens pasta maken. Wat ik juist weer niet wil is dezelfde pasta maken als altijd (wat overigens vaak door tijdgebrek komt). Ik wil dus een lekkere zelfgemaakte pasta maken. Enige wat ik niet zelf wil maken is de pasta zelf, maar ik bedoel natuurlijk de saus.

Wie heeft er nog goede en lekkere recepten? Het mag best wel wat uitgebreider dan standaard. Alles is aanwezig, of kan vanmiddag gekocht worden.

Alvast bedankt
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_53297796
quote:
Op woensdag 19 september 2007 10:48 schreef Buschetta het volgende:
Gewoon een saus maken van echte pomodori (GEEN hollandse shit !!!!) en uren laten koken.
Eerst een beetje knoflook laten fruiten. Zout en suiker erbij gooien. Dan paar uur laten borrelen.
Beetje peper.

De saus maakt je pasta
Vorige week heb ik met trostomaatjes van de Lidl (aanbieding, 0.49 cent/500gr) saus gemaakt. Ze kwamen uit nederland en waren heerlijk. De saus is echt lekker geworden, en doet niet onder voor een saus die ik op vakantie in italie over mn pasta kreeg. Je moet alleen wel even goed kijken welke tomaten je neemt, deze waren al wel tegen het overrijpe aan.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  woensdag 19 september 2007 @ 13:33:10 #54
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_53298673
rucola op bord leggen
daarop wat venkel leggen dat je in schijven hebt gesneden en even gewokt hebt
daarop leg je wat tagliatelle/papardelle
daarop leg je verse kabeljauw met wat peper en zout gebakken
maak sausje van 1 geperste sinasappel(of mineola) , sap van n halve limoen en n klont boter, schenk dit over het geheel

smakelijk!
pi_53299625
Spaghetti (koud, dus eerst koken en dan laten afkoelen). Kan ook warm trouwens

Kip in stukjes
Geroosterde paprika potje of zelf op een hoog heet vuur paprika eerst aanbakken en dan nog even laten koelen.
Cherrytomaatjes in halven
Zongedroogde tomaatjes gesneden
Groene pesto
Mozzarella

Kip bakken, paprika erbij als kip klaar is, goed heet maken weer, cherrytomaatjes en zongedroogde erbij, als dat weer goed warm is, mozzarella erbij tot het gesmolten is.

Schept een beetje lastig op door de kaas maar goed te pruimen.
  woensdag 19 september 2007 @ 15:29:41 #56
3869 David
Drum the drums
pi_53301623
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:04 schreef captainkid het volgende:

[..]

Dat klinkt pas afgrijselijk.
Vooral dat stukje text "mocht je er graag iets van vlees in hebben" overtuigd me niet echt van je kookkunsten.
Natuurlijk moet er vlees in!
En pastasaus is rood, klaar, geen laffe witte roomsaus shit.
Ik hoop echt dat dit een grapje is.

Sowieso beweer jij dus ook dat vegetariërs geen pasta mogen/kunnen eten of zo? ("Tuurlijk moet er vlees in!" pff...)

In het zuiden van Italië, waar, historisch gezien, veel meer pasta werd gegeten dan in het noorden (waar polenta en rijst de voornaamste gerechten waren), wordt veel minder vlees gegeten. Enorm veel traditionele pastarecepten zijn dan ook zonder vlees! En nee, niet alle sauzen zijn rood.

Ontopic:

Maak het jezelf niet te moeilijk als je nog niet veel kookervaring hebt. Een enorm lekker gerecht, en ongeveer het simpelste dat je zult vinden, is spaghetti aglio e olio.

Voor 4 personen

Pak spaghetti (500gr)
Olijfolie (goede extra vergine)
knoflook (ook niet te weinig )
rood pepertje (hoeveelheid naar smaak)
verse peterselie.

Pasta koken in ruim water. Ondertussen de knoflook héél fijn snijden (met wat zout), de pepertjes opensnijden en eventueel de pitjes eruit halen (de pitten maken het pepertje heel pikant. Als je daarvan houdt kun je ze dus ook toevoegen). Pepertjes fjinsnijden. De olijfolie langzaam verwarmen en de knoflook fruiten op LAAG vuur, met de peper. Dit laat je wat fruiten (af en toe roeren) terwijl de pasta kookt. De peterselie fijnsnijden.

Als de pasta gaar is, afgieten en direct door de olie met de peterselie husselen. Wat zwarte peper en parmezaanse kaas erover.

Klaar

[ Bericht 1% gewijzigd door David op 19-09-2007 15:38:10 ]
  woensdag 19 september 2007 @ 15:32:00 #57
3869 David
Drum the drums
pi_53301694
quote:
Op woensdag 19 september 2007 11:00 schreef sanger het volgende:

[..]

Een paar uur is net iets te uitgebreid ben ik bang. We zijn pas om een uur of 5 thuis, en krijgen om een uur of 8 visite.
Je kunt (als het nodig is) echt wel een dag van tevoren met een tomatensaus beginnen. 's Avonds al een paar uur laten sudderen, als je gaat slapen afzetten (duh) en deksel op de pan.
  woensdag 19 september 2007 @ 15:34:24 #58
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53301753
quote:
Op woensdag 19 september 2007 15:32 schreef David het volgende:

[..]

Je kunt (als het nodig is) echt wel een dag van tevoren met een tomatensaus beginnen. 's Avonds al een paar uur laten sudderen, als je gaat slapen afzetten (duh) en deksel op de pan.
maar lieve schat, daar heeft ie nu toch niks meer aan?

[ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 19-09-2007 20:22:18 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 19 september 2007 @ 15:35:45 #59
3869 David
Drum the drums
pi_53301798
quote:
Op woensdag 19 september 2007 15:34 schreef Muck het volgende:

[..]

maar lieve schat, daar heeft ze nu toch niks meer aan?
Andere mensen misschien wel.
  woensdag 19 september 2007 @ 15:38:02 #60
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53301877
true, true
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 19 september 2007 @ 19:29:22 #61
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_53308280
quote:
Op woensdag 19 september 2007 15:34 schreef Muck het volgende:

[..]

maar lieve schat, daar heeft ze nu toch niks meer aan?
Als dit over mij gaat:

Ze
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  woensdag 19 september 2007 @ 19:30:32 #62
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_53308321
quote:
Op woensdag 19 september 2007 15:29 schreef David het volgende:

Voor 4 personen

Pak spaghetti (500gr)
Olijfolie (goede extra vergine)
knoflook (ook niet te weinig )
rood pepertje (hoeveelheid naar smaak)
verse peterselie.

Pasta koken in ruim water. Ondertussen de knoflook héél fijn snijden (met wat zout), de pepertjes opensnijden en eventueel de pitjes eruit halen (de pitten maken het pepertje heel pikant. Als je daarvan houdt kun je ze dus ook toevoegen). Pepertjes fjinsnijden. De olijfolie langzaam verwarmen en de knoflook fruiten op LAAG vuur, met de peper. Dit laat je wat fruiten (af en toe roeren) terwijl de pasta kookt. De peterselie fijnsnijden.

Als de pasta gaar is, afgieten en direct door de olie met de peterselie husselen. Wat zwarte peper en parmezaanse kaas erover.

Klaar
Deze is het overigens geworden

Erg lekker en simpel
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  woensdag 19 september 2007 @ 20:21:49 #63
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53309677
quote:
Op woensdag 19 september 2007 19:29 schreef sanger het volgende:

[..]

Als dit over mij gaat:

Ze
wtf HEB ik vandaag
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 20 september 2007 @ 09:26:14 #64
3869 David
Drum the drums
pi_53319964
quote:
Op woensdag 19 september 2007 19:30 schreef sanger het volgende:

[..]

Deze is het overigens geworden

Erg lekker en simpel
Yes! Ik heb iemand blij kunnen maken...

Ik ga het vanavond ook eten denk ik... Heb er wel zin in
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')