Wat is het voordeel van juist goedkope pindakaas, behalve de prijs? Waarom zou ik bijv. geen Calve moeten gebruiken?quote:
Iemand zei ergens dat het "smeuïge tot op de bodem" op de een of andere manier niet ideaal werkte voor de satésaus...quote:Op dinsdag 10 november 2009 18:13 schreef maartena het volgende:
[..]
Wat is het voordeel van juist goedkope pindakaas, behalve de prijs? Waarom zou ik bijv. geen Calve moeten gebruiken?
Waarom precies weet ik ook niet, maar in Calvé zit iets wat ik bij pindasaus minder lekker vind dan PCD pindakaas. Waar het aan ligt weet ik niet, misschien inderdaad dat die van Calvé wat droger aanvoelt. Bij PCD ligt er vaak een laag olie bovenop en er zitten geen stukjes noot in.quote:Op dinsdag 10 november 2009 18:13 schreef maartena het volgende:
[..]
Wat is het voordeel van juist goedkope pindakaas, behalve de prijs? Waarom zou ik bijv. geen Calve moeten gebruiken?
Heb je daar een merknaam van, als voorbeeld?quote:Op zaterdag 21 november 2009 00:23 schreef Bortecinem het volgende:
Een deel (1/4e ongeveer?) van de pindakaas vervangen door Surinaamse pindakaas.
Wat is PCD pindakaas?quote:Op zaterdag 21 november 2009 00:07 schreef 08gnoT. het volgende:
[..]
Waarom precies weet ik ook niet, maar in Calvé zit iets wat ik bij pindasaus minder lekker vind dan PCD pindakaas. Waar het aan ligt weet ik niet, misschien inderdaad dat die van Calvé wat droger aanvoelt. Bij PCD ligt er vaak een laag olie bovenop en er zitten geen stukjes noot in.
(Hebben ze calvé ook in Amerika? )
Nee, jammer genoeg niet. Toen ik op de middelbare school zat heb ik een tijdje stage gelopen in een restaurant waar ze dat deden, naast de normale pindakaas ook een beetje Surinaamse pindakaas toevoegen. Het is in ieder geval veeel vetter en pittiger dan de normale supermarkt pindakaas. Ik denk dat je het gewoon bij de toko kunt krijgen.quote:Op zaterdag 21 november 2009 00:28 schreef Bora-Bora het volgende:
[..]
Heb je daar een merknaam van, als voorbeeld?
Het was een heerlijke saus.quote:Op zaterdag 21 november 2009 00:33 schreef Bora-Bora het volgende:
Okee, toch eens rondkijken daarvoor.
Het klinkt in ieder geval wel een stuk smaakvoller!
Wij hebben het gewoon in normale potten hoor, met pinda's, olie, suiker en zout.quote:Op zaterdag 21 november 2009 00:28 schreef Bora-Bora het volgende:
[..]
Heb je daar een merknaam van, als voorbeeld?
[..]
Wat is PCD pindakaas?
Oh, "industriële" pindasausbasis dus:
http://www.unidexholland.(...)akaas_emmer_10KG.jpg
Inhoud: 100% geroosterde pinda's. Klinkt goed.
Maarja, dat moet je ook net maar weer tot je beschikking hebben in het buitenland...
In plaats van pindakaas, gewoon pinda's veizelen of in de keukenmachine.quote:Op zaterdag 21 november 2009 00:38 schreef prupke het volgende:
Weet iemand een recept zonder pindakaas?
Dus zelf met pinda's aan de gang en olie en nog ....ingredienten?
quote:Op zaterdag 21 november 2009 00:50 schreef 08gnoT. het volgende:
[..]
In plaats van pindakaas, gewoon pinda's veizelen of in de keukenmachine.
hmmm ook maar eens proberen. vraag me af hoe het zonder pinda's smaakt.quote:Op vrijdag 25 november 2011 13:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Sebedeus, de basisingredienten mis ik juist een beetje in dat recept
Ik maak (ivm pinda-allergie) mijn satésaus met cashewnoten. Ik begin altijd met een scheutje olie met daarin sambal Badjak en sambal oelek, en een teen knoflook. Dat fruit ik wat aan, en dan gaat er stroop (of suiker) bij.
Scheut sojasaus, santenblok, en een beetje water, zodat het mengsel een consistentie krijgt die net iets vloeibaarder is dan het eindresultaat.
Daar voeg ik gevijzelde cashews aan toe, beetje komijn en beetje ketoembar. Roeren, klaar.
Idee is hetzelfde, smaak is wat zachter, ik vind't heerlijkquote:Op vrijdag 25 november 2011 23:31 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
hmmm ook maar eens proberen. vraag me af hoe het zonder pinda's smaakt.
idee is het zelfde? alleen de pinda's door cashewnoten vervangen.
(maak het bij voldoende tijd graag met ongezouten pinda's , pindakaas is toch minder leuk om te doen, wel sneller maar toch anders)
Gewoon te lang opgewarmd laten staan, wordt het vanzelf een keer smerig van.quote:Op zondag 8 november 2009 17:15 schreef Agapimou het volgende:
Jamaar hoe krijg je nou echt die ranzige pinda/satésaus die je bij de snackbar krijgt
quote:Op zaterdag 21 november 2009 00:32 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Nee, jammer genoeg niet. Toen ik op de middelbare school zat heb ik een tijdje stage gelopen in een restaurant waar ze dat deden, naast de normale pindakaas ook een beetje Surinaamse pindakaas toevoegen. Het is in ieder geval veeel vetter en pittiger dan de normale supermarkt pindakaas. Ik denk dat je het gewoon bij de toko kunt krijgen.
Die klinkt echt heel lekker, maar is voor 1 persoon best veel. Hoe lang kun je zoiets in de koelkast bewaren?quote:Op zondag 28 mei 2006 17:20 schreef Bluezz het volgende:
Indonesisch
4 volle eetlepels pindakaas
2 teentjes knoflook
1 ui
1 deciliter (soja-)melk,
of vleesbouillon of water
2 eetlepels ketjap manis
4 theelepels citroensap
4 eetlepels suiker
3 theelepels sambal oelek
zout naar smaak
gemberpoeder
let de knoflook en snipper het samen met het uitje en fruit het aan in een pannetje. Voeg de pindakaas* en de helft van de vloeistof (het lekkerste is bouillon) geleidelijk toe en laat het smelten op een zacht vuurtje en blijf roeren totdat een gladde saus is verkregen. Voeg langzaam de overgebleven melk, bouillon of water toe en roer de rest van de ingrediënten en eventueel de gember door het mengsel. Voeg naar smaak sambal toe. Als de saus te dik wordt nog wat (soja-)melk of water toevoegen. Bij te dunne saus nog wat pindakaas toevoegen. Laat de saus nog heel even zachtjes pruttelen.
---------------------
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |