abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 22 maart 2006 @ 22:41:06 #101
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_36281253
quote:
Op woensdag 22 maart 2006 22:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Stond ie wel open?
Ja, met een losse prop watten in de opening zodat er geen stof inkomt.
De zin van het leven, is het leven zin geven.
pi_36316376
Komt er dan nog wel genoeg zuurstof bij?
  woensdag 3 mei 2006 @ 16:26:33 #103
46114 DzjieDub
M'n initialen, wat doe je
pi_37514670
Even een domme vraag, maar als je nieuwe(re) wijn bij de azijn giet die al maanden staat - dan is die nieuwe wijn nog lang niet in azijn veranderd. Kan je het azijnmengsel dan toch gebruiken?
De cursus "Omgaan met teleurstellingen" gaat vandaag helaas niet door
  woensdag 3 mei 2006 @ 18:09:36 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37517214
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 16:26 schreef DzjieDub het volgende:
Even een domme vraag, maar als je nieuwe(re) wijn bij de azijn giet die al maanden staat - dan is die nieuwe wijn nog lang niet in azijn veranderd. Kan je het azijnmengsel dan toch gebruiken?
Ja hoor, als je het niet overdrijft met nieuwe erbij gieten.
Ik giet altijd staartjes wijn bij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_37522460
Morgen ga ik in de natuurwinkel kijken voor zo'n cultuur. Bestellen via internet kost ¤8,- meer aan verzendkosten, en da's best veel geld vind ik.
pi_37530063
hier begint de azijn al wat helder te worden.
Piet wat kan ik nog meer bij mijn basic sherry azijn doen ?
Misschien wat kruiden als laurier, jeneverbes, peper etc ?
  donderdag 4 mei 2006 @ 00:05:12 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37530339
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 23:56 schreef Pilootje het volgende:
hier begint de azijn al wat helder te worden.
Piet wat kan ik nog meer bij mijn basic sherry azijn doen ?
Misschien wat kruiden als laurier, jeneverbes, peper etc ?
Tuurlijk kan dat, maar ik zou dat niet bij je hele voorraad doen, als je sherry azijn klaar is een aantal flesjes nemen en daarin je verschillende toevoegingen doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_37530995
dat doet me denken, ik moet mijn azijn eens testen. heb een tijd geleden een paar liter wijn die enigszins verzuurd was apart gezet in een jerrycan (bij gebrek aan een eiken vat uiteraard), samen met wat gewone azijn (zo heb ik dat bij scheikunde geleerd). moet hem binnenkort eens uitproberen met een salade of zo.
pi_37628634
Is het aan te raden om van champagne azijn te maken?

Kan ik ook frambozenazijn maken?
Cooking!
pi_37628973
Laat die 2e vraag maar zitten

Die staat namelijk al bij die recepten, overheen gelezen...
Cooking!
  zondag 7 mei 2006 @ 17:56:24 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37633595
quote:
Op zondag 7 mei 2006 15:07 schreef Aenarion het volgende:
Is het aan te raden om van champagne azijn te maken?
Nee
Champagne is gewoon een witte wijn met bruis, en alleen maar bijzonder door de bruis en de naam, en veel te duur voor een vergelijkbare witte wijn zonder bruis. Je moet toch eerst de bruis eruit hebben voordat je er azijn van maakt, en dan bedoel ik ook helemaal CO2 doet het niet goed samen met azijnbacterien, die willen zuurstof
quote:
Kan ik ook frambozenazijn maken?
Ja,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42781116
Schopje..

Ik ga deze week maar even bij de natuurwinkel hier kijken, daar hebben ze in ieder geval een mooie ongefilterde natuurazijn, volgens mij zowel een rode als een witte. Als ik deze winter mijn best doe heb ik hopelijk volgend jaar zomer een lekkere balsamico voor bij mijn aardbeien!
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
  donderdag 19 oktober 2006 @ 10:03:54 #113
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_42797331
Ik heb mijn lading azijn weg gemieterd. Hij ging op de één of andere manier schimmelen.
De zin van het leven, is het leven zin geven.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')