abonnement Unibet Coolblue
  zondag 16 april 2006 @ 10:22:16 #151
5541 DarkHelmet
Cant breath in this thing!
pi_36999303
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 15:20 schreef xienix84 het volgende:
New Koyo is dan ook echt een backpackers hotel hoor. Voor mijn wensen genoeg. Als ik bijv een paar dagen in Tokyo ben dan ben ik ook van sochtends vroeg tot savonds laat weg. Hoef niet zonodig in het hotel te zitten en om te slapen is het goed zat, er zijn douches en een (klein) japanese style bad.

En ik vind een tatami-mat vloer met futon erg lekker liggen

Als je nog minder bewegingsruimte wil, zoals ik al zei: capsulehotel
is ook juist beter voor de rug, tatami
beter dan zo'n boterzachte dikke matras in een hotel

en dat gezamelijke sanitair, NoProb
zolang het maar schoon is
op de camping deel je het immers ook
pi_37235264
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 03:33 schreef xienix84 het volgende:
Miyajima ís een van de drie mooiste plekken van Japan! Zeker heen gaan, ontzettend mooi.

In Kyoto is heel erg veel te zien en te doen. Daar kan je ook een aantal dagen rondstruinen ja. Maar goed, na een tijdje krijg je wel een tempeloverload hoor. Het leuke van Kansai is dat alles vrij dicht bij elkaar is(behalve een andere van de drie mooiste plekken van Japan, Amanohashidate, en vrij prijzig om daar te komen). Maar naast Kyoto heb je het prachtige Nara, je kan naar Osaka, Kobe. Genoeg te doen daar.

Himeji ben ik zelf niet geweest, maar heb van vrienden hier gehoord dat je daar ook zeker een dag genoeg te doen hebt hoor.
Himeji Altijd een genot als ik daar weer heen ga. Alleen dat hamburgerrestaurant is daar . 宮島 is zeker een van de mooiste plekken op aarde, vooral bij zonsondergang.
pi_37271478
Ik ga dit jaar ook naar Japan!

Ben nog aan het oriënteren waar ik precies heen wil gaan, ik heb in ieder geval Tokyo en Kyoto op mijn lijstje staan (shinkansen ). Hebben jullie nog tips waar heen te gaan voor een first timer? Ik heb ongeveer drie weken de tijd daar, dus volgens mij is er nog wel ruimte om ergens anders heen te gaan. En ik vind west Honshu er eigenlijk net zo mooi uitzien als noord Honshu, dus ik kan zo moeilijk een keuze maken....
pi_37337212
Is er in Fukuoka nog wat te zien? Heb ik daar aan een dag genoeg?
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_37352202
In Fukuoka is zeker wat te zien. Het is zo ongeveer het Mekka voor moderne architectuur in Japan. Een volle dag zou genoeg moeten zijn voor de hoogtepunten.
pi_37377499
K_man? Woon je in Japan of heb je er gewoond/vaak op vakantie geweest? Je weet er zo veel van Altijd fijn om je tips te lezen.
pi_37382401
Serieus? Ik ben er vijf jaar terug drie weken geweest.
pi_37401067
ja serieus! Ook in de vorige topics zijn je tips erg goed moet ik zeggen!

Jeuj, maandag naar het WK badminton in Sendai
pi_37438743
In augustus weer naar Japan! Ik ga drie weken, Kyoto, Kobe, Hiroshima en nog wat kleinere plaatsjes! De geboorteplekken van de fijne dames bezoeken van wie ik dit jaar les heb gehad en wie zo vriendelijk zijn geweest mij voor in ieder geval 2 weken een slaap plaats aan te bieden! De andere week lekker liften, ik heb er zin in!
pi_37662886
Mijn vakantie ligt nu ook vast! Iets meer dan drie weken in augustus en september (meet you there Jossos).

22 augustus kom ik aan in Tokyo waar ik vijf nachten verblijf in een hotel met Japanse kamer.
Vervolgens naar Kawaguchiko voor twee nachten, weer in een japanse kamer.
Dan door naar Takayama voor twee nachten, ja alweer, in een japanse kamer.
31 augustus kom ik aan in Kyoto waar ik 6 nachten in een Ryokan verblijf en Kyoto en omstreken ga verkennen.
Dan via Himeji (even uitstappen voor een bezoek aan het kasteel) door naar Hiroshima. Aangezien ik een volledige dag naar Miyajima wil verblijf ik daar 3 nachten in een Ryokan.
Vervolgens nog twee nachten in een Minshuku in Nagasaki en één nacht in een "normaal" hotel in Fukuoka.

Kortom alles wordt geregeld, vooral omdat het mijn eerste bezoek is, en ik niet zo goed weet hoe het allemaal zelf te doen. De volgende keer ga ik het waarschijnlijk zelf doen, maar ik ben wel erg tevreden over het reisbureau tot nog toe (VNC).

Ik vlieg overigens met JAL; ziet er comfortabel genoeg uit, wat is jullie idee daarover? En hebben jullie nog leuke tips voor tripjes rondom de plekken waar ik heen ga?
pi_37663346
Ik vloog ook met JAL. Dat was behoorlijk goed. Ze hadden destijds (vijf jaar terug) al van die schermpjes voor iedereen in de hoofdsteun van de stoel voor je. Qua eten kon je kiezen tussen Japanse en Europese stijl.

Met VNC heb ik ook prima ervaringen (zij het niet naar Japan). Ze komen bij mij over als een relatief iets duurdere, maar goede organiatie.

Die twee plaatsen tussen Tokyo en Kyoto zeggen me weinig (Takayama komt me vaag bekend voor). Hoe heb je die uitgekozen?
pi_37663786
Ik heb daar aangegeven wat ik graag wilde doen met mijn vriendin, en we hebben daar gezeten met een reisbegeleider die vaak in Japan komt. We wilden veel wandelen, natuur en cultuur, en niet altijd te toeristisch (al wilde we wel de "highlights" route doen...).

Hij kwam met Kawaguchiko als een mooie plek bij de vijf meren onderaan Mt. Fuji. Hakone was ook een optie, maar dat schijnt behoorlijk toeristisch te zijn. Takayama ligt in de Japanse Alpen en schijnt een dorp met veel oude huizen te zijn; ze hebben ook een openlucht museum. Het schijnt er erg mooi te zijn, en een goede combinatie van natuur en cultuur. Zodoende. Eerlijk gezegd had hij me overal wel heen kunnen sturen; ik had alleen een duidelijke voorkeur voor Tokyo, Kyoto en Miyajima.

Over het Japanse eten in JAL begon hij ook al toen ik vroeg wat het verschil is tussen KLM en JAL (los van de prijs). Ik vroeg me echt af wie er nou niet tegen Japans eten kan maar wel naar Japan gaat...
pi_37663846
Volgens mij ben ik inderdaad ook in Takayama geweest. Daar zijn ook veel oude sake-brouwerijen.
pi_37674564
het is definitief! 3 weken naar Japan in Augustus! En lekker gratis rond touren met een paar Japanse vrienden.

Kyoto, Hiroshima, Osaka, Kobe en nog wat kleine plaatsjes!

  maandag 8 mei 2006 @ 22:53:28 #165
64218 philipnorth
zeg maar Danny
pi_37674934
quote:
Op maandag 8 mei 2006 17:30 schreef zatoichi het volgende:
best een leuke route heb ik het idee
Mag ik vragen wat dit nou kost dan, als je het zo via VNC hebt geregeld?
Ik neem aan dat dit zo'n reis op maat is via hun?
pi_37680964
Ja ik ben dr inderdaad ook wel benieuwd naar. Aangezien ik hier zeker wel terug wil komen. Ik weet wel hoe duur t hier is en ik zal de reis ook zelf ondernemen en niet geregeld. Ik ken inmiddels genoeg Japans/van Japan om dat te doen. Maar zo'n vlucht, zijn er aanbiedingen, wat is goedkoopste etc.

Nemen jullie trouwens een japan rail pass??? Ook wel grappig, je komt aan op de 22e, ik vertrek de dag ervoor weer terug naar Nederland....*snif*

Afgelopen week was Golden Week in Japan. Een week met feestdagen en voor Japanners een van de weinige vrije dagen in het jaar. Ik ben met mijn vriendin naar het spring Fujiwara festival in Hiraizumi geweest(een historische plek). Dat was geweldig! Een hele optocht van mensen in traditionele kledij, samurai, krijgers, prinsen, prinsessen. En zelfs klassiek Japanse muziek om het allemaal nog mooier te maken. Ook ben ik naar Kinka-san(golden island) geweest. Een van de heiligste plekken van Tohoku(noord honshu). Daar heb ik wilde apen gezien, wilde herten en daarnaast ook een vuurtoren(op die plek staat al sinds 800 n Chr. een vuurtoren en is het laatste licht wat je ziet als je naar Amerika vaart).

Aan de andere kant, wat betreft 'meest heilig enzo' Elke plek in Japan, of het nu een gat of een metropool is, heeft wel iets wat het 'meest .... van Japan' is. Elk dorp heeft unieke gerechten, of een uniek shrine. Heeft iets wat het oudste, hoogste, mooiste, heiligste is:) Typisch.
pi_37682036
Bij VNC betaal ik 2700 per persoon (we zijn met zijn tweeën). Ik vond het best meevallen eigenlijk. Xienix we kunnen naar elkaar zwaaien in de lucht!

Noord Honshu lijkt me ook prachtig, maar dat is een latere reis; noord Honshu en Hokaido.
  zaterdag 13 mei 2006 @ 00:15:06 #168
52544 RipCore
Sleep is my escape.
pi_37777137
Een onverkapte tvp.

Het moet aankomende herfstvakantie gebeuren. Dus maar één week de tijd.
"Being a procrastinating, instigating, exasperating chameleon is a damn tiring job!"
  zaterdag 13 mei 2006 @ 03:30:18 #169
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_37780128
Zijn er mensen hier die weten hoe je aan een visum komt als je per boot Japan binnen komt? Krijg je die bij aankomst oid? Ik ga namelijk in juli 8 dagen naar Seoul en wilde van uit daar een uitstapje maken naar Fukuoka, Japan.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_37781226
Goh, ik heb geen flauw idee meer hoe ik er destijds eigenlijk aan gekomen ben.

Kun je niet van tevoren ergens een ambasade bezoeken?
  zaterdag 13 mei 2006 @ 09:38:41 #171
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_37781282
De Japanse Embassy zit hier in Wellington, een busrit van 11 uur. Ik kom in Wellington maar dat is pas eind juni ergens en ik wil half juli kijken of ik naar Japan kan voor 2-3 dagen. Ik kan natuurlijk wel naar JAL hier gaan maar ik denk niet dat die iets weten over visa en de boot.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_37781336
Ik denk dat ze dat best weten.

Ze zullen geen visum voor je kunnen regeleln, maar wel aangeven hoe het werkt.
  zaterdag 13 mei 2006 @ 09:46:33 #173
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_37781358
Ik heb de ambassade gemaild. Hopelijk duurt dat niet zo lang als met NZ de vorige keer. Overigens kon ik op Google niet iets concreets vinden. Ik zal aankomende week eens bij JAL langs gaan.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_37781382
Ik dacht dat je enkel een visum in Japan nodig had als je langer dan 90 dagen daar verbleef..
pi_37785164
Klopt Jossos ik kom je ineens overal(naja twee topics) tegen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')