abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_49404139
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 12:27 schreef ColdFeet het volgende:
Dat ding in de OP komt uit een pakje, volgens mij. Maar de echte cheesecake is in de oven gebakken en dat is die van je oma niet en dientengevolge wens ik geen fucking hipster genoemd te worden
Kijk dat recept hierboven dan, da's toch ook niet gebakken? Nee, hè? Nee. Dus is het gewoon een kwarktaart. En iedereen die dat soort dingen tegen beter weten een "cheesecake" noemt, noem ik van harte een fucking hipster.
pi_49404275
Dus het verschil tussen een cheesecake en een kwarktaart is of die in de oven heeft gezeten??
pi_49404287
LE-ZEN!!!
Das dus wel gebakken!!!!

Enne, taart met mascarpone en creme fraiche noem ik sowieso geen kwarktaart.
Maar kijk nou! Mascarpone is een kaasje! kaas = cheese! en ziehier dan: CHEESECAKE! Ouwe zeur.

Anyway, n0a, bedankt. lijkt me heerlijk. Maar wat een calorieenbom!
pi_49404305
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 15:43 schreef Stansfield het volgende:
Dus het verschil tussen een cheesecake en een kwarktaart is of die in de oven heeft gezeten??
In het nederlands wel ja.
pi_49406225
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 15:43 schreef ColdFeet het volgende:
LE-ZEN!!!
Das dus wel gebakken!!!!
Die van sieske. Maar ik hou al op. Het is beide lekker.
  Eindredactie Games dinsdag 15 mei 2007 @ 16:27:23 #81
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_49406364
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 14:35 schreef mstx het volgende:
Alleen dat woord al doet me denken aan een Cartoon Network tekenfilmpje van jaren geleden, weet alleen niet meer welke.
hint, 2 domme hondjes
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_49412246
quote:
Op dinsdag 15 mei 2007 15:43 schreef ColdFeet het volgende:
LE-ZEN!!!
Das dus wel gebakken!!!!

Enne, taart met mascarpone en creme fraiche noem ik sowieso geen kwarktaart.
Maar kijk nou! Mascarpone is een kaasje! kaas = cheese! en ziehier dan: CHEESECAKE! Ouwe zeur.

Anyway, n0a, bedankt. lijkt me heerlijk. Maar wat een calorieenbom!
Is het zeker. Voor mij alleen zou ik em nooit maken, te veel en te machtig. Dan kun je beter een puntje kopen. Ik heb trouwens ook geen idee of het mogelijk is om deze kleiner te schalen, maar voor minimaal 2 personen en een aantal dagen is dit meer dan zat.

Ook zonder kersenvulling erop vind ik em super.
  woensdag 16 mei 2007 @ 18:08:29 #83
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49451250
Strawberry cheesecakeIngredienten voor 6 personen

* 60 gram boter
* 170 gram bastogne koeken
* 400 gram monChou Zacht & romig (mascarpone, philadelphia,..)
* 400 gram vanillekwark (platte kaas)
* 4 eieren
* 50 gram suiker
* de geraspte schil van 1 citroen
* 4 eetlepels citroensap
* 125 gram zure room
* 1 eetlepel witte basterdsuiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 250 gram aardbeien

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
2. Laat de boter smelten
3. Maal de koek fijn in de keukenmachine of steek ze in een plastic zak en rol ze met deegroller fijn.
4. Roer er de boter door en druk het op de bodem van een springvorm (24 centimeter)
5. Zet dit tot gebruik in de koelkast (minstens een uurtje).
6. Mix Mon Chou, vanillesuiker, kwark, eieren, 50 gram suiker, citroenrasp en citroensap en de helft van de (gewassen) aardbeien tot een egale massa.
7. Schenk de massa in de vorm.
8. Bak de taart in het midden van de oven 50 minuten.
9. Laat de taart afkoelen.
10. Roer met de mixer de zure room met de bastardsuiker en de vanillesuiker luchtig.
11. Strijk de room over de taart uit.
12. Versier de taart met de rest van de aardbeien.


Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 190 graden.

ingredienten::

# 185 gram digestives (koekjes)
# 60 gram roomboter
# 450 gram roomkaas (bijv. 3 bakjes bij Aldi)
# 3 eieren
# 100 gram suiker
# 1 zakje vanillesuiker
# boter voor het invetten
# 1 bakje zure room
# blik taartfruit

Bereidingswijze:

# Vet een springvorm in van ongeveer 20 cm. met wat boter.
# Smelt in een steelpannetje de roomboter.
# Verkruimel de digestives en roer de kruimels door de boter.
# Goed doorroeren en in de springvorm scheppen. Goed verdelen en aandrukken!
# Roer de kaas, eieren, suiker en de helft van het vanillemengsel door elkaar tot een gladde massa.
# Stort dit mengsel bovenop de koekbodem.
# Zet de springvorm 25 minuten in de oven.
# Laat springvorm daarna 20 minuten afkoeken.
# Roer de overgebleven vanillesuiker door de zure room en verspreidt dit roompapje over de lauwe cheesecake.
# Zet de springvorm dan nog ongeveeer 10 minuten terug in de oven.
# Laat de cake daarna goed afkoelen. De cheesecake is de volgende dag het lekkerst.
# Kort voor opdienen versieren met taartfruit (bijvoorbeeld bessen met aardb
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  maandag 21 mei 2007 @ 17:08:25 #84
4593 Marty
Digi-babe
pi_49613102
Deze cheesecake maak ik altijd.
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.

Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.

New York Cheesecake:

Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap

187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter

Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.

Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.

Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.

En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
Forza Juve!
  maandag 21 mei 2007 @ 17:11:36 #85
122997 zquing
Drama Junk
pi_49613222
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
........
ziet er goed uit, alleen krijg ik die bodem nooit echt goed als ik koekjes gebruik
"Those unforgettable days, for them I live"
  maandag 21 mei 2007 @ 17:24:21 #86
4593 Marty
Digi-babe
pi_49613744
Je moet ze eigenlijk even in een keukenmachine gooien tot er alleen maar hele kleine kruimeltjes overblijven. Wanneer je daarna de boter er doorheen schept lijkt het wel een beetje op nat zand .
Dit met een lepel goed aandrukken in de vorm en dan moet het goedkomen hoor!
Forza Juve!
  maandag 21 mei 2007 @ 17:59:37 #87
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49614844
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
Deze cheesecake maak ik altijd.
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.

Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.

New York Cheesecake:

Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap

187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter

Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.

Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.

Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.

En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
[afbeelding]
Ziet er goed uit Marty.
Kan je het buisje vanille-aroma ook vervangen door iets anders?
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  maandag 21 mei 2007 @ 18:01:30 #88
122997 zquing
Drama Junk
pi_49614897
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:24 schreef Marty het volgende:
Je moet ze eigenlijk even in een keukenmachine gooien tot er alleen maar hele kleine kruimeltjes overblijven. Wanneer je daarna de boter er doorheen schept lijkt het wel een beetje op nat zand .
Dit met een lepel goed aandrukken in de vorm en dan moet het goedkomen hoor!
ik gebruik altijd die dr oetker bodem, vind ik eigenlijk best wel lekker
"Those unforgettable days, for them I live"
  maandag 21 mei 2007 @ 18:32:05 #89
4593 Marty
Digi-babe
pi_49615867
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:59 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

Ziet er goed uit Marty.
Kan je het buisje vanille-aroma ook vervangen door iets anders?
Zelf nog nooit geprobeerd, maar ik denk dat je het wel door een klein zakje vanille poeder kunt vervangen hoor.
quote:
Op maandag 21 mei 2007 18:01 schreef zquing het volgende:

[..]

ik gebruik altijd die dr oetker bodem, vind ik eigenlijk best wel lekker
Dat ken ik niet, want ik woon in Italië en hier hebben ze geen Dr. Oetker.
Maar je moet hem gewoon maken zoals je hem zelf het lekkerste vind.
Scheelt ook weer wat werk denk ik. Hoef je geen koekjes te stampen
Forza Juve!
pi_49616278
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:59 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

Ziet er goed uit Marty.
Kan je het buisje vanille-aroma ook vervangen door iets anders?
wat wil je er zoal in gooien dan??
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
  maandag 21 mei 2007 @ 19:54:22 #91
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49619035
quote:
Op maandag 21 mei 2007 18:45 schreef justmattie het volgende:

[..]

wat wil je er zoal in gooien dan??
een andere smaak aroma bijvoorbeeld?
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_49620329
dan gooi je er wat rum doorheen simpel toch?
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
  dinsdag 22 mei 2007 @ 08:56:39 #93
4593 Marty
Digi-babe
pi_49634029
quote:
Op maandag 21 mei 2007 19:54 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

een andere smaak aroma bijvoorbeeld?
Ah sorry, dan had ik het verkeerd begrepen.

Ik denk dat je het wel met een ander smaakje kunt vervangen hoor. Let er alleen wel op dat je er citroensap en rasp in doet en dat je dus een smaakje kiest dat daar wel een beetje bij past.
Forza Juve!
pi_49817652
quote:
Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
Deze cheesecake maak ik altijd.
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.

Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.

New York Cheesecake:

Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap

187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter

Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.

Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.

Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.

En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
[afbeelding]
Die bodem wordt een stuk minder vet wanneer je in plaats van volkoren koekjes, bastogne koekjes of digestiv koekjes lange vingers gebruikt...
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_49819422
Ik ben helemaal verslaafd aan de cheesecake van Bagels & Beans. Hun cheesecake is ook gemaakt met bastogne bodem.
Het recept staat ook op de website geloof ik.
Lekker!
pi_49821797
quote:
Op zondag 27 mei 2007 14:59 schreef zoutig het volgende:
Ik ben helemaal verslaafd aan de cheesecake van Bagels & Beans. Hun cheesecake is ook gemaakt met bastogne bodem.
Het recept staat ook op de website geloof ik.
Lekker!
Wat een vaag bedrijf zeg
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
  zondag 27 mei 2007 @ 16:05:18 #97
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_49821831
ik vind bastognebodems maar niks
gewone zijn veeeel lekkerder
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 27 mei 2007 @ 16:08:31 #98
178196 Dragoljub
Mihailovic
pi_49821969
Alleen die van Marty is echte cheesecake, de rest is van die troep!


Zo hoort het eruit te zien en niet anders!
pi_49822480
quote:
Op zondag 27 mei 2007 16:04 schreef Bartjebart het volgende:

[..]

Wat een vaag bedrijf zeg
Het is gewoon een lunchroom
pi_49823181
quote:
Op zondag 27 mei 2007 16:20 schreef zoutig het volgende:

[..]

Het is gewoon een lunchroom
ja geopend van 9.32 tot 18.01 etc...
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')