abonnement Unibet Coolblue
  maandag 3 mei 2004 @ 11:28:57 #226
26444 ezzi
mama van ilse
pi_18852347
quote:
Op maandag 3 mei 2004 09:51 schreef Stiekemurd het volgende:


De Buggaboo vind ik zelf wel een grappig ding, maar mijn vriend is echt een grote vent en ik vind de wagen zo laag en klein, net een poppenwagen. Zelf ben ik 1.70 lang dus ook niet echt klein.
Wij hebben ook een Bugaboo. Je kunt 'm ook kopen met een langere duwstang, dat hebben wij gedaan omdat we ook allebei lang zijn, en hij rijdt echt super! Ik kan 'm iedereen aanraden. Enig nadeel is dat de ruimte onderin heel weinig is, maar ik denk als het zit ding erop zit, dat je dan wel meer ruimte hebt voor boodschappen.
Oja, je betaalt wel extra voor zo'n langere duwstang. Ik weet niet meer hoeveel, mijn ouders hebben het ons ook kado gedaan.
pi_18902079
Ha die Stiekemurd, ook al druk bezig met het uitzoeken van een kinderwagen

Wij hebben na lang wikken en wegen toch echt besloten om de Bugaboo te gaan kopen. Eigenlijk vind ik het veel te duur, maar aan de andere kant is ie lekker klein (en dat ben ik dus ook ), licht (erg belangrijk, want wij wonen boven een winkel en moeten dus altijd een trap op en af) en rijd hij in onze ogen gewoon het lekkerst.

Waarschijnlijk gaan we hem a.s. vrijdag bestellen, maar ik zit nog in dilemma over de volgende punten, graag jullie mening

- Is een adapter voor een maxi-cosi echt handig of gebruik je dat in de praktijk nooit?
- Hoe noodzakelijk is het parasolletje? Kun je niet gewoon net zo goed de kap gebruiken (die namelijk ook op de buggy kan)?
- Ik twijfel nog over de tasklemmen, heeft iemand daar ervaring mee?

Alvast bedankt voor jullie reacties
pi_18902307
Ik ben eergisteren dus ff naar een plaatselijke winkel geweest waar ze de Koelstra en Bugaboo verkopen. De Koelstra vond ik erg tegenvallen kwa uiterlijk. Toch maar de Bugaboo geprobeerd. IK BEN OVERTUIGD!!!!

Hij paste echt super makkelijk in de Smart en had zelfs ruimte over. Ook het gemak hoe je het inklapt! Tevens is de reiswieg ook in te klappen.... Ideaal!!! Ik denk dat het ook de Bugaboo wordt.

Piglet,
Mijn moeder vroeg zich ook al af of die adapter echt nodig is.... Omdat de Bugaboo zo makkelijk in te klappen is, lijkt mij ook de kans klein dat je de maxicosi op de wagen gaat gebruiken. Je hoeft dan niet die adapter te nemen en ook niet een al te duren maxicosi......... Maar goed, daar ben ik dus ook nog niet over uit.
  woensdag 5 mei 2004 @ 13:01:20 #229
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_18902388
parasolletje absoluut doen!
Als ik nu met de kinderwagen loop met het zonnetje in m'n rug of schuin van de zijkant schijnt ie dus recht in Saskia d'r gezichtje (en dat is natuurlijk niet prettig) omdat de kap alleen van de andere kant bescherming biedt. Met het parasolletje (ik heb gewoon een goedkope bij Prenatal gehaald) hou je dus ten alle tijde de zon uit het gezicht van je kind

En ja, ik vind de adapters voor de maxi-cosi erg handig (nou is dat bij een Quinny wat makkelijker.. diezelfde adapters heb je ook nodig voor de kinderwagenbak). Even snel winkelen en niet de hele wagenbak mee hoeven sjouwen (en dan in de auto zit je kind in de maxi-cosi, bij de winkels; kind overleggen, klaar met shoppen: kind weer terug in de maxi-cosi). En als ik de auto van m'n schoonouders wel eens pak, daar past 't onderstel van de wagen makkelijk in, maar de kinderwagenbak erbij proppen wordt wat lastiger.. Dan gewoon lekker de maxi-cosi erop

(en Saskia vindt 't hartstikke interessant.. die ziet vanuit de maxi-cosi natuurlijk veel meer dan vanuit de kinderwagen )
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_18902944
Dank voor je reactie ET!

Het probleem van het parasolletje schijnt dat je per se die van de bugaboo moet kopen omdat de stang niet rond is en er dus geen goedkope op past. En die van bugaboo zelf kost dus bijna 35 euro
Maar goed, het wordt toch al duur alles bij elkaar dus dat zou er dan ook nog wel bij kunnen

En je verhaal over de adapter klinkt logisch en handig. Misschien toch ook maar doen (en weer 39,95 in de kassa van de bugaboo-mensen ).

Stiekemurd, ik wilde sowieso al een Maxi-Cosi Cabrio. Ik ken echt alleen maar goeie verhalen over die dingen
Leuk dat jij ook kiest voor de bugaboo (ik las trouwens net ergens op internet dat iemand het probleem van deze wagen vond dat je hem overal ziet ). Weet jij al welke kleur je neemt?
Ik ben er nog niet 100% over uit.
pi_18903026
Ik denk de zandkleurige. Een felle kleur durf ik niet, want ik heb zelf rossig haar en dan vloekt straks mijn kind bij de wagen Nu vond ik die denim ook wel stoer, maar misschien over paar jaar niet meer leuk. Dat je de wagen misschien overal ziet maakt me niet zo veel uit, ik neem een wagen omdat ie lekker praktisch is.

Weet trouwens ook nog niet of ik de duwstang laat verlengen dan. Maar goed ik bestel denk ik pas van de zomer.

Welke kleur wil jij?
pi_18903082
ow je weet het nog niet hehehe
  woensdag 5 mei 2004 @ 13:32:25 #233
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_18903107
quote:
Op woensdag 5 mei 2004 12:57 schreef Stiekemurd het volgende:

Ook het gemak hoe je het inklapt!
Daar weet Peter alles van. We waren bij een winkel aan het kijken bij de kinderwagens (we hadden er al eentje, maar wareng ewoon aan het snuffelen). Peter zit bij zo een Bugaboo te kijken volgens mij was het een bugaboo hij zit ergens aan en die hele wagen zakt in elkaar
Gaat erg makkelijk dus

Wij hebben trouwens een combi kinderwagen van Chicco. ook omdat we het geld niet hadden voor een bugaboo en dat soort wagens. (en ik vind ze ook niet zo mooi, maar das persoonlijk natuurlijk)
Onze wagen is uit de collectie van 2003 en kostte maar liefst 275 euro. Alles zit erop, eraan en erbij
ik ben er nog steeds blij mee
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
  FOK!fossiel woensdag 5 mei 2004 @ 13:33:56 #234
2628 Karin
pi_18903148
Ik heb de maxi cosi maar 1 x op de kinderwagen gehad. Als we wat langer weggingen wilde ik toch dat Bram in de kinderwagenbak lag, die maxi cosi mogen ze natuurlijk maar maximaal 2 uur per dag in. Maar de kinderwagen + bak gingen ook erg makkelijk in onze auto dus dat was het probleem ook niet. Plus dat het net zoveel werk was om de bak of de maxi cosi op de kinderwagen te zetten, alleen moet je dan even je kind verplaatsen.

Een parasolletje is inderdaad onmisbaar wat ET ook zegt.
pi_18903194
quote:
Op woensdag 5 mei 2004 13:29 schreef Stiekemurd het volgende:
Ik denk de zandkleurige. Een felle kleur durf ik niet, want ik heb zelf rossig haar en dan vloekt straks mijn kind bij de wagen Nu vond ik die denim ook wel stoer, maar misschien over paar jaar niet meer leuk. Dat je de wagen misschien overal ziet maakt me niet zo veel uit, ik neem een wagen omdat ie lekker praktisch is.

Weet trouwens ook nog niet of ik de duwstang laat verlengen dan. Maar goed ik bestel denk ik pas van de zomer.
Met rossig haar kun je toch juist mooi de oranje kopen

Wij vonden de zandkleurige ook mooi, maar daar schijn je weer geen bijpassende voetenzak bij te hebben (en die wil ik wel heel graag hebben).
Nu denken we aan aubergine, maar ik weet nog niet zo goed of ik dat niet te meisjesachtig vind (we weten nog niet wat het wordt...)

Het maakt mij trouwens ook absoluut niet uit dat je hem overal ziet, geeft juist aan dat hij goed is toch? Alleen hopen dat je niet op een gegeven moment de verkeerde meeneemt als er meerdere ergens geparkeerd staan
pi_18903333
Neem jij nog die tas erbij? Die vond ik ook wel duur trouwens..... 90 eurie.
Mijn ouders betalen de wagen, dus dan kom ik nog goedkoop weg als ik de accesoires zelf koop.
Heb ik die voetenzak nodig? Ik ga dan in mei over op de wandelgedeelte....
pi_18903460
quote:
Op woensdag 5 mei 2004 13:33 schreef Karin het volgende:
Ik heb de maxi cosi maar 1 x op de kinderwagen gehad. Als we wat langer weggingen wilde ik toch dat Bram in de kinderwagenbak lag, die maxi cosi mogen ze natuurlijk maar maximaal 2 uur per dag in. Maar de kinderwagen + bak gingen ook erg makkelijk in onze auto dus dat was het probleem ook niet. Plus dat het net zoveel werk was om de bak of de maxi cosi op de kinderwagen te zetten, alleen moet je dan even je kind verplaatsen.

Een parasolletje is inderdaad onmisbaar wat ET ook zegt.
Ook bedankt voor je reactie Karin
Tja, nu ga ik toch weer twijfelen over die adapterset. We wonen namelijk tegenover de supermarkt dus voor korte boodschappen kan ik het kindje ws ook in een draagzak meenemen. En langere stukken mogen natuurlijk weer niet in de maxi cosi...

Nou ik ga nog wel even met hubbie hier over dubben. Desnoods bestellen we die set als het kindje er eenmaal is en blijkt dat we toch wel vaak korte stukjes gaan wandelen/winkelen en dat het onhandig is om die bak dan mee te slepen.
We moeten ook nog een 2e hands autootje kopen voor mij, maar dat komt pas eind van het jaar waarschijnlijk. Wie weet past de bak daar absoluut niet bij in en wordt die adapterset dan ook onmisbaar...

Parasol dus wel, ok die komt op het definitieve lijstje
  woensdag 5 mei 2004 @ 13:48:42 #238
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_18903549
Hoor ik nou niemand over de Mutsy praten, ben ik de enige?
Ik heb 'm een paar weekjes terug tegelijk met de kinderkamer geleverd gekregen. Heb 'm vorige week maar eens in elkaar gezet. Geweldig wendbaar ding.


Even geleend van een Tjechische site.
Het is ook precies die kleur.
Als je niet lacht, ben je dood.
  FOK!fossiel woensdag 5 mei 2004 @ 13:50:19 #239
2628 Karin
pi_18903600
Ik zou de voetenzak zeker nemen! Voordat je kind goed genoeg kan lopen zodat hij zelf kan lopen tijdens boodschappen doen enzo is je kind ongeveer een jaar of 2 (gok ik, nog niet echt ervaring mee). En van stilzitten in een kinderwagen krijgen ze het best koud.
Hoe lang kan een kind eigenlijk in de bak van de bugaboo? Bram heeft maar zo'n 4 maanden in de bak van de Quinny gelegen.

Piglet als jij van plan bent een heel klein autootje te kopen is die adapterzet zeker makkelijk hoor! Als je even weggaat met de auto. Daarmee heb ik die van mij dus gebruikt, dat ik een keertje naar mijn werk ging. Net even te ver om de maxi cosi te tillen vanaf de parkeerplaats, gewoon even koffie drinken dus niet te lang weg.
pi_18903616
quote:
Op woensdag 5 mei 2004 13:40 schreef Stiekemurd het volgende:
Neem jij nog die tas erbij? Die vond ik ook wel duur trouwens..... 90 eurie.
Mijn ouders betalen de wagen, dus dan kom ik nog goedkoop weg als ik de accesoires zelf koop.
Heb ik die voetenzak nodig? Ik ga dan in mei over op de wandelgedeelte....
Nee die tas vind ik echt te duur. Je kunt hele leuke verzorgingstassen kopen voor heel veel minder. En dan neem ik het wel voor lief dat ie niet bij/op m'n kinderwagen past.

Fijn dat je ouders meehelpen Ik heb een hele lieve tante die waarschijnlijk een bijdrage zal leveren, maar het gros komt van onszelf denk ik...

Geen idee of je die voetenzak dan nog nodig hebt. Als het weer zoals gisteren is, is het misschien wel lekker. Maar wat extra warme kleren lijken me dan ook genoeg.
Misschien dat de ervaringsdeskundigen hier het weten
  Licht Ontvlambaar woensdag 5 mei 2004 @ 13:57:42 #241
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_18903810
Ik mag mijn bugaboo morgen gaan ophalen!!! Wij hebben gekozen voor de aubergine-kleurige. Ik heb alvast de voetenzak erbij besteld en ook het parasolletje (wilde vriendjelief heeeeeeeel graag). De adapters voor de maxicosi heb ik (nog) niet meebesteld. Lijkt me niet echt geweldig handig, moet je eerst nog met die adapters klooien voordat je de maxicosi erop kunt zetten. Maar dat is mijn gevoel.

Ik vind het trouwens erg fijn om te horen dat hij zo gemakkelijk is met inklappen en dat hij zelf gemakkelijk in de smart past. Wij hebben een Clio, dus daar zal het ook wel mee lukken denk ik

Groetjes
Sjeen
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_18903869
quote:
Op woensdag 5 mei 2004 13:45 schreef piglet het volgende:

[..]

We moeten ook nog een 2e hands autootje kopen voor mij, maar dat komt pas eind van het jaar waarschijnlijk. Wie weet past de bak daar absoluut niet bij in en wordt die adapterset dan ook onmisbaar...
De reiswieg is heel makkelijk plat te maken. Aan de voorkant kan je er een ijzeren pin/plaat uit halen en kan ie zo plat als een dubbeltje worden. Mede daarom wordt het voor mij de Bugaboo. Een bak die niet inklapbaar kan, kan absoluut niet achterin de smart.
  woensdag 5 mei 2004 @ 14:05:29 #243
336 Jessicaa
een kaarsje brand voor Danyel
pi_18904002
Wij hebben de bugaboo ook. Nu maakt Janneke er na Bo heerlijk gebruik van. De voetenzak hebben we niet gekocht. Belachelijk duur voor zo'n ding. We hebben gewoon een universele erbij gekocht toen het nodig was. Bo werd in de winter geboren en lag toen dus in de bak. De winter erop had ze hem dus pas nodig. Maar een universele scheel in prijs heel veel!!!!
De adapters hebben wij er dus weer wel bij. Superhandig. Die dingen zitten gewoon standaard dan aan je maxicosie. Dus als ze er eenmaal opgezet zijn (en das supersimpel) dan hoeven ze er niet meer af. Wij hebben het op die manier heel vaak gebruikt. Als we bv boofschappen gingen doen. Als je baby bv in slaap viel in de auto hoef je haar niet wakker te maken maar klik je haar zo op t onderstel.
  † In Memoriam † woensdag 5 mei 2004 @ 15:06:10 #244
43556 miss_dynastie
pi_18905454
Misschien een stomme vraag, maar hebben de mensen die een hele dure kinderwagen hebben (de bugaboo is geloof ik 700 euro) een goedkopere buggy erbij voor als je naar een pretpark gaat of naar de kinderboerderij of ergens anders waar je hem even onbeheerd achter moet laten? Of hebben jullie een ketting voor de dure kinderwagen? Gewoon nieuwsgierig hoor
  woensdag 5 mei 2004 @ 15:08:44 #245
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_18905514
Heeft een Quinny Fashion zwart met grijs/zilver 4-wieler met adapterset voor de maxi-cosi die wij dus gaan gebruiken als kinderwagenbak. De maxi-cosi kan nl helemaal plat en ze mogen daar dus in blijven liggen zonder beschadigingen enzo. Al met al vind ik het dus in ons geval niet nodig om een kinderwagenbak te kopen aangezien ze daar dus ook niet lang in liggen.

ps: vindt het allemaal wel erg veel ophef over de maxi-cosi en waarom heel simpel het kindje ligt toch ook 9 mnd gevouwen zou het dan zo'n verschil uitmaken als ze dan wat langer in een maxi-cosi liggen.
  woensdag 5 mei 2004 @ 15:24:16 #246
3358 pluisje
Mevrouw Mans
pi_18905845
Ik heb (nou ja, die komt volgende week tegelijk met het kamertje ) ook een Quinny, een driewieler. Het is de 2004 editie, en die hebben weer als nieuwigheid dat je geen adapter nodig hebt voor de Maxi Cosi, die kun je er zo opklikken (er zitten standaard al een soort klemmen op).

De voetenzak heb ik er niet bij, mijn zus heeft een Quinny van een paar jaar oud, en ik kan haar voetenzak gebruiken. Niet dezelfde kleur, ook misschien iets groter dan de nieuwe uitvoering, maar op een of andere manier krijgen we die wel bevestigd hoop ik.
Onze Humpie zal juist in de herfst/winter de overstap maken van kinderwagenbak naar buggy, dus ik denk hem wel nodig te hebben.

Overigens ben ik erg blij dat mijn schoonouders hem betalen...wat een dure dingen zijn die kinderwagens zeg

miss d, daar heb ik ook wel eens aan zitten denken. Nou zullen we het eerste jaar niet snel naar dergelijke dingen gaan (Humpie heeft er zo weinig aan), maar misschien kopen we er als ie groter is inderdaad misschien wel zo'n goedkope, makkelijk inklapbare, lichte bij, voor zulk soort gelegenheden. Of voor als ie een weekendje naar opa en oma gaat ofzo, en we geen zin hebben die grote wagen mee te verhuizen
  woensdag 5 mei 2004 @ 16:35:04 #247
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_18907529
quote:
Op woensdag 5 mei 2004 15:08 schreef Rottdog het volgende:

ps: vindt het allemaal wel erg veel ophef over de maxi-cosi en waarom heel simpel het kindje ligt toch ook 9 mnd gevouwen zou het dan zo'n verschil uitmaken als ze dan wat langer in een maxi-cosi liggen.
In je buik heeft 't kindje geen last van zwaartekracht en staat er dus geen druk op het ruggetje, het zweeft in het vruchtwater. In de maxicosi heb je wel last van de zwaartekracht en komt er dus wel (verkeerde) druk op het ruggetje. Vandaar het verschil.

Maar jij hebt een maxi-cosi die helemaal plat kan? Wist niet eens dat die bestonden
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  woensdag 5 mei 2004 @ 16:41:04 #248
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_18907686
Ok, mijn Quinny was dan wel 'maar' 350 euro (nog steeds een hoop geld natuurlijk) maar ik koop er evengoed een buggy bij. Voornamelijk voor mee op de fiets voor straks.

En in pretparken.. sja.. Als je daar heengaat is er vast altijd wel iemand die bij de wagen blijft. (ik kan me geen situatie indenken dat je als beide ouders en kind samen in een attractie oid gaat zodat de wagen onbeheerd achter moet blijven.. als ouders samen in de Phyton doe je niet aangezien je je kind ook niet alleen laat.. en iets samen met kind.. dan blijft een ouder wachten (het zijn meestal 2persoons zitjes dus een ouder met kind) en in sprookjesbos, dierentuin enzo heb je ook de hele tijd je kind met wagen bj de hand..
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_18907889
Ik heb een dombolii, in de winkel waar ik hem kocht was niet zo heel erg veel keus, en ik was ook een klein beetje budget gebonden.
Maar ik ben heeeeel erg blij met mijn mooie karretje, en hij is ook nog super stoer, met reflectors aan de zijkant!

Met bak


zonder bak in de stoere uitvoering


in opgevouwen toestand


Hij lijkt wat saai zo... maar met de dekentjes en de wagenspanner (van de hema ) is hij echt heel erg mooi.
Ik heb er ook een adapterset voor de maxi cosi bij, en de zilveren maxi cosi-crown. En dat staat allemaal hartstikke schattig!
Ik wil wel een foto plaatsen, maar ik heb geen webspace om hem up te loaden...
Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away....
pi_18908527
Hier hebben we dus ook de bugaboo en zoals E.T. al zei, er is altijd wel iemand bij die wagen. En in de dierentuin vorige week heb ik er een helebole gezien, ook die er onbeheerd stonden.

Wij nemen er geen andere buggy bij en voetenzak kopen we ook appart.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')