Da's dan heel recent gebeurd, want afgelopen zaterdag was het er nog. Zo'n gekleurde buitenkant op een verder gietijzeren pan.quote:Op maandag 23 januari 2006 14:52 schreef skiczukie het volgende:
Emaille is toch afgeschaft?
Nee hoor.quote:Op maandag 23 januari 2006 15:19 schreef skiczukie het volgende:
Ik dacht dat email was afgeschaft omdat het kankerverwekkend zou zijn.
Er zijn prachtige goeie emaille pannen op de markt.quote:Op maandag 23 januari 2006 15:19 schreef skiczukie het volgende:
Ik dacht dat email was afgeschaft omdat het kankerverwekkend zou zijn.
Vast wel, anders zou het dus afgeschaft zijn.quote:Op maandag 23 januari 2006 15:40 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Er zijn prachtige goeie emaille pannen op de markt.
Het oude emaille (van vroegah) was niet best, dat weet ik ook nog wel.
Volgens mij had dat te maken met de kleur rood, de chroomverbinding o.i.d.
Ik kan me niet voorstellen met onze huidige controles dat het nu niet goed meer zou zijn?
Maar zijn dat echte braadpannen? Ik heb ook een emaille pan, maar die heeft echt een date met de Kliko wanneer ik een braadpan koop. De bodem is dun, wat betekent dat de warmte niet goed verdeeld wordt. De bodem is ook een beetje kromgetrokkenquote:Op maandag 23 januari 2006 15:45 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb twee BK braadpannen. Da's volgens mij ook emaille. Zwart van buiten, blauw van binnen. Bevallen mij erg goed.
De creuset (of andere gietijzeren)-braadpannen zijn mooi, maar duur en zwaar (lijkt me erg onhandig bij de afwas).
Hm, ik ga ff kijken bij de Hema, Blokker, misschien 2e hands, maar voorlopig het liefste de ovale gietijzeren bij V&D... voor 'maar' 39.95.quote:Op dinsdag 24 januari 2006 10:48 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik ben ook op zoek naar een braadpan
waa rkoop je uberhaupt zo een ding?
ik zag ze laatst bij de digros, maar die vond ike cht veel te klein.
Nee, het zijn echt wel braadpannen. Warmte wordt prima verdeeld en de bodem is nog steeds vlak.quote:Op dinsdag 24 januari 2006 10:21 schreef mgerben het volgende:
[..]
Maar zijn dat echte braadpannen? Ik heb ook een emaille pan, maar die heeft echt een date met de Kliko wanneer ik een braadpan koop. De bodem is dun, wat betekent dat de warmte niet goed verdeeld wordt. De bodem is ook een beetje kromgetrokken
Met vlees braden of bij een stoofpot of erwtensoep wordt het dan plaatselijk zo heet dat het aanbrandt.
Emaille is gesmolten glasquote:Op maandag 23 januari 2006 15:19 schreef skiczukie het volgende:
Ik dacht dat email was afgeschaft omdat het kankerverwekkend zou zijn.
Bronquote:Emaille
Ga naar: navigatie, zoek
Emaille of email is de beschermlaag van gesmolten glas aangebracht op voorwerpen van metaal of aardewerk om deze te beschermen of om deze te versieren. Email bij aardewerk wordt meestal glazuur genoemd.
Eigenschappen
Het metaal wordt door de emaillelaag tegen corrosie beschermd; bij aardewerk wordt de oppervlakte dichter en minder waterdoorlatend, terwijl het ook krasbestendiger wordt. Door toevoeging van gekleurde oxiden wordt de emaillelaag ook decoratief.
Omdat de emaillelaag minder buigzaam is dan het metaal waarop het is aangebracht, kan het bij onvoorzichtige behandeling barsten en kunnen er zelfs stukken afspringen.
Al in de Middeleeuwen werd email gebruikt in de vervaardiging van sieraden. In de twintigste eeuw werd buitenreclame vaak uitgevoerd in emaille.
Voor het aanbrengen van de glazuurlaag wordt een mengsel van kwarts, kaolien, borax en veldspaat in een oven gesmolten en op het te emailleren voorwerp gebrand.
ik denk dat het meer om de pigmentpoeders gaat waarmee geëmailleerd wordt/werd.quote:Op woensdag 25 januari 2006 21:02 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Emaille is gesmolten glas
[..]
Bron
En volgens mij is glas niet kanker verwekkend. Heb zelf ook een een oude emaille braadpan staan en dat werkt perfect
Dus laten we niet hysterisch worden zou Piet zeggenquote:Gebruik van pannen waarvan het emaille is beschadigd kan schadelijk zijn. De loslatende emaille-splinters kunnen de darm beschadigen en ook de van de splinters vrijkomende kleurstoffen zijn mogelijk ongezond.
Zolang je op Schiphol nog door de poortjes komt is er niets aan de hand.quote:Op woensdag 25 januari 2006 23:15 schreef zoalshetis het volgende:
piet gebruikt net als ik gewoon kaal gietijzer. en zoals we allemaal weten is het enige gevolg dat je ijzerwaardes in je lichaam iets stijgen. en dat is nooit slecht.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |