abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 11 oktober 2006 @ 11:09:22 #1
19479 Mr.J
Train, eat, sleep. Repeat.
pi_42570750
Nummertje 49 alweer. Damn, dat zijn al 14400 (48x300) posts!

Vorig topic: [Centraal]Bodybuilding topic deel 48


[Algemeen]

Als je besluit echt wat aan je lichaam te willen doen raad ik een ieder aan om het thuistrainen te vergeten. De middelen die je hebt zijn te beperkt, en zullen al snel niet genoeg zijn. Naar de sportschool dus!

Verwacht niet dat je na 2 maanden eruit ziet als onze grote vriend Arnold Schwarzenegger. Dit heeft allemaal veel tijd nodig, denk hierbij echt aan jaren!!!

Hou in het achterhoofd dat een mooi lichaam opbouwen niet alleen lukt met trainen. Voeding en rust zijn even belangrijk! Als 1 van deze 3 niet in orde is, haal je simpelweg bij lange na niet eruit wat erin zit.

Grofgezegd zijn er 2 redenen waarom mensen gaan trainen. Ze willen of gewicht verliezen, of juist massa aanzetten. Tuurlijk zijn er combinaties hiervan, maar dit is voor de meeste toch de eerste drijfveer.

Als wilt afvallen, ga je niet meteen met zware gewichten slepen. Cardio (lopen, roeien en fietsen) zal dan je eerste behoefte zijn. Dit in een rustig tempo, en minimaal een 1/2 uur. Echter is het aan te raden al redelijk ook met wat gewichten te gaan trainen. Dit omdat hoe meer spiermassa je hebt, hoe sneller je verbranding werken en hoe sneller je dus vetten kwijt raakt. Sluit echter wel je training af met een 1/2 uur (of meer) aan cardio erna.

Wil je massa aanzetten, dan gaan we niets met cardio doen, maar meteen met gewichten trainen. Korte en zware trainingen zijn het meest effectief dan.

Concentreer je altijd op één van bovenstaande redenen. Het is nutteloos om spieren aan te willen zetten en tegelijkertijd te willen afvallen. Voor het eerste is een calorieoverschot noodzakelijk, voor het tweede een calorietekort. Daarom is het verstandig in de wintermaanden flink te trainen/eten om spiermassa aan te zetten, en tegen de zomer d.m.v. cardio vet te verbranden (en zo weinig mogelijk spiermassa te verliezen).

Het is raadzaam je trainingen niet te lang te laten duren. Op het moment dat de intensiteit van je training drastisch daalt, betekent dit dat de catabole (spierafbrekende) hormonen in een overschot voorkomen ten opzichte van de anabole (spieropbouwende) hormonen. De meeste mensen zouden het bij maximaal 4-5 kwartier moeten houden; echter een goede conditie (fitness-level) verhoogt deze tijdsduur en dat is natuurlijk ook gewoon te trainen .

Keep in mind dat er geen standaard training bestaat voor iedereen. De trainingsbehoefte verschilt per individu en daar zal men zelf door praktijkervaring achter moeten komen.

Allereerst kan je je wel gaan oriënteren op wat je min of meer nodig hebt aan de hand van je lichaamsbouw. Er bestaan 3 types lichaamsbouw:

* Ectomorph (slanke bouw, hoge verbranding)
* Mesomorph (gespierde bouw, middel verbranding)
* Endomorph (stevige bouw, trage verbranding)


Kijk hier om uit te zoeken wat jij precies bent en waarin je in eerste instantie aan moet denken als je begint met training. http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm

Overigens behoort niemand echt tot 1 van de hoofdtypes lichaamsbouw. Iedereen is een unieke combinatie tussen bovenstaande typen.

Ook het type sportschool waar je wilt gaan trainen biedt stof tot nadenken.

Je hebt aan de ene kant die mooie moderne sportscholen, met apparaten die op luchtdruk werken en zich met jouw pasje zich instellen op het gewicht wat jij moet doen die dag. Bij deze sportschool is er vaak geen mogelijkheid tot (of is het zelfs verboden) het doen van sommige "echte" bodybuild oefeningen zoals squats, uitstappen, deadlifts ed. Ook gaan de losse gewichten vaak niet zwaarder dan 30kg. Publiek is vaak een beetje, eh, trendy als 't ware. De sfeer is hierbij vaak zoiets van "Zie mij in m'n nieuwe dure trainingsoutfit de huppelkut uithangen."

Aan de andere kant heb je de old school sportscholen. Veel zwaar gewicht ipv hypermodern spul. Het publiek is hier degenen die echt willen trainen en groeien. Voor een beginner kunnen een aantal grote jongens van 120kg die zwaar aan 't trainen zijn imponerend overkomen, maar als je verder kijkt dan je neus lang is merk je dat de sfeer stukken gemoedelijker en behulpzamer is dan die "moderne" sportscholen.

En hier zijn dus ook weer tussenvormen in.


Trainingsmethoden

Wat krachtsport aangaat zijn er eigenlijk 2 theorieën over training, of beter gezegd; de supercompensatie:

Single factor theory: fatigue (belasting) over 1 workout
Dual factor theory: fatigue over meerdere workouts

In het eerste geval heb je dus een training, waarin een spier belast wordt, waarna hij herstelt en er supercompensatie optreedt. Op dat moment doe je een nieuwe training.
Bij dual factor draait het om fatigue over meerdere trainingen. Je werkt progressief in elke training zodat je je lichaam steeds zwaarder belast (loading). Op het randje van overtraining doe je een deload week (lager volume).

In het bodybuilding is single factor training overweldigend in de meerderheid. Men traint elke spiergroep 1x per week en bouwt zo meer spiermassa op. In de overige krachtsporten (sprinten, gewichtheffen etc) volgt men voornamelijk het dual factor principe.

Elk van beide heeft voor- en nadelen. Het is dus aan jezelf om te bepalen op wat voor manier je traint. Het is niet zo dat je van single factor training alleen gespierd wordt en van dual factor alleen sterk; er zijn genoeg bodybuilders die sterker zijn dan de gemiddelde powerlifter en omgekeerd zijn er genoeg powerlifters die gespierder zijn dan de gemiddelde bodybuilder.
Kortgezegd kan je je training zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt .

Meer informatie over (met name) dual factor training en/of vragen zijn altijd welkom, google ook eens op “dual factor training” of “fitness fatigue model”.


[Oefeningen]

"Help! Er zijn 1001 verschillende oefeningen te doen in de sportschool, waar moet ik in hemelsnaam beginnen?!"

Sportscholen hebben hiervoor vaak speciale beginnersschema's waarin je elke training je hele lichaam traint. Dit is op zich een redelijke manier om met training in contact te komen, maar ikzelf (LedZep) ben niet zo'n fan van deze methoden omdat ze veel spiergroepen isoleren in plaats van de grote compoundoefeningen (die je de meeste massa opleveren).

Als je al wat langer traint ben je zelf in staat om een geheel eigen schema op te stellen wat aansluit bij jouw behoefte.

Vergeet niet je gehele lichaam te trainen. Dus ook benen en rug. Hieronder gemakshalve een quote van mij uit een ander topic:
quote:
[message=17645119,noline]MrJ schreef op 28 april 2003 @ 16:54[/message]:
Yep.

1 spiergroep trainen is niet goed. Of je traint je gehele lichaam, of je traint niet.

Er zijn zat mensen die alleen in de sportschool aan hun borst+schouders+armen+buik werken, terwijl ze vergeten dat een goede rug, traps, onderarmen, bovenbenen en kuiten o zo belangrijk zijn.

Dit omdat het a) voor een betere lichaamsdoorbloeding zorgt en b) het er simpelweg niet uitziet.

Beetje nette voorkant, maar geen wijde rug en goede benen waardoor het totaalplaatje simpelweg een lachertje wordt.

Ook de lichaamshouding is bij die mensen totaal fout. De armen gaan naar binnen staan (aaphouding) omdat er geen rug en traps getraind wordt om het geheel weer naar achteren te corrigeren.
Hier is bijv. mijn trainingsschema:

http://home.planet.nl/~geem0008/trainingsschema.doc

Een goed trainingsschema bestaat voor een groot gedeelte uit de grote compound oefeningen zoals squats, deadlifts, bench press, overhead presses, bent over rows etc. De rest van je trainingsschema kan je opvullen met andere (zoals isolatie) oefeningen.


[Voeding]

Alles staat of valt met voeding. Of je nu wilt afvallen of massa wilt winnen, voeding is de sleutel tot succes.

De volgende voedingsstoffen kan je grofweg onderscheiden:

* (Complexe) Koolhydraten.
Dit is de energiebron van je lichaam. Koolhydraten leveren in eerste instantie de energie voor je spiercellen om de training te kunnen doorstaan. Deze haal je oa uit brinta, havermout, (zilvervlies)rijst, (volkoren)pasta etc.
* Eiwitten.
Eiwitten bestaan uit aminozuren, dit zijn de bouwstenen van je lichaam. Eiwitten haal je ondermeer uit vis, wit vlees (kip, kalkoen), kwark, eieren (duh) etc.
* Vetten.
Vetten zijn één van de belangrijkste bouwstoffen van het lichaam. Zowel verzadigde als onverzadigde vetten kan je zonder problemen (veel) consumeren.
Transvetzuren kan je maar beter wel zo veel mogelijk mijden, deze zijn zeer slecht voor je hart- en bloedvaten en je algemene gestel. Je vindt ze onder andere in koekjes, taart e.d.

Let vooral op je eiwitinname!
Om spiermassa te winnen moet je dus meer eiwitten naar binnen werken dan dat je lichaam nodig heeft. Het evenwichtspunt tussen te weinig eiwitten waarbij je lichaam zich in de catabole fase (spierafbrekend), of genoeg eiwitten waarbij je lichaam zich in de anabole fase (spieropbouwend) bevind is je 'proteine turn over point' genaamd.

Zorg er dus voor deze weegschaal naar de goede kant doorslaat! Minimaal 2 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht per dag is een mooie basic regel.

Als je wilt aankomen dien je hoog in je voedingsstoffen te zitten. Daarvoor geldt gemiddeld genomen een minimum van 500 kcal boven je dagelijkse behoefte. Ectomorphe mensen kunnen echter maar beter een stuk meer eten – mits clean food kan je dit zelfs uitbouwen tot 2000-2500kcal boven je behoefte (mits een goed trainingsschema en een fucked up metabolisme ).

Wil je afvallen, ga je grofweg gezegd koolhydraten voor eiwitten en vetten vervangen (minder kcals) om zodoende zo'n 500kcals onder je dagelijks verbruik te komen. Maar dan wel met veel eiwitten om spiermassaverlies tegen te gaan.

De verhouding koolhydraten/eiwitten/vetten 'regel' is als je wilt aankomen 50/30/20 en 33/33/33 als je wilt afvallen.

Direct na het trainen is het aan te raden om een zgn 'post workout shake' tot je te nemen. Je lichaam is op dat moment in catabole fase, en schreeuwt als het ware om voeding. Je lichaam op dat moment van snelle energie (dextrose) en snelle eiwitten zoals whey voorzien is bijna een must.

Deze shake maak je gemakshalve thuis al klaar, en werk je in de kleedkamer naar binnen. Hoe de samenstelling er precies uit dient te zien verschilt per individu, maar laat er zeker 30gram dextrose en 50gram eiwitten in voorkomen op zo'n 1/2 liter water/melk. Whey eiwitten zijn snel opneembaar en worden het meest gebruikt hiervoor. Eventueel kan je casseine (traag opneembaar) ook nog toevoegen.

Mijn voedingsschema ziet er als volgt uit:
http://home.planet.nl/~geem0008/voedingsschema.xls


[Rust]

Rust is de tweede sleutel tot succes. Je spieren groeien na een prikkel (de training) wanneer er ná die prikkel een rustperiode wordt ingelast. Over de lengte van die rust wordt veel geroepen, maar dit is voor ieder persoon verschillend én hangt af van de intensiteit (% van je 1 Rep Max op een lift), het volume (totaal gewicht) van je trainingen én de vraag of je tot failure traint.

Wanneer je elke set doorgaat tot je het gewicht niet meer omhoog krijgt (concentric failure) krijgen zowel de spieren als je CZS (centraal zenuwstelsel) een grote opdonder. Voor de laatste heeft dan zeker 6 dagen nodig om volledig te herstellen.

Wanneer je daarentegen altijd 1 à 2 reps onder failure blijft en het volume van je trainingen beperkt houdt, kan je een spier veel vaker belasten. Dit zelfs tot 4-6 keer per week (en in extreme gevallen nog vaker, zoals bv. olympisch gewichtheffers doen)

Het hangt dus volledig van je eigen trainingsmethode af hoelang je recupereert, en je zult ook zelf moeten uitvinden wat voor jou de beste manier is.


[Supplementatie]

Buiten voeding gebruiken mensen die al een tijdje trainen supplementatie als aanvulling op hun voeding. Dit kan variëren van eiwitten in de vorm van aminozuren, wat creatine voor het uithoudingsvermogen tot een GABA wat voor een diepe nachtrust een hogere testosteron spiegel zorgt.

Supplementen zijn overal te koop en niet illegaal. Voor sommige is het aan te raden deze niet langer dan 8 weken achterelkaar te gebruiken om gewenning te voorkomen, andere supplementen kunnen gewoon het hele jaar door worden gebruikt.

Tegen de tijd dat je een jaartje serieus traint heb je in principe zelf al redelijk wat kennis vergaart over dit onderwerp zodat je zelf wel in staat bent een keuze te maken wat je wilt gaan proberen. Combinaties van supplementen zijn altijd aan te raden. De nieuwste generatie supplementen is trouwens al vaak een combinatie van het eea. Creatine met amino's en een revolutionaire nieuwe transportmethode schreeuwen je vanaf de stellingen toe. Trial and error geldt hiervoor. Wat voor de 1 lekker aanslaat, zal voor de ander geen resultaten brengen.

Verwacht er dus geen wonderen van, je gaat vaak wel een stuk vooruit, maar je wordt niet in 1x super gespierd ofzo.

Persoonlijk vind ik eiwitsupplementatie meer onder het kopje voeding vallen, dan supplementatie, maar dat is mijn (Mr.J) persoonlijke mening.


[Vitamines en mineralen]

"Een uitgebalanceerde en evenwichtige voeding behoeft geen verdere extra ondersteuning" is vaak te horen uit de monden van mensen die een bodybuilder een handje vol pillen ziet wegwerken bij een maaltijd. Helaas vergeten deze mensen dat een lichaam van een bodybuilder totaal andere behoeftes heeft dan die van een niet bodybuilder/sporter.

Vitamines in grote hoeveelheden zoals vit B en C zijn nodig en niet schadelijk in hoge (lees: hoog, niet extreem hoog ) hoeveelheden (ze zijn nl. in water oplosbaar, in tegenstelling tot vit A en D waar je welk mee moet uitkijken). Mineralen zoals magnesium en zink zijn ook bijna onmisbaar voor velen.

Zeer uitgebreide info hierover:
http://www.bodybuilding.com/fun/catvit1.htm
http://www.bodybuilding.com/fun/catvit2.htm

Met diezelfde auteur heb ik onderstaand schematje samengesteld:
http://home.planet.nl/~geem0008/vitaminesmineralen.doc


[Steroiden]

Iedereen die al een tijdje traint komt voor de keus te staan om wel of geen AAS (Androgene Anabole Steroïden) te gaan gebruiken. Die keus is heel persoonlijk, wil je als 'natural' verder of maakt die naam jou niet veel uit. Je zal natuurlijk als je voor gebruiken kiest te horen krijgen dat je "het niet zelf gedaan hebt" en dat je spieren "uit een potje komen". Niets is minder waar. Als je in een kuur zit moet je nog harder trainen, nog meer eten en nog langer rusten dan eerst.

Als je gebruikt wees er dan wel open over. Ervaren sporters zien het zo wanneer er iemand aan het kuren is, ontkennen als 't je gevraagd wordt is alleen maar jezelf voor de gek houden. Zorg dan ook dat je niets overhaast doet en er echt veel erover weet. Laat je eventueel begeleiden door een ervaren persoon.

Paar aandachtspuntjes:
- Voor je 21e is het gebruik van AAS NOT DONE. Je endocriene systeem (hormoonhuishouding) is dan nog volop in ontwikkeling. Gebruik van AAS zal die erg verstoren.
- Begin er niet aan zonder een jarenlange basis. Je wint er veel minder mee, en de kans op blessures is groter.
- Laat voor en na je kuur je bloed controleren. Laat je testosteron, LH, FSH, nier- en leverfunctie in kaart brengen. Zodoende heb je naderhand een overzicht of je lichaam zich helemaal hersteld heeft.

De voor- en tegenstanders van AAS zullen er altijd blijven. Zolang je respect hebt voor een ander zijn keuze is dit geen enkel probleem.


[Handige en informatieve linkjes]

Geen idee wat er allemaal precies voor info te vinden is, maar met wat zoekwerk kan je er denk ik wel wat relevante info vinden.
http://bodybuilding.pagina.nl

Officiële site van de internationale bodybuild federatie. Niet zoveel spannends te vinden op wat foto sessies na.
http://www.ifbb.com

Zeer groot en uitgebreid informatief forum.
http://www.bodybuilding.com/forum

Groot en informatief Nederlandstalig forum. De meeste 'stamgasten' uit dit topic zijn daar ook te vinden. De supermoderators zijn heel toffe gasten!
http://forum.dutchbodybuilding.com

Deze mag niet ontbreken in dit rijtje.
http://www.getbig.com

Specifieke voeding FAQ
http://bodybuilding.about.com/library/weekly/aa020403a.htm

Nog een voeding pagina.
http://www.getbig.com/articles/bottom.htm

Site met oefeningen in animated .gif
http://exrx.net/Exercise.html

Uitleg type spiervezels
http://fitnessnet.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=8532

Vitamines en mineralen info
http://forum.dutchbodybuilding.com/showthread.php?t=4010

AAS info
http://www.dutchbodybuilding.com/forum/aas.php

Site waar artikelen door diverse mensen worden gepubliceerd
http://www.t-nation.com


[Tot slot]

Zoals je ziet is er een overload aan informatie omtrent fitness en bodybuilding te vinden. Deze info is vaak ook tegenstrijdig, site A zegt X, terwijl site B over hetzelfde onderwerp weer Y zegt.

Het is zaak door middel van praktijkervaring erachter te komen wat voor jou van belang is. Dat kost tijd, maar trainen zoals jou lichaam het nodig heeft, is zoveel malen beter dan steeds maar weer klakkeloos alles wat je op de sites/ in de bladen leest over te nemen.

Combineer dus al die info en praktijkervaring tot het jouw ding is!

Train like an animal, eat like a horse, sleep like a baby and grow like a weed!


Ter afsluiting nog een aantal fotootjes van bodybuilders:

De huidige Mr. Olympia, na 5x #2 te zijn geweest, Jay Cutler:






De voormalige (8x zelfs) nummer 1, Ronnie Coleman:






En nog 2 van een of andere amateur bodybuilder:





Een paar dus maar. Ik kan als ik wil zo een heel topic volplempen met foto's (Priest, Levrone, Yates, Cormier, Ray etc. etc.), maar dat is niet de bedoeling vrees ik


* Deze openingspost is ooit gestart door Mr.J op GoT. Na 2 jaar in deze vorm te zijn gebruikt heeft LedZep deze uitgebreid en waar nodig verbeterd. *

Link naar OP.
Godfather Bodybuilding topic reeks
  woensdag 11 oktober 2006 @ 11:14:20 #2
23604 J-Will
Hou je klep dicht!
pi_42570846
tvp'ke met de mededeling dat ik morgen zwaaar ga squatten en rowen
Anders krèdde een poar patse!
met dank aan SF
http://nba-fan.blogspot.com
  woensdag 11 oktober 2006 @ 11:15:14 #3
76170 Dacide
www.mixfight.nl
pi_42570870
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 10:28 schreef Dacide het volgende:
vraagj tussendoor...

normaal gesproken doe ik van elke oefening 3 a 4 sets met altijd 8 tot 10 reps...
wat is de toegevoegde waarde om eens hoger in de gewichten te klimmen en dan bv maar max 1, 2 of 3 reps te halen bij dat gewicht..

je maakt dan namelijk geen "echte" setjes..

Maar ik kan me ook voorstellen dat je op deze manier weer extra kracht opbouwd... omdat je met gewichten sleurt die je normaal gesproken nooit doet..
uit het vorige topic.
  woensdag 11 oktober 2006 @ 11:25:52 #4
23604 J-Will
Hou je klep dicht!
pi_42571148
weinig reps voor kracht, meer voor massa, dacht ik altijd?

Ikzelf kom niet boven de 8 reps uit, zit meestal rond de 5.
Anders krèdde een poar patse!
met dank aan SF
http://nba-fan.blogspot.com
  woensdag 11 oktober 2006 @ 11:42:26 #5
8030 ConQuestador
Alfa Romeo 156 GTA
pi_42571546
tvp
pi_42572229
een instructeur op de gym beweert dat meer dan 2 setjes geen zin hebben (tijdens het uitleggen van een beginnerschema met 15 reps per set)
(tvp)
If any member of the family should die whilst in the shelter from contamination,
put them outside, but remember to tag them first for identification purposes.
pi_42574656
ik zit bij de grote compound oefeningen die ik zwaar pak ook altijd op of onder de 5 reps per setje. Werkt prima voor mij.

Vandaag trouwens een Overhead Squat gedaan. Wat de neuk, dat is echt ziekelijk, bizar en absurd ineen! Ik kon met 30 (ja DERTIG) kg boven me koppie nauwelijks 4 fullsquats doen. Echt te bizar voor woorden, en ontzettend veel respect voor die mannen en vrouwen op Eurosport...
(daarna nog boxsquats, benchen dippen en calves gepakt, maar ging allemaal moeilijk dankzij OH sq)
hij kan altijd nog bacardi gaan serveren in het cafe van Lock, Stock and Two Smoking Barrels
pi_42574834
Videopac: het totaalvolume kan bij weinig sets nooit groot zijn; dus wat die instructeur zegt is niet waar. Volume (totaal reps x gewicht) is het belangrijkste voor spiergroei. Veel sets van 6-10 reps bijvoorbeeld.

mister_popcorn: goed dat je die OH squats hebt geprobeerd. Ik ga vanavond weer .
  woensdag 11 oktober 2006 @ 13:54:26 #9
76170 Dacide
www.mixfight.nl
pi_42575168
ik ga vandaag rug en achterkant schouders trainen... mjam

vorige week voor de eerste keer gedeadlift.. heerlijke oefening..
pi_42577513
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 13:44 schreef LedZep het volgende:
Videopac: het totaalvolume kan bij weinig sets nooit groot zijn; dus wat die instructeur zegt is niet waar. Volume (totaal reps x gewicht) is het belangrijkste voor spiergroei. Veel sets van 6-10 reps bijvoorbeeld.
Ligt dat er ook niet aan of je voor kracht gaat of voor massa?
Hardloper.
IG @webkim
pi_42578763
Zo hoor je 2 weken niks van Mr.J en zo opent hij weer een nieuw topic
pi_42579236
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 15:01 schreef Webkim het volgende:

[..]

Ligt dat er ook niet aan of je voor kracht gaat of voor massa?
Voor kracht hoef je niet zoveel volume te draaien; hoge frequentie en intensiteit is dan nuttig. Voor spiermassa kan je intensiteit het beste redelijk laag houden (70% of ommenabij) en veel totaalgewicht (volume) pakken.
pi_42583217
tvp
pi_42583704
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 09:26 schreef mister_popcorn het volgende:

[..]

je zou om het "knoepen" tegen te gaan elke training kunnen beginnen met het zwaaien van je armen in alle richtingen. Bijv. een borstcrawl voorwaarts en achterwaarts. Ook 'n goede is je armen strekken, zodat je 'n T maakt, en dan langzaam rondjes draaien met je armen, van kleine tot grote rondjes. Dit zou in principe ervoor moeten zorgen dat je schouders-borst-rug spieren wat losser worden.
Ik denk dat ik dat in het vervolg maar eens wat intensiver ga doen ja, bijvoorbeeld tijdens het warmfietsen een aantal minuten goed zwaaien met mijn armen.
"The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There's also a negative side." - Hunter S. Thompson
Last.fm
pi_42583891
Tip vd dag om je schouders los te krijgen:

pak een lange stok (geen barbell, te zwaar) of iets anders dat lang en licht is. Pak em zo breed mogelijk beet en hou em recht voor je (front raise positie). Vervolgens breng je hem met gestrekte armen overhead en dan zo ver mogelijk door naar achteren. Als het goed is kan je helemaal tot je onderrug komen. Paar keer per week dit doen (ongeveer 20x per keer) zorgt voor zeer goede schoudermobiliteit .
  woensdag 11 oktober 2006 @ 18:08:08 #16
19479 Mr.J
Train, eat, sleep. Repeat.
pi_42583920
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 15:31 schreef Sjaak-Banaan het volgende:
Zo hoor je 2 weken niks van Mr.J en zo opent hij weer een nieuw topic
Ik lees keurig mee hoor. Als er wat boeiends is reply ik echt wel.
Godfather Bodybuilding topic reeks
pi_42583948
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 18:08 schreef Mr.J het volgende:

[..]

Ik lees keurig mee hoor. Als er wat boeiends is reply ik echt wel.
Tja dat gebeurt hier niet vaak
pi_42583971
Thanx voor de tip LedZep. Ik zal daar eens mee aan de slag gaan!
"The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There's also a negative side." - Hunter S. Thompson
Last.fm
pi_42584132
Ff een topicje gemist, maar RESTEPPA voor Cutler! Dubbel en dwars verdiend!
  woensdag 11 oktober 2006 @ 18:36:26 #20
19479 Mr.J
Train, eat, sleep. Repeat.
pi_42584777
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 18:09 schreef LedZep het volgende:

[..]

Tja dat gebeurt hier niet vaak
Tuurlijk wel hoor.

Alleen boeien krachtstats logjes mij weinig. Elke dag is weer anders namelijk.

Ik kom binnen in de sportschool, weet welke spiergroepen ik ga trainen en doe daarvoor een aantal oefeningen. Die oefeningen zijn tegenwoordig gevoelsmatig. Net waar ik zin in heb en wat ik nodig denk te hebben op dat moment.

Ook het gewicht is gevoelsmatig. Of lage (5) of hoge reps (12), net wat ik op dat moment goed voor mij acht.
Godfather Bodybuilding topic reeks
  woensdag 11 oktober 2006 @ 18:51:30 #21
8030 ConQuestador
Alfa Romeo 156 GTA
pi_42585230
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 18:07 schreef LedZep het volgende:
Tip vd dag om je schouders los te krijgen:

pak een lange stok (geen barbell, te zwaar) of iets anders dat lang en licht is. Pak em zo breed mogelijk beet en hou em recht voor je (front raise positie). Vervolgens breng je hem met gestrekte armen overhead en dan zo ver mogelijk door naar achteren. Als het goed is kan je helemaal tot je onderrug komen.
meen je dit nou serieus ? Volgens mij is dat fysiek onmogelijk.
  woensdag 11 oktober 2006 @ 19:08:17 #22
153812 Frautie
Frautilicious
pi_42585731
tvp

Nog steeds verkouden
Assumption is the mother of all fuck ups
Everything you do, every single decision you make, either takes you a step closer or a step further away from your goal.
You either grow or you regress; nothing stands still.
  Moderator woensdag 11 oktober 2006 @ 19:46:23 #23
18653 crew  D.
pi_42586872
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 11:14 schreef J-Will het volgende:
tvp'ke met de mededeling dat ik morgen zwaaar ga squatten en rowen
ook tvp, en ik ga morgen ook....eh....trainen
pi_42588276
Bleeegh ff mijn gal spuwen.

Ik zo lekker naar de sportschool gaan zonet. Ik kom die zaal binnen, heerlijk rustig, maar drie anderen ofzo die ook bezig waren ijzer te tillen.
Ik kijk ff wat ik zal doen, nou maar even beginnen met bankdrukken, mijn favo oefening.
Wordt ik aangesproken door een figuur dat daar staat te niksen:
Hij: Hoi!
Ik: Hoi!
Hij: *bekijkt mij aandachtig en zijn ogen volgen waar ik heen loop* Hij ziet dat ik ga bankdrukken en zegt: 'Zozo, ben je daar niet wat te jong voor!!
Ik Nee... Dat bepaal ik zelf wel...
hij: Jongen hoe oud ben je, dit is het 18 + hoekje, met losse gewichten trainen kan blessures opleveren hoor!
ik: * lichtelijk geïrriteerd* Ben 16 en bepaal zelf wat ik doe hier. Dankje.
Hij Jahoor, ik zal je wel even spotten. Maar wacht even, 40 kilo is te zwaar voor jou, begin maar met 30!
Ik: Nee. Nee. Nee. Ik doe het zelf, ga jij maar lekker zelf trainen maat. (flikker op denk ik )
Hij Ja hoor, luister nou maar naar mij. Maar goed, regelcitrante pubers ook. Ga je gang jongen!
Ik: * hou mijn grote mond dicht want hij had me aardig opgefokt *

Damn wat heb ik een hekel aan lui die denken dat ze het beter weten.

Bedankt voor het luisterend oor jongens.

Tevens een uitbreide tvp
How you play the cards you are dealt is all that matters.
  woensdag 11 oktober 2006 @ 20:56:55 #25
140141 ivosnivo
ada fare stop stalking me
pi_42589440
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 18:36 schreef Mr.J het volgende:

[..]

Tuurlijk wel hoor.

Alleen boeien krachtstats logjes mij weinig. Elke dag is weer anders namelijk.
Ik kom binnen in de sportschool, weet welke spiergroepen ik ga trainen en doe daarvoor een aantal oefeningen. Die oefeningen zijn tegenwoordig gevoelsmatig. Net waar ik zin in heb en wat ik nodig denk te hebben op dat moment.

Ook het gewicht is gevoelsmatig. Of lage (5) of hoge reps (12), net wat ik op dat moment goed voor mij acht.
Had vandaag pr met stijfbenige doodslift. 170kg 5x
ada fare stop stalking me
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')