abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 10 november 2009 @ 18:13:59 #26
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_74580037
quote:
Op woensdag 4 november 2009 22:11 schreef 08gnoT. het volgende:
1 deel goedkope pindakaas
Wat is het voordeel van juist goedkope pindakaas, behalve de prijs? Waarom zou ik bijv. geen Calve moeten gebruiken?
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_74580301
Bij gebrek ana beter.
Pindakaas, Ketjap, beetje olie en wat sambal.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_74900800
goede satèsaus is echt heerlijk
pi_74902546
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 18:13 schreef maartena het volgende:

[..]

Wat is het voordeel van juist goedkope pindakaas, behalve de prijs? Waarom zou ik bijv. geen Calve moeten gebruiken?
Iemand zei ergens dat het "smeuïge tot op de bodem" op de een of andere manier niet ideaal werkte voor de satésaus...

Ik heb ook weleens soep op basis van Calvé pindakaas geproefd, en dat was niet zo'n succes, qua smaak.


Ik heb trouwens laatst een pot vieze pindakaas aan de satésaus "opgeofferd", en indd, als je het spul een dagje laat trekken, is het de volgende dag zaaaaalig!

Als ik me niet vergis, waren dit ongeveer de ingrediënten:
uitje fruiten, gember + knoflook toevoegen en snel daarna (30 sec) de ketjap, de pindakaas, en vervolgens de melk om het roerbaar te maken.
Lang laten staan op heel laag vuurtje; vaak roeren, anders bakt het aan.
 FR
pi_74902718
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 18:13 schreef maartena het volgende:

[..]

Wat is het voordeel van juist goedkope pindakaas, behalve de prijs? Waarom zou ik bijv. geen Calve moeten gebruiken?
Waarom precies weet ik ook niet, maar in Calvé zit iets wat ik bij pindasaus minder lekker vind dan PCD pindakaas. Waar het aan ligt weet ik niet, misschien inderdaad dat die van Calvé wat droger aanvoelt. Bij PCD ligt er vaak een laag olie bovenop en er zitten geen stukjes noot in.

(Hebben ze calvé ook in Amerika? )
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
pi_74903043
Een deel (1/4e ongeveer?) van de pindakaas vervangen door Surinaamse pindakaas.
pi_74903191
quote:
Op zaterdag 21 november 2009 00:23 schreef Bortecinem het volgende:
Een deel (1/4e ongeveer?) van de pindakaas vervangen door Surinaamse pindakaas.
Heb je daar een merknaam van, als voorbeeld?
quote:
Op zaterdag 21 november 2009 00:07 schreef 08gnoT. het volgende:

[..]

Waarom precies weet ik ook niet, maar in Calvé zit iets wat ik bij pindasaus minder lekker vind dan PCD pindakaas. Waar het aan ligt weet ik niet, misschien inderdaad dat die van Calvé wat droger aanvoelt. Bij PCD ligt er vaak een laag olie bovenop en er zitten geen stukjes noot in.

(Hebben ze calvé ook in Amerika? )
Wat is PCD pindakaas?
Oh, "industriële" pindasausbasis dus:
http://www.unidexholland.(...)akaas_emmer_10KG.jpg

Inhoud: 100% geroosterde pinda's. Klinkt goed.

Maarja, dat moet je ook net maar weer tot je beschikking hebben in het buitenland...
 FR
pi_74903275
quote:
Op zaterdag 21 november 2009 00:28 schreef Bora-Bora het volgende:

[..]

Heb je daar een merknaam van, als voorbeeld?

Nee, jammer genoeg niet. Toen ik op de middelbare school zat heb ik een tijdje stage gelopen in een restaurant waar ze dat deden, naast de normale pindakaas ook een beetje Surinaamse pindakaas toevoegen. Het is in ieder geval veeel vetter en pittiger dan de normale supermarkt pindakaas. Ik denk dat je het gewoon bij de toko kunt krijgen.
pi_74903301
Okee, toch eens rondkijken daarvoor.
Het klinkt in ieder geval wel een stuk smaakvoller!
 FR
pi_74903331
quote:
Op zaterdag 21 november 2009 00:33 schreef Bora-Bora het volgende:
Okee, toch eens rondkijken daarvoor.
Het klinkt in ieder geval wel een stuk smaakvoller!
Het was een heerlijke saus.
pi_74903347
quote:
Op zaterdag 21 november 2009 00:28 schreef Bora-Bora het volgende:

[..]

Heb je daar een merknaam van, als voorbeeld?
[..]

Wat is PCD pindakaas?
Oh, "industriële" pindasausbasis dus:
http://www.unidexholland.(...)akaas_emmer_10KG.jpg

Inhoud: 100% geroosterde pinda's. Klinkt goed.

Maarja, dat moet je ook net maar weer tot je beschikking hebben in het buitenland...
Wij hebben het gewoon in normale potten hoor, met pinda's, olie, suiker en zout.



Maar andere merken zullen ook wel voldoen.
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
pi_74903401
Weet iemand een recept zonder pindakaas?
Dus zelf met pinda's aan de gang en olie en nog ....ingredienten?
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_74903689
quote:
Op zaterdag 21 november 2009 00:38 schreef prupke het volgende:
Weet iemand een recept zonder pindakaas?
Dus zelf met pinda's aan de gang en olie en nog ....ingredienten?
In plaats van pindakaas, gewoon pinda's veizelen of in de keukenmachine.
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
pi_74904417
quote:
Op zaterdag 21 november 2009 00:50 schreef 08gnoT. het volgende:

[..]

In plaats van pindakaas, gewoon pinda's veizelen of in de keukenmachine.


Daar kun je trouwens vast heel wat keukenmachines mee mollen!
 FR
pi_75067436
pindakaas,melk,sambal,suiker,scheutje ketjap,knoflook,snifje ve-tsin.
Veel proeven voor de juiste verhoudingen(tis net wat je zelf lekker vind) en eventueel iets verdunnen met water als je een dunne sate saus wilt.
pi_104797369
Als er nog mensen op zoek zijn naar een goed recept, hieronder een erg goede satésaus die makkelijk aan te passen is aan je eigen smaak. Het prettige aan satésaus is namelijk dat het bijna niet kan mislukken. Het belangrijkste is om de juiste basisingrediënten toe te voegen, verder is het voornamelijk een kwestie van smaak.

5 el pindakaas (mag hele goedkope zijn)
1 klein blikje tomatenpuree
3 el ketjap manis (zoet)
2 tl sambal of 1 fijngesneden rode peper of ¾ tl cayennepeper
100 ml water
1 el azijn of tamarindepasta

Eventueel als toevoeging:
1 tl laos
1 tl komijn
1 el (palm)suiker
versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak

Bereidingswijze

Zet een pan op het vuur en zet het vuur laag. Haal met een eetlepel ongeveer 5 grote scheppen pindakaas uit de pot. Doe hier een klein blikje tomatenpuree bij. Voeg vervolgens 3 eetlepels ketjap, 2 theelepels sambal, 1 eetlepel azijn of tamarindepasta en 100ml water toe. Voege eventueel nog zout of peper naar smaak toe. Blijf de saus vervolgens goed roeren en laat hem door pruttelen op laag vuur tot hij een goede dikte heeft en alle ingrediënten goed vermengd zijn.

Ikzelf vind het prettig als er veel smaken terug komen: zoet, zuur, zout en pittig. Hou je van pittig? Dan voer je de hoeveelheid sambal op. Een zoetekauw? Een schepje suiker doet wonderen. En vind je hem een beetje flauw? Wat zout kan dit makkelijk oplossen. Is de saus iets te zoet en plat van smaak? Voeg dan nog een scheutje azijn of tamarindepasta toe voor een goede saus. Het perfecte recept bestaat simpelweg niet, omdat iedereen een andere smaak heeft en van een meer zoete, pittige of romige saus houdt. Daarom is dit recept zo ingestoken dat je vanuit het basisrecept kan variëren. Probeer het uit en ontdek wat jij het lekkerste vindt!



Bron: http://www.kokenmetkruiden.nl/blog/192
pi_104800629
Sebedeus, de basisingredienten mis ik juist een beetje in dat recept :D

Ik maak (ivm pinda-allergie) mijn satésaus met cashewnoten. Ik begin altijd met een scheutje olie met daarin sambal Badjak en sambal oelek, en een teen knoflook. Dat fruit ik wat aan, en dan gaat er stroop (of suiker) bij.

Scheut sojasaus, santenblok, en een beetje water, zodat het mengsel een consistentie krijgt die net iets vloeibaarder is dan het eindresultaat.

Daar voeg ik gevijzelde cashews aan toe, beetje komijn en beetje ketoembar. Roeren, klaar.
  vrijdag 25 november 2011 @ 23:31:03 #43
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_104829156
quote:
2s.gif Op vrijdag 25 november 2011 13:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Sebedeus, de basisingredienten mis ik juist een beetje in dat recept :D

Ik maak (ivm pinda-allergie) mijn satésaus met cashewnoten. Ik begin altijd met een scheutje olie met daarin sambal Badjak en sambal oelek, en een teen knoflook. Dat fruit ik wat aan, en dan gaat er stroop (of suiker) bij.

Scheut sojasaus, santenblok, en een beetje water, zodat het mengsel een consistentie krijgt die net iets vloeibaarder is dan het eindresultaat.

Daar voeg ik gevijzelde cashews aan toe, beetje komijn en beetje ketoembar. Roeren, klaar.
hmmm ook maar eens proberen. vraag me af hoe het zonder pinda's smaakt.
idee is het zelfde? alleen de pinda's door cashewnoten vervangen.
(maak het bij voldoende tijd graag met ongezouten pinda's , pindakaas is toch minder leuk om te doen, wel sneller maar toch anders)
pi_104938393
wat een kutrecepten allemaal.
Deze is WEL lekker!

Je begint met 1 ui, teen knoflook en stukje verse gember zo fijn mogelijk hakken.
Deze aanfruiten in wat olie.
Als het is aangefruit doe je er ketjap en suiker bij, dit laat je een beetje inkoken/meefruiten.
Dan doe je er sambal en pindakaas, zout en peper en water (of kokosmelk) bij.
Goed roeren tijdens het warm maken, eventueel water toevoegen.
pi_104939387
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2011 23:31 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

hmmm ook maar eens proberen. vraag me af hoe het zonder pinda's smaakt.
idee is het zelfde? alleen de pinda's door cashewnoten vervangen.
(maak het bij voldoende tijd graag met ongezouten pinda's , pindakaas is toch minder leuk om te doen, wel sneller maar toch anders)
Idee is hetzelfde, smaak is wat zachter, ik vind't heerlijk :)
pi_104939907
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2009 17:15 schreef Agapimou het volgende:
Jamaar hoe krijg je nou echt die ranzige pinda/satésaus die je bij de snackbar krijgt :9
Gewoon te lang opgewarmd laten staan, wordt het vanzelf een keer smerig van.

Overigens moet er wat mij betreft pindakaas, knfolook, gember, sojasaus, sambal in, maar wat trassi, djinten, laos en citroengras kunnen ook lekker zijn. Met name verse laos en citroengras gaan er goed samen in :)
Whatever...
pi_104941420
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2009 00:32 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Nee, jammer genoeg niet. Toen ik op de middelbare school zat heb ik een tijdje stage gelopen in een restaurant waar ze dat deden, naast de normale pindakaas ook een beetje Surinaamse pindakaas toevoegen. Het is in ieder geval veeel vetter en pittiger dan de normale supermarkt pindakaas. Ik denk dat je het gewoon bij de toko kunt krijgen.


Ik vind het echt doodzonde als er melk doorheen zit, dan doet af aan de smaak en structuur.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_104941617
quote:
1s.gif Op zondag 28 mei 2006 17:20 schreef Bluezz het volgende:
Indonesisch

4 volle eetlepels pindakaas
2 teentjes knoflook
1 ui
1 deciliter (soja-)melk,
of vleesbouillon of water
2 eetlepels ketjap manis
4 theelepels citroensap
4 eetlepels suiker
3 theelepels sambal oelek
zout naar smaak
gemberpoeder

let de knoflook en snipper het samen met het uitje en fruit het aan in een pannetje. Voeg de pindakaas* en de helft van de vloeistof (het lekkerste is bouillon) geleidelijk toe en laat het smelten op een zacht vuurtje en blijf roeren totdat een gladde saus is verkregen. Voeg langzaam de overgebleven melk, bouillon of water toe en roer de rest van de ingrediënten en eventueel de gember door het mengsel. Voeg naar smaak sambal toe. Als de saus te dik wordt nog wat (soja-)melk of water toevoegen. Bij te dunne saus nog wat pindakaas toevoegen. Laat de saus nog heel even zachtjes pruttelen.

---------------------

Die klinkt echt heel lekker, maar is voor 1 persoon best veel. Hoe lang kun je zoiets in de koelkast bewaren?
  † In Memoriam † maandag 28 november 2011 @ 21:32:16 #49
91830 MaximusTG
pi_104942915
Zoo, mmmmmmmmmmmmonsterkick!Oh nee, was alweer tijdje geleden gekickt.
Maar euh, ik denk een dag of twee of zo, zoveel is het imho ook weer niet hoor. Je kan het natuurlijk ook invriezen.

[ Bericht 18% gewijzigd door MaximusTG op 28-11-2011 21:52:18 ]
pi_104944732
Invriezen is idd ook een idee, ik gebruik zelf altijd maar 1 eetlepel pindakaas dus dit zijn al 4 porties voor mij, kleine eter :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')