abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 10 juli 2007 @ 14:56:58 #1
167923 appelsjap
All the above
pi_51325637
Heeft iemand een leuk pasta recept voor me?
Liefst niet té moeilijk, ben geen chefkok
En géén lasagne!

Alvast bedankt!

En JA ik ben lui, voordat iemand het vraagt
Op vrijdag 11 september 2009 18:32 schreef jogy het volgende:
Ik ben zo trots op je dat ik je in brons wil gieten, in de achtertuin wil zetten met een tuinslang door je mond als appelsjapfontein.
  dinsdag 10 juli 2007 @ 14:58:11 #2
12079 koele
The Koeler, the better
pi_51325688
pasta, kipvlees, brocoli, kruidenroomkaas en wat extra knoflook, eventueel wat spekjes!
pi_51325718
Snijd een courgette in stukjes, en fruit die goudbruin in de pan
doe daarbij een blikje tonijn
en een pakje monchou
en een beetje italiaanse kruiden
serveren met pasta
  dinsdag 10 juli 2007 @ 14:59:16 #4
167923 appelsjap
All the above
pi_51325722
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 14:58 schreef koele het volgende:
pasta, kipvlees, brocoli, kruidenroomkaas en wat extra knoflook, eventueel wat spekjes!
bedankt, maar ik zoek echt een recept, waar stap voor stap staat uitgelegd wat je moet doen, kook niet zo vaak
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 14:59 schreef Claddagh het volgende:
Snijd een courgette in stukjes, en fruit die goudbruin in de pan
doe daarbij een blikje tonijn
en een pakje monchou
en een beetje italiaanse kruiden
serveren met pasta
Hmm, daar ga ik even over nadenken!
Op vrijdag 11 september 2009 18:32 schreef jogy het volgende:
Ik ben zo trots op je dat ik je in brons wil gieten, in de achtertuin wil zetten met een tuinslang door je mond als appelsjapfontein.
  dinsdag 10 juli 2007 @ 15:01:58 #5
181399 Swiffer
Opgeruimd staat netjes.
pi_51325793
kook pasta in andere pan
braad spekjes en knoflook
doe kip erbij bak deze tot ie geheel wit is
gooi broccoli erbij, roomkaas, (boursin /mon chou/huismerk)

door laten sudderen op zacht vuurtje
klaar.
(denk ik)

ik zelf zou zeggen probeer de lanagnette eens van die wereldkerechten (knorr)

t is een soort lasangna, amar dan gewoon in een pan gemaakt, smaakt lovely!

(aparte saus, geen bladerdeeg maar gewoon pasta stukkies, alleen toevoegen: gehakt, broccoli, paprika, en wat knoflook)
  dinsdag 10 juli 2007 @ 15:03:21 #6
12079 koele
The Koeler, the better
pi_51325829
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 14:59 schreef appelsjap het volgende:

[..]

bedankt, maar ik zoek echt een recept, waar stap voor stap staat uitgelegd wat je moet doen, kook niet zo vaak
[..]

Hmm, daar ga ik even over nadenken!
brocoli en pasta koken

kipfilet instukjes bakken

spekjes ook

alles bij elkaar in een wok

roomkaas erbij, laten smelten en door elkaar husselen
  dinsdag 10 juli 2007 @ 15:04:13 #7
12079 koele
The Koeler, the better
pi_51325854
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 15:01 schreef Swiffer het volgende:
kook pasta in andere pan
braad spekjes en knoflook
doe kip erbij bak deze tot ie geheel wit is
gooi broccoli erbij, roomkaas, (boursin /mon chou/huismerk)

door laten sudderen op zacht vuurtje
klaar.
ah, kijk!
  dinsdag 10 juli 2007 @ 15:18:21 #8
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_51326259
Je snijd een kip-schnitzel in stukjes (die zijn al gaar, hoef je alleen maar warm te maken)
Je neemt twee kleine blikjes verschillende groenten (van het bekende merk, is ook al gaar)
Je neem t een pot kant-en-klaar saus (is ook al gaar)

Je kookt pasta
Pasta in een glazen schaal/kom
Verwarmde kipblokjes erover
Verwarmde groenten erover
Cashewnoten erover
Verwarmde saus erover.

Je kan dit desnoods koud doen (wel pasta eerst koken) en op deze manier op een bord klaarmaken, bord in de magnetron vlak voor het opdienen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_51326854
Spaghetti Carbonara

Voor twee flinke porties heb ik het volgende gebruikt:
een half pakje spaghetti (zo'n 250g)
half pakje spekjes (125 gram, ofzo? Hoe meer spekjes hoe lekkerder )
3 à 4 eieren (drie grote of vier kleine)
2 à 3 flinke eetlepels geraspte, parmezaanse kaas (voeg gerust meer/minder toe als je dat lekkerder lijkt. Ik hou niet zo van kaas en vond dit wel genoeg)
versgemalen peper

Het bakken van de spekjes en het koken van de spaghetti kan je makkelijk tegelijk doen.

  • Spekblokjes uitbakken in een flinke koekenpan (Een grote, hoge koekenpan is het handigst).
  • Flinke pan water aan de kook brengen. Zelf voeg ik voor de smaak altijd een flinke snuf zout en een klein beetje foelie toe. Spaghetti kan in het water zodra het kookt.
  • De eieren (ontdaan van de eierschaal ) in een schaal doen en met een garde goed schuimig slaan. Als je een keukenmachine/blender/staafmixer hebt, geniet dit natuurlijk de voorkeur. Als het goed schuimig is kan je de kaas toevoegen aan de eieren. Als je een apparaat gebruikt, kan je het nog even mooi mixen, waardoor de kaas bijna opgelost lijkt te worden in de eieren.
  • De gare spaghetti afgieten. Hierna heb ik wat zonnebloemolie toegevoegd (olijfolie vind ik te sterk van smaak), maar dit is optioneel. Bij mij was het eindresultaat perfect, maar ik weet niet zeker of die olie geholpen heeft.
  • De warme spaghetti bij de spekjes in de koekenpan gooien. Eier/kaasmengsel toevoegen aan de spaghetti en goed roeren en een paar keer opgooien. Door de warmte van de spaghetti zal het ei gaan stollen. Het moet een beetje plakkerig worden als een soort dikke saus. Het is het lekkerst als het niet helemaal gestold is.
  • Spaghetti in een diep bord scheppen... Zorg ervoor dat je genoeg spekjes op het bord krijgt.
  • Beetje versgemalen peper erop

    Eet smakelijk
  • Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
    With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
      dinsdag 10 juli 2007 @ 15:49:05 #10
    7091 punchdrunk
    The occasional acid flashback.
    pi_51327227
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 15:18 schreef Papierversnipperaar het volgende:
    Je snijd een kip-schnitzel in stukjes (die zijn al gaar, hoef je alleen maar warm te maken)
    Je neemt twee kleine blikjes verschillende groenten (van het bekende merk, is ook al gaar)
    Je neem t een pot kant-en-klaar saus (is ook al gaar)

    Je kookt pasta
    Pasta in een glazen schaal/kom
    Verwarmde kipblokjes erover
    Verwarmde groenten erover
    Cashewnoten erover
    Verwarmde saus erover.

    Je kan dit desnoods koud doen (wel pasta eerst koken) en op deze manier op een bord klaarmaken, bord in de magnetron vlak voor het opdienen.
    jesus christus man, dat klinkt echt afgrijselijk!

    kant en klaar saus? pre-gaargestoomd vlees? blikjes groente?

    kom op ts, gewoon met verse spullen koken, zo moeilijk is dat niet!

    wat dacht je van een echte carbonara?

    - pak een grote kom, en doe daar 2 eierdooiers, een handvol verse geraspte parmezaanse kaas, peper en zout, een klein handje fijngesneden peterselie, een flinke scheut room, een geraspt teentje knoflook en een beetje citroensap in.

    -kook pasta al dente (beetgaar: oftwel: je mag nog net de weerstand van de pasta voelen, het moet gaar zijn maar geen kleffe brij)

    -laat de pasta NIET schrikken (vaak wordt de pasta na afgieten onder koud water gespoeld om plakken te voorkomen, dit moet je nu dus NIET doen!)

    -kieper de hete pasta in scheppen in de kom, en roer door.

    de eierdooiers zullen garen dankzij de hete pasta en een heerlijke zijde achtige saus vormen. door de combinatie van citroen, room, peterselie en knoflook krijg je een heerlijke lichte, zomerse pasta.

    mocht je er graag iets van vlees in hebben, dan kun je spekjes krokant bakken en eroverheen kiepen.

    serveren met een lekkere salade (sla, tomaat, komkommer, dressing maken van wijnazijn, olijfolie, honing, peper/zout)

    et voila, een heerlijke verse, gezonde maaltijd waarmee je gegarandeerd indruk maakt, mocht dat nodig zijn.
    If you can lie on the floor without holding on, you're not really drunk
    pi_51327256
    Echt simpel is:
    -pan water opzetten voor de pasta
    -zakje italiaanse groeten roerbakken in beetje olijfolie
    -blikje tonijn op water toevoegen
    -pakje tomato frito van Heinz
    -kruiden met italiaanse kruiden en peper en zout
    klaar
    pi_51327553
    500 gram rundergehakt plus twee uien en 1/4 courgette in kleine stukjes klaar wokken.
    Pakje Knor Italiaans saus of spaghetti saus hoe het ook heet erbij, plus een blikje tomatenpuree.
    Beetje laten sudderen.
    Pakje Knor saus voor je begint laten wellen in loei heet (kokend) water.

    Serveren met Spaghetti of dat platte spaghetti spul.
      dinsdag 10 juli 2007 @ 16:00:47 #13
    165237 Leef
    Sunny side up!
    pi_51327574
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 15:50 schreef Cangeroe11 het volgende:
    Echt simpel is:
    -pan water opzetten voor de pasta
    -zakje italiaanse groeten roerbakken in beetje olijfolie
    -blikje tonijn op water toevoegen
    -pakje tomato frito van Heinz
    -kruiden met italiaanse kruiden en peper en zout
    klaar
    alleen zit er dan geen pasta in, en staat er een pan vol water zinloos te koken op het fornuis
    pi_51327596
    Ik heb niet de rechten om m'n eigen bericht te wijzeigen dus doek het maar zo.

    Dat gehakt moet je nog wel kruiden voor je begint met gehaktkruiden en paprikapoeder.
    pi_51327690
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 15:49 schreef punchdrunk het volgende:

    [..]

    jesus christus man, dat klinkt echt afgrijselijk!

    kant en klaar saus? pre-gaargestoomd vlees? blikjes groente?

    kom op ts, gewoon met verse spullen koken, zo moeilijk is dat niet!

    wat dacht je van een echte carbonara?

    - pak een grote kom, en doe daar 2 eierdooiers, een handvol verse geraspte parmezaanse kaas, peper en zout, een klein handje fijngesneden peterselie, een flinke scheut room, een geraspt teentje knoflook en een beetje citroensap in.

    -kook pasta al dente (beetgaar: oftwel: je mag nog net de weerstand van de pasta voelen, het moet gaar zijn maar geen kleffe brij)

    -laat de pasta NIET schrikken (vaak wordt de pasta na afgieten onder koud water gespoeld om plakken te voorkomen, dit moet je nu dus NIET doen!)

    -kieper de hete pasta in scheppen in de kom, en roer door.

    de eierdooiers zullen garen dankzij de hete pasta en een heerlijke zijde achtige saus vormen. door de combinatie van citroen, room, peterselie en knoflook krijg je een heerlijke lichte, zomerse pasta.

    mocht je er graag iets van vlees in hebben, dan kun je spekjes krokant bakken en eroverheen kiepen.

    serveren met een lekkere salade (sla, tomaat, komkommer, dressing maken van wijnazijn, olijfolie, honing, peper/zout)

    et voila, een heerlijke verse, gezonde maaltijd waarmee je gegarandeerd indruk maakt, mocht dat nodig zijn.
    Dat klinkt pas afgrijselijk.
    Vooral dat stukje text "mocht je er graag iets van vlees in hebben" overtuigd me niet echt van je kookkunsten.
    Natuurlijk moet er vlees in!
    En pastasaus is rood, klaar, geen laffe witte roomsaus shit.
    pi_51327757
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:00 schreef Leef het volgende:

    [..]

    alleen zit er dan geen pasta in, en staat er een pan vol water zinloos te koken op het fornuis
    ik ga ervanuit dat TS wel pasta kan koken
      dinsdag 10 juli 2007 @ 16:08:10 #17
    6724 Ripley
    Smikeslut.
    pi_51327828
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:04 schreef captainkid het volgende:

    [..]

    Dat klinkt pas afgrijselijk.
    Vooral dat stukje text "mocht je er graag iets van vlees in hebben" overtuigd me niet echt van je kookkunsten.
    Natuurlijk moet er vlees in!
    En pastasaus is rood, klaar, geen laffe witte roomsaus shit.
    Dat is bolognese saus. Een pasta kan opgeleukt worden met heel veel verschillende 'sauzen'. Een witte carbonara saus bijvoorbeeld. Of een saus zonder vlees.

    Wel eens in italie geweest?
    Frankly my dear, I don't give a damn. Smike. O+.
      dinsdag 10 juli 2007 @ 16:09:05 #18
    172669 Papierversnipperaar
    Cafeïne is ook maar een drug.
    pi_51327870
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:00 schreef Leef het volgende:

    [..]

    alleen zit er dan geen pasta in, en staat er een pan vol water zinloos te koken op het fornuis
    Je doet vlees in de koekepan, doet pasta in heet water en ruikt iets raars.
    Terwijl je de zwarte vleesresten uit de koekepan bikt, zie je dat de pasta overkookt en de sauspoeder verprutst. Als je klaar bent met het opdweilen van de saus merk je dat de pasta verandert is in een dikke klont slijmerige troep. Die gooi je ook weg en je gaat naar de chinees.
    Free Assange! Hack the Planet
    [b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
    De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
      dinsdag 10 juli 2007 @ 16:10:29 #19
    167923 appelsjap
    All the above
    pi_51327925
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:06 schreef Cangeroe11 het volgende:

    [..]

    ik ga ervanuit dat TS wel pasta kan koken
    ja, pasta is easy , maaruh iedereen bedankt, kga dr mee experimenteren! Ik ga gewoon een mix maken van alles
    Op vrijdag 11 september 2009 18:32 schreef jogy het volgende:
    Ik ben zo trots op je dat ik je in brons wil gieten, in de achtertuin wil zetten met een tuinslang door je mond als appelsjapfontein.
    pi_51328065
    zet je dan wel alvast een teiltje klaar?
    pi_51328118
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:08 schreef Ripley het volgende:

    [..]

    Dat is bolognese saus. Een pasta kan opgeleukt worden met heel veel verschillende 'sauzen'. Een witte carbonara saus bijvoorbeeld. Of een saus zonder vlees.

    Wel eens in italie geweest?
    Neen En blijkbaar hebben die gasten daar dfan geen verstand van pasta eten.
      dinsdag 10 juli 2007 @ 16:15:36 #22
    13347 Nembrionic
    AKQ Fundamentalist
    pi_51328125
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:04 schreef captainkid het volgende:

    [..]

    Dat klinkt pas afgrijselijk.
    Vooral dat stukje text "mocht je er graag iets van vlees in hebben" overtuigd me niet echt van je kookkunsten.
    Natuurlijk moet er vlees in!
    En pastasaus is rood, klaar, geen laffe witte roomsaus shit.


    Serieus..wat een sukkel ben jij
    - "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
    pi_51328354
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:01 schreef captainkid het volgende:
    Ik heb niet de rechten om m'n eigen bericht te wijzeigen dus doek het maar zo.
    Even inloggen, dan heb je die rechten wel.
    Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
    With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
      dinsdag 10 juli 2007 @ 16:22:14 #24
    6724 Ripley
    Smikeslut.
    pi_51328392
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 16:15 schreef captainkid het volgende:

    [..]

    Neen En blijkbaar hebben die gasten daar dfan geen verstand van pasta eten.
    Frankly my dear, I don't give a damn. Smike. O+.
    pi_51328402
    quote:
    Op dinsdag 10 juli 2007 15:49 schreef punchdrunk het volgende:

    wat dacht je van een echte carbonara?
    Er zit geen room in een echte carbonara...
    Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
    With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')