Ingrid19 | vrijdag 30 januari 2004 @ 19:04 |
Ik weet dat je stokbrood erin kan dippen en bloemkoolroosjes. Wie heeft nog meer lekkere tips? Ik heb eerst gezocht, maar kon niet veel info vinden. | |
Crashcat | vrijdag 30 januari 2004 @ 19:06 |
Gehaktballetjes en kleine slavinkjes. Oh, Opgerolde entrecote is ook lekker. Lijkt een beetje op yakitori zo. | |
Inorbit | vrijdag 30 januari 2004 @ 19:06 |
soepstick, of hoe heten die dingen | |
yvette1982 | vrijdag 30 januari 2004 @ 19:07 |
edit: doei, ga ergens anders spelen [Dit bericht is gewijzigd door shmoopy op 03-02-2004 09:43] | |
N3M0 | vrijdag 30 januari 2004 @ 19:07 |
Wij dippen altijd van die mini knakworsten! | |
autocue | vrijdag 30 januari 2004 @ 19:08 |
Cherrietomaatjes, champignons, cocktailworstjes -autocue | |
DuchessX | vrijdag 30 januari 2004 @ 19:11 |
Paprika! | |
Furby | vrijdag 30 januari 2004 @ 19:12 |
Blokjes oude kaas | |
_joepie_ | vrijdag 30 januari 2004 @ 19:14 |
= hardgebakken (uitgebakken) (katen)spekreepjes = uienstokbrood ipv gewoon stokbrood = soepstengels = gekookte/gefrituurde krielaardappeltjes = wil je snel de sfeer opvoeren, zet een klein glaasje kirsch bij elk bord waar je je brood indoopt voordat je het in de fondue doopt | |
Mickie | maandag 2 februari 2004 @ 22:18 |
ananas, druiven, bleekselderij, blokjes ham | |
NewOrder | maandag 2 februari 2004 @ 22:46 |
Champignons kun je er ook gewoon in doen (bij t opwarmen, in blokjes). Dan zijn ze al warm, maar toch knapperig. En je prikt ze eruit met je vork. Erg lekker. | |
peran | maandag 2 februari 2004 @ 22:55 |
paprika champignons komkommer ananas broccoli (even blancheren) zilveruitjes augurken | |
Mirjam | maandag 2 februari 2004 @ 22:56 |
klinkt allemaal erg lekker [n00bmodus] kan je ook kaasfonduen als je geen fonduedingen hebt [/n00bmodus] | |
peran | maandag 2 februari 2004 @ 23:00 |
quote:jah het kan wel..je moet alleen een goeie ( niet al te grote) pan hebben met een dikke bodem..en een plaatje eronder met een niet al te hoge temperatuur maar het nadeel is wel dat je stokje niet recht blijven staan/liggen | |
NewOrder | maandag 2 februari 2004 @ 23:02 |
quote:Fonduedingen? Je hebt alleen een pan nodig en iets wat de pan warmhoudt, bijv. een rechaud. | |
NewOrder | maandag 2 februari 2004 @ 23:03 |
quote:Je hebt geen stokjes nodig... gewoon een vork. | |
Sorbootje | dinsdag 3 februari 2004 @ 14:37 |
Superlekker om te dippen: tortelini! (Wel even voor koken natuurlijk) En ook stukjes roggebrood! | |
Ripley | dinsdag 3 februari 2004 @ 14:52 |
Ik maak meestal reepjes bleekselderij, komkommer en wortel voor in de kaasfondue, smaakt lekker fris tegenover het zware/romige van de kaasfondue. | |
_joepie_ | dinsdag 3 februari 2004 @ 15:29 |
quote:Je kunt zelfs fonduen in een glazen schaal die in de oven kan (zoeen met een deksel) hij moet wel hoog genoeg zijn . Alleen als je een pan of chacelon gebruikt met voldoende dikke bodem zul je minder aankoeken/aanbakken krijgen aan de bodem. | |
ennuik | woensdag 4 februari 2004 @ 13:06 |
En drink er witte wijn of thee bij. Zorgt er op een of andere manier voor dat het niet zo zwaar ligt! Soepstengels, bloemkoolroosjes, worteltjes, tomaatjes... Alles kan! | |
Hik | woensdag 4 februari 2004 @ 14:04 |
Het hangt ook een beetje van de soort kazen in je fondue af. Heb ooit een lekkere bier-kaasfondue gemaakt, die heerlijk was met van dat donkere boerenbrood... | |
shmoopy | woensdag 4 februari 2004 @ 17:13 |
quote:En heb jij daar nog een receptje van voor shmoop? | |
Hik | woensdag 4 februari 2004 @ 17:23 |
quote:Ga ik even voor je zoeken.... | |
Troel | woensdag 4 februari 2004 @ 17:24 |
quote:Alleen als het voorgebakken is! Dit gaart niet in een kaasfondue... In een chinees fondue wel (bouillon) | |
Litman | woensdag 4 februari 2004 @ 17:32 |
Apart maar erg lekker: stokjes met echt pittige salami (van de slager) of een andere pittige worst (chorizo bijv) en olijven. pizza zonder bodem eigenlijk | |
shmoopy | woensdag 4 februari 2004 @ 17:52 |
quote:Goed idee! | |
Hik | donderdag 5 februari 2004 @ 12:21 |
Voor Shmoops: 2 teentjes knoflook, 3 dl bier (1 flesje), 400 gram geraspte belegen, Edammer kaas, 1 eetlepel maizena, peper, zout, 2 theelepels Worchestersauce, 2 theelepels scherpe mosterd, zuurdesembrood of bruin stokbrood Lekker met bijvoorbeeld zuurdesembrood of bruin stokbrood, augurkjes, zilveruitjes en een witlofsalade met appel Overigens neem ik zelf vaak lekker zwaar bier voor dit recept (hoe meer alcohol hoe beter ) en soms ook nog een andersoortig kaasje erbij. Leef je uit... | |
shmoopy | donderdag 5 februari 2004 @ 12:33 |
Het klinkt heerlijk. Heel erg bedankt, ik ga 'm binnenkort zeker proberen! | |
Isabeau | donderdag 5 februari 2004 @ 12:36 |
Oh, nog een vraagje. De AH verkoopt 3 soorten kant & klaar kaasfonduespul. In van die bakjes met een zakje kruiden erop en in een Zwitsere Degelijkheid Uitziende Verpakking (dat grote pak). En dan nog iets Is dat te eten en zo ja welke is het beste/lekkerst? | |
shmoopy | donderdag 5 februari 2004 @ 12:37 |
quote:Zing! Die heb ik wel eens als ik geen tijd heb om het zelf te maken en die is echt heel erg lekker. | |
shmoopy | donderdag 5 februari 2004 @ 12:37 |
Oeps, je bedoelde de bakjes, ik had het over zo'n pakje. | |
Isabeau | donderdag 5 februari 2004 @ 12:38 |
okay, wilde het vanavond proberen met vers gebakken stokbrood | |
XcUZ_Me | donderdag 5 februari 2004 @ 12:38 |
Owww kaaassfondue Erg lekker om te dippen: - Perzik (van die halve perziken op siroop in stukjes snijden!) jammie jammie!! Ik maak de fondue altijd zelf, met aantal zakjes geraspte kaas en een stukje danish blue! Gorgonzola kan ook. [Dit bericht is gewijzigd door XcUZ_Me op 05-02-2004 12:40] | |
Vivi | donderdag 5 februari 2004 @ 12:39 |
Je wordt er wel dik van he | |
Isabeau | donderdag 5 februari 2004 @ 12:39 |
quote:Oh, wat voor pakje bedoel je dan? Ik bedoel dat spul dat bij de kaas in het koelgedeelte ligt. | |
shmoopy | donderdag 5 februari 2004 @ 12:46 |
quote:Ik ben lekker wakker. Ik dacht dat je zo'n 1-persoonsbakje bedoelde, die heb je tegenwoordig ook nl. | |
shmoopy | donderdag 5 februari 2004 @ 12:47 |
quote:Ja Viv, maar het is zo lekker. | |
XcUZ_Me | donderdag 5 februari 2004 @ 12:48 |
quote:Je moet het ook niet elke dag eten | |
Hik | donderdag 5 februari 2004 @ 13:41 |
quote:Die zijn érg goed inderdaad. Over het algemeen ben ik echt voor zélf maken, maar in dit geval is ó'n pak zéér goed te doen! | |
Vivi | donderdag 5 februari 2004 @ 14:11 |
quote: I Know! *oink oink* | |
Annastacia | donderdag 5 februari 2004 @ 18:28 |
quote:Ik kan wel 5 kilo erbij gebruiken! Vanavond eten we kaasfondue | |
XcUZ_Me | vrijdag 6 februari 2004 @ 08:09 |
quote:Hej, dat komt goed uit, ik moet er ongeveer 5 kwijt Eet smakelijk | |
Aventura | zondag 14 november 2004 @ 15:46 |
Vraagje, moet dit in een fonduepan of kan je ook een gewone pan gebruiken? | |
Angeles | zondag 14 november 2004 @ 16:38 |
Spruitjes! | |
TazDevl | zondag 14 november 2004 @ 16:40 |
Ik gebruik altijd een gewone pan op 2 van die warmhoud plaatjes. Heb van die BK qlinair pannen met een vrij dikke bodem. | |
Mirjam | zondag 14 november 2004 @ 16:41 |
ik heb geen warmhoudplaten, wel 1 theelichtje maar ik neem aan dat dat te weinig is? | |
Martijn_77 | zondag 14 november 2004 @ 16:42 |
Hoe krijg je de pan na afloop eigenlijk goed en snel kaas vrij? | |
Aventura | zondag 14 november 2004 @ 17:43 |
quote:Uit eigen ondervinding kan ik inmiddels melden dat ik een glazen rond ovenschaaltje heb gebruikt (kaas gesmolten in magnetron), bovenop een theelichtje. Ging prima! | |
Rewimo | zondag 14 november 2004 @ 18:06 |
Theelichtje werkt prima (ik heb een klein rechaud waar 1 waxinelichtje ingaat). Ik gebruik een kleine steelpan en dat werkt perfect zo. | |
Rewimo | zondag 14 november 2004 @ 18:07 |
quote:Gaat vrij makkelijk hoor. De kaas stolt weer en dan krijg je de pan eigenlijk zo schoon. | |
cinnamongirl | maandag 15 november 2004 @ 00:38 |
En hier even de Vara Kassa kant en klare kaasfondue smaaktest uitslag: http://kassa.vara.nl/portal?_scr=kassa_artikel&number=14374 Zingg staat daar wel als laatste, maar ik vind hem heerlijk! | |
Lolalala | zaterdag 25 december 2004 @ 22:38 |
Dit topic heb ik oudejaarsmiddag nodig. | |
Georges | zaterdag 25 december 2004 @ 22:39 |
Kaas is lekker op bijna alles. Gewoon ff uitproberen. | |
Ingridh007 | dinsdag 28 december 2004 @ 12:49 |
maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan je wil ni weten hoeveel zin ik heb om te kaasfonduen!!!! houdt mn vriendje er ni van | |
Oblivion | dinsdag 28 december 2004 @ 12:55 |
quote:Je kan gewoon 1 persoonsporties kopen, dus wat let je? | |
Ingridh007 | maandag 3 januari 2005 @ 12:28 |
Vanavond kaasfonduen! \o/ | |
Marietje_ | maandag 3 januari 2005 @ 13:36 |
lekkah | |
Rewimo | woensdag 26 januari 2005 @ 17:47 |
Hoe lang moet je champignons er ongeveer in laten 'hangen' voor ze lekker zijn? | |
Oblivion | woensdag 26 januari 2005 @ 20:26 |
Ik heb het idee dat als je een rauwe champignon erin doet, dat die niet echt gaar wordt.... Wellicht zou je eerst de champinons moeten bakken? | |
Rewimo | woensdag 26 januari 2005 @ 20:33 |
Dat vroeg ik me dus af ja | |
Rhoona | woensdag 26 januari 2005 @ 21:04 |
Rauwe champignon vind ik lekker hoor Radijsjes zijn ook lekker!!!! | |
Pietverdriet | woensdag 26 januari 2005 @ 23:25 |
quote:Nee Dik wordt je als je meer calorien eet dan je verbruikt. Meer bewegen dus. Op de fiets boodschappen doen, op de fiets naar school of werk, 2 keer in de week sporten en op zondag een paar uur gaan lopen. Verder niet snoepen en gewoon goed eten. | |
Gajus | donderdag 27 januari 2005 @ 01:21 |
quote:Na afloop van een kaasfondue houd je een pan met aangekoekte kaas over. Het kaaskoeksel kun je evenvoudig losweken en alsnog nuttigen. Hoe? Zet de pan op het vuur, breek een ei, roer de eisubstantie door het loslatende kaaskoeksel. Snufje zout toevoegen. Zodoende ontstaat een gerecht dat enigszins smaakt als een kaasommelet. Voor mij het smakelijkste deel van een kaasfondue. | |
Oblivion | donderdag 27 januari 2005 @ 12:06 |
quote:Ja, alleen met rauwe champignons moet je wel opletten dat je er niet TEveel van eet. Een paar kan wel, maar geen bakken tegelijk... | |
b2seman | donderdag 27 januari 2005 @ 13:20 |
En natuurlijk kun je er diverse soorten (stok)brood in gebruiken, ciabatta en/ of notenciabatta is errug lekker. Verder moet het brood niet al te vers zijn, wil het de kaas goed absorberen... Ananas was al genoemd, maar zorg wel dat je verse ananas hebt, dat is stukken lekkerder dan uit blik. En als je de fondue zelf maakt, zorg dan voor witte DROGE wijn, geen zoete. Met de kaas kan je variëren wat je maar wilt/ lekker vindt | |
cinnamongirl | donderdag 27 januari 2005 @ 17:22 |
Ik doopte laatst schijfjes champignons in de kaasfondue, dat was lekker knapperig. Goed te eten hoor! Ik had trouwens laatst het merk Swissalp, bij C1000 gehaald. Die is echt superlekker. | |
DaMook | zaterdag 14 januari 2006 @ 02:59 |
Sorry voor de TVP maar ik ga komende week/maand ook kaas fonduen en mijn moeder kende alleen kaas fonduen met brood . Hoelang moeten bijvoorbeeld Gehaktballetjes en kleine slavinkjes Opgerolde entrecote en spekjes erin voor ze goed zijn ? of moet je ze eerst gewoon bakken ? EDIT hoe komt dit topic in de AT terwijl ik de eerste in 2006 ben | |
Goipie2 | maandag 16 januari 2006 @ 10:57 |
weet niet of het al gezegd is: bloemkool spruitjes (wel koken van te voren) | |
piepster | maandag 16 januari 2006 @ 12:05 |
Ik heb in Frankrijk laatst kaasfondue gehad met allerlei soorten vleeswaren. Jeweetwel, van die lekkere Franse ham enzo. Het lag allemaal opgevouwen of opgerold op een houten snijplank. Verder kregen we er stukjes stokbrood, augurkjes, zilveruitjes, salade en een gepofte aardappel met room bij. Keilekker! | |
Drive-r | maandag 16 januari 2006 @ 12:29 |
quote:Zo ' hoor' je de kaasfondue eigenlijk ook te eten. Net als Vacherin Chaud, Raclette of Reblochon, andere warm kaas gerechten. Je krijgt er een vlees schotel bij, gekookte aardappel in de schil, augurken en zilveruitjes en natuurlijk stokbrood... Ben zelf niet zo'n fondue liefhebber, maar de andere kaas gerechten gaan erin als koek. | |
piepster | maandag 16 januari 2006 @ 12:47 |
Ik had al zo'n donkerbruin vermoeden ja. Het hele godvergeten wintersportdorp zat vol met restaurants die deze fondue serveerden. | |
Drive-r | maandag 16 januari 2006 @ 12:49 |
quote:Wat zat je? Ergens midden in de Savorde kazen? Dus richting Portes du Soleil, Les Gets wellicht? | |
piepster | maandag 16 januari 2006 @ 12:54 |
Val Thorens. Het meest toeristische wintersportgebied van Frankrijk. (Maar wel lekker goedkoop, veel piste en sneeuwzeker). Er wonen daar in de zomer maar 20 mensen, dus ik denk niet dat het een specialiteit uit het dorp zelf is. | |
Drive-r | maandag 16 januari 2006 @ 12:56 |
quote:Nee, in Val Thorens hoef je het niet op de culinaire boeg te gooien, helaas... Ik vind het dorp altijd vreselijk, maar 1 keer heen geweest. Ga nog steeds regelmatig die kant op (ski vrij veel weken in het jaar) voor een kort weekje, maar kies dan voor Meribel, leuker dorp... | |
piepster | maandag 16 januari 2006 @ 13:01 |
Ach joh, ik ben na het skiën toch te moe om nog te apres-skiën, dus dat dorp kan me gestolen worden. En koken doe ik lekker zelf. En nu weer verder over kaasfondue. Had iemand al gezegd dat gebakken halve champignons met een beetje knoflook lekker zijn? | |
Lienekien | maandag 16 januari 2006 @ 13:04 |
quote:Nee, je bent nu in de war met andere fondueen (in olie of bouillon). In kaasfondue kun je niks garen, dus als je vlees wil gebruiken, moet dat van tevoren gaar zijn. En hier heb je nog een topic over kaasfondue: Kaasfondue |