abonnement Unibet Coolblue
pi_29843349
Ik vertrek naar alle waarschijnlijkheid 5 september, en ik zal er voor een half jaar verblijven.. Ga stage lopen bij http://www.perlanegra-beachresort.com.

Zin Zin!
  maandag 22 augustus 2005 @ 12:22:15 #102
122880 Studentplus.nl
Alles voor de student!
pi_29863105
Eind november vertrekken we naar Costa Rica. 3 weken lang met een 4WD rondrijden.. VEEL zin in!!! Ben ook benieuwd of er nog goede tips voor activiteiten (zoals raften, mtb-en, zeilen etc) zijn.

Daarnaast gaan we uiteraard genieten van de natuur!
Studenten gezocht! Ga naar http://www.studentplus.nl
pi_30021759
quote:
Op maandag 15 augustus 2005 21:18 schreef erik-de-perik het volgende:
pas goed op je spullen....
idd, zoals bij elke vakantie!
quote:
ik ben net terug uit CR en halverwege (in Tamrindo, badplaats in het westen) zijn onze bagpacks uit de auto gejat.
Het is een heel erg mooi land, maar het is al wel een beetje verpest door de americanen. vooral de grotere plaatsen.
Zeker waar.. zoals natuurlijk in alle touristische plaatsen: die dien je dus als het even kan te ontwijken. Tamarindo is leuk om je klem te zuipen, en verder nergens goed voor.
quote:
Tevens, maar dit is niet specifiek iets van costa rica maar dat zit gewoon in de cultuur is dat ze overal een fooi voor willen hebben. best vermoeiend...
Ik wil ook wel overal een fooi voor hebben. Ik heb nog nooit een boze reactie gehad als je geen fooi geeft. Fooi is in CR echt helemaal vrijwillig!
quote:
maar verder is het een schitterend land. ik raad je echter wel aan om in het droge seizoen te gaan (jan/feb idd), wij hebben erg veel regen gehad. het dan wel het hoog seizoen, dus drukker
CR heeft eigenlijk 2 hoogseizoenen: jan/feb is echt hartje zomer, maar dan ik het idd erg druk met Amerikanen, de europese zomervakantie zijn een wat kleiner hoogseizoenetje, en je hebt best grote kans op mooi weer!

Over dat backbacken: Dat kan heel goed (echt een perfect land daarvoor). Echter om de lokale bussen te gebruiken moet je wel een heel klein beetje Spaans kunnen. Costaricanen zijn echt heel behulpzaam, maar als ze je echt gewoon niet verstaan dat houd het echt op..
pi_30026885
quote:
Op maandag 22 augustus 2005 12:22 schreef Studentplus.nl het volgende:
Eind november vertrekken we naar Costa Rica. 3 weken lang met een 4WD rondrijden.. VEEL zin in!!! Ben ook benieuwd of er nog goede tips voor activiteiten (zoals raften, mtb-en, zeilen etc) zijn.

Daarnaast gaan we uiteraard genieten van de natuur!
je kunt bijna overal vrijwel dezelfde activiteiten doen....
- canopy-tour, langs een kabel ga je van boom tot boom en 'vlieg' je over de toppen van het tropische regenwoud.
- raften: kan bijna overal wel
- zeilen heb ik wat minder gezien, maar zal wel aan 1 van de badplaatsen te doen zijn
- zo ook jet skiën..
- dolfijnen tours incl snorkelen
- duiken
- paardrijden

wij hebben niet alles gedaan, maar de canopy tour is zeker aan te raden. dingen als raften , jet ski en snorkelen spreken eigenlijk voor zich.
voor meer info kun je altijd bij de receptie van het hotel te recht. meestal hebben zij folders en anders kunnen ze je wel doorverwijzen een een toeristeninfo...
pi_31238489
Ik ben er nu dus, een maand alweer geloof ik, nog maar 4 te gaan.

Het bevalt me! Ik ben nu 3 weken in San Jose geweest, en een week in Puerto Viejo, waar mijn werk is. San Jose is smerig, overal zwerfhonden, overal zwervers, en te veel verkeer. Maar de Caribische kust.. Oooh wat relaxt. Je proeft de cultuur zodra je de bus uit stapt. Heerlijk.

Maar nu moet ik eten, het zal wel weer rijst met bonen worden, dat is wel minder, iedere dag rijst met bonen.

ik heb wat fotos op hance.web-log.nl gezet, voor de liefhebber.
pi_31302252
quote:
Op donderdag 6 oktober 2005 20:11 schreef d.n3rd het volgende:
Ik ben er nu dus, een maand alweer geloof ik, nog maar 4 te gaan.

Het bevalt me! Ik ben nu 3 weken in San Jose geweest, en een week in Puerto Viejo, waar mijn werk is. San Jose is smerig, overal zwerfhonden, overal zwervers, en te veel verkeer. Maar de Caribische kust.. Oooh wat relaxt. Je proeft de cultuur zodra je de bus uit stapt. Heerlijk.
Natuurlijk is de Caribische kust mooier als San José, maar om eerlijk te zijn vindt ik dat stads-leven ook wel wat hebben.. je moet er gewoon de mooie kant van kunnen zien! Is toch heerlijk van die keiharde reageatón muziek en proppers bij winkels, fruitkraampjes tussen de uitlaatgassen, toeterende bussen in dichtgeslipte straten, etc. etc..
quote:
Maar nu moet ik eten, het zal wel weer rijst met bonen worden, dat is wel minder, iedere dag rijst met bonen.
mae, niet zeiken, alsof boterhammen met kaas een betere vervanger zijn! Geef mij maar gallo pinto!
pi_35110560







Ja, ik zou het wel aanraden denk ik
pi_35582055
Ik ben ook van plan om in augustus voor 3 weekjes naar Costa Rica te gaan. Weet alleen nog niet zeker hoe.

Ik heb samen met een vriend van mij een groepsreis van Fox reizen gezien maar vroeg me af of hier mensen ervaring mee hebben? Dus of je als "jeugdige" reizigers tussen zo'n groep past of dat je beter zelf kan reizen. Bestaat zo'n groep uit vooral oudere natuurliefhebbers of is dit wel gemengd?

Punt van bezwaar bij zelf reizen is dat je de kosten niet in de hand hebt. Vroeg me af of hier mensen zijn die ervaring hiermee hebben. Dus wat kost ong. een busreis overnachting etc.

Ik weet t hoop vragen, maar hoop dat iemand me kan helpen
  dinsdag 28 februari 2006 @ 23:20:56 #109
497 Maja
Ja denk!?!
pi_35591756
Als je een rijbewijs hebt zou ik zelf rond gaan reizen daar. Openbaar vervoer is redelijk goed en een auto huren is helemaal ideaal in Costa Rica. Slaapplaatsen zijn echt geen probleem. Vaak heb je voor $ 5,- een cabina voor een nacht. Meer heb je toch niet nodig

Nadeel van een groepsreis is dat je geen vrijheid hebt. De groep zelf kan natuurlijk wel leuk zijn, maar zeker als je jong ben is de kans groter dat het tegenvalt...
pi_35594029
Ons is alleen afgeraden om zelf een auto te huren omdat we midden in het regenseizoen zitten en dus de kans op slechte wegen nogal groot is
pi_35598055
De kans op slechte wegen is 100%, en dat van het regenseizoen klopt ook, maar laat je daardoor niet tegenhouden een auto te huren. Mooi Teriosje joh, rijdt lekker en kost ongeveer ¤58 per dag. Solidcarrental, of nationalrentacar zijn de grootsten in Costa Rica. Fox groepsreizen.. Ik heb dus een half jaar in een hotel gewerkt waar die groepen wekelijks langskwamen, wil je een ongecensureerde mening moet je me even mailen, djhance@gmail.com. Die ga ik hier niet neerzetten.

Reizen per bus is spotgoedkoop en prima te doen op het gebied van comfort en punctualiteit, toch raad ik een auto aan omdat je dan toch vrijer in je doen en laten bent.
  woensdag 1 maart 2006 @ 11:05:13 #112
125771 JMPoSTMaN
Alpe d'Huez beklommen
pi_35599631
Ik ben in 2004 met Fox geweest naar Costa Rica en het was super. Je hebt minder vrijheid, maar alleen maar wat betreft de slaapplaats. Ik heb echt een super tijd gehad en de groep was gemiddeld 30 jaar. Er waren 2 jongens die jonger waren dan ik.
Natuur was echt super veel dieren gezien. Spinnen op mijn gezicht laten lopen
Dansen met de lokale bevolking, elke avond grote hoeveelheden bier drinken.
Tussen boomtoppen lopen/slingeren.
Lekker in hangmatjes hangen, zwemmen.
Vulkaan zien uitbarsten, in heet waterbronnen gelegen.
Heel veel lekker gegeten, veel zeevoedsel.
Raften, snorkelen zeekajakken.
1 keer een beetje regen en 1 keer een echte tropische regenbui, dit in 3 weken tijd, da's niet slecht.
Echt te veel om op te noemen, maar ik kan het echt iedereen aanraden.
Beste voetbalkenner binnen BoF! seizoen 07/08 en 08/09
2de in de Tour de BoF!
Winnaar Joop Zoetemelk Award
pi_35600249
Hoe heette je gids?
  woensdag 1 maart 2006 @ 12:03:41 #114
125771 JMPoSTMaN
Alpe d'Huez beklommen
pi_35601346
Ik ben echt slecht met namen, misschien toch te veel gedronken tijdens de reis.
Ze woont in Manuel Antonio en heeft een hond en een lichte vorm van ADHD.
Wel erg gezellige gids en wist veel te vertellen.
Beste voetbalkenner binnen BoF! seizoen 07/08 en 08/09
2de in de Tour de BoF!
Winnaar Joop Zoetemelk Award
  zaterdag 4 maart 2006 @ 05:37:52 #115
66300 PakMan
Sharp Dressed Man
pi_35702363
Ik wil je niet heel erg ontmoedigen Kimmie, maar CR viel ons wat tegen. Zitten er nu nog 1 laatste dagje, maar Panamá was een stuk leuker. Toerisme is in CR best uitgemolken, je kunt er wel vanalles doen, maar altijd samen met 100 amerikanen. En voor veel dollars. Wildlife valt ook wel tegen, het is ontzettend moeilijk om beesten te zien in de dichte jungle. Zelfs met onze 300mm lens krijg je er weinig op. Natuurfotografie is nu eenmaal lastig.

Panamá heeft wat dat betreft veel minder toerisme, vriendelijker mensen, lagere prijzen en ook nog eens betere wegen en meer openbaar vervoer. Plus, 43% van Panamá is nog bos. Dat kan geen enkel ander land in de regio zeggen.

Kijk eens op www.markenboukje.nl - we zijn nèt overal geweest. Misschien verander je nog van bestemming
Because light travels faster than sound, some people appear to be intelligent, until you hear them speak.
  zaterdag 4 maart 2006 @ 10:43:49 #116
497 Maja
Ja denk!?!
pi_35704144
Ik heb alleen in Tamarindo 'last' gehad van Amerikanen, voor de rest vond ik het enorm meevallen. Plaatjes zoals Cahuita hebben het toerisme juist niet uitgebuit. En dingen zoals sky walks zijn fantastisch, ook al is het toeristisch.

Ik kan het alleen niet vergelijken met Panama, omdat ik daar niet ben geweest...
  zaterdag 4 maart 2006 @ 11:57:03 #117
125771 JMPoSTMaN
Alpe d'Huez beklommen
pi_35705814
Ik kan het ook niet met panama vergelijken, maar ik heb ook geen last gehad van amerikanen. En toeristisch vond ik ook wel meevallen, tuurlijk is het er, maar dat vind ik juist wel prettig, toerisme is belangrijk voor zulke landen en als je er niet van houdt kun je het ook ontwijken door naar cahuita te gaan of andere kleine plaatsjes. Cahuita vond ik geweldig, we moesten 's morgens bij het restaurantje opgeven wie er kreeft wilden eten, zodat hij het kon gaan vangen. Tijdens het snorkelen daar (wat overigens niet bijzonder is) ving onze gids ook zijn eigen avondeten.
En qua natuurfotografie heb ik aardig wat op de foto staan. Ik weet niet waar PakMan naar op zoek is/was, maar ik heb vanalles gezien en op de foto gezet, niet alles, aangezien ik niet mijn hele vakantie door de lens heb meegemaakt.
Beste voetbalkenner binnen BoF! seizoen 07/08 en 08/09
2de in de Tour de BoF!
Winnaar Joop Zoetemelk Award
  zaterdag 4 maart 2006 @ 16:44:20 #118
27793 Henk-Wim
06-05-2002
pi_35713634
Weet iemand of het mogelijk is met een huurauto vanuit Costa Rica naar Panama te reizen? Een one-way rental dus?
pi_35748918
Even mailtje sturen naar National Rent a Car.. Die zitten in beide landen.
  maandag 6 maart 2006 @ 12:00:28 #120
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_35769098
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 16:44 schreef Henk-Wim het volgende:
Weet iemand of het mogelijk is met een huurauto vanuit Costa Rica naar Panama te reizen? Een one-way rental dus?
Ik denk dat het wel mogelijk is, maar houd dan wel rekening met drop-off kosten van zo'n $ 500,-.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  maandag 6 maart 2006 @ 12:21:16 #121
27793 Henk-Wim
06-05-2002
pi_35769827
Het gekke is dat ik op de site helemaal niets daarover kan vinden, terwijl het mij toch een FAQ lijkt. Ik heb mailtje gestuurd, wacht wel af.
  maandag 6 maart 2006 @ 22:19:56 #122
66300 PakMan
Sharp Dressed Man
pi_35791960
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 11:57 schreef JMPoSTMaN het volgende:
Ik weet niet waar PakMan naar op zoek is/was, maar ik heb vanalles gezien en op de foto gezet, niet alles, aangezien ik niet mijn hele vakantie door de lens heb meegemaakt.
Tsja, misschien ben ik inmiddels wat verwend door het vele reizen (Azie, Afrika, Midden-Amerika). Daar word je op een gegeven moment wel een beetje blase van, vermoed ik

Zo van:
"Tsja, een aap. Ach, een krokodil. Vogel te ver weg. Niets gezien, daar in CR".

Ik denk wel dat CR voor ons backpackers niet zo leuk is, voornamelijk door het slechte wegennet en openbaar vervoer. Op sommige stukken gaan er 3 bussen per dag, om 9:00, 17:00 en 18:00. Met een georganiseerde reis heb je daar geen last van. Wel eentje uitzoeken die niet zo'n rothaast heeft!

[ Bericht 1% gewijzigd door PakMan op 06-03-2006 23:29:28 ]
Because light travels faster than sound, some people appear to be intelligent, until you hear them speak.
  maandag 6 maart 2006 @ 23:28:47 #123
125771 JMPoSTMaN
Alpe d'Huez beklommen
pi_35794893
Ik heb heel wat beesten gezien in CR, maar ik ben niet echt goed in flora en fauna, maar ik heb spinnen (tarantula) gezien en over me heen laten lopen, heel veel vogels. Sommige vogels veel te vaak (lepelaar bijvoorbeeld). Ik heb zelfs kikkers gezien en dat was vrij bijzonder, aangezien ze al in geen maanden die beesten gezien hadden zeiden ze. Ik heb ook nog Leguanen, apen, luiaarden, vissen, kreeften, een das (ofzo), korkodillen, kaaimannen, krabben, schildpadden (van klein tot mega groot), roofvogel, raar gekleurde sprinkhanen, kolibri's en een uil. Waarschijnlijk ben ik nog een zooi beesten vergeten. Het enige wat ik eigenlijk niet heb gezien waren de wat grotere katachtigen, maar die zie je echt maar zelden in CR. Veel grote beesten hebben ze ook niet, zeker niet als je het vergelijkt met Afrika.

Wegen zijn inderdaad heel afwisselend, we hebben op goeie wegen gereden en op hele slechte. We hebben zelfs nog meegemaakt dat een taxi het rafijn inreed, de chauffeur was eruit gesprongen en hij zei dat er verder niemand inzat. Dit was overigens op een goede weg, maar hij reed waarschijnlijk gewoon te hard, dat doen ze daar wel meer.
Beste voetbalkenner binnen BoF! seizoen 07/08 en 08/09
2de in de Tour de BoF!
Winnaar Joop Zoetemelk Award
  maandag 6 maart 2006 @ 23:41:53 #124
66300 PakMan
Sharp Dressed Man
pi_35795366
quote:
Op maandag 6 maart 2006 23:28 schreef JMPoSTMaN het volgende:
Ik heb heel wat beesten gezien in CR, maar ik ben niet echt goed in flora en fauna, maar ik heb spinnen (tarantula) gezien en over me heen laten lopen, heel veel vogels. Sommige vogels veel te vaak (lepelaar bijvoorbeeld). Ik heb zelfs kikkers gezien en dat was vrij bijzonder, aangezien ze al in geen maanden die beesten gezien hadden zeiden ze.
Ja je moet dus geluk hebben voor een hoop beesten. De tarantula's waren idd. wel indrukwekkend. Quetzals zitten meestal te hoog in de boom voor de meeste kijkers en lenzen <400mm. Kikkers zijn echt zeldzaam om overdag te kunnen zien. Lepelaars komen op een gegeven moment je neus uit Coatis jatten je tas als je niet uitkijkt.
(Eigenlijk toch wel een hoop gezien daar)

Misschien waren onze verwachtingen te hoog en zochten we teveel naar Afrika-achtige taferelen. Als je de tijd hebt in CR, maak dan een uitstapje naar Bocas del Toro in Panama, of naar Isla de Ometeppe in Nicaragua. Allebei heel erg de moeite waard. En in geen geval Tortuguero overslaan, ook al is het moeilijk bereikbaar.

Op de valreep word ik nog eens positief zeg
Because light travels faster than sound, some people appear to be intelligent, until you hear them speak.
pi_36601406
Wanneer kun je het beste naar Costa Rica gaan?

Ik wil uiteraard het een en ander van de natuurpracht zien maar heb geen onderwatercamera! De verscillende bronnen spreken elkaar behoorlijk tegen. Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn.
  maandag 3 april 2006 @ 11:18:56 #126
125771 JMPoSTMaN
Alpe d'Huez beklommen
pi_36602274
quote:
Ondanks de ligging in de tropen is het in Costa Rica niet overal en altijd tropisch warm. In de bergen is het overdag meestal aangenaam en 's nachts koelt het behoorlijk af. De gemiddelde temperatuur ligt in het hoogland op 17°C. In het laagland van de beide kuststroken is het wel altijd tropisch heet met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 30°C. De neerslag wisselt sterk van streek tot streek. Er zijn plaatsen waar 9000 mm/j valt en plaatsen met 'slechts' 1500 mm/j. Het regenseizoen verschilt enigszins per gebied maar generaliserend kan worden gesteld dat de meeste neerslag valt van mei t/m november. December t/m maart zijn de droogste maanden.
Ik ben zelf de laatste 3 weken van september geweest (2004) en ik heb 2x regen gehad. In monte verde en in Manuel Antonio beide keren rond 18:00.
Beste voetbalkenner binnen BoF! seizoen 07/08 en 08/09
2de in de Tour de BoF!
Winnaar Joop Zoetemelk Award
pi_36622130
heb je geluk gehad!
pi_36651639
Dus niemand is in het goede jaargetijde geweest?
  dinsdag 4 april 2006 @ 22:11:17 #129
74506 Rebbedebje
Bedrijfspsycholoog
pi_36656031
quote:
Op dinsdag 4 april 2006 20:19 schreef Oceanonix het volgende:
Dus niemand is in het goede jaargetijde geweest?
Ja ik.
Maar das alweer een paar jaartjes geleden.
Op di 15 januari 2013 schreef Pharkus: Ik spit de flow op je radio,
als een eloquente heer, mijn diss doet geen zeer, mijn raps sucken dus, peace out, Pharkus.
Op di 26 maart schreef MultiBanaan: Holy crap, was dat gedicht van jou?!
  woensdag 5 april 2006 @ 15:18:07 #130
145855 DoubleYouIm
leven en laten leven
pi_36675556
allemaal leuk maar weinig nuttige informatie over mexico ?
plz reply met nuttige info ,ben erop aan t wachten!
  woensdag 5 april 2006 @ 15:40:43 #131
125771 JMPoSTMaN
Alpe d'Huez beklommen
pi_36676479
quote:
Op woensdag 5 april 2006 15:18 schreef DoubleYouIm het volgende:
allemaal leuk maar weinig nuttige informatie over mexico ?
plz reply met nuttige info ,ben erop aan t wachten!
Misschien moet je dan eens in een ander topic kijken, hier kan je niet veel info over mexico verwachten???
Beste voetbalkenner binnen BoF! seizoen 07/08 en 08/09
2de in de Tour de BoF!
Winnaar Joop Zoetemelk Award
pi_36836237
Zoals ik reeds in dit topic vermeldde, ben ik op zoek naar de Salsa Lizano. Nu heb ik een vriendin van me gevraagd om een fles voor me op te sturen, alleen is het echter verboden om vloeistoffen te versturen, en kan het alleen via een speciale service waar het $55 kost.

Gaat er iemand hier binnenkort heen en weer naar Costa Rica, en heeft deze persoon een klein plekje over in de al zo volle reiskoffer?
pi_36836934
quote:
Op maandag 3 april 2006 10:39 schreef Oceanonix het volgende:
Wanneer kun je het beste naar Costa Rica gaan?

Ik wil uiteraard het een en ander van de natuurpracht zien maar heb geen onderwatercamera! De verscillende bronnen spreken elkaar behoorlijk tegen. Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn.
Ik kan inmiddels zelf antwoord geven op mijn eigen vraag. Ga niet in de herfst want dan is het orkaanseizoen in het Caribisch gebied. Van januari t/m april is de beste tijd voor Costa Rica heb k me laten vertellen. Mochten er nog meer mensen in geinteresseerd zijn.
pi_36891790
quote:
Op maandag 10 april 2006 21:17 schreef d.n3rd het volgende:
Zoals ik reeds in dit topic vermeldde, ben ik op zoek naar de Salsa Lizano. Nu heb ik een vriendin van me gevraagd om een fles voor me op te sturen, alleen is het echter verboden om vloeistoffen te versturen, en kan het alleen via een speciale service waar het $55 kost.

Gaat er iemand hier binnenkort heen en weer naar Costa Rica, en heeft deze persoon een klein plekje over in de al zo volle reiskoffer?
Mae, nog steeds aan het zoeken? jeje. 'verboden om vloeistoffen op te sturen'!?! Ja, hoor.. dan ga je toch niet vermelden dat er vloeistof in zit? ik probeer het graag, mail me je adres maar!
pi_36891910
quote:
Op maandag 6 maart 2006 22:19 schreef PakMan het volgende:

[..]

Tsja, misschien ben ik inmiddels wat verwend door het vele reizen (Azie, Afrika, Midden-Amerika). Daar word je op een gegeven moment wel een beetje blase van, vermoed ik

Zo van:
"Tsja, een aap. Ach, een krokodil. Vogel te ver weg. Niets gezien, daar in CR".

Ik denk wel dat CR voor ons backpackers niet zo leuk is, voornamelijk door het slechte wegennet en openbaar vervoer. Op sommige stukken gaan er 3 bussen per dag, om 9:00, 17:00 en 18:00. Met een georganiseerde reis heb je daar geen last van. Wel eentje uitzoeken die niet zo'n rothaast heeft!
Natuurlijk is met een eigen autotje een stuk sneller en prettiger, maar het OV in CR is goed! De bussen zijn snel (vaak sneller als auto op lange afstanden), met een grote bus merk je niets van die gaten in de wegen, en tussen groten steden/touristisch plaatsen gaan meerdere bussen per dag. Beetje uitzoeken en rondvragen, dat moet een backpacker toch leuk vinden?
pi_36892145
quote:
Op maandag 10 april 2006 21:33 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Ik kan inmiddels zelf antwoord geven op mijn eigen vraag. Ga niet in de herfst want dan is het orkaanseizoen in het Caribisch gebied. Van januari t/m april is de beste tijd voor Costa Rica heb k me laten vertellen. Mochten er nog meer mensen in geinteresseerd zijn.
Rond deze tijd is het weer inderdaad het best, maar dat neemt ook een klein nadeel met zich mee: de grote hoeveelheden Amerikanen. Als je gewoon in juli/aug gaat heb je meer europeanen, iets slechter weer (later op de dag regen, maar prachtige ochtenden), en alles zit niet 100% vol, alles is wat goedkoper, etc. etc.

Deze voordelen wegen op tegen de nadelen (vind ik)...
pi_36969452
quote:
Op woensdag 12 april 2006 16:46 schreef McGry het volgende:

[..]

Mae, nog steeds aan het zoeken? jeje. 'verboden om vloeistoffen op te sturen'!?! Ja, hoor.. dan ga je toch niet vermelden dat er vloeistof in zit? ik probeer het graag, mail me je adres maar!
mae si mae aun estoy buscando

waar vind ik je email adres mn costa ricaanse ex komt hier eind mei ook nog heen met een fles maar hoe eerder hoe beter
pi_40858754
even een flinke kick

In december ga ik voor 7 weken naar Costa Rica om mijn vriendin daar op te zoeken (ze vertrekt al in oktober om vrijwilligerswerk te gaan doen). Nu is dit ons probleem : in totaal blijft zij langer dan 3 maanden, om precies te zijn 3.5 maanden. Echter zitten we niet al die tijd van de 7 weken in Costa Rica, want we gaan ook reizen naar o.a. Guatemala en Yucatan. Dit reizen wilden we gaan doen met de bus, maar we moeten dus vooraf de tickets kunnen boeken, zodat we kunnen laten zien dat we minder dan 3 maanden in Costa Rica zitten.

dus :
- vriendin vliegt begin oktober naar San José, 17 januari vanaf San José weer naar NL
- in de tussentijd zijn we een paar weken in Guatemala
- we hebben een ticket nodig dat we kunnen laten zien om te bewijzen dat we niet langer dan 90 dagen in Costa Rica zitten

Ik wil dus weten waar ik bustickets kan bestellen. Met de Lonely Planet kom ik er niet uit. Zover ik kan zien moet je alle bustickets contant ter plaatse afrekenen, maar wij hebben de tickets dus al eerder nodig!!
  Moderator donderdag 17 augustus 2006 @ 10:00:47 #139
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_40896156
Heb je al contact opgenomen met de ambassade van Costa Rica? Volgens mij kan dit visumprobleem ook wel anders opgelost worden. Het gebeurt zo vaak dat buitenlanders even een 'uitstapje' maken naar een ander land om weer een nieuwe periode van 90 dagen in te laten gaan. En die hebben ook niet altijd een terugvlucht binnen die periode van 90 dagen.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_40995537
quote:
Op donderdag 17 augustus 2006 10:00 schreef UIO_AMS het volgende:
Heb je al contact opgenomen met de ambassade van Costa Rica? Volgens mij kan dit visumprobleem ook wel anders opgelost worden. Het gebeurt zo vaak dat buitenlanders even een 'uitstapje' maken naar een ander land om weer een nieuwe periode van 90 dagen in te laten gaan. En die hebben ook niet altijd een terugvlucht binnen die periode van 90 dagen.
Volgens de ambassade was het niet mogelijk een visum te krijgen voor >90 dagen als toerist zijnde.. verder maakten ze duidelijk dat we gewoon tickets moesten hebben...
pi_40997897
quote:
Op donderdag 17 augustus 2006 10:00 schreef UIO_AMS het volgende:
Heb je al contact opgenomen met de ambassade van Costa Rica? Volgens mij kan dit visumprobleem ook wel anders opgelost worden. Het gebeurt zo vaak dat buitenlanders even een 'uitstapje' maken naar een ander land om weer een nieuwe periode van 90 dagen in te laten gaan. En die hebben ook niet altijd een terugvlucht binnen die periode van 90 dagen.
Correct. Het maakt niet uit, als je er maar voor zorgt dat je binnen die 90 dagen tenminste 3 dagen het land hebt verlaten. Je hoeft dit van te voren niet aan te kunnen tonen.
pi_40998042
Dus wat is het plan; je gaat gewoon naar Costa Rica en je maakt je nergens druk over behalve die 90 dagen. Zorg er echter wel voor dat jij bij het betreden van de te bezoeken landen je papieren in orde hebt. En bij het terugkomen in Costa Rica een bewijs van boeking van je retourvlucht i
pi_40998092
En heeft je vriendin misschien zin om een potje chocoladepasta bij een vriendin van me af te leveren?
pi_44924780
quote:
Op zondag 20 augustus 2006 14:45 schreef d.n3rd het volgende:
En heeft je vriendin misschien zin om een potje chocoladepasta bij een vriendin van me af te leveren?
Is dat potje inmiddels al afgeleverd, of moet dat nog gebeuren
smurf gaat met Djoser naar Costa Rica, en heeft er veel zin in
19 feb. - ? : Australie, Nieuw Zeeland en wie weet waar nog meer...
pi_45764623
Ik ben van plan om in Oktober ongeveer 2 weken naar Costa Rica te gaan. Qua weer is het dan toch wel goed te doen, of niet? We willen wel met een georganiseerde reis gaan en mijn voorkeur gaat momenteel uit naar Shoestring, omdat het lijkt of zij het meeste de natuur in trekken vergeleken met Fox, Summum en Djoser. Het nadeel is wel dat shoestring iets duurder lijkt als de rest. Iemand ervaringen met shoestring in combinatie met Costa Rica, of een van de andere organisaties?

Qua leeftijden ziet het er iig goed uit. Gemiddelde leeftijd bij de shoestring reizen naar costa rica lijkt me tussen de 25 en 35 (Ben zelf 22). Hoe zit dat met andere organisaties naar Costa Rica?
pi_45788781
Met Djoser gaan er wel veel oudere mensen mee. Als je graag met leeftijdsgenoten reisd zou ik niet met Djoser gaan (alhoewel ik het tot nu toe errug goed geregeld vind, via Mijn Djoser)

Ik heb verder geen ervaring met Shoestring, dus daar kan ik niets over zeggen wel weet ik dat wij toch behoorlijk de natuur in gaan volgens mij.

Over een maandje ben ik terug, dan kan ik het je met zekerheid vertellen
19 feb. - ? : Australie, Nieuw Zeeland en wie weet waar nog meer...
pi_45791841
quote:
Op maandag 29 januari 2007 14:00 schreef Veersesmurf het volgende:
Met Djoser gaan er wel veel oudere mensen mee. Als je graag met leeftijdsgenoten reisd zou ik niet met Djoser gaan (alhoewel ik het tot nu toe errug goed geregeld vind, via Mijn Djoser)

Ik heb verder geen ervaring met Shoestring, dus daar kan ik niets over zeggen wel weet ik dat wij toch behoorlijk de natuur in gaan volgens mij.

Over een maandje ben ik terug, dan kan ik het je met zekerheid vertellen
dat valt reuze mee.
Ik ben afgelopen zowel met Djoser als Koning Aap geweest. Bij Aap lag de gemiddelde leeftijd hoger.

Je kunt beide organisaties voordat je gaat boeken altijd bellen met de vraag hoe de groepssamenstelling er tot nu toe uitziet.
Voor alle reizen geldt dat de periode waarin je reist bepalend is voor het leeftijdgemiddelde. (in maart naar Egypte gaan is vragen om veel vutters of gepensioneerden, kan ik uitervaring vertellen )
pi_45804367
quote:
Op maandag 29 januari 2007 14:00 schreef Veersesmurf het volgende:
Over een maandje ben ik terug, dan kan ik het je met zekerheid vertellen
Ik wacht met spanning af

veel plezier daar iig!
  dinsdag 30 januari 2007 @ 07:34:30 #149
56824 Keijs
Toedeledokie !
pi_45815195
quote:
Op zondag 28 januari 2007 18:07 schreef Argonath het volgende:
Ik ben van plan om in Oktober ongeveer 2 weken naar Costa Rica te gaan. Qua weer is het dan toch wel goed te doen, of niet? We willen wel met een georganiseerde reis gaan en mijn voorkeur gaat momenteel uit naar Shoestring, omdat het lijkt of zij het meeste de natuur in trekken vergeleken met Fox, Summum en Djoser. Het nadeel is wel dat shoestring iets duurder lijkt als de rest. Iemand ervaringen met shoestring in combinatie met Costa Rica, of een van de andere organisaties?

Qua leeftijden ziet het er iig goed uit. Gemiddelde leeftijd bij de shoestring reizen naar costa rica lijkt me tussen de 25 en 35 (Ben zelf 22). Hoe zit dat met andere organisaties naar Costa Rica?
Ben zelf met sawadee meegeweest naar Costa Rica en zijn daar ook een shoestringgroep tegengekomen. Wat eerder al gezegd is klopt, in de nederlandse vakantieperiodes (juli en december) is het publiek vaak jonger dan buiten het vakantieseizoen.

Heb je beperkte tijd dat je maar twee weken wilt? Anders zou ik je sterk aanraden om toch een drieweekse reis te gaan maken. De shoestringreis ging bijv. niet naar Tortuguero of Corcovado, en dat zijn voor mij echt twee hoogtepunten geweest qua dierenleven. Baobab en Koning Aap gaan drie weken en dan zie je echt veel meer omdat Tortuguero en Corcovado erin zitten. Bij Sawadee (25 dagen) zit dan ook nog de beklimming van de hoogste berg van Costa Rica, de Chirripo erin (echt geweldig mooi) en ook nog een overnachting bij plaatselijke bevolking in een klein bergdorpje.

Oktober is absolut niet gunstig qua weer. Het loopt dan tegen het eind van de regentijd en wat ik begreep kan het dan echt soms dagenlang regenen. De regentijd duurt van juni t/m eind november. Ik ben zelf half december gegaan, het begin van de droge tijd en heb mijn poncho exact 5 minuten aangehad. Als je naar de Caribische kust gaat (Tortuguero, Puerto Viejo, Cocles) dan is Oktober daar wel een goede maand geloof ik.

iig gevaal veel plezier daar het is en gewelidg land en in weze 1 groot tropisch regenwoud. Zal binnenort eens een selectie van mijn 1600 (!) fotos hier plaatsen.
pi_45816284
quote:
Op dinsdag 30 januari 2007 07:34 schreef Keijs het volgende:

[..]

Ben zelf met sawadee meegeweest naar Costa Rica en zijn daar ook een shoestringgroep tegengekomen. Wat eerder al gezegd is klopt, in de nederlandse vakantieperiodes (juli en december) is het publiek vaak jonger dan buiten het vakantieseizoen.

Heb je beperkte tijd dat je maar twee weken wilt? Anders zou ik je sterk aanraden om toch een drieweekse reis te gaan maken. De shoestringreis ging bijv. niet naar Tortuguero of Corcovado, en dat zijn voor mij echt twee hoogtepunten geweest qua dierenleven. Baobab en Koning Aap gaan drie weken en dan zie je echt veel meer omdat Tortuguero en Corcovado erin zitten. Bij Sawadee (25 dagen) zit dan ook nog de beklimming van de hoogste berg van Costa Rica, de Chirripo erin (echt geweldig mooi) en ook nog een overnachting bij plaatselijke bevolking in een klein bergdorpje.

Oktober is absolut niet gunstig qua weer. Het loopt dan tegen het eind van de regentijd en wat ik begreep kan het dan echt soms dagenlang regenen. De regentijd duurt van juni t/m eind november. Ik ben zelf half december gegaan, het begin van de droge tijd en heb mijn poncho exact 5 minuten aangehad. Als je naar de Caribische kust gaat (Tortuguero, Puerto Viejo, Cocles) dan is Oktober daar wel een goede maand geloof ik.

iig gevaal veel plezier daar het is en gewelidg land en in weze 1 groot tropisch regenwoud. Zal binnenort eens een selectie van mijn 1600 (!) fotos hier plaatsen.
bedankt voor je reactie.
Ik kan maar 2 weken omdat ik nog maar studentje ben en dus niet zo veel geld heb om nog langer te gaan. Bovendien kan ik niet te lang vrij nemen van school en ook een vriend die mee gaat kan niet veel langer vrij krijgen van zijn werk waarschijnlijk.
Over het regenseizoen moet ik dan nog eens na gaan denken, anders zou ik eventueel op een andere datum daar naar toe moeten gaan, want we willen natuurlijk wel een beetje mooi weer. Misschien is de kerstvakantie inderdaad nog een oplossing

ik ben nieuwsgierig naar je foto's iig.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')