FOK!forum / Culinesse ą gogo / Lasagne is slap. Hoe verhelp ik dit?
cohenwoensdag 4 april 2007 @ 10:39
Ik maak regelmatig overheerlijke lasagne. Alleen is er 1 probleempje: Als ik de lasagna uit de oven haal en opdien, dan is deze heel erg slap. Ik wil de lasagne liever wat steviger hebben, zodat je het echt in een vierkantje kan opscheppen zonder dat de saus overal tussenuit loopt. Hoe kan ik de lasagne wat steviger krijgen??
veldmuiswoensdag 4 april 2007 @ 10:39
bindmiddel toevoegen
minkuukelwoensdag 4 april 2007 @ 10:42
*mompelt iets over viagra toevoegen*
Lienekienwoensdag 4 april 2007 @ 10:42
Laat de lasagne na het uit de oven halen eerst even 5 minuten op het aanrecht afkoelen. Je zult zien dat het probleem dan goeddeels verholpen is.
cohenwoensdag 4 april 2007 @ 10:54
quote:
Op woensdag 4 april 2007 10:42 schreef Lienekien het volgende:
Laat de lasagne na het uit de oven halen eerst even 5 minuten op het aanrecht afkoelen. Je zult zien dat het probleem dan goeddeels verholpen is.
is de lasagane dan nog wel warm genoeg om te eten?
veldmuiswoensdag 4 april 2007 @ 10:55
quote:
Op woensdag 4 april 2007 10:54 schreef cohen het volgende:

[..]

is de lasagane dan nog wel warm genoeg om te eten?
Als je aanrecht geen kookeiland is wat bij IJsland hoort wel hoor.
Sneverwoensdag 4 april 2007 @ 11:09
Viagra!
cohenwoensdag 4 april 2007 @ 11:16
quote:
Op woensdag 4 april 2007 11:09 schreef Snever het volgende:
Viagra!
goeie grap.......

als je 3 bent
Mirjamwoensdag 4 april 2007 @ 11:17
quote:
Op woensdag 4 april 2007 10:54 schreef cohen het volgende:

[..]

is de lasagane dan nog wel warm genoeg om te eten?
ja, lasagne is altijd loeiheet als het uit de oven komt, dus dat moet geen probleem zijn
cohenwoensdag 4 april 2007 @ 11:18
dat is waar, ik laat m wel ff afkoelen dan
veldmuiswoensdag 4 april 2007 @ 11:20
quote:
Op woensdag 4 april 2007 11:18 schreef cohen het volgende:
dat is waar, ik laat m wel ff afkoelen dan
Mij geloofde je zeker niet .
GreatWhiteSilencewoensdag 4 april 2007 @ 11:21
quote:
Op woensdag 4 april 2007 11:20 schreef veldmuis het volgende:

[..]

Mij geloofde je zeker niet .
Wie gelooft jou wel dan?
Iced_Lipswoensdag 4 april 2007 @ 11:23
Afkoelen is een must!

Maar als je veel groente in de lasagne stopt, moet je wat minder water toevoegen.

0,5l melk + 0,5l water -> 0,5l melk + 0,3l water
pchewoensdag 4 april 2007 @ 11:25
ja zoals Iced_Lips al zegt, gooi er eens wat groente bij zorgt voor wat extra stevigheid is daarnaast ook erg lekker
cohenwoensdag 4 april 2007 @ 11:25
Maar ik doe geen groenten in de lasagne, behalve een teentje knoflook en 2 uien

En nee veldmuis, tuurlijk geloof ik jou niet. Ik krijg trouwens een bic mag van je nog!
SHEwoensdag 4 april 2007 @ 11:25
En sowieso de bladeren niet zo lang koken.
Lasagnebladeren zijn pasta; en moet je voor stevigheid en bite al dente garen.
NT-T.BartManwoensdag 4 april 2007 @ 11:25
quote:
Op woensdag 4 april 2007 10:39 schreef veldmuis het volgende:
bindmiddel toevoegen


TS, wat is de verhouding tussen de bladen en de saus? Zelf maak ik lasagne met veel bladen waar steeds een minimaal laagje saus tussen zit. Op die manier kan je een 'hoge' lasagne maken die tóch stevig is!
veldmuiswoensdag 4 april 2007 @ 11:27
quote:
Op woensdag 4 april 2007 11:25 schreef cohen het volgende:

En nee veldmuis, tuurlijk geloof ik jou niet. Ik krijg trouwens een bic mag van je nog!
:S
FloggingMollywoensdag 4 april 2007 @ 15:33
quote:
Op woensdag 4 april 2007 11:25 schreef SHE het volgende:
En sowieso de bladeren niet zo lang koken.
Lasagnebladeren zijn pasta; en moet je voor stevigheid en bite al dente garen.
Of niet koken, dat is makkelijker en ze nemen vocht op uit de saus zodat deze dikker en dus steviger wordt.
SHEwoensdag 4 april 2007 @ 16:31
Ik kook ze nooit vooraf, gaan altijd rauw in de schaal.
Ik haal namelijk de saus en bechamel gloeiend heet van het vuur; dus de garing begint al als ik ga stapelen.
De rest doet de oven.
ColdFeetwoensdag 4 april 2007 @ 16:47
quote:
Op woensdag 4 april 2007 16:31 schreef SHE het volgende:
Ik kook ze nooit vooraf, gaan altijd rauw in de schaal.
Ik haal namelijk de saus en bechamel gloeiend heet van het vuur; dus de garing begint al als ik ga stapelen.
De rest doet de oven.
Gebruik je verse pasta of prefab? Ik kook verse altijd wel even voor, maar prefab kun je er zo ingooien.
Dauthidonderdag 12 april 2007 @ 13:28
Het probleem begint al bij je bolognese saus, die moet heel droog zijn. en der mogen ook geen grote stukken groentes in zitten alles fijn snijden..

Ik zou je aanraden Made in Italy van Giorgio Locatelli te lezen. daarin wordt precies dit onderwerp behandelt, vertel hoe italiaanse kinderen in huilen uit barsten als hun lasagne niet stevig is en uitelkaar glijdt.
Ik zal vanavond ff het boek erbij pakken.
Sportbackdonderdag 12 april 2007 @ 22:53
Hoeveel lagen pasta gebruik je?
oddmanvrijdag 13 april 2007 @ 13:13
quote:
Op woensdag 4 april 2007 16:31 schreef SHE het volgende:
Ik kook ze nooit vooraf, gaan altijd rauw in de schaal.
Ik haal namelijk de saus en bechamel gloeiend heet van het vuur; dus de garing begint al als ik ga stapelen.
De rest doet de oven.
QFT.
deloresvrijdag 13 april 2007 @ 16:36
quote:
Op donderdag 12 april 2007 13:28 schreef Dauthi het volgende: Het probleem begint al bij je bolognese saus, die moet heel droog zijn. en der mogen ook geen grote stukken groentes in zitten alles fijn snijden..
Datte dus. Saus goed laten indikken. Ik laat 'm altijd 2 uur op een heeeel laag vuur pruttelen, dat geeft ten eerste een fantastische smaak (alles lekker ingetrokken), en een optimale consistentie.
En dan als je de lasagne opbouwt, echt dunne sauslaagjes maken die je goed uitsmeert over de lasagnebladen.

Damn, ik krijg gewoon honger als ik dit typ zin in lasagne!