FOK!forum / Culinesse à gogo / Lidl maakt gehakt van supers en slagers
Mylenemaandag 16 april 2007 @ 14:42
quote:
HUIZEN - Lidl verkoopt de beste kwaliteit rundergehakt van Nederland. In de Gehakttest van het Algemeen Dagblad verslaat de prijsvechter alle supermarkten en slagerijen. De kwaliteit van het gehakt in de supermarkt scoort beter dan het gehakt van de slagers.

Het rundergehakt van Lidl scoort een 9,9 als eindcijfer. De score is opvallend, omdat de discounter pas sinds november 2004 is gestart met de verkoop van vers vlees. Over de smaak oordeelt het AD: 'Grof gedraaid gehakt. Goede, volle vleesgeur en dito smaak. Kortom, een topproduct.' Als eindoordeel meldt de krant: 'Alles klopt en daarmee is Lidl de verrassende winnaar van de test. Het bewijs dat goed niet duur hoeft te zijn.'

Kwaliteit Lidl
Lidl is uiteraard zeer blij met de uitslag van de test. 'Onze filosofie is het leveren van de beste kwaliteit tegen de laagste prijs. in zowel food als non-food. De uitverkiezing tot beste van Nederland in het rundergehakt bevestigt de hoge kwaliteitsstandaard welke Lidl van al haar producten verlangt', zegt directeur Inkoop M. Koster van Lidl Nederland in het AD. Lidl hangt in al haar filialen plafondhangers op met het resultaat van de test en kondigt aan haar klanten mee te laten profiteren van deze uitverkiezing.

Super verslaat slager
Opvallend is dat de supermarkten veel beter scoren dan de slagerijen in de test. In de top tien van de 65 bezochte verkooppunten staan zes supermarkten. Na Lidl volgt Poiesz (eindcijfer 9,7) met een tweede plaats, Hoogvliet (eindcijfer 8,9) met een vierde plaats, Dekamarkt (eindcijfer 8,5) als zesde, Nettomarkt (eindcijfer 8,0) als negende en Boni (eindcijfer 7,8) als tiende. C1000, traditioneel gezien sterk in vlees, scoort een 22ste plaats (eindcijfer 6,9) en Albert Heijn eindigt met een 34ste plek (eindcijfer 5,4) in de middenmoot.

Achterhoedegevecht
Dirk van den Broek, Meermarkt en Plus komen slecht uit de test. Het Rundergehakt van Plus (eindcijfer 0) krijgt als oordeel: Afwijkende rubberachtige geur. Smaakt naar autoband. Of is het toch oude stopverf.' Als eindoordeel krijgt het Plus-gehakt: 'Plus overtreedt wettelijke norm vetpercentage. Ook onhygiënisch, veel darmbacteriën. Dus geen plus, maar dikke min.'
bron

Ik vind het altijd leuk om te lezen hoe bepaalde vooroordelen over Duitse discounters teniet worden gedaan.
Rewimomaandag 16 april 2007 @ 14:48
Prima gehakt inderdaad, niks mis mee.

Ook met de bapao-broodjes (Kassa!) kwamen de Aldi en de Lidl als beste uit de test.
Developersrusmaandag 16 april 2007 @ 14:49
Heb ik altijd al geweten. Prima vlees daar!
Angstmaandag 16 april 2007 @ 14:50
quote:
Op maandag 16 april 2007 14:48 schreef Rewimo het volgende:
Prima gehakt inderdaad, niks mis mee.

Ook met de bapao-broodjes (Kassa!) kwamen de Aldi en de Lidl als beste uit de test.
die van de albert heijn, daar verkopen ze twee soorten en een is ook echt om te kotsen
Roimaandag 16 april 2007 @ 14:50
Ja ik hoorde het ook! Toch wel gek, als je een duur stukje bij de slager of de AH koopt denk je toch gelijk dat het beter is!
Mirjammaandag 16 april 2007 @ 14:52
grappig
de prijsvechter hoeft ook gewoon niet per definitie slecht te zijn, blijkt maar weer


ik vind overigens het voorverpakte gehakt van de aldi vrésélijk!
vieze drap, smaakt vies, ziet er vies uit.
Mylenemaandag 16 april 2007 @ 14:55
quote:
Op maandag 16 april 2007 14:50 schreef Roi het volgende:
Ja ik hoorde het ook! Toch wel gek, als je een duur stukje bij de slager of de AH koopt denk je toch gelijk dat het beter is!
quote:
De Keuringsdienst van Waren heeft een onderzoek gedaan naar de herkomst van het gehakt van AH. Een van het meest verkochte soorten vlees!
De Keuringsdienst van Waren vraagt zich af wat gehakt precies is en belandt pardoes in Botswana en in een vrieshuis in Londen waar de diepgevroren Afrikaanse koeien maximaal 2 jaar worden bewaard voor Albert Heijn. AH maakt er ook filet Americain van.
Het gehakt en de filet Americain komt dan in de schappen bij AH onder de noemer vers!
Vers betekent dus gewoon niet bevroren voor AH, maar kan best 2 jaar oud zijn!!
bron

Ze mengen hier in Nederland vet toe omdat het vlees te mager is.
SHOOOTOmaandag 16 april 2007 @ 15:10
De Lidl is wel ok, sommige mensen denken echt dat lidl/aldi alleen voor arme sloebers zijn. Lidl

[ Bericht 23% gewijzigd door Martijn_77 op 16-04-2007 19:23:10 (Niets zeggende quote verwijderd) ]
Muckmaandag 16 april 2007 @ 15:21
ik gebruik al weer een tijdje gehakt van de lidl en ben er ook heel tevreden over
mijn vriend had zijn twijfels, maar nu kan ik hem dit laten lezen
beunkstermaandag 16 april 2007 @ 16:08
quote:
Op maandag 16 april 2007 14:55 schreef schatje het volgende:

[..]


[..]

bron

Ze mengen hier in Nederland vet toe omdat het vlees te mager is.
Dit is nogal misleidend om twee redenen:
1. Het is oud, achterhaald en feitelijk onjuist nieuws. Het is namelijk 3 jaar geleden in het programma Keuringsdienst van Waarde gebracht, waarbij tevens is gesuggereerd dat het om gehakt en filet americain ging, maar het alleen over filet americain bleek te gaan. Zie ook dit artikel: http://www.meatandmeal.nl(...)es-uit-botswana.html
2. Het artikel pretendeert te verwijzen naar een onderzoek door de Keuringsdienst van Waren:
quote:
De Keuringsdienst van Waren heeft een onderzoek gedaan naar de herkomst van het gehakt van AH. Een van het meest verkochte soorten vlees!
Dit is niet juist! Het onderzoek is gedaan door het TV-programma Keuringsdienst van Waarde, níet door de Voedsel en Waren Autoriteit!
Mylenemaandag 16 april 2007 @ 16:37
Ja hallo? Zegt een woordvoerster van AH. Ik hecht daar niet zoveel waarde aan omdat die verre van objectief is en eigenbelang van het bedrijf nastreeft. Volgens mij werd de bewering van 'vers gehakt uit Afrika' in de uitzending gestaafd door uitlatingen van leveranciers en medewerkers van AH.
SHEmaandag 16 april 2007 @ 16:40
Ik ben dol op Lidl
Zwansenmaandag 16 april 2007 @ 16:40
quote:
Op maandag 16 april 2007 14:48 schreef Rewimo het volgende:
Prima gehakt inderdaad, niks mis mee.

Ook met de bapao-broodjes (Kassa!) kwamen de Aldi en de Lidl als beste uit de test.
Omdat ze dan ook kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding. Heeft niet veel te maken welke nu eigenlijk lekkerder is.
Pietverdrietmaandag 16 april 2007 @ 16:42
Groene Weg eco slagers niet getest? Die waren een paar jaar geleden nog verschrikkelijk laag geeindigt omdat er paardenvlees in het rundergehakt zat..
SHEmaandag 16 april 2007 @ 16:43
quote:
Op maandag 16 april 2007 16:40 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Omdat ze dan ook kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding. Heeft niet veel te maken welke nu eigenlijk lekkerder is.
Nu is er aan bapao weinig te verkloten..die vulling is net als bij de frikandel bij voorbaat al vrij dubieus

Zat er maar een Lidl in de buurt, dan zou ik er alles vandaan halen. Helaas moet ik het doen met alleen een AH in de buurt
Patries86maandag 16 april 2007 @ 16:45
ik vind het vlees van de lidl persoonlijk lekkerder dan van de slager of andere supermarkt...
ben blij met de uitslag dat het ook zo is
SHEmaandag 16 april 2007 @ 16:47
Dat is het ook zeker. Ik moet echt even met de auto voor een Lidl, maar voor BBQ's doe ik dat altijd. Het vlees laat geen emmers water vrij, zoals die van de slager/AH EN het smaakt beter.
Ik heb ook nooit echt begrepen waarom de Lidl werd gebombardeerd tot pauper winkel..want om heel eerlijk te zijn hebben ze niet alleen een zeer uitgebreid assortiment, maar zijn sommige produkten echt verreweg beter dan die van de gangbare supermarkten.

Zelfs de verse groenten en fruit zien er top uit, terwijl ik bij de AH regelmatig rot en bederf aantref.
sungaMsunitraMmaandag 16 april 2007 @ 16:47
LIDL
beunkstermaandag 16 april 2007 @ 17:02
quote:
Op maandag 16 april 2007 16:37 schreef schatje het volgende:
Ja hallo? Zegt een woordvoerster van AH. Ik hecht daar niet zoveel waarde aan omdat die verre van objectief is en eigenbelang van het bedrijf nastreeft. Volgens mij werd de bewering van 'vers gehakt uit Afrika' in de uitzending gestaafd door uitlatingen van leveranciers en medewerkers van AH.
Blijft nog steeds staan dat de informatie outdated en het artikel feitelijk onjuist is.
Albert Hein gebruikt op dit moment geen rundvlees meer uit afrika voor zijn gehakt en/of filet americain.
Tevens was dit niet een onderzoek wat gedaan is door de Voedsel en Waren Autoriteit (zoals in het artikel gewoon beweerd wordt, namelijk Keuringsdienst van Waren) maar door het tv-programma Keuringsdienst van Waarde. Dat is net zoiets als zeggen dat uit politieonderzoek blijkt dat jantje pietje heeft opgelicht terwijl dat feitelijk geconcludeerd is door Peter R. de Vries.
golfermaandag 16 april 2007 @ 17:13
Opvallend hoe vaak de LIDL (en de Aldi) tegenwoordig als beste uit allerlei tests komt.
Ook vaak het geval bij de tests van het programma Kassa.
Pietverdrietmaandag 16 april 2007 @ 17:19
quote:
Op maandag 16 april 2007 17:13 schreef golfer het volgende:
Opvallend hoe vaak de LIDL (en de Aldi) tegenwoordig als beste uit allerlei tests komt.
Ook vaak het geval bij de tests van het programma Kassa.
Dat is al een jaren zo, en niet alleen in NL
beunkstermaandag 16 april 2007 @ 17:21
Dat valt idd wel regelmatig op ja. Ik haal bij de Aldi ook bijvoorbeeld eendenborst en ook wel ossenhaas uit de diepvries en dat is, met inachtneming van het feit dat het uit de diepvries komt en dus nooit zo lekker is als wanneer het echt vers is, echt bijzonder goed.
Als het écht iets bijzonders moet zijn en het ook echt geld mag kosten ga ik het liefst gewoon naar een kleine, goede, plaatselijke slager of poelier. En voor lam gewoon naar de islamitische slager, dat is ideaal.
Pietverdrietmaandag 16 april 2007 @ 17:24
quote:
Op maandag 16 april 2007 17:21 schreef beunkster het volgende:
Dat valt idd wel regelmatig op ja. Ik haal bij de Aldi ook bijvoorbeeld eendenborst en ook wel ossenhaas uit de diepvries en dat is, met inachtneming van het feit dat het uit de diepvries komt en dus nooit zo lekker is als wanneer het echt vers is, echt bijzonder goed.
Als het écht iets bijzonders moet zijn en het ook echt geld mag kosten ga ik het liefst gewoon naar een kleine, goede, plaatselijke slager of poelier. En voor lam gewoon naar de islamitische slager, dat is ideaal.
Vind het alleen kut dat de Aldi NL het meeste vlees in de diepvries al gemarineerd heeft.
Adelantemaandag 16 april 2007 @ 17:26
Ik blijf toch naar m'n echte slager gaan voor alle vlees (vleeswaren wel van de supers).
haaahahamaandag 16 april 2007 @ 17:27
Ik haal de zalm weg bij de lidl. Lekker man!
En de oranje natte doekjes, die gebruik ik ook. En oja, de aardappelpartjes met schil
beunkstermaandag 16 april 2007 @ 17:30
quote:
Op maandag 16 april 2007 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vind het alleen kut dat de Aldi NL het meeste vlees in de diepvries al gemarineerd heeft.
Dat is gelukkig met de ossehaas, de hertebiefstuk en de eend niet het geval. Met het lamsvlees helaas wel
Okselmaandag 16 april 2007 @ 17:35
Dat lamsvlees uit de vriezer op een stokje, en op de BBQ. Was erg fijn.
Isabeaumaandag 16 april 2007 @ 17:37
quote:
Op maandag 16 april 2007 17:13 schreef golfer het volgende:
Opvallend hoe vaak de LIDL (en de Aldi) tegenwoordig als beste uit allerlei tests komt.
Ook vaak het geval bij de tests van het programma Kassa.
Is al langer zo. Ik herinner me nog een champagnetest met champagnekenners waarbij de goedkoopste fles van de Aldi als winnaar uit de bus kwam.
LENUSmaandag 16 april 2007 @ 17:55
Aldi en Lidl prima winkels en ik kom er al jaren. Het probleem is dat ze 90% van alle spullen hebben. Je mist altijd die 10% die een AH wel heeft.
Mirjammaandag 16 april 2007 @ 17:57
quote:
Op maandag 16 april 2007 17:37 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Is al langer zo. Ik herinner me nog een champagnetest met champagnekenners waarbij de goedkoopste fles van de Aldi als winnaar uit de bus kwam.
de panda pindakaas van de aldi is ook de lekkerste
littledrummergirlmaandag 16 april 2007 @ 17:59
quote:
Op maandag 16 april 2007 17:55 schreef LENUS het volgende:
Aldi en Lidl prima winkels en ik kom er al jaren. Het probleem is dat ze 90% van alle spullen hebben. Je mist altijd die 10% die een AH wel heeft.
dat heb ik inderdaad ook, ik haal er altijd tassen vol, maar moet dan toch nog even naar een grotere winkel voor wat extra dingen
LENUSmaandag 16 april 2007 @ 18:00
quote:
Op maandag 16 april 2007 17:57 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

de panda pindakaas van de aldi is ook de lekkerste
En de toetjes banaan en vanille met een apart bakje spikkels. Daarnaast is ook de Golden ShowerPower, Tiramisu, groeten & fruit zeer puik
Nirakmaandag 16 april 2007 @ 18:26
Het is heerlijk boodschappen doen bij de lidl. Je kar vol laaien en nog geen 50 euro kwijt.. Maar afgelopen weekend bij de c1000 even met vrienden wat voor de bbq gehaald voor 4 personen en dus ook gewoon 50 euro kwijt :S
De volgende keer dus weer gewoon naar de lidl! Gewoon goed en goedkoop!
go Lidl
Okselmaandag 16 april 2007 @ 19:10
Overigens is het bullshit dat alles lekker is van de Lidl. Brood is ranzig. De wijnen, tja.. allemaal zo makkelijk dat iedereen ze lust. Ze smaken allemaal nogal chemisch. De Ice T is echt te ranzig voor woorden. Groente is okay, maar fruit is vaak smaakloos (mandarijntjes). Spareribs zijn ook érg vies trouwens. Tomaten zijn ook zo smaakloos als de pest.

Topproducten: blauw/rood schimmelkaas. Afbakciabatta's. Sommige vleeswaren. Chunky's (aardappelpartjes) zijn okay. Die bevroren kippen zijn ook best te doen. Kip zowiezo wel daar.

Conclusie; veel goede producten, helemaal voor de prijs.

-knip-

[ Bericht 20% gewijzigd door Isabeau op 16-04-2007 21:45:04 (racistische uitspraken) ]
haaahahamaandag 16 april 2007 @ 19:25
quote:
Op maandag 16 april 2007 19:10 schreef Oksel het volgende:
-knip-
Zo, fijne vent!

[ Bericht 32% gewijzigd door Isabeau op 16-04-2007 21:45:42 ]
Rewimomaandag 16 april 2007 @ 19:35
quote:
Op maandag 16 april 2007 16:40 schreef Zwansen het volgende:
Omdat ze dan ook kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding. Heeft niet veel te maken welke nu eigenlijk lekkerder is.
Ik begreep uit de uitzending dat die van de Aldi alom het lekkerst werd gevonden.
conlechemaandag 16 april 2007 @ 19:37
quote:
Op maandag 16 april 2007 19:10 schreef Oksel het volgende:
Overigens is het bullshit dat alles lekker is van de Lidl. Brood is ranzig. De wijnen, tja.. allemaal zo makkelijk dat iedereen ze lust. Ze smaken allemaal nogal chemisch. De Ice T is echt te ranzig voor woorden. Groente is okay, maar fruit is vaak smaakloos (mandarijntjes). Spareribs zijn ook érg vies trouwens. Tomaten zijn ook zo smaakloos als de pest.

Topproducten: blauw/rood schimmelkaas. Afbakciabatta's. Sommige vleeswaren. Chunky's (aardappelpartjes) zijn okay. Die bevroren kippen zijn ook best te doen. Kip zowiezo wel daar.

Conclusie; veel goede producten, helemaal voor de prijs. Sommige dingen zijn echt te goedkoop, en zo smaken ze ook.
-knip-
He, ga je lekker, viezerik. Dat hoef ik hier niet te horen, ben je nou helemaal gek geworden!

[ Bericht 10% gewijzigd door Isabeau op 16-04-2007 21:46:04 ]
Mekimaandag 16 april 2007 @ 21:36
Dit is een complot

geloof er niet in
Mekimaandag 16 april 2007 @ 21:36


[ Bericht 100% gewijzigd door Isabeau op 16-04-2007 21:59:19 (Dat is wel heel erg offtopic, Meki) ]
VeX-maandag 16 april 2007 @ 21:52
Ik zou juist denken dat het gehakt van de keurslager het beste uit de test zou komen.

Ik heb het niet zo op Lidl en ik ben onaangenaam verrast over de dingen die ik over AH lees. We hadden van de week 2 bakken gehakt bij AH gehaald, maar nu blijkt dat ook weer ondermaats te zijn.
Okselmaandag 16 april 2007 @ 22:00


[ Bericht 100% gewijzigd door Isabeau op 16-04-2007 22:01:28 (:W) ]
Rapaillemaandag 16 april 2007 @ 22:01
Ach, ook de Lidl verkoopt een hoop troep. Albert Heijn verkoopt een hoop troep, maar heeft meer dingen in het assortiment dus heb je meer alternatieven. Ook winkelt de AH een stuk prettiger

Dit is toevallig wel goed getest, dus toch maar een keer uitprobereren.
justmattiemaandag 16 april 2007 @ 22:04
maar de beste slagerij staat weer in Leeuwarden
rashudomaandag 16 april 2007 @ 23:04
Ik kan me op zich ook wel voorstellen dat een slager zich niet zo concentreert op de kwaliteit van z'n gehakt als op andere producten.
Mylenemaandag 16 april 2007 @ 23:23
quote:
Op maandag 16 april 2007 21:52 schreef VeX- het volgende:

Ik heb het niet zo op Lidl en ik ben onaangenaam verrast over de dingen die ik over AH lees. We hadden van de week 2 bakken gehakt bij AH gehaald, maar nu blijkt dat ook weer ondermaats te zijn.
Sinds de uitzending van de 'Keuringdienst van Waren' koop ik geen vlees meer bij AH. Dat het zo slecht scoort verbaast mij ook niet.

[ Bericht 1% gewijzigd door Mylene op 16-04-2007 23:35:30 ]
beunkstermaandag 16 april 2007 @ 23:39
quote:
Op maandag 16 april 2007 23:04 schreef rashudo het volgende:
Ik kan me op zich ook wel voorstellen dat een slager zich niet zo concentreert op de kwaliteit van z'n gehakt als op andere producten.
Ik absoluut niet. Dan ben je geen goede slager namelijk. Want álle producten zijn van belang, niet alleen de betere producten. Zeker bij de hardlopers als gehakt is de kwaliteit juist wél van belang dus dan zou het dom zijn als een slager daar minder aandacht aan besteed.

Overigens zijn er voor de verschillende benamingen voor gehakt ook eisen die aan het vetpercentage gehangen worden. Dus als je ergens mager rundergehakt koopt, zit er in beginsel overal maximaal 15% vet in. Als dat niet het geval is, voldoet het niet aan de wettelijke vereisten. En hier controleert de VWA wel regelmatig en ook vrij strikt op.
beunkstermaandag 16 april 2007 @ 23:41
quote:
Op maandag 16 april 2007 23:23 schreef schatje het volgende:

[..]

Sinds de uitzending van de 'Keuringdienst van Waren' koop ik geen vlees meer bij AH. Dat het zo slecht scoort verbaast mij ook niet.
Dat is allemaal leuk en aardig maar dat is wel verouderde informatie.
Bovendien heet het programma Keuringsdienst van Waarde en door de naam 'Keuringsdienst van Waren' te gebruiken zet je mensen op het verkeerde been.
golfermaandag 16 april 2007 @ 23:57
Het is dat we er geen 1 in de buurt hebben (Bloemendaal valt blijkbaar niet in hun doelgroep.. ) maar sommige producten zijn dus echt goed.
Rewimodinsdag 17 april 2007 @ 07:13
IJmuiden en Schalkwijk, is best te doen hoor, zo eens in de paar weken

Ik woon aan de andere kant van de spoorbomen
tonksdinsdag 17 april 2007 @ 07:14
quote:
Ook met de bapao-broodjes (Kassa!) kwamen de Aldi en de Lidl als beste uit de test.
Pietverdrietdinsdag 17 april 2007 @ 08:50
quote:
Op maandag 16 april 2007 23:57 schreef golfer het volgende:
Het is dat we er geen 1 in de buurt hebben (Bloemendaal valt blijkbaar niet in hun doelgroep.. ) maar sommige producten zijn dus echt goed.
Euh, Golfer, ik dacht dat jij nog niet dood over het hek wou hangen bij een aldi?
Rewimodinsdag 17 april 2007 @ 08:59
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 08:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Euh, Golfer, ik dacht dat jij nog niet dood over het hek wou hangen bij een aldi?
Lidl is kennelijk wèl van Bloemendaalse klasse
Klonkdinsdag 17 april 2007 @ 09:04
En met een paar tassen van AH is de schande voor de buurt ook een stuk minder
Pietverdrietdinsdag 17 april 2007 @ 10:08
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 09:04 schreef Klonk het volgende:
En met een paar tassen van AH is de schande voor de buurt ook een stuk minder
Vergeet de keurslager plastic tas voor het vlees niet.
Mylenedinsdag 17 april 2007 @ 11:08
quote:
Op maandag 16 april 2007 23:41 schreef beunkster het volgende:

[..]

Bovendien heet het programma Keuringsdienst van Waarde en door de naam 'Keuringsdienst van Waren' te gebruiken zet je mensen op het verkeerde been.
Ja, daar heb je gelijk in .

En wat betreft veroudere informatie. Waarom zou ik een woordvoerster van AH geloven als leveranciers van het vlees wat anders zeggen? Recentelijk ook nog het Halal vlees dat volgens een persverklaring van AH wel verdoofd wordt geslacht terwijl een leverancier tegenover een medewerker van Radar zei dat het niet het geval was.
cinnamongirldinsdag 17 april 2007 @ 11:12
De Lidl verse varkenshaas is ook super, en kost maar 5 euro per kilo.
Slager kost het dubbele en andere supermarkten zitten ertussenin qua prijs.
cinnamongirldinsdag 17 april 2007 @ 11:15
En over het vlees bij de Albert Heijn: sinds ik de verpakkingen eens goed heb bekeken, koop ik sommige vleesproducten niet meer.
Zo bevatten de tartaartjes en de hamburgers maar 92% rundvlees. De rest is dus dextrose, kruiden en andere meuk.
beunksterdinsdag 17 april 2007 @ 15:15
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 11:08 schreef schatje het volgende:
En wat betreft veroudere informatie. Waarom zou ik een woordvoerster van AH geloven als leveranciers van het vlees wat anders zeggen? Recentelijk ook nog het Halal vlees dat volgens een persverklaring van AH wel verdoofd wordt geslacht terwijl een leverancier tegenover een medewerker van Radar zei dat het niet het geval was.
Dat verhaal van die woordvoerster is een verhaal van 4 mei 2006 waarin werd toegegeven dat ze wel dat vlees gebruikt hebben maar er dus mee gestopt zijn. De uitzending was in 2004 en het door jou gequote bericht was (als ik het goed onthouden heb) uit 2005
jellyrosedinsdag 17 april 2007 @ 17:10
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 11:15 schreef cinnamongirl het volgende:
Zo bevatten de tartaartjes en de hamburgers maar 92% rundvlees. De rest is dus dextrose, kruiden en andere meuk.
Maar die AH hamburgers zijn wel heel erg lekker

Overigens snap ik dit niet:
quote:
C1000, traditioneel gezien sterk in vlees, scoort een 22ste plaats (eindcijfer 6,9)
Als er één winkel is die standaard allerlei vleessappen, open verpakkingen en verrot vlees in de vitrines heeft liggen dan is het de C1000 wel.. yuck
Pietverdrietdinsdag 17 april 2007 @ 17:34
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 17:10 schreef jellyrose het volgende:

Als er één winkel is die standaard allerlei vleessappen, open verpakkingen en verrot vlees in de vitrines heeft liggen dan is het de C1000 wel.. yuck
Denk dat dit per C1000 dan nogal verschilt want bij de C 1000 waar ik nog wel eens kwam hadden prachtig vlees, vooral de vette runderlappen.
ColdFeetdinsdag 17 april 2007 @ 20:03
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 17:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Denk dat dit per C1000 dan nogal verschilt want bij de C 1000 waar ik nog wel eens kwam hadden prachtig vlees, vooral de vette runderlappen.
Goh, ik ben juist een paar weken geleden gestopt met het eten van gehakt van de c1000, omdat er zo'n vieze zurige lucht vanaf komt als je het bakt...
Ik eet nu of gehakt van slager Dungelman (scoort altijd erg hoog in tests) of biologisch van de AH. Dat ruikt tenminste naar
boriszdinsdag 17 april 2007 @ 20:24
Lidl heeft prima spullen, doen er regelmatig boodschappen
Syrenadinsdag 17 april 2007 @ 20:43
Hun kipfilet is ook prima. De gewone en de gemarineerde versie
lucky_birdiedinsdag 17 april 2007 @ 21:30
wc papier van de lidl!
Had daarna weer page gekocht, maar dat voelt nu echt als schuurpapier!

en de pizza's van de lidl zijn ook best eetbaar ..en de flesjes water (6 voor 65 cent.. daar kun je over het algemeen nog geen fles spa blauw voor kopen! )
Zij-en-Hijwoensdag 18 april 2007 @ 10:12
Het gehakt van de LIDL is idd okee..

Wat ook erg lekker is zijn de verse (varkens)schnitzels. Thuis nog even paneren en je hebt echt een heerlijk stuk vlees op je bord..
Ik ben absoluut geen fan van varkensvlees, maar die schnitzels zijn
Zelvavrijdag 20 april 2007 @ 00:47
quote:
Op maandag 16 april 2007 16:08 schreef beunkster het volgende:
Zie ook dit artikel: http://www.meatandmeal.nl(...)es-uit-botswana.html
quote:
Dit vanwege een schaarste aan vlees in het Afrikaanse land. 'Het vlees gaat nu naar de lokale bevolking', aldus Mes.
Yeah right . Dikke bullshit dus.
Dalevrijdag 20 april 2007 @ 18:18
quote:
Op maandag 16 april 2007 14:55 schreef schatje het volgende:

[..]


[..]

bron

Ze mengen hier in Nederland vet toe omdat het vlees te mager is.
Nee
Ze voegen het toe omdat in nederland gehakt een bepaald maximum vet mag bevatten. Ze voegen het tot max toe omdat vet nu eenmaal cheaper is dan vlees.
du_kevrijdag 20 april 2007 @ 18:55
quote:
Op maandag 16 april 2007 16:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Groene Weg eco slagers niet getest? Die waren een paar jaar geleden nog verschrikkelijk laag geeindigt omdat er paardenvlees in het rundergehakt zat..
Die in Groningen een mager 6 je http://www.ad.nl/gehakttest/?plaatsnaam=Groningen. Je kan hier http://www.ad.nl/gehakttest/ de resultaten bekijken.

De aldi kwam overigens vrij slecht uit de test een 4.4
Isabeauvrijdag 20 april 2007 @ 20:03
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 18:55 schreef du_ke het volgende:

De aldi kwam overigens vrij slecht uit de test een 4.4
Ik heb ook nog maar 1x gehakt bij de Aldi gehaald en dat was niet voor herhaling vatbaar.
Fratzzaterdag 21 april 2007 @ 00:36
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 17:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Denk dat dit per C1000 dan nogal verschilt want bij de C 1000 waar ik nog wel eens kwam hadden prachtig vlees, vooral de vette runderlappen.
C1000 winkels hebben meestal een eigen winkelslager in dienst en die bepaald waar hij vlees inkoopt en waar hij het verwerkt. het is dus per winkel verschillend hoe de kwaliteit is. je kan echte ouderwetse vaklui treffen maar ook slagers die alles kant en klaar inkomen en gewoon alles alleen maar op schaaltjes leggen.
MinderMutsigzaterdag 21 april 2007 @ 00:57
Hmmm toen de Lidl pas het gehakt in het assortiment had heb ik het een keer geprobeerd maar toen vond ik het echt ranzig. Toch nog maar eens een poging wagen dan.
Ik kom weinig in de supermarkt, ik haal eigenlijk alles van de markt, maar de Aldi en de Lidl zijn best OK met een aantal produkten.
LadyLovelyLocksvrijdag 27 april 2007 @ 00:33
Ik gebruik het gehakt van de Lidl al zowat sinds ze het zijn gaan verkopen en het viel me gelijk op dat er bij het bakken altijd veel minder vet uit kwam. Die testuitslag verbaast me dus ook niets.

Dat eeuwige verhaal over de Ah en het vlees uit Botswana... wie zegt er dat het slecht vlees is puur en alleen omdat het uit Afrika komt en omdat het ingevroren geweest is ? Niets mis met goed ingevroren waar wat mij betreft. En wie zegt er dat andere supermarkten/slagers al hun vlees uit Nederland halen ?
Originele_Naamvrijdag 27 april 2007 @ 00:41
zo dat wist ik effe niet
ga maar aan de lidl ice tea
iggy_in_the_housevrijdag 27 april 2007 @ 14:13
Ik ga graag naar de Aldi voor vele boodschappen, het is inderdaad jammer dat ze niet alles hebben. Sommige dingen hebben zij ook weer minder dan de gewone supermarkt. Maar dat is bij iedereen zo. Het vlees kun je zoals gezegd in de diepvries kopen (gemarineerd) maar ze hebben ook veel vers vlees in de koeling, en dat is ook goed te doen.
Mirjamvrijdag 27 april 2007 @ 14:32
quote:
Op vrijdag 27 april 2007 14:13 schreef iggy_in_the_house het volgende:
Ik ga graag naar de Aldi voor vele boodschappen, het is inderdaad jammer dat ze niet alles hebben. Sommige dingen hebben zij ook weer minder dan de gewone supermarkt. Maar dat is bij iedereen zo. Het vlees kun je zoals gezegd in de diepvries kopen (gemarineerd) maar ze hebben ook veel vers vlees in de koeling, en dat is ook goed te doen.
dit topic gaat over de lidl
Tourniquetzaterdag 28 april 2007 @ 01:12
Ik haal gehakt meestal bij Hoogvliet (nr. 4 in de test) en het valt me op dat deze met ¤ 2,98 per kilo wel heel goedkoop is. Ook zelfs goedkoper dan de Lidl (¤ 4,18 /kilo).
Fastmattizaterdag 28 april 2007 @ 17:03
Gehakt is sowieso niet te eten
Foo_niksmaandag 30 april 2007 @ 18:50
quote:
Op maandag 16 april 2007 18:00 schreef LENUS het volgende:

[..]

En de toetjes banaan en vanille met een apart bakje spikkels. Daarnaast is ook de Golden ShowerPower, Tiramisu, groeten & fruit zeer puik
Golden ShowerPower ,tsja
Zelvamaandag 30 april 2007 @ 22:09
quote:
Op vrijdag 27 april 2007 00:33 schreef LadyLovelyLocks het volgende:
Dat eeuwige verhaal over de Ah en het vlees uit Botswana... wie zegt er dat het slecht vlees is puur en alleen omdat het uit Afrika komt en omdat het ingevroren geweest is ? Niets mis met goed ingevroren waar wat mij betreft. En wie zegt er dat andere supermarkten/slagers al hun vlees uit Nederland halen ?
De Keuringsdienst van Waarde klaagde dan ook niet over de kwaliteit van het vlees, maar wel dat a) het als vers werd aangeprezen terwijl het dus al maanden in de diepvries kan hebben gelegen, b) niet op het etiket stond waar het vandaan kwam en de AH dat ook niet wilde doen met een of ander lulsmoesje dat dat zogenaamd niet mogelijk zou zijn.
LadyLovelyLocksdinsdag 1 mei 2007 @ 11:37
quote:
Op maandag 30 april 2007 22:09 schreef Zelva het volgende:

[..]

De Keuringsdienst van Waarde klaagde dan ook niet over de kwaliteit van het vlees, maar wel dat a) het als vers werd aangeprezen terwijl het dus al maanden in de diepvries kan hebben gelegen, b) niet op het etiket stond waar het vandaan kwam en de AH dat ook niet wilde doen met een of ander lulsmoesje dat dat zogenaamd niet mogelijk zou zijn.
Ik heb het ook helemaal niet over de keuringsdienst van Waarde, ik vond die aflevering prachtig. Ik heb het over de mensen die maar eeuwig dit verhaal als een oude ingevroren koe uit Botswana uit de sloot halen en dan doen alsof de kwaliteit zowat levensbedriegend slecht is ofzo.
SilverGundinsdag 1 mei 2007 @ 15:13
quote:
Op maandag 16 april 2007 19:10 schreef Oksel het volgende:
Overigens is het bullshit dat alles lekker is van de Lidl. Brood is ranzig. De wijnen, tja.. allemaal zo makkelijk dat iedereen ze lust. Ze smaken allemaal nogal chemisch. De Ice T is echt te ranzig voor woorden. Groente is okay, maar fruit is vaak smaakloos (mandarijntjes). Spareribs zijn ook érg vies trouwens. Tomaten zijn ook zo smaakloos als de pest.
Ik ken alleen het tijgerbrood van de Lidl, maar daar is helemaal niks mis mee. Altijd vers en smaakvol en blijft dat ook erg lang. Prima brood, helemáál vergeleken met wat je in andere supermarkten voor dezelfde prijs krijgt (79 cent). De ijsthee vind ik ook prima te drinken, maar daarbij heb ik niet echt referentiemateriaal
crohntjemaandag 7 mei 2007 @ 15:42
Ik heb gisteren een heerlijk wit wijntje geslobberd uit een pak van de Lidl...was niets mis mee. Ideaal voor een drukke verjaardag. Heb me wel eens suf betaald aan flessen bij Albert en die was ook niet super van smaak

Verder vraag ik me af; hoe is de shoarma van de Lidl? Als je die van AH bakt druipt het vet nog uit je broodje erg ranzig.
#ANONIEMmaandag 7 mei 2007 @ 18:06
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 11:12 schreef cinnamongirl het volgende:
De Lidl verse varkenshaas is ook super, en kost maar 5 euro per kilo.
Slager kost het dubbele en andere supermarkten zitten ertussenin qua prijs.
5 euro per kilo maar????
Erosjuhhhmaandag 7 mei 2007 @ 18:13
quote:
Op maandag 7 mei 2007 18:06 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

5 euro per kilo maar????
per halve kilo, bij de aldi ook voor die prijs een halve kilo. zo goedkoop kun je het nie krijgen hoor voor 5 euro per kilo.
#ANONIEMmaandag 7 mei 2007 @ 18:16
quote:
Op maandag 7 mei 2007 18:13 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

per halve kilo, bij de aldi ook voor die prijs een halve kilo. zo goedkoop kun je het nie krijgen hoor voor 5 euro per kilo.
dacht al vond ut ook wel erg goedkoop .
Little_Acorndinsdag 8 mei 2007 @ 13:57
oe, de kipschnitzels van de Lidl zijn ook heel lekker en zeer knapperig!
Qweadinsdag 8 mei 2007 @ 15:44
misschien ligt het aan mij, maar het enige wat echt lekker van de lidl is, is die kip mild in die zakken. Het gehakt is IMHO helemaaaal niet lekker
sangerdinsdag 8 mei 2007 @ 16:22
Overigens is de uitslag van de test redelijk overtrokken. Zo is er maar 1 Lidl filiaal getest. De ervaring in de slagerswereld leert dat de kwaliteit van dag tot dag kan verschillen.

Niettemin heb je bij de Lidl geen slechte koop. Wel jammer dat de slager bij mij om de hoek niet getest is, was wel benieuwd naar de uitkomst