abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 5 mei 2008 @ 22:30:44 #201
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_58501187
quote:
Op maandag 5 mei 2008 22:14 schreef gimme.shelter het volgende:

[..]

Maar die houdt wel van spannende seks!! OMG...dat had ik echt niet willen weten....
Toen Van Nieuwkerk over dat interview begon, begon Sjon al te giechelen. Maar toen begon Matthijs over de laatste wensen van zieken om bij hen te mogen eten, want dat had ze ook in het interview verteld kennelijk. Was een raar moment, want op die vraag had Sjonnemans duidelijk níet gerekend!

O en echt, als je ze zo ziet zitten op TV, hij met zijn oranje voetbalshirt ("Sergio heb gewoon heerlijke gerechten!") en zij met haar zonnebank-hoofd, dan geloof je gewoon eigenlijk niet dat ze al jaren een beroemd driesterrenrestaurant runnen!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_58502192
Is Trees haar meisjesnaam niet Veerkamp?
  maandag 5 mei 2008 @ 23:34:55 #203
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_58502694


Maar leuk zijn ze toch wel hè? Ik moet wel telkens vreselijk om ze lachen, maar het is ook een soort van bewondering/vertedering of zo. En dat die twee het dus maar mooi gewoon redden in dat wereldje is top!
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 6 mei 2008 @ 00:37:54 #204
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_58503738
quote:
Op maandag 5 mei 2008 23:34 schreef Duderinnetje het volgende:


Maar leuk zijn ze toch wel hè? Ik moet wel telkens vreselijk om ze lachen, maar het is ook een soort van bewondering/vertedering of zo. En dat die twee het dus maar mooi gewoon redden in dat wereldje is top!
Absoluut.
Hun commerciële drive is dan misschien wat minder ontwikkeld dan koks als Ramsay en Oliver of Den Blijker.
Juist hun puurheid maakt hun leuk.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_58504635
Kan iemand het Volkskrant interview inscannen ? Woon nl. niet in Nederland
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  dinsdag 6 mei 2008 @ 02:11:16 #206
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
  zaterdag 7 juni 2008 @ 18:15:12 #207
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_59198327
Zo, nog 3 kwartier en ik kan aanschiven in De Librije. Heb er zin an!
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
  zondag 8 juni 2008 @ 00:18:47 #208
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_59207703
quote:
Op zaterdag 7 juni 2008 18:15 schreef navvy het volgende:
Zo, nog 3 kwartier en ik kan aanschiven in De Librije. Heb er zin an!
Al uitgenoten/ gegeten?
Wat vond je er van?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 8 juni 2008 @ 01:00:36 #209
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_59208600
Ben net thuis, goed verzadigd, zal morgen verslag doen! Nu ff uitbuiken en EK nieuws kijken.
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
  zondag 8 juni 2008 @ 01:05:17 #210
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_59208704
Ik ben benieuwd navvy! Leuk dat je er bent geweest. Ik ben voornamelijk nieuwsgierig naar de huidige kaart (ja dat kan ik nazoeken, maar geen zin in ).
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 10 juni 2008 @ 21:20:42 #211
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_59288612
Zo, afgelopen zaterdag was het dus weer zover; voor de 2e keer naar De Librije!! Een jaar of 5 geleden al eens geweest en dat beviel errug goed dus had me toen dan ook voorgenomen dit, tevens om budgedtaire redenen, eens in de 5 jaar te doen.

Ik woon vlak bij De Librije dus om 18.55 u. van huis weg en om 19.00 u. kwamen we aanlopen. Aangezien het erg mooi weer was hadden ze een terras met allemaal relaxte loungebanken. We werden verwelkomd, ik met een glas champagne en mijn vriendin een alcoholvrij brouwseltje (ze drinkt geen alcohol). Het voltallige front- office personeel stond buiten, evenals Jonnie en Therese. We kregen de menu- en wijnkaart aangereikt en we konden aan de studie. De mondvermaakjes werden ondertussen ook buiten genuttigd Uiteindelijk een keuze kunnen maken; we kozen beide voor de "Librije's acht keer mini". Ik nam daar een wijnarrangement bij want ik kon niet kiezen uit al die wijnen.

Lange leve copy- paste, hiet het menu:

"Librije’s Acht keer mini"

Nieuwe “vindingen” en een enkele klassieker, in het mini uitgevoerd
Oester, ganzenlever, oloroso room en venkel
Jonge makreel met paprika en koffie
Langoustine, lavendel mayonaise met sinaasappel
Rug, wang, kin en tong van kabeljauw met droge worstbouillon en knolselder
Kalfszwezerik, “kalfsamerican”en kalfstong
Wiede lam met spinazie en mierikswortel
Munster, dadel, uitlekvocht van aardappel en steranijs
Gebrande ananas, chocolade en roze peper ijs
Bloedsinaasappel met mascarpone en dennentoppen

Dit werd vooraf gegaan door de mondvermaakjes:

“Cruditeiten”en kruiderij
Kroepoek van“boleten”
Jonge paksoi met mango en sesamyoghurt
Piccalilly met witte bonen
Krokante kaas met Zwolse mosterd
Pinda, pittige augurk
Zwarte olijf en gebrande paprika
Compôte aubergine met tongkuit

Nu ben ik echt heel slecht in gedetailleerde beschrijvingen dus jullie zullen maar van me aan moeten nemen dat het echt heel bijzonder en lekker was......duh. Elk gerecht was weer een feest en de combinatie van sommige producten erg bijzonder, je vraagt je echt af hoe ze dat verzinnen. De combinatie pinda, pittige augurk was echt een uitschieter........die mogen ze mij per kilo gaan leveren.

Het retaurant zelf kende ik niet meer terug.....ze hebben daar flink zitten verbouwen en het is echt prachtig geworden. Wij zaten op een soort van love-seat in de hoek van het restaurant zodat je mooi overzicht had en alles en iedereen kon bekijken. En naast mekaar zitten en eten is ook wel weer erg gezellig! Tevens is de bediening een stuk professioneler geworden en ze hebben alles goed onder controle.......toen ik naar de wc liep hoorde ik iemand fluisteren in een microfoontje: "tafel 1 naar het toilet". Toen ik terug kwam werd de volgende gang opgediend.......planning & control! Na het eten kregen we een uitgebreide rondleiding in de keuken en hebben we nog even met Therese staan babbelen.

Al met al dus weer een geweldige ervaring met lekker eten in een relaxte sfeer. Over 5 jaar weer!!
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
  dinsdag 10 juni 2008 @ 21:34:10 #212
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_59289069
quote:
Op zondag 8 juni 2008 01:05 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik ben benieuwd navvy! Leuk dat je er bent geweest. Ik ben voornamelijk nieuwsgierig naar de huidige kaart (ja dat kan ik nazoeken, maar geen zin in ).
http://www.librije.com/flashdata/data/documents/nl_menu.pdf

Leuker kunen we het niet maken!
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
  dinsdag 10 juni 2008 @ 22:34:33 #213
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_59291322
En lekkerder lukt ons zelf ook niet
pi_59293965
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 21:20 schreef navvy het volgende:
Tevens is de bediening een stuk professioneler geworden en ze hebben alles goed onder controle.......toen ik naar de wc liep hoorde ik iemand fluisteren in een microfoontje: "tafel 1 naar het toilet". Toen ik terug kwam werd de volgende gang opgediend.......planning & control!
Strak! Daar hou ik ook wel van. Maar ik dacht dat je gasten nooit met tafelnummers mocht aanduiden. Althans dat wordt altijd tegen mij gezegd. (en als het onvermijdelijk is, dan is het nog altijd "de gast van tafel 1".) Maar goed, nu kan ik tenminste zeggen: "In driesterrenrestaurants doen ze het ook" :p
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  dinsdag 10 juni 2008 @ 23:58:18 #215
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_59294340
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 23:43 schreef tim2308 het volgende:

[..]

Strak! Daar hou ik ook wel van. Maar ik dacht dat je gasten nooit met tafelnummers mocht aanduiden. Althans dat wordt altijd tegen mij gezegd. (en als het onvermijdelijk is, dan is het nog altijd "de gast van tafel 1".) Maar goed, nu kan ik tenminste zeggen: "In driesterrenrestaurants doen ze het ook" :p
Kan ook aan mijn achternaam liggen....die spreek je niet makkelijk uit
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
  woensdag 11 juni 2008 @ 00:06:13 #216
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_59294518
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_59295670
Leuk zeg Navvy, ik krijg alweer zo'n zin van die mondvermaakjes en amuses!! Die lounge banken stonden ook buiten toen wij er waren Sweet memories, hè dude

Leuk verslag hoor!
  woensdag 11 juni 2008 @ 01:50:26 #218
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_59295837
quote:
Op woensdag 11 juni 2008 01:29 schreef Bluezz het volgende:
Leuk zeg Navvy, ik krijg alweer zo'n zin van die mondvermaakjes en amuses!! Die lounge banken stonden ook buiten toen wij er waren Sweet memories, hè dude

Leuk verslag hoor!
Ja dat weet ik nog!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_59326050
quote:
Op woensdag 11 juni 2008 01:29 schreef Bluezz het volgende:
Leuk zeg Navvy, ik krijg alweer zo'n zin van die mondvermaakjes en amuses!! Die lounge banken stonden ook buiten toen wij er waren Sweet memories, hè dude

Leuk verslag hoor!
Yum yum, dat was genieten geblazen
  woensdag 25 juni 2008 @ 12:40:13 #220
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_59673589
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 21:20 schreef navvy het volgende:


Lange leve copy- paste, hiet het menu:

"Librije’s Acht keer mini"

Nieuwe “vindingen” en een enkele klassieker, in het mini uitgevoerd
Oester, ganzenlever, oloroso room en venkel


Jonge makreel met paprika en koffie(niet gehad)
Langoustine, lavendel mayonaise met sinaasappel (wij hadden een iets andere samenstelling)

Na de langoustine kregen wij een gerechtje met rode mul;

Rug, wang, kin en tong van kabeljauw met droge worstbouillon en knolselder (Onderkant van het bord vergeten te fotograferen )

Kalfszwezerik, “kalfsamerican”en kalfstong (geen foto van)
Tussendoortje van ocietra kaviaar

Wiede lam met spinazie en mierikswortel

Munster, dadel, uitlekvocht van aardappel en steranijs

Gebrande ananas, chocolade en roze peper ijs

Bloedsinaasappel met mascarpone en dennentoppen

Dit werd vooraf gegaan door de mondvermaakjes:

“Cruditeiten”en kruiderij
Kroepoek van“boleten”

Jonge paksoi met mango en sesamyoghurt
Piccalilly met witte bonen
Krokante kaas met Zwolse mosterd

Pinda, pittige augurk
Zwarte olijf en gebrande paprika
Compôte aubergine met tongkuit

Iets andere amuse, moet even precies opzoeken wat het was..


Ook de echte amuse waren we vergeten te fotograferen, was iig makreel in heel mooie brunoise gesneden met virtuele paprikaballetjes (gemaakt van alginaat)

Wat leuk, ik heb grotendeels hetzelfde menu gehad! Heb bij de gerechten die ik ook heb gehad en foto's van heb gemaakt (niet alles namelijk) even erbij gedaan

Trouwens nog een uitzendinggemist tip, maandag was er een stukje over De Librije bij Netwerk, ging voornamelijk over Therese. Werd overigens wel een foutje gemaakt, ze noemde de chef Stanley (Sidney)
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  woensdag 25 juni 2008 @ 12:44:15 #221
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_59673704
Oh en deze had ik ook nog, de friandises, bij het tweede kopje koffie kregen we weer een nieuwe leisteen met allerlei lekkers, helaas geen foto van

O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_59674536
Oh oh, dat ziet er weer héérlijk librijiaans uit
Mooi
  woensdag 25 juni 2008 @ 20:20:12 #223
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_59685309
He, wat leuk al die foto's! Zo'n avond gaat zo snel dat je niet meer weet wat je allemaal voor je neus hebt gehad.

"Rug, wang, kin en tong van kabeljauw met droge worstbouillon en knolselder (Onderkant van het bord vergeten te fotograferen )"

Ik had niet eens door dat er nog wat onder zat haha
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
  dinsdag 29 juli 2008 @ 23:03:10 #224
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_60431477
Ben wel benieuwd, het is echt bij mij om de hoek....nieuw hotel dan!


'Pure Passie' over nieuw avontuur van ***paar Jonnie en Therese Boer

Klasse hotel toegevoegd aan 'imperium'

Ze runnen driesterren restaurant de Librije, nog een restaurant, een winkel en een gezin. Aan vierentwintig uur per dag hebben Jonnie en Thérèse Boer nu al niet genoeg. Toch wordt er aan het imperium van de topkok en de gastvrouw/sommelier een nieuw avontuur toegevoegd: een klasse hotel. In Pure Passie, vanaf dinsdag 5 augustus bij RTL 4, is te zien hoe het dit echtpaar vergaat bij de totstandkoming van hun nieuwste aanwinst en worden ze gevolgd tijdens hun dagelijkse beslommeringen.

Op een van de mooiste locaties in Zwolle wordt het hotel met restaurant (Librije zusje) en kookatelier gerealiseerd. Het Spinhuis is een oude vrouwengevangenis die van boven naar beneden moet worden verbouwd. Vanaf de sloop tot aan de opening zijn de vorderingen, de frustraties en de mijlpalen te zien. Daarnaast geeft Pure Passie de kijker letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken bij de familie Boer. Twee mensen die op culinair gebied niet alleen in ons land maar ook ver daarbuiten de absolute top hebben bereikt en heel hard werken om dit niveau te behouden. Dat allemaal naast hun gezinsleven met hun twee kinderen, Jimmie en Isabelle.

Het imperium begon in 1996 met De Librije. Een walhalla voor iedereen die van lekker eten houdt. De allermooiste producten met echte smaken vormen de meest fantastische gerechten. De drie Michelinsterren die het restaurant inmiddels heeft, waren nooit een doel op zich voor Jonnie en Thérèse maar zijn verdiend door de eerlijke en gepassioneerde manier waarop zij met hun vak omgaan. Het behalen van deze culinaire Oscars is heel knap maar het behouden ervan nog moeilijker. De verwachtingen zijn hoog en elke dag weer moet er een topprestatie worden geleverd. Niet alleen in de keuken maar de hele entourage moet aan de hoge eisen voldoen. Jonnie en Thérèse zien de Librije dan ook als de basis van hun succes.

In vier afleveringen wordt de kijker meegenomen in het leven van dit horecagezin, hun gastronomische belevenissen en hun dagelijkse beslommeringen. Een leven dat volledig in het teken staat van koken en gastvrijheid.

Uitzending: vanaf dinsdag 5 augustus, tussen 21.30 en 22.30 uur, bij RTL 4. Herhaling vanaf dinsdag 12 augustus om 18.45 uur bij RTL 8.
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
pi_60431605
Oeh, leuke tip!
pi_60432242
Cool, hopelijk komt het ook op uitzending gemist!!!
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_60579218
Vanavond dus! ben benieuwd.....
geniet nooit met mate
pi_60579293
Ah tnxx voor de reminder!!
pi_60584962
Niks te danken!
Kreeg net een mail van de Librije met een aanbieding voor het "RTL PURE PASSIE-VERWENARRANGEMENT". Brrr..
Diner in de Librije's zusje en daarna overnachting in het nieuwe hotel. Kost 267,50 p.p. Met ontbijt en je slaapt op Auping-bedden!! Dat dan weer wel! En Apple zorgt voor gratis "internetvermaak".

Wat zal daar allemaal op af komen?
Ben er dubbel over, lijkt alsof Jonnie meer dreigt een zakenman te worden dan zich te houden bij zijn echte vak... En dat zou ik dood en doodzonde vinden!
geniet nooit met mate
  dinsdag 5 augustus 2008 @ 21:41:41 #230
108357 Xenomaniac
Radical outlet
pi_60585447
Nou moet het heel rap interessant worden anders haak ik af bij deze slijmerige infomercial. Yuk.
"Socialism only works in two places: Heaven, where they don't need it and Hell, where they already have it." - Ronald Reagan
pi_60585841
Het valt mij tot nu toe wel mee! Maar toch.....ik weet niet al die uitbreidingen met een tweede en derde restaurant, een kookschool een hotel en een cateringservice. Hoe gaan ze dat allemaal doen?
geniet nooit met mate
  dinsdag 5 augustus 2008 @ 23:03:13 #232
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_60587700
Ik heb niet gekeken.
Ik ben Jonnie & Therese-moe
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 5 augustus 2008 @ 23:20:57 #233
108357 Xenomaniac
Radical outlet
pi_60588161
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 23:03 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik ben Jonnie & Therese-moe
Dat wordt nog veel erger. Alhoewel, veel slijmeriger en hijgeriger dan afl. 1 kan bijna niet. En ik kan niet tegen die Therese aangluren. Ik krijg een heel onaangenaam gevoel als ik haar zie.
"Socialism only works in two places: Heaven, where they don't need it and Hell, where they already have it." - Ronald Reagan
  dinsdag 5 augustus 2008 @ 23:34:18 #234
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_60588515
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 23:20 schreef Xenomaniac het volgende:

[..]

Dat wordt nog veel erger. Alhoewel, veel slijmeriger en hijgeriger dan afl. 1 kan bijna niet. En ik kan niet tegen die Therese aangluren. Ik krijg een heel onaangenaam gevoel als ik haar zie.
Mja, ik kan haar wel hebben, toch. Ik heb steeds die reportage in het achterhoofd waarin ze vertellen hoe ze elkaar hebben ontmoet. Dat Therese in een disco ergens stond te dansen met haar handtasje op de grond en dat Jonnie daar dan ook met zijn vrienden was. "En toen hebbe we gewoon sooow leuk gedanst en hij sei dat ie me leuk vond!"

Maar dat deze serie één grote promofilm is, liet zich raden (en ik geef ze geen ongelijk hoor). Maar dat is niet meer waarin ik persoonlijk ben geïnteresseerd.
Dat zij nu de culinaire wereld ontsluiten voor RTL-kijkers, vind ik wel weer geweldig. Van elitair gedrag kun je ze niet beschuldigen. Het zou leuk zijn als meer mensen ontdekken dat een avondje uit eten echt iets heel bijzonders kan zijn, waar je nog heel lang aan terug denkt. Hup met de eetcultuur in Nederland!

Overigens hebben J&T gezegd dat ze altijd willen blijven werken in De Librije en dat ze voor de andere ondernemingen mensen willen opleiden. Ik moet dat nog zien. Zo gemakkelijk besteed je je concept niet uit, denk ik.
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 6 augustus 2008 @ 00:10:42 #235
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_60589466
Video bekeken.
Jonnie is wel gewoon zichzelf, Trees is het zakelijke ambitieuze vrouwtje met de steeds maar net verkeerde kleding aan.
Wel weer leuk om ze in de keuken bezig te zien en te overleggen aan die marmeren tafels inde keuken waar wij destijds ook gezeten en gegeten hebben.
Natuurlijk is het allemaal 1 grote promo voor hun nieuwe project, maar goed...als je ergens 6 miljoen euro insteekt mag je daar best wat (gesponsorde en betaalde) publiciteit voor terug ontvangen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 6 augustus 2008 @ 00:23:50 #236
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_60589832
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 00:10 schreef golfer het volgende:
Video bekeken.
Jonnie is wel gewoon zichzelf, Trees is het zakelijke ambitieuze vrouwtje met de steeds maar net verkeerde kleding aan.
Wel weer leuk om ze in de keuken bezig te zien en te overleggen aan die marmeren tafels inde keuken waar wij destijds ook gezeten en gegeten hebben.
Natuurlijk is het allemaal 1 grote promo voor hun nieuwe project, maar goed...als je ergens 6 miljoen euro insteekt mag je daar best wat (gesponsorde en betaalde) publiciteit voor terug ontvangen.
Nou ik ben het niet helemáál met je eens. Wil je daar als kwaliteitskeuken drempelloze publiciteit voor terug ontvangen, als je ergens 6 miljoen in steekt? Of is dat je eer te na? Dat is een vraag die ik lastig vind. Dat is nu precies de keuze: ga je voor het grote publiek, of voor de liefhebber. Ik ben zo bang dat de aandacht van het koken weg gaat naar het zakendoen. Hoewel ik dit, nogmaals, ook wel toejuich omdat het drempelverlagend is. Dubbel dubbel, ik weet het niet.
Snobs have more fun!
KLIK!
  † In Memoriam † woensdag 6 augustus 2008 @ 12:07:36 #237
43556 miss_dynastie
pi_60597384
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 00:10 schreef golfer het volgende:
Natuurlijk is het allemaal 1 grote promo voor hun nieuwe project, maar goed...als je ergens 6 miljoen euro insteekt mag je daar best wat (gesponsorde en betaalde) publiciteit voor terug ontvangen.
Op zich heb je daar gelijk in, maar ik denk wel dat mensen gauw moe worden van je op deze manier. Helemaal met die irritante 'zie ons eens gewoon blijven' commercial tussendoor.
pi_60597444
trees

helemaal goed! eerlijk product! echt een stukje van mezelf! toppie!
looooooooooooooooool lol
pi_60605759
De 2 uur per dag die ze met hun kinderen doorbrengen móet ontspannend ogen, bij mij kwam het anders binnen.
Lijkt me een ongelofelijk druk en stressvol leven wat ze leiden, maar dat kan ook door het RTL4 concept komen natuurlijk
Wel leuke tv hoor, ik ben ze nog niet moe. Ik erger en verwonder me nog steeds aan ze.
pi_60609809
Ja, dat is juist, bewonderen en ergeren. Bij mij is het zo dat ik Jonnie meer bewonder en me meer aan Trees erger. Waarom weet ik niet; ze zegt niks fout of zo; maar er zit iets dat me onbehaaglijk maakt. Krijg de vinger er niet echt achter...
geniet nooit met mate
  woensdag 6 augustus 2008 @ 22:03:24 #241
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_60611042
Trees is gewoon een beetje een Anita en Jonnie een... oh wacht.
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 6 augustus 2008 @ 23:02:33 #242
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_60612633
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 22:03 schreef Duderinnetje het volgende:
Trees is gewoon een beetje een Anita en Jonnie een... oh wacht.

Leuk hoe ze in een veel te strakke tijgervelbroek er weer bijliep in HongKong.
Ze is echt zo lekker ordi.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_60612873
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 21:22 schreef gimme.shelter het volgende:
Ja, dat is juist, bewonderen en ergeren. Bij mij is het zo dat ik Jonnie meer bewonder en me meer aan Trees erger. Waarom weet ik niet; ze zegt niks fout of zo; maar er zit iets dat me onbehaaglijk maakt. Krijg de vinger er niet echt achter...
Kan het zijn doordat Trees van oorsprong uit een oud-geld familie komt en meer moeite moet doen om 'normaal' te 'blijven' terwijl Jonnie inderdaad gewoon écht uit een boeren/arbeidersfamilie komt? Ergo dat het daardoor bij Trees wat minder authentiek is dan bij Jonnie?
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_60613171
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 00:23 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Nou ik ben het niet helemáál met je eens. Wil je daar als kwaliteitskeuken drempelloze publiciteit voor terug ontvangen, als je ergens 6 miljoen in steekt? Of is dat je eer te na? Dat is een vraag die ik lastig vind. Dat is nu precies de keuze: ga je voor het grote publiek, of voor de liefhebber. Ik ben zo bang dat de aandacht van het koken weg gaat naar het zakendoen. Hoewel ik dit, nogmaals, ook wel toejuich omdat het drempelverlagend is. Dubbel dubbel, ik weet het niet.
Hoe je het ook went of keert: uiteindelijk ga je toch voor de pegels.
Ik heb ook ontzettend veel plezier in mijn werk en ik ben ambitieus, gepassioneerd en gedreven als het op mijn werk aankomt. Maar als ik er niets voor zou krijgen, dan zou ik het niet doen.
Misschien klinkt dat wel wat vreemd in dit kader, maar ik ben er van overtuigd dat het daar uiteindelijk op neerkomt.
Bij de een ligt dat er wellicht dikker bovenop dan bij de ander, maar daar komt het uiteindelijk wel op neer.

Want zeg nou eens eerlijk: je gaat toch zelf ook niet werken als je er niets voor zou krijgen?
De een is gewoon eerder tevreden dan de ander en de een heeft wat meer ambities dan de ander.

Geld verdienen en erger nog, veel geld verdienen is voor Nederlanders gek genoeg vaak een vies iets.
Maar ik denk dat dat helemaal niet nodig is: je kunt nog steeds heel erg gepassioneerd en gedreven werken (in dit geval dus smaaksensaties creëren) en toch heel erg zakelijk en slim bezig zijn. Het één sluit het ander imho niet uit.

Jonnie en Trees hebben gewoon gezamenlijk een goed stel hersens en goed zakelijk inzicht. Waarschijnlijk zijn ze ook zo slim om zich met de juiste adviseurs te omringen.
Als ze dan ook nog eens goed zijn voor hun personeel (wat zo schijnt te zijn) dan is dat alleen maar heel mooi meegenomen.
Op die manier bouw je gewoon een goed imperium op.
Ik denk dat ie de 3 sterren veel te belangrijk vind om niet met het behoud er van bezig te zijn.

Ik hoor ook van mensen uit dit wereldje dat andere top-chefs het commentaar hebben 'dat ie met z'n kop veel te veel op tv is en veel te weinig in de keuken'. Tsja, volgens mij heet dat afgunst/jaloezie...
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  donderdag 7 augustus 2008 @ 14:02:22 #245
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_60626488
Er is niets mis met verschrikkelijk veel geld verdienen!
Maar ik hoop dat ze zich kunnen blijven focussen op het eten ipv. op zaken doen. Dat hoop ik voor mezelf. Zodat ik ervan kan blijven genieten. Wat Jonnie en Trees zelf willen, kan me niet zo veel schelen.
Snobs have more fun!
KLIK!
  zondag 10 augustus 2008 @ 00:28:52 #246
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_60695560
Goed, aflevering 1 was m.i. geen succes. Ze kwamen een beetje geforceerd over en dat overdreven leuk doen met de kids....... Deel 2 maar afwachten!

Voor de rest denk ik dat Jonnie nooit concessies zal doen aan het eten, hoeveel commercieel voordeel er voor 'm in zal zitten Dus genieten doen we de komende jaren nog wel.
Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
  zondag 10 augustus 2008 @ 00:53:19 #247
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_60695953
Ik zie het al voor me, Jonnie die uit pakjes aan het koken is bij Life&Cooking
pi_60696898
Tja, een van de aartsvaders van culinair Nederland, Cas Spijkers deed ongeveer hetzelfde. Ik vond het niet chic, maar uiteindelijk moet hij ook eten natuurlijk. Al was dat een iets andere tijd en verdienden topkoks misschien iets minder dan Sjonnie nu doet met zijn al zin belangen her en der.
Eigenlijk is hij veel commerciëler bezig dan Cas destijds en verkoopt hij zelf kant en klare producten onder zijn naam bij de Bijenkorf, die toegegeven, best lekker zijn, maar desondanks niet minder kant en klaar.
En in zo'n kutreclame verkoopt hij al een industriepils, dus eigenlijk is er geen verschil meer met Cas Spijkers, alleen dat hij het handiger aanpakt.
anonieme razernist
  maandag 11 augustus 2008 @ 00:47:28 #249
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_60722119
Ik heb net op internet de uitzending bekeken en moet al mijn woorden intrekken en ben toch weer om. Foei Dude.
Ik ben ze toch níet moe en ik vind ze leuk en deels lach ik ze soms ook een beetje uit (ik kan dat echt niet helpen), maar ik bewonder ze ook. Wat een ontzettend maf koppel en wat wonderlijk (en grappig) hoe zij zich bewegen in die wereld van de culinaire glamour waarin ze zich bevinden.

Leukste moment: Therese die zes miljoen steekt in het hotel, naar Hongkong gaat en met pretogen glundert: "De vliegreis was al zo leuk! We mochten business class vliegen. Ja dat doen wij normaal nooit!"
Gek mens, je bent miljonair!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_60728011
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 23:02 schreef golfer het volgende:

[..]


Leuk hoe ze in een veel te strakke tijgervelbroek er weer bijliep in HongKong.
Ze is echt zo lekker ordi.
Dat viel me ook al op ja.

Wel grappig programma om te zien.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')