Ja, en vaak nog beter van kwaliteit en smaak!!quote:Op zondag 12 februari 2006 18:58 schreef DonJames het volgende:
Ga gewoon naar de Toko, haal daar je spul. Het is beter en vaak ook nog goedkoper dan het vernederlandste spul!
Moet je eens in de toko gaan kijken dan heb je voor een goede prijs ook goed spulquote:Op maandag 13 februari 2006 02:30 schreef Logitik het volgende:
Ik heb normaal altjjd Conimex, maar had dus door het prijsverschill gekozen voor Inproba..
Het was echt niet lekker..
ik woon nu al even in braband. (vlakbij eindhoven)quote:Op maandag 13 februari 2006 23:08 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Moet je eens in de toko gaan kijken dan heb je voor een goede prijs ook goed spul
Dit kan ik alleen maar onderschrijven, stam uit een Indisch geslacht en ben met indisch eten opgegroeit.quote:Op dinsdag 14 februari 2006 08:01 schreef dutch-mamma het volgende:
Ik heb ooit iets gelezen over Nederlanders in Nederlands Indië bet betrekking tot het eten. Conimex is vorige eeuw (jaren 30?) "opgericht" door een paar ex-indiëgangers, als ik me goed herinner, met als bedoeling de Nederlanders de mogelijkheid te geven, aan de Nederlandse smaak aangepaste (!) Indische maaltijden te maken.
De échte Indiëgangers vielen achterover toen ze het resultaat proeften, en dat bedoel ik niet als compliment. Vooral de ketjap deugde van geen kant, aldus het stukje...
Ik las het (als ik me goed herinner) in een boekje over Indisch eten, vol citaten van o.a. Tjalie Robinson (google!), recepten en anecdotes. Geen idee meer hoe dat boekje heet, zou het best nog wel eens willen lezen...
Maar goed, als ik met het mes op de keel moet kiezen: improba is een fractie minder erg dan Conimex.
Ook zo'n totaal verkeerd merk: Toko Lien (vooral de zakjes bumbu...!)
En jij weet niet welk boekje ik bedoel...? Heb het een jaar of 15 geleden gelezen en ik zou het graag nog eens willen lezen, maar ja, zonder titel begin je niet veel...quote:Op dinsdag 14 februari 2006 09:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dit kan ik alleen maar onderschrijven, stam uit een Indisch geslacht en ben met indisch eten opgegroeit.
Nee, sorry, ik heb verder niets met indie, geen tempo dulu gevoel, dat was meer mijn ouders.quote:Op dinsdag 14 februari 2006 11:46 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
En jij weet niet welk boekje ik bedoel...? Heb het een jaar of 15 geleden gelezen en ik zou het graag nog eens willen lezen, maar ja, zonder titel begin je niet veel...
Ik vind Kikoman persoonlijk ietsje té, het ruikt naar wijn die te lang staat... idd een echte fermentatiegeur, maar aan mij is het niet besteedquote:Op dinsdag 14 februari 2006 09:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Topmerken Soyasaus vind ik: A (zoet), pearl river bridge mushroom soy (zout, met paddestoelen gemaakt, goddelijk) en Kikoman (een echte gefermenteerde soyasaus, en niet zoals bij die gifmengers van Conimex soyabonen met zoutzuur bewerkt)
Zelfs in de supermarkten hier, en dat wil wat zeggen...!quote:Op dinsdag 14 februari 2006 15:22 schreef Cici het volgende:
Die witte mini jerrycans zijn idd het beste.
Ben zelf Indo en al mijn Indonesische familieleden gebruiken die ketjap.
Gewoon bij de Toko te koop.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |