Ja, maak sorbet ijs, dat is vruchtensap en suiker.quote:Op zaterdag 22 augustus 2009 15:01 schreef motorbloempje het volgende:
meeleespost! Vorige week een ijsmachine gekochtzal vooral gebruikt worden als er visite komt ofzo, maar wil binnenkort toch 's wat gaan proberen, het liefst 'magere' recepten als 't kan, is dat een beetje mogelijk?
Goddelijk ! Zo simpel maar puur, echt heerlijk.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
hoe was dat ijs geworden?
Vond je het lekker?
1. Men gebruikt daar een prof ijsmachine, en giet de massa zelfs warm in de machine, dat zou je met een thuismachine nooit doen. Eerst laten afkoelen tot goed koud in de koelkast, of geforceerd in een bak ijswaterquote:Op zaterdag 22 augustus 2009 15:50 schreef LekkerApart het volgende:
Piet, Op de site hieronder staat een filmpje en rond 1.55 zie je ijs.. Zo zag het mijne er ook uit. Is dat goed? Want in de gebruiksaanwijzing spreekt men over 10 minuten diepvries, maar toen was het ijs nog behoorlijk zacht en niet hard genoeg om bolletjes van te scheppen..
http://passie.horeca.nl/video/Bereiden_ijs_met_ijsmachine
Zoals je het schrijft lijkt het dat het ijs aanvriest aan het koelelement, en er door het mes niet goed wordt afgeschraapt. Had je de ijsmachine goed in elkaar gezet?quote:Op maandag 28 september 2009 08:41 schreef lmg475 het volgende:
Hallo,
ik ben nieuw op dit forum en heb al meteen een vraag.
ik heb een Magimix Turbine a glace gekocht en het volgende recept geprobeerd:
3 eigelen kloppen met 75 gr suiker tot een wit lint.
melk koken met 100gr pure chocolade en 2 lepels honing.
melk op het eimengsel gieten.
Laten afkoelen in koelkast ('s morgens gemaakt, s' avonds in de machine gedaan).
de ijsmachine 5 minuten voorgekoeld zoals het in de gebruiksaanwijzing staat.
normaal moet het ijs 30 minuten draaien.
na 15 minuten was de ijsmachine uitgevallen en het ijs was onderaan keihard en boven nog plat.
wat doe ik verkeerd?
De machine stond goed in mekaar. Deze machine kan je eigenlijk niet verkeerd in mekaar zetten. de schoep (in dit geval de grootste omdat ik het in de vaste kuip gemaakt had) en vast draaien.quote:Op maandag 28 september 2009 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals je het schrijft lijkt het dat het ijs aanvriest aan het koelelement, en er door het mes niet goed wordt afgeschraapt. Had je de ijsmachine goed in elkaar gezet?
Maar dat de schoep of het mes niet goed afschraapte en daardoor in het aanvriezende ijs vastliep klopt?quote:Op maandag 28 september 2009 10:02 schreef lmg475 het volgende:
[..]
De machine stond goed in mekaar. Deze machine kan je eigenlijk niet verkeerd in mekaar zetten. de schoep (in dit geval de grootste omdat ik het in de vaste kuip gemaakt had) en vast draaien.
ook al geprobeerd met de uitneembare kuip ( hier kokosijs proberen te maken), alcohol tussen de vaste en uitneembare kuip gedaan, maar het resultaat is hetzelfde.
inderdaad, onderaan zat het ijs vast aan de kuip en daardoor vastgelopenquote:Op maandag 28 september 2009 10:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar dat de schoep of het mes niet goed afschraapte en daardoor in het aanvriezende ijs vastliep klopt?
vreemd, ik heb dat alleen als het droge stof aandeel van het ijs te laag is, hoeveel melk had je gebruikt?quote:Op maandag 28 september 2009 10:08 schreef lmg475 het volgende:
[..]
inderdaad, onderaan zat het ijs vast aan de kuip en daardoor vastgelopen
een halve liter volle melk. in totaal was het "beslag" 0,7L. de ijsmachine kan tot 1,6L ijs maken. ze was dus nog net niet voor de helft gevuld.quote:Op maandag 28 september 2009 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
vreemd, ik heb dat alleen als het droge stof aandeel van het ijs te laag is, hoeveel melk had je gebruikt?
vreemdquote:Op maandag 28 september 2009 10:24 schreef lmg475 het volgende:
[..]
een halve liter volle melk. in totaal was het "beslag" 0,7L. de ijsmachine kan tot 1,6L ijs maken. ze was dus nog net niet voor de helft gevuld.
ik heb de machine nog maar enkele dagen en heb nog maar 2 recepten geprobeerd (chocolade ijs en kokosijs)quote:Op maandag 28 september 2009 10:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
vreemd
Als ik je recept zo globaal bekijk is daar niet veel mis mee.
Is het wel eens gelukt goed ijs er mee te maken of heb je altijd dit probleem?
Ik kan ook geen testresultaten van die machine vinden, zit er een hotline nummer bij?quote:Op maandag 28 september 2009 10:40 schreef lmg475 het volgende:
[..]
ik heb de machine nog maar enkele dagen en heb nog maar 2 recepten geprobeerd (chocolade ijs en kokosijs)
ik ga het eens proberen met een sorbet en kijken of ik daar hetzelfde probleem heb
ik wacht nog even af en ga vanavond mango sorbet maken (of toch proberen)quote:Op maandag 28 september 2009 11:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik kan ook geen testresultaten van die machine vinden, zit er een hotline nummer bij?
Als je hem in internet besteld hebt zou ik hem terug sturen binnen 7 dagen, dan krijg je je geld terug.
Als die sorbet niet lukt met dat ding terug naar de hanos en daar je probleem uitleggen. Hanos is een winkel die aan professionals spullen wil verkopen en dan moet het gewoon doen wat het pretendeert te doen. Denk niet dat de Hanos moeilijk zal doen, je klacht is redelijkquote:Op maandag 28 september 2009 11:41 schreef lmg475 het volgende:
[..]
ik wacht nog even af en ga vanavond mango sorbet maken (of toch proberen)
ik heb hem gekocht bij Hanos.
bedankt voor de reacties
Piet,quote:Op maandag 28 september 2009 11:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als die sorbet niet lukt met dat ding terug naar de hanos en daar je probleem uitleggen. Hanos is een winkel die aan professionals spullen wil verkopen en dan moet het gewoon doen wat het pretendeert te doen. Denk niet dat de Hanos moeilijk zal doen, je klacht is redelijk
Ik heb zelf een Gaggia, ik ben er tevreden mee, maar perfect is ie zeker niet.quote:Op maandag 28 september 2009 11:59 schreef lmg475 het volgende:
[..]
Piet,
welke machine raadt u dan aan? Gaggia, Nemox .....?
Heb mangsorbet gemaakt. Deze is wel gelukt. Waarschijnlijk toch nog wat sleutelen aan het recept van het chocolade- en kokosijs.quote:Op maandag 28 september 2009 11:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als die sorbet niet lukt met dat ding terug naar de hanos en daar je probleem uitleggen. Hanos is een winkel die aan professionals spullen wil verkopen en dan moet het gewoon doen wat het pretendeert te doen. Denk niet dat de Hanos moeilijk zal doen, je klacht is redelijk
Probeer eens te berekenen wat het percentage droge stof van je mengsel is.quote:Op dinsdag 29 september 2009 09:25 schreef lmg475 het volgende:
[..]
Heb mangsorbet gemaakt. Deze is wel gelukt. Waarschijnlijk toch nog wat sleutelen aan het recept van het chocolade- en kokosijs.
Hoe kan ik dit berekenen? En wat zou het percentage droge stof moeten zijn?quote:Op dinsdag 29 september 2009 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Probeer eens te berekenen wat het percentage droge stof van je mengsel is.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |