abonnement Unibet Coolblue
  maandag 9 februari 2009 @ 11:16:30 #101
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_65874885
quote:
Op maandag 9 februari 2009 10:54 schreef r2d22 het volgende:
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 13:02 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Oprechte tip: blijf weg van de trassi!


Wat een onzin trassi hoort er in!
Ja.

Maarrrrrrrrrrr..... Uit de conversatie (overigens zowat uit de vorige eeuw, met dank aan de topic-kickers!) begreep ik dat de persoon die reageerde niet wist wat trassi was. En als je dat niet weet, dan is het érg link spul om te gebruiken.

In dat licht gezien plaatste ik mijn opmerking om maar weg te blijven van trassi. Als je de rest van de conversatie ook even gelezen had dan had je kunnen zien dat het ergens anders over ging en dat je opmerking in feite niet zoveel toevoegt aan dit topic.
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_65876853
Sorry
pi_65881999
Ook lekker is de thaise Nasi, en best eenvoudig

nodig:
-1 kop Rijst
-anderhalve kop Water
-Olie
-2 lapjes varkensvlees, mag ook ander vlees zijn of zelfs garnalen
-2 Eieren
-4 middelgrote Knoflookteentjes
-1 Ui
-Zoete (dikke) ketjapsaus
-Thaise vissaus
-1 stengel Bosui
-klein pakje Tauge
-Pakje verse koriander
-Zout,
-Suiker

Voor 2-3 personen
1 kop rijst en 1 1/2 kop water
kook de rijst (10 minuten) totdat het water vrijwel geheel weg is.
Laat afkoelen en zet later in de koelkast voor een halve dag.

Bereid voor:
Snijd het vlees in blokjes/reepjes
Ontvel de ui en knoflookteentjes, snijd de ui dunne plakjes en vervolgens doormidden
Snijd de bosui in ringetjes
Ontvel de komkommer en snijd in blokjes

Met de wok:
Maak 4 eetlepels olie heet in de wok, zet vuur zacht en pers vervolgens de knoflook uit en doe dit in de olie, zet het vuur op middelhoog. Roer continu de knoflook door de pan zodat deze niet aanbrand. Zet het vuur uit en haal knoflook uit de wok in een apart schaaltje waneer deze een goudbruine kleur krijgt, verkruimel de verharde knoflook met een lepel
Zet het vuur opnieuw aan en voeg opnieuw wat olie toe, bak het vlees bruin.
Schuif het vlees richting de rand van de wok en breek een ei, bak deze voor een moment en 'scramble' deze lichtjes.
Schuif ook het ei naar de rand, voeg nu de helft van de rijst toe, schenk nog wat olie vooraf wanneer nodig. 'Bak' de rijst voor een halve minuut en voeg vervolgens de helft van de knoflook toe.
Meng alles door elkaar en laat heel even bakken.
Voeg de helft van de gesneden ui toe,
Roer 1 eetlepel ketjap door de rijst.
Roer 1 eetlepel vissaus door de rijst.
Roer 1 eetlepel suiker door rijst.
Beetje zout
Even roeren
Doe de bosui erbij
Neem een klein bosje koriander en trek dit met je handen in stukjes en gooi in de pan
Roeren
Doe de helft van de taugee erbij
klaar
Serveer met blokjes komkommer en een heel stengeltje koriander
pi_65882147
en oh, voor de liefhebber natuurlijk van de kleine thaise pepertjes gesneden erdoorheen.
  maandag 9 februari 2009 @ 15:30:38 #105
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_65882573
quote:
Op maandag 9 februari 2009 15:18 schreef NDAsilenced het volgende:
en oh, voor de liefhebber natuurlijk van de kleine thaise pepertjes gesneden erdoorheen.
En om te voorkomen dat ik de hele nacht wakker lig: wanneer gaat de andere helft van de tauge er bij??
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_65883702
quote:
Op maandag 9 februari 2009 15:30 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

En om te voorkomen dat ik de hele nacht wakker lig: wanneer gaat de andere helft van de tauge er bij??
Die eet je rauw op terwijl je staat te koken
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_65896459
quote:
Op maandag 9 februari 2009 15:30 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

En om te voorkomen dat ik de hele nacht wakker lig: wanneer gaat de andere helft van de tauge er bij??
Bij de tweede portie. De ingredienten waren voor twee porties, de bereidingswijze is voor 1 portie.
pi_65925853
rijst koken, trassie, katenspek, preitje, eieren in een wok doen, roeren, rijst erbij klaar
pi_65926054
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 20:24 schreef Sorella het volgende:
rijst koken, trassie, katenspek, preitje, eieren in een wok doen, roeren, rijst erbij klaar
dat wordt vast lekker
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_65938147
Het zijn de schotels om de nasi heen die het doen, nasi op zich zit ook niet veel smaak aan
pi_65955292
quote:
Op woensdag 11 februari 2009 08:18 schreef Sorella het volgende:
Het zijn de schotels om de nasi heen die het doen, nasi op zich zit ook niet veel smaak aan
onzin
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_65957473
quote:
Op woensdag 11 februari 2009 08:18 schreef Sorella het volgende:
Het zijn de schotels om de nasi heen die het doen, nasi op zich zit ook niet veel smaak aan
Dan maak jij geen goede nasi goreng (no offence). Wat zingt tante Lien ook al weer:
Geef mij maar nasi goreng met een gebakken ei
Wat sambal en wat kroepoek en een goed glas bier erbij

Meer dan dat komt er echt niet bij kijken als je een lekkere nasi hebt.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_65958822
quote:
Op woensdag 11 februari 2009 18:27 schreef Charmian het volgende:

[..]

Dan maak jij geen goede nasi goreng (no offence). Wat zingt tante Lien ook al weer:
Geef mij maar nasi goreng met een gebakken ei
Wat sambal en wat kroepoek en een goed glas bier erbij

Meer dan dat komt er echt niet bij kijken als je een lekkere nasi hebt.

Nasi Manando style is zelfs alleen rijst en uitjes. De rijst heeft zelf gewoon zoveel smaak
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  woensdag 25 februari 2009 @ 15:18:58 #114
189777 zagevent
what's in a name
pi_66447628
Ik zou vandag eens nasi willen maken. Ik heb het nog nooit gedaan, en ben dus het volgende van plan.
Ingrediënten:

Rijst
Erwten
Prei
Ajuin (ui)
Een paar plakken ham
Mora Wokloempia's.
Iets van Nasi-kruiden
Een omelet

De rijst koken, en laten afkoelen. De ham in dunne plakjes snijden, evenals de prei en de ajuin. De omelet ook. Dan de rijst in de wok gooien, samen met de erwten en de prei, wokloempia's en de stukjes omelet. Goed bijkruiden, en één minuut voor het einde de ajuin erbij kappen.

Ik woon in belgië, dus een Toko is hier niet te bekennen.
  woensdag 25 februari 2009 @ 15:44:54 #115
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_66448651
Het lijkt mij onhandig om de loempia's in dezelfde pan als de rest van je nasi te gooien. beter in een aparte pan bakken ofzo.
pi_66453986
quote:
Op woensdag 25 februari 2009 15:18 schreef zagevent het volgende:
Ik zou vandag eens nasi willen maken. Ik heb het nog nooit gedaan, en ben dus het volgende van plan.
Ingrediënten:

Rijst
Erwten
Prei
Ajuin (ui)
Een paar plakken ham
Mora Wokloempia's.
Iets van Nasi-kruiden
Een omelet

De rijst koken, en laten afkoelen. De ham in dunne plakjes snijden, evenals de prei en de ajuin. De omelet ook. Dan de rijst in de wok gooien, samen met de erwten en de prei, wokloempia's en de stukjes omelet. Goed bijkruiden, en één minuut voor het einde de ajuin erbij kappen.

Ik woon in belgië, dus een Toko is hier niet te bekennen.

ajuin als eerst, prei als laatst en de lumpia's apart maken
Lawamena hitihala Lawamena haulala
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')