FOK!forum / Culinesse à gogo / Gevulde eieren!
Blueszondag 6 mei 2007 @ 00:18
Als aanvulling op wat hapjes, wil ik morgen gevulde eitjes maken.
Ik zie in alle recepten mayonaise mosterd etc etc als mengseltje met het eigeel staan.
Maarrrrr, ik heb geen mayo in huis.
Wel mosterdsaus.

Vertel, kan het daar ook mee???
Of hebben jullie nog andere sublieme lekkere ideetjes voor de vulling?
(zonder boodschappen te hoeven doen, want het is zondag )
Sebasserzondag 6 mei 2007 @ 00:30
Kan je niet gewoon zelf mayo maken?
Sebasserzondag 6 mei 2007 @ 00:30
Oh, en je kan morgen ook even proberen bij een snackbar voor wat mayo..
SiGNezondag 6 mei 2007 @ 00:33
Fritessaus, mayo hebben ze bijna nergens bij de snackbar.
Sebasserzondag 6 mei 2007 @ 00:37
quote:
Op zondag 6 mei 2007 00:33 schreef SiGNe het volgende:
Fritessaus, mayo hebben ze bijna nergens bij de snackbar.
Dat is vrijwel hetzelfde.
Isabeauzondag 6 mei 2007 @ 00:44
Gewoon zelf mayo maken; wat Sebasser dus zegt. Ik zou het anders niet zo goed weten waar je het verder mee kan maken. Yoghurt bijv. lijkt me al minder voor de smaak.
Mikkiezondag 6 mei 2007 @ 00:45
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 84% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 17:21:02 ]
Stereotomyzondag 6 mei 2007 @ 00:45
oh, je had geen mayo
Blueszondag 6 mei 2007 @ 00:45
Ik ga GEEN boodschappen doen, zelfs niet naar de snackbar.
Geef gewoon ff antwoord op mijn vraag honeys

Ik had al pestovulling gevonden en zelfs iets met yoghurt.
Pesto heb ik en yoghurt niet
Bellahzondag 6 mei 2007 @ 00:45
kuchAHisgewoonopenopzondagkuch?

of is dat niet in de grote steden? Roermond ieg wel
Sebasserzondag 6 mei 2007 @ 00:47
quote:
Op zondag 6 mei 2007 00:45 schreef Bellah het volgende:
kuchAHisgewoonopenopzondagkuch?

of is dat niet in de grote steden? Roermond ieg wel
wtf.
Neen inderdaad, de AH;s zijn enkel in kleine steden op zondag open....
Stereotomyzondag 6 mei 2007 @ 00:48
je kunt het vullen met een koude couscous salade. Couscous koken en afgieten met koud water, julienne van wortels en paprika, koriander, olijfolie, knoflook en een snufje nootmuskaat en peper erdoorheen?
shmoopyzondag 6 mei 2007 @ 00:48
Sjezus B, maak potverdorie zelf mayo.
Blueszondag 6 mei 2007 @ 00:50
HOE
Sebasserzondag 6 mei 2007 @ 00:51
quote:
Op zondag 6 mei 2007 00:50 schreef Bluezz het volgende:
HOE
UTFS.

Eerste google hit ofzoot;
quote:
En ik kan tegenwoordig ook zelf mayo maken!

Meet 300 ml. zonnebloemolie af.
Doe 2 eidooiers met 2 theelepels mosterd en een eetlepel olie in de mengkom en laat 20 tellen draaien.
Hierna, eerst druppel voor druppel, de olie toevoegen. Als de mayo wat dikker aan het worden is kan je de olie wat sneller toevoegen.
Tot slot nog wat zout en peper toevoegen en als laatste 2 eetlepels azijn.
Even proeven en zo nodig nog wat zout en/of peper toevoegen.

Voor de variatie een paar uitgeperste tenen knoflook er door voor een heerlijke knoflook-mayo!

Je kan het overal bij eten, maar een schep mayo op een stuk stokbrood is ook al erg fijn!
Blueszondag 6 mei 2007 @ 00:51
quote:
Op zondag 6 mei 2007 00:48 schreef Stereotomy het volgende:
je kunt het vullen met een koude couscous salade. Couscous koken en afgieten met koud water, julienne van wortels en paprika, koriander, olijfolie, knoflook en een snufje nootmuskaat en peper erdoorheen?
Oh, laat ik dat nou allemaal in huis hebben

Nou ehm, ik heb wel rijst en een kwart wortel liggen
De rest ook

Zeg wat doe jij in mijn keukenkastjes
Blueszondag 6 mei 2007 @ 00:52
quote:
Op zondag 6 mei 2007 00:51 schreef Sebasser het volgende:


UTFS.

Eerste google hit ofzoot;
Ik wil jullie
Stereotomyzondag 6 mei 2007 @ 00:53
Dit soort couscous salades bedoel ik:



hoofdingredient is couscous, olijfolie en koriander: de rest van de fijngehakte groente mag je er zelf bij bedenken. Maar ik denk dat het wel goed spul is om in de eieren te lepelen. Plakt ook hoop ik wel genoeg.

En mayo da's gemaakt van sla/zonnebloem/olijfolie met die ranzige rauwe eidooiers wat jij niet lust
Blueszondag 6 mei 2007 @ 00:54
quote:
Benodigdheden

1 eetlepel kruidenazijn
1 eierdooier
1 theelepel mosterd
peper
zout
2 dl olie Bereiding

Roer de eierdooier los met peper, zout en mosterd.
Klop langzaam de kruidenazijn erdoor.
Voeg, onder voortdurend roeren, de olie toe; eerst druppelsgewijs,
daarna langzaam schenkend.

Als de mayonaise gaat schiften kan dat 3 oorzaken hebben:
- de olie is te koud
- de olie is in het begin te snel toegevoegd
- er is te veel olie gebruikt

De mayonaise kan weer verbeterd worden door er een eetlepel heet water door te roeren.
Te dikke mayonaise kan je ook met heet water verdunnen.
Ik ga morgen aan de slag
Oh Sebassertje zit ook zijn posts aan te passen
Tnxx
-XX-zondag 6 mei 2007 @ 00:58
HAhahaha hilarisch topic dan
Stereotomyzondag 6 mei 2007 @ 01:00
Trouwens, Golfer gaat morgen toch niet eten omdat Ajax de loser van het seizoen wordt
Sebasserzondag 6 mei 2007 @ 01:00
quote:
Op zondag 6 mei 2007 00:54 schreef Bluezz het volgende:


Oh Sebassertje zit ook zijn posts aan te passen
Tnxx
Eh, ja.

En dat zie je nu pas?
Blueszondag 6 mei 2007 @ 01:02
Ik hoop u morgen foto's van lekkerdere eitjes voor te schotelen.
Stereotomyzondag 6 mei 2007 @ 01:03
Oh.

Bluezz is dus ongesteld

Kan dit niet beter in Flora & Fauna?
-XX-zondag 6 mei 2007 @ 01:04
- Geen onzin hier.

[ Bericht 83% gewijzigd door -XX- op 06-05-2007 01:19:14 ]
Stereotomyzondag 6 mei 2007 @ 01:04
quote:
Op zondag 6 mei 2007 01:04 schreef -XX- het volgende:
ey smatje
ben je geil?
Blueszondag 6 mei 2007 @ 01:04
quote:
Op zondag 6 mei 2007 01:00 schreef Stereotomy het volgende:
Trouwens, Golfer gaat morgen toch niet eten omdat Ajax de loser van het seizoen wordt
Die is niet zo van de gevulde eieren geloof ik.
Het heeft een andere reden, bluezzemama en -zus komen en blijven onverwachts eten.
Nou hadden we al wel wat lekkere dingetjes voor bij de borrel, maar dat moet dus ff wat uitgebreider


sebassie
Sebasserzondag 6 mei 2007 @ 01:05
quote:
Op zondag 6 mei 2007 01:04 schreef -XX- het volgende:
ey smatje
ben je geil?
Wtf, scheer je weg vlegel!
Blueszondag 6 mei 2007 @ 01:05
quote:
Op zondag 6 mei 2007 01:03 schreef Stereotomy het volgende:


Bluezz is dus ongesteld
Lieve schat, daar ben ik te oud voor inmiddels


Stereotomyzondag 6 mei 2007 @ 01:06
quote:
Op zondag 6 mei 2007 01:05 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Lieve schat, daar ben ik te oud voor inmiddels


Damn, ik wou dat mijn vriendin dat had, hoefde ik niet telkens te hanessen met die klote dingen in die verpakkingen die ik nooit open krijg - zonder nagels ja.
Blueszondag 6 mei 2007 @ 01:09
quote:
Op zondag 6 mei 2007 01:06 schreef Stereotomy het volgende:


Damn, ik wou dat mijn vriendin dat had, hoefde ik niet telkens te hanessen met die klote dingen in die verpakkingen die ik nooit open krijg - zonder nagels ja.
Wees blij, anders zou je ze nog scheuren ook ja

Heb jij ooit een gevuld ei met couscous gegeten?
Nu ik erover nadenk vind ik het wel heul apart/bijzonder
Latonzondag 6 mei 2007 @ 01:12
eieren zijn zoveel lekkerder normaal dan met die gevulde rommel
Blueszondag 6 mei 2007 @ 01:13
quote:
Op zondag 6 mei 2007 01:12 schreef Laton het volgende:
eieren zijn zoveel lekkerder normaal dan met die gevulde rommel
Mja, maar dat vind ik zo kaal, 4 gekookte eitjes in een bakkie tussen de rest van de lekkere hapjes
D.zondag 6 mei 2007 @ 01:14
nu heb ik trek

*kast gaat plunderen
golferzondag 6 mei 2007 @ 01:24
quote:
Op zondag 6 mei 2007 01:00 schreef Stereotomy het volgende:
Trouwens, Golfer gaat morgen toch niet eten omdat Ajax de loser van het seizoen wordt

Van Gaal weet nog steeds niet waar ie de mosterd vandaan moet halen.
Stereotomyzondag 6 mei 2007 @ 01:26
quote:
Op zondag 6 mei 2007 01:09 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Wees blij, anders zou je ze nog scheuren ook ja

Heb jij ooit een gevuld ei met couscous gegeten?
Nu ik erover nadenk vind ik het wel heul apart/bijzonder
Nee nog niet. Maar ik wilde op jouw vraag ideeën opdoen, en het eerste wat ik zag toen ik even mijn ogen dichtdeed om na te denken - voor de visualisatie - was een bergje couscous (-salade) in een ei.

Het is dus een visioen.
lipjezondag 6 mei 2007 @ 01:50
in plaats van mayo kan je ook roomboter gebruiken
of smeerkaas met bruchetta
Isabeauzondag 6 mei 2007 @ 01:52
Eieren gevuld met couscous...je mag het apart/bijzonder vinden, Bluezzbabe, mij lijkt het echt helemaal niet lekker
Blueszondag 6 mei 2007 @ 01:54
Het was dan ook maar een visioen in stereo, isa
Isabeauzondag 6 mei 2007 @ 01:55
Ow.

Maar wat ga je nu met die eitjes doen morgen? Behalve opeten.
lipjezondag 6 mei 2007 @ 01:56
quote:
Op zondag 6 mei 2007 01:55 schreef Isabeau het volgende:
Ow.

Maar wat ga je nu met die eitjes doen morgen? Behalve opeten.
VULLEN !!
golferzondag 6 mei 2007 @ 01:57
quote:
Op zondag 6 mei 2007 01:55 schreef Isabeau het volgende:
Ow.

Maar wat ga je nu met die eitjes doen morgen? Behalve opeten.
Ik denk dat ik ze, uit pure hufterigheid, morgenochtend gewoon ga bakken.
Isabeauzondag 6 mei 2007 @ 01:58
quote:
Op zondag 6 mei 2007 01:57 schreef golfer het volgende:
Ik denk dat ik ze, uit pure hufterigheid, morgenochtend gewoon ga bakken.


Prima plan

Weet je wat lekker is bij een gebakken eitje? Beetje mayo Gewoon Bluezz om wat mayo vragen
Stereotomyzondag 6 mei 2007 @ 02:01
Ik hou het voor gezien vanavond: ik ga naar bed want morgen vroeg opstaan om *wel* te studeren.

en alvast voor golfer: en
Blueszondag 6 mei 2007 @ 02:01
Jullie spannen samen

En ik zit met de gebakken peren eieren
Isabeauzondag 6 mei 2007 @ 02:03
quote:
Op zondag 6 mei 2007 02:01 schreef Stereotomy het volgende:
Ik hou het voor gezien vanavond: ik ga naar bed want morgen vroeg opstaan om *wel* te studeren.

en alvast voor golfer: en
Slaap lekker, Stereotomy Wat ga je vroeg
golferzondag 6 mei 2007 @ 02:03
quote:
Op zondag 6 mei 2007 02:01 schreef Stereotomy het volgende:


en alvast voor golfer: en
Trusteh!

En weet Van Gaal wel dat AZ, ook Zaanstreek is en dat daar prima mosterd te vinden is?
Succes morgen/straks.
Blueszondag 6 mei 2007 @ 02:07
quote:
Op zondag 6 mei 2007 02:03 schreef Isabeau het volgende:


Slaap lekker, Stereotomy Wat ga je vroeg
We hebben niet allemaal nachtdienst

Denk je echt dat het niet met mosterdsaus kan?
Gewoon lekker simpel die dooie (rs) flink roeren met dat spul wat kruiden en hop, vullen maar


Isabeauzondag 6 mei 2007 @ 02:08
Probeer het eens
Blueszondag 6 mei 2007 @ 02:08
quote:
Op zondag 6 mei 2007 02:08 schreef Isabeau het volgende:
Probeer het eens
Isabeauzondag 6 mei 2007 @ 02:09
Wel vertellen hoe het was hè.
golferzondag 6 mei 2007 @ 02:12
quote:
Op zondag 6 mei 2007 02:09 schreef Isabeau het volgende:
Wel vertellen hoe het was hè.
Als het net zo'n goede werking op haar moeder heeft als de Pil van Drion, plaatsen we zeker het recept nog een keer hier.
Isabeauzondag 6 mei 2007 @ 02:13
quote:
Op zondag 6 mei 2007 02:12 schreef golfer het volgende:
Als het net zo'n goede werking op haar moeder heeft als de Pil van Drion, plaatsen we zeker het recept nog een keer hier.
Ah, schoonmama is proefkonijn.
Blueszondag 6 mei 2007 @ 02:15
quote:
Op zondag 6 mei 2007 02:13 schreef Isabeau het volgende:


Ah, schoonmama is proefkonijn.
Er zit hier iemand naast me de



na te doen
Martijn_77zondag 6 mei 2007 @ 12:23
Ben benieuwd hoe ze zich de day after voelen
Stereotomyzondag 6 mei 2007 @ 12:36
Och alles wat er weer uit komt kun je goed recyclen, met gevulde eieren

Blueszondag 6 mei 2007 @ 13:33
Klaar
Biologisch, ook dat nog!



* eigeel
* mosterd
* aioli
* olijfolie
* mosterdsaus
* peterselie
* bieslook
* zout
* peper

#ANONIEMzondag 6 mei 2007 @ 13:34
quote:
Op zondag 6 mei 2007 13:33 schreef Bluezz het volgende:
Klaar
Biologisch, ook dat nog!

[afbeelding]

* eigeel
* mosterd
* aioli
* olijfolie
* mosterdsaus
* peterselie
* bieslook
* zout
* peper

ik krijg trek
Dakgootzondag 6 mei 2007 @ 13:42
quote:
Op zondag 6 mei 2007 13:33 schreef Bluezz het volgende:
Klaar
Biologisch, ook dat nog!

[afbeelding]

* eigeel
* mosterd
* aioli
* olijfolie
* mosterdsaus
* peterselie
* bieslook
* zout
* peper

Dat ziet er wel lekker uit zeg

Voor een volgende keer kan je ook je gekookte eitjes in 4 delen snijden en dan in een plakje ham of rookvlees wikkelen
Dat is ook wel naar binnen te werken
Xenniazondag 6 mei 2007 @ 16:12
Bij El mundo hebben ze gevulde eieren met tonijn en die dingen zijn heerlijk! Weet helaas niet precies hoe ze dat maken
Stereotomyzondag 6 mei 2007 @ 16:18
lekker, hap hap hap
Isabeauzondag 6 mei 2007 @ 16:37
En heb je ze al geproefd? Ze zien er in ieder geval lekker uit
golferzondag 6 mei 2007 @ 16:38
quote:
Op zondag 6 mei 2007 16:37 schreef Isabeau het volgende:
En heb je ze al geproefd? Ze zien er in ieder geval lekker uit
Ze waren hartstikke lekker.
Isabeauzondag 6 mei 2007 @ 16:41
Ze zijn al op! Golfer toch
Thoricalzondag 6 mei 2007 @ 17:14
Ik krijg een deja-vu, eigenlijk meer een nachtmerrie op klaarlichtedag bij het horen van gevulde eieren.
In een ver verleden had ik namelijk een schoonmoeder die me er mee dood gooide.
Drie variaties had ze, naturel, met kerrie en met garnaaltjes.

Maar ailoli is toch mayonaise met knoflook?

Ingredienten
Voor ongeveer 5 dl
4-6 knoflooktenen (maar u mag
natuurlijk meer gebruiken)
een mespuntje zout
3 eierdooiers
5 dl olijfolie
citroensap naar smaak
een beetje water of dunne room (naar believen)

Bereiding
Snijd de knoflook fijn en stamp het met wat zout erbij nog fijner. Roer er de eierdooiers doorheen.
Voeg de olie erbij, eerst druppel voor druppel, tot het mengsel glanst en gebonden is, en daarna in een dun stroompje.
Voeg er naar smaak citroensaus aan toe. Is de saus naar uw smaak iets te veel gebonden, verdun dan met een beetje water of dunne room. 4 Om geen vel over de Aïoli te krijgen dekt u haar af met een stuk cellofaan direkt op de saus zelf.

Variaties
Voor een Amandel Skordalia voegt u toe: 1 eetlepel verse witte broodkruimels, 1 eetlepel gemalen amandelen, 1 eetlepel gesneden peterselie en een mespuntje cayenne aan ieder kommetje met Aïoli, eventueel afgemaakt met wat citroensap.
Erosjuhhhzondag 6 mei 2007 @ 17:18
quote:
Op zondag 6 mei 2007 00:51 schreef Sebasser het volgende:

[..]

UTFS.

Eerste google hit ofzoot;
[..]
zullen we t forum opheffen?


Mosterdsaus zal ook wel gaan, mits je van mosterd houd.
Blueszondag 6 mei 2007 @ 19:53
Ze hebben gesmuld.
En ze vond het lekker naar mosterd smaken
ColdFeetmaandag 7 mei 2007 @ 14:45
Volgende keer dille erdoor. Mosterd en dille is echt een zalige combinatie en dille en ei matcht ook prima.

Das nou wat je noemt mosterd na de maaltijd
Pregowoensdag 9 mei 2007 @ 13:32
quote:
Op zondag 6 mei 2007 17:14 schreef Thorical het volgende:

Maar ailoli is toch mayonaise met knoflook?
volgesn de een wel, volgens de ander niet. ik heb laatst ailoili gemaakt op basis van aardappel. een recept dat ik had gevonden in een frans kookboek uit de jaren 70.
bij de grote supermarkten hier zijn vaak verschillende ailoil's te koop. mayo met knoflook waar ik echt niets aan vind. een op basis van aardappel en er is er ook een met heel veel oli, dat is ook niet alles.
emo.gifwoensdag 9 mei 2007 @ 13:41
eieren zijn toch standaard gevuld?
Leefzaterdag 12 mei 2007 @ 15:10
quote:
Op zondag 6 mei 2007 13:33 schreef Bluezz het volgende:
Klaar
Biologisch, ook dat nog!
[afbeelding]
Met een spuitzak wordt dit zoveel mooier!



getand mes had van mij dan weer niet gehoeven. Staat zo bombastisch

[ Bericht 8% gewijzigd door Leef op 12-05-2007 15:15:49 ]
Leefzaterdag 12 mei 2007 @ 15:12
quote:
Op zondag 6 mei 2007 17:14 schreef Thorical het volgende:
Ik krijg een deja-vu, eigenlijk meer een nachtmerrie op klaarlichtedag
Dat heet een dagmerrie

vriendelijke groet,

De Gratis Informatie Afdeling