abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_47996371
Ik maak regelmatig overheerlijke lasagne. Alleen is er 1 probleempje: Als ik de lasagna uit de oven haal en opdien, dan is deze heel erg slap. Ik wil de lasagne liever wat steviger hebben, zodat je het echt in een vierkantje kan opscheppen zonder dat de saus overal tussenuit loopt. Hoe kan ik de lasagne wat steviger krijgen??
wie zaait zal oogsten.....
pi_47996395
bindmiddel toevoegen
  woensdag 4 april 2007 @ 10:42:39 #3
81846 minkuukel
Lekker hoorrrr
pi_47996488
*mompelt iets over viagra toevoegen*
Mij mag je er voor wakker maken.
  woensdag 4 april 2007 @ 10:42:50 #4
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_47996497
Laat de lasagne na het uit de oven halen eerst even 5 minuten op het aanrecht afkoelen. Je zult zien dat het probleem dan goeddeels verholpen is.
The love you take is equal to the love you make.
pi_47996873
quote:
Op woensdag 4 april 2007 10:42 schreef Lienekien het volgende:
Laat de lasagne na het uit de oven halen eerst even 5 minuten op het aanrecht afkoelen. Je zult zien dat het probleem dan goeddeels verholpen is.
is de lasagane dan nog wel warm genoeg om te eten?
wie zaait zal oogsten.....
pi_47996910
quote:
Op woensdag 4 april 2007 10:54 schreef cohen het volgende:

[..]

is de lasagane dan nog wel warm genoeg om te eten?
Als je aanrecht geen kookeiland is wat bij IJsland hoort wel hoor.
pi_47997333
Viagra!
pi_47997578
quote:
Op woensdag 4 april 2007 11:09 schreef Snever het volgende:
Viagra!
goeie grap.......

als je 3 bent
wie zaait zal oogsten.....
pi_47997618
quote:
Op woensdag 4 april 2007 10:54 schreef cohen het volgende:

[..]

is de lasagane dan nog wel warm genoeg om te eten?
ja, lasagne is altijd loeiheet als het uit de oven komt, dus dat moet geen probleem zijn
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_47997651
dat is waar, ik laat m wel ff afkoelen dan
wie zaait zal oogsten.....
pi_47997734
quote:
Op woensdag 4 april 2007 11:18 schreef cohen het volgende:
dat is waar, ik laat m wel ff afkoelen dan
Mij geloofde je zeker niet .
  woensdag 4 april 2007 @ 11:21:24 #12
12913 GreatWhiteSilence
Bite me! (Not you, Annicka!)
pi_47997754
quote:
Op woensdag 4 april 2007 11:20 schreef veldmuis het volgende:

[..]

Mij geloofde je zeker niet .
Wie gelooft jou wel dan?
Man, unlike the animals, has never learned that the sole purpose of life is to enjoy it. (Samuel Butler)
pi_47997813
Afkoelen is een must!

Maar als je veel groente in de lasagne stopt, moet je wat minder water toevoegen.

0,5l melk + 0,5l water -> 0,5l melk + 0,3l water
Wij hebben de juridische vrijheid om te zeggen wat we denken maar we hebben de morele verplichting om na te denken over hetgeen wat we zeggen!
  woensdag 4 april 2007 @ 11:25:23 #14
68411 pche
Pepterreur
pi_47997880
ja zoals Iced_Lips al zegt, gooi er eens wat groente bij zorgt voor wat extra stevigheid is daarnaast ook erg lekker
Hertz addict 2 the max
pi_47997890
Maar ik doe geen groenten in de lasagne, behalve een teentje knoflook en 2 uien

En nee veldmuis, tuurlijk geloof ik jou niet. Ik krijg trouwens een bic mag van je nog!
wie zaait zal oogsten.....
  woensdag 4 april 2007 @ 11:25:40 #16
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47997892
En sowieso de bladeren niet zo lang koken.
Lasagnebladeren zijn pasta; en moet je voor stevigheid en bite al dente garen.
  woensdag 4 april 2007 @ 11:25:51 #17
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_47997899
quote:
Op woensdag 4 april 2007 10:39 schreef veldmuis het volgende:
bindmiddel toevoegen


TS, wat is de verhouding tussen de bladen en de saus? Zelf maak ik lasagne met veel bladen waar steeds een minimaal laagje saus tussen zit. Op die manier kan je een 'hoge' lasagne maken die tóch stevig is!
pi_47997966
quote:
Op woensdag 4 april 2007 11:25 schreef cohen het volgende:

En nee veldmuis, tuurlijk geloof ik jou niet. Ik krijg trouwens een bic mag van je nog!
:S
pi_48006582
quote:
Op woensdag 4 april 2007 11:25 schreef SHE het volgende:
En sowieso de bladeren niet zo lang koken.
Lasagnebladeren zijn pasta; en moet je voor stevigheid en bite al dente garen.
Of niet koken, dat is makkelijker en ze nemen vocht op uit de saus zodat deze dikker en dus steviger wordt.
  woensdag 4 april 2007 @ 16:31:49 #20
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48008872
Ik kook ze nooit vooraf, gaan altijd rauw in de schaal.
Ik haal namelijk de saus en bechamel gloeiend heet van het vuur; dus de garing begint al als ik ga stapelen.
De rest doet de oven.
pi_48009540
quote:
Op woensdag 4 april 2007 16:31 schreef SHE het volgende:
Ik kook ze nooit vooraf, gaan altijd rauw in de schaal.
Ik haal namelijk de saus en bechamel gloeiend heet van het vuur; dus de garing begint al als ik ga stapelen.
De rest doet de oven.
Gebruik je verse pasta of prefab? Ik kook verse altijd wel even voor, maar prefab kun je er zo ingooien.
  donderdag 12 april 2007 @ 13:28:08 #22
37887 Dauthi
Progressive
pi_48253858
Het probleem begint al bij je bolognese saus, die moet heel droog zijn. en der mogen ook geen grote stukken groentes in zitten alles fijn snijden..

Ik zou je aanraden Made in Italy van Giorgio Locatelli te lezen. daarin wordt precies dit onderwerp behandelt, vertel hoe italiaanse kinderen in huilen uit barsten als hun lasagne niet stevig is en uitelkaar glijdt.
Ik zal vanavond ff het boek erbij pakken.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_48273930
Hoeveel lagen pasta gebruik je?
  vrijdag 13 april 2007 @ 13:13:13 #24
172358 oddman
Introspecteur
pi_48290031
quote:
Op woensdag 4 april 2007 16:31 schreef SHE het volgende:
Ik kook ze nooit vooraf, gaan altijd rauw in de schaal.
Ik haal namelijk de saus en bechamel gloeiend heet van het vuur; dus de garing begint al als ik ga stapelen.
De rest doet de oven.
QFT.
"The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts."
- Bertrand Russell
pi_48297032
quote:
Op donderdag 12 april 2007 13:28 schreef Dauthi het volgende: Het probleem begint al bij je bolognese saus, die moet heel droog zijn. en der mogen ook geen grote stukken groentes in zitten alles fijn snijden..
Datte dus. Saus goed laten indikken. Ik laat 'm altijd 2 uur op een heeeel laag vuur pruttelen, dat geeft ten eerste een fantastische smaak (alles lekker ingetrokken), en een optimale consistentie.
En dan als je de lasagne opbouwt, echt dunne sauslaagjes maken die je goed uitsmeert over de lasagnebladen.

Damn, ik krijg gewoon honger als ik dit typ zin in lasagne!
I've seen angels fall from blinding heights
but you yourself are nothing so divine - just next in line
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')