Ook lekker is de thaise Nasi, en best eenvoudig
nodig:
-1 kop Rijst
-anderhalve kop Water
-Olie
-2 lapjes varkensvlees, mag ook ander vlees zijn of zelfs garnalen
-2 Eieren
-4 middelgrote Knoflookteentjes
-1 Ui
-Zoete (dikke) ketjapsaus
-Thaise vissaus
-1 stengel Bosui
-klein pakje Tauge
-Pakje verse koriander
-Zout,
-Suiker
Voor 2-3 personen
1 kop rijst en 1 1/2 kop water
kook de rijst (10 minuten) totdat het water vrijwel geheel weg is.
Laat afkoelen en zet later in de koelkast voor een halve dag.
Bereid voor:
Snijd het vlees in blokjes/reepjes
Ontvel de ui en knoflookteentjes, snijd de ui dunne plakjes en vervolgens doormidden
Snijd de bosui in ringetjes
Ontvel de komkommer en snijd in blokjes
Met de wok:
Maak 4 eetlepels olie heet in de wok, zet vuur zacht en pers vervolgens de knoflook uit en doe dit in de olie, zet het vuur op middelhoog. Roer continu de knoflook door de pan zodat deze niet aanbrand. Zet het vuur uit en haal knoflook uit de wok in een apart schaaltje waneer deze een goudbruine kleur krijgt, verkruimel de verharde knoflook met een lepel
Zet het vuur opnieuw aan en voeg opnieuw wat olie toe, bak het vlees bruin.
Schuif het vlees richting de rand van de wok en breek een ei, bak deze voor een moment en 'scramble' deze lichtjes.
Schuif ook het ei naar de rand, voeg nu de helft van de rijst toe, schenk nog wat olie vooraf wanneer nodig. 'Bak' de rijst voor een halve minuut en voeg vervolgens de helft van de knoflook toe.
Meng alles door elkaar en laat heel even bakken.
Voeg de helft van de gesneden ui toe,
Roer 1 eetlepel ketjap door de rijst.
Roer 1 eetlepel vissaus door de rijst.
Roer 1 eetlepel suiker door rijst.
Beetje zout
Even roeren
Doe de bosui erbij
Neem een klein bosje koriander en trek dit met je handen in stukjes en gooi in de pan
Roeren
Doe de helft van de taugee erbij
klaar
Serveer met blokjes komkommer en een heel stengeltje koriander