Tuinbonen met spinazie en gemarineerde ansjovis, soort roseval aardappel en lamskoteletten:
![]()
![]()
Dit recept dus, blijkbaar uit een 'River Cafe' kookboek, maar wat met hoeveelheden gespeeld, en iets te veel citoren op het eind gebruikt.
(voor 4)
Nodig: 2 kilo tuinbonen in de schil; 2 kilo gewassen spinazie; (zee)zout en vers gemalen zwarte peper; klein bosje verse muntblaadjes; olijfolie (extra vergine); 2 teentjes gepelde, kleingesneden knoflook; 2 gedroogde pepertjes, verkruimeld; 1 citroen ('organisch geteeld met dikke schil'); 12 gezouten ansjovisfilets., Spoel de filets af met koud water om overtollig zout kwijt te raken. Leg ze op een diep bord, besprenkel ze met het sap van een citroenhelft. Maal er wat peper overheen, rasp de schil, verdeel de rasp over de filets en giet er olijfolie bij tot ze net onder staan. Paar uur laten marineren op een koele plaats., Zet twee pannen met water op. Doe wat zout in de ene en kook de spinazie erin (5-6 minuten). Kook de gedopte tuinbonen en muntblaadjes in de tweede pan (3-4 minuten). Afgieten, besprenkelen met 4 eetlepels olijfolie., Bak de knoflook bruin in olie, laat de uitgelekte spinazie nog even meewarmen met de pepertjes erdoor. Alles rangschikken op een schaal en besprenkelen met het sap van de andere citroenhelft.
[ Bericht 72% gewijzigd door Herodus op 25-04-2007 22:36:55 ]