Dat ziet er godverdomde lekker uitquote:Op zaterdag 6 juli 2013 11:03 schreef RobinOok het volgende:
In de herhaling, mijn matcha ijs van vorige week.
[ link | afbeelding ]
Groene thee ijs
quote:Op zaterdag 6 juli 2013 11:03 schreef RobinOok het volgende:
In de herhaling, mijn matcha ijs van vorige week.
[ link | afbeelding ]
Groene thee ijs
Das bijna 2 liter ijsquote:Op zaterdag 6 juli 2013 20:54 schreef Sorella het volgende:
Het ijs was een kruising tussen yoghurt en sorbet ijs
160 gr suiker, 100 ml water, 2 theelepels citroenzuur, 500 gr griekse yoghurt, 150 ml slagroom en 750 gram aardbeien.
Teveel water in verhouding tot de suiker denk maar het is wel voor herhaling vatbaar
Daar kwam ik ook achter toen mijn blender aardig vol raakte, dus staat er nog een gedeelte in de koelkast om te draaien vandaagquote:
Nee, sorbet kan zo zacht en romig smaken als roomijs.quote:Op zondag 7 juli 2013 13:52 schreef Sorella het volgende:
Er was wat kristal vorming maar volgens mij is sorbet ijs dat ook ? In ieder geval was het niet storend en lekker en daar gaat het om
quote:Op zaterdag 6 juli 2013 17:12 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Dat ziet er godverdomde lekker uit
Excuses voor het vloeken.
Receot gelezen, en ga deze eens proberen te maken. Die smaak lijkt me verrassend lekker.
Ik bedoel, je hebt die zelfgemaakte siroop met 80% suiker. Het recept vraagt om 100 gr suiker. Daarvan mag er blijkbaar 10 gr max invertsuiker zijn. Neem je dan 90gr kristal en 12,5 gr siroop (is 10gr suiker)?quote:Op zondag 7 juli 2013 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik gewoon mijn eigengemaakt suikersiroop voor sorbet, en ja, ik compenseer voor het water wat er in zit.
Zoals ik al zei, ik gebruik tegenwoordig gewoon de siroop ipv suikerquote:Op zondag 7 juli 2013 19:42 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ik bedoel, je hebt die zelfgemaakte siroop met 80% suiker. Het recept vraagt om 100 gr suiker. Daarvan mag er blijkbaar 10 gr max invertsuiker zijn. Neem je dan 90gr kristal en 12,5 gr siroop (is 10gr suiker)?
Waar haal je vervolgens 2,5 gr water af of laat je dat vanwege de kleine hoeveelheid achterwege?
Dus die 10% "regel" lap je aan je laars? Dat maakt het een stuk makkelijker inderdaad, maar dan heb je wel flink wat meer "extra" vocht. Gebruik je het ook voor roomijs of alleen sorbet en indien ook voor roomijs, waar laat je dan vocht weg om voor dat water te corrigeren? Minder room/melk?quote:Op zondag 7 juli 2013 19:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals ik al zei, ik gebruik tegenwoordig gewoon de siroop ipv suiker
Het is ook warm he? Minder maken misschien? (mits je schijf wel koud genoeg is)quote:Op maandag 8 juli 2013 16:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
Nou, ik heb het nog niet helemaal onder de knie met mijn ijsmachientje. Zowel mijn yoghurtijs als sorbetijs wordt wel heel koud maar is na 45 min draaien nog steeds geen ijs. Misschien heeft het met de suiker te maken. Ik hou helemaal niet van zoet (en ook niet van de calorieen die daar bij horen) dus ik gebruik niet zoveel suiker.
Probeer eens half zoveel er in te doen. Ik neem aan dat je er eentje met een koude accu hebt?quote:Op maandag 8 juli 2013 16:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
Nou, ik heb het nog niet helemaal onder de knie met mijn ijsmachientje. Zowel mijn yoghurtijs als sorbetijs wordt wel heel koud maar is na 45 min draaien nog steeds geen ijs. Misschien heeft het met de suiker te maken. Ik hou helemaal niet van zoet (en ook niet van de calorieen die daar bij horen) dus ik gebruik niet zoveel suiker.
Alleen voor sorbet, roomijs maak ik met gewoon suiker.quote:Op maandag 8 juli 2013 16:50 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Dus die 10% "regel" lap je aan je laars? Dat maakt het een stuk makkelijker inderdaad, maar dan heb je wel flink wat meer "extra" vocht. Gebruik je het ook voor roomijs of alleen sorbet en indien ook voor roomijs, waar laat je dan vocht weg om voor dat water te corrigeren? Minder room/melk?
Ik kan de temperatuur van de vriezer niet apart van de koelkast instellen en al helemaal niet op een aantal graden. Maar volgens onze thermometer is hij koud genoeg. Het koelelement heeft een uur of 32 in de vriezer gestaan. De aardbeien van het sorbetijs hebben 2 dagen in de koelkast gestaan voor ik ze in de blender deed. Ik heb ze daarna niet meer gekoeld, dom natuurlijk. Ik zal volgende keer de massa na bereiding nog eens koelen en ook minder maken.quote:Op maandag 8 juli 2013 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Probeer eens half zoveel er in te doen. Ik neem aan dat je er eentje met een koude accu hebt?
Accu 48 uur in vriezer, vriezer op minstens -20. Massa goed koelen.
Ah, ik dacht ook voor roomijs, kwam al niet uit de rekensom...quote:Op maandag 8 juli 2013 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Alleen voor sorbet, roomijs maak ik met gewoon suiker.
200 gram siroop op 500 gram aardbeien voor sorbet, wordt cremig romig sorbet.
Het gaat bij ijs om droge stof, te weinig droge stof en je krijgt kristalvorming, te veel en het wordt een dikke pasta. Droge stof is bijvoorbeeld suiker, proteines of vet.quote:Op maandag 8 juli 2013 16:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik kan de temperatuur van de vriezer niet apart van de koelkast instellen en al helemaal niet op een aantal graden. Maar volgens onze thermometer is hij koud genoeg. Het koelelement heeft een uur of 32 in de vriezer gestaan. De aardbeien van het sorbetijs hebben 2 dagen in de koelkast gestaan voor ik ze in de blender deed. Ik heb ze daarna niet meer gekoeld, dom natuurlijk. Ik zal volgende keer de massa na bereiding nog eens koelen en ook minder maken.
Maar zou je desnoods ook ijs zonder suiker kunnen maken?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |