Kwarkkruimeltaart (gebakken)
Kruimeldeeg:
125 gram boter, 250 gram bloem, 150 gram suiker, 1/2 pakje bakpoeder, 1 eidooier, 1 pakje vanille (of een mespunt gemalen vanillestokjes), sap van ½ citroen
Snijd de boter in kleine stukjes, doe deze in een kom en voeg de suiker, bloem met bakpoeder en de vanille aan toe, meng dit met een mixer op stand 1. Voeg de eidooier en de sap van de citroen aan toe en ga door met mixen. De deeg kruimelt vanzelf.
Beleg een bakblik met bakpapier en bestrooi het met ~ 2/3 van de deeg. Zet de blik in de voorverwarmde oven en bak de deeg in 10 - 20 min. goudbruin. Ga in die tijd aan de slag met de kwarkvulling.
Kwarkvulling: 750 gram Buterblomkwark
(is 500 gram kwark + 250 ml geklopte slagroom), 3 eidooiers, 3 eiwitten, 200 gram suiker, geraspte schil van 1 citroen
Doe de Buterblomkwark, de eidooiers, de suiker en de geraspte citroen in een kom en klop het met een garde tot een cremige massa. Klop de eiwitten in een aparte kom zo stijf, dat ze niet uit een omgekeerde kom vallen en schep ze vervolgens door het kwarkmengsel.
Haal het bakblik uit de oven, laat het even afkoelen en verdeel de kwarkmassa over de voorgebakken taartdeeg. Strooi vervolgens de resterende kruimeldeeg over de kwarkvulling.
Zet het bakblik weer bij 180 ºC in de oven en laat de taart nog 45 min. bakken tot hij goudbruin is.
NB
- Gebruik een grote springvorm, anders stroomt alles over.
- Laat de taart goed koud worden in de koelkast!!
- kruimeltaart of kwarktaart =
![]()
kwarkkruimeltaart =
bron
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.