abonnement Unibet Coolblue
pi_30680528
quote:
Op zaterdag 17 september 2005 22:24 schreef Hooghoudt het volgende:

[..]

Ik heb een keer twee keer op dezelfde middag gebeld (lang, lang gelee, toen het nog gratis was) en toen kreeg ik ook nog dezelfde vrouw aan de lijn... "Als je het nu nog niet snapt kan je er beter mee stoppen!!" Serieus, volgens mij was ze ongesteld, ofzo.
Volgens mij hebben wij toen dezelfde chick aan de lijn gehad..."Bij mij zei ze zoiets van "ja, maar dit is de truuk.......... echt hoor, gewoon blijven proberen, anders vraag je iemand anders......... -click-.

pi_30680765
Volgens mij was er nog een soortgelijk topic.
pi_30681048
Nah, dit is meer een sentimenteel topic... ouwe lullenpraat...

Dat andere topic is gericht op de toekomst
pi_30681422
Qua rts iig wel.

Sinds Starcraft-BW is het enkel bergafwaards
I'm a BouJou! Boi.
pi_30701069
Zeker ouwelullen praat

Toekomst van het gamen is eigenlijk heel simpel.... MONEY..
  zondag 18 september 2005 @ 20:19:16 #31
124714 Rikoko
Ik oog jou! IK OOOOOG JOU!!
pi_30706224
Alsof dat vroeger nog niet zo was
>>> Icons niet groter dan 100 KB.<<<
Rikoko is in een doodverwens-spree
M-m-m-m-monsterdeathwishhh!!!!!!
pi_30706604
quote:
Op zaterdag 17 september 2005 23:40 schreef GoStop het volgende:
Qua rts iig wel.

Sinds Starcraft-BW is het enkel bergafwaards
Ik vond Rise of Nations met Thrones & Patriots anders erg de moeite waard persoonlijk
pi_30707266
quote:
Op zondag 18 september 2005 17:39 schreef ZFLaSH het volgende:
Zeker ouwelullen praat

Toekomst van het gamen is eigenlijk heel simpel.... MONEY..
In ieder geval een nieuwe speelervaring met de Revolution-controller.
Inderdaad gaat de waarde die wij aan de mening van anderen hechten (...) in de regel bijna elke redelijke bedoeling te boven, zodat het als een soort algemeen verbreide of veeleer aangeboren manie kan worden beschouwd - Schopenhauer
pi_30740926
quote:
Op zondag 18 september 2005 20:19 schreef Rikoko het volgende:
Alsof dat vroeger nog niet zo was
In ieder geval niet in vergelijk met bijv. een EA nu. Het is echt een markt geworden terwijl het vroeger meer zo was van "och, leuk zeg, maar wat doe je dan voor de kost?"

En inderdaad, naar die controller ben ik echt benieuwd...:)
pi_30743949
Vroeger (eind jaren 70, begin jaren 80) waren computergames splinternieuw. Af en toe zag je wel eens iets anders dan een flipperkast of jukebox in de horeca, thuis hadden bofkonten electronische zeeslag van sinterklaas gekregen. Of een 'televisiespelletje'. TV-Tennis.

Pong en pong-klonen waren zowat de eerste games. Zwartwit, soms met een overlay-vel dat je op de TV kon plakken. Joysticks waren draaiknoppen, maar het voelde allemaal heel futuristisch aan. Bliep-bliep-bliep. Enfin, na de eerste 'domme' consoles kreeg je de volgende generatie, consoles met cartridges. De Atari, Colecovision, de Videopac enz. Games in kleur en met geluid. Zowat ieder warenhuis had wel een display prominent in de winkel staan waar je je aan vergaapte na schooltijd, totdat het personeel de jeugd weer de winkel uitstuurde. In snackbars schoten de arcademachines als paddestoelen uit de lucht. Pac Man, Donkey Kong, Galaga, Astroblaster, Scramble (krijg ik nog steeds kippevel van: wat een enorm speelveld). Nou ja, elke keer zag je nieuwe spelen, nieuwe spelconcepten, nieuwe uitdagingen. En ja, dat was heel bijzonder. Toen de homecomputers hun intrede deden zoals de VIC20 en later de C64 kwam er een stortvloed aan games en leuke programmaatjes waarvan niet eens duidelijk was of het nu een game was of iets anders. De adventures bijvoorbeeld, meestal nog niet meer dan interactieve verhalen, maar je wrd een andere wereld ingezogen. Online spelen deed z'n intrede met Viditel, maar dat was nog niet zo spannend.

Nou ja, je ziet jarenlang dat al bedachte concepten alsmaar worden herkauwd. Af en toe kwam er weer iets echt nieuws zoals Tetris dat een rage werd en uiteraard ook al die streetfight-games en Mario-in-...-land. Wolfenstein3D en Doom introduceerden 3D FPS, op schoolnetwerken werd het 'online' spelen een rage, ruim 10 jaar geleden. Internet kenden we nog niet. Tegenwoordig speel je veldslagen na op de PC met tientallen spelers uit andere landen.

Vroeger beter? De magische ervaring van kleuren en geluidjes zoals begin jaren 80 is iets wat niet snel geevenaard kan worden. Het was splinternieuw en zorgde voor een stortvloed aan mogelijkheden, de sky was the limit. Veel concepten die indertijd zijn bedacht zie je nog steeds terug in de modernste games. De volgende keer dat je zoiets dergelijks meemaakt is wanneer je echte VR systemen krijgt denk ik. Wanneer gaming in een klap een stuk realistischer wordt. Maar intussen komen er prachtige titels uit waar je ook veel plezier aan kunt beleven en gaan de vernieuwingen gewoon stapsgewijs.

Ik wacht op 3D gaming gebaseerd op een toekomstige versie van Google Earth. Wanneer de 'echte' wereld een virtuele spelwereld wordt en gamingconcepten in elkaar gaan overlopen, als de makers danwel spelers zo willen. Dan ga je bijv. virtueel voetballen in de Arena met anderen terwijl je hoog in de lucht Flightsimulator spelers ziet overkomen, die op hun beurt beneden een glimp van de wedstrijd opvangen. Als het op de KNMI-radar niet al te bewolkt is c.q. wanneer realtime weather-events zijn uitgeschakeld door de spelers. En misschien besluit je na het voetballen even rond te racen in de stad waarbij je op de hielen wordt gezeten in een hot persuit. Of je gaat virtueel dammen in een virtuele kroeg op je favoriete vakantiebestemming. Of je zet de computer uit en gaat gewoon aan tafel een bordspel spelen met een goed glas wijn. Kan ook heel leuk wezen.
pi_30753184
Precies. Keromane slaat de spijker vol op zijn kop. Dat met die wereld, vrijheid e.d. vind ik al zeer goed terug komen in GTA San Andreas. Dit spel boeit mij echt enorm. Alleen al door de vrijheid. Ik speel het nu een dagje (heb hem pas net binnen), maar ik vind het echt gewoon een super concept.

Ik zeg verder niet dat er geen nieuwe dingen op de markt zijn. Kijk naar de Eye toy of I love katamari (echt een compleet maf spel), maar er wordt inderdaad veel herkauwd. Laatst heb ik Geist gespeeld bij een kennis. Ziet er verder niet uit, maar het hele idee is gewoon goed en vernieuwend..

Qua verzameling heb ik 3 pongs en bijna alle retro consoles die er zijn. Mooiste herinnering heb ik nog steeds aan mijn PC, MSX en de G7000 Videopac van Philips. Die laatste vond ik een enorm gaaf ding. Gelukkig ben ik iemand die niets verkoopt of weggeeft, dus alles wat ik koop blijft ook van mij. Beetje mijn geluk geweest, want als je nu op Ebay ziet wat ze bijv. voor Sierra games, Zelda's of Game&Watch e.d. vragen dan val je achterover. LSL1 ging op Ebay weg voor 107 pond. Mystery House ging weg voor 141 dollar. Gaat gewoon echt helemaal nergens over.

Ook bezoek ik regelmatig lan-party's voor de fun. Als we dan achter de pc zitten ipv achter de bar of gewoon lekker wat aan het kletsen zijn, dan doen we Bomberman. Gewoon een super game en ik wil niet eens weten hoe oud het al is. Enne...Kolonisten van Katan, Risk en Warhammer blijven leuke bordspellen...
  dinsdag 20 september 2005 @ 13:03:13 #37
124714 Rikoko
Ik oog jou! IK OOOOOG JOU!!
pi_30755065
Ik hou ook ontzettend veel van die vrijheid in de spellen van tegenwoordig!

MORROWIND FANS VEREENIGT UWEN ZELF!
>>> Icons niet groter dan 100 KB.<<<
Rikoko is in een doodverwens-spree
M-m-m-m-monsterdeathwishhh!!!!!!
pi_30782355
Morrowind, ook maar eens proberen dan. Normaal ben ik niet zo'n fan van dat soort games, maar proberen kan geen kwaad.
  woensdag 21 september 2005 @ 10:15:39 #39
21410 Fliepke
Serieuze waarheid
pi_30783686
quote:
Op zondag 11 september 2005 09:35 schreef Sharkdoggie het volgende:
Vroeger waren er meer matige games, dan goede games. Dat is nu nog steeds.
[..]

Was daarover geen poll op games.fok.nl? Meerderheid stemde volgens mij juist dat games tegenwoordig niet slechter zijn. (iemand die de uitslag terug kan vinden?)
Waren de games vroeger echt beter?
Poll option Votes
Ja, gameplay boven graphics 240
Ja, vroeger was alles beter 191
Nee, vroeger lijkt enkel beter 175
Nee, de multiplayer is veel beter tegenwoordig 64
Nee, graphics zijn minstens zo belangrijk als gameplay 63
Ja, toen had je echte innovatie 59
Nee, er is nog nooit zoveel innovatie geweest 29
Ja, er worden nog steeds maar een paar \"verbs\" gebruikt 6

There you go
pi_30794891
Dit vind ik wel grappig. Zou daar de gemiddelde leeftijd wel eens bij willen zien staan.
  woensdag 21 september 2005 @ 17:07:00 #41
21410 Fliepke
Serieuze waarheid
pi_30795854
quote:
Op woensdag 21 september 2005 16:41 schreef ZFLaSH het volgende:
Dit vind ik wel grappig. Zou daar de gemiddelde leeftijd wel eens bij willen zien staan.
ja dat is wel een goed punt.
In mijn ogen lijkt het enkel beter op een paar titels na, als ik bijvoorbeeld nog eens iets uit de kast pak als dune II dan vond ik dat vroeger geweldig, maar stoor ik me nu binnen een paar seconden aan de gebrekkige besturing. Een platformer als mario brothers op de nes gaat dan wel weer perfect, maar dan stoor ik me aan het feit dat het zo enorm simpel is...
pi_30796793
Tuurlijk is het qua graphics en besturing niet beter dan vroeger. Het gaat eigenlijk om gameplay, vernieuwende ideeën en optimaal gebruik maken van je hardware. Klein voorbeeldje is de game FlashBack. Sommige zullen die wel kennen. Was een game die echt gewoon heel erg vernieuwend was. Ik zit hem vorige week nog te spelen op de SNES en dan zie ik gewoon dat de SNES dat spel maar net kan trekken. De SNES loopt echt op zijn tenen als je het spel speelt. Gewoon het maximale uit je machine halen en dat is iets wat ze nu nog maar weinig doen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')