Als er kersenbrandewijn geschonken wordt, wacht ik met smart op een uitnodigingquote:Op donderdag 17 mei 2007 14:15 schreef beequeen het volgende:
[..]
Prik een datum. Ik drink en jij legt uit.![]()
Ik heb er een aantal in huis zelfs, allemaal roodquote:Op donderdag 17 mei 2007 15:11 schreef FdW het volgende:
[..]
Mijn frans is absoluut niet slecht.
Ga eens een fles Pinot Noir kopen...![]()
N.B. ik ben al bezopen, bedoelde pin ot gris, aiaiaiai
Probeer ook een een pinot gris, dat vind ik echt een super wijn!quote:Op donderdag 17 mei 2007 15:11 schreef FdW het volgende:
[..]
Mijn frans is absoluut niet slecht.
Ga eens een fles Pinot Noir kopen...![]()
N.B. ik ben al bezopen, bedoelde pin ot gris, aiaiaiai
wat een prachtige paraplu. pietje kan echt tekenenquote:Op donderdag 17 mei 2007 15:12 schreef Lobasca het volgende:
[..]
Als er kersenbrandewijn geschonken wordt, wacht ik met smart op een uitnodiging![]()
![]()
Die bedoelde ik ook, gewoon nog niet wakker.quote:Op donderdag 17 mei 2007 15:12 schreef miraculeus het volgende:
[..]
Probeer ook een een pinot gris, dat vind ik echt een super wijn!
Geeft toch niks, werk is werk en het brengt brood op de plank!quote:Op donderdag 17 mei 2007 14:45 schreef Tissik het volgende:
[..]
Hij heeft meerdere malen (en vooral nav het akkefietje met Marc de kok) verteld dat hij alleen het eerstej jaar hotelschool heeft gedaan, en er mee gestopt was omdat hij had ontdekt dat het niets voor hem was. Toen is hij maar telefoons gaan verkopen.
Ik dacht dat het eerder een 'geloofskwestie' was. Er zijn nog 'fundamentalisten' die de combinatie rode wijn bij vis volledig afkeuren, maar hun aantal neemt af!quote:Op donderdag 17 mei 2007 15:03 schreef Tissik het volgende:
[..]
Het heeft te maken met smaakcombinaties. Rode wijn en vis gaan niet samen, omdat de smaken elkaar tegenstaan. Zo zijn er meer smaakcombinaties die gewoonweg niet samen gaan in de keuken, en andere die elkaar juist versterken.
Natuurlijk staat het je vrij om toch de smaakcombinatie te kiezen die elkaar tegenstaat, maar als "kenner" zal je dat toch zeker niet gaan adviseren (wat deze "kenner" dus wel doet, net zoals hij beweert dat Chili niet in Zuid-Amerika ligt).
Jaah, zou die het echt zelf maken? Liever dan lief! En geheel belangeloos...quote:Op donderdag 17 mei 2007 15:12 schreef Disana het volgende:
[..]
wat een prachtige paraplu. pietje kan echt tekenen
Rustig aan, want anders ga je ook foutjes maken zoals ikquote:Op donderdag 17 mei 2007 15:17 schreef Kaleddis het volgende:
OK, that's it, ga ook ff een flesje uit de kast pakken![]()
Heb ik net gedaan, een cabernet sauvignon uit Zuid Afrikaquote:Op donderdag 17 mei 2007 15:17 schreef Kaleddis het volgende:
OK, that's it, ga ook ff een flesje uit de kast pakken![]()
Mij maakt het niets uit, er waren enkelen hier die beweerden dat hij afgestudeerd zou zijn op de hotelschool en niet begrepen dat hij ook telefoons heeft verkocht, terwijl Huub toch vrij vaak uitleg heeft gegeven over hoe dat zat, en die uitleg heb ik in zijn eigen woorden, "toen ben ik maar telefoons gaan verkopen" geciteerd.quote:Op donderdag 17 mei 2007 15:16 schreef Dark het volgende:
[..]
Geeft toch niks, werk is werk en het brengt brood op de plank!
Jij denkt ook aan allesquote:Op donderdag 17 mei 2007 15:14 schreef kleinzusje het volgende:
Een aangesloten pak blijft 8 weken (2 maanden) houdbaar.
Wijnen zonder kurksmaak.
De wijnen krijgen géén kans te oxideren doordat de wijnen gevacumeerd afgevuld worden.
Handige en stevige verpakkingen met een inhoud van 3, 5 en 10 liter.
Na gebruik kunnen de pakken verwijderd worden, dus géén emballagekosten.
De witte- en roséwijnen hoeven niet voorgekoeld te worden.
De serveertemperatuur wordt geregeld door de geïntegreerde koeling.
Nee, dit is de achterliggende gedachte daarbij. Ongeveer hetzelfde als dat je rookworst bij de boerenkool serveert, ipv kipfilet.quote:Op donderdag 17 mei 2007 15:18 schreef demins het volgende:
[..]
Ik dacht dat het eerder een 'geloofskwestie' was. Er zijn nog 'fundamentalisten' die de combinatie rode wijn bij vis volledig afkeuren, maar hun aantal neemt af!
Wat natuurlijk niet wil zeggen dat íedere rode wijn geschikt is bij vis gedronken te worden.
Ja heel lief, dat zonneklepje ook. Je krijgt al aardig wat accessoires.quote:Op donderdag 17 mei 2007 15:18 schreef Lobasca het volgende:
[..]
Jaah, zou die het echt zelf maken? Liever dan lief! En geheel belangeloos...![]()
Eerlijk ? het is best ver en de mensen versta ik niet. Maar het haring happen schijnt na een feest vol boerenkielen en legitiem vreemdgaan best ok te zijn.quote:Op donderdag 17 mei 2007 15:18 schreef Kinga het volgende:
Maastricht is dus geen Nederland meer voor Huub... nu heeft ie helemaal afgedaan
Een bordeaux, Tulipe Rouge uit 2004 is het gewordenquote:Op donderdag 17 mei 2007 15:18 schreef Dark het volgende:
[..]
Heb ik net gedaan, een cabernet sauvignon uit Zuid Afrika![]()
Smaakt mij primaquote:Op donderdag 17 mei 2007 15:22 schreef Disana het volgende:
[..]
Ja heel lief, dat zonneklepje ook. Je krijgt al aardig wat accessoires.
Ik vind er niet veel aan, dit wijnuurtje.
het wordt pas leuk na wat wijnuurtjesquote:Op donderdag 17 mei 2007 15:22 schreef Disana het volgende:
[..]
Ja heel lief, dat zonneklepje ook. Je krijgt al aardig wat accessoires.
Ik vind er niet veel aan, dit wijnuurtje.
Rood bij vlees, wit bij vis?quote:Op donderdag 17 mei 2007 15:21 schreef Tissik het volgende:
[..]
Nee, dit is de achterliggende gedachte daarbij. Ongeveer hetzelfde als dat je rookworst bij de boerenkool serveert, ipv kipfilet.
blik.quote:
Als de wijn is in de doos, wordt wifebeater boosquote:Op donderdag 17 mei 2007 15:24 schreef SiRojK het volgende:
Daar is de wijn in doos!
Scherp Donny. Hij blijft voor mijquote:Op donderdag 17 mei 2007 15:25 schreef noekje het volgende:
[..]
Al zou hij het Wilgo sur Wilgo dragen, dan nog staat het hem goed!
quote:Op donderdag 17 mei 2007 15:24 schreef kleinzusje het volgende:
[..]
Eerlijk ? het is best ver en de mensen versta ik niet. Maar het haring happen schijnt na een feest vol boerenkielen en legitiem vreemdgaan best ok te zijn.![]()
Klopt ook wel, bij een tonijnenbiefstuk zou je best een rode wijn kunnen drinken en zelfs bij zalm zou het kunnen. Maar wanneer je besluit een forel te eten, dan is het beslist een slechte keus om daar een glas rode wijn naast te zetten.quote:Op donderdag 17 mei 2007 15:25 schreef demins het volgende:
[..]
Rood bij vlees, wit bij vis?
Rode wijn bij vlees een witte bij vis is nog steeds de vuistregel, maar tegelijk een regel met oneindig veel uitzonderingen. Welke wijn het beste past bij welk gerecht hangt namelijk vooral af van de manier waarop dat gerecht is klaargemaakt. De bereidingswijze is immers minstens even belangrijk als de basissmaak van het hoofdingrediënt, zo niet nog belangrijker. Kruiden, specerijen, sauzen en garnituren bepalen in hoge mate of een wijn het goed doet of niet. Het is dus erg gevaarlijk om te generaliseren. Want over wat voor vlees, wat voor vis, wat voor rood, wat voor wit hebben we het?
Heb ik ergens gelezen...
Ze hebben het er wel over gehad, die man gaf ook wat info.. Hoef je ook niet meer naar de Aldi te fietsenquote:
quote:Op donderdag 17 mei 2007 15:27 schreef SiRojK het volgende:
Eric inspecteert een wijntje in blik.. Kosten: 5,50 euro per blikje
[afbeelding]
Edit: Hahha, bright, knew it
Ik merk dat de prijzen voor schoonmaken daar gewoon wat lager liggenquote:
Lurkerquote:Op donderdag 17 mei 2007 15:29 schreef kleinzusje het volgende:
[..]
Ik merk dat de prijzen voor schoonmaken daar gewoon wat lager liggen![]()
voor wie dan?quote:Op donderdag 17 mei 2007 15:31 schreef SiRojK het volgende:
Korte onderbreking: De miljonairs moeten 8 van die 'hand-tekening-foto's' inleveren
Hhaaha, het is mss een actie van Jaap.. Gaat hij gekke dingen mee doen (mss)quote:Op donderdag 17 mei 2007 15:31 schreef SiRojK het volgende:
Korte onderbreking: De miljonairs moeten 8 van die 'hand-tekening-foto's' inleveren
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |