bronquote:Verhagen: SP en PVV schaden Nederlands belang
Gepubliceerd op vrijdag 25 mei 2007
DEN HAAG (ANP) - Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken vindt de anti-Europese opstelling van de SP en de PVV schadelijk voor Nederland.
,,Ik keer mij heel duidelijk af van Wilders en Marijnissen die denken dat je door een anti-Europese houding de Nederlandse belangen kunt veiligstellen'', zegt Verhagen in een interview met de Volkskrant dat zaterdag verschijnt. ,,Hun opstelling schaadt ons belang.''
De CDA-minister zegt in het interview verder dat er in het kabinet ,,geen principiële blokkades'' bestaan tegen verleniging van de Nederlandse missie in Afghanistan na augustus volgend jaar. Het kabinet moet daar deze zomer over beslissen.
Inderdaad, want Verhagen heeft een hekel aan het binnenkrijgen van geld voor Nederland. Het is zonneklaar nu.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 19:47 schreef PJORourke het volgende:
Het is juist aangetoond dat landen die moeilijk doen meer binnenhalen dan de brave eurofiele volgers, wat Verhagen het liefst wil zijn, kennelijk.
Europa is juist een liberaal project dat bezig is om de vakbonden kapot te maken.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 19:56 schreef Fastmatti het volgende:
Dan moeten ze maar niet zo achterlijk met die EU doen. Ben altijd voorstander geweest, maar wat ze nu doen is gewoon een socialistische heilstaat in oprichting.
Vrijhandel, maar Europa mag nooit een land worden.
Het leuke aan de EU is dat ze nergens vrienden maakt behalve bij eurofielen die meestal niet kunnen uitleggen wat er zo geweldig is aan de EU. Het "anders kijgen we oorlog"-argument is daar een goed voorbeeld van.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 20:17 schreef Klopkoek het volgende:
Europa is juist een liberaal project dat bezig is om de vakbonden kapot te maken.
Vandaag nog een stuk daarover in het NRC. Zogenaamd vrije handel maar alle dingen waar de werknemers eens iets aan zouden kunnen hebben (één arbeidsmarkt bijv.) staan maar op een laag pitje.
http://www.nrc.nl/economi(...)den_hebben_tij_tegen
De EU is echt een vervolmaakte natte droom geworden voor het grootindustrieel.
Wat een drogreden.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 20:43 schreef PJORourke het volgende:
[..]
Het leuke aan de EU is dat ze nergens vrienden maakt behalve bij eurofielen die meestal niet kunnen uitleggen wat er zo geweldig is aan de EU. Het "anders kijgen we oorlog"-argument is daar een goed voorbeeld van.
Socialisten vinden de EU liberaal; liberalen vinden de EU socialistisch, conservatieven vinden de EU anti-christelijk en islamofiel. Compromissen rond de kleinste gemene deler zijn dus in het geval van de EU niet populair.
Men mag echter wel af en toe kritisch zijn in plaats van als makke lammetjes achter de EU aan te lopen. Niet alles hoeft natuurlijk zo voordelig voor Nederland te zijn zoals af en toe beweerd wordt.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 20:45 schreef IHVK het volgende:
[..]
Wat een drogreden.
Zo krijg je natuurlijk nooit wat. Meningsverschillen zullen er altijd zijn, maar een krachtigr Europese eenheid is nodig, willen de Europese landen hun machtspositie in handen houden.
Natuurlijk.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 20:50 schreef Biggs. het volgende:
[..]
Men mag echter wel af en toe kritisch zijn in plaats van als makke lammetjes achter de EU aan te lopen. Niet alles hoeft natuurlijk zo voordelig voor Nederland te zijn zoals af en toe beweerd wordt.
Waarom moeten we dat willen? Meer dan een vrijhandelszone heb je echt niet nodig. En echt behoefte om mee te mogen babbelen over Irak of de Palestijnen heb ik ook niet.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 20:45 schreef IHVK het volgende:
Zo krijg je natuurlijk nooit wat. Meningsverschillen zullen er altijd zijn, maar een krachtigr Europese eenheid is nodig, willen de Europese landen hun machtspositie in handen houden.
Stilstand is achteruitgang. In Oost-Azië hebben de landen gigantisch veel inwoners, en daar moeten we iets tegen kunnen bieden. Als we niet tot derde-rangs-gebied gedragadeerd willen worden.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 20:54 schreef PJORourke het volgende:
[..]
Waarom moeten we dat willen? Meer dan een vrijhandelszone heb je echt niet nodig. En echt behoefte om mee te mogen babbelen over Irak of de Palestijnen heb ik ook niet.
Dit is wollig geklets zonder echte inhoud. We kunnen, met behulp van een vrije markt, heus wel met een prima levensstandaard overleven, daar hebben we geen ideologische bemoeials uit Brussel voor nodig.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 21:00 schreef IHVK het volgende:
Stilstand is achteruitgang. In Oost-Azië hebben de landen gigantisch veel inwoners, en daar moeten we iets tegen kunnen bieden. Als we niet tot derde-rangs-gebied gedragadeerd willen worden.
Europa lijkt ten onder te gaan aan egoïsme.
Dat is jouw mening.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 21:03 schreef PJORourke het volgende:
[..]
Dit is wollig geklets zonder echte inhoud. We kunnen, met behulp van een vrije markt, heus wel met een prima levensstandaard overleven, daar hebben we geen ideologische bemoeials uit Brussel voor nodig.
Tuurlijk. Het gaat om het behoud of liefst verbeteren van onze levensstandaard. Dat doe je met vrijhandel, goed onderwijs, plezierig vestigingsklimaat. Voor vrijhandel zorgt de EU deels, op de andere gebeiden faalt onze regering, maar dat zijn wel de belangrijkste punten voor onze economische toekomst.quote:
De EU zal op de door jou genoemde punten alleen maar voordelen bieden. En voordelen zijn hard nodig.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 21:31 schreef PJORourke het volgende:
[..]
Tuurlijk. Het gaat om het behoud of liefst verbeteren van onze levensstandaard. Dat doe je met vrijhandel, goed onderwijs, plezierig vestigingsklimaat. Voor vrijhandel zorgt de EU deels, op de andere gebeiden faalt onze regering, maar dat zijn wel de belangrijkste punten voor onze economische toekomst.
Die kleine landen zijn wel behoorlijk afhankelijk van de landen eromheen. Zwitserland is bijvoorbeeld een belastingparadijs en een wintersportoord. Als de economie in de omringende langen ineen stort dan zal het ook snel bergafwaarts gaan met Zwitserland.quote:De EU wil graag aanschuiven met de supermachten; GB en Frankrijk omdat ze zelf vergane glorie zijn, Duitsland omdat men daar verder slechte herinneringen aan heeft. Voor mij hoeft dat niet zo: ik kijk graag naar voorbeelden als Zwitserland en IJsland, die zonder EU als kleine landen zeer plezierig zijn voor hun burgers, maar geen behoefte hebben om geopolitiek haantje-de-voorste te zijn, en al helemaal niet om ideologische redenen of om een paar derderangsfiguren een leuk Brussels baantje te geven.
Bijna. Vervang grootindustrieel door machtsblokken en het klopt m.i. wel. En dat is dan ook meteen waarom de EU zich m.i. moet beperken tot kerntaken. Dan blijft het overzichtelijk en wordt het minder interessant voor machtsblokken.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 20:17 schreef Klopkoek het volgende:
De EU is echt een vervolmaakte natte droom geworden voor het grootindustrieel.
Bronquote:PVV en SP: Kritiek Verhagen is bangmakerij
Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) vindt dat de plannen en anti-Europese houding van de SP en PVV schadelijk zijn voor Nederland, maar de PVV en SP zijn niet onder de indruk van zijn kritiek.
Verhagen denkt dat verwezenlijking van de plannen van PVV en SP de kans op terroristische aanslagen vergroot. Ook zou het Nederland crimineler en armer maken. Dat zegt Verhagen in een interview met de Volkskrant.
‘Ik keer mij heel duidelijk af van Wilders en Marijnissen die denken dat je door een anti-Europese houding de Nederlandse belangen kunt veiligstellen,’ vertelt Verhagen. ‘Hun opstelling schaadt ons belang.’
'Spookverhalen'
De kritiek van Verhagen doet de SP en PVV weinig. SP-Kamerlid Harry van Bommel noemt het ‘spookverhalen’, die ‘alleen maar bedoeld zijn om de geesten van de burger rijp te maken voor een nieuw, slecht Europees Verdrag’ .
PVV-leider Geert Wilders doen de uitspraken van Verhagen denken aan ‘de bangmakerij tijdens de campagne over de Europese Grondwet’. ‘Toen zou het licht uitgaan als we tegen zouden stemmen, er zou oorlog komen,’ zegt Wilders. ‘Het zijn de oude reflexen van een partij die denkt altijd aan de macht te blijven.’
Verhagen vindt dat de naar binnen gerichte blik van Nederland van de afgelopen jaren moet veranderen. Volgens de minister is het een illusie te denken dat Nederland zich kan wapenen tegen terrorisme, criminaliteit en
Ik denk het niet. Die grondwet had niemand een hol geinteresseerd als ze het geen grondwet hadden genoemd maar gewoon convenant of verklaring, er zijn al tig van die dingen waar niemand ooit moeilijk over heeft gedaan, of gemakkelijk. Nu werd het ineens een heel ding.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 11:29 schreef __Saviour__ het volgende:
Dat referendum heeft samen met Frankrijk de grondwet tegengehouden en is dus zeker wel ergens goed voor geweest.
Nogal inhoudsloze reactie van de SP en PVV - altijd maar weer over dat bangmaken beginnen.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 11:30 schreef Martijn_77 het volgende:
De SP en de PVV hebben ook gereageerd
[..]
Bron
Wat vooral door bepaalde partijen tot een hele grote proporties is opgeblazenquote:Op zaterdag 26 mei 2007 11:32 schreef SCH het volgende:
Ik denk het niet. Die grondwet had niemand een hol geinteresseerd als ze het geen grondwet hadden genoemd maar gewoon convenant of verklaring, er zijn al tig van die dingen waar niemand ooit moeilijk over heeft gedaan, of gemakkelijk. Nu werd het ineens een heel ding.
Wil jij dan ontkennen dat wat Verhagen doet wel heel erg veel met bangmaken en op angstgevoelens spelen te maken heeft?quote:Op zaterdag 26 mei 2007 11:32 schreef SCH het volgende:
Nogal inhoudsloze reactie van de SP en PVV - altijd maar weer over dat bangmaken beginnen.
INderdaad, ook omdat er een referendum over werd georganiseerd. Zowel de voor als tegenstanders zijn toen volledig uit hun dak gegaan over iets dat helemaal niet zo belangrijk is.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 11:33 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Wat vooral door bepaalde partijen tot een hele grote proporties is opgeblazen![]()
Dat is tot nu toe ook het enige argument wat je van die Ja-knikkers hoort, Verhagen nu ook weerquote:Op zaterdag 26 mei 2007 11:32 schreef SCH het volgende:
[..]
Nogal inhoudsloze reactie van de SP en PVV - altijd maar weer over dat bangmaken beginnen.
Maar het heette wel grondwet en dat is een indicatie voor welke koers de EU wil gaan varen. Zonder tegengas zou de EU steeds meer opschuiven richting daadwerkelijke staat. Er werd zelf nagedacht over een Europese minister van buitenlandse zaken en zelfs een soort van president. Frankrijk en Nederland hebben een duidelijk signaal afgegeven. Eerst met het tegenstemmen, en nu hebben zowel Balkendende als Sarokozy gezegd meer te voelen voor een stuk llichter verdrag, dat gestript is van alle europese franje.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 11:32 schreef SCH het volgende:
[..]
Ik denk het niet. Die grondwet had niemand een hol geinteresseerd als ze het geen grondwet hadden genoemd maar gewoon convenant of verklaring, er zijn al tig van die dingen waar niemand ooit moeilijk over heeft gedaan, of gemakkelijk. Nu werd het ineens een heel ding.
Wat JIJ niet belangrijk vindt.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 11:35 schreef SCH het volgende:
[..]
INderdaad, ook omdat er een referendum over werd georganiseerd. Zowel de voor als tegenstanders zijn toen volledig uit hun dak gegaan over iets dat helemaal niet zo belangrijk is.
Ik zie dat niet zo hoor, dat Nl. er niet meer toe doet. Dat vind ik eerder bangmakerij eigenlijk.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 11:39 schreef NLweltmeister het volgende:
[..]
Wat JIJ niet belangrijk vindt.
Ik zit niet te wachten op een Europees Leger, een President en minister van BZ van Europa, en ik zie het ook niet zitten dat het NL Veto verdwijnt, vooral omdat we nu met vooruitstrevende landen zoals Polen en straks Turkije helemaal niks meer te vertellen hebben, dan doet de stem van NL er niet meer toe.
Zoals ik ook al schreefquote:Op zaterdag 26 mei 2007 11:36 schreef NLweltmeister het volgende:
Dat is tot nu toe ook het enige argument wat je van die Ja-knikkers hoort, Verhagen nu ook weer
Want verder heeft het bericht van Verhagen ook heel weinig inhoud.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 11:35 schreef Martijn_77 het volgende:
Wil jij dan ontkennen dat wat Verhagen doet wel heel erg veel met bangmaken en op angstgevoelens spelen te maken heeft?
Check de toekomstige stemverhoudingen er maar op na, NL heeft straks net zoveel invloed in de EU als de SGP nu heeft in NL.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 11:41 schreef SCH het volgende:
[..]
Ik zie dat niet zo hoor, dat Nl. er niet meer toe doet. Dat vind ik eerder bangmakerij eigenlijk.
Tot de EU oplegt dat homofilie verboden moet wordenquote:Op zaterdag 26 mei 2007 11:41 schreef SCH het volgende:
[..]
Ik zie dat niet zo hoor, dat Nl. er niet meer toe doet. Dat vind ik eerder bangmakerij eigenlijk.
Ja.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 11:35 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Wil jij dan ontkennen dat wat Verhagen doet wel heel erg veel met bangmaken en op angstgevoelens spelen te maken heeft?
En dat gaat gebeuren denk je?quote:Op zaterdag 26 mei 2007 12:04 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Tot de EU oplegt dat homofilie verboden moet worden![]()
De aartsconservatieve landen zijn inmiddels in de meerdeheid. Dus zonder veto-recht is alles mogelijk.quote:
Dan is het wel weer gek dat je tegen zo'n 'grondwet' bent.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 12:19 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
De aartsconservatieve landen zijn inmiddels in de meerdeheid. Dus zonder veto-recht is alles mogelijk.
Ik sinds de uitbreiding tegenstander van de EU dus ik stem in principe tegen alles van de EU.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 12:21 schreef SCH het volgende:
[..]
Dan is het wel weer gek dat je tegen zo'n 'grondwet' bent.
Ik denk dat je het omdraait. Juist door het referendum "moest" de burger gaan nadenken over de EU. Uiteindelijk ging de stemming ook niet zo over het referendum, maar over de EU in zijn geheel. Duidelijk kwam naar voren dat men vond dat de EU "te" werd. Op misschien allerlei verschillende gronden, maar toch.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 11:32 schreef SCH het volgende:
Ik denk het niet. Die grondwet had niemand een hol geinteresseerd als ze het geen grondwet hadden genoemd maar gewoon convenant of verklaring, er zijn al tig van die dingen waar niemand ooit moeilijk over heeft gedaan, of gemakkelijk. Nu werd het ineens een heel ding.
Helemaal niet gek, Balkenende heeft deze week nog in het EP gezegd dat we naar 'meerderheids-besluiten' moeten, daarmee bedoeld hij het opheffen van het Veto.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 12:21 schreef SCH het volgende:
[..]
Dan is het wel weer gek dat je tegen zo'n 'grondwet' bent.
Ik ben het daar ook grotendeels mee eens hoor.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 12:24 schreef DS4 het volgende:
Ten aanzien van dat laatste had ik van jou een wat ander standpunt over de EU verwacht.
Hoe dan ook: prima een sterke EU, maar dan op een aantal kernpunten.
O, ok.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 12:30 schreef SCH het volgende:
Ik ben het daar ook grotendeels mee eens hoor.
Ieder land heeft dat soort partijen wel. Het probleem bij de SP en de PVV is dat ze vooral veel schoppen en weinig alternatieven bieden. En zonder alternatief kun je schoppen wat je wil. Ik ben sowieso niet zo gecharmeerd van deze polarisatiepartijen.quote:Daarom ben ik ook tegen die vijandige stemming die de SP en de PVV nu richting EU ten toon spreiden. Dat werkt dat tegen en isoleert ons.
Sowieso zie je dat landen die zich nu aansluiten er een enorm snelle ontwikkeling op gang komt. Dat gezegd hebbende: je moet je ook afvragen of dat niet te snel gaat en of een tussenvorm niet beter is. Zeker bij de komende groep zou een al te snelle verandering in zo'n land ook wel eens bevolkingsgroepen tegen elkaar in opstand kunnen krijgen. Veel mensen worden nl. bang van teveel verandering. Ik ben warm voorstander van de toetreding van Turkije, maar dan in stapjes. Een plan van zeg 15 jaar waarin aan het eind Turkije staat waar Polen nu staat (bij de laatste groep had ik die stappen ook liever gezien). Maar goed, ik dwaal een beetje af...quote:Over bv. homoseksualiteit: ik denk juist dat homo's overal in Europa enorm veel baat hebben bij deze ontwikkeling. Ik zie het niet als een bedreiging maar juist als een kans voor de homo's in de conservatieve landen om er meer bij betrokken te worden. Dat zie je ook al. Ook in Polen, daar is er nog nooit zoveel over gediscussieerd, natuurlijk niet met effect maar er wordt wel een beweging in gang gezet.
Dat ik dat mag mee maken SCH die p een lijn zit met Maxime Verhagenquote:Op zaterdag 26 mei 2007 12:30 schreef SCH het volgende:
Daarom ben ik ook tegen die vijandige stemming die de SP en de PVV nu richting EU ten toon spreiden. Dat werkt dat tegen en isoleert ons.
Potdimme wat een eensgezindheid... mooi.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 12:39 schreef Martijn_77 het volgende:
Maar ik moet ook toegeven dat ik mij wel in het standpunt van SCH over de EU kan vinden.
De overgrote meerderheid in de EU is juist tegen een liberaler homo-beleid, dwz Zuid en Oost-Europa.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 12:30 schreef SCH het volgende:
[..]
Over bv. homoseksualiteit: ik denk juist dat homo's overal in Europa enorm veel baat hebben bij deze ontwikkeling. Ik zie het niet als een bedreiging maar juist als een kans voor de homo's in de conservatieve landen om er meer bij betrokken te worden. Dat zie je ook al. Ook in Polen, daar is er nog nooit zoveel over gediscussieerd, natuurlijk niet met effect maar er wordt wel een beweging in gang gezet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |