abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 17 juni 2003 @ 17:08:03 #26
8885 moralia
Grip op je zak
pi_11173112
Toevallig heb ik net "dreumesmelk" voor Zoë gekocht voor kindertjes vanaf 1 jaar en daar staat idd op dat je per fles moet klaarmaken en de voeding meteen geven.

Ik dacht dat dat alleen voor die melk gold maar dat wordt dus nu een algemene "regel" zeg maar?
Het is wel lastig, want melk klaarzetten voor de volgende ochtend is er dan niet meer bij.

I want to be young and wild, and then I want to be
middle-aged and rich, and then I want to be old and annoy people by
pretending that I'm deaf
pi_11190137
Als ik Moussy's stukje zo lees dan kan het dus best wel, en dat ga ik tzt ook gewoon doen.

Moussy, thanks!!

Misschien willen ze schadeclaims voorkomen?

Zolang er was is, is er leven.
  woensdag 18 juni 2003 @ 15:20:24 #28
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_11194411
Een topic naar mijn hart!

Ook mijn dochtertje van 5 maanden is een flessenkind. Voordat ze geboren werd was ik er van overtuigd dat ik haar borstvoeding zou geven, maar helaas (?) liep het anders. Vanwege een postnatale depressie en de medicijnen die ik daartegen moest innemen ben ik al na 3 dagen overgestapt op flessen.

De kleine groeit als kool en heeft altijd een goed humeur (ze lacht echt de hele dag). Groot voordeel voor ons is dat mijn man en ik nu allebei voeding kunnen geven en dat we nu niet zo van mijn borsten afhankelijk zijn. Daarnaast vind ik het eerlijk gezegd ook heerlijk om weer af en toe wat alcohol te kunnen drinken! Mijn man is helemaal gelukkig dat ik overgestapt bent, omdat hij nu naar zijn idee door zelf de fles te geven een nog betere band met de kleine op kan bouwen.

We geven haar Frisocomfort. Net zoals ze in het ziekenhuis doen (!)maak ik de voeding voor de komende 24 uur klaar en plaats het dan in de koelkast. De fles kookte ik in het begin 1x per dag uit (net zo vaak als dat ik het ziekenhuis gedaan werd). Later werd dat 1x per week en nu gaan de flessen regelmatig mee in de afwasmachine.

Af en toe krijg ik nog de vraag of ik nog borstvoeding geef, maar nadat ik heb uitgelegd dat ik hiermee heb moeten stoppen vanwege een pnd verstomt de kritiek snel! En wat betreft het IQ: mijn man en ik hebben allebei een IQ van rond de 145 (en allebei aan de fles geweest). De kans zit er dus dik in dat ons kindje daar ook ongeveer op uitkomt. Een nog hoger IQ door het geven van borstvoeding lijkt me niet wenselijk.

Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_11197472
Ook ik ben een overtuigd borstvoeding mens. Maar ja als ik te moe raak of ik krijg last van depressie klachten waar ik nogal gevoelig voor ben dan wordt het ook de fles. Natuurlijk is borstvoeding beter, maar ik ben zelf opgegroeid met 1 jaar borstvoeding en ik moet zeggen dat ik nogal gevoelig ben voor ontstekingen.

Per mens verschillend, en een ieder moet zelf weten wat ie doet. En wat ik eerder las over die meid die zwanger is en veel rookt maar loopt te kankeren op haar vriendin dat ze flessen voeding geeft moet gewoon haar mond houden. Hoe zij zich kan verantwoorden door commentaar te geven op haar vriendin begrijp ik gewoon echt niet hoor.

Net als jullie allemaal zeggen, doe wat je zelf wilt. En anderen moeten zich er gewoon niet mee bemoeien.

  woensdag 18 juni 2003 @ 21:22:49 #30
8885 moralia
Grip op je zak
pi_11203634
Zijn er trouwens nog meer mensen die de dreumesmelk van Nestlé hebben geprobeerd? Ik weet toevallig dat Knorretje er mee bezig was, maar verder heb ik er nog niks over gehoord.
Het is wel aardig maar het klontert wel enigzins, daar moet je wel erg op letten vind ik.
I want to be young and wild, and then I want to be
middle-aged and rich, and then I want to be old and annoy people by
pretending that I'm deaf
  Admin donderdag 19 juni 2003 @ 09:06:16 #31
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_11212139
quote:
Op woensdag 18 juni 2003 21:22 schreef moralia het volgende:
Zijn er trouwens nog meer mensen die de dreumesmelk van Nestlé hebben geprobeerd? Ik weet toevallig dat Knorretje er mee bezig was, maar verder heb ik er nog niks over gehoord.
Het is wel aardig maar het klontert wel enigzins, daar moet je wel erg op letten vind ik.
<--- gewoon knor is maar eennalaatste dag pc hier in werking, druk druk

ik gebruik de dreumesmelk nog steeds, maar alleen als drinken. Dus gewoon smorgens een glas en bij het brood eten een glas. Ik maak er dus geen flesvoeding of wat dan ook mee (wil ze al een aardig tijdje niet hebben, of ik heb niet lang genoeg doorgezet _ze heeft welgeteld twee flesvoedingen gehad verder altijd borst of brood)

- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
  FOK!fossiel zaterdag 12 juli 2003 @ 20:04:16 #32
2628 Karin
pi_11731784
Even een paar newbie flesvoeding vraagjes. Je mag dus niet meer voeding voor een hele dag maken. Maar het moet wel met gekookt water. Maarja zodra hij honger krijgt en ik ga dan pas water koken duurt het natuurlijk veels te lang voordat dat afgekoeld is. Hoe doen jullie dat? En nu kook ik zijn flesjes elke keer na gebruik uit maarja hij krijgt ook maar een paar keer een flesje per week. Nu hij zodirect overgaat op flesvoeding vraag ik me af hoe vaak ik die flesjes uit moet koken. En tussendoor kunnen de flesjes in vaatwasser natuurlijk maar hoe kan ik dan het beste de spenen schoonmaken?
pi_11732384
Karin , je kan het gekookte water alvast klaarzetten in het flesje in de koelkast, kan je het zo pakken en warm maken als het zover is.

Edit: de meningen zijn nog verdeeld over of je het wel of niet voor 24 uur mag klaarmaken. Ik denk dat ik het wel doe. En dan in een afsluitbare sapkan en niet in allemaal losse flesjes.

Zolang er was is, is er leven.
  zaterdag 12 juli 2003 @ 20:41:02 #34
5177 Leah
I'm going to Graceland
pi_11732433
Spenen gooide ik ook in de vaatwasser, daarna even naspoelen.
Ik kookte 1 x in de week de hele handel uit, tot Freek een maand of 8 was, en toen ben ik ook gewoon kraanwater gaan gebruiken, dus niet meer gekookt.
Losing love is like a window in your hart,
everybody sees you're blown apart, everbody sees the wind blow.
pi_11732660
Ik denk dat ik voortaan alleen een kan met gekookt water in de koelkast zet. Dan hoeft het alleen nog maar in de magnetron, poeder erbij en baby kan aanvallen. Bij Jillian maakte ik wel meteen de voeding voor de hele dag klaar, maar met al die tegenstrijdige berichten wil ik het straks toch anders proberen. Misschien ook een idee voor jou Karin.
pi_11732737
Wij hebben zo'n sterilisatie apparaat en daar deed ik één keer per dag de flessen en spenen in.
Erg handig ding en we hebben er veel gebruik van gemaakt, dus zeker geen miskoop.
pi_11733569
Wij maken de flesvoeding nog steeds voor 24 uur klaar. In een afgesloten kan die in de koelkast wordt gezet. Op de pakken (Nutrilon1) die wij gebruiken staat ook nog steeds de "handleiding" voor 24 uur. Maar dit kan natuurlijk binnenkort veranderen. Ik dacht dat de nieuwe richtlijnen er waren omdat er weleens ergens iemand ziek is geworden, maar dat kan komen omdat het niet altijd even strikt in de koelkast word bewaard. Vooral dat is erg belangrijk.

De fles koken wij 1x in de 24 uur uit in de magnetronsterilisator. De andere keren spoelen wij hem goed om en bewaren we hem in de koelkast.

Hier had uw advertentie kunnen staan :P
pi_11734814
Ik gebruik nu al een maand gewoon kraanwater omdat het water tegenwoordig niet meer zo hard is als het vroeger was.
De eerste twee maandne heb ik wel gekookt water gebruikt en wat ik heb gedaan is een fles spa gekocht die leeggemaakt voor de flessen en daar dan het gekookte afgekoelde water in gegoten om te bewaren.
Zo kon ik steeds water pakken uit die fles en als ie bijna leeg was kookte ik weer water enzovoort....

Flessen en spenen kook ik 1 x in de week uit en voor de rest was ik ze gewoon af.

  zondag 13 juli 2003 @ 11:41:00 #39
8885 moralia
Grip op je zak
pi_11741133
Ik maakte gewoon een fles van te voren klaar dus meestal 1 of twee flessen vooruit. Met dat risico van die afkoelbacterie zal het best meevallen. Ik denk eerlijk gezegd dat het te verwaarlozen is. Zolang er flesvoeding is wordt 't al van te voren gemaakt.

Maar voor als je toch het risico niet wil nemen kun je iig een liter water koken en dat in de koelkast zetten, zo doe ik het ook en staat er altijd gekookt water klaar.

I want to be young and wild, and then I want to be
middle-aged and rich, and then I want to be old and annoy people by
pretending that I'm deaf
  zondag 13 juli 2003 @ 12:03:17 #40
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_11741347
Ik gebruikte altijd Spa blauw, nu gewoon kraanwater!
pi_11743324
Ik kookte het water nooit. Gebruikte bar le duc. Ook had ik van die bakjes waar je bv voor een dag de afgestreken lepeltjes poeder in kon doen. De flesjes vulde ik met bar le duc. Dan was het alleen een kwestie van flesje in de magnetron poeder erdoor en schudden maar.
Ik vond dat veel makkelijker als zon voeding voor 24 uur klaarmaken ( dqat hebben we in het begin een week ofzo gedaan, totdat we die bakjes voor de poeder zagen) Die bakjes zijn ook erg handig als je eens ergens naartoe ga ofzo. De tip van Lois heb ik toen ook veelvuldig gebruikt. Neem 1 thermosbeker met gekooktwater mee en een flejse koud water. Je kan dan als je ergens ben altijd je flesje op de juiste temperatuur mengen.
De jan lul van het geheel.
Alles is gaan hangen, behalve me lach :)
Kutsch; tussen kut en kitsch
Het voelt heerlijk!!!!
pi_11744483
Jessie, ik heb een vraagje voor jou, waar heb je die bakjes voor de poeder vandaan, ik ben er al voor aan het rondkijken maar ik heb ze nog niet gezien.
Hier had uw advertentie kunnen staan :P
pi_11745031
Aan bronwater heb ik ook gedacht, maar is het natrium-gehalte dan niet te hoog voor de baby? Toch even navragen bij de verloskundige, want het is natuurlijk wel handig. Oh en die bakjes waar Jessie het over heeft, dat zijn volgens mij die van de Hema toch? In ieder bakje kan je één poedervoeding doen en vervolgens draai je de bakjes weer op elkaar. Je hebt ze ook van Difrax, maar dat is dan één bakje met meerdere vakjes.
pi_11745074
De bakjes kun je bij de hema halen bij prenatal. Je hebt ze ook van avent.
In bar le duc is het natriumgehalte niet te hoog. Bij andere bronwaters moet je daar inderdaad wel voor uitkijken.
De jan lul van het geheel.
Alles is gaan hangen, behalve me lach :)
Kutsch; tussen kut en kitsch
Het voelt heerlijk!!!!
pi_11745369
De DA drogist heeft ze ook, van Difrax
Zolang er was is, is er leven.
pi_11745773
Thnx
Hier had uw advertentie kunnen staan :P
  zondag 13 juli 2003 @ 22:20:40 #47
22740 Grijs
en eigenwijs
pi_11750781
quote:
Op zondag 13 juli 2003 14:48 schreef jessie het volgende:
(..)Dan was het alleen een kwestie van flesje in de magnetron poeder erdoor en schudden maar.
(..)
Helaas lukte dat met de voeding die ik voor Daan gebruikte niet (Frisolac/-mel comfort). De voeding werd dan heel klonterig, dus ik moest het altijd doorroeren. Daarom maakte ik wel een hele kan van te voren aan (met een staafmixer met garde ging dat lekker gemakkelijk), dan kon ik de voeding zo in de fles schenken en opwarmen.
"Het meeste werk is onbegonnen werk
...eenmaal begonnen wordt het al snel minder"
- [i]Rikkert Zuiderveld[/i]
pi_11751715
Ik had voor bo ook frisolac comfort ivm spugen.
Maar als wij het op de juiste drinktemperatuur in de magnetron deden en dan later die poeder erbij was het echt een kwestie van schudden en klaar. Niks geen klontjes erin hier.
De jan lul van het geheel.
Alles is gaan hangen, behalve me lach :)
Kutsch; tussen kut en kitsch
Het voelt heerlijk!!!!
  zondag 13 juli 2003 @ 23:24:13 #49
22740 Grijs
en eigenwijs
pi_11752089
Dan deed ik het dus verkeerd om (eerst poeder erbij en dan opwarmen)!
Nou ja, misschien dat ik ooit nog iets heb aan die wetenschap .
"Het meeste werk is onbegonnen werk
...eenmaal begonnen wordt het al snel minder"
- [i]Rikkert Zuiderveld[/i]
pi_11755416
Ja wie weet grijs, kan je de tip ooit nog eens gebruiken
Maar als je inderdaad eerst de poeder bij het koude water doet gaat het al klonteren voordat je het verwarmt.
De jan lul van het geheel.
Alles is gaan hangen, behalve me lach :)
Kutsch; tussen kut en kitsch
Het voelt heerlijk!!!!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')