FOK!forum / Culinesse à gogo / Gas bbq of houtskool bbq?
RecomServvrijdag 25 mei 2007 @ 10:17
Ik sta op het punt om een nieuwe barbeque te gaan kopen maar zit te twijfelen tussen een houtskool bbq of een gas bbq.

ik zet voor mezelf even de voor en nadelen op een rijtje voor beide mogelijkheden...

Houtskool BBQ
Voordelen
  • ruikt lekker
  • geeft een bbq gevoel
  • geeft een net iets ander smaakje aan het vlees...(zeggen ze)

    Nadelen
  • niet snel startklaar
  • gehannes met houtskool/briketten
  • veel nazorg
  • niet zo veilig
  • duurder in gebruik dan een gas bbq

    Gas BBQ
    Voordelen
  • snel startklaar
  • minder onderhoud
  • veiliger
  • met lavastenen en kruiden is het bbq geurtje te kweken...
  • goedkoper in gebruik

    Nadelen
  • het echte bbq gevoel mist
  • gas op? einde bbq (houtskool is 24/7 te verkrijgen)
  • Duurder in aanschaf

    Zijn er nog redenen op te noemen waardoor ik mijn keuze makkelijker kan maken?

    Eet smakelijk
  • Lexievrijdag 25 mei 2007 @ 10:20
    Houtskool. Wat je zegt, de enige echte BBQ en als je weet hoe je er mee om moet gaan vallen de meeste nadelen weg.
    Lucillevrijdag 25 mei 2007 @ 10:21
    Ik denk dat je alle voor en nadelen goed gegeven hebt. Dan blijft over de persoonlijke keuze.
    getl0stvrijdag 25 mei 2007 @ 10:22
    Houtskool.. Zoals je al zegt 'het echte bbq gevoel mist'.. Het blijft niet bij het gevoel, ik vind de smaak op een gas bbq heel anders (net als normaal) dan op een houtskool bbq. Die smaak is niet te overtreffen imo Dus lekker houtskool.. dat geeft je wel het gevoel en de smaak van een echte bbq
    -Nielz-vrijdag 25 mei 2007 @ 10:22
    Waar kun jij dan 24/7 houtskool vandaan halen?
    swarmahoervrijdag 25 mei 2007 @ 10:25
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 10:22 schreef -Nielz- het volgende:
    Waar kun jij dan 24/7 houtskool vandaan halen?
    tankstation.. maar daar kan je ook gasflessen halen
    Rekkievrijdag 25 mei 2007 @ 10:26
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 10:22 schreef -Nielz- het volgende:
    Waar kun jij dan 24/7 houtskool vandaan halen?
    Veel tankstations verkopen het ook en daar zijn sommigen wel 24/7 open

    Mijn voorkeur gaat uit naar Gas, dat echte BBQ gevoel heb ik daar dus wel zeker bij.
    Daar komt bij als je een extra gasfles hebt, dat je dan ruim voorzien bent.

    Gas FTW wat mijn betreft
    -Banaan-vrijdag 25 mei 2007 @ 10:27
    Ik zou gaan voor houtskool, maar hangt ervan af hoe je wil bbqen. Als je na je werk thuis komt en ff snel de bbq aan wil slingeren dan moet je natuurlijk een gas bbq hebben. Maar als je er iets bijzonders van maakt & er de tijd voor neemt zou ik zeker voor een houtskool bbq gaan.
    BreakSpearvrijdag 25 mei 2007 @ 10:33
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 10:22 schreef getl0st het volgende:
    Houtskool.. Zoals je al zegt 'het echte bbq gevoel mist'.. Het blijft niet bij het gevoel, ik vind de smaak op een gas bbq heel anders (net als normaal) dan op een houtskool bbq. Die smaak is niet te overtreffen imo Dus lekker houtskool.. dat geeft je wel het gevoel en de smaak van een echte bbq
    Niks aan toe te voegen. Houtskool is: 1) gewoon veel leuker; en: 2) veel lekkerder.
    Rekkievrijdag 25 mei 2007 @ 10:35
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 10:33 schreef BreakSpear het volgende:

    [..]

    Niks aan toe te voegen. Houtskool is: 1) gewoon veel leuker; en: 2) veel lekkerder.
    1) en ook 2) dat is allemaal zeer persoonlijk.

    Ik zie sowieso niet in wat er leuker aan de verschillende vormen van BBQ is, het heeft slechts 1 doel en dat doel vind ik dan wel leuk, die BBQ staat voor wat mijn betreft op de achtergrond!
    Batsiesvrijdag 25 mei 2007 @ 10:36
    Gas BBQ moet je ook schoonmaken, al het vet van je vlees gaat in de lekbak en over je verwarmingselementen zitten. Bij houtskool heb je alleen je rooster schoon te maken (ook bij gas )

    Houtskool dus!
    Rekkievrijdag 25 mei 2007 @ 10:40
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 10:36 schreef Batsies het volgende:
    Gas BBQ moet je ook schoonmaken, al het vet van je vlees gaat in de lekbak en over je verwarmingselementen zitten. Bij houtskool heb je alleen je rooster schoon te maken (ook bij gas )

    Houtskool dus!
    Schoonbranden!!!
    RecomServvrijdag 25 mei 2007 @ 10:46
    het komt het meeste voor dat het na het werk voor mij werk aan de winkel betekent als we gaan bbq'en.
    Het meest praktische zou dus zijn een gas bbq lijkt mij.
    doshivrijdag 25 mei 2007 @ 10:47
    ik vind een gas bbq geen echte bbq, mijn keuze zou dus snel gemaakt zijn.

    tip: bouw je bbq zelf (wel vuurvaste stenen en vuurvast cement gebruiken), heb ik ook gedaan en na jaren nog heel blij ermee.
    ArcticBlizzardvrijdag 25 mei 2007 @ 10:47
    Vroeger houtskool maar tegenwoordig gas.

    Geen probleem met aansteken en nooit meer verbrand vlees. Je hebt volledige controle en hoeft minder op te letten. Je hebt dus ook echt tijd om aan tafel te zitten en te praten ipv dat je alles moet blijven omdraaien en verplaatsen omdat het in de fik vliegt. Ik heb geen smaakverschil gemerkt tussen houtskool en gas.
    Batsiesvrijdag 25 mei 2007 @ 10:48
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 10:40 schreef Rekkie het volgende:

    [..]

    Schoonbranden!!!
    Ook de lekbak ah onderkant? Vuurkorf eronder en de hens erin ofzo?
    BreakSpearvrijdag 25 mei 2007 @ 10:53
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 10:35 schreef Rekkie het volgende:

    [..]

    1) en ook 2) dat is allemaal zeer persoonlijk.

    Ik zie sowieso niet in wat er leuker aan de verschillende vormen van BBQ is, het heeft slechts 1 doel en dat doel vind ik dan wel leuk, die BBQ staat voor wat mijn betreft op de achtergrond!
    Uiteraard. Ik vind het altijd wel leuk om een vuurtje op te stoken, maar ik kan me voorstellen dat andere mensen dat helemaal niks vinden. Op houtskool smaakt het vlees een stuk beter vind ik, maar dat is ook heel persoonlijk natuurlijk. Voor mij zijn dit twee hele goede redenen om nooit een gasbarbecue aan te schaffen.
    RecomServvrijdag 25 mei 2007 @ 10:56
    smaak verschil tussen houtskool en gas ontgaat mij op één of andere manier...

    Mij lijkt ook dat bbq met gas gezonder is.
    je heb inderdaad veel meer controle over de bbq en volgens mij is houtskool niet echt gezond. correct me if i'm wrong.
    Rekkievrijdag 25 mei 2007 @ 10:56
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 10:48 schreef Batsies het volgende:

    [..]

    Ook de lekbak ah onderkant? Vuurkorf eronder en de hens erin ofzo?
    Nee, dat is dan het enige wat je moet schoonmaken, als dat al moet!

    Stukje aluminumfolie erin en dan kun je dat gewoon weggooien
    __Saviour__vrijdag 25 mei 2007 @ 10:58
    Gewoon houtskool, alleen dat is echt barbecueen. Gas is echt niks, dan kun je net zo goed een gourmetstelletje buiten zetten.
    RecomServvrijdag 25 mei 2007 @ 11:04
    ik heb nog een kleine portable houtskool bbq om mee te nemen als we naar het strand gaan. Ik ga vanavond lekker shoppen en ik ga voor een gasbbq. De voordelen van een gas bbq zijn te talrijk om nog te kiezen voor een houtskool bbq.

    Bedankt voor jullie meningen en tips (aluminiumfolie).
    Bij ons moet de bbq zelf ook op de achtergrond staan en niet het middelpunt zijn.
    Rekkievrijdag 25 mei 2007 @ 11:09
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 10:58 schreef __Saviour__ het volgende:
    Gewoon houtskool, alleen dat is echt barbecueen. Gas is echt niks, dan kun je net zo goed een gourmetstelletje buiten zetten.
    En de onderbouwing?

    Want bij gas wordt je vlees echt wel beter bereid dan bij een gourmet, plus het feit dat gas vele male grotere oppervlakken heb dan een lullig elektrisch gourmetstelletje
    Rekkievrijdag 25 mei 2007 @ 11:09
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 11:04 schreef RecomServ het volgende:
    ik heb nog een kleine portable houtskool bbq om mee te nemen als we naar het strand gaan. Ik ga vanavond lekker shoppen en ik ga voor een gasbbq. De voordelen van een gas bbq zijn te talrijk om nog te kiezen voor een houtskool bbq.

    Bedankt voor jullie meningen en tips (aluminiumfolie).
    Bij ons moet de bbq zelf ook op de achtergrond staan en niet het middelpunt zijn.
    Graag gedaan
    Ashramvrijdag 25 mei 2007 @ 13:53
    Zijn er nog mensen die op eiken- of beukenhout grillen hier? Of valt dat niet meer onder bbq?
    Sjeenvrijdag 25 mei 2007 @ 13:54
    Houtskool is bbq en gas is buiten koken... Maar dat is mijn visie
    Pietverdrietvrijdag 25 mei 2007 @ 14:12
    Waarom niet gewoon op je lavastenen van de gas BBQ houtskool doen, beste van beide werelden?
    * Pietverdriet grillt op Houtskool trouwens
    ArcticBlizzardvrijdag 25 mei 2007 @ 14:46
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 13:53 schreef Ashram het volgende:
    Zijn er nog mensen die op eiken- of beukenhout grillen hier? Of valt dat niet meer onder bbq?
    Tegenwoordig gooi je er een paar stukjes bij voor de geur/smaak.
    RecomServvrijdag 25 mei 2007 @ 14:59
    dat doen ze toch ook met dennenappels?

    iemand nog tips omtrent merk? (budget rond de 200 euro)
    Bigsvrijdag 25 mei 2007 @ 15:07
    Ik proef weinig verschil tussen een houtskoolbbq en een gasbbq (zo'n ding met lavastenen dan).. en een mooie gasbbq staat wel lekker mannelijk in je tuin vind ik:



    En de voordelen (snel warm, constant warm) vind ik toch wel opwegen tegenover de charme van het werken met houtskool.

    [ Bericht 8% gewijzigd door Bigs op 25-05-2007 15:08:58 (scherper plaatje) ]
    RecomServvrijdag 25 mei 2007 @ 15:17
    ben het helemaal met je eens Bigs, maar met het budget wat ik zojuist vertelde krijg ik niet zo'n mooi apparaat als jij daar laat zien (we hebben het over gas bbq's he mensen)....
    Rekkievrijdag 25 mei 2007 @ 16:07
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 15:17 schreef RecomServ het volgende:
    ben het helemaal met je eens Bigs, maar met het budget wat ik zojuist vertelde krijg ik niet zo'n mooi apparaat als jij daar laat zien (we hebben het over gas bbq's he mensen)....
    Zo iets heb ik ook en ik was totaal voor 200 euro klaar

    Incluis 2 gasflessen
    RecomServvrijdag 25 mei 2007 @ 16:09
    meer info gaarne merk, plaats van aanschaf enzo als ik u niet ontrief
    ArcticBlizzardvrijdag 25 mei 2007 @ 16:10
    Probeer anders een 2e hands te vinden. Zorg dat je een stevige hebt dat is erg fijn, en kwaliteit betaalt zich altijd terug.

    Die van ons is toen geimporteerd uit Amerika en we hebben er nog steeds plezier van. Probeer in ieder geval een BBQ te vinden met meerdere pitten.
    Rekkievrijdag 25 mei 2007 @ 16:11
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 16:09 schreef RecomServ het volgende:
    meer info gaarne merk, plaats van aanschaf enzo als ik u niet ontrief
    Vrijbuiter in Roden, das het enige dat ik ng weet.
    Tijdstip?

    Jaar of 5 geleden, vet in de aanbieding overigens (40% korting ofzo)
    RecomServdinsdag 29 mei 2007 @ 09:01
    Nou ik heb er 1 gekocht hoor... een gas bbq

    De Fire Friend Happy 2


    159,=

    Heb vele mooiere zien staan met de zelfde mogelijkheden en natuurlijk veeeel duurder. Ik vindt deze mooi en duur genoeg. Hij doet het overigens voortreffelijk! Beetje koriander over de lava stenen gestrooid voor het geurtje en gaan met die spare ribs, spek lappen en nog meer van dat lekkers! jum jum jum

    ik heb hem gehaald bij Tuincentrum Groenrijk in Roosendaal.
    Batsiesdinsdag 29 mei 2007 @ 09:16
    Netjes, extra warmhouder erbij zie ik. Nu alleen nog maar duimen voor wat beter weer! Have fun!
    RecomServdinsdag 29 mei 2007 @ 09:49
    ghehehe jah, wij hadden afgelopen Zaterdag echt wel geluk...

    Heerlijk dagje gehad, eerst opgetreden bij de HAP & STAP in Roosendaal, nog even relaxed naar de volgende band zitten kijken die na ons moest optreden, en toen naar huis om te BBQ'en
    het weer zat goed mee!

    daarna ons zwembad gevuld met heet water waarin we tot een uur of één s'nachts hebben gelegen. in de regen.... heer-lijk

    ik heb best een top! weekend achter de rug eigenlijk
    vatswoensdag 30 mei 2007 @ 08:41
    houtskool.... gas is nep.
    Fixerswoensdag 30 mei 2007 @ 08:51
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 15:07 schreef Bigs het volgende:
    Ik proef weinig verschil tussen een houtskoolbbq en een gasbbq (zo'n ding met lavastenen dan).. en een mooie gasbbq staat wel lekker mannelijk in je tuin vind ik:

    [afbeelding]

    En de voordelen (snel warm, constant warm) vind ik toch wel opwegen tegenover de charme van het werken met houtskool.
    Dat noem je mannelijk? Ik vind het nogal een pieterig klein dingetje. Als je een stoere gasbbq in je tuin wilt dan neem je een Weber Summit of een Boretti Modulo. Als je het echt goed doet bestel je bij boretti een losse top met de bijpassende overkapping.

    De keus tussen gas en kool is vrij makkelijk te maken: ben je een nederlander of niet?
    Ja: neem gas, steek dat ding om 5 voor 6 aan en eet om kwart over zes.
    Nee: neem kool, begin om een uur of vier met aansteken, bouw een goed vuur en geniet de hele avond.
    Ben je een zuidafrikaan: dan koop je een enorme braai en begin je om een uur of 8 's morgens al met aansteken.
    justmattiewoensdag 30 mei 2007 @ 16:24
    Houtskool, duurt wel langer voordat ie aanstaat.. Maar héy BBQ doe je niet om snel te eten toch
    RecomServwoensdag 30 mei 2007 @ 16:41
    quote:
    Op woensdag 30 mei 2007 08:51 schreef Fixers het volgende:

    [..]

    Dat noem je mannelijk? Ik vind het nogal een pieterig klein dingetje. Als je een stoere gasbbq in je tuin wilt dan neem je een Weber Summit of een Boretti Modulo. Als je het echt goed doet bestel je bij boretti een losse top met de bijpassende overkapping.

    De keus tussen gas en kool is vrij makkelijk te maken: ben je een nederlander of niet?
    Ja: neem gas, steek dat ding om 5 voor 6 aan en eet om kwart over zes.
    Nee: neem kool, begin om een uur of vier met aansteken, bouw een goed vuur en geniet de hele avond.
    Ben je een zuidafrikaan: dan koop je een enorme braai en begin je om een uur of 8 's morgens al met aansteken.
    We zijn helaas niet allemaal zo rijk als jij
    ColdFeetwoensdag 30 mei 2007 @ 17:13
    quote:
    Op woensdag 30 mei 2007 08:51 schreef Fixers het volgende:

    [..]

    Nee: neem kool, begin om een uur of vier met aansteken, bouw een goed vuur en geniet de hele avond.
    Ben je een zuidafrikaan: dan koop je een enorme braai en begin je om een uur of 8 's morgens al met aansteken.
    Nee joh. Je begint om een uur of 5, na je werk, en tegen 7en gooi je je vleesjes erop. En dat doe je elke dag. Gewoon, omdat het leuk is
    sugarJaywoensdag 30 mei 2007 @ 20:01
    de enige echte BBQ is met houtskool voor mij
    Delicieuxdonderdag 31 mei 2007 @ 12:11
    Hout! En dan een Cote de Boeuf erop!
    RecomServdonderdag 31 mei 2007 @ 14:07
    koot de wat?
    Delicieuxvrijdag 1 juni 2007 @ 11:18
    quote:
    Op donderdag 31 mei 2007 14:07 schreef RecomServ het volgende:
    koot de wat?
    Een kotelet, maar dan van een koebeest
    Een soort koeiekarbo dus, maar dan 3x zo groot en 3x zo dik

    Eet ze
    RecomServvrijdag 1 juni 2007 @ 11:30
    zit ik hier op m'n werk met enkel een slaatje
    freddygonzaleszaterdag 2 juni 2007 @ 14:20
    Met houtskool de bbq aanmaken, als dat fikt dan doe je er briketten op. Zo hoort het eigenlijk.
    sannizondag 3 juni 2007 @ 18:46
    Fastmattizondag 3 juni 2007 @ 19:22
    quote:
    Op woensdag 30 mei 2007 08:51 schreef Fixers het volgende:Nee: neem kool, begin om een uur of vier met aansteken, bouw een goed vuur en geniet de hele avond.
    In Frankrijk zetten ze hem ruim voor 12:00 aan Gewoon met de hele familie ergens in de natuur. Dat moet in Nederland toch ook kunnen.
    Fastmattizondag 3 juni 2007 @ 19:25
    quote:
    Op woensdag 30 mei 2007 16:41 schreef RecomServ het volgende:

    [..]

    We zijn helaas niet allemaal zo rijk als jij
    Die Boretti is maar 1700,-, had ze veel duurder verwacht.
    Pearl22zondag 3 juni 2007 @ 19:26
    Is een elektrische barbecue nou niet veel praktischer?
    Sjeenzondag 3 juni 2007 @ 20:03
    quote:
    Op zondag 3 juni 2007 19:26 schreef Pearl22 het volgende:
    Is een elektrische barbecue nou niet veel praktischer?
    Dat botst
    Ou-Tannuzondag 3 juni 2007 @ 20:26
    houtskool brand hier altijd zo hoor?

    gewoon dr in, aanmaakflued er over,
    ondertussen de rest vd rommel naar de tuin sleuren, en tegen de tijd dat je daarmee klaar bent brand t ding :-
    Pearl22zondag 3 juni 2007 @ 22:32
    quote:
    Op zondag 3 juni 2007 20:03 schreef Sjeen het volgende:

    [..]

    Dat botst
    Nou wij hebben dus zo'n ding: (het is geen kleintje), reuze handig, geen geklooi, geen rook en als het wat minder mooi weer is kan je er ook gewoon binnen mee barbecuen.
    Morwenmaandag 4 juni 2007 @ 03:42
    Houtskool natuurlijk, daarna briquetten en heel veel Herbs de Provence erop. Na een paar uur je vlees erop, smullen
    Basekemaandag 4 juni 2007 @ 12:13
    Houtskool BBQ geeft meer smaak vind ik.
    RecomServmaandag 4 juni 2007 @ 13:40
    Heb nu al een aantal keren lekker ge BBQ't op mijn gas bbq, maar het bevaly ons pri-ma hoor ...

    Hij wordt ook goed evenredig warm, en de smaak is goed genoeg voor ons hoor!...

    Ik knal gewoon wat van die kruiden over mijn lavastenen en heb dan zo onvegeer het zelfde effect als een houtskool bbq

    Happy cookin' y'all !
    Rekkiemaandag 4 juni 2007 @ 15:47
    quote:
    Op zondag 3 juni 2007 19:26 schreef Pearl22 het volgende:
    Is een elektrische barbecue nou niet veel praktischer?
    Elektrisch is alleen praktisch als je een week wil BBQ'en...

    eerder is het vlees namelijk niet gaar
    Pearl22maandag 4 juni 2007 @ 16:43
    quote:
    Op maandag 4 juni 2007 15:47 schreef Rekkie het volgende:

    [..]

    Elektrisch is alleen praktisch als je een week wil BBQ'en...

    eerder is het vlees namelijk niet gaar
    Nou, bij de onze is dat niet zo. Maar ik neem aan dat jij andere ervaringen hebt gemaakt?
    Je moet hem wel tijdig aanzetten: anders is het inderdaad zo dat je kan wachten voordat ie op temperatuur is.
    Rekkiemaandag 4 juni 2007 @ 16:51
    quote:
    Op maandag 4 juni 2007 16:43 schreef Pearl22 het volgende:

    [..]

    Nou, bij de onze is dat niet zo. Maar ik neem aan dat jij andere ervaringen hebt gemaakt?
    Je moet hem wel tijdig aanzetten: anders is het inderdaad zo dat je kan wachten voordat ie op temperatuur is.
    Ach dat ding stond al bijna een uur te "branden"

    Nee dat is wat mij betreft echt nep-BBQ'en
    Martymaandag 4 juni 2007 @ 17:08
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 13:53 schreef Ashram het volgende:
    Zijn er nog mensen die op eiken- of beukenhout grillen hier? Of valt dat niet meer onder bbq?
    Wij bbq-en op dennenhout. Dat is echt het allerlekkerste!
    Eerst de BBQ aansteken met gewoon hout en als laatste flink wat dennenhout er op.
    Geeft een heerlijk smaakje aan het vlees!
    Ou-Tannumaandag 4 juni 2007 @ 17:23
    ik heb geen dennenhout
    Martymaandag 4 juni 2007 @ 17:49
    De kerstboom dit jaar maar bewaren?
    Ou-Tannumaandag 4 juni 2007 @ 20:23
    quote:
    Op maandag 4 juni 2007 17:49 schreef Marty het volgende:
    De kerstboom dit jaar maar bewaren?
    daar kan je niet op barbecueen denk ik (nepboom)
    Sjeenmaandag 4 juni 2007 @ 20:27
    quote:
    Op zondag 3 juni 2007 22:32 schreef Pearl22 het volgende:

    [..]

    Nou wij hebben dus zo'n ding: (het is geen kleintje), reuze handig, geen geklooi, geen rook en als het wat minder mooi weer is kan je er ook gewoon binnen mee barbecuen.
    Persoonlijk vind ik dat dus geen bbq... Maar buiten koken. En ik heb sowieso een hekel aan elektrisch koken, binnen ook een gasfornuis. Dus mij zul je daar niet snel mee aan de slag zien gaan...
    Martijn_77dinsdag 5 juni 2007 @ 18:54
    quote:
    Op zondag 3 juni 2007 19:22 schreef Fastmatti het volgende:

    [..]

    In Frankrijk zetten ze hem ruim voor 12:00 aan Gewoon met de hele familie ergens in de natuur. Dat moet in Nederland toch ook kunnen.
    Daarom hebben ze in Frankrijk ook veel meer bosbanden
    Ou-Tannudinsdag 5 juni 2007 @ 19:09
    quote:
    Op dinsdag 5 juni 2007 18:54 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Daarom hebben ze in Frankrijk ook veel meer bosbanden
    dr is ook meer bos he?


    * Ou-Tannu barbequed lekker in de tuin.. stenen bbq

    dus geen gezeik met t ding uit de schuur sleuren, ding in elkaar te krijgen..

    gewoon even de bezem er door, houtskool er in, aanmaakvloeistof sproeien,

    open vuur introduceren..

    dan de rest van de rommel naar de tuin slepen.. ( ja serviesgoed enzo staat niet buiten doorgaans he :-) )

    en tegen de tijd dat je zover bent dan is het houtskool ook zo ver
    ArcticBlizzarddinsdag 5 juni 2007 @ 19:58
    Een gasbbq is ook nooit meteen warm, een pan die je op het gasstel zet ook niet natuurlijk.

    Ik zet de bbq rond een uur of 6 en dan is die mits ik de pitten op de hoogste stand heb staan in een half uur warm(een bbq met een kap met glas erin). Ondertussen de tafel dekken sauce maken enz. Dan uitzoeken welk vlees erop gaat. Het voorgegaarde vlees gaat dan op het bovenste rek en de rest op het onderste rooster. De speklapjes met zeezout en vers gemalen peper kruiden. De vis op de bbq in het alu folie (in vers gemaakte marinade). Dan nog een schouderkarbonade en (kant en klare) shaslicks. En uiteraard de zelfgemaakte sate (kip/varkens) en golfsticks (spies met balletjes). En af en toe een rundvlees spies.

    Eet ik met vrienden dan ben ik 3 uur bezig met de BBQ, en anders heb ik het meestal in 45 min afgerond. Bij mij is het doordeweeks gewoon een alternatief om vlees te bereiden. De bbq gaat al vroeg aan in het jaar en laat uit.
    Ou-Tannudinsdag 5 juni 2007 @ 23:29
    barbequeen moet je ook de tijd voor nemen :-)
    MASDdinsdag 5 juni 2007 @ 23:30
    houtskool heeft imo een beter aroma
    Ou-Tannuwoensdag 6 juni 2007 @ 00:11
    quote:
    Op dinsdag 5 juni 2007 23:30 schreef MASD het volgende:
    houtskool heeft imo een beter aroma
    zonder extra toevoegingen x)
    Martywoensdag 6 juni 2007 @ 09:16
    quote:
    Op dinsdag 5 juni 2007 19:09 schreef Ou-Tannu het volgende:


    * Ou-Tannu barbequed lekker in de tuin.. stenen bbq

    dus geen gezeik met t ding uit de schuur sleuren, ding in elkaar te krijgen..
    Wij ook.
    We hebben deze:

    DIGGERwoensdag 6 juni 2007 @ 12:30
    Wij hebben er 2, 1 hele grote, stenen en 1 kleinere, zo'n kogel model, voor als we zonder gasten BBQ'en.

    We doen het veel en vaak, en ook heel divers. En het is dan ook altijd meteen handig om bv aubergine en paprika te grillen en daarna in te maken voor later.

    En louter met houtskool & briketten, en soms ook gewoon wat houtblokken erin, gasBBQ is geen BBQ maar gewoon koken op locatie.
    Ou-Tannuwoensdag 6 juni 2007 @ 12:50
    quote:
    Op woensdag 6 juni 2007 09:16 schreef Marty het volgende:

    [..]

    Wij ook.
    We hebben deze:

    [afbeelding]
    juist.. onze is wel wat anders maar t idee is het zelfde :-)

    enne wat ik ook vind tov een metalen lor.. dat als die warm is ook veel constanter warm blijft
    reclamedooswoensdag 6 juni 2007 @ 18:58
    quote:
    Op woensdag 6 juni 2007 12:30 schreef DIGGER het volgende:
    We doen het veel en vaak, en ook heel divers. En het is dan ook altijd meteen handig om bv aubergine en paprika te grillen en daarna in te maken voor later.
    Recept voor inmaken?
    Rekkiewoensdag 6 juni 2007 @ 19:49
    quote:
    Op woensdag 6 juni 2007 12:30 schreef DIGGER het volgende:
    Wij hebben er 2, 1 hele grote, stenen en 1 kleinere, zo'n kogel model, voor als we zonder gasten BBQ'en.

    We doen het veel en vaak, en ook heel divers. En het is dan ook altijd meteen handig om bv aubergine en paprika te grillen en daarna in te maken voor later.

    En louter met houtskool & briketten, en soms ook gewoon wat houtblokken erin, gasBBQ is geen BBQ maar gewoon koken op locatie.
    Ben ik blij dat ik niet op gas kook en BBQ op gas veel lekkerder en fijner vind