Nee, spaarlampen winnen het niet van gloeilampen, in spaarlampen zit namelijk kwik verwerkt.quote:
quote:Op maandag 21 mei 2007 20:48 schreef Nieuwschierig het volgende:
In Nederland moet driekwart van het jaar gestookt worden in huis.
Behalve in de electriciteitscentralequote:Op maandag 21 mei 2007 21:14 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
Nee. Want bij een HR CV gaat 10% van de warmte de schoorsteen uit.
Een gloeilamp produceert licht en warmte. Er is geen verlies.
Waar las je dit? Volgens de gegevens van Toyota zou de efficientie van het productieproces vergelijkbaar moeten zijn... http://www.toyota.co.jp/en/environmental_rep/03/kaihatu08.htmlquote:Op maandag 21 mei 2007 21:12 schreef Livedeejay het volgende:
Laatst een onderzoekje gelezen dat een "superzuinige" hybride als de Toyota Prius véél meer energie in productie kost dan een gemiddelde SUV....
Zo'n analyse staat bekend als "Life-Cycle Analysis" oftewel LCA. Daarin wordt de milieubelasting meegenomen van alle processen w.b. grondstoffen, verwerking, transport, gebruik en vernietiging/hergebruik. Hier gaat men ten onrechte vaak aan voorbij; het is ook een vrij complex onderwerp.quote:Is er ook zo'n test voor gloeilampen en spaarlampen?(die laatste staat trouwens als Klein Chemisch Afval te boek, maar ik denk dat 70% van de mensen deze gewoon in de vuilnisbak flikkert..)
Binnen 20 tot 30 jaar is fossiele brandstof onbetaalbaar geworden en komt elektriciteit uit moderne kerncentrales die rendementen draaien van 98%.quote:
Mogelijk, misschien maar voorlopig geloof ik daar nog niet inquote:Op maandag 21 mei 2007 21:29 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
Binnen 20 tot 30 jaar is fossiele brandstof onbetaalbaar geworden en komt elektriciteit uit moderne kerncentrales die rendementen draaien van 98%.
Er wordt waarschijnlijk een speciale instantie opgericht die criminelen die dit doen opspoort en zwaar zal straffen.quote:Op maandag 21 mei 2007 21:33 schreef snellejelle het volgende:
Dan koop je toch gloeilampen in het buitenland..
Als we gebruik gaan maken van kweekreactoren (en dat krijgen we echt wel doorgedrukt) is er genoeg voor "tienduizenden jaren" (dr.ir. Kloosterman van het Reactor Institute Delft)quote:Op maandag 21 mei 2007 21:33 schreef du_ke het volgende:
[..]
Mogelijk, misschien maar voorlopig geloof ik daar nog niet in. En dan nog zal Uranium ook rap op zijn.
Ja dat is voor veel mensen vast de moeite waardquote:Op maandag 21 mei 2007 21:33 schreef snellejelle het volgende:
Dan koop je toch gloeilampen in het buitenland..
Mogelijk, misschien maar voorlopig zeker nog niet. Die onzin geloof ik pas als je het van de plank kan bestellen bij Siemens. En dan nog moet de prijs van fossiele brandstoffen erg hoog blijven om het ook maar een beetje rendabel te maken.quote:Op maandag 21 mei 2007 21:36 schreef soylent het volgende:
[..]
Als we gebruik gaan maken van kweekreactoren (en dat krijgen we echt wel doorgedrukt) is er genoeg voor "tienduizenden jaren" (dr.ir. Kloosterman van het Reactor Institute Delft)
ach, misschien wel voor de mensen die in 't grensgebied wonen.quote:Op maandag 21 mei 2007 21:38 schreef du_ke het volgende:
[..]
Ja dat is voor veel mensen vast de moeite waard.
Kweekreactoren zijn er nu al. Je kan de blueprints van de plank bestellen in Rusland voor 1 miljard.quote:Op maandag 21 mei 2007 21:39 schreef du_ke het volgende:
[..]
Mogelijk, misschien maar voorlopig zeker nog niet. Die onzin geloof ik pas als je het van de plank kan bestellen bij Siemens. En dan nog moet de prijs van fossiele brandstoffen erg hoog blijven om het ook maar een beetje rendabel te maken.
Nogmaals zolang ze niet op wat grotere schaal toegepast worden en echt (financieel) rendabel zijn geloof ik er nog niet zo inquote:Op maandag 21 mei 2007 21:40 schreef soylent het volgende:
[..]
Kweekreactoren zijn er nu al. Je kan de blueprints van de plank bestellen in Rusland voor 1 miljard. Het is niet eens een wetenschappelijk of engineering probleem, het is puur politiek (gevaar van misbruik van polonium, en de eindigheid van grondstoffen was de afgelopen 20 jaar niet zo'n item).
Financiele rendabiliteit zal sterk afhangen van de prijs van uranium. En van die prijs word je de laatste maanden NIET blij...quote:Op maandag 21 mei 2007 21:43 schreef du_ke het volgende:
[..]
Nogmaals zolang ze niet op wat grotere schaal toegepast worden en echt (financieel) rendabel zijn geloof ik er nog niet zo in.
Ja, altijd bij het KCA inleveren.quote:Op maandag 21 mei 2007 21:53 schreef IHVK het volgende:
Die spaarlampen zijn toch chemisch afval?
Dus jij hebt elke dag 18 uur per dag lampen en verwarming aan? Zelfs met een zomer van 30 graden?quote:Op maandag 21 mei 2007 20:48 schreef Nieuwschierig het volgende:
In Nederland moet driekwart van het jaar gestookt worden in huis.
In Nederland moet driekwart van het jaar bijverlicht worden in huis.
Nee hoor, dat is wat Belgie en Australie ook gaan doen.quote:Op maandag 21 mei 2007 21:17 schreef Aoristus het volgende:
gloeilampen verbieden? Dat zal wel heel vrij geinterpreteerd zijn door de NOS..
Zalig zijn de armen van geest (maar dit terzijde)quote:Op maandag 21 mei 2007 21:58 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Dus jij hebt elke dag 18 uur per dag lampen en verwarming aan? Zelfs met een zomer van 30 graden?.
Dat is onzin, je hebt namelijk altijd meer licht aan dan dat je stookt, het moet wel héél erg zijn wil ik tussen maart en eind november stoken bijvoorbeeld. Dus nee, stookperiode en verlichtingsperiode zullen nooit 90% samenvallen.quote:Op maandag 21 mei 2007 22:16 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
Zalig zijn de armen van geest (maar dit terzijde)
Of het nu 75, of 50 of 25 of 1% van het jaar is doet niet eens ter zake.
Het gaat er om dat de stookperiode en de verlichtingsperiode voor 90% samenvallen.
En dus op dat moment het energieverlies nihil is
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |