abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_32864062
Anderhalf jaar geleden heb ik van iemand het boek "Handboek Spiegelogie" gekregen. Dit boek is geschreven door Willem de Ridder, die spiegelogie als levenswijsheid heeft. Het boekt verhaalt hoe je je leven kunt leiden als een sprookje. Dat klinkt erg aantrekkelijk.
Ik heb het boek met veel plezier gelezen, vooral door de herkenbare schrijfstijl. Ik heb even de theorie gebruikt, maar het is daarna weer in de vergetelheid geraakt.
Gisteren kwam ik toevallig weer dat boek tegen in mijn kast, en ben het nu weer opnieuw aan het lezen.

Hier even een korte uitleg, wat het nu precies inhoudt:
quote:
Spiegelogie; je leven als een sprookje

Alles en iedereen in jouw omgeving is een spiegel: je kijkt voortdurend naar en in jezelf. Dit is het principe van de spiegelogie. Het is een feit dat je een ander niet kunt zien, je ziet alleen die aspecten die je herkent uit jezelf. Vraag maar eens aan tien verschillende personen wat voor indruk je op hen maakt; de kans is zeer groot dat je tien verschillende antwoorden krijgt. Niemand kan voor jou denken of voelen. Dat is onmogelijk. Stel je ergert je rot aan je buurman dan heeft dat niets met die buurman te maken, maar met een stuk ergernis in jou wat weerspiegelt wordt door die buurman. We zijn echter zo geprogrammeerd dat we geloven dat het aan die buurman ligt. Hiermee geef je je macht weg aan het gedrag van de buurman en dat is toch zonde!

Alles in het Universum is perfect, alles is energie. Jij en ik zijn opgebouwd uit energie en daarom zijn wij EEN!!! Door de wereld en haar bewoners weer als perfect te gaan ervaren verander je je eigen wereld. Je bent namelijk wat je denkt. Als jij gelooft dat het na elf uur 's avonds gevaarlijk is op straat dan is dat jouw beeld en ervaring als je inderdaad na elven over straat wandelt. Je kunt ook denken: ik ben altijd veilig. Die gedachte geeft een boodschap aan jouw gevoel, aan je lijf waardoor je waarschijnlijk veel prettiger over straat gaat dan in het eerste voorbeeld. Zo werkt het met alle dingen. Jij bent de regisseur van jouw leven, de schrijver van jouw sprookje. Met die wetenschap kies je er toch liever voor om te gaan doen wat je echt wilt. Waar je hart ligt, wat jouw oneindig wijze gevoel je ingeeft. Spiegelogie en het fanclubspel zijn gebaseerd op 21 'spelregels'.

Een belangrijk onderdeel van spiegelogie is het fanclubspel. Een fanclub is een groep van 6-8 toegewijde fans die elkaar steunen in het in de praktijk brengen van het meester worden over je leven. Landelijk zijn er honderden van die fanclubs verspreid en ook in België heeft men spiegelogie ontdekt. De bijeenkomsten vinden gewoon bij mensen thuis plaats. Een fanclub is een veilige plek om te oefenen in het teruggrijpen van je macht en weer een gevoelsmens te worden.

Jouw fans steunen je onvoorwaardelijk en houden van je precies zoals je bent.
De theorie spreekt mij wel aan, alleen dat fanclubspel lijkt me niets voor mij.

Zijn er nog andere fokkers die het boek hebben gelezen, of spiegelogie ook daadwerkelijk toepassen?
pi_32864237
Haha, grappig geschreven!

Ik ben het wel met het voorbeeld eens. Als je je ergert aan iemand heeft dat twee kanten: Die ergerlijke persoon en jouw eigen irritatie. De eerste kun je niets aan doen (niet binnen de wet althans), de tweede wel.

Het fanclubspel met 'honderden fanclubs' in België gaat me dan weer een beetje te ver..
pi_32864913
quote:
Op dinsdag 6 december 2005 15:42 schreef mgerben het volgende:


Het fanclubspel met 'honderden fanclubs' in België gaat me dan weer een beetje te ver..
Idd, die fanclubjes gaan mij ook net iets te ver. Maar de theorie opzich vind ik wel mooi.
  dinsdag 6 december 2005 @ 16:31:41 #4
114838 PhiNiks
love is the key
pi_32865471
is niks moois aan... krijg je van die problemen mee; "jij bent mijn spiegel... verander nu!" "niet waar, jij bent mijn spiegel en ik wil dat je je nu aanpast aan mijn sprookje", "nietes", "welles"

werkt niet... gegarandeerd
"I exist, therefore I realize..."
pi_32867338
quote:
Op dinsdag 6 december 2005 16:31 schreef PhiNiks het volgende:
is niks moois aan... krijg je van die problemen mee; "jij bent mijn spiegel... verander nu!" "niet waar, jij bent mijn spiegel en ik wil dat je je nu aanpast aan mijn sprookje", "nietes", "welles"

werkt niet... gegarandeerd
Ik denk dat de clue hier is dat jij juist níet moet/kan zeggen "verander nu jij".
Het gaat er volgens mij juist om dat als jij wil dat die ander "verandert", jij iets in jezelf moet veranderen.
En verandert de ander niet... dan heb jij bij jezelf het knopje tot deze verandering "blijkbaar" nog niet gevonden.
Men occasionally stumble over the truth, but most of them pick themselves up and hurry off as if nothing ever happened.
Sir Winston Churchill
pi_32867516
Het werkt! Ik heb altijd en overal een parkeerplaats, krijg alles wat ik wens en ben heel gelukkig.
De vervulling van een wens kan soms op zich laten wachten maar uiteindelijk krijg je echt wat je wilt (de enige voorwaarde die ik ben tegen gekomen is dat je het echt precies voor jezelf moet uit spreken of schrijven wat je wilt, niet alleen "ik wil een groot huis" maar veel gespecificeerder.
Het idee van een fanclub heeft mij nooit aangesproken en ik heb het ook niet nodig gehad.
Of het nu onzin is of niet................probeer het maar want het heeft effect!
  woensdag 7 december 2005 @ 14:22:13 #7
86044 Neverland
Still the same only different.
pi_32890696
Hey dat is interessant, leuk geschreven ook! Misschien een keertje in gaan verdiepen
Sometimes I feel like a burned up letter, no one can read me...
pi_32890751
Is dit niet gewoon gezond verstand?
niet de vervaarlijke schaduw
met zijn dikke pens vol pistolen
beiden ingevet als een locomotief onder nul
pi_32895982
quote:
Op woensdag 7 december 2005 14:24 schreef LostFormat het volgende:
Is dit niet gewoon gezond verstand?
De theorie is inderdaad gebasseerd op allerlei oude (natuur)wetten, die je waarschijnlijk allemaal al kent. Het gaat er echter om dat de mens vaak op de automatische piloot leeft. Spiegelogie wil laten zien dat je de macht in je eigen hand hebt. En dat je door acceptatie van jezelf en en je omgeving een gelukkiger leven krijgt.
Bovendien kun je in het leven krijgen wat je wilt door zogenaamde bestellingen aan het Universum te doen.
  woensdag 7 december 2005 @ 17:39:52 #10
93337 Henk_Telefoon
zo is het, wat jij wil !
pi_32896347
heeft mijn interesse zeker gewekt .. Ik ga me eens verder verdiepen hierin !!
I'm forever blowing Bubbles, pretty Bubbles in the air .
pi_32917006
We kunnen altijd nog in de loop der tijd, bij genoeg belangstelling een online fanclubje beginnen in TRU
pi_32917195
Klinkt zeer interessant en
quote:
Alles in het Universum is perfect, alles is energie. Jij en ik zijn opgebouwd uit energie en daarom zijn wij EEN!!!
is ook precies mijn idee over 'hoe alles in elkaar zit'.
Ik geloof ook zeker dat je je eigen waarheid maakt.

Helaas hebben ze hem hier niet in de bibliotheek zie ik net.
Ja, die met de ballen in de bek.
pi_32917295
Even voor de geinteresseerden:

www.willemderidder.com (vooral de succesverhalen zijn leuk)
www.spiegelogie.nl
www.spiegeltje.tk
www.dekrachtvandespiegel.be

Het Handboek:



www.uitgeverijdezaak.nl
  donderdag 8 december 2005 @ 13:52:04 #14
54845 clowncloon
Oppervlakkigheid troef
pi_32917362
Ik luisterde altijd naar hem op talk radio...fantastische vent
Antec P180 | Intel Core 2 Quad Q6600 | Asus Striker Extreme S775 | 4 GB DDR2 800 Mhz
Seagate 400 GB | 8800 GTX Ultra 768 MB | X-Fi Extreme Gamer | Logitech Z5500 | much more...
pi_32920507
Ik ken het boek niet, maar de boeken van Neale Donald Walsch beschrijven exact hetzelfde. Ook Norman Vincent Peale was iemand die dit soort ideëen in zijn boeken beschreef, vaak vanuit het onderwerp 'positief denken' waardoor je je ervaringen kon beïnvloeden.

Ik ben het zeker met deze denkbeelden eens. Ik heb het zelf ook altijd zo ervaren en zie het overal me me heen: ik heb overal zelf invloed op. Vooral het stuk over dat als je je aan iemand ergert diegene vaak een spiegel is van iets wat je bij jezelf tegenhoudt of jezelf ontkent.
pi_32920575
quote:
Op donderdag 8 december 2005 16:00 schreef Geartsjuh het volgende:
Ik ken het boek niet, maar de boeken van Neale Donald Walsch beschrijven exact hetzelfde. Ook Norman Vincent Peale was iemand die dit soort ideëen in zijn boeken beschreef, vaak vanuit het onderwerp 'positief denken' waardoor je je ervaringen kon beïnvloeden.

Ik ben het zeker met deze denkbeelden eens. Ik heb het zelf ook altijd zo ervaren en zie het overal me me heen: ik heb overal zelf invloed op. Vooral het stuk over dat als je je aan iemand ergert diegene vaak een spiegel is van iets wat je bij jezelf tegenhoudt of jezelf ontkent.
Het klopt dat hij veel ideeën heeft overgenomen van andere denkers. In het boek wordt Arnold Patent ook vaak aangehaald.
pi_32972783
Volgens de spiegelogen is het spel der leven opgebouwd uit 21 "spelregels". Het is misschien wel handig om deze regels even te vermelden voor de geinteresseerden onder ons. Dus hierbij de spelregels

De Spelregels

spelregel 1 > energie

De fundamentele bouwstof van het universum is energie. Energie komt zowel in zichtbare als onzichtbare vorm voor. Alles wat we zien en voelen is een uitdrukking van energie. Energie steunt ons onvoorwaardelijk. Een ander woord voor onvoorwaardelijke steun is 'liefde'. Alles wat we zien en voelen is dus een uitdrukking van liefde. Als we ons verzetten tegen het stromen van energie of liefde, voelt dat oncomfortabel. Als we ons juist naar die stroom richten zijn we opgewekt en tevreden.

spelregel 2 > intelligentie

De energie van het universum is intelligent. Het is een intelligentie die oneindig, eeuwig en doelbewust is. Deze oneindige intelligentie wordt dikwijls `God' of 'Liefde' genoemd. Het is de bron van alle creatieve expressie en de essentiele kracht van het universum. Dat wat wij zijn. De manier waarop wij onze intelligentie (of God) zien, is precies de manier waarop we ons leven ervaren. Als we onze intelligentie buiten onszelf projecteren als opperwezen, zijn we machteloos. Als we weten dat onze intelligentie (God) ons voortdurend en onder alle omstandigheden onvoorwaardelijk en liefdevol steunt, dan ervaren we iedereen en alles in onze wereld als totaal veilig, liefdevol en overvloedig.

spelregel 3 > eenheid

Aangezien alles in essentie liefde is in de meest ware zin van het woord, ZIJN WIJ EEN!! Wanneer wij onze verbondenheid met onze Eenheid voelen, voelen wij de kracht van wie we werkelijk zijn. Onze Eenheid (liefde) is ondeelbaar. Je kunt iemand (of iets) niet meer liefhebben dan een ander. Wanneer we onze liefde voor iemand terugtrekken, trekken we hem van iedereen terug, ook van onszelf. Deze spelregel wordt je pas duidelijk als je je hart helemaal opent en onze verbondenheid begint te voelen.

spelregel 4 > perfectie

Onze Eenheid (of God) is volmaakt en brengt deze volmaaktheid op oneindig veel manieren tot uitdrukking. Wij menselijke wezens zijn volmaakt gemaakt en functioneren perfect, precies zoals we zijn. Wanneer iets of iemand niet helemaal perfect lijkt te zijn, weten we dat we zelf gekozen hebben het gevoel van Eenheid te verbreken. We voelen ons weer verbonden als we ons hart openen. Als ons hart wagenwijd openstaat zien en voelen we de perfectie van alles.

spelregel 5 > oorzaak en gevolg (1)

In tegenstelling tot wat ons geleerd is, zijn wij niet het gevolg van de omstandigheden in ons leven. Wij creâren alle omstandigheden zelf. Sterker nog, we creeren ze doelbewust. We creeren op twee niveaus. Op het ene niveau veroorzaakt jouw Intelligentie een perfect leven. Als we er tenminste totaal op vertrouwen dat die Intelligentie ons zal steunen en leiden. Dat is onze macht. Op een ander niveau gebeurt dat door ons aangeleerde denken. Onze ervaringen worden veroorzaakt door wat we geloven.

spelregel 6 > vrije wil

Iedereen heeft de vrijheid om voortdurend zelf te kiezen. We kunnen alleen maar voor onszelf kiezen, niet voor anderen. Als we toch toestaan dat anderen voor ons kiezen, hebben we het vertrouwen in onszelf opgezegd. We denken dan dat we zelf niet in staat zijn om te kiezen. Als je ook maar iemand voor jou laat kiezen, is dat jouw keuze. Als we bewust kiezen om ons te laten leiden door onze Intelligentie dan ontvouwt ons leven zich op een prachtige manier vanzelf. Jij hebt dus de keuze. Als je ouders of wie dan ook de schuld geeft van jouw lot, dan is dat jouw eigen keuze. Ook al probeer je jezelf wijs te maken dat je machteloos bent en er zelf niets aan kunt doen, dan heb jij de macht om dat zelf te kiezen. Je kunt ook een ander scenario kiezen. Als je dat nooit geleerd hebt en zoiets onwennig aanvoelt, dan is het hoog tijd om met een paar trouwe fans te gaan oefenen en het op je gemak tot een vast patroon in je leven te maken.

spelregel 7 > geloof en illusies

Wat we (bewust of onbewust) geloven bepaalt wat we in ons leven ervaren. Als je te weten wilt komen wat je allemaal gelooft, kijk dan goed naar het soort leven wat je nu leidt. Alles wat we geloven zijn illusies. Niets wat je gelooft is echt. Als we oefenen om heel rustig onze gedachten te laten en ons meer te richten op wat echt is, onze Eenheid, laten we al die illusies achter ons en beginnen we de inherente perfectie van het universum te ervaren.

spelregel 8 > intuitie, gevoelens en macht

Onze oneindige intelligentie communiceert via onze intuitie. Als we onze aandacht meer en meer op ons gevoel beginnen te richten, komen we in contact met die intuitie. Als het een gewoonte begint te worden om ons gevoel te ervaren, zonder er meteen gedachten aan te verbinden, zijn we meer en meer in staat om de macht te gebruiken die in die gevoelens huist.
De echte macht van het universum is totaal vredig. Het is de macht van de liefde die we (als we ook maar een beetje oefenen) helemaal beginnen te voelen. Dat voelt heerlijk vrij.

spelregel 9 > wederzijdse steun

Het universum is een steunsysteem. Ieder onderdeel staat in nauw contact met ieder ander onderdeel en heeft er ook invloed op. Iedere persoon en omstandigheid in ons leven steunt ons, door duidelijk de huidige staat van ons bewustzijn te weerspiegelen. We hebben geleerd dat we door concurrentie, vijandigheid en uitgekookte trucs moeten zien te overleven. We hebben echter altijd de keuze om een fanclub bij elkaar brengen, waarin we ons veilig en prettig voelen. Een groep die ons voedt en harmonisch aanvoelt. Als we kiezen om wekelijks te oefenen in het elkaar onvoorwaardelijk steunen, stelt het ons in staat om steeds meer van onszelf te houden en onze macht te gebruiken.

spelregel 10 > spiegelogie

Alles wat we zien en voelen is een weerspiegeling van de staat van ons eigen bewustzijn. Iedere persoon die we in ons leven tegenkomen (aantrekken) laat ons een bepaald aspect zien van wie we eigenlijk zijn. Ieder gevoel dat iemand anders ons laat zien, weerspiegelt een gevoel dat diep in ons huist. Deze weerspiegeling is een echt geschenk, want het stelt ons in staat om bewust te zijn van onze overtuigingen. We hebben dan de keuze om de macht te grijpen die we aan die overtuigingen gegegeven hebben.

spelregel 11 > acceptatie en vergeving

We hebben allemaal geleerd om vrijwel alles wat we meemaken op zijn waarde te schatten en te beoordelen. Daar zijn onze opvoeders jarenlang voor in touw geweest. Toch bestaat er niet zoiets als 'juist' of 'verkeerd', 'goed' of 'kwaad'. Er gebeuren dingen. Dat is alles. Als we er over oordelen, gaan we die dingen precies zo zien. We zien dan alleen nog maar ons oordeel en blijven dat voor de rest van ons leven zien, tot we het oordeel weer loslaten. Als we iets of iemand beoordelen als niet perfect, blokkeren we onze mogelijkheid om te reageren op de essentie van die persoon of dat ding. Die blokkade veroorzaakt een oncomfortabel gevoel, dat we alleen maar kunnen opheffen door eerst ons hart te openen voor het oordeel en daarna voor degene of dat wat we beoordeelden. Vergeven is niets anders dan jouw bereidheid om de geblokkeerde energie, die vastzit in je oordelen, weer vrij te laten. Als we ons hart openen kan vergeving uitgroeien tot onvoorwaardelijke liefde.

spelregel 12 > de bedoeling

Alles en iedereen in het universum heeft een bedoeling. Niets of niemand is er zomaar. Als wij ons bewust worden van de bedoeling van het leven dat we leiden, voelen we ons er steeds meer bijhoren en beginnen we de diepere bedoeling te ontdekken. We worden ons bewust van de bedoeling, door ons hart te openen en onze Eenheid te voelen. Als we de inspiratie van onze bedoeling helemaal toelaten, zal ons leven zich op een geinspireerde en bevredigende manier ontvouwen.

spelregel 13 > gemak en ongemak

Ons lichaam is een perfect organisme dat ons voortdurend op de hoogte brengt in hoeverre we verbonden zijn met de energiestroom (die we eigenlijk zijn). Als we ons ongemakkelijk voelen, is dat een signaal dat we ons verzetten tegen die energiestroom (liefde). Hoe ongemakkelijker we ons voelen, hoe meer we weten dat we ons verzetten tegen het geven en ontvangen van liefde. Zodra we ons niet op ons gemak voelen, of het nou lichamelijk, emotioneel of mentaal is, steunen we onszelf het beste door de aandacht op het gevoel te richten. Voel je gevoelens helemaal. Verbindt er geen gedachten aan. Omhels je gevoelens en geef ze liefde. Hou van jezelf terwijl je je gevoelens omhelst. Als we de liefde durven toestaan, zodat ze vrij kan stromen, merken we dat ons lichaam ook vrij kan stromen en voelen we ons helemaal op ons gemak. Heerlijk!

spelregel 14 > overvloed en dankbaarheid

Overvloed is de natuurlijke staat van het universum. Het is de vrij stromende energie, die letterlijk overal in onuitputtelijke voorraad aanwezig is en gratis beschikbaar is voor iedereen die zich opent om het te ontvangen. Als wij geen totale overvloed in ons leven ervaren, weten we dat we ons met hand en tand verzetten tegen de natuurlijke stroom van overvloed. We openen ons voor overvloed, door dankbaarheid te voelen voor alles wat we al hebben.

spelregel 15 > geven en ontvangen

Geven en ontvangen zijn altijd met elkaar in evenwicht. Het is heel belangrijk om zowel dankbaar te ontvangen als vrijwillig en gul te geven (zonder enige verwachtingen). Hoe meer we bereid zijn om de energie in en uit ons leven te laten stromen, hoe meer die energie zal toenemen. Uiteindelijk kunnen we dus alleen maar aan onszelf geven, omdat er geen enkel verschil is tussen jou en mij en we allemaal EEN zijn.

spelregel 16 > onthechting en vrijheid

Het idee dat we behoefte hebben om ons aan iets of iemand vast te klampen, laat duidelijk ons geloof in 'schaarste' zien. Ons vastklampen aan mensen of bezittingen blokkeert de energiestroom met die mensen of bezittingen en vermindert het plezier dat we er aan beleven. Het belet zelfs dat nieuwe mensen of nieuwe dingen in ons leven kunnen komen. Als we ons hart openen en het vertrouwen in de natuurlijke overvloed van het universum laten groeien, geven we onszelf en alle anderen het mooiste geschenk dat er bestaat: vrijheid.

spelregel 17 > waar ik op focus groeit

We hebben de vrijheid om onze aandacht op wat dan ook te richten. We kunnen ons bijvoorbeeld concentreren op wat wij 'problemen' noemen en ze zullen groeien. We kunnen ook iedere situatie in ons leven als een buitenkansje zien. Iedere situatie geeft ons de kans om de macht te grijpen die we in onze overtuigingen hebben vastgezet. Als we onze aandacht richten op het gevoel, zonder er overtuigingen en andere gedachten aan te verbinden, dan groeit de overvloed. Overvloed is een heerlijk vredig gevoel en puur plezier. Pure rijkdom.

spelregel 18 > laten zien wie we echt zijn

Ieder van ons heeft een of meer talenten die we graag naar buiten brengen. Als we volledig en vrij uitdrukken wie we echt zijn, voelen we ons heerlijk en totaal gesteund. Beslissend voor het succes van onze talenten, is de mate waarin we van onszelf kunnen houden. Hoe meer liefde we voor onszelf voelen, hoe meer we toestaan creatieve energie door ons heen te laten stromen. Vrij en volledig uitdrukken wie we echt zijn, leidt tot het ervaren van onze perfectie, waardoor die perfectie toeneemt.

spelregel 19 > oorzaak en gevolg (2)

Middel en doel zijn hetzelfde. De actie en het resultaat ervan zijn een. Als we vrede willen bereiken, voel dan die vrede van binnen en we laten hem
automatisch zien. Om een heerlijk leven te leiden dat perfect werkt, hoeven we alleen maar de perfectie in alles en iedereen te zien en te voelen, inclusief onszelf. Een beetje oefenen doet wonderen. Om de natuurlijke overvloed van het universum te ervaren, hoeven we alleen maar dankbaarheid te tonen voor alle overvloed om ons heen.

spelregel 20 > harmonie in relaties

Iedere relatie in ons leven weerspiegelt de relatie die we met onszelf hebben. Iedere persoon die we aantrekken, is er alleen maar om ons onvoorwaardelijk te steunen in het grijpen van de macht. We grijpen de macht door ons hart te openen. Als we echt van onszelf houden en de macht en perfectie voelen van wat we echt zijn, dan trekken we automatisch liefdevolle, harmonische relaties met anderen aan.

spelregel 21 > het universum regelt de details

We hebben geleerd om ons hoofd erbij te houden als het om de details van ons leven gaat. Maar als ons rationele brein actief is, sluit dat vanzelf onze
oneindige intelligentie af. Het is juist onze intelligentie die in staat is om alle details zo te regelen dat wijzelf en alle anderen onmetelijk gesteund worden. Hoe meer we leren ons rationele denken te laten voor wat het is en het los te laten om ons steeds meer over te geven aan onze intuitie (onze directe verbinding met onze oneindige intelligentie) hoe sneller we ontdekken dat alle gebeurtenissen in ons leven makkelijk en spontaan ontvouwen.
pi_32972799
Kort in stripvorm:

pi_32993112
quote:
Op dinsdag 6 december 2005 15:34 schreef ThomasBerge het volgende:
Zijn er nog andere fokkers die het boek hebben gelezen,
geen idee of andere fokkers dat boek hebben gelezen, ik in ieder geval wel.
quote:
of spiegelogie ook daadwerkelijk toepassen?
ik heb een jaar geleden 2 miljoen euro besteld, want wie het kleine niet eert is het ach je weet wel., het duurt alleen wel lang. fanclubjes doe ik niet aan.
dit is ook een leuke link, wordt om de zoveel tijd vernieuwd.
ervaringen en vragen van mensen.
willem rules.
http://www.willemderidder.com/ned/vraagmaar/actueel.htm
pi_33002478
Probleem is alleen dat iedereen zich hieraan moet houden. Als er een droogkloot tegen die regels aan gaat schoppen dan lukt het al niet.

Het deel dat mensen hiervan zouden moeten meenemen is dat iedereen O.K. is. Als jij iedereen de ruimte geeft zichzelf te zijn dan zullen ze die jou ook geven. Vaak zie je mensen gewoon bepaalde dingen laten of juist doen, terwijl ze dat vanuit zichzelf niet zouden willen maar omdat de maatschappij het "vraagt" van hen, doen ze het toch. Maar goed, het ligt ook een beetje aan ieders goodwill. Ik geloof niet helemaal dat van die irritatie en die buurman. Volgens die regel zou jij je aan moeten passen aan die buurman zijn irritaties. Stel: Die buurman is kwaad omdat jij het gras gaat maaien en dat teveel lawaai zou maken. Moet jij dan je gras maar niet meer maaien? Denk het niet. Beter is om je op elkaar aan te passen ofzo. Ga gezellig samen gras maaien. (Als de buurman geen gras heeft dan helpt de buurman jou met jouw gras en help jij hem met andere dingen, planten watergeven ofzo. Op zo'n manier is iedereen happy maar het is eigenlijk een beetje een utopie.
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
  maandag 12 december 2005 @ 10:26:33 #21
91333 displission
||stockpile wierrook || +30 :)
pi_33008474
Ik heb het gelezen het is een goed boek vooral het idee om met een clubje mee te doen vond ik wel interessant(nooit gedaan by the way). Ik heb het nu uitgeleend aan iemand. Verder moet ik zeggen dat ik me nooit echt helemaal vastklamp aan boeken maar dit is zeker een goed boek met veel fantasie. Leuk om te zien hoe dingen die hij verteld verhalen op zijn plaats vallen.
een heks zorgt altijd voor een goede zak appels..twee groene en een bruine..zorg er als heks voor dat er een mooie rode in het midden legt en dat deze als eerste wordt gepakt omdat hij er smakelijk uitziet..Sluit het gesprek af met: eet smakelijk
pi_33102461
quote:
Op zondag 11 december 2005 23:14 schreef SuperHarregarre het volgende:
Stel: Die buurman is kwaad omdat jij het gras gaat maaien en dat teveel lawaai zou maken. Moet jij dan je gras maar niet meer maaien? Denk het niet. Beter is om je op elkaar aan te passen ofzo. Ga gezellig samen gras maaien. (Als de buurman geen gras heeft dan helpt de buurman jou met jouw gras en help jij hem met andere dingen, planten watergeven ofzo. Op zo'n manier is iedereen happy maar het is eigenlijk een beetje een utopie.
Als de buurman kwaad wordt, ziet de spiegelogie dat als een teken van het Universum om te testen hoe ver jij je houdt aan de theorie.
Als de buurman kwaad wordt, is de kans groot dat je een agressie voelt opkomen. Het is dan de kunst dat je niet de buurman gaat uitschelden en ruzie maken, maar dat je met je aandacht naar je gevoel gaat. Hou van het agressieve gevoel wat je nu hebt, accepteer het en je zult zien dat de agressie direct weg is. Aangezien de buurman een spiegel van jezelf is, zal hij de situatie nu ook anders benaderen, wellicht zegt hij: "Ach, ga maar door" en misschien komen jullie er samen uit en besluiten jullie samen het gras te gaan maaien.
pi_33236440
hmmm interesting ik wil wel een clubje oprichten
pi_33237059
Het idee zoals het in de OP staat is op zich leuk en aardig. Bij het daadwerkelijk toepassen is het probleem echter vaak dat er bepaalde emoties de kop op steken, en ook bepaalde dwangmatigheden..
pi_33237758
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 08:36 schreef Alicey het volgende:
Het idee zoals het in de OP staat is op zich leuk en aardig. Bij het daadwerkelijk toepassen is het probleem echter vaak dat er bepaalde emoties de kop op steken, en ook bepaalde dwangmatigheden..
Hoi Alice

Hoe bedoel je dat precies? Bedoel je dat het lastig is om je bewust te blijven van de zaken uit de OP?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')