abonnement Unibet Coolblue
pi_16908836
Ik wil in oktober naar Ethiopië voor ene reis met mijn ouders.

Heeft iemand wat informatie over dit land, volgnes mijn ouders is het er prachtig maar volgens mij is er alleen maar woestijn en hongerende mensen!

ik ben De_Sigaar
pi_16908877
ethiopie.pagina.nl

Al geloof ik niet dat je serieus bent.

Ja, die met de ballen in de bek.
pi_16908879
Waarom wil je er dan naartoe?
En waarom is het volgens je ouders prachtig?
pi_16908912
Vraag een brochure aan..
en waarom perse Ethiopie?
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
pi_16908915
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:58 schreef suimasen het volgende:
Waarom wil je er dan naartoe?
En waarom is het volgens je ouders prachtig?
ze hadden het over een heel mooie cultuur met heel veel kerken ofzo? en het zo er christenlijk zijn, maar ik dacht dat het dara allemaal moslims waren!
ik ben De_Sigaar
pi_16908932
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:58 schreef Biancavia het volgende:
ethiopie.pagina.nl

Al geloof ik niet dat je serieus bent.


toch bedankt!
ik ben De_Sigaar
pi_16908976
Sprinkhanen?

even quoten:

quote:
Algemeen

Ethiopië kent een grote verzameling van volkeren. Er zijn zo'n 80 etnische groepen en men spreekt er meer dan 290 verschillende talen.

Het is een groot land met een oppervlakte van 1.137.000 vierkante kilometer. Het grenst in het noorden aan Eritrea, in het zuiden aan Kenia, in het westen aan Soedan en in het oosten aan Somalië.

De natuur is zeer divers. In het zuiden subtropisch en groen en in het noorden bergen met een gemiddelde hoogte tussen de 2000 en 3000 meter. Door de droogte en ontbossing zie je hier veel erosie.

Het massatoerisme heeft nog niet toegeslagen en westerlingen zijn in Ethiopië een bezienswaardigheid. De wegen zijn meestal niet geasfalteerd en matig tot slecht begaanbaar. Openbaar vervoer is in het zuiden bijna niet aanwezig. Je kunt je het beste verplaatsen per landcruiser.

Eten

Het belangrijkste voedsel in Ethiopië is 'injera'. Dit is een gegiste, sponsachtige, zurige, koude pannenkoek. Op de koek ligt een prutje van geitenvlees of groenten. Op woensdag en vrijdag wordt er in Ethiopië geen vlees gegeten en kun je het in de restaurants in het zuiden ook niet krijgen. In het noorden en de grotere steden is de keus wat uitgebreider. De injera wordt gemaakt van tef, een tarwesoort die in extreme omstandigheden (droogte) wil groeien. In het zuiden is er naast de injera ook spaghetti of omelet te krijgen. In grote hotels en restaurants worden ook westerse maaltijden gereserveerd.

Taal

Ethiopië heeft een eigen schrift dat afwijkt van het westerse handschrift. Amhaars is de officiële taal van Ethiopië. Vooral in de steden spreekt men ook wel Engels.

Klimaat en beste reistijd

Het droge seizoen ten noorden van Addis Abeba duurt van oktober tot mei. Het regenseizoen duurt van eind juni tot eind september. Maar ook in december en januari kan het in het zuiden flink regenen, wat kan leiden tot overstromingen, weggespoelde wegen en wegverzakkingen.

De hoge ligging van het land en de natte moesson van de Indische oceaan zijn van invloed op de weersomstandigheden in Ethiopië. Omdat de tropenzon altijd hoog staat, is er bijna geen verschil tussen de seizoenen. De gemiddelde jaartemperatuur ligt op 30 graden in de tropische, lager gelegen streken en op 5 graden in de bergstreken.

Kleding

Zomerse en warme kleding zijn beide nodig. Ook een regenjack mag niet in je bagage missen. Overdag kan het erg warm zijn en 's avonds koud wanneer de zon is ondergegaan. Een afritsbare broek is handig. Zonnebril en pet zijn ook nodig. In de kerken en kloosters moeten schouders en knieën worden bedekt. Goede wandelschoenen mogen ook niet ontbreken.

Elektriciteit

De netspanning is 220 volt. Omdat de elektriciteit vaak uitvalt of gewoon niet aanwezig is is het verstandig een zaklamp mee te nemen.

Financiën
- Maak uw keuze -ReisverzekeringReizen en recreatieAutoverzekeringKoopsompolisDoorlopend kredietLenenPersoonlijke leningBrandverzekeringHypothekenBeleggenBeleggingsfondsenSparenGeldzaken

De munteenheid in Ethiopië is de birr. Dollars en euro's worden bij de banken geaccepteerd. Ook in sommige hotels kan geld worden gewisseld, al is de koers voor vooral kleine biljetten onvoordelig. Creditcards worden slechts in een aantal hotels in de hoofdstad Addis Abeba geaccepteerd. Travellercheques kun je bij sommige banken inleveren maar niet overal. Het is beter contant geld in euro's of dollars mee te nemen.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er flappentaps zijn waar je met MasterCard en Cirrus of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Tijd en jaartelling

Het tijdsverschil met Nederland bedraagt twee uur. Het is in Nederland ten opzichte van Ethiopië twee uur later. In de zomer is dit één uur, omdat Ethiopië geen zomertijd kent. De Ethiopiërs verdelen de dag in twee keer twaalf uur. De dag begint voor hun 's morgens om zes uur. Is het voor ons dus 10 uur 's morgens dan is het in Ethiopië vier uur 's morgens.

Ook de jaartelling verschilt met de onze. Ethiopië hanteert de Juliaanse tijdrekening en niet de christelijke jaartelling. De kalender is 7 jaren en 113 dagen later begonnen. Het was voor ons januari 2003 en voor hun april 1995. Ze hebben een jaar van twaalf maanden van dertig dagen en een dertiende maand van 5 dagen. In Ethiopië viert men nieuwjaarsdag op 11 september.

Gezondheid

Voor Ethiopië zijn diverse inentingen nodig. In een aantal gebieden in Ethiopië komt malaria voor. Door de slechte hygiëne krijgen veel reizigers last van diarree. Middelen tegen maag- en darmstoornissen mogen niet in de bagage ontbrekenn. Ook O.R.S., paracetamol, keeltabletten, muggenolie en zonnebrandolie wordt geadviseerd om mee te nemen. Water kun je niet uit de kraan drinken, behalve in de hoofstad Addis Abeba daar zit namelijk veel chloor in. In de meeste steden is mineraalwater in flessen te krijgen. Zorg altijd dat je voldoende water bij je hebt.

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.
http://www.andersreizen.nl/index.html?info/et01c01i.html


En hier, een link naar een reisverslag van iemand die in ethiopie is geweest: http://www.andersreizen.nl/index.html?verslag/et01c01.html
Geluk duurt je leven lang.
pi_16908988
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:00 schreef suimasen het volgende:
http://www.lonelyplanet.com/destinations/africa/ethiopia/ .
Dankje, die link zit er heel hulpvol uit!
ik ben De_Sigaar
pi_16909016
Unox, the worst operating system.
pi_16909096
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:57 schreef De_Sigaar het volgende:
Ik wil in oktober naar Ethiopië voor ene reis met mijn ouders.

Heeft iemand wat informatie over dit land, volgnes mijn ouders is het er prachtig maar volgens mij is er alleen maar woestijn en hongerende mensen!


Je ouders hebben volledig gelijk! Ethiopie is zo ontzettend veel meer dan wat je op de tv ziet!
Unox, the worst operating system.
pi_16909153
Shit zeg,
best interessant dit allemaal...
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:07:19 #13
76300 ill_Bill
I need fresh blood.
pi_16909154
Zoek gelijk wat famillie van me op
I got a problem solver, and his name is Revolver.
pi_16909165
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 12:57 schreef De_Sigaar het volgende:
Ik wil in oktober naar Ethiopië voor ene reis met mijn ouders.

Heeft iemand wat informatie over dit land, volgnes mijn ouders is het er prachtig maar volgens mij is er alleen maar woestijn en hongerende mensen!


het is maar waar je zin in hebt
MICROSOFT: Most Intelligent Customers Realize Our Software is Only for Fools and Teenagers.
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:09:11 #15
44602 Svyatagor
A great face for radio
pi_16909220
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:07 schreef martijntie het volgende:

[..]

het is maar waar je zin in hebt


Inderdaad. In Marbella kun je tenminste kroketten krijgen.
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.
Check mijn band Glorybox
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:10:24 #16
12646 Oom_Agent
 Heee.......stop es ff......!!
pi_16909260
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:01 schreef Geluk het volgende:

In Ethiopië viert men nieuwjaarsdag op 11 september.


Hmmm......die datum komt me bekend voor.
Wat zijn we aan het doen ???
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:11:19 #17
20435 Dante_A
Multidisciplinair
pi_16909288
Injera
Liever elke anderhalve minuut een vliegtuig over mijn hoofd dan één keer in de week een draaiorgel in m'n straat.
Europeanen aller landen verenigt u.
Meten is weten, zolang je weet wat je meet.
Chanson du jour: Sonic Youth - Cross the Breeze
pi_16909310
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:11 schreef Dante_A het volgende:
Injera
Is dat te eten?
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:13:12 #19
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_16909353
Lijkt me een mooi en interessant land om eens naar toe te gaan, maar pas wel een beetje op :

Reisadvies Ethiopië
Nog steeds geldig op 5 februari 2004

Het reizen naar de volgende gebieden in Ethiopië wordt ontraden:
- de Afar-regio;
- het gehele Ethiopische-Eritrese grensgebied;
- de grensgebieden met Somalië en Kenya;
- de grensgebieden met Soedan, met name Gambela.

Het wordt dringend afgeraden in Ethiopië te reizen na zonsondergang.

Als gevolg van het toegenomen aantal roofovervallen in en om Addis Abeba, maar nu ook zuiderlijker (de weg naar Jimma, tussen Sodo en Arba Minch, de Bale mountains en in Awash National Park) wordt verhoogde waakzaamheid aangeraden.

Alvorens naar de Somali-regio, ofwel het gehele gebied ten oosten van de lijn Harar-Moyale alsmede de zuidelijke regio ofwel de grensstreek met Kenia te reizen, wordt geadviseerd om, gelet op de onstabiele veiligheidssituatie in die gebieden, contact op te nemen met de Nederlandse ambassade in Addis Abeba.

Direct luchtverkeer tussen Ethiopië en Eritrea is niet mogelijk.

Indien men voornemens is voor langere tijd in Ethiopië te verblijven wordt geadviseerd de Nederlandse ambassade in Addis Abeba op de hoogte te stellen van het verblijf.

Bron: http://www.minbuza.nl/default.asp?CMS_ITEM=3F0A298EA5674FE8B79258B91E44983BX3X73123X52

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
pi_16909420
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:13 schreef Litman het volgende:
Lijkt me een mooi en interessant land om eens naar toe te gaan, maar pas wel een beetje op :

Reisadvies Ethiopië
Nog steeds geldig op 5 februari 2004

Het reizen naar de volgende gebieden in Ethiopië wordt ontraden:
- de Afar-regio;
- het gehele Ethiopische-Eritrese grensgebied;
- de grensgebieden met Somalië en Kenya;
- de grensgebieden met Soedan, met name Gambela.

Het wordt dringend afgeraden in Ethiopië te reizen na zonsondergang.

Als gevolg van het toegenomen aantal roofovervallen in en om Addis Abeba, maar nu ook zuiderlijker (de weg naar Jimma, tussen Sodo en Arba Minch, de Bale mountains en in Awash National Park) wordt verhoogde waakzaamheid aangeraden.

Alvorens naar de Somali-regio, ofwel het gehele gebied ten oosten van de lijn Harar-Moyale alsmede de zuidelijke regio ofwel de grensstreek met Kenia te reizen, wordt geadviseerd om, gelet op de onstabiele veiligheidssituatie in die gebieden, contact op te nemen met de Nederlandse ambassade in Addis Abeba.

Direct luchtverkeer tussen Ethiopië en Eritrea is niet mogelijk.

Indien men voornemens is voor langere tijd in Ethiopië te verblijven wordt geadviseerd de Nederlandse ambassade in Addis Abeba op de hoogte te stellen van het verblijf.

Bron: http://www.minbuza.nl/default.asp?CMS_ITEM=3F0A298EA5674FE8B79258B91E44983BX3X73123X52


Zolang dit gaande is zou ik dus nooit naar zo'n land gaan...
Tenzij je het nieuws wil halen..
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:15:48 #21
20435 Dante_A
Multidisciplinair
pi_16909426
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:11 schreef vdo28 het volgende:

[..]

Is dat te eten?


Ja, ik eet nog wel eens Ethiopisch/Eritrees, er zitten er een aantal van dat soort restaurants hier in de buurt. Het is echt lekker.

Het idee is een beetje dat je met je hele gezelschap één grote pannenkoek (injera) krijgt. Zo'n injera is dus echt heel groot. Op die injera ligt dan op 'jouw' gedeelte het eten dat jij hebt besteld. Je gebruikt de pannenkoek tegelijk als bord en bestek en aan het eind heb je ook de helft van het bestek en het bord opgegeten.

Liever elke anderhalve minuut een vliegtuig over mijn hoofd dan één keer in de week een draaiorgel in m'n straat.
Europeanen aller landen verenigt u.
Meten is weten, zolang je weet wat je meet.
Chanson du jour: Sonic Youth - Cross the Breeze
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:24:09 #22
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_16909675
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:15 schreef vdo28 het volgende:

[..]

Zolang dit gaande is zou ik dus nooit naar zo'n land gaan...
Tenzij je het nieuws wil halen..


Vooral de grensstreken zijn gevaarlijk, je moet "gewoon" goed oppassen en zorgen, dat je goed geinformeerd bent ter plaatse.
Dat betekent dat je het beste in je hotel of bij de ambassade t.z.t. de meest recente informatie kunt opvragen.

Als je al die waarschuwingen zo onder elkaar ziet lijkt het gevaarlijker , dan het in werkelijkheid is.
Maar een beetje gevaar is er altijd in die landen. Is ook een beetje de charme van zo'n land natuurlijk.

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
pi_16909979
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:24 schreef Litman het volgende:

[..]

Vooral de grensstreken zijn gevaarlijk, je moet "gewoon" goed oppassen en zorgen, dat je goed geinformeerd bent ter plaatse.
Dat betekent dat je het beste in je hotel of bij de ambassade t.z.t. de meest recente informatie kunt opvragen.

Als je al die waarschuwingen zo onder elkaar ziet lijkt het gevaarlijker , dan het in werkelijkheid is.
Maar een beetje gevaar is er altijd in die landen. Is ook een beetje de charme van zo'n land natuurlijk.


Ja maar toch...
Volgens mij kun je maar het beste mensen kennen daar,..
Toch zou ik niet gaan als zulke dingen aan de hand zijn..
Voor ons is het charme, voor hen niet
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
pi_16910005
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:15 schreef Dante_A het volgende:

[..]

Ja, ik eet nog wel eens Ethiopisch/Eritrees, er zitten er een aantal van dat soort restaurants hier in de buurt. Het is echt lekker.

Het idee is een beetje dat je met je hele gezelschap één grote pannenkoek (injera) krijgt. Zo'n injera is dus echt heel groot. Op die injera ligt dan op 'jouw' gedeelte het eten dat jij hebt besteld. Je gebruikt de pannenkoek tegelijk als bord en bestek en aan het eind heb je ook de helft van het bestek en het bord opgegeten.


Klinkt wel gezellig, maar waar smaakt het naar dan?
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:45:17 #25
83938 De_Sigaar
lekker paffen!
pi_16910356
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:07 schreef vdo28 het volgende:
Shit zeg,
best interessant dit allemaal...
inderdaad! Het ziet er echt prachtig uit zeg!

heb ook al gelezen dat het regenseizoen in September ophoudt, dus dat zou betekenen dat het in Oktober nog mooi groen is en we geen last van de regen hebben, ideaal!

Verder heeft mijn vader heel goede zakenrelaties in Ethiopië dus over de veiligheid hoef ik volgens hem niet in te zitten.


Heb er al zin in!

Bedankt allemaal!

ik ben De_Sigaar
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:45:55 #26
20435 Dante_A
Multidisciplinair
pi_16910379
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:34 schreef vdo28 het volgende:

[..]

Klinkt wel gezellig, maar waar smaakt het naar dan?


Die pannenkoek smaakt redelijk hetzelfde als onze pannenkoeken, ietsje hartiger. Het eten wat erop ligt is wel apart. Meestal is het vlees (lam, kip, rund, vis) met groenten (linzen, sperziebonen, sla etc.) in een sausje met hele aparte kruiden. Het is moeilijk te omschrijven, het zijn de kruiden en specerijen die het hem doen, daardoor proef en ruik je dat het niet Europees is. Het is lekker en redelijk toegankelijk (niet heet bijv.) eten.
Liever elke anderhalve minuut een vliegtuig over mijn hoofd dan één keer in de week een draaiorgel in m'n straat.
Europeanen aller landen verenigt u.
Meten is weten, zolang je weet wat je meet.
Chanson du jour: Sonic Youth - Cross the Breeze
pi_16910606
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:45 schreef Dante_A het volgende:
(niet heet bijv.)
Zeker nooit berbere geproefd?
Unox, the worst operating system.
pi_16910734
(8) Heb je eten voor mij?
Delivered without an information leaflet
  donderdag 5 februari 2004 @ 13:58:07 #29
20435 Dante_A
Multidisciplinair
pi_16910793
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:52 schreef Schorpioen het volgende:

[..]

Zeker nooit berbere geproefd?


*Op to-do lijst zet*
Liever elke anderhalve minuut een vliegtuig over mijn hoofd dan één keer in de week een draaiorgel in m'n straat.
Europeanen aller landen verenigt u.
Meten is weten, zolang je weet wat je meet.
Chanson du jour: Sonic Youth - Cross the Breeze
pi_16911375
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 13:58 schreef Dante_A het volgende:

[..]

*Op to-do lijst zet*


Ingrediënten:
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel gemalen kardamom
1 theelepel gemalen fenegriekzaden
1 theelepel gemalen nootmuskaat
1 theelepel gemalen kaneel 1 theelepel gemalen kruidnagelen
1 theelepel uienpoeder
¼ theelepel allspice
310 g cayennepeper
125 g paprikapoeder
60 g zout
30 g gemalen zwarte peper

Neem 1 theelepel van resp. gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen gember, gemalen kardamom, gemalen fenegriekzaden, gemalen nootmuskaat, gemalen kaneel, gemalen kruidnagelen en uienpoeder en meng dit door elkaar. Rooster dit bij lage temperatuur in een pan of een koekenpan met dikke bodem; blijf voortdurend roeren. Voeg dan toe: ¼ theelepel allspice, 310 g cayennepeper, 125 g paprikapoeder, 60 g zout en 30 g gemalen zwarte peper. Laat het nog eens ongeveer 10 minuten bij lage temperatuur roosteren onder voortdurend roeren. Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen. Bewaar het mengsel in een luchtdichte doos. Het is ongeveer 500 g en kan 1 jaar bewaard worden.

Of deze even heet & lekker is als de berbere die ik in Harar heb gekocht weet ik niet, niet zelf uitgeprobeerd.

Unox, the worst operating system.
pi_16911585
Je kan ook gewoon naar een Ethiopisch restaurant gaan, in Delft zit bijvoorbeeld een goede in de Kromstraat, met (inderdaad) Injera's.

Lekker eten hoor, en redelijk betaalbaar. Een aanrader dus om even in de stemming te komen.

Geluk duurt je leven lang.
  donderdag 5 februari 2004 @ 17:13:32 #32
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_16916823
Ik keek even op op de Lonely Planet site, wat zij over de gevaren van Ethiopië te melden hadden en daar stond dit huiveringwekkende nieuws:
quote:

Travelling in Ethiopia won't be everyone's cup of shai: there's not much tourist infrastructure here, and checking your email is slow.
Dat is even schrikken zeg.

hier meer: http://www.lonelyplanet.com/destinations/africa/ethiopia/

*ook zin krijgt om naar Ethiopië te gaan

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
pi_16920650
Na het zien van een documentaire op national geopgraphic channel hoef ik niet meer naar ethiopië. Overal liggen mijnen in de grond en zo'n expeditie werd ook nog een week lang ontvoerd.
pi_16986239
Ik raad je aan om naar de stad Meki te gaan

Check deze pagina waar de stad ligt

Voor vrede en rechtvaardigheid - Tegen alle soorten vormen van geweld.
  zondag 8 februari 2004 @ 16:17:13 #35
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_17002347
erg mooi en indrukwekkend land! ben er verschillende keren geweest, rondreis en 2x alleen. wel oppassen als je alleen op straat loopt in met name addis en dan de wat meer rustige wijken (zoals ambassadewijk waar t hilton is) zijn berucht om roofovervallen en scams ,wat ik ook heb mogen ervaren. verder is ethiopië een relatief veilig land, waar veruit de meeste mensen , als je echt interesse toont ook echt aardig zijn..

Het reizen op zich is heel erg vermoeiend, omdat de infrastructuur echt abominabel slecht is, maar de indruk op een zo'n andere planeet te staan maakt veel goed! openbaar vervoer in de steden is goed geregeld met minibusses en taxi's overal, een treinritje schijnt een enorm avontuur te zijn, maar de trein is vaak stuk, of er zijn andere problemen! De bergmasieven zijn erg indrukwekkend, perfect voor trekkings! ookde ethjiopisch ortodocse cultuur met zeer bijzondere geschiedenis en kunstschatten/wonderen en het zuiden is weer typisch afrika met stammen en oerwoud... en het westen met de nomades Affar met de afgeveilde tanden, de issah en de woestijn..)

Het land heeft voor miuj voor altijd een plaatsje in mn hart verovert, veel meer dan andere landen war ik geweest ben, met name door alles wat ik er heb meegemaakt en gezien... ben zelf ook in de buurlanden Djibouti en Eritrea geweest overigens, wat dan ook veel meer licht geeft op de conflicten die er geweest zijn en de subtiele en minder subtiele cultuurverschillen in de regio... echt een aanrader!! Maar om het land een beetje te begrijpen moet je je wel een beetje inlezen!



[Dit bericht is gewijzigd door BloodhoundFromHell op 08-02-2004 16:26]

(__/)
(='.'=)
(")_(")
  zondag 8 februari 2004 @ 23:09:03 #36
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_17015230
Ik heb vandaag mn video gecapt... ik had weinig pictures uit het noorden omdat mn chipkaarten met foto's waren gestolen.. ik heb nu een wat completer beeld...(qua foto's) al is de kwaliteit niet dezelfde als van nomale foto's ben ik er wel blij mee .. (kheb deze ook nog niet op fok gezet eerder dus)

http://members.lycos.nl/bloodhoundfromhell/

paarvoorbeeldjes:



simien mountains


bijbel

hier ligt de ark des verbonds

propaganda

boeren













[Dit bericht is gewijzigd door BloodhoundFromHell op 08-02-2004 23:14]

(__/)
(='.'=)
(")_(")
  maandag 9 februari 2004 @ 16:13:03 #38
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_17030815
quote:
Op zondag 8 februari 2004 16:17 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
verder is ethiopië een relatief veilig land, waar veruit de meeste mensen , als je echt interesse toont ook echt aardig zijn..
Leuk om eens iets over Ethiopië te lezen van iemand die er daadwerkelijk is geweest! Raak steeds meer geïnteresseerd, om er ook eens naar toe te gaan!

mooie foto's trouwens!

[Dit bericht is gewijzigd door Litman op 09-02-2004 16:14]

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  maandag 9 februari 2004 @ 19:33:40 #39
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_17036297
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 19:08 schreef Marruk het volgende:
Na het zien van een documentaire op national geopgraphic channel hoef ik niet meer naar ethiopië. Overal liggen mijnen in de grond en zo'n expeditie werd ook nog een week lang ontvoerd.
mijnen hoef je je echt niet druk over te maken zolang je niet in de grensgebieden van ethiopie met eritrea, djibouti en somalie de wegen verlaat voor de rest is het volstrekt veilig wat dat betreft. (als er locals komen zijn er ook geen mijnen) ontvoeringen komen zelden tot nooit voor en berovingen kun je voorkomen door je aan wat simpele regels te houden. Ik denk dat de kans dat je in Amsterdam wat gebeurt groter is dan waar dan ook in Ethiopië.

[Dit bericht is gewijzigd door BloodhoundFromHell op 09-02-2004 19:40]

(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_17038401
Als je naar een coole stad wil gaan moet je naar Harar gaan! Dit is een stad die veel te vaak wordt weggelaten uit het reisschema, maar Harar wil je echt niet missen. Naast Addis is dit imo de mooiste stad van Ethiopie. Na 2 weken door de woestenij van het zuiden gereisd te hebben was deze stad een walhalla van luxe. Een magische stad vol smalle gangetjes en kronkelweggetjes. Hier staat het huis van de dichter Rimbaud ("the house of Rambo") en dat van Haile Selassie. Verder vind je er lekker Harar bier, de beste koffie van Ethiopie, khat voor de liefhebbers, en je kan er, zeker in vergelijking met de rest van het binnenland, leuk uitgaan in bars met vaak goede livemuziek.

Maar mocht je de behoefte hebt om ramptoerist te spelen kun je ook altijd nog naar lekker decadente ToeristenAttractieTM: de "hyena man", een of andere slager die dagelijks volgevreten en makke hyena's bakken met vlees voert, en de schijn hoog houdt dat het enorm gevaarlijk en een zaak van leven of dood is.... Het is een heel eervolle functie, want hij heeft de nobele taak van het voeren der hyena's van zijn vader overgenomen. Die beesten krijgen dus al tientallen jaren dagelijks kilo's vlees te vreten, omdat de kosten van het vlees lager zijn dan het entreegeld die hij van toeristen vangt.

Unox, the worst operating system.
  maandag 9 februari 2004 @ 20:56:00 #41
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_17039044
quote:
Op maandag 9 februari 2004 20:39 schreef Schorpioen het volgende:
Als je naar een coole stad wil gaan moet je naar Harar gaan! Dit is een stad die veel te vaak wordt weggelaten uit het reisschema, maar Harar wil je echt niet missen. Naast Addis is dit imo de mooiste stad van Ethiopie. Na 2 weken door de woestenij van het zuiden gereisd te hebben was deze stad een walhalla van luxe. Een magische stad vol smalle gangetjes en kronkelweggetjes. Hier staat het huis van de dichter Rimbaud ("the house of Rambo") en dat van Haile Selassie. Verder vind je er lekker Harar bier, de beste koffie van Ethiopie, khat voor de liefhebbers, en je kan er, zeker in vergelijking met de rest van het binnenland, leuk uitgaan in bars met vaak goede livemuziek.

Maar mocht je de behoefte hebt om ramptoerist te spelen kun je ook altijd nog naar lekker decadente ToeristenAttractieTM: de "hyena man", een of andere slager die dagelijks volgevreten en makke hyena's bakken met vlees voert, en de schijn hoog houdt dat het enorm gevaarlijk en een zaak van leven of dood is.... Het is een heel eervolle functie, want hij heeft de nobele taak van het voeren der hyena's van zijn vader overgenomen. Die beesten krijgen dus al tientallen jaren dagelijks kilo's vlees te vreten, omdat de kosten van het vlees lager zijn dan het entreegeld die hij van toeristen vangt.


tot 2x toe heb ik getracht harar te bereiken (via dire dawa met de trein) de eerste keer gooide visumproblemen en een overval roet in het eten en de 2e keer een kapotte trein... maar ethiopie is een land waar ik nog zeker een keer terug ga... al is het alleen maar om te zien hoe het land zich ontwikkelt (of niet ) ook door mijn ethiopische ex en de vijf maanden die ik in buurland djibouti heb gezeten geven een sterke band met de regio.

Ik zou trouwens een ieder het boek "aethiopia , volkeren van Ethiopië" van uitgeverij de standaard aanraden.. door het Koninklijk Museum voor Midden Afrika te Tervuren uit 1996... een zeer fraai in leer gebonden (400 pagina's A4 )naslagwerk met alle denkbare informatie die bestaat over ethiopie met de prachtigste foto's, kaarten verhalen, geschiedis etc.. etc... .. Ik denk het meest complete boek dat er bestaat over ethiopië ... stond onlangs bij de slegte (nieuw dus!) voor een bespottelijke lage prijs van 20 euro.

[Dit bericht is gewijzigd door BloodhoundFromHell op 09-02-2004 21:09]

(__/)
(='.'=)
(")_(")
  vrijdag 21 april 2006 @ 12:15:52 #42
117804 Miriampje
Little gurlie
pi_37156884
Mijn vader heeft eergister ook geboekt voor Ethiopië
Wij gaan 8 juli
Ik dacht eerst ook van
Ik zou er zelf ook niet heen zijn gegaan
Ook om het bekende beeld van woestijn en armoede...
Maar ik heb wat boekjes bekeken en internet
En nu heb ik wel zin om mee te gaan!!
Het is sowieso een kans die ik moet grijpen
  Moderator vrijdag 15 oktober 2010 @ 18:33:41 #43
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_87580212
Op verzoek het verjaringsslot verwijderd.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_87605970
Ethiopië, dat is alweer 4 jaar geleden dat ik daar ben geweest.
pi_87662778
Iemand nog recente ervaringen?
Ik heb het plan opgevat om eind november/begin december het land een maand te gaan bezoeken. :)

Ik gok zomaar dat de wegen een flink stuk verbeterd zijn de afgelopen jaren dankzij de chinezen die de infrastructuur ook daar vast aan het oplappen zijn in ruil voor grondstofrechten.
Pinnen kan in Addis iig met Visa, verder moet ik het nog even nakijken.
Visum is naar ik meen On Arrival te verkrijgen.

En ik heb geen idee welk rondje ik daar ga maken.
Ga iig wel wat dingen meenemen voor wat organisaties die zijn aangemeld bij www.stuffyourrucksack.com. :)
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_91138552
Wat een geweldig mooi land!
Absolute hoogtepunt zijn de trekkings de je kunt lopen met www.tesfatours.com in de buurt bij Lalibela en in het Tigray gebied. De trekkings zijn community based en de lokale bevolking is dus actief betrokken bij de trekkings en de lokaties waar je overnacht en luncht. De gebieden waarin je loopt zijn geweldig mooi, maar de lokaties van de kampen waar je overnacht, die zijn pas echt geweldig. O+

Ik vond de eerste trekking die ik deed zo leuk, dat ik Tesfa heb gebeld dat ik graag nog een tweede wilde doen in het andere gebied! :) En aangezien ze tof zijn, hebben ze dat even geregeld voor me. :)

Owja, pinnen kan met je bankpasje bij een aantal filialen van Daschen Bank (iig in Addis, Bahir Dar en Gondar), Visum kost 20 dollar bij aankomst in Addis en als je met Ethiopian Airlines vliegt krijg je enorme kortingen op je interne vluchten en daar word je best gelukkig van (40 minuten vliegen ipv 2 dagen in de bus bijvoorbeeld).

Aanrader!
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_92498914





Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_96882496
Voor de liefhebbers van een flinke wandeling: www.ethio-simienmountains.com
Een van de betere gidsen voor de Simien Mountains. :) Hij staat ook met naam en toenaam genoemd in de Lonely Planet overigens en hij spreekt gewoon heel goed engels. En dat is best heel fijn. :)
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')