Nosh | zaterdag 15 juli 2006 @ 23:40 |
Excuses als jullie helemaal doodgegooid worden met dit soort topics, maar ik heb jullie hulp nodig. Ik ben van donderdag 13 juli tot vrijdag 28 juli alleen thuis, en heb eten nodig. Goed eten. Gezond eten. Tot nu toe heb ik het weten te redden met de restjes die we nog hadden: wat chinese left-overs, en een portie magnetronsnacks, die een week over tijd waren, maar nog wel te eten waren). Ik wil alleen vanaf maandag echt normaal eten, zodat ik nog enigzins de illusie heb dat ik wat vitaminen binnenkrijg, anders val ik om. Het ding is: ik kan niet koken. Echt, ik weet amper hoe je een ei moet bakken, laat staan dat ik een fatsoenlijke lasagne op tafel kan zetten. Maar aangezien ik volgende week full-time werk (van 8 tot half 6 dagelijks), wil ik wel wat fatsoenlijks in mijn maag hebben. Mijn vraag is dus: hebben jullie makkelijk te maken recepten, die zelfs voor een absolute kluns als ik nog te doen zijn? Ik wil me van de week in ieder geval wagen aan een boeren omelet en spaghetti, maar alles is welkom. In ruil post ik wel fotoverslagen hoe mijn culinaire uitstapjes verlopen, en mogen jullie heel hard juichen voor iedere keer dat ik mezelf niet in brand zet met het gasstel. Ok? | |
Nosh | zaterdag 15 juli 2006 @ 23:42 |
Ik begin trouwens vanaf maandag he, morgen haal ik wel kebab ofzo. Omdat we nu écht niks in huis hebben. Oh, en voor de mensen nu denken van: "maar Nosh! waarom blijf je 2 weken alleen thuis, als je niet eens een pizza in de oven kan leggen!" Het is een stukje koppigheid. Ik moet en zal 2 weken op mezelf kunnen leven, maar ik merk nu al dat het verdomd lastig gaat worden, qua eten dan. Dus tja. Edit: ook als je dat niet dacht, dan zeg ik dat toch even he. Zodat er geen onduidelijkheid bestaat over het waarom van dit topic! | |
Conflict | zaterdag 15 juli 2006 @ 23:51 |
Ei bakken: Dit is een ei: Dit is een pan: Dit is boter: Pak een ei en een pan en een beetje boter. Steek het vuur aan, zet de pan op het vuur. Pak de boter en snij daar een stukje af, ongeveer evenveel boter als chocoladepasta op een boterham en gooi het in de pan Pak nu een ei, daarna een dweil, ruim het ei dat je net hebt laten vallen op met de dweil en heet water. Pak een nieuw ei en tik deze kapot op de rand van de pan. Zet nu ff het gas uit en ruim de eiresten op de vloer en het fornuis op, beste ff pan schoonmaken en opnieuw beginnen. Zet de schone pan op het vuur en doe daar wat boter in. Pak nu voorzichtig een ei. Wacht tot de belletjes van de boter weg zijn en tik dan met een mes op het ei, breek het open en doe het voorzichtig in de pan. Nu moet je gewoon helemaal niks doen, wachten tot het ei niet meer doorzichtig is en dan een klein beetje schudden met de pan zodat het ei los van de pan komt. Hup op een boterham en als je het laat vallen begin je gewoon opnieuw, al doende leert men [ Bericht 3% gewijzigd door Conflict op 15-07-2006 23:56:32 ] | |
Etcetera | zaterdag 15 juli 2006 @ 23:54 |
koop zo'n knorr wereldgerecht, volg de aanwijzing van de verpakking exact op (lees wel ff de gebruiksaanwijzing voor je begint zodat je niet ineens iets moet hebben wat je niet kunt vinden) en er kan niks mis gaan * Etcetera heeft ervaring en is ook een kookn00b | |
Nosh | zaterdag 15 juli 2006 @ 23:58 |
quote:Ik wist niet eens dat het met boter moest. Morgen ga ik bij het ontbijt een ei proberen te maken! Jeuh! En wereldgerechten dacht ik ook aan. Even kijken wat je allemaal aan extra ingredienten nodig hebt, maar zoiets is wel leuk om te proberen. | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 00:00 |
quote:Je kan ook twee eieren tegelijk maken op deze manier, maar dan moet je wel dubbel zoveel opruimen. | |
Nosh | zondag 16 juli 2006 @ 00:02 |
quote:Nee, ik begin rustig he. Waarschijnlijk moet ik van die ene ei al een uur bijkomen, dus als ik er twee tegelijk maak, lig ik meteen de rest van de middag in shock van alle ervaringen. | |
gebruikersnaam | zondag 16 juli 2006 @ 00:07 |
quote:dit was mijn eerste lach sinds een uur. | |
Isabeau | zondag 16 juli 2006 @ 00:13 |
Zoek anders eens op 'koken voor kinderen', vaak incl. erg eenvoudige uitleg Deze site heeft slechts een paar recepten, helaas: http://www.koekhappen.nl/koken.html Maar wel heel eenvoudig. | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 00:13 |
quote: | |
Nosh | zondag 16 juli 2006 @ 00:32 |
quote:Isabeau, ik vind je een geweldige mod, echt. Maar een kip die Taco heet, en mij wel even uitlegt hoe ik wentelteefjes moet maken, is wel heel erg hoor. Laat staan als die recepten ook nog eens niet werken, waardoor ik alleen maar die stomme kip zie, en tips over hoe ik het beste kan afwassen en eieren kan koken (Taco zegt dat het ook in de magnetron kan! ) | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 00:34 |
Die kip heeft wel gelijk! OMG | |
Isabeau | zondag 16 juli 2006 @ 00:35 |
hey, het is voor kinderen bedoeld en dus simpel (dacht ik) En ik vind een kip die je uitlegt hoe je wentelteefjes moet maken niet erger dan iemand die je vertelt hoe je een ei moet bakken Alleen wel erg weinig recepten. | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 00:35 |
Nog een geweldige tip van Taco:quote: | |
Isabeau | zondag 16 juli 2006 @ 00:35 |
quote:Nu nog Taco de Kip die je uitlegt hoe je een lekkere Kip uit de oven klaarmaakt | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 00:42 |
quote:Pak een kip Dit is een kip: Verwarm de over voor op 220 graden Dit is een oven: Leg de kip in de oven Zet de oven uit, haal de kip uit de oven kalmeer de buren Maak de kip dood Verwarm de oven voor op 220 graden Trek de veren uit de kip, ingewanden eruit Marineer de kip in: Ketjap sambal Knoflook Gember Peper Citroensap Leg de kip op een rooster, uurtje in de oven Eet de kip op. Eet smakelijk | |
MUUS | zondag 16 juli 2006 @ 00:45 |
Deel 1 van dit vrolijke avontuur. Je gaat naar de supermarkt en koopt: Pak spaghetti Gehakt Tomatensaus Dingen die je in de saus wilt hebben (uien, knoflook, champignons etc.) Kruiden die je lekker vindt (oregano bv.) Dan ga je naar huis en kom je even bij. Na dit tukje ga je alles (behalve de spaghetti en het gehakt) snijden met een mes. Knoflookje, uitje, champies. Wel uitkijken, mes is scherp, isse auw! Nu zet je een pan met water op een pitje en doe je het gas aan. Het mag best veel water zijn in een grote pan! Wacht tot er bubbels in het water komen. Dit heet kokend water. Niet aankomen, isse heet! Doe nu de spaghetti in het water in de pan. Niet alles uit het pakje! Een half pakje heb je zat aan + leftovers. Kijk op de verpakking hoe lang je het moet koken en zet de timer aan. Niet te lang koken, isse bah. Neem een andere pan, zet dat op een pitje en doe het gas aan. Lekker heet laten worden en dan het gehakt erin. Dit heet het gehakt rullen Beetje bruin laten worden en de rest erin kiepen. Beetje roeren, beetje schudden en gaar laten worden. Bruin gehakt isse goed. Zwart gehakt isse niet goed. Als alles een beetje leuk gaar is kiep je die tomatensaus erbij. Even warm laten worden, isse klaar. Gas uitzetten. Pieppiep doet timer? Gas onder pan met spaghetti uitzetten. Vergietje pakken, spaghetti in doen. Uitkijken! Stoom isse heet! Laat de spaghetti uitlekken, beetje olijfolie erdoor druppelen, kwak het dan op een bord en doe de saus erbij. Bordje op tafel en eten maar. Uitkijken! Isse heet, eerst blazen. Bestek mag, maar hoeft niet als papa en mama er niet zijn. Eet smakelijk. . | |
Isabeau | zondag 16 juli 2006 @ 00:46 |
quote:Conflict, je stappen zijn echt veel te groot voor een beginner. Heus | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 00:50 |
17 juli Gebakken eieren 18 juli Kip 19 juli Spaghetti 20 juli Kaasfundue 21 juli Sla, biefstuk, gebakken aardappels 22 juli Pasta, spekjes, spinazie 23 juli Of een maaltijdsalade, of hartige taart met een lichte salade 24 juli Chinees/Pizza, Shoarma halen! 25 juli Kip met Chicken Tonight 26 juli Boerenomelet 27 juli Aardappelen, vlees en groente 28 juli = Special, ouders komen thuis, menu moet nog gemaakt worden= [ Bericht 11% gewijzigd door Conflict op 16-07-2006 01:33:05 ] | |
Martijn_77 | zondag 16 juli 2006 @ 00:51 |
Voor tips zie ook Koken voor beginners [Deel 2] | |
Nosh | zondag 16 juli 2006 @ 00:53 |
quote: Gefeliciteerd, hier proeste ik mijn bier uit. Maar een hele kip lijkt me nog iets teveel van het goede. Al zijn gemarineerde kipfilets wel een goeie! quote:MUUS, ik hou van je. Een recept, compleet met geluidjes waarop ik moet letten en een Nijntje-ondertoon. Dit gaat helemaal goed komen! Jeuh! | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 00:56 |
quote:gaat al de goede kant op nu. Beetje peterselie als het klaar is, maar dat hoeft alleen als je vriendin langskomt. Of op de 28e als je ouders weer terug zijn, maar dat menu moeten we nog ff bespreken. | |
Isabeau | zondag 16 juli 2006 @ 00:57 |
Je kan ook kip kopen bij de Aldi (2 euro voor een kippetje) of kipfilet en dat is dan allemaal al dood gemaakt voor je Met kipfilet en een pot chicken tonight naar keuze kom je trouwens ook al erg ver. Kwestie van: - kipfilet in stukken snijden (blokjes of reepjes, wat je maar lekker vindt) - olie (ongeveer 2-3 eetlepels) in een wok of koekenpan doen - olie even heet laten worden - kipfilet erbij (heel even laten liggen, als je direct gaat schuiven met een pollepel wil de kipfilet bij sommige pannen nog wel eens aan de bodem blijven plakken, ligt dus ook aan je pan) - kipfilet rondom gaar maken (dan is het wit met eventueel een beetje bruin, gaat redelijk snel) - pot chicken tonight met smaak naar keuze erbij doen - laten pruttelen volgens aanwijzing op pot Eten met rijst of pasta (zie verpakking voor bereidingswijze). Er is erg eenvoudig te koken rijst in zakjes te koop. Buideltjes staat er dan denk ik op de verpakking | |
Sanne | zondag 16 juli 2006 @ 00:58 |
Met kaasfondue kan ook niet veel misgaan. Men neme een stokbrood en een pakje kaasfondue. Opwarmen in magnetron. Eet smakelijk! | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 01:02 |
We zoeken nu nog zes menus en dan dus het grote eindmaal! | |
MUUS | zondag 16 juli 2006 @ 01:08 |
Op naar het volgende avontuur. Je gaat naar de supermarkt en koopt Sla. Je mag zelf kiezen gemengde sla uit een zakje of een krop sla. Mozzarella Zongedroogde tomaatjes Komkommer Slasaus Pijnboompitje Ander groenvoer wat je lekker vindt. Biefstukje (Krijg je spierballen van. .) Aardappelschijfjes of krieltjes. Bij thuiskomst eerst even een tukje doen. Dan pak je het zakje gemengde sla en dit maak je open en de inhoud doe je in een kom. Heb je een krop sla? Dan ga je daar eerst blaadjes vanaf halen, die wassen en in stukjes snijden met een mes. Dáárna pas in de kom. Dan snijd je de andere dingen (behalve de pijnboompitjes!) die in de sla moeten. Ook die stukjes doe je in de kom. Zet een pan op pitje en doe het gas aan. Doe boter in de pan en laat het smelten. Dan doe je de krieltjes of aardappelschijfjes erin. Tijdens bakken beetje schudden en schuiven. Als ze wat bruinig zijn, zijn ze klaar. Gas uitzetten. Zet ook een andere pan op het vuur, doe er boter in en laat het smelten. Als de boter bruin begint te worden doe je je biefstukje in de pan. Lief doen tegen het biefstukje! . Niet prikken met een vork, maar lief omdraaien. Beetje peper erop, beetje omdraaien, gezellig, lief doen, lekker bruin laten worden. Wederom: bruin isse goed, zwart isse niet goed. (Twijfel je nou, snij dan gewoon ff dat biefstukje door om te kijken of hij al genoeg gaar voor jou is. Anders ff terug, kan jou het schelen, niemand kijkt.) Isse klaar? Gas uitzetten. Klein beetje zout op biefstukje doen. Dan heel even de pijnboompitjes in de pan. Schudden, schuiven, gezellig, beetje bruin later worden. Klaar! In de sla mikken. Biefstukje op bordje. Aardappelschijfjes op bordje. Beetje slasaus over de sla en sla op bordje. Mayonaise op tafel zetten. Isse klaar. . Wel met twee pannen tegelijk, maar op dag 4 kan jij dat al. . | |
Xennia | zondag 16 juli 2006 @ 01:11 |
- Pasta, bijvoorbeeld Penne, koken volgens gebruiksaanwijzing - spekjes bakken - spekjes uit de pan halen en op een bord met daarop keukenpapier leggen, dit absorbeert het vet - spinazie roerbakken, liefst verse voor de vitamientjes (diepvriesspinazie kan ook, doe diepvriesspinazie wel op laag vuur) - spekjes bij de spinazie doen en een pakje Boursin toevoegen - pasta afgieten - meng de pasta met de saus en serveer met geraspte kaas | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 01:11 |
goed werk weer! Ik had die chicken tonight een beetje verplaatst, anders werd het teveel kip. | |
Xennia | zondag 16 juli 2006 @ 01:16 |
De maaltijdsalades van de AH zijn ook goed te doen, bijvoorbeeld die met zalm. Iglo heeft ook goede en gezonde maaltijden in de vriezer, die je alleen hoeft op te warmen. Of koop een kant en klare hartige taart bij de AH, even in de oven schuiven en maak er een salade bij. | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 01:20 |
quote:23 juli! | |
Xennia | zondag 16 juli 2006 @ 01:23 |
quote:Een maaltijdsalade en een hartige taart is wel wat dubbelop. Of een maaltijdsalade, of hartige taart met een lichte salade | |
Clourhide | zondag 16 juli 2006 @ 01:23 |
Wat is er gemakkelijker dan gewoon vlees, aardappelen en groentes? 1. Schil de aardappelen, pas op voor je vingers. 2. Snij de aardappelen in wat kleinere stukjes (dan koken ze sneller), en gooi ze dus in een grote pan met kokend water. Je moet ze ongeveer 15 à 20 minuten laten koken. Je kan met je vork in een aardappel prikken om te zien of-ie al zacht genoeg is. Als ze bijna uit elkaar vallen, dan is het dringend tijd om het vuur uit te zetten. 3. Ondertussen zet je een pan op het vuur en doe je er boter of olie in, en daar braad je je stukje vlees naar keuze in (kip, biefstuk, kalkoen, whatever, zolang je het maar niet laat aanbranden - draai het vuur niet te hoog en hou het als beginner op kipfilet of kalkoenfilet... kippenpootjes kan je bv. best heel anders klaarmaken). 4. In een derde pan gooi je eventueel wat boontjes en erwtjes, en die kook je in heet water (boontjes doen er langer over dan erwtjes, die erwten kan je dus best wat later toevoegen, anders barsten ze open). Die groentes kan bij je vlees en je aardappelen eten, samen met bv. schijfjes tomaat. Oh ja, en vergeet niet dat je dus eventueel ook zout op je tomaten en je aardappelen kan strooien voor een betere smaak. | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 01:25 |
quote:aangepast. | |
MUUS | zondag 16 juli 2006 @ 01:26 |
Je wilde ook nog een boerenomelet. Doen we, want dat kan jij wel. Je gaat naar de supermarkt en koopt: Eieren Halfvolle melk Kruiden die je lekker vindt Wat je in de omelet wilt (Uien, tomaat, paprika, champignons.) Brood. Ga naar huis en rust uit. Snij alles wat je in de omelet wilt. Geen hompen maken, maar klein snijden. Pan op een pitje, gas aan, klontje boter in de pan. Smelten en dan alles (behalve de eieren, de melk en de tomaat!) in de pan. Rustig laten pruttelen. Dan pak je een kom en daar doe je de eieren in, zoveel als je wilt. De eieren moet je eerst openmaken, door de schil te breken. Stukkie schil in de kom? Isse bah, weghalen. Als je bv. drie eieren gebruikt, kan je iets van 40 ml melk gaan gebruiken. Even zoeken waar mama de maatbeker heeft verstopt dus. Daar de melk in, streepie kijken, nog wat meer melk bij, streepie kijken, klaar! Je kan ook meer of minder melk nemen, gebruik jouw gevoel. Isse moeilijk, maar kan jij wel. Gevoel zegt dat het genoeg is? Dan is het genoeg! Gevoel zegt dat er meer melk moet zijn? Dan doe je wat meer melk. Doe de melk bij de eieren en dan klutsen! Klutselklutselklutsel, klaar! Nu doe je dat bij de groenten in de pan en doe er dan de plakjes/stukjes tomaat op. Peper en een beetje zout, andere gezellige kruiden en wachten tot 'ie klaar is. Klaar? Gas uitzetten. Bordje pakken, bammetjes smeren en omeletje op bammetjes leggen. Klaar. . | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 01:29 |
nog 1 dag en dan de grande finale nog. Iets met varkenshaasjes, pepersaus en boontjes zat ik aan te denken. | |
MUUS | zondag 16 juli 2006 @ 01:30 |
Lust Nosh dit allemaal wel? Anders moet het arme schaapje nog vieze dingen eten ook en da's zielig. . | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 01:30 |
Van mij mag hij op 24 juli naar de chinees! | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 01:31 |
quote:tuurlijk lust ie dat! | |
Xennia | zondag 16 juli 2006 @ 01:31 |
Pita met shoarma en knoflooksaus - doe boter in de pan en bak de shoarma - doe de pita's in de oven (volgens gebruikaanwijzing) - haal de pita's uit de oven, snijd de pita een beetje open - vul met shoarma - serveer met knoflooksaus Aan deze ovenschotel met zalm kan ook weinig mislukken. Wel lekker en iets specialer voor de laatste avond met je ouders: - 500 gr verse spinazie - 200 gr zalm - 1 zakje geraspte kaas (finello/pasta is 't lekkerst) - 1 el mosterd,zout,peper - 1 pakje room culinair - 1 pak (2 zakjes) aardappelpuree voor de oven (Maggi) Laat de verse spinazie slinken in de pan met olijfolie (dit kan beter in 2 keer) en in een vergiet doen..evt zout en peper toevoegen. Druk het vocht uit de spinazie. Meng de room met de mosterd en zout en peper in een schaaltje. Aardappelpuree maken. De ovenschotel achtereenvolgens vullen met de spinazie, daarna de zalm, de puree, daarover de roomsaus met mosterd en als bovenste laag de kaas. Doe de schotel 25 min.in een voorverwarmde oven van 200 gr. uit: 2 zalmfilets gehaald , en nu... ? | |
MUUS | zondag 16 juli 2006 @ 01:31 |
quote:Chinees/pizza/shoarma* dag! *doorhalen wat niet van toepassing is | |
ArtyShock | zondag 16 juli 2006 @ 01:33 |
Hee... De eend met whiskey is nog niet langsgeweest. | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 01:33 |
28 juli nog... | |
Nosh | zondag 16 juli 2006 @ 01:34 |
! Ik heb me nog nooit zo verschrikkelijk bemoederd gevoeld, maar toch, bedankt voor alle tips. Schema, tot nu toe: 17 juli Gebakken eieren, eventueel boerenomelet (even uitzoeken hoe dat werkt met zo'n pakje) 18 juli Spaghetti 19 juli Kip met Chicken Tonight 20 juli Pasta, spekjes, spinazie 21 juli Sla, biefstuk, gebakken aardappels 22 juli - Rustdag, want eten (en patsen met al jullie puike recepten) bij een vriendin. 23 juli Maaltijdsalade 24 juli 25 juli 26 juli 27 juli 28 juli - Ouders komen thuis, maar Nosh werkt tot 5 uur, dus even ze ervan overtuigen dat ze persé pas om 7 uur iets te eten krijgen- Kaasfondue vond ik erg tof, maar om nou in m'n eentje brood in een fonduepannetje te dopen: neuh. Misschien met vrienden, maar die hebben een nog grotere afkeer van dingen als 'fondue', 'vitaminen' en 'eten wat bestaat uit meer dan 4 ingredienten' dan ik heb. En erm, Clourdhide, aardappelen vind ik, samen met snijbonen, het meest verschrikkelijke eten wat er is. Verwerkt is prima, maar gewoon gekookt krijg ik ze echt niet naar binnen. Bedankt iig! | |
Skaai | zondag 16 juli 2006 @ 01:34 |
quote:Neem ze mee naar de MacDonalds! | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 01:36 |
quote: quote:vol. | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 01:38 |
Ik vind het echt het meest ideale weekmenu dat ik me kan voorstellen! | |
Clourhide | zondag 16 juli 2006 @ 01:38 |
quote:Haha! Nou ja, dan een alternatief hé. Maar ik weet zeker dat je het lekker zal gaan vinden als de Grote Hongersnood ooit uitbreekt. | |
Nosh | zondag 16 juli 2006 @ 01:40 |
quote:Geloof me, het is echt perfect. Waarschijnlijk dat ik na de eerste paar ontplofte eieren al in paniek raak, maar die foto's komen er in ieder geval. Ik ben nu in ieder geval slapen, bedankt iedereen! | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 01:42 |
quote:zou echt tof zijn als je dit menu gaat maken deze week! | |
MUUS | zondag 16 juli 2006 @ 01:42 |
quote:Niet panieken dan. Rustig ademhalen, op FOK! komen (wel eerst gas uitzetten. Gas aan laten staan en iets anders gaan doen isse niet goed) en wij helpen je verder. WE ZIJN ER VOOR JE, NOSH!111!!! | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 01:43 |
WIJ | |
Xennia | zondag 16 juli 2006 @ 01:44 |
quote:Ik heb me nog nooit zo moederlijk gevoeld Ik denk dat mijn plaatsje in de hemel nu wel is veiliggesteld | |
Mustard_Man | zondag 16 juli 2006 @ 01:48 |
ik ken nosh, en ik heb geen vertrouwen in dit project. ik denk dat het schema er als volgt uit zal zien: 17 juli: mislukte eieren, keuken mogelijk in de fik, nosh hongerig en in paniek. 18 t/m 27 juli: pizza. | |
Xennia | zondag 16 juli 2006 @ 01:49 |
quote:Jij bent niet echt stimulerend gezelschap | |
MUUS | zondag 16 juli 2006 @ 01:49 |
quote:JE ZOU HEM OOK KUNNEN STEUNEN ZODAT HIJ NIET EEN LANGZAME DOOD STERFT DOOR VITAMINEGEBREK, MINKUKEL! . | |
Xennia | zondag 16 juli 2006 @ 01:52 |
quote:MUUS-tell-it-like-it-is We hadden zelfs dezelfde P.I. | |
Mustard_Man | zondag 16 juli 2006 @ 01:54 |
sorry hoor ik meende het niet slecht doe je best nosh, je kan het! | |
Xennia | zondag 16 juli 2006 @ 01:56 |
quote:Ben jij trouwens 1 van deze culinaire barbaren? quote: | |
Nosh | zondag 16 juli 2006 @ 02:01 |
quote:Mustard_Man is het type dat in de veronderstelling leeft, dat hoe harder hij onderuitgezakt op zijn stoel zit, hoe eerder er 'opeens' bier voor hem op tafel verschijnt. Bekend van onder andere dit pareltje van een topic: Mustard_Man's makeover topic Ik bof maar met zulke goede invloeden | |
Mustard_Man | zondag 16 juli 2006 @ 02:06 |
quote:ik denk niet dat hij het daar over mij heeft, maar ik eet wel 3x per week pizza. en als ik dan is een keer groente eet dan zit er een laag curry en/of mosterd over. en ik slik sochtends wel van die vitaminepilletjes hoor! soms dan. he. neeee doe mij maar lekker simpel voedsel. met saus. | |
MUUS | zondag 16 juli 2006 @ 02:06 |
quote:Niet naar hem luisteren dus. Je kan het, Nosh. Adem in, adem uit en geloof in jezelf. Zoek jouw Yin en je Yang, maak even de spieren los en zoek in gedachten het centrum van je lijf op. Adem in, adem uit, GELOOF IN JEZELF! Mustard_Man staat niet in balans met zijn Yin en Yang en daardoor draagt hij dat soort kleding. Wil je dat? WIL JE DAT? Nee? Nou dan. Koken dan. . | |
Xennia | zondag 16 juli 2006 @ 02:08 |
quote:Mijn moedergevoel zegt me, beste Nosh, dat jij zou gaan slapen en je zult je slaap hard nodig hebben om fit in de keuken te staan | |
Nosh | zondag 16 juli 2006 @ 02:17 |
quote:Ok Xennia! Morgen even bij de plaatselijke kebab-verkoper melden dat hij de aparte vleesspies die hij had ingeslagen weer terug kan leggen, en dan gaat maandag mijn avontuur in de wondere wereld van culinaire hoogstandjes als eieren met brood echt beginnen! Trusten! | |
MUUS | zondag 16 juli 2006 @ 02:19 |
Ik ben zo trots op je, Nosh. Dat enthousiasme ook. . *traantje wegpinkt* | |
Xennia | zondag 16 juli 2006 @ 02:22 |
quote:Doe nou niet, nu moet ik ook *slik* | |
releaze | zondag 16 juli 2006 @ 02:25 |
heb je een broodrooster thuis:') je kan van die vegaburgers kopen bij de albert heijn, die flikker je gewoon in de broodrooster om warm te maken, heb je ook niet dat gezeik van aangebakken vlees oid, en is nog super gezond ook. Verder is het opbakken van groentenmixen bij de albert heijn een fluitje van een cent, gewoon ff in de koekenpan of wok. Couscous bijvoorbeeld, gewoon ff wat water laten koken in de waterkoker, een beetje couscous in een schaaltje doen en daar wat water overheen gooien zodat het water erin kan trekken en klaar. Ook mihoen is uiterst simpel om te maken, en ben je toch gezond bezig. Gehakt is altijd supersimpel om te bakken. Géén boter in de pan doen, gehakt is vettig van zichzelf. Constant blijven roeren en op een gegeven moment heb je door dat het klaar is. Zelfs als het een beetje harder/krokanter is geen probleem, rundergehakt is altijd vrij lekker zo. | |
MUUS | zondag 16 juli 2006 @ 02:33 |
Ja, ga even zestig verschillende dingen in één post uitleggen. Zo raakt die jongen over zijn stuur van de stress en we waren net zijn Yin en zijn Yang aan het zoeken. Verpest het nou niet. . | |
releaze | zondag 16 juli 2006 @ 02:45 |
quote:Ik zat er nog aan te denken om kopjes te maken voor de duidelijkheid.. | |
golfer | zondag 16 juli 2006 @ 02:54 |
Briljant topic. Maar weet je Nosh, er bestaat ook nog iets van een telefoon en http://www.thuisbezorgd.nl/. Succes met het overleven. | |
Arizona | zondag 16 juli 2006 @ 10:44 |
Ik mis nog een gerecht met vis in dit topic . Mogelijk recept: aardappelpuree met vissticks en worteltjes. Het is wel een klein beetje complex, want je moet GELIJKTIJDIG diverse gerechten maken. Maar aan het eind van je trainingsperiode ben je vast klaar voor deze uitdaging . De maaktijd is ongeveer 10 minuten! 1. Koop aardappelpuree uit een pakje, vissticks en een pot met worteltjes of rauwe worteltjes. 2. Doe boter in een bakpan, niet te weinig. Doe het fornuis aan. Zet de pan op het vuur. 3. Wacht tot de boter gesmolten is en een beetje bruin wordt. Leg nu de bevroren vissticks in de pan. Keer ze af en toe om, en bak ze gedurende een minuut of 10. 4. Nu komt het moeilijke gedeelte: terwijl de vissticks liggen te bakken en je ze af en toe om moet draaien, zet je de melk / water voor de aardappelpuree op het vuur (zie pakje aardappelpuree voor het precieze recept). 5.Afhankelijk van de gekozen optie wbt de worteltjes: - Was de worteltjes en schraap ze (optie met het meeste werk) - giet de al geschraapte en gewassen wortels uit het zakje (zeer eenvoudig!) - verwarm de wortels uit een potje in een schaaltje in de magnetron voor ongeveer 2 minuten (ook niet moeilijk) 6. Mix het aardappelpureepoeder met het verwarmde vocht. Gooi er eventueel een klontje boter door en, als je heel culinair wilt doen, wat bieslooksnippers door. 7. Leg de vissticks, de aardappelpuree en de wortels op je bord. Eet smakelijk! | |
Isabeau | zondag 16 juli 2006 @ 11:12 |
quote: Welnee, dit gaat helemaal goed komen. Desnoods sturen we live slowchattend bij | |
Aarde | zondag 16 juli 2006 @ 12:05 |
dag 1 ga naar de appie breng je pinpas mee koop een maaltijdsalade dag 2 ga naar de appie breng je pinpas mee koop een kant-en-klaar-maaltijd ga naar stap 1 en herhaal dit tot er weer voor je gezorgd wordt tha bastards! | |
Fliepke | zondag 16 juli 2006 @ 12:12 |
Toch fijn om te zien dat er goed gezorgd wordt voor een gamesredacteur, dan kan hij mooi aan zijn quotum blijven voldoen Dus Nosh na je lekkere maaltijden kun je even goed nieuws gaan posten | |
Richardfun | zondag 16 juli 2006 @ 12:22 |
Nosh, ik heb nog een tip voor je voor een koude pastasalade. Hij is cheap, doodsimpel te maken, en de enige keer dat er een pan aan te pas komt is als je de pasta kookt en als je het spek aan het bakken bent (geen olie of boter gebruiken, spek heeft genoeg vet van zichzelf). Je gaat naar de supermarkt en koopt het volgende: zo'n trio paprika's (geel, groen, rood) een paar tomaten feta kaas elleboogpasta (aka, macaroni) spekreepjes een fles neutrale sladressing komkommer Je kookt de pasta. Hoe weet je wanneer het gaar is? Gewoon, af en toe proeven. Terwijl het water op staat voor je pasta, is het tijd om dingen te gaan snijden. De paprika's dus, tomaten, komkommer. Snijd alles een beetje redelijk kleine stukjes, laat iig geen grote brokken over. Oh, bij de paprika's moet je eerst ff alle zaadjes eruit halen en de 'witte meuk' die binnenin de paprika zit. Dat smaakt niet zo heel lekker. Vruchtvlees van de tomaat kun je er gewoon in laten. Komkommer doe je in schijfjes/blokjes: wat jij leuk vind. Je gooit alle gesneden groentes en zo in een grote bak nu. Tijd om het spek aan te bakken. Doe geen olie of boter in de pan want het spek heeft al vet genoeg van zichzelf. Bak dat aan totdat het zo is als jij het lekker vind. Je pasta (die je in het water moest gooien zodra het kookte) zal nu wel ongeveer klaar zijn. Proef even of het gaar is, en giet het dan af met een vergiet. Laat dan even de koude kraan op de pasta lopen om het af te laten koelen. Als je nl. de hete pasta bij al die koude groente doet word alles een beetje papperig, en dat willen we niet. Zijn we nou iets vergeten? De feta kaas. Feta zit meestal in een potje met een redelijke hoeveelheid...fetavocht... en dat willen we er niet bij. Giet dat vocht dus even af, en gooi dan de blokjes feta door de rest van de ingredienten. Doe hetzelfde met de spekjes. De pasta zal nu wel afgekoeld zijn, dus die gooi je ook in de grote bak bij de rest. Het enige wat nu nog rest is dressing naar smaak toevoegen. Dit is echt doodsimpel om te maken, kost misschien wel wat tijd met al het snijden, maar er is geen kunst aan. Daarnaast, als je de ingredienten bij de Aldi haalt ben je enorm goedkoop uit, en het is ook heel makkelijk te maken voor meerdere personen. Bon appetit. P.S. Het spreekt haast voor zich, maar meng alles wel even goed door elkaar voordat je gaat eten dus heh [ Bericht 2% gewijzigd door Richardfun op 16-07-2006 12:34:23 ] | |
Aarde | zondag 16 juli 2006 @ 12:30 |
quote:waar kook jij je pasta in ? niet in een pan ? | |
Richardfun | zondag 16 juli 2006 @ 12:34 |
quote:Touche, ff verbeterd | |
Conflict | zondag 16 juli 2006 @ 16:07 |
Gelukt met de gebakken eieren? | |
du_ke | zondag 16 juli 2006 @ 16:29 |
Haha geweldig topic . En ik kan ook nog wel wat inspiratie gebruiken . | |
Nosh | zondag 16 juli 2006 @ 16:30 |
quote:Die komen morgen pas. Als ik ze daadwerkelijk heb gekocht, enzo. Vanavond zondig ik me nog één keer, een diepvries gyros maaltijd. Mét stukjes groenten en wat plukjes rijst, zodat ik toch een beetje de schijf van vijf eer aan doe. Alleen een vraagje: als er staat dat het met plantaardige olie gebakken moet worden, mag dit dan met zonnebloem olie? Edit: RichardF, tof! Feta hebben we hier nog, omdat we het zo nu en dan in de Tsaziki mikken, dus even zien wat ik er mee doe! | |
Nosh | zondag 16 juli 2006 @ 16:51 |
Overigens is het semi-definitieve schema nu: 17 juli Gebakken eieren 18 juli Gemarineerde Kip á la Conflict 19 juli Spaghetti á la Muus 20 juli Pasta, spekjes, spinazie á la Xennia 21 juli Sla, biefstuk, gebakken aardappels 22 juli Ergens anders eten, vriendin overdonderen met mijn plotselinge kook-vaardigheden. 23 juli Een hartige taart met een lichte salade á la Albert Heijn 24 juli Chinees/Pizza, Shoarma halen! 25 juli Kip met Chicken Tonight á la Isabeau 26 juli Boerenomelet á la Muus 27 juli Pastasalade met feta á la RichardF 28 juli = Special, ouders komen thuis, menu moet nog gemaakt worden= Morgen dus gezellig als een verdwaalde idioot door de C1000 hobbelen, en vakkenvullers lastigvallen met de meest voor de hand liggende vragen. Ik heb er nu al zin in! | |
Clourhide | zondag 16 juli 2006 @ 16:57 |
quote:Zonnebloem = plant, ergo: zonnebloemolie = plantaardig. Ja dus. | |
p-etr-a | zondag 16 juli 2006 @ 17:22 |
TVP, leuk topic. | |
Euc- | zondag 16 juli 2006 @ 17:23 |
Koken is moeilijk door autisme (tips?) Lees dat eens door, die recepten kunnen niet fout gaan | |
Richardfun | zondag 16 juli 2006 @ 18:34 |
Succes morgen met de boodschappen | |
doemaardrie | zondag 16 juli 2006 @ 19:26 |
Woei heb zelfs het hele topic gelezen. | |
Leonoor | zondag 16 juli 2006 @ 20:15 |
quote:Ja ik ook! Wat wel weer een hilarisch half uurtje bijlezen in LIF heeft opgeleverd ook weer... | |
Bruce117 | zondag 16 juli 2006 @ 22:24 |
Morgen de grote dag van de gebakken eieren. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren | |
#ANONIEM | zondag 16 juli 2006 @ 22:56 |
quote: Maar serieus, ik ben ook zo iemand die water aan kan laten branden maar ga met de tips hier het ook maar eens proberen | |
MUUS | zondag 16 juli 2006 @ 22:58 |
Ben je er klaar voor, Nosh? Wel goed slapen vannacht, dan kan je er morgen helemaal goed tegenaan. .quote:. We willen foto's en verslagen. Uiteraard staan wij ook voor jou klaar in tijden van nood, want zo zijn we. | |
Pracissor | zondag 16 juli 2006 @ 22:58 |
Gebakken eieren als avondeten. | |
MUUS | zondag 16 juli 2006 @ 23:00 |
quote:Plakje ham en kaas erop, tomaat erop, boterham eronder en klaar. Jij hebt toch ook wel eens een brooddag of niet? | |
Nosh | zondag 16 juli 2006 @ 23:03 |
quote:Mét afbakbroodjes! En misschien een plakje ham, als ik in een gekke bui ben! | |
Pracissor | zondag 16 juli 2006 @ 23:08 |
quote:Neen, een broodmaaltijd als avondeten laat zo'n onbevredigend gevoel achter, geen vlees enzo, maar daar zal ik wel man voor zijn. | |
Pracissor | zondag 16 juli 2006 @ 23:09 |
quote:Dan heb je na 2 uurtjes weer honger, die broodjes geven je zo'n opgeblazen gevoel, je zit dus snel vol, maar het is zo verteerd. Ik geef je louter advies, jongeman! | |
Bruce117 | zondag 16 juli 2006 @ 23:09 |
quote:Oej, wat een gok op de eerste dag. Afbakbroodjes. Zorg wel dat je de temperatuur van de oven en de tijd die ze nodig hebben goed hebt, anders wordt het natuurlijk niets. Verse broodjes is natuurlijk een stuk veiliger. En wat mij betreft ook een stuk lekkerder. | |
Tinkepink | zondag 16 juli 2006 @ 23:11 |
quote:Niet alles voor 2 weken in één keer halen hè! Voor een dag of 3 is genoeg, anders verrot het toch maar. | |
Xennia | zondag 16 juli 2006 @ 23:26 |
quote:Ik dus echt nooit. Ik moet iedere avond een fatsoenlijke warme maaltijd. Het liefst zou ik 2 keer per dag een fatsoenlijke warme maaltijd eten, maar dat doen we maar niet | |
Pracissor | zondag 16 juli 2006 @ 23:28 |
quote:Juist, ik ben dus niet de enige! | |
MUUS | zondag 16 juli 2006 @ 23:29 |
quote:Als ik brood heb gegeten 's avonds heb ik ook niet het idee dat ik echt gegeten heb. Net als met pannenkoeken, da's geen eten. . Die eet ik overigens ook bijna nooit. Alleen koud tussendoor. Dan 'mis' ik echt wat. Overigens zeggen een aantal mensen wel dat hij ook twee weken kan gaan afhalen, maar na één dag chinees of pizza moet ik écht een normale warme maaltijd hebben. Dan mis ik de pitamientjes ofzo. . | |
Xennia | zondag 16 juli 2006 @ 23:30 |
quote:Ik ben ook niet zo dol op pannekoeken. Vandaag wilden mijn ouders graag pannekoeken eten. Ik neem dan wel een hartige, die meer weg heeft van een pizza dan van een pannekoek (en die zo machtig is dat ik slechts de helft op kan). Chinees en patat houd ik ook niet van. Pizza daarentegen wel, dat eet ik zeker 2 keer per maand | |
MUUS | zondag 16 juli 2006 @ 23:32 |
Chinees vind ik ook niet zo lekker en patat eet ik misschien twee keer in het jaar. . Thais of Japans doe je me ook geen plezier mee trouwens. | |
ArtyShock | zondag 16 juli 2006 @ 23:34 |
quote:Pizza's liggen tjokvol met allerlei gezonde dingen. Paprika's voor de vitamines, tomaat voor de anti-oxidantjes, knoflook voor je bloed, vetzuurtjes in de olie, koolhydraten in de bojem, vlees voor het man-zijn. Pizza's lijken zelfs op een voedselschijf. Da's vast niet voor niets. | |
Pracissor | zondag 16 juli 2006 @ 23:36 |
quote:Pannekoeken zijn net deeghappen, je zit er zo snel vol van (net als brood), maar het voedt je totaal niet. | |
MUUS | zondag 16 juli 2006 @ 23:39 |
quote:Hier maken we ze vaak zelf, da's nog gezonderderderder. | |
ArtyShock | zondag 16 juli 2006 @ 23:49 |
quote:Doe ik ook. Vaak neem ik een hele kale goedkope pizza met eetbare bodem uit een supermarktdiepvries (het is even zoeken naar een juiste) en beleg die met spulletjes die ìk lekker vind. Op zo'n manier is een supermarktpizza èn eetbaar èn een stuk gezonder. | |
Nosh | zondag 16 juli 2006 @ 23:56 |
quote:Ik doe per 2, 3 dagen, anders raak ik het overzicht compleet kwijt, en kom ik opeens terug met 30 soorten kruiden, en de vraag hoe dat in godsnaam in mijn mandje is belandt. En brood met iets warms (hetzij ei, hetzij snacks) doen wij hier thuis redelijk vaak. Vaak heb je dan inderdaad niet echt het gevoel dat je iets noemenswaardigs hebt gegeten, maar ik moet en zal een ei bakken. quote: Ging zaterdagochtend al fout. 2 broodjes gebakken, zonder de oven voor te verwarmen. En maar verbaasd zijn waarom ze zo naar koud deeg smaken, en niet naar knapperig, warm brood. Komt goed dus iig. | |
EnderOnline | maandag 17 juli 2006 @ 00:05 |
quote:Gehakt met een vork uit elkaar prakken in de pan! | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 00:08 |
quote:Uit elkaar halen. . Met een vork. . Dan beschadig je de pan. | |
ArtyShock | maandag 17 juli 2006 @ 00:09 |
quote:Jaaa. Vlees met teflon. | |
Bruce117 | maandag 17 juli 2006 @ 00:10 |
quote:Heb je meteen ook geen kruiden meer nodig | |
Clourhide | maandag 17 juli 2006 @ 00:13 |
quote:Niet als je handig bent. Je moet natuurlijk niet de tandjes naar beneden richten. | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 00:14 |
quote:*wijst naar TT* Small steps, my friend, small steps. | |
Clourhide | maandag 17 juli 2006 @ 00:18 |
quote:Ja natuurlijk, maar straks denkt Nosh nog dat-ie het met een mes ipv een vork moet gaan doen, da's nog veel erger! | |
p-etr-a | maandag 17 juli 2006 @ 00:18 |
Als je zo'n grote plastic "vork" hebt, haal het gehakt daar dan mee uit elkaar. Anders kan je denk ik het beste met twee pollepels een beetje wroeten. | |
pvc_boer | maandag 17 juli 2006 @ 10:00 |
Pannekoeken zijn idd vies waneer je ze zelf moet bakken, of de hele tijd in de damp hebt gestaan. Iedereen hier bedankt voor de tips. Kan ze goed gebruiken | |
pvc_boer | maandag 17 juli 2006 @ 10:01 |
quote:Waarom geen spatel | |
Remco_h | maandag 17 juli 2006 @ 10:34 |
is t finale recept al bedacht? vooraf : Meloen met parma ham. Koop een galia meloen ruik aan de boven en onderkant als je na t ruiken meloen proeft is tie rijp. persoonlijk vind ik ijskoude meloen t lekkerst dus eerst ff in de koelkast voor een dagje deze slacht je in mooie reepjes, de pitjes (zie foto) lepel je eruit. Parma ham kan je bij de supermarkt gewoon halen (anders bij de slager) Reepjes meloen op t bord, parma ham erover DONE. Hoofdgerecht : Houden we eenvoudig.... Gekookte wortels met italiaans gekruide beenham en aardappeltjes uit de oven. Koop een naturel beenham bij de super en wrijf deze in met div kruiden (knoflook, oregano, bassilicum, peper, zout, tijm) deze ingewreven beenham pak je in met mag folie en laat je lekker een nachtje in de koelkast liggen. De aardappels, de voorgekookte variant in t koel vak voldoet goed (mini krieltjes of partjes).... verder nodig, ui, knoflook en paprika pak een ovenschaal, giet hier een flinke scheut olijf olie in. Ui fijn snijden -> in de schaal Paprika in reepjes -> in de schaal Knoflook fijn maken -> in de schaal Aardappel partjes -> in de schaal Peper/zout/italiaanse kruiden (eerder boven genoemd) er over heen. goed door elkaar roeren/schudden zodat de kruiden goed verdeeld worden. Maak in t midden van de schaal een lege plek en leg daar je beenham (zonder de folie) in. Dit geheel in de oven op 180 graden hoelang hangt af van t gewicht van je been ham. (10 minuten per 100 gram) de wortels. Nodig : Wortels Sinasappels klontje roomboter. Schraap je wortels mooi schoon, als je bospenen neemt een klein stukje groen laten zitten (ca 1 cm) t oog wil ook wat snij je sinasappel in stukken wortels half onder water, sinasappels in stukken er bij. koken vd wortels minuut of 20. (als t vlees nog 10 minuten moet wortels opzetten) Vlees klaar, schaal uit de oven halen en laten staan (minuut of 10) met alu folie erover heen wortels Afgieten, sinasappel schillen tussen de wortels uit vissen, klontje boter door de wortels heen. vlees in plakken van 1 cm snijden en op een bord presenteren. nagerecht : chocolade mousse met slagroom eenvoudig en toch lekker | |
Rewimo | maandag 17 juli 2006 @ 11:10 |
Chicken Tonight kun je overigens ook prima eten met gehakt in plaats van kip. Ergens in dit topic is al geschreven hoe je gehakt rul bakt. Als je dat gedeelte even invoegt op de plaats van de kip in de gebruiksaanwijzing van de Chicken Tonight heb je Gehakt Tonight | |
p-etr-a | maandag 17 juli 2006 @ 11:45 |
quote:Ik vind het persoonlijk niet handig, maar het is inderdaad ook een optie. | |
Rewimo | maandag 17 juli 2006 @ 11:51 |
Met die onderste gaat dat prima | |
Omaha | maandag 17 juli 2006 @ 11:55 |
Even een tvp voor mezelf zodat ik binnenkort ook weer wat nieuwe recepten in de roulatie heb | |
yvonne | maandag 17 juli 2006 @ 12:35 |
Vandaag gaat het gebeuren | |
Nosh | maandag 17 juli 2006 @ 12:59 |
quote:Joepie! Ik ga zo naar de winkels. Alleen even zien hoe ik in godsnaam die kip ga aanpakken, en wat ik er bij doe. Ik dacht aan friet, maar dan moet ik én een frituurpan én een oven in de gaten houden, en dat is misschien wat extreem. | |
Mirjam | maandag 17 juli 2006 @ 13:00 |
quote:1 woord: ovenfriet | |
Euc- | maandag 17 juli 2006 @ 13:01 |
quote:Mijn god, sorry hoor maar hoe kun je ooit zo hulpeloos zijn geworden? | |
Mirjam | maandag 17 juli 2006 @ 13:02 |
maar overigens, kip staat in de oven, dan kun je toch prima frituren het loopt niet weg hoor. en anders doe je er lekker krieltjes bij, met zeezout en rozemarijn. | |
yvonne | maandag 17 juli 2006 @ 13:04 |
Maar hoezo ben je alleen thuis? Woon je bij je ouders en die zijn op vakantie? | |
yvonne | maandag 17 juli 2006 @ 13:05 |
quote:Kind is 18 en niet iedereen wordt als een Euc- geboren. | |
Mariposa | maandag 17 juli 2006 @ 13:06 |
Nou Nosh veel succes vandaag en de komende dagen! Ik wacht met spanning op de fotoreportage Ik had alleen een vraagje, zijn je ouders gewoon weggegaan met een 'zoek het maar uit' of hebben ze je nog wat tips (en/of geld) gegeven? En wanneer ben je van plan het huis uit te gaan, met 18,5 was ik al weg | |
Euc- | maandag 17 juli 2006 @ 13:07 |
quote:Je hoeft helemaal niet als een "Euc-" geboren te worden, maar iedereen kan toch wel een kip in de oven flikkeren en friet bakken tegelijk? Ik bedoel komop zeg, dat lukt mijn broertje van 13 nog! Hoe wil je ooit zelfstandig worden als je op je 18e nog geen ei kan bakken!? | |
yvonne | maandag 17 juli 2006 @ 13:08 |
quote:Gefeliciteerd, maar niet iedereen is hetzelfde en niet iedereen DIE DAT VOOR HET EERST DOET, weet precies op welk moment de friet op te zetten. Tsjongejonge zeg, leef je eens in in een ander. | |
Euc- | maandag 17 juli 2006 @ 13:11 |
quote:Maar daar gaat het nou net om, dat weet je op je 18 onderhand wel, anders wordt je toch nooit zelfstandig? | |
Mirjam | maandag 17 juli 2006 @ 13:12 |
quote:blijkbaar weet TS dat niet mijn broertje kon op zijn 19e ook nog echt niet koken hoor, terwijl ik dat al met 15/16 jaar deed. dus help TS, in plaats van hem af te zeiken vanwege zijn niet kook kunsten. hij wil leren, en vraagt op hulp, super toch..? | |
Nosh | maandag 17 juli 2006 @ 13:13 |
quote:Combinatie van nooit écht alleen thuis gebleven (hoogstens een weekendje of midweekje, en dan lag er een maandvoorraad pizza's) en A.D.D. Dat laatste gebruik ik niet als excuus voor mijn hulpeloosheid, maar het kost mij de grootste moeite om mijn aandacht bij één ding te houden, laat staan als er dan ook nog een kip in de gaten gehouden moet worden, en ik ondertussen alvast de tafel wil dekken. Zelfde geldt voor boodschappen doen. Ik heb nu al in groot detail opgeschreven wat ik allemaal nodig ga hebben, want anders gaat dat mis, en kom ik thuis met alleen een kip en geen eieren, of opeens 3 keer zoveel kruiden dan ik nodig heb. Snapt u? En dit topic is inderdaad omdat ik het toch wel wil leren, voordat ik volgend jaar mijn studentenkeukentje in de fik zet, of iedere dag noodles met brood zit te eten. | |
Sanne | maandag 17 juli 2006 @ 13:13 |
Bovendien helpt dit topic mij, want ik ben 37 en kan wel een beetje koken maar raak vreselijk in paniek als het met 3 pannen tegelijk moet. | |
Nosh | maandag 17 juli 2006 @ 13:16 |
quote:Weggegaan en een uitgebreide lijst aan huishoudelijke taken die gedaan moeten worden (ze kennen me inmiddels, en weet dat ik in staat ben om simpelweg de vissen 2 weken lang te vergeten ), en een leuk bedrag aan huishoudgeld. En volgend jaar,rond deze tijd, hoop ik een kamer in Rotterdam te hebben | |
Euc- | maandag 17 juli 2006 @ 13:17 |
quote:Maar wat was je dan van plan, die kip gaar kijken in de oven? Die zal er iig langer in moeten dan de 2 minuten die je nodig hebt om de tafel te dekken voor 1 persoon. En ook langer dan het duurt om friet te bakken. | |
yvonne | maandag 17 juli 2006 @ 13:25 |
quote:Nee, dat weet niet ieder 18-jarige. Help die knul liever zeg. | |
stigchel | maandag 17 juli 2006 @ 13:26 |
Joh, bespaar jezelf de moeite en sla koken en stomen maaltijden bij de AH in. Er zijn er altijd wel een paar met 35% korting. | |
Rewimo | maandag 17 juli 2006 @ 13:26 |
Eerst de tafel dekken voor je gaat koken | |
yvonne | maandag 17 juli 2006 @ 13:27 |
quote:Ik word een beetje kriegel van je, iemand met A.D.D denkt iets anders dan jij. Het gaat om het combineren van dingen waar het mis in kan gaan. | |
yvonne | maandag 17 juli 2006 @ 13:28 |
quote:Ja, ik snap, en ik heb grote bewondering voor je doorzettingsvermogen en gewoon hulp vragen hier! | |
Nilasha | maandag 17 juli 2006 @ 13:29 |
quote:Misschien 'stomme' vraag, maar geldt dit ook voor watermeloenen? Ik heb een watermeloen liggen die nog best lichtgroen is.. en twijfel om 'm open te snijden. | |
yvonne | maandag 17 juli 2006 @ 13:30 |
En nu weer lief , dit is een lief topic En zo te zien slaat het voor meer users aan. | |
Mariposa | maandag 17 juli 2006 @ 13:30 |
quote:Dan is deze week een mooie leerschool. Het gaat je echt wel lukken. En de tip van Rewimo is ook heel handig. Je hoeft maar een bord en bestek en een glas te dekken (en pannenonderzetters) en dan ben je klaar. Dan kan ik je in alle rust op het koken storten. | |
Euc- | maandag 17 juli 2006 @ 13:36 |
quote:En ik van jou. | |
Mirjam | maandag 17 juli 2006 @ 13:37 |
quote:opgelost, kunnen we dan weer gezellig TS helpen met zijn culinaire uitspattingen? | |
Remco_h | maandag 17 juli 2006 @ 13:38 |
quote:nee bij water meloenen moet je er op kloppen.... als deze "hol" klinken zijn ze rijp | |
HostiMeister | maandag 17 juli 2006 @ 13:38 |
quote:Op een watermeloen moet je slaan, (lichte klapjes geven met een platte hand) en dan luisteren, alsie beetje hol klinkt issie goed... Leuk topic btw, succes Nosh!! | |
milagro | maandag 17 juli 2006 @ 13:38 |
quote:Librij niet zo, man, doe als MUUS, geef gewoon tips zonder met je eigen kennis en kunde te koketteren., ja, hoor, je bent een gigant, zo klaar. En TS, ik ben zelf geen keukenprinses, dus ik stuur je ook gewoon naar de AH voor de kant en klaar , mag ik de Cajun schotel aanbevelen? | |
Richardfun | maandag 17 juli 2006 @ 13:40 |
Go Nosh Ik heb zelf ook ADD, ADHD eigenlijk, en weet idd hoe lastig het kan zijn om je aandacht erbij te houden, of het nou koken is of iets anders En wij willen foto's, veeeeel foto's! | |
Rewimo | maandag 17 juli 2006 @ 13:42 |
Foto's maken tijdens het koken is dan misschien ook wat lastiger vanwege concentratie? | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 13:42 |
Ik ben benieuwd hoe het gaat. Als je niet kan koken is het een best goed plan om eens met een paar eitjes te beginnen! En er zijn zat mensen die niet kunnen koken. Die add maakt niet zoveel uit, als je het leuk gaat vinden heb je er trouwens zelfs profijt van! Ben benieuwd | |
Euc- | maandag 17 juli 2006 @ 13:42 |
quote:Wordt dat niet lastig, koken en foto's maken? | |
Remco_h | maandag 17 juli 2006 @ 13:43 |
quote:even een hart onder de riem steken T voordeel van dingen in je oven klaarmaken is dat je er niks aan hoeft tedoen afgezien van wachten!!! op de verpakking staat vaak al een indicatie hoelang de kip moet, oven instellen en w8en! zo kan je je concentreren op de frietpan.... Ik heb niet eens een frietpan, omdat ik t van die nare dingen vind... vet van 180 graden zo open en bloot... BRRRRRR vergeet je vitamine's niet... (appelmoes) | |
Euc- | maandag 17 juli 2006 @ 13:43 |
trouwens, de Nederlands kampioen koken heeft ook ahdh, dus hoeft absoluut geen belemmering te zijn om (goed) te koken. | |
Richardfun | maandag 17 juli 2006 @ 13:45 |
quote:Ik dacht dan ook aan foto's van het eindresultaat elke dag | |
Remco_h | maandag 17 juli 2006 @ 13:47 |
zeg nosh, als je nou morgen de hele dag op de wc zit he, mag je vd week wel een vorkje bij mij meeprikken hoor | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 13:51 |
quote:Spaghetti (of welke pasta dan ook) met gehakt en saus is ook een 'makkelijk' beginrecept. Die wereldrecepten van Knorr zijn ook heel makkelijk. Het wordt allemaal voorgekauwd ( . ) op de verpakking, dus het enige wat je moet doen is lezen. Mocht je die dingen willen eten, Nosh, gewoon proberen hoor. Op de voorkant van die dozen staat vaak ook een makkelijk 'boodschappenlijstje' van wat je zelf nog even erbij moet kopen. Kopen, naar huis, uitproberen en als je iets niet snapt, kom je het gewoon hier vragen. . Zijn jullie ook zo zenuwachtig voor vanavond? . . . | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 13:54 |
Die wereldgerechten zijn goed te doen ja! Lasagnette en taco's en burrito's zijn goed te doen. En ja, ik ben ook zenuwachtig | |
Richardfun | maandag 17 juli 2006 @ 13:57 |
Enige 'probleem' met de wereldgerechten is dat Nosh dan dus gezelschap moet vinden om mee te eten, aangezien het een beetje veel is voor 1 persoon. De burrito's zijn echt fantastisch van die wereldgerehten. | |
Nilasha | maandag 17 juli 2006 @ 14:06 |
quote:Bedankt! Hostimeister ook! | |
Zombine | maandag 17 juli 2006 @ 14:09 |
TVP En niet alleen voor de aankomende foto's | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 14:20 |
quote:Wij eten bijna een keer per week burito's Maar het kan best hoor, je hoeft niet speciaal voor twee personen te maken, je kan gemakkelijk alles door de helft doen | |
Puckzzz | maandag 17 juli 2006 @ 14:24 |
jeetje, nog maar 3 uurtjes tot het grote kookavontuur gaat beginnen... spannend ja tvp ja | |
p-etr-a | maandag 17 juli 2006 @ 14:25 |
quote:Inderdaad, al het spul in dat pakje is toch houdbaar en qua ingrediënten koop je gewoon de helft. Er staat ook altijd op voor 2-3 personen en aangezien wij met z'n tweeën zijn koop ik iets minder vlees. | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 14:25 |
En met die wereldgerechten durf je misschien op een gegeven moment te experimenteren. "Ja, maar eigenlijk wil ik wel tomaat erin doen en mais, maar dat staat niet op de verpakking." En dan en dan en dan en dan hè.... DAN GA JE DAT GEWOON LEKKER ZELF ERIN STOPPEN! POEP AAN DAT RECEPT! YOU THA MAN! Maar da's voor gevorderden, daar gaan we volgende week misschien eens langzaam aan beginnen. Dit wordt een reeks, ik voel het! . | |
piepster | maandag 17 juli 2006 @ 14:30 |
Woei, dit is bijna net zo spannend als IJsblokjes... zonder eigen smaakje en mooi doorzichtig Tipje. Zet op een aparte tafel in de keuken alle spullen die je nodig hebt al op volgorde klaar, voor je begint met wat dan ook. Dus ook de pannen, ovenschaal, spatel, peper, zout etc. Aan het eind moet er niks meer op de tafel liggen (als het goed is.) Zo deed ik het in het begin, en nu als ik erg uitgebreid kook, ook. | |
piepster | maandag 17 juli 2006 @ 14:32 |
oh, en probeer tijdens het koken al op te ruimen. Anders komt er van opruimen en afwassen na het eten niks terecht. En begin ook met een schone keuken. Anders verzand je in de chaos van de vorige dag, en ben je naar een paar dagen de draad in de keuken volledig kwijt, en kan je nieuw servies gaan kopen. (heb ik al eens gehad. ) | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 14:33 |
quote:Mise en Place | |
piepster | maandag 17 juli 2006 @ 14:36 |
Een beetje voorbereiding a la Joop Braakhekke. Je zou ook alles al kunnen snijden en in kleine bakjes doen. Ik kan zelf nooit kiezen of ik die extra berg afweas erger vindt, of de chaos en het plotseling nog wat moeten snijden. | |
Puckzzz | maandag 17 juli 2006 @ 14:38 |
quote:ik denk dat tijdens het koken opruimen nog iets te ver gegrepen is voor de TS. Laat 'm eerst dat eitje maar even bakken | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 14:40 |
quote:Je kan ook alles snijden en dan op een bord leggen, als je het vlees maar apart houdt. Dat is meteen een goed tip voor de TS: Vlees en groenten moeten altijd gescheiden blijven. Dit geldt vooral voor kip. Je moet dus nooit kip snijden en dan de tomaten voor de salade met hetzelfde mes en snijplank want daar kan je heel erg ziek van worden! | |
Nosh | maandag 17 juli 2006 @ 14:51 |
quote:Dat is een goeie idd. Zie hier: Een heule kip, friet, 2 teentjes knoflook, ketjap, en de eieren voor vanavond. (oh, en een weekvoorraad Bullit, maar dat belandt hopelijk niet in een pan ) Achteraf hadden we natuurlijk de helft al in huis, maar goed. En voor de mensen die zich afvragen waarom ik niet simpel iedere avond een andere eenpansgerecht maak: ik vind dit simpelweg leuker. Ook de reden dat ik ga kutten met een telefooncamera tijdens het koken. Zie het maar als een stukje bezigheidstherapie ofzo. | |
piepster | maandag 17 juli 2006 @ 14:52 |
quote:Opruimen is ook een nette stapls met vieze spullen maken op de hoek van het aanrecht, zodat je nog ruimte voor je snijplankje overhoudt. Je moet er ook rustig mee beginnen en langzaam aan wennen. Bij mij duurde het 8 jaar voor ik het kon. | |
Mirjam | maandag 17 juli 2006 @ 14:53 |
oeh wat is nou t recept dat je straks gaat klaarmaken? | |
piepster | maandag 17 juli 2006 @ 14:55 |
@ TS: Dat zijn 2 bollen knoflook. 2 teentjes zijn 2 van die pieldingetjes die je van zo'n bol kan halen. Het maakt nogal een verschil qua smaak. Dit is een teentje knoflook: | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 14:55 |
Ik mis de groenten bij de kip. Heb je nog een blikje doperwten ofzo? En ff over die knoflook, dat zijn geen twee teentjes, maar twee bollen. Je moet er een teentje uithalen. Omdat ik het jou makkelijk wil maken ga ik nu een filmpje maken hoe dat werkt. | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 14:56 |
ohh, filmpje hoeft al niet meer Edit: van die kip had ik misschien een beetje moeten nuanceren. Dat is namelijk best veel voor 1 persoon | |
Puckzzz | maandag 17 juli 2006 @ 14:57 |
quote:goede tip van jullie over die knoflook | |
piepster | maandag 17 juli 2006 @ 14:58 |
Ah toe! Een filmpje is vast veel duidelijker! | |
Nosh | maandag 17 juli 2006 @ 15:00 |
quote:Dat bedacht ik me ook toen ik dat ding had afgerekend. Misschien waren drumsticks een beter idee, maar ja. En we hebben hier nog een blik doperwten staan. Maar vanavond ga ik voor de gebakken ei met afbakbroodjes. Om toch maar een beetje rustig te beginnen, en niet meteen met complete kippen in de weer te gaan. Edit: dat filmpje is overigens een briljant idee! | |
NT-T.BartMan | maandag 17 juli 2006 @ 15:01 |
quote:EEND MET WHISKY (voor 6 personen) Koop een eend van ongeveer 5 Kg. Twee grote flessen Schotse whisky, Spekreepjes en een fles olijfolie. De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout. De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden. Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky. De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven. De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken. Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten. Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky. De glaven opdiinken en de scherven van et eeiste glav oplaapen. Nog en naiff glav insjenke en opdlinke. Na en naiff uui de hoven opedoen om deend te sjekkn. Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povekand van de linkerand toen. Denove nen sgop geve. Twee glave wiskiinsjenke en tmiddeste glaf leegdwinke. De nove opedoen naadattet eerste glaf leeggis en de sjotel vastpakke. De blantwondezalf op de binnekand van de regtehantoen en deent oprape. Deent nogis oprape en met nen nantdoek de bwantwondesaiv van deent vege. Ze hande ontvette me viskey en de tupe ssalf veeroprape. Tkapotte glazzopvege endeent terug in dehove doen. Deheent oprape en dove eers opedoen. De twwwiede fies biski pedoen en overeindzette. Opstaan van de vjoer ent vetssspek ondrde kas vege. Nogis opstaan van de vjoer en tochma biijve zitte. De bles op de grondzette. Ulde bles drinke wande glave sijn opof kabot. Den'ove aftette, deooge sluiten en ornvalle. De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise. De hele rest van de middag en vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en plafond schoonmaken. De glasscherven en lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg Paracetamol en maagzout kopen!!!!!!!!!!!!!!!!! | |
p-etr-a | maandag 17 juli 2006 @ 15:01 |
quote:Zeer waar. Ik neem aan dat TS thuis een flinke diepvries heeft, de rest van de kip kan dus (zonder eerst in de oven te zijn geweest!!) daar in. | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 15:04 |
knoflookfilm komt eraan edit: http://youtube.com/watch?v=KHjU6-7QRvY | |
piepster | maandag 17 juli 2006 @ 15:06 |
Briljant! Kan je geen serie maken met basishandelingen in de keuken? Handig voor dit topic, en een heleboel andere! | |
Nosh | maandag 17 juli 2006 @ 15:07 |
quote:! Inclusief 'hoppatee!' en alles! | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 15:07 |
quote:. Conflict, zo help je hem niet alleen met koken, maar je redt ook nog zijn liefdesleven. . | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 15:10 |
helaas kan ik met mijn camera maximaal filmpjes van 30 seconden maken | |
Puckzzz | maandag 17 juli 2006 @ 15:10 |
quote:je doet het wel snel hoor, nu denkt ie dat je een googelaar moet zijn ofzo | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 15:11 |
quote:sorry, zal ff ritalin halen | |
#ANONIEM | maandag 17 juli 2006 @ 15:14 |
quote:* Alfisti gaat vanavond de Pastasalade met feta á la RichardF maken Even bij de Appie geweest net en alle spullen gehaald | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 15:15 |
Die knoflook moet ook in de knoflookpers trouwens. Of heel erg fijn snijden. Knoflookpers: | |
Puckzzz | maandag 17 juli 2006 @ 15:15 |
quote:och zolang hoeft dat toch allemaal niet te duren? | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 15:18 |
Alfisti gaat ook meteen beginnen! . . Go Nosh. . . It's your birthday. . . Go Alfisti. . . It's your birthday. . | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 15:18 |
quote:Nee, dat is ook wel zo Knoflookfilm is al 100 keer bekeken | |
piepster | maandag 17 juli 2006 @ 15:18 |
Wel eerst het schilletje eraf halen. | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 15:23 |
quote:Dat doe ik nooit, flikker 'm met schil en al in de pers. Misschien gaat dat alleen bij die ikea dingen. | |
Mirjam | maandag 17 juli 2006 @ 15:24 |
knoflook kan je idd met schil en al persen | |
Nosh | maandag 17 juli 2006 @ 15:25 |
quote: Het wordt een grote gezellige bedoening van recepten-bedenkers, en mensen die ze proberen te volgen! Jeuh! | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 15:26 |
Biancavia en ik hadden he idee om ons deze week ook aan dit menu te gaan houden | |
Euc- | maandag 17 juli 2006 @ 15:31 |
quote:wel eerst ff het schilletje eraf halen he! | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 15:32 |
quote:Als je nou eerst eens lezen en daarna gaat posten | |
Euc- | maandag 17 juli 2006 @ 15:33 |
quote:Probeer je te helpen, is het weer niet goed. Flikker ook maar op met je kuttopic. | |
piepster | maandag 17 juli 2006 @ 15:33 |
Ik vond het altijd zo zwaar persen, en volgens mij is de opbrengst per teen minder. Maar ieder z'n meug. edit: JOEHOE, dit is een lief topic! Kusje erop en lief verderspelen! | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 15:35 |
quote:zo is het helemaal goed opgelost | |
Mirjam | maandag 17 juli 2006 @ 15:38 |
euc, er is al eerder gevraagd of je je iets rustiger wilde opstellen..? kunnen we niet gewoon TS helpen zonder dat gedoe? | |
Richardfun | maandag 17 juli 2006 @ 15:42 |
Ik ben trots, mijn cheap ass studenten pastasalade is een hit | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 15:49 |
quote:Als je het zonder schil doet, dan kun je de prut die in je pers achterblijft ook gewoon gebruiken. Met schil zit die schil daar tussen, en da's niet echt smakelijk. | |
Remco_h | maandag 17 juli 2006 @ 15:55 |
ik snij mijn knoflook altijd, vind t wel lekker af en toe een stukje knoflook tegen te komen | |
Euc- | maandag 17 juli 2006 @ 15:57 |
quote:Ik probeer met een normale reactie te helpen, is het weer niet goed omdat meneer kontenkusser/hielenlikker het zijn hele leven al fout doet, en mijn manier dus automatisch niet goed is. Stik er dan maar in. | |
Puckzzz | maandag 17 juli 2006 @ 15:57 |
quote:heerlijk ja! maarja ben dan ook een echte knoflookjunk | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 15:57 |
quote:. Lasagna is daar ook heel geschikt voor. En een deel van het water door rode wijn vervangen geeft al een heel indrukwekkend resultaat . | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 16:04 |
quote:Ja dat klopt ook wel, maar dat vind ik besparingen die handig zijn voor in de oorlog | |
HostiMeister | maandag 17 juli 2006 @ 16:06 |
Knoflook met een grote cleaver een mep verkopen, de schil erafhalen en dan met een beetje zout helemaal fijnhakken en tot pulp mashen... heel therapeutisch en je hebt dan minder last van nare knoflook-adem... (naar het schijnt...) | |
Nosh | maandag 17 juli 2006 @ 16:07 |
quote:Doe eens rustig. Alle adviezen en tips worden gewaardeerd, en desnoods kijk ik wel wat makkelijker knijpt, met of zonder schil. Niet nodig om je zo aangevallen te voelen, ik vind het al harstikke tof dat mensen uberhaupt de tijd nemen om mij een beetje op weg te helpen. | |
Remco_h | maandag 17 juli 2006 @ 16:09 |
quote:knoflook (zag laatst iets op tv over een knoflook restaurant waar een van de voorgerechten een bol knoflook is..... iets teveel van t goede ) | |
Mirjam | maandag 17 juli 2006 @ 16:09 |
quote:lekker man | |
Puckzzz | maandag 17 juli 2006 @ 16:12 |
Euhmm...ik heb een recept Knoflook kip (TS ff opletten is nl. heel makkelijk want ik ben ook een ramp in de keuken) men neme 1 hele kip, maakt wat kerfjes in de huid, stop daar een heel gepeld teentje onder de huid. Ik doe altijd een stuk of 10 / 12 en gooi er ook nog los een paar naar binnen In de oven lekker braden ow nog ff een tip voor Nosh: als je die kip gaat klaarmaken, kijk even of er binnenin niet een zakje inzit met de organen en het nekje | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 16:16 |
quote:Die zit in Rotterdam op de nieuwe binnenweg geloof ik, je ruikt het goed als je daar langs loopt. | |
Nosh | maandag 17 juli 2006 @ 16:18 |
quote:Dat is misschien een goede vervanger voor de gemarineerde kip, eigenlijk! Al wil ik natuurlijk niet de hele kip braden, want dan kun je de helft weer gezellig aan de buurtkatten geven, en dat is ook weer zoiets. | |
Remco_h | maandag 17 juli 2006 @ 16:18 |
quote:ik ben nogsteeds op zoek naar t (exacte) gerecept van een soepje wat ik in de perigord heb gegeten... dat was een kippenbouillion met ik denk een bol of 3 knoflook per liter bouillion aangedikt met ganzenvet en met stokbrood wat er in dreef..... geen idee hou dat heette maar zo verschrikkelijk lekker......... maar dat is weer extreem off topic | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 16:18 |
quote:Ik vind kippenkut staren toch iets voor gevorderden. | |
Remco_h | maandag 17 juli 2006 @ 16:20 |
quote:wat je overhebt kan je gewoon bewaren! kippe poot is lekker als je trek hebt savonds, stuk kippeborst lekker op brood overdag! weggooien is zonde, gewoon helemaal in de oven en wat je overhoud kan je lekker nog een week van snoepen | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 16:25 |
quote:Ach, kan je tenminste een keer hele hand erin steken zonder gezeik. | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 16:27 |
quote:Knoflookrestaurant 'Look' zit op de 's Gravendijkwal. | |
Puckzzz | maandag 17 juli 2006 @ 16:27 |
quote: mijn beeldscherm dankt u | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 16:32 |
quote:En Nosh zo de volgende dag tegen zijn vrienden: "Gisteren een goede dag, man! Ik heb zelf gekookt én een chick gefist. ." | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 16:36 |
quote:o, da's heel dichtbij toch? | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 16:43 |
quote:De 's-Gravendijkwal kruist de Nieuwe Binnenweg. Als je vanaf het centrum komt ga je op die kruising (daar waar vroeger Tampopo zat) linksaf. Houd de linkerkant van de 's-Gravendijkwal aan, en dan zit-ie volgens mij nog voor de eerstvolgende zijstraat. | |
Bruce117 | maandag 17 juli 2006 @ 16:46 |
Nog geen berichten van ontplofde keukens. Het gaat helemaal goed komen met TS. | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 16:50 |
quote:Tegenover die koffieshop daar, op de hoek Mijn broer woonde in die straat, daarom ken ik het | |
Clourhide | maandag 17 juli 2006 @ 17:03 |
quote: quote:bron | |
#ANONIEM | maandag 17 juli 2006 @ 17:10 |
quote:* Alfisti is bezig Gaat helemaal goed komen denk ik | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 17:16 |
quote:beetje jammer op deze manier. | |
Clourhide | maandag 17 juli 2006 @ 17:17 |
quote:'t is gewoon de harde waarheid. | |
Mirjam | maandag 17 juli 2006 @ 17:25 |
quote:ga eens af | |
Clourhide | maandag 17 juli 2006 @ 17:30 |
quote:Oei oei oei, ik ben al weg. Ik zal eens een recept met humor als ingrediënt proberen op te scharrelen. | |
Biancavia | maandag 17 juli 2006 @ 17:36 |
quote:Ik was het alweer vergeten. | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 17:38 |
quote: | |
Mirjam | maandag 17 juli 2006 @ 17:39 |
quote:zie het effect van mijn macht | |
Dauthi | maandag 17 juli 2006 @ 17:43 |
de zomer is juist ideaal voor super simpele maaltijd salades BBQ'en en lichte pasta's. Voor de salades moet je alleen hakken en een beetje inventief zijn, bak een kipfilet ofzo is altijd lekker erbij Misschien garnalen ofzo. BBQ, vlees en tja pasta's, gewoon de pasta koken, en wat cherry tomatjes e.d. om lekkere lichte pastasaus te maken kruiden erbij knoflook dat soort dingen | |
UIO_AMS | maandag 17 juli 2006 @ 17:48 |
quote:Drie dagen achter elkaar lasagna. Nostalgisch dit topic. | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 17:57 |
quote:Als je even investeert in een koelkast kun je 6 dagen afwisselen tussen de pan macaroni en de schaal lasagna . | |
Isabeau | maandag 17 juli 2006 @ 18:03 |
Getver, JMG | |
Nosh | maandag 17 juli 2006 @ 18:07 |
Mn ei is klaar en inmiddels opgegeten en er is niks spontaan in de fik gegaan! Men neme: 2 afbakbroodjes, en kaas en ham. Een pakje boter, en (natuurlijk) een ei. Niet op foto: stand-by eieren, als de eerste op magische wijze zou verdwijnen. Een fijn muziekje voor op de achtergrond. Boter in de pan gedaan. Echt borrelen wilde het niet doen, en belletjes zag ik ook niet. De ei ging in een keer goed open, en ik kreeg hem er nog in een keer in ook! Niet goed natuurlijk, en het werd niet meer dan een gezellig hoopje, met een debiel grote dooier. Maar toch, we gingen stug door! Het 'ei uit de pan halen' wilde niet echt lukken. Het was best een treurig hoopje bruin en dooier. Die ook nog eens een minuut moest wachten op de afbak broodjes. Uiteindelijk heb je dan toch wel wat. En het vulde nog ook! Morgen dus de kip. Van afbakbroodjes met ei, naar een complete knoflookkip en friet. Tof! | |
Isabeau | maandag 17 juli 2006 @ 18:11 |
Het ei ziet er niet echt smakelijk uit, de afbakbroodjes wel erg wit, maar als het maar lekker was | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 18:11 |
Man, je moet zeggen dat je zin had in roerei, dat is dus wel gelukt! Ik vind je nu al een held. Vergeet zometeen niet ff een appel te eten voor de vitamientjes | |
Mirjam | maandag 17 juli 2006 @ 18:12 |
haske goed! was hetook lekker? | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 18:12 |
En de broodjes moeten inderdaad iets langer in de oven, tot ze een beetje bruin zijn | |
Richardfun | maandag 17 juli 2006 @ 18:14 |
En morgen gaat het weer een stukje beter, net zo lang tot je een keukenprins(es) bent Nosh Tip: je kunt beter in olie bakken dan boter, is gezonder. Alleen als je biefstuk of varkenshaas of zo eet moet je bakken in roomboter (word het nl. nog veel lekkerder van), maar ik gebruik persoonlijk olie om te bakken 99% of the time... | |
Nosh | maandag 17 juli 2006 @ 18:16 |
quote:Had ze er iets te snel uitgedaan, omdat anders de ei alweer koud zou zijn. Volgende keer iets beter plannen. En volgende keer is zonnebloemolie oid misschien een betere optie. Dit verdeeld nogal lastig. Maar toch | |
Dementor | maandag 17 juli 2006 @ 18:17 |
Minder boter in de pan doen bij het bakken van je ei. En al helemaal geen braadboter Het is de bedoeling dat je de oven aanzet en laat opwarmen! | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 18:18 |
quote:Maakt niet zo uit hoor, olie of boter, dat maakt het niet makkelijker ofzo. Bij deze foto had je moeten gaan schudden, hier was je ei namelijk al klaar | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 18:19 |
braadboter kan makkelijk trouwens | |
Dementor | maandag 17 juli 2006 @ 18:20 |
quote:Dan krijg je dus van die vieze bruine randjes om je ei heen. | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 18:22 |
quote:Welnee, ik gebruik altijd zulke boter, eitje heeft iets te lang in de pan gelegen. Sommige mensen vinden die randjes trouwens lekker | |
Isabeau | maandag 17 juli 2006 @ 18:22 |
En ik gebruik regelmatig boter + olie (om nog enige verwarring te zaaien). | |
Puckzzz | maandag 17 juli 2006 @ 18:23 |
Je moet het vuur de volgende keer iets minder hard zetten Nosh...het ziet eruit of het wat te snel is gegaan | |
Puckzzz | maandag 17 juli 2006 @ 18:25 |
ow en ik vind een ei bakken in olie juist kut...dat gaat aan de pan plakken(ja heb een neiuwe nodig). maar jij hebt een slimme pan. want jij hebt een pan met een stip in het midden. en als die stip rood wordt Nosh...dan is je pannetje heet en mag het ei erin | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 18:31 |
Nou, ik vind je nu al een held, Nosh. | |
p-etr-a | maandag 17 juli 2006 @ 18:34 |
Goed gedaan! Het had natuurlijk beter gekund, maar mijn eerste ei was dat ook niet. Je hebt je in elk geval goed voorbereid en als het smaakte dan is het gelukt. Succes morgen met de kip en friet! | |
Bruce117 | maandag 17 juli 2006 @ 18:53 |
Het is gelukt. Resultaat had natuurlijk beter kunnen zijn, maar het is zeker eetbaar. Ben al benieuwd naar de kip van morgen. Ligt de kip op dit moment in de koelkast of de vriezer ? Dit gaat namelijk morgen wel een verschil uitmaken in de voorbereiding! | |
Brahimov | maandag 17 juli 2006 @ 19:09 |
quote:Goede vraag! briljant topic trouwens | |
Nosh | maandag 17 juli 2006 @ 19:19 |
Hij ligt in de koelkast. Wilde nog vragen of dat zo verstandig was met dit weer, maar als ik hem nu invries, kan ik hem niet later nog in de vriezer mikken, dus tja. En bedankt voor alle steunbetuigingen, lofuitingen en 's. (al zegt het eeuwig cynische deel in me dat het 'maar een broodje ei was', maar die negeer ik in dit topic even) | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 19:24 |
Misschien is het beter om die kip een paar dagen vooruit te zetten en iets makkelijkers te doen morgen. Bijvoorbeeld de chicken tonight naar morgen te verplaatsen en dan die kip met je vrienden opeten Zat er trouwens rijst bij de chicken tonight? Want dat vergt wat extra aandacht, ik kan nog steeds geen fatsoenlijke rijst koken. | |
piepster | maandag 17 juli 2006 @ 19:27 |
Dat denk ik ook. Een kip in de oven klaarmaken is nog een beste klus. Chicken tonight moet te doen zijn, na het ei-succes. | |
Isabeau | maandag 17 juli 2006 @ 19:28 |
Chicken tonight is eigenlijk eerder een volgende stap na een eitje bakken dan een hele kip uit de oven. | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 19:28 |
quote:Ja en als die gasten komen dan kunnen ze natuurlijk een beetje helpen | |
Bruce117 | maandag 17 juli 2006 @ 19:50 |
Chicken tonight morgen is inderdaad een betere optie. Een hele kip uit de oven lijkt me niet al te makkelijk. (zelf eigenlijk ook nog nooit gedaan). Maar dat betekent wel dat er morgen weer boodschappen gedaan moeten worden. | |
Brahimov | maandag 17 juli 2006 @ 20:18 |
quote:Rijstbuiltjes nemen | |
Nosh | maandag 17 juli 2006 @ 20:34 |
Chicken tonight wordt het dan. Kan ik die kip dan invriezen? En de kans op gasten is vrij klein, eigenlijk. Meesten zijn nu op vakantie, en de rest van mijn vrienden wonen op een goede 2 uur reizen. | |
Xennia | maandag 17 juli 2006 @ 20:50 |
Held En wat een lief topic is dit geworden | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 20:54 |
quote:Als het goed is staat op het etiket hoe lang je die kip kan bewaren, Je kan 'm ook invriezen, alleen moet je 'm dan echt de ochtend van de dag dat 'ie de oven ingaat uit de vriezer halen. Zodra hij ontdooit is (met dit weer snel) mag íe in de koelkast wachten tot 'ie de pan ingaat | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 21:04 |
Ik zal ff in het Amersfoort topic vragen of er iemand zin heeft in kip. Komt goed! | |
groningerstudent | maandag 17 juli 2006 @ 21:32 |
Je zou ook nog even een kijkje in Koken is moeilijk door autisme (tips?) kunnen nemen. TS daar is welliswaar autistisch, maar misschien dat je er met je ADD ook nog wat aan hebt. Ik zal dit topic ook even in de gaten houden, want ik ben ook niet echt een geweldige kok. Succes in ieder geval! | |
erikkll | maandag 17 juli 2006 @ 22:03 |
goed topic dit! ik heb nog een recept gepost in dat andere topic van oximoron, over het maken van rijst met kip in zoetzure saus! ff zoeken | |
erikkll | maandag 17 juli 2006 @ 22:04 |
Voor de standen van je kookplaat moet je maar even kijken, onze heeft twaalf standen, als die van jou er 10 heeft, is het natuurlijk makkelijk om te rekenen, bel anders weer even je huisbaas ofzo, of kijk in het boekje van de kookplaat Ok daar gaat ie dan. Je gaat naar de winkel en koopt: - 1 pak rijst, goed kijken, 1tje die je acht minuten moet koken ongeveer - 1 potje Uncle Ben's zoetzuur (-aigre-doux) (met extra ananas ) - 400 gram kip in blokjes Verdere benodigdheden: - 1 pan om kip in te bakken, met een minimum inhoud van een liter Dit komt neer op een doorsnee van ongeveer 30 cm. - 1 pannetje om rijst in te kunnen maken, gewoon, een klein steelpannetje ofzo - Beetje olie (olijfolie) of boter (75 gram ong.) om kip mee te bakken - Water, maar da's geen probleem neem ik aan Stappenplan: 1. Doe rijst in het pannetje. Ongeveer 2 normale koffiekopjes is meer dan voldoende. Iets minder mag ook. 2. Doe er voldoende water bij, rijst wordt redelijk veel groter, dus je hebt meer nodig dan je denkt. zeker 4/5 cm water in het pannetje 3. Breng het water met de rijst aan de kook, hoogste stand van je kookplaat is wel Ok. 4. Als het water kookt, stel je een timer in op 8 minuten. Stel de kookplaat zo in dat het water langzaam aan de kook blijft (bij ons stand 3 of 4, uit de 12 standen) (deksel op de pan) 5. als je timer nog 4 minuten aangeeft, smelt je de boter in de pan. Een beetje bruin laten worden, maar niet té want dat is niet lekker. 6. als de boter gesmolten is, de boter zo veel mogelijk te verspreiden in de pan. even kijken. Is het hele oppervlak van de pan bedekt met boter? zo ja, dan is het ok. Zo nee, iets meer boter toevoegen tot dit wel het geval is. 7. zet je kookplaat redelijk hoog (bij ons stand 9 uit de 12 standen) en doe de kipstukjes in de pan. beetje omroeren enzo, dat ze niet aanbranden aan 1 kant. 8. gaat je timer? haal de pan met rijst van de kookplaat en giet het water af, zo goed mogelijk. 9. zet dat pannetje ergens neer. (deksel er op) waar je er geen last van hebt, niet op de kookplaat terug, of op een pit die niet aan staat/stond. 10. bak de kipjes tot ze mooi aan alle kanten bruin zijn. beetje veel omroeren enzo maakt ze mooi egaal bruin. snij er 1 doormidden met een mesje, is de kip helemaal goed wit van binnen? dan is de kip klaar. zet de kookplaat lager (bij ons stand 5 uit de 12 standen) 11. doe de inhoud uit het potje van uncle ben's bij in de pan met kipjes. beetje verspreiden door de hele pan. wacht even tot ie een beetje kookt. 12. Roer met een pol-lepel (zo'n houten) de rijst een keer goed om, dit om hem een beetje los te maken. 13. Doe een portie rijst op een bord en doe er flink veel saus over! je hebt toch te veel saus! haha heb ik ook altijd last van, je kunt het (de saus die over is) invriezen in een bakje, hoef je de volgende keer alleen rijst te koken en de saus warm te maken....... (voor een beschrijving meld je hier maar even). | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 22:06 |
quote:Hey, er is niets mis met mijn Lasagna . Bovendien vind ik lasagna die een dag heeft 'gerijpt' nog lekkerder dan wanneer-ie de eerste keer uit de oven komt | |
Tinkepink | maandag 17 juli 2006 @ 22:12 |
quote:Zou ik niet doen. Beter is de kip de avond ervoor uit de vriezer te halen en in de koelkast te ontdooien (denk er dan wel aan om de kip in een diep bord te leggen en ergens mee af te dekken) | |
Richardfun | maandag 17 juli 2006 @ 22:13 |
Nosh, als je in olie bakt, gebruik dan olijfolie, geen zonnebloemolie:D Ik heb net mn eigen pasta salade gegeten, en het was weer top | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 22:13 |
Rode wijn smaakt door alle italiaanse gerechten goed! Maakt het net iets voller op een of andere manier | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 22:16 |
quote:Oh ja, rijst koken. Nou vertelde een Indische gast mij laatst een manier om dit zo simpel voor elkaar te krijgen dat ik hem vol ongeloof heb staan aanstaren. Zo simpel kon het toch niet zijn? Helaas was het die nacht zo gezellig geworden dat ik dus bij god niet meer kan herinneren wat het trucje was dat het nou zo simpel maakte . Als ik hem weer tegen kom schrijf ik het op. Desnoods in het bloed van de portier op een stoeptegel, maar weten zal ik het . En hier delen natuurlijk, voordat ik de bak in ga . | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 22:18 |
Kerel! | |
Mirjam | maandag 17 juli 2006 @ 22:22 |
1 vingerkootje water in de pan bij de rijst, beetje zout, en droog laten koken | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 22:25 |
quote:Als je vergeten bent om iets uit de vriezer te halen, en de kip (of het stuk vlees, daar werkt het ook voor) in een waterdichte verpakking zit gesealed kun je ook de wasbak van je aanrecht vol zetten met heet water (niet kokend, maar gewoon het hete water uit de kraan) en hem daar in leggen. Binnen 10-15 minuten is het dan vaak volledig ontdooid, en een stuk sneller en gelijkmatiger dan de ontdooistand van de magnetron. En je hebt niet het risico dat bepaalde delen al gaar zijn gekookt en andere nog bevroren zijn. De dag van te voren in de koelkast leggen heeft overigens wel de voorkeur. | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 22:25 |
Nooit je vingerkootje in een pan met kokend water! Niet doen! | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 22:25 |
quote:Nee, dat was het niet . | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 22:26 |
quote:Ja, sorry . Maar het was heel gezellig.. Dat dan weer wel. | |
Remco_h | maandag 17 juli 2006 @ 22:34 |
qua rijst koken... ik doe altijd veel te veel water in de pan, gewoon die 8 minuten koken, daarna afgieten en ff 15 minuten laten staan...daarna ff de vork door de rijst om deze los te krijgen altijd goed.... | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 22:39 |
quote:Het is bij mij of nog niet gaar, of rijstepap, of net geen pap, maar wel zo klef dat je er mee kan kleien. Mooi gaar en heel licht plakkerig (niet klef, maar wel zodat je het nog met stokjes kan eten) lukt me bijna nooit. Daarom klonkt die manier van die Indische gast zo goed, je hoefde eigenlijk niet eens op de tijd te letten volgens mij. Maar ja... Ik kan het me dus g&$^%(& niet meer herinneren . | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 22:40 |
Alfisti, is alles goed gegaan? Kom even updaten! | |
Remco_h | maandag 17 juli 2006 @ 22:50 |
quote:waarschijnlijk zei hij koop een rijstkoker! (al mijn indische/surinaamse vrienden hebben er 1) ook erg handig, afgemeten water en rijst erin, stekker erin en w8en... altijd perfecte rijst! | |
ioko | maandag 17 juli 2006 @ 22:58 |
Supervet topic! Ik lees mee en geef tips mocht dat nodig zijn, maar ik denk dat MUUS er aardig in zit | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 22:58 |
quote:Nee. Wel ongeveer dat principe, maar dan met een gewone pan op een fornuis. Het ging vnl om de juiste verhouding van water en rijst, en het moment waarop je het gas uitdraait, de deksel op de pan doet en het zaakje gewoon laat staan. | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 23:00 |
quote:maak jij deel twee? | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 23:02 |
quote:Sure, ik ga wel even knutselen. | |
Conflict | maandag 17 juli 2006 @ 23:10 |
goed bezig! | |
MUUS | maandag 17 juli 2006 @ 23:11 |
Help *hier* culinaire rampen de zomer door -deel 2- | |
Jernau.Morat.Gurgeh | maandag 17 juli 2006 @ 23:12 |
quote:"koken voor dummies'? En dan een stappenplan. Beginnen bij 'Hoe krijg ik nou genoeg pitamientjes binnen, en smaakt het ook nog okay" en doorgaan tot "Hoe zet ik nonchalant een 4 gangen menu neer voor m'n ouders die net terugkomen van vakantie" Een gegarandeerde hit, deze reeks (hoe het ook mag heten) | |
Biancavia | maandag 17 juli 2006 @ 23:12 |
quote:Droogkoken dus. Net zoveel rijst als water in de pan en deksel erop en wachten. |