Maar die kans dat de vleermuizen hondsdolheid hebben is zeer zeer klein.quote:Op donderdag 14 juni 2007 11:06 schreef Maxloader het volgende:
en als ie hondsdolheid heeft.. moet volgens mij je kat een spuitje toch![]()
![]()
een spuitje met een vaccin /geneesmiddelquote:Op donderdag 14 juni 2007 11:06 schreef Maxloader het volgende:
en als ie hondsdolheid heeft.. moet volgens mij je kat een spuitje toch![]()
![]()
Inderdaad best stoer. De kat in kwestie (pluk dus) vangt niet veel. Dit is echt z'n beste prestatie tot nu toe.quote:Op donderdag 14 juni 2007 11:08 schreef Karstman het volgende:
Onze kat is vroeger een keer met een volwassen mannetjeseend binnen komen wandelen. Netjes op de mat gedeponeerd en dan triomfanteilijk er naast blijven zitten, kijk eens jongens ik heb voor het avondeten gezorgd. Vond het eigenlijk best knap gevangen zo'n hele eend.
woow..quote:Op donderdag 14 juni 2007 11:08 schreef Karstman het volgende:
Onze kat is vroeger een keer met een volwassen mannetjeseend binnen komen wandelen. Netjes op de mat gedeponeerd en dan triomfanteilijk er naast blijven zitten, kijk eens jongens ik heb voor het avondeten gezorgd. Vond het eigenlijk best knap gevangen zo'n hele eend.
nee, dat heb ik gevraagd. er is geneesmiddel voor. dat zou ie dan vandaag en over 5 dagen nog een keer moeten krijgen.quote:Op donderdag 14 juni 2007 11:10 schreef Maxloader het volgende:
nee ik bedoelde een spuitje met ehm... iets niet zo leuks
Zeker weten doe ik het niet maar als 1 van de vleermuizen idd. besmet zou zijn dan is er nog tijd om in te enten tegen hondsdolheid of direct antistoffen toe te dienen.quote:Op donderdag 14 juni 2007 11:10 schreef Maxloader het volgende:
nee ik bedoelde een spuitje met ehm... iets niet zo leuks
Of misschien een makkelijke prooi. Als een vleermuis verzwakt is door ziekte dan wil het nogal eens voorkomen dat ze gewoon op de grond liggenquote:Op donderdag 14 juni 2007 11:13 schreef manny het volgende:
[..]
Inderdaad best stoer. De kat in kwestie (pluk dus) vangt niet veel. Dit is echt z'n beste prestatie tot nu toe.
katten hebben toch ook iets in zich waardoor ze zelden iets bedorvens/giftigs eten?quote:Op donderdag 14 juni 2007 11:35 schreef cinnamongirl het volgende:
Katten hebben trouwens een sterke maag, van bedorven voedsel krijgen ze niets, in tegenstelling tot de mens.
Die bestaat niet.Beter lezenquote:Op donderdag 14 juni 2007 11:09 schreef manny het volgende:
[..]
een spuitje met een vaccin /geneesmiddel
Wikipediaquote:Hondsdolheid is een virusinfectie van de hersenen die als hij eenmaal is uitgebroken, dat wil zeggen als de patiėnt eenmaal symptomen van infectie vertoont, vrijwel altijd dodelijk afloopt[1]. Er zijn wereldwijd in de medische literatuur slechts enkele gevallen gemeld waarbij genezing optrad. Een recent geval gaf hoop op een nieuwe behandelmethode[2], maar het resultaat kon door anderen niet worden gereproduceerd[3]. Het virus wordt verspreid via het speeksel van besmette zoogdieren, meestal (maar niet altijd) carnivoren (o.a. honden, vossen, katten, apen en vleermuizen). In de VS wordt de ziekte ook wel overgebracht door beten van wasberen. Met rabiės besmette dieren zijn niet altijd te herkennen, sommige dieren dragen het virus bij zich zonder er zichtbaar last van te hebben. Verdacht is het als een dier agressief en onrustig is, of als een dier dat normaal in het wild leeft zoals een vos abnormaal tam is. In Nederland is al tientallen jaren geen inheems geval van menselijke rabiės geregistreerd; wereldwijd vergt hondsdolheid nog 40.000-70.000 doden per jaar, voor 80% in Aziė (onder andere India) en Afrika. Ca 10 miljoen mensen worden per jaar wereldwijd na een beet profylactisch behandeld. De ziekte was al aan de oude Grieken als een aparte entiteit bekend.
quote:Er is na de besmetting een incubatietijd waarvan de lengte vooral afhangt van de plaats waar men gebeten wordt: hoe verder van de hersenen, hoe langer de incubatietijd. Beten in het gezicht hebben de kortste incubatietijd. In deze tijd reist het virus via de zenuwbanen omhoog naar het centraal zenuwstelsel. De incubatietijd kan van 2 weken tot vele maanden bedragen; 2 jaar is beschreven.
Deze tijd kan worden benut om het slachtoffer alsnog te beschermen door passieve en actieve immunisatie: er worden immunoglobulinen en rabiėsvaccin toegediend in een aantal sessies. Hiermee lukt het vrijwel altijd om het uitbreken van de ziekte te voorkomen. Vooral vroegere vaccins hadden ernstige potentiėle bijwerkingen, reden om ze niet te gretig uit te delen aan mensen met een zeer laag risico. Als men eenmaal gebeten is wordt vrijwel ieder risico van een vaccin natuurlijk geaccepteerd gezien de onvermijdelijk fatale afloop van de ziekte.
Ik denk dat ie een vlieg vangt, die in de lucht gooit en daarmee de vleermuis lokt.quote:Op donderdag 14 juni 2007 12:01 schreef Gripper het volgende:
maar hoe vangt een kat een vleermuis? Die vleerbeesten doen 's nachts niets anders dan heel erg hard rondjes vliegen bij ons boven de tuin, knappe kat die m in de vlucht kan pakken...
quote:Op donderdag 14 juni 2007 12:04 schreef manny het volgende:
[..]
En serieus: zeker omdat het er 2 zijn,denk ik dat het om zieke exemplaren gaat (zoals hierboven al ergens staat). Dat maakt mijn gevoel over deze actie trouwens niet beter...
Gebakken of ongebakken?quote:Op donderdag 14 juni 2007 14:32 schreef tonja het volgende:
Vroeger, heel vroeger, heeft een kat van ons ooit 2 braadworsten gevangen. Ze kwam binnen met een braadworst, wij pakken het af, kat taait af om even later doodleuk met een nieuwe braadworst terug te komen.
Ik waardeer je humor.quote:Op donderdag 14 juni 2007 14:32 schreef tonja het volgende:
Vroeger, heel vroeger, heeft een kat van ons ooit 2 braadworsten gevangen. Ze kwam binnen met een braadworst, wij pakken het af, kat taait af om even later doodleuk met een nieuwe braadworst terug te komen.
Gelukkig. De kans was klein, maar als het zo was, heel erg naar.quote:Op donderdag 14 juni 2007 15:56 schreef manny het volgende:
Uitslag werd net doorgebeld:
Geen rabies !
Pfew, de kans was klein;maar ben er wel blij mee.
Kattenluikje kan weer open. Den Haag pas op: Pluk komt er weer aan !
quote:Op donderdag 14 juni 2007 15:57 schreef manny het volgende:
[..]
Ik waardeer je humor.
By the way: als ik naar jouw avatar kijk dan zie ik dat jouw kat wordt aangevallen door een reuzen-vleermuis. Of mis ik nou iets ?
Ik niet. Het lijkt wel een hierogliefkat.quote:Op donderdag 14 juni 2007 16:07 schreef Puckzzz het volgende:
gelukkig maar!
en ik vind Harry best lelijk eigenlijk![]()
![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |