abonnement Unibet Coolblue
pi_43710840
Naar aanleiding van een langdurige discussie in het vorige topic, na veel lezen en na veel zelf peinzen besloot ik hierbij mijn eigen opsomming te maken van alle 'vreemde verschijnselen' die bij het instorten van WTC1 en WTC2 zijn waargenomen.

Zoals sommigen al weten ben ik afstuderende aan Lucht en Ruimtevaarttechniek aan de TUDelft en heb vrij veel kennis over materialen, structuren, mechanica en dynamica.

Ik zal stapsgewijs de meeste verschijnselen behandelen. Ik hou me verder buiten of het een inside job was of niet. Ik heb hier wel mijn mening over, maar daar wil ik verder niet op ingaan. Ik hou het bij het technische deel en wil aantonen dat men voorzichtig moet zijn bij het te snel geloven van ondeskundigen wanneer zij proberen een verklaring onderuit te halen die wordt ondersteund door alle specialisten die thuis zijn op het gebied van mechanical engineering of material engineering

Ik ga er hierbij van uit dat de simulaties uitgevoerd door NIST en andere research instituten die varieren van mijn eigen universiteit tot aan de universiteit van Ying Yang, kloppend zijn. Dit verantwoord ik omdat ik weet dat technici capabel zijn in hun vakgebied en het bewijs hiervoor wordt geleverd door o.a. dat het vliegtuig waarin ik regelmatig stap, daadwerkelijk vliegt, zoals beweerd wordt. Ik ga er dus niet van uit dat er fouten zijn gemaakt in de analyses aangezien dat de hele technische wereld niet alleen ongeloofwaardig zou maken, maar dat zou ook inhouden dat niemand zich meer veilig zou moeten voelen in een vliegtuig of in een gebouw. Mijn ervaring is dat gebouwen goed blijven staan, dat vliegtuigen vliegen, dat boten varen, dat auto's rijden etc etc en heb ik dus geen reden om aan te nemen dat alle mechanical engineers/material engineers die zich met dit onderzoek hebben beziggehouden ineens geen verstand meer hebben van zaken.

Het gebouw is ingestort door een combinatie van impact + hitte

In tegenstelling tot wat sommige mensen beweren, is het bestuderen van een vliegtuigcrash in een gebouw een erg complex verschijnsel. Het betreft hier een gebouw dat is opgebouwd uit een dragend skelet, omgeven met beton. Het dragende skelet bestaat uit structural steel beams die het overgrote deel van het gewicht dragen. Staal heeft de eigenschap dat het zijn kracht verliest bij hoge temperaturen.
Vandaar dat als staal een groot gewicht moet dragen hij wordt beschermd met een fireproof coating.
Het gebouw was, toendertijd, berekend op een inslag van een Boeing 707 en zou in principe moeten blijven staan als een hele verdieping in brand zou komen te staan.
Men moet hierbij in rekening houden dat in die tijd men nog niet de beschikking had over snelle PC's die realistische berekeningen kunnen uitvoeren.
Mathematisch gezien gaat het hier om een balkenstructuur, waarbij balken via connecties aan elkaar gehecht zijn, en die aan elkaar krachten doorgeven.
Er komt met hele hoge snelheid een zwaar object in deze structuur binnenvliegen. Voor dit soort gevallen worden tegenwoordig FEM(Finite Element Methods) modellen gebruikt, iets wat ik zelf ook af en toe moet gebruiken. Deze modellen lenen zich uitermate goed voor maken van een realistische simulatie van crashes, structural failures etc.
Deze modellen zijn toegepast op de WTC crash en uit simulaties bleek dat een aantal balken door de impact zelf 'stuk' waren, en nog een aantal waarvan de fireproof layer beschadigd was.
Het vrijgekomen jet fuel initieerde de brand in de verdieping. Hoewel alles in het gebouw als brandveilig is bestempeld, betekend natuurlijk niet dat ze onbrandbaar zijn.
Building fires zijn meestal tegen de 1100 graden Celsius, en in het NIST report is uitgegaan van een temperatuur van 1000 graden Celsius.

Het gebouw zelf blijft prima staan met de gebroken balken. Het probleem zat hem erin dat een meer dan kritiek aantal balken (kritiek houd in dat als al deze of een deel van deze balken ook bezwijken, dat de gehele strucuut zijn fail-safe principe verliest en volledig zal instorten) hun integriteit langzaam aan het verliezen waren door toenemende hitte.
Op zich kan dit ook lokaal gebeuren, als de omringende balken hun volledige draagkracht zouden blijven behouden.
Dit was hier niet het geval.
Op een gegeven moment komt er een punt dat kracht die vereist wordt door het dragende systeem, niet langer geleverd kan worden.
Er treedt dan in de eerste instantie local failure op. Dit zou een local failure zijn gebleven, als de omringende balken hun lokale load nog zouden kunnen dragen. Aangezien dit niet het geval was, en dus ook de omringende balken opeens steeds meer kracht moeten dragen maar steeds minder kracht kunnen dragen, ontstaat er een kettingreactie aan local failures.

De structural failure mode die dan ontstaat is gelijk aan die van Controlled Demolition, waarbij ook in 1 keer een kritiek aantal dragende balken hun dragende kracht wordt ontnomen middels een spontane oververhitting door een vorm van Thermate. De effecten zijn hetzelfde.

Men maakt hier de fout door te snel af te gaan op explosie experts zonder eerst de structuur deskundigen hun werk te laten doen. Vanzelfsprekend lijkt het op het eerste gezicht op een controlled demolition, maar schijn bedriegt vaak genoeg.
CD is namelijk slechts het meest gebruikte en eenvoudigste middel om bovenstaande failure mode te kunnen bewerkstellingen.

Sta hier bij stil dat de meeste vliegtuigen die zijn ontploft in mid-air niet zijn ontploft door bommen, wat je op het eerste gezicht zou denken, maar door metal-fatigue of andere structurele problemen.

Tot op dit punt kunnen we nog niet concluderen dat er CD is gebruikt of dat de instorting door bovenstaande verklaring tot stand is gekomen. Beide opties kunnen precies hetzelfde effect bereiken, en gezien de omstandigheden is het zeer waarschijnlijk dat bovenstaande verklaring het juiste antwoord levert

Kanttekeningen bij deze verklaring

Q: Hoe kan het dan dat andere gebouwen die volledig in brand stonden niet zijn ingestort?
A: Omdat daar geen vliegtuigen zijn ingestort, wat, zoals hierboven is uitgelegd, van groot belang was bij het tot stand brengen van de failure mode

Q: Hoe kan het dat de balken het begaven terwijl staal pas smelt bij hogere temperaturen dan die zich voordeden in die verdieping?
A: Er is nooit beweerd dat staal moest zijn gesmolten. Staal, zoals alle metalen verliest zijn kracht bij toenenemde temperaturen. Bij de temperaturen die zich gemiddeld voordoen in building fires heeft staal nog maar +/- 10% van zijn originele kracht over. Gezien het feit dat de meeste structuren er niet op zijn gebouwd om 10x hun maximum design load te kunnen dragen is het aannemelijk dat de structuur het al begaf lang voordat dit punt is bereikt.

Q: Hoe kan het dat er gesmolten staal is waargenomen dat uit het gebouw stroomde?
A: Er is nooit aangetoond dat er gesmolten staal is aangetoond, afgezien van ooggetuigen die op het eerste gezicht dachten dat het gesmolten staal was. Gezien het feit dat het erg moeilijk is voor een ondeskundige op het gebied van materialen om het verschil te zien tussen gesmolten staal, gesmolten aluminiun, gesmolten lood of wat voor gesmolten (niet alkalisch) metaal dan ook te kunnen waarnemen, kunnen we uit de verklaringen van ooggetuigen en foto's niet anders concluderen dan dat het een gesmolten metaal moest zijn geweest.
Gezien het feit dat er een vliegtuig was gestort in de verdieping waar dit gesmolten metaal uitstroomde, en wij de kennis hebben dat aluminium legeringen kunnen smelten tussen de 350 en 650 graden Celsius, kunnen we concluderen dat dit gesmolten metaal aluminium moest zijn geweest.

Q: Maar gesmolten aluminium gloeit toch niet?
A: Dat is incorrect. Elk metaal gloeit bij een bepaalde hitte. Niet alle metalen gloeien voordat ze smelten, zoals lood, kwik en ook aluminium. Bij een bepaalde temperatuur zal elk metaal toch gaan gloeien, tenzij het al verdampt voor het kan gloeien.
De eigenschappen voor gloeien en voor smelten zijn onafhankelijk van elkaar. Smelten heeft te maken met molecuulactiviteit als gevolg van warmte en gloeien heeft te maken met electronen die in hogere banen komen te liggen als gevolg van toegenomen energie door de hitte. Deze 2 verschijnselen zijn volledig onafhankelijk van elkaar.

Q: Op ground zero is er gloeiend metaal waargenomen, dit kan dus geen aluminium zijn geweest?
A: Dat klopt, dit kan wel gewoon staal zijn, aangezien staal wel al kan gloeien bij de aangenomen temperaturen.

Q: Waarom vind NIST het niet relevant dat er gloeiend metaal is waargenomen op ground zero?
A: Omdat bij de hoeveelheid energie die vrijkomt door de instorting, er genoeg hitte kan ontstaan om staal te doen gloeien.

Q: Zou dit niet kunnen aanwijzen dat er thermate is gebruikt?
A: Dat zou kunnen, maar gezien het feit dat de structuur het al zou begeven binnen de temperatuur die de gewone brand kan leveren, is er nog geen reden om aan te nemen dat er thermate is gebruikt, aangezien bovenstaande verklaring nog steeds alle verschijnselen met gemak verklaart.

Q: Er zijn componenten van thermate aangetroffen op verschillende brokstukken van het WTC
A: Dat kan. Thermate bestaat o.a. uit ijzer, aluminium en zwavel. Al deze stoffen waren hoe dan ook al aanwezig in het gebouw. Ijzer komt voor in de stalen balken, aangezien staal een ijzerlegering is, aluminium van het vliegtuig en zwavel zat in het gypsum. Van het overige component barium nitrate is voor zover mijn kennis strekt geen aanwijzing gevonden.

Q: Volgens Jim Hoffman zijn analyse zou er niet genoeg energie zijn vrijgekomen om al het water te doen verdampen, de stofwolk te genereren en het puin te verhitten
A: Jim Hoffman heeft in zijn berekeningen de fout gemaakt niet de potentiele energie van het aanwezige water in het gebouw mee te nemen. Verder maakt hij de fout door aan te nemen dat er alleen beton aanwezig was in de stofwolk, terwijl hij in een ander artikel duidelijk aangeeft ook op de hoogte te zijn dat de stofwolk voornamelijk uit gips bestaat. Ook maakt hij de fout door een foute unit energie aan te nemen om een stuk beton te verkleinen tot de door hem aangenomen gemiddelde waarde. Hij nam de energie die nodig is om een crusher aan te sturen beton te verbrijzelen. Dit staat niet tot verhouding in de energie die er daadwerkelijk in het blok gaat.
De deskundigheid van Jim Hoffman, die beweert met basic physics het NIST rapport onderuit te kunnen halen, maar vervolgens aantoont zelf niet eens de basic physics onder de knie te hebben, komt hiermee ernstig in twijfel te liggen.

Q: Waarom doet NIST zelf niet zo een berekening?
A: Omdat zo een berekening irrelevant is, aangezien het niks zegt over hoe het gebouw is ingestort. Verder is de exacte toestand, samenstelling, uiteindelijke hoogte van de stofwolk moeilijk in te schatten, eveneens als de totale hoeveelheid potentiele energie die het gebouw bezat.

Q: Wat waren al die ontploffingen die zijn waargenomen tijdens het instorten op elke verdieping?
A: Dat was een combinatie van opgebouwde druk door het inklappen van een verdieping en door het vrijkomen van de elastische energie van alle stalen balken die het begaven.
Stalen balken zijn in principe net dragende veren met een enorme stijfheid. Deze stijfheid bedraagt E x A / L. Waarbij A de dwarsdoorsnede is van de balk, L de lengte en E de Young's Modulus die in het geval van staal +/- 200 GPa bedraagt
De energie van een zo een stalen element is 0.5 * k * u * u Waarbij u de indrukking is van de stalen balk in meters.
u kan berekent worden met u = FL/EA waarbij F in dit geval de kracht bedraagt die die balk opvangt.
Voordat een stalen balk het begeeft heeft hij ongeveer een totale rek/inkrimping van 2% ondergaan.
Een ieder die ooit getuige is geweest van het breken van een kleine ijzeren staat heeft met eigen ogen kunnen zien wat voor energie daar al vrij bij komt. De klap doet pijn aan de oren, en de hitte die vrijkomt is zodanig dat je de staaf niet meer kunt vasthouden aan de uiteindes.
Het ligt dus erg voor de hand dat de ontploffingen ook mede het gevolg waren van de elastische energie die vrijkomt bij het breken van de balken. Hierbij komt tevens een hoeveelheid hitte bij vrij en kunnen delen met grote snelheid lateraal worden weggeschoten.

Q: Hoe kan het dat ik mensen zag in het gat waar het vliegtuig instortte terwijl het daar zo heet moest zijn?
A: Branden hebben over het algemeen niet zo een enorme hitte radius. Dit is ook makkelijk te zien aan het feit dat brandweermannen toch erg vaak heel dichtbij vlammen kunnen komen in gebouwen zonder zich erg te blesseren. Overigens is het ook waargenomen dat een aantal van deze mensen naar beneden sprongen, hetgeen erop wijst dat de temperaturen toch heter waren dan ze konden verdragen.

Q: Waarom legt NIST niet uit hoe het komt dat de temperatuur 2 weken lang hoog bleef onder het puin?
A: Omdat dit ook niet relevant is. Het zegt niks over of er wel of geen thermate is gebruikt overigens omdat thermate ook niet 2 weken lang heet blijft. Het is zo dat beton een erg goede hitteisolator is, en dat staat ook een slechte hitte geleider is. Dit houdt in dat staal, als het eenmaal hitte heeft opgenomen, het moeilijk weer afstaat of doorgeeft aan de rest van het staal. Het beton houdt de hitte goed tegen. Aangezien er onder dat hele puin geen plaats was voor de hitte om te ontsnappen, gaat het ook nergens heen. Hitte is een energievorm en kan niet zomaar verdwijnen. Het moet afgegeven worden aan iets. Gezien de goede isolatie en slechte doorvoer van lucht is het heel aannemelijk dat het zo lang heet kon blijven onder het puin.

Q: Waarom heeft NIST zo weinig aandacht besteedt aan de CD theorie?
A: Ten eerste aangezien alles logisch te verklaren is door de combinatie impact van vliegtuigen + daaropvolgende hitte. Geen van de verklaringen vereist bijzonder toevallige omstandigheden en aangezien het instorten begon op precies de verdieping waar het vliegtuig instortte, wordt bovenstaande theorie extra onderbouwd. De daarop volgende verschijnselen (explosies, laterale uitstoot van staal en andere objecten, vrije val snelheid, totale verwoesting van elke verdieping) zijn allemaal een logisch gevolg van het volledig begeven van de structurele integriteit en de daaropvolgende instorting, zoals hierboven is beschreven in voorgaande Q/A.
Verder zijn er geen aanwijzingen dat precies die verdiepingen waar de vliegtuigen waren ingestort, waren afgesloten voor werkzaamheden waarbij er explosieven konden worden geplaatst. Verder zijn er ook geen aanwijzingen dat elke verdieping afgesloten is geweest voor het plaatsen van explosieven om de ontploffingen volgens de CD theorie te kunnen verklaren.
Aangezien de dragende balken een gewoon onderdeel vormen van het gebouw en gewoon in de muren zitten waar alle werknemers omheen/tussen/naast zitten is het zeer onwaarschijnlijk dat al die explosieven daar ongemerkt hebben kunnen liggen. Deze onwaarschijnlijkheid wordt nog eens extra versterkt als men erbij stilstaat dat thermate direct contact moet hebben met de stalen balken en dus zouden de kwaadwillenden eerst door de muren op al die verdiepingen hebben moeten boren en dan al die tijd ongemerkt een stel explosieven tegen een stel kapotte muren hebben moeten kunnen verstoppen.
Verder is het zo dat thermate normaalgesproken wordt ontstoken door magnesium, die een zelfontbrandingstemperatuur heeft van +/- 450 graden celsius. Aangezien de temperaturen in het gebouw ruimschoots boven deze temperatuur lag, kan er geen sprake zijn van controlled demolition, omdat de ontsteking al heel snel plaats zou moeten hebben vinden zodra de brand aanwezig was.

Q: Stephen E. Jones heeft een interessant artikel geschreven over het WTC en hier ook lezingen over gehouden. Wat vind je daarvan?
A: Stephen E. Jones heeft ook een artikel geschreven waarin hij keihard bewijs heeft dat Jezus Christus in de USA heeft rondgelopen en heeft gesproken tot James Smith, de profeet van zijn mormoon geloof.
Mr. Jones is blijkbaar erg goed in het vinden van 'tekens' die iets totaal losstaands zou moeten bewijzen.
Overigens zijn de meeste argumenten die Mr. Jones gebruikt al weerlegd in bovenstaande.
Zijn zogenaamde experiment met het wireframe doosje, met een vuurtje erin is overigens niet wetenschappelijk verantwoord aangezien hij er niet mee kan aantonen dat dezelfde omstandigheden zich afspeelden in het gebouw.
Stephen Jones zijn vakgebied zit overigens niet in engineering, wat ook duidelijk wordt als je zijn artikelen leest waarin grote fouten maakt, die ik in een andere post naar voren heb gebracht.
Om een ongelovelijke fout even naar voren te brengen stelt Jones dat het energie verlies door de instorting het instorten zou tegenhouden. Hij staat er schijnbaar helemaal niet bij stil dat energie niet verloren kan gaan, maar dat de potentiele energie hier is omgezet in kinetische energie (snelheid naar beneden). Aangezien ik ervan uitga dat Jones wel de eerste wet van de thermodynamica erg goed kent, moet ik hier concluderen dat hij of seniel aan het worden is, of hij is uit eigen motieven aan het liegen, want een ieder die iets weet over energie behoud, weet dat hij hier onzin uitkraamt.

Q: Hoe kan het dat het gebouw zo snel instortte?
A: Aangezien dezelfde failure mode als CD in werking treedde, op nagenoeg dezelfde manier. De effecten zijn dus ook gelijk. In CD heb je ook nagenoeg een free-fall snelheid.

Q: Waarom zegt de wetenschappelijke wereld niks over het NIST rapport?
A: Omdat het overgrote deel van de wetenschappelijke wereld het eens is met de bevindingen van het NIST rapport en geen fouten erin heeft kunnen ontdekken

Q: Volgens Jimmy Walter is staal niet elastisch
A: Dan weet JW blijkbaar helemaal niks en dan ook echt helemaal niks en dan ook echt totaal niks van metalen als hij dat beweert. ELK metaal is elastisch, en staal is daarbij geen uitzondering

Q: Demolition experts beweren dat het een CD was
A: Dat komt omdat het alle verschijnselen had van een CD, en in principe is de oorzaak vrijwel gelijk aan een CD, alleen is het niet door thermate gekomen, maar door een geleidelijke verhitting van de balken door de brand. Structural engineers zijn het hiermee eens en wanneer het om structuren gaat kan je het beste bij structural engineers zijn. Verder zie al het bovenstaande waarom deze theorie veel waarschijnlijker is dan de CD theorie.

Q: Er is een paspoort gevonden op straat van een van de hijackers
A: Dat zegt helemaal niks over de aard van de instorting van het gebouw.

Q: Er was een flits gezien vlak voordat het vliegtuig instortte.
A: Deze flits is volkomen te verklaren door de samenwerking van aluminium, glas en zonlicht.


Zo, ik hou het even hierbij. Misschien voeg ik nog wat extra punten toe, maar ik heb het even heel druk in het leven. Als iemand een vraag heeft, stel dan gewoon de vraag. Als je een bezwaar hebt, quote dan mijn punt en zeg wat je ertegen hebt.
Ik ga niet meer in op links met video's of hele artikelen. Wel ga ik graag in op argumenten met daarbij eventueel de source link.

Enjoy


[ Bericht 1% gewijzigd door Cyclonis op 20-11-2006 18:29:18 ]
An unstable system is a system that is not stable
pi_43711151
  maandag 20 november 2006 @ 11:06:42 #3
105460 DerBolle
Electro Native
pi_43711374


mooi stuk!
"I don't mean to sound bitter, cold or cruel, but I am, so that's how it comes out." - Bill Hicks
  Moderator maandag 20 november 2006 @ 14:15:39 #4
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_43716458
Inderdaad een mooi stuk, maar ik denk dat het tegen dovemansoren is gericht....
Breitling - Instruments for Professionals
pi_43717053
quote:
Op maandag 20 november 2006 10:42 schreef Cyclonis het volgende:
Q: Hoe kan het dan dat andere gebouwen die volledig in brand stonden niet zijn ingestort?
A: Omdat daar geen vliegtuigen zijn ingestort, wat, zoals hierboven is uitgelegd, van groot belang was bij het tot stand brengen van de failure mode
Is het wat om dat hotel in Madrid hierbij te noemen, dat wel gedeeltelijk is ingestort tgv een brand?
in a crowd you lose humanity
pi_43717106
En het WTC is gebouwd om een impact van een 707 met weinig brandstof aan boord te weerstaan.
in a crowd you lose humanity
  maandag 20 november 2006 @ 15:08:50 #7
693 ChOas
** Warning: Choking hazard **
pi_43718020
Heel mooi uitgelegd.
"I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god than you do.
When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."

[Stephen Roberts]
  maandag 20 november 2006 @ 16:28:31 #8
100631 Pompsnol
FOK! SpuitHoer
pi_43720323
Zo nou kunnen meteen 300 Truth topics op slot

Nog een algemene vraag aan de complotfanatici: Als het inderdaad om een controlled demolition zou gaan; waarom laten ze dan in godsnaam ook nog een vliegtuig in het gebouw vliegen.

Blijkbaar is de CD zo goed gelukt (als in geen bewijsmateriaal achter gelaten) dat een vliegtuig letterlijk en figuurlijk overkill is geweest.

Het komt op mij neer alsof ik iemand neerschiet en dan nog met een vrachtwagen er overheen rijdt om de moord te verhullen.

[ Bericht 47% gewijzigd door Pompsnol op 20-11-2006 16:39:52 ]
Pijpe een euro!
pi_43721713
Erg leuk stuk. Het is een keer wat anders dan die wel/niet 'discussies'. Het klinkt op deze manier allemaal heel erg aannemelijk. Om het toch nog even te vragen: Hoe zit het dan met WTC 7, waar geen vliegtuig in was gevlogen? Of wou je die hier niet behandelen?
pi_43722229
er is nog geen info beschikbaar van WTC7. Ik heb niet de gegevens noch de technische details van wtc7, en ik heb ook niet de tijd zo een analyse in mijn eentje uit te voeren.

mijn enige doel is uit te leggen dat er geen technische fouten zijn gemaakt in het officiele document zoals veel conspiracy sites beweren met argumenten die niet alleen fout zijn, maar ook nog eens leugens bevatten.

als het rapport van wtc7 uitkomt in januari en er komt weer allemaal loos kritiek op, zal ik daar ook weer graag op ingaan
An unstable system is a system that is not stable
pi_43722742
mooi " verhaal"

oeps , laten er nu toch getuigen zijn dat meerdere dagen nadat de torens waren ingestort er gesmolten staal is aangetroffen onder wtc 1, wtc2 en wtc 7

http://www.infowars.net/articles/november2006/171106molten.htm
"Those willing to sacrifice freedom for safety deserve and shall receive neither."
Benjamin Franklin
pi_43723100
quote:
Op maandag 20 november 2006 18:00 schreef huupia34 het volgende:
mooi " verhaal"

oeps , laten er nu toch getuigen zijn dat meerdere dagen nadat de torens waren ingestort er gesmolten staal is aangetroffen onder wtc 1, wtc2 en wtc 7

http://www.infowars.net/articles/november2006/171106molten.htm
Een eerste bewijst je artikel alleen dat een paar brandweerlieden denken dat het gesmolten staal is. Het komt verder met geen hard bewijs dat het ook daadwerkelijk gesmolten staal was.
Ten tweede heb ik in mijn 'verhaal' ook al naar voren gebracht dat als er gesmolten staal in het puin aanwezig was, dit niks zegt over hoe de torens naar beneden zijn gebracht, aangezien het WTC allang zou zijn ingestort voordat de dragende stalen balken gesmolten zouden zijn. Deze verklaring verantwoord ik met wat ik bovenaan al heb aangegeven dat staal bij +/- 900 graden nog maar 10% van zijn kracht overheeft. Het staal zou het dus al hebben begeven voordat het zou gaan smelten.

Hieruit kun je concluderen dat ALS dat gesmolten metaal inderdaad staal is, hetgeen voor zover ik heb meegekregen nooit is bevestigd door experts, dan is dat gebeurd na het instorten door de energie die is vrijgekomen door de instorting.

Verder komt het artikel met een vreemde opmerking op het einde. NIST geeft heel duidelijk aan dat de componenten die te vinden zijn in thermate ook te vinden zijn in de producten waarmee het gebouw is opgebouwd. Zwavel (Sulfur) komt inderdaad ook voor in gypsum. Andere metalen zoals aluminium en ijzer zul je niet over twijfelen dat die ook in het gebouw voorkwamen.

Zijn laatste zin "Oh OK, forget it then shall we?" moet ik dus heel letterlijk interpreteren.
An unstable system is a system that is not stable
pi_43724827
Deze verklaring roept bij mij nog steeds dezelfde vragen op.

On September 11 the bathtub mysteriously remained undamaged despite two quarter-mile tall towers allegedly collapsing on it. How did the bathtub avoid significant damage despite a million tons of WTC material supposedly slamming into it?

http://janedoe0911.tripod.com/StarWarsBeam1.html

Does this difference reflect real data, that is, differences in real phenomena accurately recorded? Or have the data been filtered asymmetrically or differently? Or have the data been completely manufactured? We do not know, but for the sake of the analysis we use the Richter values reported. Could they have been lower than reported? Yes.

Where are the concrete floors? Where is the office furniture? Where is the office machinery? Where are the filing cabinets? Where is the wall board? Where are the bookcases? They were not there, so most of it appears to have turned to dust, as illustrated in Figure 31.

The twin towers together had an estimated 30,000 computers for nearly 50,000 workers. So, 45,000 filing cabinets would not be an unreasonable estimate. It is reported that 200 complete bodies were recovered out of the nearly 3,000 victims, which is about 1/15th. At the same ratio, we would expect 3,000 complete filing cabinets of the 45,000 should have survived intact. Yet only one shrunken filing cabinet was reportedly found

Buildings 5 and 6 had mysterious holes in them. Because of the verticality of these holes, their cause could not have been conventional explosives. WTC6, an eight-story building, lost about half of its volume and there was remarkably little debris left at the bottom of building. What happened? No one has attempted to explain these mysterious holes.

Why are they still hosing down the "pile" in March 2002? There appears to be smoke, dust, or vapor rising from the pile. Why?

Unexplained spontaneous combustion toasted cars in a lot near the WTC.

If WTC2 slammed into WTC4 with enough force to pulverize both, it certainly would have produced an equivalent earthquake much greater than that of the Seattle Kindome.

etc...
We must guard against the aquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex.
We must never let the weight of this combination endanger our liberties or democratic processes.
Eisenhower1961.
pi_43726036
voor ik me ga bezighouden met die vraag te beantwoorden Resonancer, zou ik graag nog willen weten wat je punt eigenlijk is.

ik hou me bezig met het officiele rapport te verdedigen tegen voornamelijk leugenachtige argumenten.

ik zie nog niet in hoe de door jou beschreven verschijnselen het officiele rapport aanvallen of een andere theorie zouden kunnen onderbouwen. wellicht kun je dat eerst aangeven voordat ik het nut ervan in zie me daarmee bezig te houden.

ik heb je link een beetje doorgenomen en het is echt precies zo een site waar ik eigenlijk niet goed van weet wat ik ermee aan moet. ze stellen zich lukraak wat dingen af, en zodra ze daar geen antwoord op krijgen gaan ze direct ergens iets achter zoeken.

dus ik moet hier helaas jouw vragen eerst met een tegenvraag beantwoorden, voor ik snap wat je me nou eigenlijk wilt vragen

- wat maakt het uit dat men geen schaal seismografische gegevens heeft vrijgegeven? sinds wanneer geeft thermate een zodanige klap dat dit waar te nemen is op de seismografische schaal?
wat verwacht je dan voor 'evidence' te vinden op de uitslag van zo een onderzoek?

- wat maakt het uit dat die foundations nog nagenoeg intact waren gebleven? wat zou dat moeten aanwijzen? hoe spreekt dit het NIST rapport tegen? hoe onderbouwt dit de CD theorie? wil die website soms beweren dat het gebouw niet ingestort kon zijn?
An unstable system is a system that is not stable
pi_43726086
quote:
Op maandag 20 november 2006 10:42 schreef Cyclonis het volgende:

Q: Er was een flits gezien vlak voordat het vliegtuig instortte.
.
. : ] S T U D I O B E AT S [ : .
pi_43727221
quote:
Op maandag 20 november 2006 19:48 schreef Cyclonis het volgende:
voor ik me ga bezighouden met die vraag te beantwoorden Resonancer, zou ik graag nog willen weten wat je punt eigenlijk is.
Mijn punt is simpel, de bevindingen in de link die ik gaf (simpel te checken) , zijn niet te verklaren n.a.v jouw hypothese, want dat is het,niet meer en niet minder.
quote:
wat maakt het uit dat men geen schaal seismografische gegevens heeft vrijgegeven? sinds wanneer geeft thermate een zodanige klap dat dit waar te nemen is op de seismografische schaal?
Als je de tijd hebt om het te lezen zal je erachter komen dat Thermate juist niet in de waarnemingen past.
Ik vind die data wel belangrijk en wel hierom:


The Seattle Kingdome was demolished on March 26, 2000. Built of reinforced concrete, it had a 720-foot outer diameter, a footprint of 407,000 square feet, stood 250 feet tall and weighed an estimated 130,000 tons. The implosion "created the equivalent of a magnitude 2.3 earthquake, with no vibration damage to adjacent structures"

Each twin tower, by contrast, had 43,000 square feet, just over a tenth of the Kingdome footprint, and weighed an estimated 500,000 tons, or nearly 4x the Kingdome. Both the footprint and the weight of the twin towers were an order of magnitude different from the Kingdome, yet the Lamont-Dougherty station at Columbia University only reported a peak of 2.3 Richter scale reading for WTC 1 and 2.1 for WTC 2, about the same as the Kingdome.

The Kingdome was not anchored in bedrock. If the Kingdome Richter value was a 2.3 reading transferred through soft material, a building with 30x the potential energy anchored directly in bedrock should have transferred a much higher signal to earthquake monitoring instruments. Amazingly, the south tower reading of 2.1 was lower than the Kingdome’s 2.3 despite the tower having 30x the potential energy and being anchored in bedrock. The difference in these Richter readings imply the Tower had only 60% of the potential energy of the Kingdome instead of the real range of 3,000%, an absurd implication. And the fact that the Towers were anchored in bedrock means that the energy release should have rung through to recording instruments loud and clear.


Het lijkt mij dat jij als wetenschapper , het belang van (raw) data toch wel erkent. Ik snap eigenlijk niet zo goed, dat je dit uberhaupt durft te vragen.


Samenvatting:

Here are the principal data that must be explained:

1. The Twin Towers were destroyed faster than physics can explain (free fall speed "collapse")
2. The protective bathtub was not significantly damaged by the destruction of the Twin Towers
3. The rail lines, rail cars and tunnels had only light damage
4. The WTC mall survived well, witnessed by Warner Bros. Road Runner and friends
5. The seismic impact was minimal, far too small based on our comparison with the Kingdome controlled demolition
6. The Twin Towers were destroyed from the top down, not bottom up, unlike WTC7
7. The upper 80 percent, approximately, of each tower was turned into fine dust and did not crash to the earth
8. File cabinet with folder dividers survive
9. Office paper was densly spread throughout lower Manhattan, unburned, often along side burning cars.
10. Vertical round holes were cut into buildings 4, 5 and 6, plus a cylindrical arc into Bankers Trust and into Liberty street in front of Bankers Trust
11. All planes but top secret missions were ordered down until 10:31 a.m. (when only military flights were allowed to resume), after both towers were destroyed, and only two minutes after WTC 1 had been destroyed
12. Approximately 1,400 motor vehicles were towed away, toasted in strange ways during the destruction of the Twin Towers
13. The order and method of destruction of each tower minimized damage to the bathtub.
14. Twin Tower control without damaging neighboring buildings, in fact all seriously damaged or destroyed buildings had a WTC prefix, and no others.
15. The north wing of WTC 4 was left standing, neatly sliced from the main body which virtually disappeared
16. The WTC1 and WTC2 rubble pile was far too small to account for the mass, unlike that of WTC7
17. Eyewitness testimony about toasted cars, instant disappearance of people by "unexplained" waves, a plane turning into a mid-air fireball and electrical power cut off moments before WTC 2 destruction, the sound of explosions
18. The possibility that a technology exists. Since invention of the microwave for cooking in 1945 and laser beam in 1955*, commercial and military development of beam technology has proceeded apace, so use of high-energy beams are likely

What theories are available to explain these phenomena?
We can identify seven theories:

1. Natural causes such as earthquakes and hurricanes
2. Arson
3. The official theory of airplane impact, fires and weakened steel collapsing
4. Conventional demolition with explosives such as RDX, dynamite, etc.
5. Demolition via thermite or its variants
6. Fission or fusion nukes (and clean bombs)
7. Beam weapons

No one proposes that an earthquake destroyed the Twin Towers from the top down. The theory is contradicted by nearly all the data above. For example, no earthquake can toast cars in inexplicable patterns.

In fact, the data refute theories a to e-natural, arson, official, conventional and thermite demolition-in particular the intact bathtub, minimal seismic impact, and "dustification" prove nothing close to 1 million tons of material slammed down on the WTC foundation and its sub-basements. The debris stacks left where the Twin Towers once stood hardly covered the ground. The rescue dogs and workers did not climb up a tall pile but had to repel down to search for survivors. The arson and thermite theories fail to explain every data point, but all the unburned paper in particular refute any high-temperature base hypothesis.

The nuclear theory fails because an explosion powerful enough to turn most of each tower to dust would have seriously damaged the bathtub, probably flooded lower Manhattan, and spiked a high Richter reading. It violates a number of data points, including the observed top-down disintegration. And if a nuke were at the top, it could not progressively destroy lower floors and there were only a few steel beams tossed onto adjacent buildings and none above the 20th floor. Lots of aluminum cladding was tossed onto neighboring buildings' roofs but no steel beams. How could a nuke be so selective? It could not. Nor can a nuke explain the toasted cars.

All the data are consistent with a beam weapon. Take the round holes in buildings 5 and 6. A high-energy weapon by definition could cut into buildings, destroy material and leave discreet boundaries in the buildings. We have know of no other explanation that has been offered for these peculiar holes. Similarly, some 1,400 cars were toasted in inexplicable patterns, and no alternative explanation to energy wave reflections has been offered. As Sherlock Holmes declared,

"When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth."
We must guard against the aquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex.
We must never let the weight of this combination endanger our liberties or democratic processes.
Eisenhower1961.
pi_43728457
ok ik zal je punten nagaan.

de reden dat ik zo een vraag stel is omdat ik niet het hele artikel nog had gelezen waarbij 'beam weapons'. ik ga er hier van uit dat de conspiracy theoristen de thermate theorie aanhangen en de eerste punten die je naar voren bracht zegt niet veel hierover. vandaar dat ik het belang er niet van in zag.
An unstable system is a system that is not stable
pi_43728867
Ok.. en dat andere gebouw.. onderzoek die eens.. die ene waar niets ingevlogen is.. (building 7?)
pi_43729105
quote:
Op maandag 20 november 2006 19:15 schreef Resonancer het volgende:

Where are the concrete floors? Where is the office furniture? Where is the office machinery? Where are the filing cabinets? Where is the wall board? Where are the bookcases? They were not there, so most of it appears to have turned to dust, as illustrated in Figure 31.
Wat dacht je van samengeperst? Deze links heb ik al meerdere malen gepost:

http://www.amny.com/enter(...)hotogallery?index=35

http://www.amny.com/enter(...)hotogallery?index=37

http://www.amny.com/news/am-etc-relic-debris,0,7482642.flash
pi_43729512
even voor de duidelijkheid, "onderzoek die eens" is natuurlijk wel een beetje veel gevraagd. ik ben maar een enkeling en mijn doel van deze post is het NIST report uitleggen aan degenen die het niet begrijpen en daarom neigen naar conspiracy theories.

het WTC7 report is nog niet af en komt pas in januari 2007 uit. tot die tijd kan ik natuurlijk niks erover zeggen.
An unstable system is a system that is not stable
pi_43730323
quote:
Op maandag 20 november 2006 21:17 schreef Cyclonis het volgende:
even voor de duidelijkheid, "onderzoek die eens" is natuurlijk wel een beetje veel gevraagd. ik ben maar een enkeling en mijn doel van deze post is het NIST report uitleggen aan degenen die het niet begrijpen en daarom neigen naar conspiracy theories.

het WTC7 report is nog niet af en komt pas in januari 2007 uit. tot die tijd kan ik natuurlijk niks erover zeggen.
als ik het goed begrijp doe je dus onderzoek met data die is verkregen van de onderzoekers die het 9/11 report hebben samengestelt.

hmm, wie vertelt mij dat die data correct is?

het 9/11 zit vol met weglatingen , die niet in hun straatje passen, zoals getuigen van de concierge dat explosies zijn geweest.

ook in de docu van de naudet brothers kan je zien dat op het moment dat de brandweer arriveert, er al explosies zijn geweest(niet boven waar het vliegtuig erin is gevlogen, maar beneden in de basement

ook de vermeende partijdigheid van de commissie spreekt niet in hun voordeel
bewijsmateriaal, zoals het puin is niet onderzocht op explosieven(de daders waren immers al bekend volgens bush)

ps: heb jij in je "onderzoek" resten van het puin kunnen onderzoeken ?

zoniet , dan kan je het gebruik van explosieven ook niet uitsluiten

[ Bericht 0% gewijzigd door huupia34 op 20-11-2006 22:08:50 ]
"Those willing to sacrifice freedom for safety deserve and shall receive neither."
Benjamin Franklin
pi_43730526
quote:
Op maandag 20 november 2006 10:42 schreef Cyclonis het volgende:
911 WTC technische details uitgelegd in ontechnische termen
Ontechinsche termen zoals:

  • structural steel beams
  • Mathematisch gezien
  • FEM(Finite Element Methods)
  • kritiek aantal balken (kritiek houd in dat als al deze of een deel van deze balken ook bezwijken, dat de gehele strucuut zijn fail-safe principe verliest en volledig zal instorten)
  • local failure
  • lokale load
  • structural failure mode
  • Controlled Demolition
  • Thermate
  • metal-fatigue

  • pi_43732345
    zo technisch zijn ze niet. de meeste termen die ik opnoem zijn volgens mij welbekend bij iedereen die zich bezig houdt met 9.11
    An unstable system is a system that is not stable
      maandag 20 november 2006 @ 23:35:30 #24
    66714 YuckFou
    Nu niet, nooit niet...
    pi_43733934
    quote:
    Op maandag 20 november 2006 20:23 schreef Resonancer het volgende:
    Als je de tijd hebt om het te lezen zal je erachter komen dat Thermate juist niet in de waarnemingen past.
    Ik vind die data wel belangrijk en wel hierom:
    Best intressant, klinkt een beetje alsof ze
    [con_mode_on]HAARP erop los hebben gelaten, wat op verschillende sites ook word geclaimd aan de hand van radiation sheets van de HAARP site[con_mode_off]
    kan je hier niet ff een nieuw topic over openen met links&zo? *alvast dank*
    Are we not savages, innately destined to maim and kill?
    Blame it on the environment, heredity or evolution: we're still responsible
    Our intelligence may progress at geometric rates
    Yet socially we remain belligerent neonates
    pi_43734328
    quote:
    Op maandag 20 november 2006 20:23 schreef Resonancer het volgende:

    [..]


    Here are the principal data that must be explained:
    punt 7
    quote:
    7. The upper 80 percent, approximately, of each tower was turned into fine dust and did not crash to the earth
    kan al een gedeeltelijke verklaring zijn voor
    quote:
    2. The protective bathtub was not significantly damaged by the destruction of the Twin Towers
    5. The seismic impact was minimal, far too small based on our comparison with the Kingdome controlled demolition
    13. The order and method of destruction of each tower minimized damage to the bathtub.
    16. The WTC1 and WTC2 rubble pile was far too small to account for the mass, unlike that of WTC7
    .
    Monday morning I open a beer and light a cigarr. Put my pen to paper and write I hate you all
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')