abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 19 februari 2005 @ 16:55:36 #26
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_25163503
Was jij niet die dude die op ijsberen ging jagen?

TVP ja .
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_25163622
Als je op ijsberen gaat jagen ben je zielig >_<
pi_25163719
Volgens mij is Lucille een vaste Baantjer kijken

Wat mij opvalt is dat je erg veel details weet te posten voor een verhaal wat je telefonisch hebt vernomen. En ook details die niet echt belangrijk zijn voor je verhaal. Normaliter schrijf je (als je een verhaal via telefoon hoort) niet zo gedetaiileerd.

enkele voorbeelden:
Terwijl ik luister naar de klanken van Like Toy Soldiers

Søndre Strømsfjord. (knap dat je de spelling weet als je het telefonisch vernomen hebt)

------

trouwens hoe heette het hotel?
heb namelijk eventjes wat info erbij gepakt, er zijn er 5 in ilulissat en die voldoen allemaal niet aan de beschrijving door jou gegeven...

[ Bericht 10% gewijzigd door MusicGenious op 19-02-2005 17:16:39 ]
  zondag 20 februari 2005 @ 14:48:45 #29
109687 -Angel-
Play that funky music.
pi_25178949
DAG 2: IJsvissen aan een verlaten meer;

Het is 9 uur en ik zit aan het ontbijt, na overigens een zeer slechte nachtrust. Het bed stamt volgens mijn nog uit de jaren ’50. Het kraakt onophoudelijk en bovendien is het nog eens zeer onstabiel. Ik voel me nu dan ook als een gebroken man. Na het ontbijt zal ik eens gaan vragen aan de hoteleigenaar of het mogelijk is dat mij een andere kamer wordt toegewezen.

Ben even naar buiten geweest voor een korte wandeling, naast het prachtig besneeuwde landschap was het ook een weer kennismaking met de extreme kou. Des al niet te min heb ik er ten volst van genoten, en verheug ik me dan ook op de sleetocht die ik over een paar dagen ga maken.

Na het middageten ben ik op zoek gegaan naar de hoteleigenaar. Echter hij had slecht nieuws voor mij, hij was niet in staat om mij een andere kamer te geven. Wel heb ik met hem afgesproken dat wanneer ik er last van blijf hebben, dat er een andere oplossing geboden zal worden. Gelukkig had hij ook nog een tip als het gaat om het weren tegen de kou. In één van de straten, is een outdoorshop waar men kleding verkoopt die wat beter past in dit klimaat.

De outdoorshop had een ruim assortiment, maar uiteindelijk is mijn keuze toch gevallen op een prachtige bontjas. Prachtige kwaliteit en bovendien is het te zien dat een vakman verantwoordelijk is geweest voor de afwerking. Ook heb ik nog een vishengel aangeschaft, en intussen ben ik op weg naar een meer vlak bij het hotel om daar te gaan vissen.

Op het huidige moment zit ik nu al een twee uur te vissen, zonder enig resultaat. De visssen willen niet echt bijten. Gelukkig geeft het verlaten meer mij de kans om te genieten van de stilte. Wat straalt dit meer toch een rust uit. Je krijgt het gevoel alsof je alleen op de wereld bent. Slechts jij en de natuur.

Betreft het ijsvissen, eerst heb ik een gat gemaakt in het ijs. Wat niet al te makkelijk ging, het ijs was te dik en bovendien was het gereedschap ook niet al te scherp. Bovendien zat mijn bontjas ook nog eens in de weg bij het slaan. Wil jij nog eens gaan ijsvissen? Hier dan een tip slijp je materiaal van te voren.

Aan het einde van de dag begon mijn hengel plotseling hevig te bewegen. Er zat eindelijk een vis aan de haak. Na een een strijd van een kwartier begon ik langzaam te winnen van deze vis.

Toen het geschud minder werd, besloot ik dat het tijd was om de vis op het droge te krijgen. Echter ik stuitte vrijwel onmiddelijk op een probleem, hoewel zijn kop door het gat paste geldde dit niet voor zijn lichaam. En zo was het dan ook zo dat de vis vastzat, in het te kleine gat in het ijs. Ik heb nog verwoede pogingen gedaan om de vis los te krijgen, maar wat ik ook probeerde niets lukte. Zo heb ik bijvoorbeeld getracht om om zijn lichaam het ijs weg te hakken en te schaven. Echter na enkele minuten heb ik het opgegeven, en heb ik zowel de vis alswel de hengel achter gelaten.

Intussen ben ik weer in het hotel gearriveerd en zit ik te wachten op het avondeten dat zodadelijk geserveerd zal worden. Een middagje ijsvissen is toch nog inspannender dan ik dacht.
pi_25179012
Schopje LIT?
pi_25179411
Toch wel fijn dat je kan genieten van het prachtige landschap, terwijl de zon zo rond deze tijd van het jaar hooguit een uurtje boven de bergtoppen uit zal komen.

Ik vraag me trouwens wel af wat voor weer je normaal in Nederland gewend bent. Op dit moment is het zo'n -3 in Ilulissat en jij noemt dat extreme kou??
pi_25180682
quote:
Op zondag 20 februari 2005 14:51 schreef k_man het volgende:
Schopje LIT?
Jaja, beste mensen, ik denk dat onze reiziger nog veel spannende fictieve avonturen zullen overkomen de komende week!

Gelukkig staat het verslag vol spelfouten.
Ja, die met de ballen in de bek.
pi_25185746
Temperatuur op Groenland naar recordhoogte

temperatuur op groenland naar RECORDHOOGTE en TS maar klagen dat het koud is..... geloofwaardigheid dondert nog een keer met tientallen kilometers naar beneden
  maandag 21 februari 2005 @ 01:25:42 #34
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25188825
Haha, wie gaat er nou voor een 14-daagse reis een bontjas kopen, proest!
Ik zit me echt kapot te lachen, TS, ga vooral door!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25189778
quote:
Op zondag 20 februari 2005 22:55 schreef MusicGenious het volgende:
Temperatuur op Groenland naar recordhoogte

temperatuur op groenland naar RECORDHOOGTE en TS maar klagen dat het koud is..... geloofwaardigheid dondert nog een keer met tientallen kilometers naar beneden
Weet je wel hoe koud het nu is daar? nee?

http://www.weather.com/ac(...).html?locid=GLXX0007

Nou deze link wel (het is 4 graden boven 0 het is erg vroeg daar

op naar mijn werk!
I am the greatest, the fastest, the smartest, I'm your dream turning into a nightmare!
  Moderator maandag 21 februari 2005 @ 10:41:31 #36
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_25191302
Vreemd genoeg ben ik best benieuwd naar het verhaal van dag 3.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  maandag 21 februari 2005 @ 10:52:46 #37
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_25191437
Ik wil wel eens foto's zien!
&lt;a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow"&gt;Afleidingsmanoeuvre&lt;/a&gt;
pi_25191461
Ik moet eerlijk zeggen dat de TS nog niet echt super enthousiast klinkt over Groenland......of ligt dat aan mij? De verhalen zijn leuk, ben benieuwd hoe het verder gaat.
  dinsdag 22 februari 2005 @ 13:45:39 #39
109687 -Angel-
Play that funky music.
pi_25204218
DAG 3: Een prachtig uitzicht vanaf “The Ice Fiord”;

Het is twee uur s’nachts wanneer ik plotseling een krakend geluid hoor. Maar voordat ik goed en wel besef waar dit gekraak vandaan komt, breekt met een luide knal de lattenbodem van mijn bed. Binnen enkele seconden lig ik met mijn rug op de grond, en voel ik een scherpe pijn in mijn been veroorzaakt door de onvrijwillige landing op één van de afgebroken latten.

Nadat ik bekomen ben van de eerste schrik, besluit ik om onmiddelijk een bezoek te gaan brengen aan de hoteleigenaar. Ik kleed me aan en ga op een draf op zoek naar de kamer waar de hoteleigenaar verblijft. Ondertussen voel ik nog steeds hevige pijnscheuten veroorzaakt door de onvrijwillige val.

02.30, eindelijk vindt ik de kamer van de hoteleigenaar. Na een paar flinke dreunen op de eikenhouten deur verschijnt hij in de deuropening. Vervolgens gedraagt hij zich, of dat hij het recht heeft om verontwaardigd te zijn omdat ik op zijn deur sta te bonken. Dit schiet bij mij dan ook geheel in het verkeerde keelgat, en na een tirrade van tien minuten verontschuldigd de hoteleigenaar zich dan ook voor zijn lomp gedrag.

Eindelijk kan ik dan ook mijn verhaal af steken, en vertel ik hem dat het *** bed in mekaar is gezakt. En dat ik onmiddelijk een oplossing eis, omdat ik hierna toe ben gekomen om te genieten van de rust en dat ik niet gedient ben van zulke geintjes.

Nadat de hoteleigenaar om 03.00 uur de schade heeft opgenomen, vertelt hij mij dat er geen andere kamer voor mij beschikbaar is. Dit leidt bij mij tot een een hernieuwde woedeuitbarsting, wederom deel ik hem mee dat ik niet gediend ben van de wijze waarop ik behandeld wordt. Ik betaal immers, ***, voor een slaapplaats die in normale staat is.

Na wat heen en weer gepraat ziet de hoteleigenaar maar één oplossing, hij heeft in de schuur nog een Ikea bed staan dat hij geïmporteerd heeft vanuit Århus. Omdat echter de schuur enkele meters vanaf het hotel staat, vertel ik hem dat hij het zelf maar moet gaan halen. Ik heb geen zin om s’nachts door de sneeuw en de kou een pakket te gaan slepen.

Nadat hij na 30 minuten eindelijk het pakket in mijn kamer heeft gekregen, heb ik maar besloten om mee te gaan helpen. Ik wil immers vanacht toch nog even slapen, de dagen zijn al vermoeiend zat.

Samen met de hoteleigenaar heb ik het bed gemonteerd. Echter omdat de hoteleigenaar enkele schroeven kwijt gemaakt had, de hoteleigenaar is 57 jaar en ziet nogal slecht, duurde het dan ook tot 5 uur voordat ik weer lag te slapen in mijn nieuw bed, de Loen.

Na deze verstoorde nachtrust en het middageten, ben ik nu op weg naar de verzamelplaats waar vandaan men twee uur duurde sleetochten onderneemt.

Intussen ben ik onderweg en geniet ik ten volste van het prachtige landschap. Het terrein is heuvelachtig, maar daarom niet minder mooi. Prachtig gewoon, een mix van ijsbergen en ijszee. Ongeloofelijke schoonheid wanneer de ijsbergen glitteren, is het gewoon adembenemend.

De sleetocht gaat nu al enkele kilometers over de berg Little Akinnaq. Echter ik geniet steeds minder van het landschap, doordat ik een hevige stekende pijn voel in mijn been. Bovendien begin ik weer last te krijgen van mijn rug. De tranen springen gewoon af en toe in mijn ogen wanneer we met de slee over een hobbel gaan. De honden huilen zelfs ook af en toe.

We zijn op het uiterste punt beland waar deze tocht ons zal brengen, voordat we omkeren. We hebben nu dan ook even de tijd om eens rustig rond te kijken en te zien hoe zo nu en dan stukken ijs plotseling afbreken en verdwijnen in de ijszee. Het is werkelijk waar een uniek iets om dat mee te maken.

Het is intussen tegen vijven en ik zit klaar om een maaltijd tot mij te gaan nemen. Als ik terug kijk op de gemaakt sleetocht ,dan overheerst bij mij toch een negatief gevoel. Door deze helse toch voel ik immers nu een constante pijn in mijn been.
pi_25204287
In de realiteit zou je natuurlijk gewoon het matras op de grond leggen en verder slapen in plaats van midden in de nacht een bed in elkaar gaan zetten.

Ohoh, hoe zou dit spannende avontuur verder gaan?
Ja, die met de ballen in de bek.
pi_25204352
leuke verhaal (verkapte tvp dus, of is dit nog wel verkapt)
stupidity has become as common as common sense was before
pi_25204582
Dit ga ik volgen. Mss is een schopje naar LIT of ONZ wel op zijn plaats, kan leuk worden dit.
War is not about who's right, it's about who's left
fok! fotoboek
  Moderator dinsdag 22 februari 2005 @ 14:30:28 #43
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_25204701
quote:
Op dinsdag 22 februari 2005 14:19 schreef egilio het volgende:
Dit ga ik volgen. Mss is een schopje naar LIT of ONZ wel op zijn plaats, kan leuk worden dit.
Neuh, het is een vorm van reisverslag, dus blijft gewoon lekker hier staan.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_25204888
De hoteleigenaar gaat midden in de nacht een geïmporteerd IKEA bed in elkaar zetten? En er ontbreken een paar schroeven?
  dinsdag 22 februari 2005 @ 14:52:11 #45
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_25204931


Wel stug volhouden, dat moet je hem nageven!

Heeft TS nou al een ijsbeer geschoten met zijn buks?
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
pi_25231233
Het spijt me u te moeten meedelen dat naar alle waarschijlijkheid de TS niet meer onder ons is.

Tijdens de jacht is hij blijkbaar op ongelukkige wijze de confrontatie aangegaan met een ijsbeer.
Ondanks het bezit van een bij de IKEA in Göteborg besteld jachtgeweer Björn bleek helaas dat de bijbehorende munitie niet was meegeleverd, zodoende was het slachtoffer kansloos (zoals al eerder is gesuggereerd).
De ijsbeer wist hier op sluwe wijze misbruik van te maken en heeft de vermoedelijke TS op beestachtige wijze verscheurd.

Volgens de plaatselijke politie betrof het slachtoffer een fictief persoon met een west europees uiterlijk, een rijke fantasie en naast het bezit van het ongeladen jachtgeweer een gloednieuwe bontjas van Chihuahua haar van een uitmuntende kwaliteit
Tevens meldde de politie dat de man ernstige wallen onder zijn ogen had wat zou kunnen duidden op een enorm slaapgebrek
Een geschokte ooggetuige wist te melden dat het slachtoffer momenten voor het noodlottige voorval de ijsvlakte aftuurde met een verrekijker waarbij hij regelmatig de woorden “kom maar bij papa” en “ik zal een mooi haardkleedje van jullie maken” mompelde

Over het motief van de dader (een blanke IJsbeer van middelbare leeftijd) kan alleen maar gegist worden maar zinloos geweld is niet uitgesloten. De dader is nog voortvluchtig maar heeft de volgende kenmerken: Een blanke beer met een witte bontjas van ongeveer 3 meter met een grote bek, mocht u de dader signaleren neem dan contact op met de politie van Aasiaat maar u kunt uiteraard ook contact opnemen met de politie van uw eigen woonplaats.

Een uitgebreide sectie op de verscheurde resten van het slachtoffer moet uitsluitsel brengen of het hier daadwerkelijk de TS betreft.


  donderdag 24 februari 2005 @ 12:49:19 #47
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25231291
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25231689
pi_25232138
Oh ik ben zoooooo benieuwd naar de reden dat TS gisteren niet heeft kunnen posten! Welk gevaarlijk avontuur zal hij beleefd hebben!
Ja, die met de ballen in de bek.
  Moderator donderdag 24 februari 2005 @ 13:55:58 #50
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_25232317
quote:
Op donderdag 24 februari 2005 12:45 schreef fotovandennis het volgende:
-knip-
Potver. nou moet ik hier op kantoor weer uitleggen waarom ik zo zit te lachen achter mijn pc.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')