abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 16 mei 2007 @ 19:33:22 #1
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49454224

Het vorige deel: [centraal] Cavia's met foto's deel 13

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.rexcavia.nl (vooral voor erkende kleurslagen en rassen)

Caviafora, voor wie hier niet genoeg heeft:
- http://forum.caviastalredlabel.nl
- http://www.knoevel.net/forum
- http://www.forum.europeancavieclub.nl
- http://www.caviaonline.nl
- http://forum.caafjes.nl

Caviashops:
- http://www.knoevel.net/shop
- http://www.knoevelshampoo.nl (hartstikke handig voor iedereen die ooit zijn cavia wil wassen!)
- http://www.akhila.nl
- http://www.huisdierendokter.nl (homeopatische medicatie)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia\'s, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.asielgoofy.nl/index.htm
- www.caviastalmuffin.nl

Aankomende evenementen!

- 9 juni, Ecc-show te Dordrecht - meer info op www.europeancavieclub.nl
- 18 augustus, IJmuiden, caviashow. Weinig randgebeuren, wel showkooien. www.caviaclub.nl
- 6 oktober, ECC-dag, meer info: www.europeancavieclub.nl


Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia's 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risicos op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia's staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia's die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage *prrrrrrrrts* laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak "de gekke vijf minuten", wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.

Een goede caviaDA?

Er zijn nog steeds lompe dierenartsen die cavia's behandelen alsof het paarden zijn. Zorg dus dat je een DA treft die gespecialiseerd is in kleine dieren. Vertrouw je de beslissing van de DA niet, ga dan op zoek naar een ander voor een second opinion. Een selectie goede DA's vind je op www.caviastalmuffin.nl . Let op: er zijn natuurlijk veel meer goede DA's, maar hier staat slechts een lijst met mensen die hun ervaringen wilden delen.

De laatste foto's uit het vorige topic:


















En we wachten met smart tot nou eindelijk eens begint met bevallen

[ Bericht 1% gewijzigd door Nonneke op 16-05-2007 20:07:51 ]
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49454308
awwwww, die OP
pi_49454927
Cavia buikjes zijn !

vroegere cavia's;


Babycavia; wat inmiddels mn oppascavia is.


Toenie nog klein was, met z'n moedertje. Daar wasie echt nog maar n paar weken oud en al heeel groot.
Maar hij was "enigst kind", daarom wasie bij de geboorte al erg groot, had al haren en al.



En zn vadertje waarvan we dachten datie n vrouwtje was.

Witje (ja zo heetie) was dus enigst kind . Opzich wilde k m wel houden maar mn buurmeisjes wilden m wel . Nu istie gezellig daar en moet ik wel ns op m passen als ze op vakantie gaan.


Inmiddels is het al zo'n monster...

Cavia's zijn dus .
pi_49455742
Non, kun je bij aankomende evenementen misschien: '9 juni, Ecc-show te Dordrecht - meer info op www.europeancavieclub.nl' zetten?
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 16 mei 2007 @ 20:10:47 #5
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49455986
quote:
Op woensdag 16 mei 2007 20:05 schreef zoeperzazke het volgende:
Non, kun je bij aankomende evenementen misschien: '9 juni, Ecc-show te Dordrecht - meer info op www.europeancavieclub.nl' zetten?


Jij enig idee waar Rossum (gld) bij in de buurt ligt ? In Rossum wonen die 3 dames uit het vorige topic, maar ik heb dus geen flauw idee waar het ligt En google is niet mn vriendje vandaag
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49457422
quote:
Op woensdag 16 mei 2007 20:10 schreef Nonneke het volgende:

[..]



Jij enig idee waar Rossum (gld) bij in de buurt ligt ? In Rossum wonen die 3 dames uit het vorige topic, maar ik heb dus geen flauw idee waar het ligt En google is niet mn vriendje vandaag
rossum leg bij oldenzaal in de buurt meen ik
  woensdag 16 mei 2007 @ 20:54:38 #7
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49457724
quote:
Op woensdag 16 mei 2007 20:44 schreef knorretje het volgende:

[..]

rossum leg bij oldenzaal in de buurt meen ik
yes gevonden thnx
Hebben jullie al een nieuw huisgenootje gevonden ? Of is het toch niet doorgegaan met die kinderboerderij ? (KB was het toch ?)
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49470756
quote:
Op woensdag 16 mei 2007 20:54 schreef Nonneke het volgende:

[..]

yes gevonden thnx
Hebben jullie al een nieuw huisgenootje gevonden ? Of is het toch niet doorgegaan met die kinderboerderij ? (KB was het toch ?)
kinderboederij hebben we vanaf gezien. Inmiddels hebben we een kooi uitgezocht (maar die is nog niet op voorraad ) en hebben we een hele zooi randartikelen al besteld. We hebben besloten om voor twee (US Teddy) zeugjes te gaan want in de toekomst kan er dan nog een gecastreerde beer bij evt voor zoonlief. Er werden twee nestjes verwacht rond nu, 1 ervan is op moederdag geboren, en de ander laat wat op zich wachten en ons allemaal nagelbijten Dus ergens in juni kunnen we de kleintjes ophalen. (nu alleen nog namen.. *zucht* )

[ Bericht 2% gewijzigd door knorretje op 17-05-2007 07:34:45 ]
pi_49471748
Waar ga je de caafjes halen? Bij een fokker? Zoja, welke?

Ik wens je veel succes met wachten en ben heel benieuwd naar je nieuwe aanwinstjes als het zover is!
I had a signature once. It was awful.
pi_49471776
Morgannah nog steeds niet bevallen hier! Ik probeer ze er al uit te Kijken, maar nee hoor

Grote kans dat Morgane haar straks verslaat, die is ook hoogzwanger :p

[ Bericht 21% gewijzigd door RiesAmaris op 17-05-2007 10:25:51 (bijgevoegd) ]
pi_49471832

Morgannah

haar man Quinn


Morgane
]
haar man Wuppie
pi_49472308
quote:
Op donderdag 17 mei 2007 10:23 schreef zoeperzazke het volgende:
Waar ga je de caafjes halen? Bij een fokker? Zoja, welke?

Ik wens je veel succes met wachten en ben heel benieuwd naar je nieuwe aanwinstjes als het zover is!
we zijn uiteindelijk uitgekomen bij funny farm

waar we op haar

een optie hebben en met smart zitten te wachten tot Bliss ( http://home.hccnet.nl/j.van.wely/verwacht1.htm )haar kindjes krijgt (met hopelijk een zeugje en anders moeten we wachten tot het volgende nestje in juni)
pi_49472481
Ziet er goed uit Spannend hoor!!!!
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 17 mei 2007 @ 14:16:35 #14
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49478224
Lief !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49483530
Tvp
  vrijdag 18 mei 2007 @ 11:05:45 #16
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_49504484
nog steeds niks geboren, aaargh! Als er morgen niks komt ga ik gillen :p
pi_49513352
de eerste bestelde spullen zijn binnen (slaaphuisjes enz) we hebben dan nog wel geen cavia's maar de kids wisten wel een oplossing voor het 'testen'





pi_49513763
je hebt je uitgeleefd bij Akhila, zo te zien?
I had a signature once. It was awful.
pi_49513873
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 16:04 schreef zoeperzazke het volgende:
je hebt je uitgeleefd bij Akhila, zo te zien?
nee zooplus.de (stukje goedkoper als akhila)
  vrijdag 18 mei 2007 @ 22:34:18 #20
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49526328
Wat een lieve kindjes !
Zijn de huisjes wel goedgekeurd door het popje ?

Asterix mocht vandaag met BeejEm mee op na-controle, het zag er perfect uit, alleen moeten we nog even op 1 bal letten ( ) die was nog wat gezwollen, maar er zat geen troep onder en het was ook niet ontstoken zei ze, met een dag of 10 moet het helemaal weg zijn. En ze heeft gelijk de hechtingen weggehaalt. Het was ditmaal een vrouw met kort blond haar (als ik me goed herinner, heb BeejEm maar even snel aan de telefoon gesproken vandaag), en ook zij vond hem een forse beer heel grappig, want hij was het zorgenkindje van het nest, altijd een klein opsodeflikkertje geweest, en nu een echte nouja een je-weet-wel Beer
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49534239











cavia van mijn vriend
pi_49534242
oh nog niks geboren overigens. Heb wel vreselijke nachtmerries gehad: Morgane kreeg 3 showverdeelde baby's en die werden opgevreten door honderdduizenden maden en buffalowormen, ik zag ze verteerd worden, eww :s
pi_49534436
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 22:34 schreef Nonneke het volgende:
Wat een lieve kindjes !
Zijn de huisjes wel goedgekeurd door het popje ?
ja volgens mij zo aan de ruzie's te horen wel (hoop dat de caafs het straks met minder ruzie en kabaal bedingen wie waar mag)
pi_49544257
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 22:34 schreef Nonneke het volgende:
Wat een lieve kindjes !
Zijn de huisjes wel goedgekeurd door het popje ?

Asterix mocht vandaag met BeejEm mee op na-controle, het zag er perfect uit, alleen moeten we nog even op 1 bal letten ( ) die was nog wat gezwollen, maar er zat geen troep onder en het was ook niet ontstoken zei ze, met een dag of 10 moet het helemaal weg zijn. En ze heeft gelijk de hechtingen weggehaalt. Het was ditmaal een vrouw met kort blond haar (als ik me goed herinner, heb BeejEm maar even snel aan de telefoon gesproken vandaag), en ook zij vond hem een forse beer heel grappig, want hij was het zorgenkindje van het nest, altijd een klein opsodeflikkertje geweest, en nu een echte nouja een je-weet-wel Beer
fijn dat die kerel het zo goed doet.
hij heeft gewoon s winters teveel gegeten,dan wordt ie wel dik:P
komt vast helemaal goed met hem en nog een maandje ofzow en dan krijgt ie vriendjes erbij.
ben zo benieuwd of hij zich dan papa voelt van die andere.

merk wel erg bij fresa dat ze denk dat ze de moeder is van Negra.
ze kan erg pissig doen als ik Negra pak zonder dat ze dan wilt.
en Negra roept fresa ook altijd als ze fresa niet kan zien.
fluiten kan je het niet meer noemen, tis net een viswijf
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_49566567




pi_49566782
Lieffff!
I had a signature once. It was awful.
pi_49566945
Uhuh...

Schrok me vanmorgen dood....dacht dat Gizmo (die zwarte) dood was, hij lag er zo raar bij! Maar hij lag gewoon heel ontspannen te slapen
pi_49567307
Op 21 mei gaan bij Knoevel de meiveilingen van start. Door omstandigheden is gekozen voor een kortere tijdsduur van de veilingen, maar de artikelen zijn er niet minder om!
Vanuit de hele wereld hebben we mooie, unieke en aparte caviahebbedingen verzameld en is er ook weer heel wat afgeknutseld door leden van het Knoevelteam! De opbrengst van al deze veilingen komen geheel ten goede aan de cavia's in Caviarusthuis Knoevel.

Ook zullen er sponsorveilingen zijn, men kan dan bijv. een rontgenfoto "kopen" voor een satijntje bij Knoevel, hooi, groente enz.

De veilingen zijn altijd een leuke en gezellige happening en we hopen dan ook veel mensen te mogen begroeten!

Wil je meebieden op de unieke artikelen en/of Knoevel sponoren? bezoek het knoevel forum op http://www.knoevel.net/forum! Meer informatie over Knoevel zelf staat op http://www.knoevel.net!
I had a signature once. It was awful.
  zondag 20 mei 2007 @ 17:59:10 #29
157960 Okeuj
Ich habe es nicht gewusst
pi_49577922
Inmiddels één week oud, waarschijnlijk een mannetje (bruin/zwarte) en een vrouwtje (zwarte).


(clickable)
Nee echt niet.
pi_49577984
quote:
Op zondag 20 mei 2007 17:59 schreef Okeuj het volgende:
Inmiddels één week oud, waarschijnlijk een mannetje (bruin/zwarte) en een vrouwtje (zwarte).

[[url=http://xs215.xs.to/xs215/07200/P5200020.JPG.xs.jpg]afbeelding][/url] [[url=http://xs215.xs.to/xs215/07200/P5200023.JPG.xs.jpg]afbeelding][/url]
(clickable)
Ik heb even een off-topic vraag...hoe maak je de foto's zo klein en clickable
  zondag 20 mei 2007 @ 18:04:53 #31
157960 Okeuj
Ich habe es nicht gewusst
pi_49578123
Hier je foto uploaden, na het uploaden kun je onder de foto een aantal links terug vinden, waaronder dus zo'n code waar je automatisch zon kleinde klikbare foto krijgt.
Nee echt niet.
pi_49588229
quote:
Op zondag 20 mei 2007 17:59 schreef Okeuj het volgende:
Inmiddels één week oud, waarschijnlijk een mannetje (bruin/zwarte) en een vrouwtje (zwarte).

[[url=http://xs215.xs.to/xs215/07200/P5200020.JPG.xs.jpg]afbeelding][/url] [[url=http://xs215.xs.to/xs215/07200/P5200023.JPG.xs.jpg]afbeelding][/url]
(clickable)
Als je scherpe foto's kunt maken van de geslachtsdeeltjes wil ik wel even kijken of ik of Ries Amaris het met zekerheid kunnen vaststellen voor je?
I had a signature once. It was awful.
  maandag 21 mei 2007 @ 07:28:43 #33
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_49594660
yay, Morgane is bevallen!! Ze heeft ze vannacht uitgepoept, dus vanmorgen waren ze al droog en wel. Het zijn 2 meiden en een knulletje geworden, we gaan vanavond foto's maken!
pi_49595817
Jippie!!! Owen is opa, Jewel is tante, Oger is grote broer en Onyx is neefje geworden!!! Gefeliciteerd Morgane!!!
I had a signature once. It was awful.
  maandag 21 mei 2007 @ 21:29:04 #35
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_49623490
En wij stellen aan u voor:

het knulletje, mcGee. Hij is vernoemd naar een personage uit NCIS ops: Prachtig verdeeld ook qua kleur, vind ik :lol:


Giselle, een van de 2 zusjes, wat een snoetje heh :lol:


Ennnn Ginger, ook al zo'n supersnoetje!

Alle 3 de baby's vind ik erg mooi, zowel qua kleur als qua oren (mooi groot) en ik denk dat ik er wel één van de meiden ga aanhouden, ik geef mezelf een weekje bedenk tijd
pi_49624580
Baby -caafs

Tevens TVP
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 21 mei 2007 @ 22:30:42 #37
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_49626282
ze zijn allemaal zo schattig!
maar ginger

zo schattig..


ik wil weer een cavia..
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
  maandag 21 mei 2007 @ 22:37:01 #38
52016 Lyssa
music <3
pi_49626579
mcGee de naam ook *fan van NCIS is* alledrie zijn het snoeppies neefjes en nichtjes van Loki
pi_49627522
Giselle.... ik hou het niet meer van verliefdheid, hoe zal dit aflopen, pfffffff
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 22 mei 2007 @ 15:22:57 #40
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49647058
lief !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49715230
Angel Eyes heeft ook al ontsluiting, dus ergens binnen pak en beet 2 weken gaat ook zij bevallen. Ze is ook gedekt door Wuppie, waarvan de bovenstaande 3 baby's ook zijn, dus ik ben reuze benieuwd wat ze gaat krijgen
  vrijdag 25 mei 2007 @ 13:34:39 #42
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49761608
Ik kon me niet langer inhouden Heb maar een mailtje richting Rossum gestuurd hoe Reggie, Stacy en Pucca (die namen ! ) er over dachten om over een paar weken hier te komen wonen. Dus maar even het mailtje terug afwachten

Dus als het een beetje meezit allemaal, zijn dit alvast 3 dames uit Asterix zn harem


Kan natuurlijk altijd nog opzoek naar een of 2 borsteltjes voor de variatie in haar
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49762147
ja want borsteltjes zijn leuk.
weet dat die eigenwijs en ondernement zijn.
nouwja fresa moet altijd weten wat er gebeurd en komt altijf ff kijken wat ik aan het doen ben met het hok.
laat ze altijd ff los als ik hun hok doe en dan gaat fresa altijd ff kijken of het goed gaat
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  vrijdag 25 mei 2007 @ 13:57:43 #44
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_49762556
Hallo,
ben ik ook weer Even wat vraagjes. Sings Google is overleden is Tinus een stuk rustiger. We zitten er nu dus aan te denken om er geen andeere caaf bij te zetten. We zijn nogal bang dat het weer uit de hand gaat lopen met Tinus z'n homo-gevoelens Hij vind het volgens mij wel prima zo, laat zich veel meer aaien...vroeger rende hij altijd meteen z'n hokje in als er een hand op hem af kwam en dat is nu over. Hij ligt heerlijk lam in de kooi meestal. Pas geleden heeft hij ook hier in de computer-kamer rond gelopen (in de woonkamer ligt laminaat, is ie geen fan van) en hij heeft zich lekker uitgeleeft. Rende rondjes om mijn vriend z'n stoel heen en sjeesde de hele kamer door We hebben dus het idee dat hij zich een stuk prettiger voelt zo zonder vriendje, maar is dit logisch? Cavia's horen eigenlijk niet alleen te zijn, maar Tinus is echt een stuk leuker in de omgang naar ons toe en wordt steeds meer een knuffelcaaf nu. Ook op schoot piept ie als een gek en knort ie als ie geaait wordt enzo. Hij gaat ook lekker op onderzoek uit over de bank etc. dus hij is gewoon een stuk leuker nu. Maar is het een goed idee om hem alleen te laten zitten of moeten we het toch proberen met een ander mannetje? En wat als dat weer niet lekker loopt samen? Tinus is inmiddels 4 jaar en 3 maanden ofzo...wat kunnen we nu het beste doen?
To infinity…and beyond!
pi_49764443
Ik zou er zeker een jonge beer bij zetten. Het is niet voor niks dat hij nu rustiger is en leuker is op schoot. In het hok heeft hij nergens zin meer in, en op schoot is hij blij dat hij aandacht krijgt. Voor mij zijn het tekenen van eenzaamheid... Ik zou er een jonge heer bijzetten.

Nonneke, spannend!! Ik zal eens aan Dees vragen of ze nog opvangborstelzeugjes heeft inmiddels!
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 25 mei 2007 @ 14:43:29 #46
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_49764569
quote:
Op vrijdag 25 mei 2007 14:40 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik zou er zeker een jonge beer bij zetten. Het is niet voor niks dat hij nu rustiger is en leuker is op schoot. In het hok heeft hij nergens zin meer in, en op schoot is hij blij dat hij aandacht krijgt. Voor mij zijn het tekenen van eenzaamheid... Ik zou er een jonge heer bijzetten.
Maar dan wordt ie waarschijnlijk weer zo onrustig als vroeger...toen was het vaak knokken in de kooi en heibel. Hij zat ook altijd op z'n hokje of erin en het was eigenlijk nooit gezellig tussen die 2. Wat als dat weer gebeurt? En dan heb ik strax weer het probleem dat als Tinus dood gaat er weer een caaf bij moet...dan blijf ik caafs houden (mijn vriend is er een beetje op tegen).
To infinity…and beyond!
  vrijdag 25 mei 2007 @ 14:44:03 #47
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49764591
quote:
Op vrijdag 25 mei 2007 14:40 schreef zoeperzazke het volgende:
Nonneke, spannend!! Ik zal eens aan Dees vragen of ze nog opvangborstelzeugjes heeft inmiddels!
Zeker spannend, volgens Carla hebben Reggie, Stacy en Pucca ( ) erg veel zin om bij Asterix in te trekken. En de garantie dat mocht het echt niet gaan, ze terug kunnen. Vind ik ook wel fijn om te weten. Als het goed is halen we ze het weekend van 23 juni
Yeps is goed
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  vrijdag 25 mei 2007 @ 20:18:26 #48
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49774230
Yaaaay ze heeft nu ook op de site staan dat ze voor mij gereserveerd zijn
*trappelt*
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49776765
Goed joh!!! Dees heeft nog niks zitten helaas
I had a signature once. It was awful.
pi_49794413
quote:
Op vrijdag 25 mei 2007 14:44 schreef Nonneke het volgende:
Als het goed is halen we ze het weekend van 23 juni
Fijn joh, lekker aftellen

wij ook naar ongeveer hetzelfde weekend. De andere caaf is nu ook bevallen en ook daar zat een leuk wijffie bij. Dus nog ff lekker groter worden bij mama en dan zijn ze in dat zelfde weekend 5 en 4 weken oud
pi_49794420
zo, hehe, eindelijk een beetje tijd en fut om wat foto's te maken van Morganes ukkeltjes!
De camera was vandaag niet helemaal optimaal maar bij deze dus wat fototjes van de drieling, enjoy de slideshow!


Beertje McGee, hij groeit het hardst van de drie, echt een moppie!



Giselle, één van de twee zusjes, en Saskias favoriet



En Ginger, die ook erg mooi geworden is, vind ik zelf!


Jullie snappen wel, het is een ramp om te moeten kiezen welke er blijft haha, ik heb een luxe probleem nu ops:
pi_49794529
Hoezo een ramp...... Giselle!!!
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 26 mei 2007 @ 17:39:03 #53
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49795594
quote:
Op zaterdag 26 mei 2007 16:46 schreef knorretje het volgende:

[..]

Fijn joh, lekker aftellen

wij ook naar ongeveer hetzelfde weekend. De andere caaf is nu ook bevallen en ook daar zat een leuk wijffie bij. Dus nog ff lekker groter worden bij mama en dan zijn ze in dat zelfde weekend 5 en 4 weken oud
Leuk !
Nou maar hopen dat de popjes van je kids de huisjes nog willen afstaan
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49797832
nou, die van mij heeft weer wat

sinds een paar dagen zit hij regelmatig te kuchen, en zit hij veel stil en in z'n huisje... nu zag ik net dat hij een soort gezwel linksonder z'n kaak heeft. Echt een stevige bol zeg maar. Denk niet dat hij het langer dan een paar dagen heeft... Z'n gewicht is nog normaal, z'n tandjes zijn ook goed en hij eet ook wel gewoon.

Any thoughts?
Dinsdag maar eens naar de dierenarts
pi_49797931
Dinsdag naar de DA is een beetje aan de late kant. Heb je al carprofen in huis? Zoja, zou ik dat alvast geven.

In principe kunnen het twee dingen zijn; een abces of een opgezette lymfeklier. In geval van een abces moet je op tijd kunnen handelen; zodra het barst (en dat gebeurt mogelijk dit weekend nog) moet je wel weten wat je moet doen. Spoelen met betadine-oplossing en daarna volspuiten met cafzalf en dat minimaal 3 keer per dag en de wond mag niet kleiner worden totdat er geen pus meer uitkomt en dat duurt vaak een poosje.... Maar dat is echt noodzakelijk anders blijft het abces groeien en zich ontwikkelen en dat doet het beestje uiteraard veel pijn. Als er nog een supermarkt open is zou ik alvast betadine in huis halen!!!
I had a signature once. It was awful.
pi_49798994
quote:
Op zaterdag 26 mei 2007 19:08 schreef zoeperzazke het volgende:
Dinsdag naar de DA is een beetje aan de late kant.
nou ja, het is pinksteren enzo, dus vandaar dinsdag...

Ik denk dat het een abces is, het is echt zo'n bultje zeg maar... als zoiets barst, gebeurt dat dan in z'n bekje of aan de buitenkant? Ik heb geen idee wat het is verder, ga me zo eens een beetje inlezen
pi_49799165
Ik heb je ook een pb'tje gestuurd. Op www.knoevel.net staat onder ziektes ook een heel verhaal over abcessen.

Ik heb zelf geen ervaring met abcessen, ik kan je enkel vertellen wat ik van anderen weet. Als een abces rijp is, barst deze open. Het is niet echt aan te raden om een abces eerder te openen dan dat hij rijp is, omdat je dan niet alle troep er goed uitkrijgt en hij gegarandeerd terug zal komen, en het is ook pijnlijk voor een caaf.
Als de bult openbarst (naar buiten toe), zul je zien dat er pus uitkomt (uhu, dat is goor ja). Het moeilijkste aan abcessen is dat je ze open moet houden. Na het barsten moet je de wond zo groot mogelijk maken (en daarmee de cavia pijn doen) en met betadine-oplossing de wond schoonspoelen tot er geen pus meer uit komt. Daarna spuit je hem vol met cafzalf, een middel waar antibiotica in zit (vooral veel gebruikt als oogzalf). Minimaal drie keer per dag, liefst wat vaker, trek je de wond terug open (deze zal snel dichtgroeien maar dat mag nog niet, want dan raaktde pus ingekapseld), spoel je weer met betadine en vul je hem daarna op met cafzealf. Dit hou je net zo lang vol totdat de hoeveelheid pus steeds minder wordt en het gat minder diep, dan kan het laatste stukje wond zelf genezen.

Het is dus een onaangenaam karweitje, je hebt de stinkpus maar je moet het caafje ook pijn doen door de wond open te houden en soms open te trekken.

Hou wel goed in de gaten dat t caafje blijft eten en niet afvalt omdat de bult bv het eten bemoeilijkt!
I had a signature once. It was awful.
pi_49831168
Vandaag het hok eens goed uitgesopt en niets is zo lekker om te genieten van de caafs in hun schone hok.... Dus bij deze, om julie mee te laten genieten

De flat, nu linksboven ook in gebruik.


Nu Onyx alleen zit is hij weer een en al mijn aandachtvragertje en schooiertje




Oger waakt over zijn zeugje


...en eet hooi....


...en springt dan van het hok af. Let goed op wat de voor- en achterkant is


Qwerty


Pipi geeft haar diva-look


Ruby, vanaf de trap omhoog gefotografeerd


Flo. Beetje scheef maar stiekem vond ik 'm wel leuk ops:


Deze is beter


Hooi eten in je eentje is al lekker....


...maar met zijn tweeën is het nog gezelliger!


En nog twee keer Pipi op d'r achterpootjes


I had a signature once. It was awful.
  zondag 27 mei 2007 @ 21:21:57 #59
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49832351
Wat hangen hun hooi-bolletjes hoog ! Zo moeten ze echt wat doen voor hun eten, ik verstop Asterix zn lekkers vaak, in zn hangmat, daar komtie toch nooit of ik leg het op zn huisje, laat hem maar wat doen voor zn eten
Misschien niet eens zo'n gek idee om zijn bolletje ook wat hoger te hangen, misschien kandie dan nog een beetje een 6-pack kweken voor zn babes komen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49832428
ik hang die hooi bolletjes ook altijd hoog op.
dan moeten ze er wat voor doen.

erg leuk hoe ik zag dat fresa echt zat te kijken van: ok, hoe ga ik dat stukje komkommer eruit halen?
ze liep wel 3 rondjes omdat ze niet wist hoe het het beste ging
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_49837388
Mja ik heb het in eerste instantie gedaan omdat ik de laatste tijd jonge caafjes heb aangeschaft en na een dramaverhaal van een hele tijd terug ben ik bang dat ze erin kunnen komen, dus ze hangen sowieso niet op tegenaanloop-hoogte. Meestal moeten ze of hun nek hoog in de lucht steken of net op hun achterpootjes gaan staan om erbij te komen, maar enkele hooiballen hangen net iets lager... tis maar net hoe het uitkomt. Ze hebben er in ieder geval geen van allen problemen mee; als ze honger hebben, gaan ze zonder nadenken op hun achterpoten.
I had a signature once. It was awful.
pi_49846016
ginger .
Tap tap tap
  dinsdag 29 mei 2007 @ 14:30:37 #63
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49888298
En Zoeper, wanneer trekt Giselle bij je in ?

Als er iemand nog een gaaf hok zoekt, kwam hem net tegen op Marktplaats
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49899437
dat is best een groot hok
  dinsdag 29 mei 2007 @ 19:32:29 #65
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_49900053
dat hok is prachtig maar het lijkt me rampzalig schoon te maken
pi_49907570
mooi hok maar het is net iets teveel van het goede voor mn damens.
met dit hok zijn ze ook blij
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  woensdag 30 mei 2007 @ 18:51:01 #67
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_49936382
Kreeg vandaag een mailtje met een heuuuuuuleboel foto's van de 3 dames
Heb de duidelijkste er ff uit gehaald.



-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_49936489
pucca is de mooiste.
nu nog 3 mooie namen
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  vrijdag 1 juni 2007 @ 08:01:03 #69
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_49989779
TVP,
Angel Eyes is nog niet bevallen, ze is wel knettervet, ik hoop/gok op een vierling
pi_50001810
weer ff mn caafjes spammen:D
ze mogen altijd los lopen als ik hun hok verschoon en toen ging fresa in de zak met hooi liggen
ze is altijd al zwaar nieuwschierig en wilt overal in kijken
heb haar der wel weer gelijk uitgetrokken en gezegt dat het niet mag van mij



Fresa in de zak met hooi




Negra ligt de slapen


lekker samen wat eten


Fresa in der hangmatje en negra in dat andere ding al liggen ze er meer op dan er in

[ Bericht 14% gewijzigd door Ellatjuh op 01-06-2007 15:08:02 (nog 1 foto erbij) ]
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  vrijdag 1 juni 2007 @ 18:39:42 #71
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_50008918
cavia nieuws: Bing, de beroemde cavia van de vele filmpjes is overleden, vlak na zijn broer Frankie. de bedenker van de filmpjes zal wel heel verdrietig zijn..

http://www.youtube.com/watch?v=Ub3sX3praGE
een van Bing's filmpjes

http://members.aol.com/bingtheguineapig/
Bing's eigen website
pi_50026695
jaa!! heb weer nieuwe foto's gekregen van de kleintjes

16 dagen:



en de ander, precies een week oud




beide dametjes doen het keigoed, nog heel eventjes en dan komen ze naar hier
  Moderator zaterdag 2 juni 2007 @ 10:37:15 #73
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_50027954
Wat zijn ze leuk, knorretje!
Die onderste lijkt wel met haar pootjes over elkaar te liggen.
En ze hebben slag in hun haar!

Lief hoor, vinden de kids het wachten een beetje uit te houden?
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  zaterdag 2 juni 2007 @ 11:28:59 #74
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_50028706
Was gisteren bij de dierenwinkel, wilde eigenlijk zo'n hangmatje halen voor Tinus maar kon ze nergens vinden. Ben trouwens ook bang dat ie er nix mee doet, maar ja
Ze hadden bij de dierenwinkel wel een hele lieve caaf zitten helaas was het een vrouwtje en dat leek me geen goed idee bij Tinus Baalde er wel van...maar mijn vriend zei later dat ie hem van het balkon had gegooid als ik hem mee had genomen. Niet letterlijk natuurlijk, maar denk dat ie het niet leuk zou vinden

Heb trouwens ook een proefzakje Beaphar voer meegekregen daar. Heb het nu in Tinus z'n bakje gegooid, maar het ruikt echt heel sterk. Vind ie zelf ook zo te zien. Hij kijk er alleen maar naar en als ie wat dichterbij komt rent ie weer snel weg daarna Nou had ie net wel een stukje gepakt, maar ging meteen daarna z'n neus wassen Denk dus niet dat dit em wordt...ik hou het wel gewoon bij Evert Caviavoer van Puik, hij eet alleen die bix-korrels ervan niet op en had dus gehoopt dat te kunnen oplossen met Beaphar-voedsel. Dan heeft ie geen keus meer, maar hij eet volgens mij nog liever nix dan dat Vind het overigens ook te duur eigenlijk, 9,95 voor een zak van 1,5 kilo.
To infinity…and beyond!
pi_50028884
quote:
Op zaterdag 2 juni 2007 10:37 schreef senesta het volgende:
Wat zijn ze leuk, knorretje!
Die onderste lijkt wel met haar pootjes over elkaar te liggen.
En ze hebben slag in hun haar!

Lief hoor, vinden de kids het wachten een beetje uit te houden?
we krijgen regelmatig updates, dus ze houden het wachten goed vol tot nu toe

wat betreft slag in het haar, dat worden stekeltjes (tenminste dat is wel de bedoeling )
pi_50029165
ze hadden hier ook weer tesseltjes in de dierenwinkel.
ik neem er serieus nog een keertje eentje mee hoor . dus ik mag niet meer naar de dierenwinkel.
Tap tap tap
  zaterdag 2 juni 2007 @ 22:09:22 #77
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_50043806
Hallo iedereen,

Heb ik sinds een paar maandjes een hok met een extra verdieping erboven op (heb ik toen ook over gepost), is gisteren het vriendje van Chippie overleden (Face)!

Op mijn verjaardag (31 mei) zag ik bloed tussen het zaagsel, en ben direct met Face naar de dierenarts gegaan. Hij zei dat het een blaasontsteking was, en kreeg dus antibiotica mee. Helaas ging het steeds slechter en heb op vrijdag vloeibaar voedsel meegekregen.

Ik heb hem paprika proberen te voeren maar hij beet er alleen in en liet niet meer los (alsof hij doodmoe was). Het vloeibare voedsel kreeg ik met heel veel moeite erin, water ging nog wel.

Omdat ik wist dat dit absoluut niet goed was heb ik mijn dierenarts weer gebeld, met de vraag of het niet misschien een blaassteen zou kunnen zijn (werd op het caviaprikbord voorgesteld om dat te laten onderzoeken), maar hij was er van overtuigd dat dat niet zo was en dat ik maar moest afwachten.

Ik ken deze dierenarts al heel lang, en ben het altijd met hem eens geweest maar op dat moment was ik echt pissig, ik kon toch niet zo'n beestje zo lang pijn laten lijden ! Vlak na het telefoontje blies Face zn laatste adem uit...

Ik had niet echt een goede band met het beestje (ik ben dol op Chippie, en dit was gewoon zn vriendje), maar hij verdiende het niet om zo dood te gaan. Zo snel, dat kon toch niet een blaasontsteking zijn?

Ik ga niet meer naar deze dierenarts, hij heeft veel goede dingen gedaan voor mn andere huisdieren, maar dit pik ik niet.

Zo dat moest er even uit.. Sorry als het een warboel is :
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_50045465
Was Face eenbeer?

Dan kan het inderdaad een blaassteen geweest zijn (bij een zueg ook wel, maar dat is minder dramatisch - die krijgen het er vaak zelf uit geperst). Bij een beer kan een steen helemaal klem komen te liggen in het piemeltje en je kunt je misschien wel een voorstelling maken bij de pijn die dit moet doen... Ik zou de gok erop wagen dat de steen klem heeft gezeten en zo'n misselijkmakende pijn heeft veroorzaakt dat het beestje niet meer kon eten.

Is het een zueg, dan kun je nog gokken dat het een baarmoederontsteking is geweest, heowel het bloed dan wel donker en slijmeriger is dan bij blaasproblemen (dat is vrijwel altijd helder rood). Een baarmoederontsteking kan uiteraard ook een gemakkelijke oorzaak zijn voor de dood (als dit niet juist aangepakt wordt overleefd het diertje het niet)

Heel veel sterkte met het verlies, en in het vervolg gewoon dwingen om een rontgenfoto te maken...

Ik weet niet of je het lichaampje nog hebt, zoja, zou je kunnen kijken of, indien beer, het piemeltje er misschien wat verder uitsteekt of er apart bij zit. Dat zou een aanwijzing van een steen kunnen zijn.
I had a signature once. It was awful.
pi_50049716
ik weet niet hoe het bij cavia's zit, maar ik heb vorige maand zelf een niersteen gehad... geloof me, dan ga je dus echt KAPOT van de pijn. Je kan geen moment meer stilzitten, maar anders zitten helpt toch niet tegen de pijn.... je wordt misselijk, duizelig, kan je niet concentreren, gaat zweten, etc. gewoon van de pijn.

Ik kan me goed voorstellen dat zo'n beestje dan ook totaal geen zin meer heeft om te eten, te drinken, of wat dan ook... Vraag me overigens wel af waarop de dierenarts baseert dat het geen blaassteen is, als dat niet onderzocht is?
  zondag 3 juni 2007 @ 13:29:02 #80
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_50058035
De dierenarts heeft zn onderkant onderzocht (bijna zn ballen binnenste buiten gehaald) en dat deed hij dus wel uitgebreid, maar geen rontgenfoto, terwijl ik had gelezen dat een blaassteen niet altijd te zien is zonder rontgenfoto. Face was een mannetje en nogmaals, normaal heb ik de volste vertrouwen in deze dierenarts, alleen nu niet meer.
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_50062369
quote:
Op zondag 3 juni 2007 13:29 schreef The_Tankgirl het volgende:
De dierenarts heeft zn onderkant onderzocht (bijna zn ballen binnenste buiten gehaald) en dat deed hij dus wel uitgebreid, maar geen rontgenfoto, terwijl ik had gelezen dat een blaassteen niet altijd te zien is zonder rontgenfoto. Face was een mannetje en nogmaals, normaal heb ik de volste vertrouwen in deze dierenarts, alleen nu niet meer.
Een steen is nauwelijks met het blote oog te ontdekken, RX zeggen veel meer.... Ik zal zo even een foto van jewel opzoeken waar je een miniscuul steentje op kunt zien, zij heeft er nog steeds last van. Het ding zit klem in haar plasbuis en is zo inieminie en de dierenarts krijgt hem er niet uit. Gelukkig houdt jewel het goed vol, als de steen groter is gaan we hem nog eens eruit proberen te halen. Bij een zeug is de plasuitgang veel ruimer dus het is niet zo dramatisch als bij een beer.

Een steen heeft ergens in de plasbuis klem kunnen zitten, maar het is ook mogelijk dat de caaf een blaassteen in de blaas zelf heeft ontwikkelt, soms zie je het zelfs zó groot dat het net zo groot is als de blaas zelf.... Nou, ik wil denk ik niet eens weten hoe ziek je dan van de pijn bent....

Edit; hier een printcreen van de digitale rontgenfot van jewel. Bij het kniegewircht zie je 1 groter bolletje, dat is nog een onderdeel van het kniegewircht, de kleine stipjes er rondom (2 sowieso) zijn hele kleine blaassteentjes. Ze zullen misshcien maar 0,2 of 0,3 cm doorsnede zijn maar geloof me dat een caaf daar pijn aan kan hebben...

I had a signature once. It was awful.
  maandag 4 juni 2007 @ 07:08:27 #82
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_50081551
Bedankt voor de foto, maakt het nog iets duidelijker waarom er een rontgen gemaakt zou moeten worden.Ik weet de volgende keer wat ik moet doen
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
  maandag 4 juni 2007 @ 16:28:35 #83
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_50094934
Hier weer even wat kiekjes van Tinus Gemaakt voor het "stuff on your cavia"-topic

Tinus leest de kampioen op zijn kop



Met vriendje :



Met veel liever vriendje :



In slof :

To infinity…and beyond!
pi_50096070
Heeft hij zo'n last van zijn oogje aan de witte kant??
I had a signature once. It was awful.
  maandag 4 juni 2007 @ 17:09:28 #85
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_50096411
Nee, daar heeft hij juist helemaal nix mee Het oogje aan de bruine kant is soms nog een beetje vuil, maar dat maak ik regelmatig schoon. De witte kant is gewoon prima. Hoewel hij er op de foto wat roder uitziet, maar dat is niet zo Hou z'n oogjes goed in de gaten en het gaat al een stuk beter. En z'n neus blijft vies...groeit er ook niet uit ofzo
To infinity…and beyond!
pi_50154905
4 meiden en een knulletje! Mijn cavia Angel Eyes is bevallen op 5 juni!

Eergistermiddag, Angel Eyes van boven af


Zo trof ik haar aan, gisteren










koekoek, daar komt nummer 4!


zo, en nu eerst lekker drinken!

Drogere foto's!
oké, we hebben de foto's! Nu ze droog zijn kun je goed zien dat meerdere kleintjes kruintjes teveel hebben. Opzich jammer maar ze zien er nog steeds übercute uit Moet trouwens wel navragen, de rode kleur is bij de baby's op veel plaatsen lichter, lijkt haast wel goudagouti ofzo iets?? We'll find out!



Zeugje 1: Heather. Zij had wat moeite met op gang komen na de bevalling, maar doet het nu wel goed.







Hazel, inclusief kontstipje :lol:





Hayley





Hannibal, de enige knul van de club van 5







Hannah, ook inclusief kontstipje :lol:





Waarschijnlijk mogen alle baby's verhuizen, moet nog even uitpluizen hoe het zit met die 2 tinten rood ops:
pi_50155277
die kontstipjes .
dat dat allemaal uit één cavia komt zeg, je zou bijna denken dat ze er na een keertje niezen allemaal uitfloepten zo. ze moet echt op knappen gestaan hebben .
Tap tap tap
  woensdag 6 juni 2007 @ 10:33:48 #88
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_50155395
hihi
Echt heel schattig hoor!! Zou zo het mannetje willen hebben voor onze Tinus Heb je trouwens stro in de kooi? Dacht dat dat niet zo goed was, omdat het nogal scherp is voor de pootjes enzo
To infinity…and beyond!
  woensdag 6 juni 2007 @ 12:40:18 #89
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50159703
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 10:33 schreef ivetje het volgende:
hihi
Echt heel schattig hoor!! Zou zo het mannetje willen hebben voor onze Tinus Heb je trouwens stro in de kooi? Dacht dat dat niet zo goed was, omdat het nogal scherp is voor de pootjes enzo
Voor de oogjes dacht ik, dat ze zich ermee prikte.

Gefeliciteerd met de 5 ling Wat zien ze eruit zeg als ze net geboren zijn net ratten
Hoeveel dames staan er nu nog op knappen ?

Vorige week is een van mn konijnen bij mn vriendin overleden, en ipv van een nieuw konijntje erbij, komen er 2 cavia's dus ik mag nogmeer cavia's uitzoeken
M'n wederhelft wil graag 2 dames redden uit een dierenwinkel, ik vind dat eigenlijk een beetje tricky (ik heb natuurlijk liever dat ze 2 opvang cavia's zoekt ) maar mochten we toch in een dierenwinkel eindigen, zijn er nog dingen waar we extra op moeten letten dan ?
Ik heb wel een stalletje gevonden daar, die hebben nog wat US Teddy's die een huisje zoeken, dus misschien dat we eerst daar even langsrijden
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 6 juni 2007 @ 12:55:41 #90
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_50160214
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 12:40 schreef Nonneke het volgende:

[..]

Voor de oogjes dacht ik, dat ze zich ermee prikte.
Ook dat Er was iig iets mee
To infinity…and beyond!
pi_50164869
wat jullie op die foto zien is een groffe lading hooi, van de welkoop Die hebben elke week ander hooi: dan is het grof groen, dan is het zacht en bruin van structuur (klinkt wel ranzig nu ik het zo lees..)
Over stro heb ik een andere mening, ik vind het namelijk niet minder tricky dan hooi, daar prik ik me vaker aan, en goed hard ook soms (scherpe plantendeeltjes in het hooi). In de winter, als het buiten kouder wordt, krijgen mijn caafjes dan ook gewoon lekker een plak stro in hun hok
  woensdag 6 juni 2007 @ 15:06:48 #92
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50165084
Asterix had in de winter ook stro hoor, een laagje onder de Hemparade, en gewoon door het hok heen. Ik heb liever dat hij zich een keer prikt dan dat hij dood vriest
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 6 juni 2007 @ 15:47:36 #93
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_50166754
Het kan toch best gevaarlijk zijn. Google had zich nl. aan zijn pootje verwond (niet door stro, maar het kan met stro ook goed gebeuren) en kreeg daardoor bumblefeet (of hoe het ook heet). Hij had een heel dik, opgezet pootje en dat is nooit meer weggegaan. Hij had er verder geen last van, maar het was gekomen door een klein wondje in z'n pootje waar later vuil in kwam.
Zelf geef ik echt geen stro...hooi geef ik in het ruifje zodat Tinus er niet teveel op gaat staan, maar mijn hooi is altijd zachter dan stro hoor
To infinity…and beyond!
  woensdag 6 juni 2007 @ 18:13:29 #94
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50171436
Asterix gaat het trouwens nog erg zwaar krijgen straks
Hij heeft inmiddels het ritme van de Chinchilla's overgenomen (daar staat hij naast), dus hij ligt de hele dag te ronken, en zo tegen een uurtje of 6 wordt meneer een keer wakker
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50175889
komt vast ook omdat ie een vreetschuur is:P

ach ik merk dat mijn damens ook lui zijn. ze zijn alleen actief als ze honger hebben of als ik in de buurt ben.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_50212046
2 zeugjes en 1 beertje (Hazel, Heather en Hannibal) mogen gereserveerd worden. Het zijn alle 3 langharige caviaatjes, ookwel peruvians dus. Alle 3 zijn ze rood-wit. Meer foto's en informatie op www.riesamaris.nl

Hannah en Hayley zijn vandaag al gereserveerd
  donderdag 7 juni 2007 @ 20:09:11 #97
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50212894
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 19:45 schreef RiesAmaris het volgende:
2 zeugjes en 1 beertje (Hazel, Heather en Hannibal) mogen gereserveerd worden. Het zijn alle 3 langharige caviaatjes, ookwel peruvians dus. Alle 3 zijn ze rood-wit. Meer foto's en informatie op www.riesamaris.nl
[afbeelding]
Hannah en Hayley zijn vandaag al gereserveerd
echt dat je het kan om er afstand van te doen en je moet ook zovaak afstand doen
Ik zou hele dagen lopen janken denk ik
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50214205
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 20:09 schreef Nonneke het volgende:

[..]

echt dat je het kan om er afstand van te doen en je moet ook zovaak afstand doen
Ik zou hele dagen lopen janken denk ik
Misschien wordt het voor Sandy al stukken makkelijker als ze weet dat de zeugen gewoon naar jou mogen?
I had a signature once. It was awful.
pi_50214279
hihih zolang ik weet dat ze goed terecht komen vind ik het al goed, en sja het klinkt cliché maar het went wel hoor
  donderdag 7 juni 2007 @ 20:56:26 #100
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50214651
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 20:45 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Misschien wordt het voor Sandy al stukken makkelijker als ze weet dat de zeugen gewoon naar jou mogen?
met alle liefde natuurlijk, echt ik vind ze super hoor die langharige, maar ik ben er echt het persoon niet voor denk ik... he verdorie ! waarom zeg je dat nou weer
Nee dan zou ik die mooie manen kort moeten wieken elke keer, of ontklitten like elke dag. Ik vind het eigenlijk gewoon een beetje zielig om die mooie Peruufjes buiten te houden zei ze heel verstandig
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  donderdag 7 juni 2007 @ 21:41:22 #101
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50216616
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 20:47 schreef RiesAmaris het volgende:
hihih zolang ik weet dat ze goed terecht komen vind ik het al goed, en sja het klinkt cliché maar het went wel hoor
kan me er niks bij voorstellen Ik heb 2 nestjes kittens gehad, en 1 nestje puppies, en bijna alles is gebleven
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  vrijdag 8 juni 2007 @ 07:16:15 #102
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_50226076
ik heb ze ook allemaal buiten, en het valt heel erg mee qua ontklitten enzo. Het hangt er een beetje vanaf op welke bodembedekking je ze houdt en of ze van zichzelf schoon zijn (ik heb ook een enoooorme viespeuk in huis)
pi_50226109
quote:
Op vrijdag 8 juni 2007 07:16 schreef RiesAmaris het volgende:
(ik heb ook een enoooorme viespeuk in huis)
Summertje!!!!
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 8 juni 2007 @ 07:56:03 #104
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_50226367
goh wat kan jij goed raden zeg
  vrijdag 8 juni 2007 @ 09:00:53 #105
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_50227377
Tinus gaat vandaag voor 2 weken op vakantie bij mijn schoonouders
We vertrekken morgen naar zuid-frankrijk, dus hij kan weer terecht op zijn favoriete logeeradres. De hond zal wel weer uit z'n dak gaan als ie em ziet...witte hond die denkt dat Tinus z'n kindje is Gaat em helemaal aflikken en gromt als we Tinus bij em weghalen. Daarnaast is het ook nog een jaloerse hond, dus als je Tinus gaat aaien en zeggen dat ie zo lief is etc. en de hond geen aandacht geeft wordt ie gek
To infinity…and beyond!
  vrijdag 8 juni 2007 @ 19:59:07 #106
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50250274
quote:
Op vrijdag 8 juni 2007 07:16 schreef RiesAmaris het volgende:
ik heb ze ook allemaal buiten, en het valt heel erg mee qua ontklitten enzo. Het hangt er een beetje vanaf op welke bodembedekking je ze houdt en of ze van zichzelf schoon zijn (ik heb ook een enoooorme viespeuk in huis)
Hemparade zitten ze op. met in de winter stro eronder.
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  vrijdag 8 juni 2007 @ 23:09:31 #107
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_50256176
hannah
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_50272402
Vraagje:

cavia's mogen niet op de tocht zitten heb ik me laten vertellen, hoe zit dat met ventilators en dergelijke? Mijn caviakooi staat recht tegenover de plek waar normaal de ventilator staat namelijk.... en het is zo'n ronddraai ding (jaja, alle ventilators draaien ), dus ik kan em eigenlijk nergens zetten zodat ie niet regelmatig richting de kooi waait...

Is het echt zo erg met cavia's, of vinden ze het op dagen als gisteren verder ook wel prima?
  zondag 10 juni 2007 @ 18:06:21 #109
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_50303345
Loannis is vanmorgen vroeg ook bevallen....allesis goedgegaan!
Bij deze de babyfotoos van het I-nestje


















Ikaros, wat een snoepje is hij zeg, hij heeft 3 kruintjes maar oh wat issie leuk!





Ennn ons verrassinkje!





Ik heb alle foto's een klein tintje lichter moeten maken met photoshop, ze zijn zooo pikzwart dat je de oogjes niet eens meer zag :shock: Je kunt via msn onbewerkte foto's krijgen als je wilt: sandyhasselt@hot....
  zondag 10 juni 2007 @ 18:10:31 #110
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50303490
mn hart ! omg wat doe je

Maar vertel eens wat meer over dat buiten houden van de langharige cavia
Hoevaak kam je ze ? enz of nee, hoevaak moet je ze kammen om het een beetje netjes te houden
shit dit gaat fout

[ Bericht 7% gewijzigd door Nonneke op 10-06-2007 18:36:05 ]
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  zondag 10 juni 2007 @ 18:33:36 #111
62419 CherryLips
chocoholic
pi_50304212
o lieve deugd, die laat ik even aan m'n moeder zien .
Tap tap tap
  zondag 10 juni 2007 @ 19:23:10 #112
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_50305746
hahaha! Ik houd ze buiten en dat gaat prima. Ik houd mijn dieren niet al te lang, knip de haren meestal op bodemlengte, hoewel alle dames nu zo ongeveer een zomers punkkapsel hebben doordat hun baby's aan de haren knabbelen
Het is maar net wat je zelf wilt: hoe langer je het haar houdt hoe meer onderhoud eraan zit. De bodembedekking speelt ook een rol mee. Stoffig fijn spul kan makkelijker voor klitten zorgen, net als rondzwervende plakken stro of hooi. Dat probeer ik dan ook zoveel mogelijk in een ruif te houden. Ik kam en ontklit ze elke week, of indien nodig. Het hangt ook helemaal van de cavia zelf af. Sommigen zijn heel schoon en netjes en ik heb er eentje, dat is een enorme viespeuk (Summer!) Die houd ik dus ook vrij kort want als het bij haar te lang wordt kan ik er haast de tondeuse wel op zetten Je zult ze dus wel regelmatig moeten kammen en verzorgen, maar hoevaak exact hangt een beetje van de totaalsituatie af dus
  zondag 10 juni 2007 @ 19:42:01 #113
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50306373
quote:
Op zondag 10 juni 2007 19:23 schreef RiesAmaris het volgende:
hahaha! Ik houd ze buiten en dat gaat prima. Ik houd mijn dieren niet al te lang, knip de haren meestal op bodemlengte, hoewel alle dames nu zo ongeveer een zomers punkkapsel hebben doordat hun baby's aan de haren knabbelen
Het is maar net wat je zelf wilt: hoe langer je het haar houdt hoe meer onderhoud eraan zit. De bodembedekking speelt ook een rol mee. Stoffig fijn spul kan makkelijker voor klitten zorgen, net als rondzwervende plakken stro of hooi. Dat probeer ik dan ook zoveel mogelijk in een ruif te houden. Ik kam en ontklit ze elke week, of indien nodig. Het hangt ook helemaal van de cavia zelf af. Sommigen zijn heel schoon en netjes en ik heb er eentje, dat is een enorme viespeuk (Summer!) Die houd ik dus ook vrij kort want als het bij haar te lang wordt kan ik er haast de tondeuse wel op zetten Je zult ze dus wel regelmatig moeten kammen en verzorgen, maar hoevaak exact hangt een beetje van de totaalsituatie af dus
HmHmHm
Ik vind dit zo lastig he Ik vind Ivy echt geweldig de beertjes ook hoor, maja daar kan ik niks mee
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50306608
quote:
Op zondag 10 juni 2007 19:42 schreef Nonneke het volgende:

[..]

HmHmHm
Ik vind dit zo lastig he Ik vind Ivy echt geweldig de beertjes ook hoor, maja daar kan ik niks mee
Gewoon doen joh het valt echt wel mee!
I had a signature once. It was awful.
pi_50307425
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 16:34 schreef Xcalibur het volgende:
Vraagje:

cavia's mogen niet op de tocht zitten heb ik me laten vertellen, hoe zit dat met ventilators en dergelijke? Mijn caviakooi staat recht tegenover de plek waar normaal de ventilator staat namelijk.... en het is zo'n ronddraai ding (jaja, alle ventilators draaien ), dus ik kan em eigenlijk nergens zetten zodat ie niet regelmatig richting de kooi waait...

Is het echt zo erg met cavia's, of vinden ze het op dagen als gisteren verder ook wel prima?
Ik zou het toch niet doen hoor... Waarom hang je niet gewoon een handdoek over het hok heen? Is je probleem gelijk opgelost
I had a signature once. It was awful.
  zondag 10 juni 2007 @ 20:10:54 #116
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_50307439
moet er wel even bijzeggen, op dit moment ben ik er nog niet uit wie er mag blijven en wie niet,....houd dit topic in de gaten voor meer info
pi_50307514
ja ik wilde eerst ook geen langharige caaf.
goed tis meer werk dan een borsteltje maar het is te doen.
negra knip ik 1x per 2 maanden ofzo.
ze hoeft niet mooi te zijn,maar het is wel fijn als haar vacht zonder zaagsel is voor zo ver dat kan.
ik hou het wel een beetje kort en zeker bij der kont.
en af en toe was ik haar eens,maar het is goed te doen die verzorging.
en bij knippen blijft zo altijd rustig zitten,dsu das wel fijn
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  zondag 10 juni 2007 @ 20:17:34 #118
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_50307705
sowieso is mijn ervaring dat veel langharen lekker rustig en knuffelig zijn van karakter, ook wel leuk
  zondag 10 juni 2007 @ 20:19:11 #119
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50307785
quote:
Op zondag 10 juni 2007 19:49 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Gewoon doen joh het valt echt wel mee!


Ries, zeg maar gewoon dat je Ivy zelf wilt houden, dan is dat opgelost

niet verliefd worden Manon, doe het nou niet, wees nou verstandig
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50308166
Onyx heeft gisteren een prijs gewonnen op de ECC-show in dordrecht, beste langhaar van de show. Even wat trotse foto's van Onyx met beker!





Onyx kan het zelf nog nauwelijks bevatten dat die beker echt van hém is
I had a signature once. It was awful.
pi_50308400
quote:
Op zondag 10 juni 2007 20:19 schreef Nonneke het volgende:

[..]



Ries, zeg maar gewoon dat je Ivy zelf wilt houden, dan is dat opgelost

niet verliefd worden Manon, doe het nou niet, wees nou verstandig
idd Manon wat zij je mij laats toen ik het had over katten.
juist, niet te snel verliefd worden en wel ff kijken of ze gezond zijn.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_50308455
quote:
Op zondag 10 juni 2007 20:17 schreef RiesAmaris het volgende:
sowieso is mijn ervaring dat veel langharen lekker rustig en knuffelig zijn van karakter, ook wel leuk
ja borstels zijn eigenwijzer.
ach tis dat mn negra een beetje een stress beest is maar ze vind het wel leuk als ze eenmaal op schoot zit.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  zondag 10 juni 2007 @ 20:47:05 #123
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50309045
quote:
Op zondag 10 juni 2007 20:32 schreef Ellatjuh het volgende:

[..]

idd Manon wat zij je mij laats toen ik het had over katten.
juist, niet te snel verliefd worden en wel ff kijken of ze gezond zijn.
Nou ik mag er toch vanuit gaan dat als ze bij een fokker/stal vandaan komen, ze gezond zijn (en anders vermeld). Wat net zo is als met katten trouwens. Jij wilt bij iemand thuis een kitten van een zwerfkat, waar je niks vanaf weet, sowieso dat het een kat is is het al een heel ander verhaal, maar een Oeps-nestje bij zomaar iemand die het beest opvangt is nóg een ander verhaal. Dus je link klopt niet helemaal
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50310298
quote:
Op zondag 10 juni 2007 20:17 schreef RiesAmaris het volgende:
sowieso is mijn ervaring dat veel langharen lekker rustig en knuffelig zijn van karakter, ook wel leuk
nou, knuffelig is die van mij wel, maar rustig
die loopt heel de tijd rond, is een partij nieuwsgierig en zit heel de tijd achter die andere aan om te kijken wat ie aan het doen is.... in tegenstelling tot de borstel, die zit liever gewoon lekker rustig op schoot
pi_50310342
quote:
Op zondag 10 juni 2007 20:10 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik zou het toch niet doen hoor... Waarom hang je niet gewoon een handdoek over het hok heen? Is je probleem gelijk opgelost
hmmm, dat is een idee.... ik zal eens kijken wat ik kan fabriceren
pi_50311786
neej wel goed over nadenken, dat het niet in een ondoordachte bui is.
een soort opwelling.
omdat je eerst altijd zo "tegen" langharige caafjes was.
dus denk er goed over na.
maar ik geef toe,ze zijn wel erg lief.

en ik zou als ik jou was ze al vroeg laten wennen aan het feit dat je ze knipt,was en kamt.
heb negra pas echt geknipt na 3 maanden oid maar wel al eens de schaar laten zien en hem door der vacht gehaald.
water vind ze ook niet super erg maar moet niet te lang duren.
en met kammer stelt ze zich soms een beetje aan.

maar ze komen zeker uit een goed nest.
en die katten ga ik eerst ook nog bekijken en als het niks is dan zoek ik verder
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_50311978
quote:
Op zondag 10 juni 2007 20:47 schreef Nonneke het volgende:

[..]

Nou ik mag er toch vanuit gaan dat als ze bij een fokker/stal vandaan komen, ze gezond zijn (en anders vermeld). Wat net zo is als met katten trouwens. Jij wilt bij iemand thuis een kitten van een zwerfkat, waar je niks vanaf weet, sowieso dat het een kat is is het al een heel ander verhaal, maar een Oeps-nestje bij zomaar iemand die het beest opvangt is nóg een ander verhaal. Dus je link klopt niet helemaal
Met katten gaat het toch heel anders dan met cavia's heb ik de indruk. Ik ben niet thuis in de kattenwereld, maar naar wat ik begrepen heb zijn er bij katten en honden véél vaker rasgebonden afwijkingen of doorfokfouten... Bij cavia's ligt dat anders. Omdat er geen officieel systeem bestata voor de caviafokkerij is iedereen vrij om te doen en laten wat hij wil. Dit zorgt ervoor dat beginnende stalletjes gemakkelijk goede ervaringen op kunnen doen, omdat ze niet gelijk allerlei dingen moeten registreren, maar het geeft ook de mogelijkheid om er zeer overantwoord mee te fokken. Maar een goede rasfokker, zoals Ries Amaris, daar kun je erbij vanuitgaan dat de ouders op gezondheid en karakter geselecteerd zijn met als doel mooie maar ook lieve caafjes te krijgen.
I had a signature once. It was awful.
  zondag 10 juni 2007 @ 22:45:27 #128
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50314250
quote:
Op zondag 10 juni 2007 21:55 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Met katten gaat het toch heel anders dan met cavia's heb ik de indruk. Ik ben niet thuis in de kattenwereld, maar naar wat ik begrepen heb zijn er bij katten en honden véél vaker rasgebonden afwijkingen of doorfokfouten... Bij cavia's ligt dat anders. Omdat er geen officieel systeem bestata voor de caviafokkerij is iedereen vrij om te doen en laten wat hij wil. Dit zorgt ervoor dat beginnende stalletjes gemakkelijk goede ervaringen op kunnen doen, omdat ze niet gelijk allerlei dingen moeten registreren, maar het geeft ook de mogelijkheid om er zeer overantwoord mee te fokken. Maar een goede rasfokker, zoals Ries Amaris, daar kun je erbij vanuitgaan dat de ouders op gezondheid en karakter geselecteerd zijn met als doel mooie maar ook lieve caafjes te krijgen.
Juist ja
Mocht Ivy een ander huisje zoeken, en Mocht ik besluiten het tóch te doen, ga ik ervan uit dat ze gezond e.d is, omdat ik weet dat de ouders getest en goed gematched zijn, en ik ervan uitga dat ze er zoveel verstand van heeft dat ze het opmerkt als er wat mis is.
Ik zou ook nooit zomaar in een opwelling iets besluiten, het zijn geen paar schoenen, maar levende wezens
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50320106
heel goed Non.
en ach ik weet dat je goed bent voor al je huisdieren.
die hebben het fijn bij jou
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_50340820
quote:
Op zondag 10 juni 2007 20:27 schreef zoeperzazke het volgende:
Onyx kan het zelf nog nauwelijks bevatten dat die beker echt van hém is
[afbeelding]
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 11 juni 2007 @ 20:51:40 #131
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50346655

Ik ruik toch wat lekkers


Wie legt dat nou weer hier ? *zucht en steunt*


.....





Om te laten zien hoe groot hij is, als hij echt helemaal uitgezakt ligt vultie hem helemaal
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50347442
wat een schatje.

je hebt dezelfde hangmat als die ik heb en hetzelfde wctje.
rare beesten dat ze daar lekker in slapen
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_50350169
Hij is lief!!!
I had a signature once. It was awful.
pi_50365347
Oooh, wat een schatjes weer allemaal. Ries Amaris gefeliciteerd met de geboorte van al die schattige caafjes en Zoeperzazke en Onyx met de mooie beker. Nonneke: hij is weer lief!

Even Rita showen. Zij houd ons altijd in de gaten; onder de bank, precies in de opening van de bovenste verdieping van de kooi, etc... trekt ze dan nog niet je aandacht dan gaat ze wel precies voor je voeten lopen, cavia's....degene die zegt dat ze saai zijn heeft er nog nooit eentje gehad (of gezien)...

Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_50365560
Nog even een foto. Met verwijzing naar Nonneke's caaf in zijn 'WC'. Over opvullen gesproken: Rita in haar mandje...

Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_50365736
Mweeh, ik zal Jewel in datzelfde mandje maar niet fotograferen, alle kwabben komen er overheen Tis een mooi beestje hoor!

Edit; deze valt dan nog wel mee....

I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 12 juni 2007 @ 16:07:55 #137
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50376042
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 11:13 schreef Calioppe het volgende:
Nog even een foto. Met verwijzing naar Nonneke's caaf in zijn 'WC'. Over opvullen gesproken: Rita in haar mandje...

[afbeelding]

Vetzakken zijn het, allemaal !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  dinsdag 12 juni 2007 @ 19:34:46 #138
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_50382955
zo, op mijn site is nu te lezen wie er te reserveren zijn van de kleintjes
  dinsdag 12 juni 2007 @ 20:04:45 #139
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50384203
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 19:34 schreef RiesAmaris het volgende:
zo, op mijn site is nu te lezen wie er te reserveren zijn van de kleintjes
Dank u, weer een dilemma minder
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50386235
Ohhh, ik MOET ook zo'n mandje hebben !!!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_50391025
quote:
Op zondag 10 juni 2007 18:06 schreef RiesAmaris het volgende:
Loannis is vanmorgen vroeg ook bevallen....allesis goedgegaan!
Bij deze de babyfotoos van het I-nestje
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
Ikaros, wat een snoepje is hij zeg, hij heeft 3 kruintjes maar oh wat issie leuk!
[afbeelding]
[afbeelding]
Ennn ons verrassinkje!
[afbeelding]

[afbeelding]
Ik heb alle foto's een klein tintje lichter moeten maken met photoshop, ze zijn zooo pikzwart dat je de oogjes niet eens meer zag :shock: Je kunt via msn onbewerkte foto's krijgen als je wilt: sandyhasselt@hot....
die zijn zo verschrikkelijk schattig die haartjes en dat voetje op die ene foto
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 11:18 schreef zoeperzazke het volgende:
Mweeh, ik zal Jewel in datzelfde mandje maar niet fotograferen, alle kwabben komen er overheen Tis een mooi beestje hoor!

Edit; deze valt dan nog wel mee....

[afbeelding]
dat mandje is ge-wel-dig hoe ie dr in ligt ook !
pi_50398766
Die mandjes zijn idd erg leuk en vallen uitstekend in de smaak, er ligt er hier bijna altijd wel 1 in maar vooral die langharen kunnen er zoooo fijn in liggen, hun haren over alle randen heen en dan dat mandje zo opvullen Ze zijn bij diverse dierenwinkels, boerenbonten, welkopen, groenrijken, intratuinen etc te koop. De variant met witte stof kost 7,95, de panterprint die ik heb 9,95 (waarom dat prijsverschil? geen idee...) ze kunnen prima in de wasmachine en zijn dan na afloop weer helemaal fris.
I had a signature once. It was awful.
pi_50399002
ja die mandjes zijn leuk
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  woensdag 13 juni 2007 @ 08:20:53 #144
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_50399094
ik heb mijn roze mandje bij http://caviamandjes.chinchi.nl/ gehaald. Ik had hem voor Zoë gekocht en zij is nu ook degene die er als een prinsesje in ligt
pi_50399258
Deze zijn wat ouder, hebben geen naam (ondanks dat we ze al ruim 2 jaar voederen).
Ze zijn niet fotogeniek, een foto maken is lastig als die beesten niet stil willen zitten.

Ze zijn dol op appeltjes!





(Clickable)
Gå och dö. Weet je wat jij bent? Een Supportslet.
pi_50418001
Niet fotogeniek? Ze staan er prima op, vooral de bovenste met haar lekkere koppie. Gewoon schattige aardappeltjes (zo worden mijn cavia's door mij broer genoemd...)
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_50442725
Gisteren is Wuppie heel ziek geworden, vanmorgen is hij overleden om half 10...we hadden een DA afspraak voor 10 uur staan Momenteel doen ze autopsie, omdat ik persé wil weten wat hij nou had, maar ik voel me echt even heel kut, dat we te laat waren...arme lieve Wuppie...


Een kaarsje voor mijn mooie Wuppie, die dit jaar 8 babycaafjes achtergelaten heeft..
pi_50442760
Dag mooie Wup
I had a signature once. It was awful.
pi_50442766
ah nee, de mooie papacaaf .

.

Dat het zo snel kan gaan .
Tap tap tap
pi_50443073
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 11:15 schreef RiesAmaris het volgende:
Gisteren is Wuppie heel ziek geworden, vanmorgen is hij overleden om half 10...we hadden een DA afspraak voor 10 uur staan
Damn... dat is snel
pi_50443112
zo ben helemaal hyper

caafje 1 is oud genoeg om opgehaald te worden en ze groeit goed, en ziet er zo mooi uit
Het andere zeugje moet nog een anderhalve week blijven bij mama (we halen ze ook pas op als ze alletwee weg mogen) en maakt het ook goed en wordt ook al z'n knapperd.

En nu heb ik net (das de reden voor hyper) toch een andere huisvesting gekocht (we wilden een drie laagse kooi kopen van zooplus, maar die cavia flats bleven zeer aantrekkelijk omdat ze zo mooi zijn)
nou voila: we hebben de knoop doorgehakt. Hier komen ze in te wonen



Kan niet wachten tot ik mijn complete woonkamer moet gaan verbouwen omdat hij hier is en mag gaan inrichten en etc etc
pi_50443491
Oooh, Ries Amaris, wat is dat snel gegaan met Wuppie. Ik vind het nog altijd moeilijk te accepteren dat het zo snel kan gaan met caafjes..... Heel veel sterkte
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_50444053
ga je die immense flat voor 2 caafjes gebruiken? Oei, oei, da's wachten op de uitbreiding.... Maar idd wel een erg mooie flat, al vind ik persoonlijk het glas wat tehoog. Ik raad je aan om met warm weer goed in de gaten te houden of het niet te broeierig is in het hok en om er ook even je neus van tijd tot tijd in te steken of het goed ventileert of dat de stank erg blijft hangen. Veel plezier ermee alvast!
I had a signature once. It was awful.
pi_50444755
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 11:52 schreef zoeperzazke het volgende:
ga je die immense flat voor 2 caafjes gebruiken? Oei, oei, da's wachten op de uitbreiding.... Maar idd wel een erg mooie flat, al vind ik persoonlijk het glas wat tehoog. Ik raad je aan om met warm weer goed in de gaten te houden of het niet te broeierig is in het hok en om er ook even je neus van tijd tot tijd in te steken of het goed ventileert of dat de stank erg blijft hangen. Veel plezier ermee alvast!
3 katten hier, dus ben wel blij met wat hoger glas. Zit er wel aan te denken dat als het ECHT te broeierig word er door broertjelief ventilatie in te laten aanbrengen. En ja dat inmens grote hok is voor 2 mini-caafjes (en later nog een gecastreerde beer als zoontjelief ietjes groter is) Meer uitbreidingen staan niet in de planning voor het komende half jaar/jaar
pi_50444836
oeps, Ries Amaris in mijn hyper bui helemaal over jouw berichtje heengewalst...

sorry, en heel veel sterkte
pi_50445225
arme wuppie.
veel sterkte met het verlies werken enzo.
vervelend nieuws
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_50446078
nou de uitslag van de autopsie is binnen hoor
Wuppie had een maagtumor, die zijn uitgang naar de darmen blokkeerde, hij had ook uitzaaiingen in de lever blijkbaar. Deze tumor, dachten ze, zat er al een tijdje maar hij had er geen last van en is heeft dus sinds gister, misschien eergister de maaguitgang van Wuppie geblokkeerd. Hij had ook inderdaad minder brok gegeten eergisteren, maar nog wel hooi en groenvoer, dus ik dacht dat het van de hitte was en zocht er zeker geen tumoren achter. Ze wist alleen echt niet of zoiets erfelijk kan zijn, dus als iemand dat weet....?
Ik mag hem om 13:45 komen ophalen...
pi_50447086
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 12:12 schreef knorretje het volgende:

[..]

3 katten hier, dus ben wel blij met wat hoger glas. Zit er wel aan te denken dat als het ECHT te broeierig word er door broertjelief ventilatie in te laten aanbrengen. En ja dat inmens grote hok is voor 2 mini-caafjes (en later nog een gecastreerde beer als zoontjelief ietjes groter is) Meer uitbreidingen staan niet in de planning voor het komende half jaar/jaar
Je hebt van die ronde-boren waar je dus grote gaten mee kunt boren. Misschien is het een idee om een paar van die gaten aan de zijkant te maken?gewoon voor de luchtdoorstroming....
I had a signature once. It was awful.
pi_50453664
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 12:53 schreef RiesAmaris het volgende:
nou de uitslag van de autopsie is binnen hoor
Wuppie had een maagtumor, die zijn uitgang naar de darmen blokkeerde, hij had ook uitzaaiingen in de lever blijkbaar. Deze tumor, dachten ze, zat er al een tijdje maar hij had er geen last van en is heeft dus sinds gister, misschien eergister de maaguitgang van Wuppie geblokkeerd. Hij had ook inderdaad minder brok gegeten eergisteren, maar nog wel hooi en groenvoer, dus ik dacht dat het van de hitte was en zocht er zeker geen tumoren achter. Ze wist alleen echt niet of zoiets erfelijk kan zijn, dus als iemand dat weet....?
Ik mag hem om 13:45 komen ophalen...
he jakkes . misschien is 't dan maar fijn voor hem dat het zo snel is gegaan .
Tap tap tap
  donderdag 14 juni 2007 @ 19:55:58 #160
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50462017
Ahw Ries Gecondoleerd

Knorretje, wat een gaaf hok
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  zaterdag 16 juni 2007 @ 08:53:17 #161
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
  zaterdag 16 juni 2007 @ 17:38:13 #162
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50523267
Zo net 2 huisjes aangeschaft voor in de ren, want voor zn eigen huisje wordt hij toch echt te groot ook Hij barst uit zn voegen, de achterkant kan al nietmeer vast
Dus 2 nieuwe, 2 maten groter, en zo'n beuken bruggedingetje (Die Obelix en Toby ook hebben).
En zag een verschrikkelijk schattig hooiruifje, net zoiets als je wel eens bij schapen in de wei ziet, dus die mocht ook mee Foto's ervan gemaakt met mn telefoon dus zal ze als ik thuis ben even uploaden. Ik kan natuurlijk ook het hok vullen met alleen maar schattige ruifjes

Van de week even de puntjes op de I zetten buiten, ik hoop zo dat het droog is En dan is het volgend weekend zover

edit;
Zoeen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50547428
Waar kun je die schattige cavia mandjes kopen?
Gewoon in de dierenwinkel?

Ik kom vrijwel nooit in de dierenwinkel

Heb net op de knoevelsite gekeken, maar ze verkopen dat soort spullen niet?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 17 juni 2007 @ 18:05:49 #164
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_50550544
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 08:20 schreef RiesAmaris het volgende:
ik heb mijn roze mandje bij http://caviamandjes.chinchi.nl/ gehaald. Ik had hem voor Zoë gekocht en zij is nu ook degene die er als een prinsesje in ligt
pi_50552040
Gelijk een mandje besteld!

Ik hoop dat ze het niet eng vinden...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 17 juni 2007 @ 20:36:07 #166
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_50554930
die van mij vond het meteen fantastisch, en denk maar niet dat ze eruit komt om te eten, ze eet het liefst nog vanuit haar mandje
pi_50578779
Mijn caafs zijn nu al liggende eters (zeker in het vorige leven romein geweest).

Dat zal wel wat worden !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_50582782
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_50584239
ik heb ook zo n mandje.
ze moeten nog ff wennen.
ze hadden hem eerst al schuin tegen de tralies gezet
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_50587380
quote:
Op maandag 18 juni 2007 16:56 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
http://www.youtube.com/watch?v=flCvt1LdQUg

Cavia queue
gewéldig!!!!
I had a signature once. It was awful.
  maandag 18 juni 2007 @ 20:13:07 #171
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50589453
Zo ging toch bijna het hele feest niet door
Ze had perongeluk de weekenden omgedraait, had vaderdag bij volgend weekend gezet, en mij bij afgelopen weekend om de dames te halen
Moest ze toevallig naar Lelystad, had ze me gemailt vrijdag, dat ik ze in Lelystad kon komen halen. Maarja ik was er vrijdag niet Zij die beesten toch mee naar Lelystad, maja geen Manon
Weer mailtje, dat ze het wel erg vreemd vond

Gelukkig mag ik ze nogsteeds komen halen KOMEND weekend
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  maandag 18 juni 2007 @ 21:15:38 #172
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_50592039
oef, dat scheelde niet veel nee, gelukkig mag je ze alsnog gewoon hebben
pi_50595327
komt wel in de buurt dan,non
spannend hoor
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  woensdag 20 juni 2007 @ 18:10:59 #174
84328 Lllaura
painting pictures
pi_50660477
Hee, een pudding in het gras!


O, nee, het is Ot.


Ot denkt...


Dag Ot!
Kleine en domme mensen beleven niets, maar de sterken, van wie veel verwacht wordt, moeten van allerlei doormaken, opdat ze hun krachten leren kennen en gebruiken.
  woensdag 20 juni 2007 @ 18:13:10 #175
84328 Lllaura
painting pictures
pi_50660535
Sorry voor de rode randjes.

Dacht dat ik ze klein genoeg had gemaakt...
Zal het binnenkort fixen. Eerst eten.
Kleine en domme mensen beleven niets, maar de sterken, van wie veel verwacht wordt, moeten van allerlei doormaken, opdat ze hun krachten leren kennen en gebruiken.
pi_50660669
aaawww hij heeft gekleurde lipjes . wat een lekkere poekie .
Tap tap tap
  woensdag 20 juni 2007 @ 18:19:21 #177
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50660703
nog 3 nachtjes slapen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 20 juni 2007 @ 18:55:12 #178
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50661787
Ik moet zaterdag niet vergeten te vragen of ze die namen al hadden, of dat zij hun die namen hebben gegeven. Als ze de naam al hadden vind ik het een beetje sneu om ze na 4 jaar een andere naam te geven, en moet ik mezelf er maar overheen zetten
Wie noemt er nou 3 cavia zusjes Reggie Stacey en Pucca alsof het goedkope heroinehoertjes zijn


Honden zijn ze ook al gewend En ik denk dat ik die Rottweiler ook maar gelijk meeneem zaterdag


Grasje eten
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50663029
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 18:19 schreef Nonneke het volgende:
nog 3 nachtjes slapen
vind je het niet extreem lang duren? dagen gaan haast niet voorbij, haast zenuwslopend ?

sprak zei tussen de 3 kratten en een flinke doos caviaspul, wachtend op deze dames


[ Bericht 32% gewijzigd door knorretje op 20-06-2007 19:31:00 ]
  woensdag 20 juni 2007 @ 19:46:49 #180
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50663881
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 19:25 schreef knorretje het volgende:

[..]

vind je het niet extreem lang duren? dagen gaan haast niet voorbij, haast zenuwslopend ?

sprak zei tussen de 3 kratten en een flinke doos caviaspul, wachtend op deze dames
[afbeelding][afbeelding]
Ja het is bijna ondragelijk inmiddels Ag gelukkig moet ik nog 2 dagen heul hard werken, en dan is het zover
Ze heeft inmiddels ook een nestje, met 1 rode borstel, ik mag haar als ik zou willen ook (over 4 weken dan pas, net geboren) maar ik denk dat ik eerst mn wederhelft verliefd laat worden Ohja baby's heeeeelemaal niet aan gedacht

Jouw dames groeien ook lekker zeg Hoelang moeten jullie daar nog wachten ? En vooral zijn je kids nog te temmen ?
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50664286
De bruine was een goeie week geleden 4 weekjes, maar heb schurft te pakken en is dus onder behandeling. (geen nieuwe plekken inmiddels meer, en het laatste plekje is aan het genezen). De ander is aanstaand weekend oud genoeg om opgehaald te mogen worden.

Maar we hebben echt al het denk bare in huis inmiddels (hoop ik), behalve de flat die kunnen we pas eind deze maand ophalen (was in gebruik door een ruzie-end caafje) En we hopen dus in dat weekend alles op te kunnen halen, zowel de flat als een dag erna de caafjes zelf. Maar dat is dus zog niet zeker (anders word het nog een week later )
pi_50664416
Heb je al een ehbo-pakketje? Al het denkbare is namelijk toch vrij veel hoor Colloidaal zilver, gastro, science recovery, wat spuitjes, protexin en minimaal 1 goede shampoo om mee te beginnen?

Hoe komen ze aan schurft trouwens?
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 20 juni 2007 @ 20:08:17 #183
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50664929
Zo dat is wel vlot dat ze in het nest al schuft hebben
Moet je nou nóg langer wachten ?
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50665194
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 19:59 schreef zoeperzazke het volgende:
Heb je al een ehbo-pakketje? Al het denkbare is namelijk toch vrij veel hoor Colloidaal zilver, gastro, science recovery, wat spuitjes, protexin en minimaal 1 goede shampoo om mee te beginnen?

Hoe komen ze aan schurft trouwens?
spuitjes check
science recovery check
(nog een aantal potjes check)

colloidaal zilver staat nog op het lijstje en wat voor eventuele diarree ook. Shampoo doe ik nog niet, ze zijn alletwee onder behandeling voor de schurft. en voor ik ze dus kan gaan wassen zijn ze net in die fase dat ze die mini -caaf nodig hebben of net niet, dus wacht even tot ze oud genoeg zijn dat ze alles mogen hebben en kies dan wel (en wou dan dus ook pas de rest bestellen bij knoevel, want besparen op verzendkosten doe ik graag en begin ruimte gebrek te krijgen


twee vervoersmandjes,
2 relax mandjes
binnen ren
2 huisjes
2 brugjes
2 hooiruifjes
hooirol
3 zakken hooi (appelhooi, weidehooi en nog 1)
knabbelstokjes
2 trapjes
flinke zak science selective
flinke zak aubiose
nagelschaartje en een potje voor als het verkeerd gaat
iets voor de schurft
pot vitamine c en vitamine c druppels
een hooiballetje en iets voor het evt groenvoer (noem het maar even de sateprikker)
3 voerbakjes
3 waterflesjes
1 hangmatje
1 knabbelboom
2 spuitjes
science recovery
1 lege groente lade in de koelkast
1 bot mes (voor de kids om de groente te halveren en te kunnen geven)
zo uit mijn hoofd is dat alles, maar tijdens het opbouwen van de kooi weet ik het zeker of ik echt niks mis



ze zijn aan de schurft gekomen door een nieuweling die daar is komen wonen.

toevoeging: een cavia dagboek voor kinderen waar ze allerlei vragen in moeten beantwoorden en dingen moeten doen met de cavia. en waar ze foto's in moet plakken die ze zelf gaat nemen met de nog aan te schaffen wegwerpcamera

[ Bericht 8% gewijzigd door knorretje op 20-06-2007 20:18:35 ]
  woensdag 20 juni 2007 @ 20:19:22 #185
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50665429
geweldig die lijst
Ze zullen niks te kort komen hahahaha

Hebben de dames al een naam ? Of verzinnen jullie straks wat als ze er zijn ?
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50665534
He, wat vervelend van die schurft zeg. Maar wel fin dat ze al behandeld worden, ik ken ook gevallen waarbij de fokker gewoon niks zegt, het caafje afgeeft en hard wegloopt (bijna letterlijk), en de nieuwe eigenaar vervolgens met een ziek beestje opgezadeld wordt.

Je lijstje klinkt in ieder geval heel erg goed voorbereid hartstikke super! Alleen 1 dingetje; wat ga je met die vitamine C druppels doen? Toch niet door het water he? Op zich bevat je gekozen hardvoer in combi met groenvoer al voldoende vitamine C. Pilletjes ernaast is handig en kan geen kwaad (ik doe het zelf ook, vind het een fijn gevoel om er zeker van te zijn), maar vitamine C druppels voor in het water hebben niet veel zin. Het vervliegt binnen een half uur en je houdt vervuild water over.

En tot slot nog de opmerking dat je groente op tijd uit de koelkast moet halen om op kamertemperatuur te komen, koude groente kunnen gasvorming en buikpijn veroorzaken

En verder een heel dik compliment, ik wou dat ieder aanstaand baasje zich zo perfect voorbereidde!!! Die beestjes gaan een topleventje tegemoet bij jou!!
I had a signature once. It was awful.
pi_50665591
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 20:19 schreef Nonneke het volgende:
geweldig die lijst
Ze zullen niks te kort komen hahahaha

Hebben de dames al een naam ? Of verzinnen jullie straks wat als ze er zijn ?
ze hebben nu de namen Pickles (de bruine) en Quincy meegekregen. Maar daar moeten we dus nog wat op verzinnen, pickles is door de kids niet uit te spreken en wordt standaard iets van spikkel, om over quincy maar te zwijgen. We noemen ze hier dan ook niet bij die namen en zijn gewoon caaf 1 of caaf 2 of die brune, of die van mama.

Als ze hier straks wonen moeten ze echt een keer een naam gaan krijgen, maar al heel veel namenboeken bekeken maar nog niks leuks gevonden tot nu toe waar iedereen tevreden mee was. Dus dat wordt gewoon kijken naar de beestjes en hopen dat ze zelf een naam uitkiezen ofzo
pi_50665755
Zelf vind ik deze site altijd een leuke inspiratiebron voor namen:

http://members.chello.nl/~w.hulzink/html/gekleurd.html

Wel slim om de caafjes nu nog naamloos te houden voor jezelf. Ik heb een cavia overgenomen die ik al een maand kende alszijnde Layla. Ik vind het een vre-se-lijke naam, maar omdat ik al aan die naam gewend was is het niet meer gelukt om haar om te dopen, bleef toch steeds bij Layla uitkomen. Ik heb nog twee caafs die ik al met een naam heb overgenomen die er bij mij ingebakken zat, maar dat vond ik niet zulke erge namen gelukkig (Owen en Gone with the Wind).
I had a signature once. It was awful.
pi_50665863
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 20:21 schreef zoeperzazke het volgende:
He, wat vervelend van die schurft zeg. Maar wel fin dat ze al behandeld worden, ik ken ook gevallen waarbij de fokker gewoon niks zegt, het caafje afgeeft en hard wegloopt (bijna letterlijk), en de nieuwe eigenaar vervolgens met een ziek beestje opgezadeld wordt.
was er ook heel blij mee dat ze het gewoon meldde (anders had ik het ook wel op de foto's gezien, je kunt er niet onderuit:

kan niet missen als je ff klikt
dit is het allerlaatste plekje nog wat ze heeft.
Maar nu kan ik me in elk geval er op voor bereiden, weet dat ze het heeft (gehad) en kon me er over inlezen. Dus inderdaad toppie van hun.
quote:
Je lijstje klinkt in ieder geval heel erg goed voorbereid hartstikke super! Alleen 1 dingetje; wat ga je met die vitamine C druppels doen? Toch niet door het water he? Op zich bevat je gekozen hardvoer in combi met groenvoer al voldoende vitamine C. Pilletjes ernaast is handig en kan geen kwaad (ik doe het zelf ook, vind het een fijn gevoel om er zeker van te zijn), maar vitamine C druppels voor in het water hebben niet veel zin. Het vervliegt binnen een half uur en je houdt vervuild water over.
ik had eerst de druppels gehaald, en kwam er daarna achter dat het zinloos is en toen de tabletten gehaald. Zowel de pilletjes als druppels had ik gehaald voor ik er over uit was welk voer ik wou gaan gebruiken, en uiteindelijk toch voor ander voer gekozen dan wat ze nu krijgen, en zijn ze zoals je al zegt nutteloos, maar kunnen geen kwaad. Hopelijk vinden ze het heel erg lekker en mogen de kids ze gaan geven als zondagssnoepje ofzo..
quote:
En tot slot nog de opmerking dat je groente op tijd uit de koelkast moet halen om op kamertemperatuur te komen, koude groente kunnen gasvorming en buikpijn veroorzaken
Tnx das inderdaad nog wel iets om bij stil te staan en op te schrijven.
quote:
En verder een heel dik compliment, ik wou dat ieder aanstaand baasje zich zo perfect voorbereidde!!! Die beestjes gaan een topleventje tegemoet bij jou!!
pi_50666182
ja, dat schurftplekje is niet te missen. Zo te zien is het wel een klein, schoon plekje. Hopelijk is het snel bijgetrokken Komt vast wel goed!

Wat voor caviadagboekje heb je precies? Vind het wel heel erg leuk, maak je het gewoon zelf? En wat voor dingen heb je dan in gedachten om erin te zetten? Ben er erg nieuwsgierig naar!
I had a signature once. It was awful.
pi_50666524
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 20:36 schreef zoeperzazke het volgende:
ja, dat schurftplekje is niet te missen. Zo te zien is het wel een klein, schoon plekje. Hopelijk is het snel bijgetrokken Komt vast wel goed!

Wat voor caviadagboekje heb je precies? Vind het wel heel erg leuk, maak je het gewoon zelf? En wat voor dingen heb je dan in gedachten om erin te zetten? Ben er erg nieuwsgierig naar!
nee hebben we gekocht voor de oudste om haar voor te bereiden (nog voor dat we de caafjes gevonden hadden al gegeven) Er staat in hoe je het beste de kooi kan verschonen, hoe je je cavia op moet pakken, dat je de cavia moet laten wenen en hoe je dat gedurende de de eerste 4 weken dat je hem hebt het beste kan doen, (oppakken vanaf de zijkant, geruststellen, niet steeds van hand tot hand, blijven praten, wat voer geven. Laten wennen aan onderzoekjes, de nagels, buik, ogen, vacht etc betasten en onderzoeken zodat je je cavia leert kennen.) Ze moet het beestje wegen, en bij houden, kijken wat het eet, hoe de poep eruit ziet, of het plast. Ze moet bv foto maken van zijn kontje, van de nagels, ven het koppie etc etc. Echt kleine opdrachtjes waarbij je dus echt moet kijken naar je cavia en er mee bezig moet zijn. Het lijkt heel erg op die babyboekjes die je veel ziet over de eerste kraamtijd. (Hij ligt op haar kamer dus kan nu niet kijken van wie het is, maar zal morgen even gluren) Hij is gericht op wat grotere kinderen, maar met wat hulp kan ze het vast en is het een mooi naslagwerkje voor haar voor later maar oook voor ons wel handig mochten we ooit naar de DA moeten.
pi_50666737
Wat grappig joh, daar heb ik nog nooit van gehoord! Kun je de schrijver eens opzoeken, of kun je die op internet terugvinden? (morgen dan)
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 20 juni 2007 @ 20:59:26 #193
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50667465
Leuk inderdaad dat dagboekje !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50667790
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 20:48 schreef zoeperzazke het volgende:
Wat grappig joh, daar heb ik nog nooit van gehoord! Kun je de schrijver eens opzoeken, of kun je die op internet terugvinden? (morgen dan)
kijk morgen even voor je google helpt niet echt met wat lukrake zoekwoorden, dus met de schrijver erbij hoop ik meer geluk te hebben

overigens leuke namensite
pi_50731272
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 20:48 schreef zoeperzazke het volgende:
Wat grappig joh, daar heb ik nog nooit van gehoord! Kun je de schrijver eens opzoeken, of kun je die op internet terugvinden? (morgen dan)
Het boekje is van Wolfgang Hensel. Mijn cavia, mijn beste vriend
  vrijdag 22 juni 2007 @ 15:41:18 #196
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_50731777
de verkooppagina op www.riesamaris.nl is weer bijgwerkt

Leuke foto's allemaal!!
pi_50733862
ik vind die ikaros zo'n geweldig koppie hebben.


hmm das dik 5 maand alleen wonen.. Das niet eerlijk

[ Bericht 14% gewijzigd door knorretje op 22-06-2007 16:52:53 ]
  vrijdag 22 juni 2007 @ 20:04:12 #198
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50740244
morgen morgen morgen

Net 2 grote zakken Gerty gehaald voor Carla, ze zei doe maar wat voer, ik kan voor 4 jarige cavia's geen geld vragen, nou had ik er natuurlijk gewoon voor willen betalen, maargoed zo is het ook opgelost natuurlijk En ik geef dr zo'n bordje van Knoevel (This House is Ruled by), die vond ze erg leuk.

Gelijk maar even nieuwe drinkflessen gekocht voor buiten, 2 van een liter En even Witlof en Peterselie ingeslagen voor het koppelen Ik hoop dat mn wederhelft de huisjes niet vergeet Morgen laatste dingetjes buiten regelen (nieuwe platen op het dak, hok vullen e.d) en dan is het zover
We hebben ergens in de middag afgesproken, het adres en telefoonnummer ligt klaar, alleen nog even de routeplanner uitprinten, tis maar 1,5 uur rijden

Ik ben ZO benieuwd hoe het gaat, en of hij het wel leuk vind, en of ze het wel kunnen vinden en en en WHOEJ ik heb er zin in *trappelt*
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50753392
spannend manon.

ik ben ook zo benieuwd hoe astrix het gaat vinden.

weet dat fresa maarja das een zeugje het heel erg leuk vond dat negra erbij kwam.
ze heeft echt moeder gevoelens al liep ze laats gewoon over negra heen.
Negra was wel boos,uiteraard.
negra lag in de stoffe tunnel te slapen en fresa liep er gewoon overheen als of het niks was.
maar het zijn dikke maatjes
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  zaterdag 23 juni 2007 @ 10:35:11 #200
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_50754153
veel succes en plezier Manon, ben reuze benieuwd !
  zaterdag 23 juni 2007 @ 10:59:37 #201
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50754466
vandaag vandaag vandaag
*stuitert*

Normaal ben ik in het weekend niet vooruit te branden, tot (na) 12 uur slapen is heel normaal, nu was ik voor 9 uur klaaaaaaar wakker, wederhelft wakker gemaakt We gaan cavia's halen
Gelukkig kwam mn lieve moedertje een kopje koffie voor dr brengen dus was het minder erg
Ben ik toch helemaal vergeten een nieuwe voerbak te halen Dus zo even langs de welkoop nog

en heel belangrijk, HET IS DROOOOOGGGGGG Blauwe lucht zelfs een beetje, het zonnetje schijnt dus ik ben er klaar voor
Zelfs Asterix is al wakker (normaal doet hij mee met de chinchilla's en slaapt hij de hele dag )
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50754788
hahaha ja idd je bent vroeg voor jou doen.
meestal ben je in het weekend niet voor 5 uur online.

spannend hoor nieuwe caafjes.
lang gewacht mar nu is het zo ver
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  zaterdag 23 juni 2007 @ 17:27:52 #203
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_50763330
RiesAmaris,
is Ikaros nog steeds beschikbaar?
ik moet er nog eens goed over nadenken, maar kzou misschien toch wel weer eentje of twee in huis willen nemen..
Alleen jammer dat ik zo ver weg in België woon..


ik mis lieve kleine punkyjinxy nog altijd heel erg



Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_50763657
Volgens mij zijn alle eerder aangegeven te reserveren caafjes van RiesAmaris nog steeds te reserveren.
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 23 juni 2007 @ 18:22:03 #205
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50764991
En weer thuis Mét cavia's
Even een kopje koffie, en dan gaan we kijken of ze elkaar een beetje leuk vinden
Ze zijn erg leuk
Foto's volgen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50765469
ow non ben zo benieuwd
kijken wat astrix er van vind
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  zaterdag 23 juni 2007 @ 20:06:26 #207
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50767709
ik ben een gelukkig meisje
Geen enkel probleem hoor, na een half uur (Nadat het eten op was ) zijn ze met zn 4en in het reismandje gaan liggen pitten
Hij is idd een stuk groter
Ze zitten nu even met zn 4en boven te wachten tot mn moeder hun nieuwe dakje erop heeft, en dan gaan ze lekker buiten spelen weer
Het is zo schattig
Foto's en filmpjes gemaakt, die komen vanavond of morgen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50767819
leuk hoor
zijn ze ook al aan het kletsen met elkaar.
hier lullen ze soms de oren van je hoofd af..

kom maar op met de foto's en filmpjes
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_50771533
Kookai heeft een lichte vorm van nierontsteking

Ze heeft nu een Baytrill-kuur.

Wat zijn de oorzaken van nierontsteking en wat zijn de vooruitzichten?

Ik hoop dat ze opknapt van de kuur...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_50772455
quote:
Op zaterdag 23 juni 2007 22:15 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Kookai heeft een lichte vorm van nierontsteking

Ze heeft nu een Baytrill-kuur.

Wat zijn de oorzaken van nierontsteking en wat zijn de vooruitzichten?

Ik hoop dat ze opknapt van de kuur...
Een nierontsteking? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Wat zijn de klachten?
I had a signature once. It was awful.
  zondag 24 juni 2007 @ 08:51:10 #211
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_50779899
quote:
Op zaterdag 23 juni 2007 17:27 schreef pertoef het volgende:
RiesAmaris,
is Ikaros nog steeds beschikbaar?
ik moet er nog eens goed over nadenken, maar kzou misschien toch wel weer eentje of twee in huis willen nemen..
Alleen jammer dat ik zo ver weg in België woon..


ik mis lieve kleine punkyjinxy nog altijd heel erg

[afbeelding]

[afbeelding]
Ikaros is nog beschikbaar ja
Als je veel connecties hebt: Ik kan cavia's vervoeren tot aan Breda, dit ligt relatief dicht bij de Belgische grens
  zondag 24 juni 2007 @ 12:23:07 #212
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50782760
Hier alvast 3 van het wennen aan elkaar in de badkamer


Mja een slagje groter issie wel





-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50783308
Leueueueueueueueuk!!! gefeliciteerd met je nieuwe aanwinsten!! Asterix is zeker in de zevende hemel??
I had a signature once. It was awful.
pi_50783399
leuke foto's
eindelijk kunnen we ze zien.
wat een leuk stel is het zeg
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  zondag 24 juni 2007 @ 12:51:57 #215
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50783606
quote:
Op zondag 24 juni 2007 12:41 schreef zoeperzazke het volgende:
Leueueueueueueueuk!!! gefeliciteerd met je nieuwe aanwinsten!! Asterix is zeker in de zevende hemel??
Hij is helemaal verliefd ja, maar daardoor wel een beetje erg opdringerig Hij heeft al een paar keer goed op zn sodemieter gehad Maar volgens mij worden dat de dikste maatjes, als hij zichzelf een beetje leert beheersen
Komen nog meer foto's hoor, ben nog bezig met uitzoeken enzo
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50783974
'hahhahaha het blijft een beertje
die kerels zijn altijd zo opdringerig.
maargoed hij kan ze niet zwanger maken.
nu moet ie zich idd ff inhouden en niet gelijk denken dat ie misschien wel een zeugje kan versieren en dan een poging kan wagen om der zwanger te maken

*wacht met smart op nieuwe foto's*
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  zondag 24 juni 2007 @ 13:15:54 #217
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_50784358
ahhhh leuke foto's, dat belooft een prachtige harem te worden
  zondag 24 juni 2007 @ 15:02:29 #218
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50787692
Foto spam alert


Voordat ze naar buiten gaan eerst nog even gezamelijk op de foto, alleen wouden ze niet blijven zitten, dus Anka is er maar even achter gaan liggen



Eruit ? Hoezo caviahok ? Het ligt anders prima hoor, kan je er geen kennel van maken








Vol verwachting klopt zijn hart, wat zouden ze er nou weer indoen ?


Welkom in jullie nieuwe huis







-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50788074
leuke foto's!!!
ow ik dacht dat jij op dat bed lag bij de eerste foto maar het was ankaatjuhh dus
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_50790704
quote:
Op zondag 24 juni 2007 15:13 schreef Ellatjuh het volgende:
leuke foto's!!!
ow ik dacht dat jij op dat bed lag bij de eerste foto maar het was ankaatjuhh dus
Nee hoor, Nonneke ligt niet altijd op bed

*is best wel blij met en trots op het cavia-paleisje
pi_50791123
niet?
maar het is weekend

ik denk dat ik binnenkort maar eens dat harem ga ontvoeren.
ze zien der zo lief uit
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_50791387
quote:
Op zondag 24 juni 2007 17:01 schreef Ellatjuh het volgende:
niet?
maar het is weekend

ik denk dat ik binnenkort maar eens dat harem ga ontvoeren.
ze zien der zo lief uit
Hehehe.... en jij denkt dat Pim (de hond) dat zomaar toelaat

*zijn* cavia's .... Hij verliest ze geen minuut uit het oog
pi_50791459
owja jullie hebben ook nog 3 honden waar ik langs moet komen:(
en ben niet zo gek op honden.

nouwja dan hou ik het maar op mijn caafjes,die zijn ook lief
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_50791526
quote:
Op zaterdag 23 juni 2007 22:39 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Een nierontsteking? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Wat zijn de klachten?
Ja ik tot voor kort ook niet...

De klachten zijn: veel drinken, verstijven + kramp in buik + piepen (uiting van pijn) en daarna laat ze een piepklein keuteltje.

Dit heeft ze nu zo'n 2 keer laten zien, ze doet het dus niet vaak.

Dus ik zat eerst te denken aan blaasontsteking of iets in die richting...

Maar ja, veel drinken is toch iets aan de nieren.

Een onsteking dus.

Urine opgevangen en laten onderzoeken bij de DA, daar kwam een ontsteking uit...

Heb al gekeken, maar het is idd niet zo bekend: nierontsteking bij caafs.

Ik hoop dat de kuur werkt.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_50796660
Baytril is in ieder geval de juiste antibiotica. Ik zou er ook zeker carprofen bijgeven voor de pijn, en carprofen is ook een belangrijke ontstekingsremmer (werking is vergelijkbaar met ibuprofen voor mensen, heb ik het idee). Hou de ontlasting goed in de gaten, antibiotica kan een aanslag op de darmen zijn. Je zou er evt protexin bij kunnen geven, bij de dierenarts of via knoevel te bestellen, als je dat niet in huis wilt halen is yakult ook een optie.

Knoevel heeft ook een kruidenformule voor de nieren, rehmannia. Je zou Desiree hier eens over kunnen mailen. Nier- en blaasproblemen zijn vaak chronisch en door elke dag een beetje kruiden te geven kun je veel ellende in de toekomst besparen.

edit; veel drinken zijn symptomen van nierproblemen, maar ook blaasproblemen of suikerziekte. Suikerziekte kan aan de hand van een bloedonderzoekje worden vastgesteld.
I had a signature once. It was awful.
pi_50797310
Kookai geeft niet aan dat ze doorlopend pijn heeft, ik heb nu bijv. 2 dagen geen teken van pijn gezien, dus ik houd het maar by de baytril.

Yakult ga ik denk ik er maar bij geven.

Zou ik die kruiden ook preventief aan de andere caafjes kunnen geven?

Ik ga iig even mailen.

Thx voor de info iig!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_50801462
quote:
Op zondag 24 juni 2007 20:21 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Kookai geeft niet aan dat ze doorlopend pijn heeft, ik heb nu bijv. 2 dagen geen teken van pijn gezien, dus ik houd het maar by de baytril.

Yakult ga ik denk ik er maar bij geven.

Zou ik die kruiden ook preventief aan de andere caafjes kunnen geven?

Ik ga iig even mailen.

Thx voor de info iig!
Carprofen werkt niet alleen pijnstillend maar kan ook puur tegen de ontsteking worden gegeven. Daarbij laten caafjes niet altijd echt merken dat ze pijn hebben, je weet het als baasje nooit 100% zeker. Kijk maar naar arme Wuppie van RiesAmaris, die pas overleden is, die had een enorme tumor bij zijn maag zitten. Hij moet er haast de laatste dagen heel erg veel pijn aan gehad hebben, maar hij liet het pas de dag voor zijn dood merken....

In principe zijn de kruiden gewoon preventief te geven. Voor nierproblemen weet ik niet of ik het zou doen omdat het niet veelvoorkomend is. Als je familie hebt zitten is het het overwegen waard. Hoe het exact zit met het preventieve gebruik van rehmannia, weet ik niet. Mail Desiree je verhaal maar even, zij kan dat veel beter toelichten dan ik.

Heel veel beterschap!
I had a signature once. It was awful.
pi_50803087
Ik heb gemailt, ach die beestjes houden je wel bezig

Maar je krijgt er ook wat voor terug
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 25 juni 2007 @ 20:33:48 #229
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_50833435
whaaaaah wat een villa voor die caafjes, gaaaaf
  maandag 25 juni 2007 @ 20:52:11 #230
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50834167
En wat fototjes van vandaag


Asterix vond het allemaal wat te vroeg vandaag


'Stacey' heeft zich het ruifje toegeeigend en slaapt daar zo'n beetje de hele dag


Maar voor een ontbijtje waren ze allemaal best te porren


Ehm ja het is vrij onmogelijk om een foto van de cavia's te maken zonder dat er een stukje Pim op staat





'Stacey' is nogal een dominantje, en wil de hele tijd maar op Asterix rijden
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50837909
hahahhaa die denkt ook: eindelijk de kerel van mn dromen.

alleen ze weet niet dat astrix geen echt kereltje meer is, hijs een neppert
ach ja maakt astrix het ook eens mee hoe dat is een zeugje op zn rug
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  dinsdag 26 juni 2007 @ 16:37:22 #232
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50862938
Hoeveel groenten zouden jullie een groep van 4 ongeveer geven ? Ik vind het nogal lastig inschatten
Meestal 2 of 3 soorten groenten geef ik, maar alles keer vier lijkt me nogal veel..
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50863180
quote:
Op dinsdag 26 juni 2007 16:37 schreef Nonneke het volgende:
Hoeveel groenten zouden jullie een groep van 4 ongeveer geven ? Ik vind het nogal lastig inschatten
Meestal 2 of 3 soorten groenten geef ik, maar alles keer vier lijkt me nogal veel..
4 caafs? 2 dikke witlofjes, óf 1 paprika, óf 1 halve krop andijvie, óf 4 tomaatjes, óf 2 komkommers, óf 2 a 3 winterpenen. Hoewel, met zo weinig caafs zou ik hetzelfde budget hebben als met meer caafs... je kunt het combineren, maar wat ik nu noem is mijn minimum. Meer mag altijd.
I had a signature once. It was awful.
pi_50873309
nonneke: je wachten is beloond !! en hoe. Wat een enorm leuk stel om te zien, en dat het allemaal zo lekker loopt (gaaf hok ook, btw)
  dinsdag 26 juni 2007 @ 21:42:49 #235
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50875359
quote:
Op dinsdag 26 juni 2007 21:03 schreef knorretje het volgende:
nonneke: je wachten is beloond !! en hoe. Wat een enorm leuk stel om te zien, en dat het allemaal zo lekker loopt (gaaf hok ook, btw)
Ja we zijn ook erg blij Ik was zo bang dat ze het totaal niet zouden kunnen vinden, en dat ze terug zouden moeten ofzo. Maar het gaat echt super
Gister een nieuw bamboematje gehaald voor het dak van het nachthok, dat maakt het toch wel af. En dan nog even nieuwe golfplaten voor de achterkant van het hok, tegen de wind enzo, maar daarvoor moet de hele schutting los Maargoed de platen staan er al wel

Hoe gaat het met je schimpies ? Mogen ze al bijna verhuizen ?
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  dinsdag 26 juni 2007 @ 21:44:31 #236
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50875429
quote:
Op dinsdag 26 juni 2007 16:44 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

4 caafs? 2 dikke witlofjes, óf 1 paprika, óf 1 halve krop andijvie, óf 4 tomaatjes, óf 2 komkommers, óf 2 a 3 winterpenen. Hoewel, met zo weinig caafs zou ik hetzelfde budget hebben als met meer caafs... je kunt het combineren, maar wat ik nu noem is mijn minimum. Meer mag altijd.
Thnx, ik ben al snel geneigd om dat hele broodbusje vol te proppen met 4 verschillende groentes, maar het moeten natuurlijk niet allemaal van die varkens worden
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50887719
quote:
Op dinsdag 26 juni 2007 21:42 schreef Nonneke het volgende:

[..]

Ja we zijn ook erg blij Ik was zo bang dat ze het totaal niet zouden kunnen vinden, en dat ze terug zouden moeten ofzo. Maar het gaat echt super
Gister een nieuw bamboematje gehaald voor het dak van het nachthok, dat maakt het toch wel af. En dan nog even nieuwe golfplaten voor de achterkant van het hok, tegen de wind enzo, maar daarvoor moet de hele schutting los Maargoed de platen staan er al wel

Hoe gaat het met je schimpies ? Mogen ze al bijna verhuizen ?
zondag
  woensdag 27 juni 2007 @ 08:33:39 #238
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50887738
quote:
Op woensdag 27 juni 2007 08:31 schreef knorretje het volgende:

[..]

zondag
woohoo
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50887907
quote:
Op dinsdag 26 juni 2007 21:44 schreef Nonneke het volgende:

[..]

Thnx, ik ben al snel geneigd om dat hele broodbusje vol te proppen met 4 verschillende groentes, maar het moeten natuurlijk niet allemaal van die varkens worden
Gewone groentes zetten niet aan hoor. Ze worden er niet dik van. Hardvoer en snoep is eerder de boosdoener van vetkwabben. Daarbij stoppen ze met eten als ze vol zitten, ze kunnen zichzelf niet doodeten ofzo.
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 27 juni 2007 @ 19:30:25 #240
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50909644



Late lunsj hadden ze vandaag, witlof, tomaat, komkommertjes en peultjes.


Als niemand dat tomaatje meer wil neem ik hem wel hoor


Reggie die em na de foto snel met het lofje naar het nachthok peerde en Pucca delen


Pucca


Stacey
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 27 juni 2007 @ 23:27:40 #241
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_50920931
ik zit met een logeerderke!













zo'n klein frulleke nog!
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_50921470
wat een schatje.
pas btw wel op met dat looprat.
voordat ie zn rug breekt
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_50921604
quote:
Op woensdag 27 juni 2007 23:27 schreef pertoef het volgende:
ik zit met een logeerderke!

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

zo'n klein frulleke nog!
Wat !!

Is dat eigenlijk een hamsterkooi?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_50926804
quote:
Op woensdag 27 juni 2007 23:38 schreef Ellatjuh het volgende:
wat een schatje.
pas btw wel op met dat looprat.
voordat ie zn rug breekt
Inderdaad, dat radje moet per direct zijn kooi uit. Hij zal niet de eerste cavia zijn die eraan overlijdt....
I had a signature once. It was awful.
pi_50947077
Voor het eerst in mijn leven eb ik het meegemaakt; een waker. Ik probeerde Iwi te koppelen in de groep, gewoon om te kijken hoe het nu gaat, maar Iwi was helemaal niet op haar gemak met dit als effect.

http://www.youtube.com/watch?v=DvGX8g80xwk

Nu zit ze weer terug bij Oger hoor
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 28 juni 2007 @ 19:24:25 #246
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_50947318
quote:
Op donderdag 28 juni 2007 19:16 schreef zoeperzazke het volgende:
Voor het eerst in mijn leven eb ik het meegemaakt; een waker. Ik probeerde Iwi te koppelen in de groep, gewoon om te kijken hoe het nu gaat, maar Iwi was helemaal niet op haar gemak met dit als effect.

http://www.youtube.com/watch?v=DvGX8g80xwk

Nu zit ze weer terug bij Oger hoor
Het lijkt wel een parkiet man ! Hahaha zelfs zo overtuigend dat mn parkietjes hier beginnen mee te fluiten


Is dat loopwiel al uit die kooi ?

Hier kwamen ze net alle 4 hard fluitend aanrennen toen ik thuis kwam ik ben zo blij
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_50950536
quote:
Op donderdag 28 juni 2007 19:16 schreef zoeperzazke het volgende:
Voor het eerst in mijn leven eb ik het meegemaakt; een waker. Ik probeerde Iwi te koppelen in de groep, gewoon om te kijken hoe het nu gaat, maar Iwi was helemaal niet op haar gemak met dit als effect.

http://www.youtube.com/watch?v=DvGX8g80xwk

Nu zit ze weer terug bij Oger hoor
Geinig geluidje, maar het is geloof ik niet niet helemaal duidelijk waarom ze het doen?

Mijn caafs deden het midden in de nacht, met z'n tweeen om het hardst
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_50952875
Hoe is het met de nierontsteking, 4ever? heb je al mail teruggehad?
I had a signature once. It was awful.
pi_50953007
quote:
Op donderdag 28 juni 2007 22:10 schreef zoeperzazke het volgende:
Hoe is het met de nierontsteking, 4ever? heb je al mail teruggehad?
Desiree denkt dat het eerder een soort blaasontsteking is, want nieronsteking schijn je d.m.v. bloedonderzoek en een echo te kunnen ontdekken.

Nou ja, ze heeft nu ontstekingsremmers, dus zou het beter moeten gaan.

In mijn ogen gaat het nu ook beter met Kookai, want ze drinkt niet meer zoveel en ze heeft nooit meer gepiept van pijn.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 28 juni 2007 @ 22:38:30 #250
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_50953940
jaja, dat rad is er al lang uit!
die foto's waren nog van toen hij hier nog maar net was..
en het leek mij ook zo geen goed idee, dus 't was er al uit nog voor jullie mij waarschuwden..
maar het is zo'n schatje ..
kwil nu zéker ook weer een cavia..
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_50954502
Mijn 4 cavia's laten zich direct op de grond vallen als ze geaait worden, Kookai maakt er een heel spektakel van: knorren, geeuwen, voorpootjes uitstrekken.

Is dit normaal? En komt het bij jullie voor?

Want mijn 4 vorige cavia's (alsof ik cavia's verlsijt) kwam dit nooit voor.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_50960097
quote:
Op donderdag 28 juni 2007 22:54 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Mijn 4 cavia's laten zich direct op de grond vallen als ze geaait worden, Kookai maakt er een heel spektakel van: knorren, geeuwen, voorpootjes uitstrekken.
Dat ze 't alle 4 doen is wel apart. Hier is alleen Iwi zo aandachtsgeil... Die gaat inderdaad ook zo uitgebreid liggen, zich uitrekken, geeuwen.... en nog een keer en nog een keer. Geen idee waarom ze het doen, maar ik vind het wel grappig....
I had a signature once. It was awful.
pi_51028992
Het plekkie wat al weken in de kamer gevuld wordt met alles wat we maar leuk vonden om te kopen voor de caafs, is sinds vanmorgen omgeturnd tot caafjesvilla

het bewuste plekkie, de bouwput:



tja ook een villa moet schoon gemaakt worden, de interieurverzorgers:



de binnenhuisarchitecten:


Kleine rondleiding:
parterre:


verdieping:


penthouse met panorama dak incl de mogelijkheid tot opendak:


klaar voor bewoning (nou ja bijna hier en daar moet nog iets opgehangen worden, zoals de hooirol in het penthouse gedeelte)



nog een paar uurtjes tot de princesjes komen
Hun bodyguards poppelen al dagen van ongeduld
pi_51029027
ik wil ook een cavia ...
pi_51031127
quote:
Op vrijdag 29 juni 2007 07:27 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Dat ze 't alle 4 doen is wel apart. Hier is alleen Iwi zo aandachtsgeil... Die gaat inderdaad ook zo uitgebreid liggen, zich uitrekken, geeuwen.... en nog een keer en nog een keer. Geen idee waarom ze het doen, maar ik vind het wel grappig....
Kookai is idd een aandachtshoer: ze gaat zich echt helemaal uitstrekken en geeuwen als ze ziet dat er een ander caafje geaait wordt
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 1 juli 2007 @ 17:07:38 #256
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51031524
Wat een gaaf hok is het geworden Knorretje
Lief hoe geconsentreerd je kinderen bezig zijn met schoonmaken En je zoontje met de mandjes
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51035965
Nou gewapend met mandjes gevuld met hooi reden we een kleine twee uur geleden weg. Op weg naar een nieuw avontuur,




(Heel even hebben ze op de terugweg ieders in een eigen mandje gezeten, maar ze waren zo hopeloos zielig dat ik ze toch maar bij elkaar heb gezet)



Thuiskomst!!

Alicia showt vol trots... cavia 1 (nog steeds naamloos)

(ze probeert een mooi princessennaam te verzinnen die niet te moeilijk is, niet te lang is en anders is dan assepoester alles moet bij haar op dit moment assepoester heten )

en Jayden vol trots caaf 2 (ook nog naamloos)


suggesties zijn altijd welkom

(inmiddels hebben de dames hun intrek genomen in de villa, waar ze het afgelopen kwartier muisstil hebben gezeten, en nog steeds.)
pi_51048801
Binnen hoeveel uur zouden die kleintjes weer moeten gaan eten en drinken ? Alles is onaangeroerd..
  Moderator maandag 2 juli 2007 @ 08:38:24 #259
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_51049321
Jemig knorretje, wat een schatjes!
Zowel de caafjes als de kinderen trouwens

Hoe heet het prinsessencaafje nu? (er is ook nog Belle van Belle en het beest, is ook een prinses, toch?).

Ik heb werkelijk geen idee binnen hoeveel tijd ze moeten eten en drinken, op een cavia forum zag ik iemand het advies geven om na een dag zo'n beetje de dierenarts te raadplagen als ze nog steeds niet gedronken hadden.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  Moderator maandag 2 juli 2007 @ 08:39:58 #260
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_51049339
En wat een schitterend hok zeg.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_51049475
quote:
Op maandag 2 juli 2007 08:38 schreef senesta het volgende:
Jemig knorretje, wat een schatjes!
Zowel de caafjes als de kinderen trouwens
tnx
quote:
Hoe heet het prinsessencaafje nu? (er is ook nog Belle van Belle en het beest, is ook een prinses, toch?).
ze weet het nog niet elders werd ook belle als tip gegeven en evt lizzy, sissi is ook nog in de running.
quote:
Ik heb werkelijk geen idee binnen hoeveel tijd ze moeten eten en drinken, op een cavia forum zag ik iemand het advies geven om na een dag zo'n beetje de dierenarts te raadplagen als ze nog steeds niet gedronken hadden.
heb net nieuw water gegeven, voer een beetje opgeschud en groenvoer opnieuw aangeboden, de bruine was iets meer geinteresseerd, gesnuffeld enzo maar niet echt gegeten, die ander draaide zich om en zit weer in de 'ik-doe-net-alsof-ik-er-niet-ben' houding
pi_51049966
Laat de caafs er maar een dagje inzitten. Ze zijn gewoon gewend om te eten bij hun oude baasje dus je hoeft je absoluut geen zorgen te maken. Geef ze een dag of 3, 4 om goed te aklimatiseren en veel rust. Alles is nieuw; de luchtjes, de mensen, de omgeving... en dat is best eng! Gefe ze lekker de tijd, komt helemaal goed!

De foto's zijn echt superlief!!! Zo te zien gaat dat echt wel helemaal goedkomen. Echt genieten om dit zo te zien!!!
I had a signature once. It was awful.
pi_51054181
Ze eten!!!!!

ow en nu maken ze ruzie over het voerbakje
(wordt wel een hele soap zo)

[ Bericht 28% gewijzigd door knorretje op 02-07-2007 12:33:54 ]
pi_51054243
zie je nou wel het komt helemaal goed! geniet er maar van!!
I had a signature once. It was awful.
pi_51054506
quote:
Op maandag 2 juli 2007 12:26 schreef zoeperzazke het volgende:
zie je nou wel het komt helemaal goed! geniet er maar van!!
om ze niet steeds te storen, heb ik er een webcam op gericht staan, en zit inderdaad heerlijk te genieten van de snoetjes bij de voerbak
  maandag 2 juli 2007 @ 18:56:42 #266
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51066898
Jaaaaaaaaaaaaaaaaa daar zijn ze dan
En gelukkig eten ze inmiddels
Gefeliciteerd met je gezinsuitbreiding Knorretje, en Alicia en Jayden natuurlijk ook

Dora en Boots ? Belle en Aurora (sleeping beauty) ?
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  maandag 2 juli 2007 @ 19:53:52 #267
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_51069184
ik heb mijn caviasite geupdate....het heeft me heel veel pijn gedaan maar dat zal uiteindelijk wel slijten
  maandag 2 juli 2007 @ 20:06:47 #268
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51069720
Oei Ries, dat zal niet makkelijk voor je zijn
Hopelijk vinden ze allemaal een goed tehuis
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51070139
quote:
Op maandag 2 juli 2007 18:56 schreef Nonneke het volgende:
Jaaaaaaaaaaaaaaaaa daar zijn ze dan
En gelukkig eten ze inmiddels
Gefeliciteerd met je gezinsuitbreiding Knorretje, en Alicia en Jayden natuurlijk ook

Dora en Boots ? Belle en Aurora (sleeping beauty) ?
het is Ariël zeemeermin geworden en (Liese)lotje uit een voorleesboekje

ze eten op dit moment enorm goed, Ariël heb de waterfles ook inmiddels uitgeprobeerd. Lotje is aan het stoeien met een appel, durfde niet echt het slaaphuisje uit dus rekt zich steeds helemaal uit om een hapje te doen tot ze ontdekte dat ze hem ook mee kon nemen het slaaphok in, en eet dus nu d'r appel in het slaaphok.
De webcam maakt overuren op dit moment in elk geval, heel af en toe hebben ze een beetje mot over wie nou waa eet en waarvan, maar verder gaat het super en is het echt genieten
  maandag 2 juli 2007 @ 20:35:42 #270
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51070932
quote:
Op maandag 2 juli 2007 20:15 schreef knorretje het volgende:

[..]

het is Ariël zeemeermin geworden en (Liese)lotje uit een voorleesboekje

ze eten op dit moment enorm goed, Ariël heb de waterfles ook inmiddels uitgeprobeerd. Lotje is aan het stoeien met een appel, durfde niet echt het slaaphuisje uit dus rekt zich steeds helemaal uit om een hapje te doen tot ze ontdekte dat ze hem ook mee kon nemen het slaaphok in, en eet dus nu d'r appel in het slaaphok.
De webcam maakt overuren op dit moment in elk geval, heel af en toe hebben ze een beetje mot over wie nou waa eet en waarvan, maar verder gaat het super en is het echt genieten
Ariël en (Liese)Lotje leuk !

Aurora is misschien ook wat rottig voor de kids om uit te spreken

Hier heten de dames nogsteeds Stacey, Reggie en Pucca, ik ben erg inspiratieloos, en ach, hoevaak roepen we ze nou helemaal Vergeet steeds te vragen wie ze die namen nou eigenlijk heeft gegeven, de opvang of hun oorspronkelijke eigenaar.. als die beestjes al 4 jaar zo heten is het natuurlijk ook best triest om ze een andere naam te geven
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51072749
aurora had waarschijnlijk iets als aulola geworden, de r vinden ze heel moeilijk nog en wordt vaak een l Ook ariël levert nog wel wat spraakmoeilijkheden op

Alicia zegt nu nog heel trouw de naam, maar zal vast ook wel anders worden. "t is dat het beestje een naam hoort te hebben en het wat makkelijkere maakt om aan te duiden over wie je het hebt maar verders denk ik ook niet dat ik het snel gebruik naar de caafs zelf toe. Het is voor de kids anders denk ik dat ik misschien zelfs de oorspronkelijke namen had aangehouden (Pickles en Quincy)
pi_51103548
Ondertussen in de Villa....


Een villa is natuurlijk niet compleet zonder enkele patio's. Gezien de weersomstandigheden besloten de dames vandaag de binnenpatio te bezoeken..

Dus we gingen op reis en namen mee...

juist ja de caafs.. (en als je dan al een beetje bang bent dat we je vergeten plof je gewoon neer in de koffer


een emmer werkt ook prima als vervoersmiddel


Ook hier is er roomservice, dochterlief noemt het menu op:


Nadat je je buikje lekker rond gegeten hebt met van alles en nog wat..


is het tijd om rustig uit te buiken


lekker hoor


ow en ik...

ik buik liever uit lekker in mijn eentje zonder geaai, gekriebel en gekietel
  dinsdag 3 juli 2007 @ 19:32:39 #273
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51104168
Wat een droppies zijn het
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51104386
oe heb nog wel een aantal vraagjes..
hoe weten we dat de schurft over is
degene die dus schurft heb gehad, heb nog steeds datzelfde plekje en krabt ook regelmatig daar (en op andere plekken) maar ja misschien krabben alle caafs wel op de dag een aantal keren

die ander heeft ook een kaal plekje wat me nog niet eerder opgevallen is...als in de dag dat ze kwamen heb ik het niet gezien, maar misschien niet goed opgelet toen ? Ook deze krabbelt wel wat op de dag. Zitten geen korstjes op wel wat schilferig, maar niet kapot ofzo. gewoon geen haar daar.

is dit een gevalletje toch nog meer schurft dan vermoed werd, of hernieuwd door de nieuwe stress van de verhuizing en gevalletje DA opzoeken en bezoeken ??

(ow en dat traplopen he, dat leren ze neem ik aan vanzelf eens een keertje ?)
pi_51106388
Het kale nieuwe plekje, waar zit dat? Caafs hebben namelijk altijd een kaal plekje achter hun oortjes, dat hoort daar. Verder is een klein rondje rond de tepels niet behaard, maar verder behoord een cavia (tenzij skinny pig) volledig behaard te zijn.

Na de schurft blijven er uiteraard nog kale plekken. Je weet dat het aan het genezen als als er geen wondjes of schilfers bijkomen en als er ook langzaam nieuwe haartjes doorkomen. Als het erger wordt, dan zie je dus dat er wondjes en plekken bijkomen. krabbelen is redelijk normaal, dat doen ze allemaal wel een paar keer per dag. Pas als het écht opvallend vaak en op dezelfde plek is is er een reden tot verdere vermoedens.

Laat ze maar even aklimatiseren bij jou, ze hebben zoveel achter de rug nu. Het kan best dat ze door de stress van de verhuizing een kleine terugval krijgen, maar ik zou ze niet direct naar de DA slepen. ze zijn al behandeld en nog een da-bezoekje kan het nu alleen verslechteren. Kijk het even aan hoe het zich komende dagen ontwikkelt, dan kun je altijd nog beslissen of je naar de DA gaat of niet.

En ik weet niet of je nog andere huisdieren hebt, maar was voor de zekerheid je handen even nadat je aan de caafs hebt gezeten.
I had a signature once. It was awful.
pi_51106522
Ohja, traplopen leren ze inderdaad vanzelf een keertje. Het makkelijkst is het als je al een caaf hebt die het kan, dan kijken ze het vanzelf af... maargoed, dat is nu niet het geval. Je kunt ze het beste, als ze iets meer gewend raken, ze een paar keer de trap op en af duwen (tegen hun wil in ja). Dan krijgen ze vanzelf door hoe dat ding werkt. Als je het een paar keer gedaan hebt, dan laat je ze weer even met rust. Als je groenvoer gaat geven, dan leg je het halverwege de trap (en dan liefst zo ver dat ze echt een paar treetjes moeten nemen).
Overigens lopen niet alle caafs trap. Ik heb nu 1 trap in het hok en alle caafs nemen hem, behalve Qwerty. Ze kan het best; als ik haar forceer gaat ze wel, maar uit zichzelf weigert ze. Maar dat geeft niet, Qwerty is nogal een bicth, dus als ik een nieuwe caaf heb kan ik die mooi eerst op de andere verdieping laten wennen
I had a signature once. It was awful.
pi_51106634
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 20:29 schreef zoeperzazke het volgende:
Het kale nieuwe plekje, waar zit dat? Caafs hebben namelijk altijd een kaal plekje achter hun oortjes, dat hoort daar. Verder is een klein rondje rond de tepels niet behaard, maar verder behoord een cavia (tenzij skinny pig) volledig behaard te zijn.
ok zit achter het oortje dus loos alarm
quote:
Na de schurft blijven er uiteraard nog kale plekken. Je weet dat het aan het genezen als als er geen wondjes of schilfers bijkomen en als er ook langzaam nieuwe haartjes doorkomen. Als het erger wordt, dan zie je dus dat er wondjes en plekken bijkomen. krabbelen is redelijk normaal, dat doen ze allemaal wel een paar keer per dag. Pas als het écht opvallend vaak en op dezelfde plek is is er een reden tot verdere vermoedens.

ik zal eens opletten of het echt op een plek krabben is, maar zover het me vandaag opviel was het meer globaal krabben
quote:
Laat ze maar even aklimatiseren bij jou, ze hebben zoveel achter de rug nu. Het kan best dat ze door de stress van de verhuizing een kleine terugval krijgen, maar ik zou ze niet direct naar de DA slepen. ze zijn al behandeld en nog een da-bezoekje kan het nu alleen verslechteren. Kijk het even aan hoe het zich komende dagen ontwikkelt, dan kun je altijd nog beslissen of je naar de DA gaat of niet.
ok
quote:
En ik weet niet of je nog andere huisdieren hebt, maar was voor de zekerheid je handen even nadat je aan de caafs hebt gezeten.
ja besmettingsgevaar, daar had ik over gelezen, komt in orde
pi_51106970
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 20:32 schreef zoeperzazke het volgende:
Ohja, traplopen leren ze inderdaad vanzelf een keertje. Het makkelijkst is het als je al een caaf hebt die het kan, dan kijken ze het vanzelf af... maargoed, dat is nu niet het geval. Je kunt ze het beste, als ze iets meer gewend raken, ze een paar keer de trap op en af duwen (tegen hun wil in ja). Dan krijgen ze vanzelf door hoe dat ding werkt. Als je het een paar keer gedaan hebt, dan laat je ze weer even met rust. Als je groenvoer gaat geven, dan leg je het halverwege de trap (en dan liefst zo ver dat ze echt een paar treetjes moeten nemen).
Overigens lopen niet alle caafs trap. Ik heb nu 1 trap in het hok en alle caafs nemen hem, behalve Qwerty. Ze kan het best; als ik haar forceer gaat ze wel, maar uit zichzelf weigert ze. Maar dat geeft niet, Qwerty is nogal een bicth, dus als ik een nieuwe caaf heb kan ik die mooi eerst op de andere verdieping laten wennen
we willen ook allemaal alles vel te snel Maar we wachten gewoon rustig af, voorlopig zijn ze het nog niet eens eens met elkaar dus is het ook wel handig dat ze de meeste tijd wennen aan elkaar en niet op verschillende verdiepingen vertoeven.

tnx voor je antwoorden
pi_51107054
Heb het even snel op de foto gezet voor je. Bij de ene caaf is het plekje achter de oren groter dan bij de ander. iwi, de eerste, heeft een redelijk duidelijk plekje; bij Layla kan het niet missen. Dit is trouwens ook de plek waar je Dectomax moet druppelen als je ooit luisjes hebt



I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 3 juli 2007 @ 20:49:20 #280
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51107176
Ze hebben hier net voor het eerst andijvie gehad
Het was wel een beetje raar, want je kan het niet oppakken en ermee wegrennen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51107501
Ja bij die ene ziet het er precies hetzelfde uit, wederom dus zorgen om niks

die ander het plekje, voor zover we het in beeld kunnen krijgen, deze houdt niet van oppakken tot nu toe laat staan aaien of lekker bij je houden

pi_51107549
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 20:49 schreef Nonneke het volgende:
Ze hebben hier net voor het eerst andijvie gehad
Het was wel een beetje raar, want je kan het niet oppakken en ermee wegrennen
als je losse blaadjes geeft ken je het best wel meeslepen je huisje in hoor , halve appels krijgen ze hier nog hun huis in gesleept en een stronkje witlof ook (kost wel een tijdje maar dan hebben ze het wel voor elkaar)
  dinsdag 3 juli 2007 @ 21:05:20 #283
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51107797




-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51107907
nee een hele stronk zal idd niet zo makkelijk voortgetrokken worden. Maar wie weet ooit ?? Ik had ook niet verwacht dat ze het met de witlof en appel voor elkaar kregen en dat lukte ook

blijft overigens een leuk bont stel om te zien
  dinsdag 3 juli 2007 @ 21:13:08 #285
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51108122
Ik snij de meeste dingen al in stukjes voor ze, andijvie leren ze maar delen hoor is juist zo leuk knabbelen voor ze als het nog een hele (halve) stronk is

(Pucca is meestal de eerste die iets uit de bak grist en met dr dikke kont naar het nachthok hobbelt )
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51108851
zoeperzazke: weet jij toevallig ook of die producten van knoevel voor blaasproblemen evt ook gebruikt kunnen worden bij konijnen ? mijn zusje heeft sinds zondag,na het voeren van een handje peterselie een enorm plasprobleem bij haar beestjes, ze plassen echt extreem veel.
pi_51108885
Ik haal mijn andijvie altijd uit elkaar. Heb er 1 keer een (levende!) kikker in aangetroffen en sindsdien il ik het eerst zélf checken voor mijn caafs ineens in iets slijmerigs bijten...
I had a signature once. It was awful.
pi_51108940
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 21:28 schreef knorretje het volgende:
zoeperzazke: weet jij toevallig ook of die producten van knoevel voor blaasproblemen evt ook gebruikt kunnen worden bij konijnen ? mijn zusje heeft sinds zondag,na het voeren van een handje peterselie een enorm plasprobleem bij haar beestjes, ze plassen echt extreem veel.
Peterselie is sowieso niet goed bij blaasproblemen. De kruiden kunnen in ieder geval ook bij konijnen worden gebruikt voor zover ik weet; ze zijn ook geschikt voro honden, katten en mensen (ik gebruik ze voor mezelf soms ook), dus ik zou niet weten waarom niet. Vanwege de kruidenbasis kan het volgens mij sowieso geen kwaad. Ik zou er wel even een mailtje bij sturen met de vraag welke dosering voor konijnen het meest geschikt is.
I had a signature once. It was awful.
pi_51109048
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 21:30 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Peterselie is sowieso niet goed bij blaasproblemen. De kruiden kunnen in ieder geval ook bij konijnen worden gebruikt voor zover ik weet; ze zijn ook geschikt voro honden, katten en mensen (ik gebruik ze voor mezelf soms ook), dus ik zou niet weten waarom niet. Vanwege de kruidenbasis kan het volgens mij sowieso geen kwaad. Ik zou er wel even een mailtje bij sturen met de vraag welke dosering voor konijnen het meest geschikt is.
Ze hadden geen blaasproblemen voor ze de peterselie gaf (op mijn aanraden nog wel had gekweekt voor de caafs en met haar laatste bezoek aan NL aan haar megegeven) en nu heb ze dus spontaan wel een blaasprobleem. Stuurt knoevel het zelf ook op naar het buitenland ??
pi_51109739
als je de verzendkosten gewoon betaalt wel Desiree zal er toch gewoon voor naar het postkantoor moeten, dus waar het dan heen moet maakt ook niet meer uit...

Peterselie is in principe ook gezond (ook voor caafs, tenzij ze zwanger zijn - dan kan het abortus opwekken) maar bij een gevoelige blaas is peterselie juist af te raden. Tsja, logisch is anders, maar tis nu eenmaal zo....
I had a signature once. It was awful.
pi_51109825
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 21:48 schreef zoeperzazke het volgende:
als je de verzendkosten gewoon betaalt wel Desiree zal er toch gewoon voor naar het postkantoor moeten, dus waar het dan heen moet maakt ook niet meer uit...

Peterselie is in principe ook gezond (ook voor caafs, tenzij ze zwanger zijn - dan kan het abortus opwekken) maar bij een gevoelige blaas is peterselie juist af te raden. Tsja, logisch is anders, maar tis nu eenmaal zo....
ik heb haar inmiddels gemaild, had vandaag zelf ook een bestelling gedaan en eerst naar mij sturen zou alleen maar langer duren voor het bij zuslief is. en de kosten moeten juist weer bij mij verhaald worden. Naar zwitserland iets versturen is nog niet geheel easy dus vandaar de vraag
pi_51109903
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 21:51 schreef knorretje het volgende:

[..]

ik heb haar inmiddels gemaild, had vandaag zelf ook een bestelling gedaan en eerst naar mij sturen zou alleen maar langer duren voor het bij zuslief is. en de kosten moeten juist weer bij mij verhaald worden. Naar zwitserland iets versturen is nog niet geheel easy dus vandaar de vraag
Hm, dan weet ik het ook niet. Gewoon maar even vragen dus
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 3 juli 2007 @ 21:55:05 #293
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51109986
Aaaah het begint heel hard te onweren, tot nu toe is het zo'n beetje over gewaait, maar nu vind ik ze toch wel zielig zo buiten, met hun doorzichtige golfplaten op het dak

Lullig kan je je dan voelen he Knorretje Ik riep ooit heel hard dat mn vriendin dr konijn groenten en fruit moest geven, dus ik appeltjes kopen, een half partje gegeven, en dat beest aan de schijt de volgende dag echt bigtime Doodziek werdtie ervan
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51110007
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 21:53 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Hm, dan weet ik het ook niet. Gewoon maar even vragen dus
gewoon even afwachten dus (zwitserland wil op ieder pakket vermeld hebben wat er in zit en medicijnen of iets lijkend op medicijnen moet met begeleidend aantoonbaar schrijven. en ook al is dit voor een diertje, ze zijn gewoon moeilijk daar)
pi_51110102
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 21:55 schreef knorretje het volgende:

[..]

gewoon even afwachten dus (zwitserland wil op ieder pakket vermeld hebben wat er in zit en medicijnen of iets lijkend op medicijnen moet met begeleidend aantoonbaar schrijven. en ook al is dit voor een diertje, ze zijn gewoon moeilijk daar)
Hahaha, toen de broer van mijn vriendin Bolivia zat heeft mijn vriend hem twee pakken broodmix opgestuurd. Wit poeder dat je enkel hoeft te mengen met water, in een oven moet stoppen en voila, je hebt brood.

Nou, het heeft toch wel een maand geduurd voor het er was, de douane begreep er niets van dat iemand wit poeder het land ín stuurde
I had a signature once. It was awful.
pi_51110114
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 21:55 schreef Nonneke het volgende:
Aaaah het begint heel hard te onweren, tot nu toe is het zo'n beetje over gewaait, maar nu vind ik ze toch wel zielig zo buiten, met hun doorzichtige golfplaten op het dak

Lullig kan je je dan voelen he Knorretje Ik riep ooit heel hard dat mn vriendin dr konijn groenten en fruit moest geven, dus ik appeltjes kopen, een half partje gegeven, en dat beest aan de schijt de volgende dag echt bigtime Doodziek werdtie ervan
ja echt vreselijk, ze moeten dit ook gewoon eventjes gaan overleven enzo. zit er van in de rats. En de DA is daar niet super ofzo, de vorige heeft ze er wel heen gebracht en slechte ervaring rijker, veel geld kwijt en buiten komen te staan met de mededeling tja beestje gaat toch dood
pi_51110157
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 21:57 schreef knorretje het volgende:

[..]

ja echt vreselijk, ze moeten dit ook gewoon eventjes gaan overleven enzo. zit er van in de rats. En de DA is daar niet super ofzo, de vorige heeft ze er wel heen gebracht en slechte ervaring rijker, veel geld kwijt en buiten komen te staan met de mededeling tja beestje gaat toch dood
he bah wat een drama is zoiets zeg Ik ben toch blij dat ik zelf qua caafs inmiddels een heel goed analysevermogen heb opgebouwd zodat ik zelf vaak wel weet wat er speelt... en anders een hele hoop betrouwbare vriendin, zoals Dees....
I had a signature once. It was awful.
pi_51110303
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 21:59 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

he bah wat een drama is zoiets zeg Ik ben toch blij dat ik zelf qua caafs inmiddels een heel goed analysevermogen heb opgebouwd zodat ik zelf vaak wel weet wat er speelt... en anders een hele hoop betrouwbare vriendin, zoals Dees....
kan me voorstellen dat dat een gerustgevoel geeft. Ik vertrouw voorlopig even op hier en bij enorme twijfel en paniek de DA om de hoek (geen idee hoe die is met caafs maar ja daar komje maar op 1 manier achter)

het ene konijn is wel een taaie (hoop ik) die heb ze hier in NL nog gehaald 7 jaar geleden, en de hele verhuizing naar Zwitserland (10 uur auto) overleefd, haar hok genoot dus niet (het bewuste konijn van de hierboven, het nieuwe hokgenootje wat toen kwam is nog zo'n heerlijk klein flappie van net een jaar)
pi_51110306
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 21:55 schreef Nonneke het volgende:
Aaaah het begint heel hard te onweren, tot nu toe is het zo'n beetje over gewaait, maar nu vind ik ze toch wel zielig zo buiten, met hun doorzichtige golfplaten op het dak
Onweren? *kijtk naar buiten* tis hier nog droog... Komt het ook deze kant op?

Ze beestjes overleven het wel hoor, als ze genoeg schuilplekjes hebben. NIet teveel zorgen maken. Waren Stacey, Pucca en de-naam-die-ik-nu-vergeet (sorry) al gewend om buiten te zitten?
I had a signature once. It was awful.
pi_51110359
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 22:02 schreef knorretje het volgende:

[..]

kan me voorstellen dat dat een gerustgevoel geeft. Ik vertrouw voorlopig even op hier en bij enorme twijfel en paniek de DA om de hoek (geen idee hoe die is met caafs maar ja daar komje maar op 1 manier achter)
Een dierenarts die zegt dat je de caaf beter in kunt laten slapen omdat ie toch dood gaat of een dierenarts die penicilline wil geven is sowieso een slechte ik zag dat je ook op het NCF zit, je kunt daar ook rondvragen wat de ervaringen zijn met da's in jouw buurt
I had a signature once. It was awful.
pi_51110405
I had a signature once. It was awful.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')