abonnement Unibet Coolblue
pi_203694282
200130_27682_vraagwatjewil.jpg

Welkom bij een nieuw deel van "Vraag wat je wil".

Soms vraag je je wel eens af hoe bepaalde zaken in elkaar steken, hoe zou het zijn om een specifiek beroep te hebben. Wat beweegt mensen met een bijzondere hobby. Daarom hebben wij deze reeks op FOK! in het leven geroepen. Hier bieden wij mensen extra anonieme mogelijkheid om vragen te beantwoorden. De personen die zich kunnen opgeven in dit topic: http://forum.fok.nl/topic/2467018 (andere feedback mag ook in dat topic). krijgen toegang tot het VraagWatJeWil account en kunnen via dit account een paar dagen vragen van jullie beantwoorden. Dit account blijft van de persoon totdat het volgende deel in de reeks geopend wordt.

Vandaag kunnen we vragen stellen aan een woonbegeleider op een gesloten afdeling voor demente ouderen. Dus ben jij benieuwd naar waarom deze afdeling gesloten moet zijn, of hij zich ooit onveilig voelt en hoeveel dat nou schuift zo'n baan, vraag het dan hier!

Wacht even totdat de ondervraagde zichzelf introduceert alvorens te reageren.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_203694550
Hallo iedereen,

Ik werk op een gesloten afdeling met mensen met dementie. De locatie waar ik werk heeft 6 afdelingen met elk 6 bewoners die in stadium 3 en 4 zitten van de 4 die er zijn. Ik werk als woonbegeleider vooral in de nachtdienst maar werk ook zo nu en dan ochtend, dag en avonddiensten. hier onder wat info wat ik van internet heb gehaald om een kleine indruk te geven :

Psychogeriatrische zorg
Psychogeriatrische zorg is zorg voor mensen met een geheugenstoornis, waaronder dementie. Zij hebben behoefte aan warme zorg en een vertrouwde, beschermende omgeving. Die bieden we op onze psychogeriatrische (PG) afdeling. Onze medewerkers zijn gewend aan gedrag dat vaak voorkomt bij dementie, zoals dwalen, roepen en boos zijn, en kunnen daar professioneel mee omgaan. Ook als mensen probleemgedrag vertonen.

Kennismaken
Als u bij ons komt wonen, horen we graag wat uw wensen en behoeften zijn. Wat vindt u prettig en belangrijk? Om dat te vernemen hebben we ook veel contact met de familie. Met uw medische situatie bepaalt dit welke zorg, behandeling en begeleiding u het beste kunt krijgen. De afspraken die we hierover maken, leggen we vast in uw zorgleefplan.
Natuurlijk kunnen deze afspraken na verloop van tijd veranderen omdat uw behoeften veranderen. Het is belangrijk om steeds met elkaar in gesprek te blijven.

Veilig en vertrouwd
Juist als uw geheugen u in de steek laat, is het belangrijk dat u zich vertrouwd voelt in uw omgeving. Wij bieden wonen in een huiselijke sfeer. U heeft ook uw eigen kamer; u en uw familie bepalen zelf de inrichting van die kamer. In de gezamenlijke woonkamer gaat dat in overleg. Ook hebben we een grote beveiligde tuin rondom de afdeling, waardoor de bewoners bij mooi weer zo veel naar buiten kunnen als ze willen.

We bieden een dagstructuur met groepsactiviteiten, bijvoorbeeld samen koffie drinken in de woonkamer of een spelletje doen. Maar ook bieden we individuele activiteiten. U bepaalt waar u wel of niet aan meedoet.

Kwaliteit door samenwerking
We hebben een multidisciplinaire aanpak. Dat wil zeggen dat verschillende hulpverleners samen de best passende zorg bieden, zoals: verzorgende, verpleegkundige, psycholoog, specialist ouderengeneeskunde (arts), activiteitenbegeleider. Bewoners behandelen we met respect, zorg en aandacht. Mensen met dementie kunnen roepen, agressief zijn, boos worden door machteloosheid om de situatie. Kenmerkend zijn ook zich herhalende handelingen en dwaalgedrag. Op de afdeling kunnen we omgaan met al deze gedragingen. We zijn gespecialiseerd in verschillende benaderingen die kunnen worden ingezet om gedrag bij mensen met dementie te begeleiden. Daarbij willen we kwalitatief goede zorg en begeleiding bieden. Daarom zorgen we ervoor dat we onze kennis actueel is of dat we zelfs voorop lopen met onze kennis en vaardigheden.


Ik beantwoord graag al jullie vragen. Zoals logisch kan ik vragen waarbij de privacy van bewoners in het geding komt niet beantwoorden. Voor de rest wil ik graag antwoord geven op al jullie vragen, dus brand los zou ik zeggen :)
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  Moderator woensdag 16 februari 2022 @ 20:14:51 #3
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_203694578
Hoi erg leuk dat je dit wilt doen. Het eerste wat ik me gelijk afvroeg is waarom zijn deze afdelingen gesloten en voel je je wel eens bang tijdens je werk? En zo ja hoe ga je daar mee om?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  woensdag 16 februari 2022 @ 20:16:24 #4
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_203694600
Kun je je werk een beetje loslaten als je naar huis gaat? Kan me voorstellen dat er dingen gebeuren die je niet zomaar even makkelijk op je werk achterlaat.
pi_203694985
Zou je een client helpen een dickpick te maken en te versturen? :D
(geintje, uiteraard geen antwoord verschuldigd)

[ Bericht 29% gewijzigd door Het_Bokje op 16-02-2022 20:48:57 ]
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  woensdag 16 februari 2022 @ 20:37:55 #6
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_203694997
Heb je het idee dat er ouderen zijn die juist wegkwijnen na plaatsing op de afdeling, of juist dat men daar een fijne laatste tijd heeft? Of verschilt dat erg per persoon?

Gebeurt het weleens dat er bewoners (seksueel) grensoverschrijdend gedrag/agressie vertonen?
pi_203695062
Zou je zelf later op zo'n afdeling willen wonen mocht je dement worden? Of is zolang mogelijk thuis blijven wonen toch beter?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_203695153
quote:
88s.gif Op woensdag 16 februari 2022 20:14 schreef Bosbeetle het volgende:
Hoi erg leuk dat je dit wilt doen. Het eerste wat ik me gelijk afvroeg is waarom zijn deze afdelingen gesloten en voel je je wel eens bang tijdens je werk? En zo ja hoe ga je daar mee om?
De mensen die bij ons komen zitten in een vergevorderd stadium van dementie. Daarvoor woonde ze nog thuis en krijgen ze dagbesteding. Als dat niet meer werkt komen mensen bij ons te wonen. Veelal zijn mensen het besef van tijd en plaats kwijt. Als mensen naar buiten zouden lopen, weten ze meestal binnen 1 minuut niet meer waar ze zijn. Ook hebben veel mensen een hoog risico op valgevaar. Daarom willen we het overzicht hebben waar iedereen is en vallen zoveel mogelijk kunnen voorkomen.

Bang ben ik nooit geweest. Er is wel af en toe verbaal geweld door bewoners, dat kun je afnemen door de trigger weg te nemen en mensen even te laten zitten, afleiden of door een andere collega het over te laten nemen.

quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2022 20:16 schreef kwiwi het volgende:
Kun je je werk een beetje loslaten als je naar huis gaat? Kan me voorstellen dat er dingen gebeuren die je niet zomaar even makkelijk op je werk achterlaat.
Gelukkig ben ik een persoon die de deur dicht kan trekken en er niet meer aan kan denken totdat ik weer op mijn werk ben. Ik maak het wel regelmatig mee dat mensen overlijden. Als je op deze afdeling komt is het toch het eindstation zeg maar. Ik denk dat het scheel dat je met de bewoners niet meer een echt rationeel gesprek kunt voeren waardoor de afstand iets groter blijft. Ook heb je zo goed mogelijk je best gedaan om mensen een goede tijd te geven, als iemand dan rustig overlijdt, heb je er ook wel weer vrede mee.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL woensdag 16 februari 2022 @ 20:51:38 #9
147316 crew  DJMO
#trut
pi_203695219
Heb je het wel eens meegemaakt dat er mensen worden opgenomen die tijdens goede gezondheid een laatste wilsverklaring hebben ondertekend dat ze euthanasie willen als ze vergevorderd dement zijn, maar dat wordt tegengehouden door de familie omdat die ze zo graag nog in leven willen houden, ook al worden ze niet meer herkend door de persoon in kwestie ?

Misschien een beetje krom gesteld, maar ik hoop dat je m'n vraag begrijpt.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_203695436
quote:
0s.gif Op woensdag 16 februari 2022 20:37 schreef Het_Bokje het volgende:
Zou je een client helpen een dickpick te maken en te versturen? :D
(geintje, uiteraard geen antwoord verschuldigd)
Als je graag wilt baggeren verwijs ik je graag door naar ONZ. Mocht je een serieuze vraag hebben, geef ik je met alle liefde een serieus antwoord,

quote:
0s.gif Op woensdag 16 februari 2022 20:37 schreef Ceviche het volgende:
Heb je het idee dat er ouderen zijn die juist wegkwijnen na plaatsing op de afdeling, of juist dat men daar een fijne laatste tijd heeft? Of verschilt dat erg per persoon?

Gebeurt het weleens dat er bewoners (seksueel) grensoverschrijdend gedrag/agressie vertonen?
Verschilt heel erg per persoon en in hoeverre de dementie gevorderd is. Alle mensen zitten wel in hun eigen beleving. Als je geen besef meer hebt van plaats en tijd maar je hebt een hele prettige beleving, dan is het moment hier en nu ook nog leuk denk ik. Het hier en nu probeer ik dan zo leuk mogelijk te maken door een praatje te maken (wat meestal totaal random is), lekker eten, een advocaatje met slagroom of een stukje wandelen. seksueel nooit echt iets meegemaakt, soms dat iemand van 84 vraagt kom je lekker bij me liggen. Agressie heb ik hier boven al iets besproken, meestal kun je het voorkomen/ zelf niet triggeren. Mocht het wel gebeuren, even weg gaan en twee minuten later weer terug komen en dan is het meestal opgelost.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_203695488
Ik ben benieuwd naar je ervaringen in Coronatijden, wil je daar wat over vertellen?
pi_203695690
quote:
0s.gif Op woensdag 16 februari 2022 20:42 schreef Isabeau het volgende:
Zou je zelf later op zo'n afdeling willen wonen mocht je dement worden? Of is zolang mogelijk thuis blijven wonen toch beter?
Lastig, aan de ene kant weet ik dat mijn collega's en ik er zoveel mogelijk aan doen om het voor iedereen zo goed mogelijk te maken. Thuis blijven wonen gaat ook niet altijd. Denk aan het gasfornuis aan laten staan, in nachtjapon midden in de nacht naar buiten lopen en niet meer weten waar je bent enz. Dan gaat het gewoon niet meer om thuis te wonen. Ook voor de mensen in de directe omgeving is het vaak erg zwaar. Als iemand bij ons komt wonen die in de 90 is, zijn de kinderen ook al in de 70. Aan de andere kant, als ik soms met een "helikopter view" aan het kijken ben, denk ik wel is bij mezelf als ik nog enigszins besef heb wat ik zou doen, spaar ik twee weken mijn medicijnen op en stap er zelf uit. Dus dat is wel weer heel dubbel hoe ik er over denk af en toe.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  woensdag 16 februari 2022 @ 21:11:57 #13
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_203695713
quote:
Agressie heb ik hier boven al iets besproken, meestal kun je het voorkomen/ zelf niet triggeren. Mocht het wel gebeuren, even weg gaan en twee minuten later weer terug komen en dan is het meestal opgelost.
Is dat omdat de cliënten het dan zijn vergeten? :@

Bedankt voor je antwoord!
  Moderator woensdag 16 februari 2022 @ 21:20:20 #14
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_203695919
Ben je wel eens oprecht boos of geirriteerd op de bewoners of kun je altijd loskoppelen en het zien als een gedrag van een zieke?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_203696171
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2022 21:03 schreef Doedezemaar het volgende:
Ik ben benieuwd naar je ervaringen in Coronatijden, wil je daar wat over vertellen?
Ja, natuurlijk! twee van de zes woningen op mijn locatie hadden een corona uitbraak, die moesten in isolatie. Dan moeten we allemaal protocollen volgen. In plaats van met zijn tweeën naar een woning lopen ga je dan alleen. handen wassen, ontsmetten, mondkapje op, veiligheidsbril op, handschoenen aan, schort voor, spat masker op en dan dubbele handshoenen aan. Daarna alles in een aparte vuilniszak die wordt behandeld als besmet afval en alle protocollen weer andersom voordat je de afdelingen af gaat. Alles voorkomen om een kruisbesmetting naar de andere afdelingen te voorkomen. Ik heb nachten gehad dat ik een keer of 20 het protocol moest volgen. Het is veel extra werk en werkdruk. Wat ik vooral erg vond is als ik bezig was en een melding kreeg van bijv. een bewegingsmelder waar ik snel naar toe moest ik daar niet op tijd kon zijn door alle protocollen die ik moest volgen. Ook vond ik het best moeilijk om mensen uit te leggen dat ik ze tot twee keer toe moest "opsluiten" die totaal geen besef hadden van corona of wat dan ook. Als je dan een mevrouw van ruim in de 80 de halve nacht hoort roepen "mama help" waar je niet naar binnen mag om gerust te stellen, dat gaat soms door merg en been.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_203696285
Allereerst wil ik je bedanken voor het werk dat je doet. Een familielid van mij heeft ook op een vergelijkbare afdeling gewoond toen hij niet meer thuis kon wonen. Hij is daar heel goed verzorgd gedurende de laatste jaren van zijn leven.

Zelf heeft hij altijd buiten gewerkt en ook in zijn vrije tijd was hij altijd buiten te vinden (in de moestuin en bij de hobbydieren). De verandering naar een gesloten afdeling was daarom ook zwaar voor hem, maar de verzorgers hebben het mogelijk gemaakt dat hij toch naar buiten kon om in de tuin te 'werken'. Ook waren er huisdieren op de afdeling waar hij voor kon 'zorgen'. Ondanks dat hij dit niet heel actief kon dien, maakte het hem wel tevreden.

Ik kan me voorstellen dat meer demente ouderen het fijn vinden om op een of andere manier door te gaan met hun hobby. Proberen jullie vaker om die hobby's mogelijk te maken voor de ouderen of zou je willen zien dat dat vaker mogelijk is?
pi_203696392
quote:
0s.gif Op woensdag 16 februari 2022 21:11 schreef Ceviche het volgende:

[..]
Is dat omdat de cliënten het dan zijn vergeten? :@

Bedankt voor je antwoord!
Vaak wel. Een voorbeeld van kort gelden:

Bij een mevrouw gaat de hele nacht de bewegingssensor af. De sensor heb ik in de vooravond langs de bedrand geplaatst, dus vermoedelijk zit ze op de bedrand. Ik kom de kamer in en ze moet plassen en is niet mobiel, ik zet een postoel neer en help haar met een speciale lift op de po. ik wil haar daarna op bed leggen en ze begint te schreeuwen " ga weg", " je moet mijn kamer uit, ik moet geen mannen op mijn kamer". Ik laat mijn vrouwelijke collega haar op bed leggen en twee minuten later weer een melding. Ik loop de kamer in en zeg hallo, ik ben de nachtbroeder. Er liep net een enge man op de gang, is hij bij u binnen geweest? ik heb hem net weg gestuurd en gezegd dat hij hier niet meer mag komen. Vanaf dat moment is alles weer in orde en slaapt die mevrouw weer de hele nacht rustig verder.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_203696447
quote:
14s.gif Op woensdag 16 februari 2022 21:35 schreef VraagWatJeWil het volgende:

[..]
Ja, natuurlijk! twee van de zes woningen op mijn locatie hadden een corona uitbraak, die moesten in isolatie. Dan moeten we allemaal protocollen volgen. In plaats van met zijn tweeën naar een woning lopen ga je dan alleen. handen wassen, ontsmetten, mondkapje op, veiligheidsbril op, handschoenen aan, schort voor, spat masker op en dan dubbele handshoenen aan. Daarna alles in een aparte vuilniszak die wordt behandeld als besmet afval en alle protocollen weer andersom voordat je de afdelingen af gaat. Alles voorkomen om een kruisbesmetting naar de andere afdelingen te voorkomen. Ik heb nachten gehad dat ik een keer of 20 het protocol moest volgen. Het is veel extra werk en werkdruk. Wat ik vooral erg vond is als ik bezig was en een melding kreeg van bijv. een bewegingsmelder waar ik snel naar toe moest ik daar niet op tijd kon zijn door alle protocollen die ik moest volgen. Ook vond ik het best moeilijk om mensen uit te leggen dat ik ze tot twee keer toe moest "opsluiten" die totaal geen besef hadden van corona of wat dan ook. Als je dan een mevrouw van ruim in de 80 de halve nacht hoort roepen "mama help" waar je niet naar binnen mag om gerust te stellen, dat gaat soms door merg en been.
Heftig hoor. Ik heb tot een paar jaar geleden ook wel regelmatig op een PGafdeling gewerkt, maar dan binnen de gehandicaptenzorg. Ik heb me de afgelopen periode regelmatig afgevraagd of ik het volgehouden zou hebben als ik nog in de gehandicaptenzorg had gewerkt. Zo veel extra belasting op ieder gebied. Respect dat je het volgehouden hebt :*
  woensdag 16 februari 2022 @ 21:55:25 #19
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_203696485
Ik wil geen gevoelige onderwerpen aansnijden of discussies met andere users op gang brengen ofzo, maar hoe sta/stond jij als zorgmedewerker tegenover de coronamaatregelen, vaccinaties en dergelijke?

quote:
0s.gif Op woensdag 16 februari 2022 20:51 schreef DJMO het volgende:
Heb je het wel eens meegemaakt dat er mensen worden opgenomen die tijdens goede gezondheid een laatste wilsverklaring hebben ondertekend dat ze euthanasie willen als ze vergevorderd dement zijn, maar dat wordt tegengehouden door de familie omdat die ze zo graag nog in leven willen houden, ook al worden ze niet meer herkend door de persoon in kwestie ?

Misschien een beetje krom gesteld, maar ik hoop dat je m'n vraag begrijpt.
Verder wilde ik ook een vergelijkbare vraag stellen ja en hoe je zelf tegenover euthanasie bij dementerenden staat.
pi_203696491
Ik heb even geen vragen maar volg dit topic wel. Mag ik de oprechte hoop uitspreken dat ik nooit bij je kom te wonen. Veel waardering voor jou en je collega's.
pi_203696839
quote:
0s.gif Op woensdag 16 februari 2022 20:51 schreef DJMO het volgende:
Heb je het wel eens meegemaakt dat er mensen worden opgenomen die tijdens goede gezondheid een laatste wilsverklaring hebben ondertekend dat ze euthanasie willen als ze vergevorderd dement zijn, maar dat wordt tegengehouden door de familie omdat die ze zo graag nog in leven willen houden, ook al worden ze niet meer herkend door de persoon in kwestie ?

Misschien een beetje krom gesteld, maar ik hoop dat je m'n vraag begrijpt.
Wat een goede vraag! Als men bij ons komt wonen, is het zover gevorderd dat het opnieuw beoordeelt word bij de intake. Ik heb hier ook niet een eenduidig antwoord op. Wat is vergevorderd? als iemand niet meer weet waar die is? Als diegene zijn kinderen niet meer herkent? Als diegene nog wel de kinderen herkent als bekende maar niet meer weet dat het een kind is? En wat als mijn waarneming recht tegenover de beleving van de familie staat? Mijn objectiviteit tegenover de emotie van een familielid... Gelukkig komt dit niet heel veel voor maar door gesprekken aan te gaan en alles heel duidelijk uit te leggen kom je vaak wel tot een compromis. Dat komt erop neer dat we de de bewoner zo goed mogelijk verzorgen en als het richting het einde gaat we ervoor zorgen dat het zo goed mogelijk/ zo min mogelijk lijden gaat. Extremer heb ik gelukkig niet meegemaakt maar dan is uiteindelijk de verantwoordelijk arts degen die toch bepaald in deze. Of hij gaat erin mee of zegt ik lat iemand niet onnodig lijden door het een week of twee te rekken... Maar gelukkig is het in 99% van de gevallen te bespreken met de familie. We hebben immers allemaal het zelfde doel en dat is om iemand niet onnodig te laten lijden.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_203696903
quote:
14s.gif Op woensdag 16 februari 2022 20:13 schreef VraagWatJeWil het volgende:
Hallo iedereen,

Ik werk op een gesloten afdeling met mensen met dementie. De locatie waar ik werk heeft 6 afdelingen met elk 6 bewoners die in stadium 3 en 4 zitten van de 4 die er zijn. Ik werk als woonbegeleider vooral in de nachtdienst maar werk ook zo nu en dan ochtend, dag en avonddiensten.
Hoe moet ik die stadia plaatsen, zijn dat de laatst twee zoals hier beschreven?
https://www.interzorg.nl/(...)asen-van-ik-beleving

Verder mantelzorger, mijn moeder zit nog in de fases dat ze soms complex nieuws begrijpt en je de volgende dag je afvraagt "of er iemand thuis is".
Dat ze op een later moment niet meer thuis kan wonen is waarschijnlijk, dus de aanvraag voor een WLZ loopt.

Ik volg het topic dus met interesse, hoewel ik niet direct een concrete vraag heb.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL woensdag 16 februari 2022 @ 22:24:50 #23
147316 crew  DJMO
#trut
pi_203696923
quote:
14s.gif Op woensdag 16 februari 2022 22:19 schreef VraagWatJeWil het volgende:

[..]
Wat een goede vraag! Als men bij ons komt wonen, is het zover gevorderd dat het opnieuw beoordeelt word bij de intake. Ik heb hier ook niet een eenduidig antwoord op. Wat is vergevorderd? als iemand niet meer weet waar die is? Als diegene zijn kinderen niet meer herkent? Als diegene nog wel de kinderen herkent als bekende maar niet meer weet dat het een kind is? En wat als mijn waarneming recht tegenover de beleving van de familie staat? Mijn objectiviteit tegenover de emotie van een familielid... Gelukkig komt dit niet heel veel voor maar door gesprekken aan te gaan en alles heel duidelijk uit te leggen kom je vaak wel tot een compromis. Dat komt erop neer dat we de de bewoner zo goed mogelijk verzorgen en als het richting het einde gaat we ervoor zorgen dat het zo goed mogelijk/ zo min mogelijk lijden gaat. Extremer heb ik gelukkig niet meegemaakt maar dan is uiteindelijk de verantwoordelijk arts degen die toch bepaald in deze. Of hij gaat erin mee of zegt ik lat iemand niet onnodig lijden door het een week of twee te rekken... Maar gelukkig is het in 99% van de gevallen te bespreken met de familie. We hebben immers allemaal het zelfde doel en dat is om iemand niet onnodig te laten lijden.
Nou ja, zelf heb ik altijd geroepen, en nog steeds, dat als ik ooit een beroerte of infarct zou krijgen, ik absoluut niet gereanimeerd wil worden. Als mijn lichaam daar niet zelfstandig uit kan komen, dan maar niet. Dan is het mijn tijd om plaats te maken voor een nieuw leven. Ook als in ongeneeslijk ziek zou worden (kanker, hersentumor) dan wil ik er nog zoveel mogelijk uit halen zonder behandeling en er vervolgens zelf uitstappen. Aan dementie bij mezelf heb ik nog niet over nagedacht, voornamelijk omdat ik een fotografisch geheugen heb en me niet kan voorstellen dat ik ook maar iets zou vergeten, maar ook in het geval dat ik mijn partner en kinderen niet meer zou herkennen dan zou ik niet meer willen leven. Dan mag m'n partner er wat mij betreft de stekker uittrekken.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_203697069
quote:
7s.gif Op woensdag 16 februari 2022 21:20 schreef Bosbeetle het volgende:
Ben je wel eens oprecht boos of geirriteerd op de bewoners of kun je altijd loskoppelen en het zien als een gedrag van een zieke?
Als je echt oprecht boos bent, heb je denk ik het verkeerde beroep gekozen. Ik word regelmatig voor rotte vis uitgemaakt door bewoners die ruim in de 80 zijn. Die zijn boos op het moment, hun beleving of door iets anders. Eigenlijk is het bijna nooit naar mij als persoon gericht. Dus boos ben ik nooit. Het scheelt wel dat ik een heel rustig en relativerend persoon ben. Sommige collega's zijn iets sneller geïrriteerd. Maar gelukkig is wel iedereen professioneel genoeg om het op een normale manier op te lossen.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_203697126
Heb je weleens te maken gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag van bejaarden?
pi_203697328
quote:
0s.gif Op woensdag 16 februari 2022 21:41 schreef simonblue het volgende:
Allereerst wil ik je bedanken voor het werk dat je doet. Een familielid van mij heeft ook op een vergelijkbare afdeling gewoond toen hij niet meer thuis kon wonen. Hij is daar heel goed verzorgd gedurende de laatste jaren van zijn leven.

Zelf heeft hij altijd buiten gewerkt en ook in zijn vrije tijd was hij altijd buiten te vinden (in de moestuin en bij de hobbydieren). De verandering naar een gesloten afdeling was daarom ook zwaar voor hem, maar de verzorgers hebben het mogelijk gemaakt dat hij toch naar buiten kon om in de tuin te 'werken'. Ook waren er huisdieren op de afdeling waar hij voor kon 'zorgen'. Ondanks dat hij dit niet heel actief kon dien, maakte het hem wel tevreden.

Ik kan me voorstellen dat meer demente ouderen het fijn vinden om op een of andere manier door te gaan met hun hobby. Proberen jullie vaker om die hobby's mogelijk te maken voor de ouderen of zou je willen zien dat dat vaker mogelijk is?
Een dankwoord is niet nodig hoor :)
Een grote verandering is voor iedereen moeilijk, voor iemand met dementie is dat nog veel moeilijker. Vaak herinneren zij zich nog dingen van in een ver verleden. Je kijkt eerst naar wat mensen nog zelf kunnen. We laten mensen zo veel mogelijk zelf doen. Neem je alles over, neem je ook een stukje zelfrespect af. Daarnaast proberen we iedereen te stimuleren in wat ze leuk vinden en of wat ze vroeger gedaan hebben. Dus hobby's nemen we ruim de tijd voor. Ook komt er regelmatig een kapster, pedicure en een nagelstyliste. Dan zie ik een dag later iedereen gelukkig zijn met haar mooie nagels. Ook komen er vaak muzikanten die vrijwillig muziek komen maken wat iedereen erg leuk vind. Ik heb zelfs een collega die twee kleine hondjes heeft. Die neemt ze elke dag mee naar haar afdeling en ik zie de bewoners ervan genieten hoe die hondjes (hont, hier op Fok!) rond lopen.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_203697409
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2022 21:52 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]
Heftig hoor. Ik heb tot een paar jaar geleden ook wel regelmatig op een PGafdeling gewerkt, maar dan binnen de gehandicaptenzorg. Ik heb me de afgelopen periode regelmatig afgevraagd of ik het volgehouden zou hebben als ik nog in de gehandicaptenzorg had gewerkt. Zo veel extra belasting op ieder gebied. Respect dat je het volgehouden hebt :*
Zoveel dingen die het zo mooi maken en die de voldoening geven O+
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_203697605
quote:
0s.gif Op woensdag 16 februari 2022 22:40 schreef Halcon het volgende:
Heb je weleens te maken gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag van bejaarden?
In de tijd waarin we nu leven weet ik niet goed of deze vraag serieus is of sarcastisch. In het laatste geval wil ik je graag verwijzen naar andere forumdelen. In het eerste geval moet je je vraag iets nuanceren. Oudere mensen die vragen kom je bij me liggen of ouderen die een ali-btje uithalen zeg maar... Morgen avond ga ik weer verder met al jullie vragen beantwoorden!
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  donderdag 17 februari 2022 @ 04:56:26 #29
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_203698151
Op de afdeling waar een familielid van me woont proberen er altijd een paar mensen te 'ontsnappen', door te proberen met andermans bezoek mee naar buiten te lopen als ze ook maar een centimeter ruimte krijgen qua open deuren. Ik moet daar altijd wel om lachen, omdat ze zo sneaky zijn in hoe ze naar buiten proberen te komen af en toe :D Maar ja je moet er toch ook niet aan denken dat zo iemand alleen over straat zwerft op een gegeven moment. Is er bij jullie wel eens iemand ontsnapt?
  PR/Manusje van alles donderdag 17 februari 2022 @ 07:32:55 #30
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_203698429
Hoe zwaar (werkdruk) is je werk door allerlei regeltjes en administratieve handeligen die niets te maken hebben met het zorgen voor mensen? Bijvoorbeeld de aftekenlijst om bij te houden dat de aftekenlijst is afgetekend :')

En herken je verhalen als dit: bewoner ligt al in bed, slaapt al, maar moet wakker gemaakt worden zodat de slaappil voor de nacht gegeven kan worden? :D #lekkerlatenslapen
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
  donderdag 17 februari 2022 @ 08:53:35 #31
490410 Dr8gonOfLife
#VaccinatieschadeAwareness
pi_203699093
Hoe vaak raak je geirriteerd door de bejaarden?
Alleen samen krijgen we de overheid onder controle. 💓
Lockdowndoden in onze mind 💗 Love naar alle vaccinatieslachtoffers 💕 💞
Liefde & Vrijheid ❤️
#NooitMeerLockdowns #QRGaatTeVer #WakeUpThinkFree 💔
pi_203699679
quote:
14s.gif Op woensdag 16 februari 2022 23:22 schreef VraagWatJeWil het volgende:

[..]
In de tijd waarin we nu leven weet ik niet goed of deze vraag serieus is of sarcastisch. In het laatste geval wil ik je graag verwijzen naar andere forumdelen. In het eerste geval moet je je vraag iets nuanceren. Oudere mensen die vragen kom je bij me liggen of ouderen die een ali-btje uithalen zeg maar... Morgen avond ga ik weer verder met al jullie vragen beantwoorden!
Deze vraag is serieus bedoeld. Bedoel meer ouderen die handtastelijk zijn bijvoorbeeld of schunnige opmerkingen maken.
pi_203702896
Hebben jullie nog veel gedoe gehad met familieleden die moeilijk deden over de maatregels op de afdeling?
Twiddel
pi_203703376
Ik werk ook op een PG. Maar vind toch dat het anders zou moeten dan hoe dat nu is. Hoe weet ik ook niet. Maar opgesloten zitten is voor veel mensen met dementie een ware kwelling. Dat gaat iedere dag weer sterk tegen m'n gevoel in.
Eens kijken
pi_203704124
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2022 04:56 schreef kwiwi het volgende:
Op de afdeling waar een familielid van me woont proberen er altijd een paar mensen te 'ontsnappen', door te proberen met andermans bezoek mee naar buiten te lopen als ze ook maar een centimeter ruimte krijgen qua open deuren. Ik moet daar altijd wel om lachen, omdat ze zo sneaky zijn in hoe ze naar buiten proberen te komen af en toe :D Maar ja je moet er toch ook niet aan denken dat zo iemand alleen over straat zwerft op een gegeven moment. Is er bij jullie wel eens iemand ontsnapt?
Op het moment hebben we geen bewoners die proberen te ontsnappen. Als we van een afdeling afgaan blijven we altijd bij de deur wachten tot hij weer dicht gaat. Mocht iemand toch van de afdeling lopen, komt diegene niet verder dan de gang en de centrale hal. De voordeur gaat ook alleen open met een druppel of code.
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2022 07:32 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Hoe zwaar (werkdruk) is je werk door allerlei regeltjes en administratieve handeligen die niets te maken hebben met het zorgen voor mensen? Bijvoorbeeld de aftekenlijst om bij te houden dat de aftekenlijst is afgetekend :')

We hebben geen onzinnige administratie. Als we die zouden hebben en het gaat ten koste van de zorg die ik lever, vul ik het ook niet in. Wat we wel invullen:

- rapportages hoe het met iedereen mentaal en medisch gaat. En dan hoofdzakelijk bijzonderheden zoals iemand die altijd slecht slaapt een nacht goed heeft geslapen. Zo kan ik in 30 minuten lezen hoe het met alle 36 bewoners is.

- Urine en ontlasting lijsten van iedereen.

- Medicatie van iedereen.

- Dagelijks de temperatuur van de koelingen waar medicijnen in liggen die koel moeten blijven.

- In de keukens op de afdelingen al het open eten en drinken stickeren met datum sticker.

Dus het valt reuze mee en alles wat we rapporteren is ook echt nodig.

quote:
En herken je verhalen als dit: bewoner ligt al in bed, slaapt al, maar moet wakker gemaakt worden zodat de slaappil voor de nacht gegeven kan worden? :D #lekkerlatenslapen
Als dit gebeurt is er iets goed fout in je instelling. Als je mensen moet wakker maken voor medicatie die echt gegeven moet worden zoals pijnstilling, is het anders. Maar onnodig mensen wakker maken voor een slaappil is echt niet oke. Als ik kan onderbouwen waarom ik een medische handeling wel of niet uitvoer is het oke. Elke bewoner heeft een medicijnlijst die door een arts bepaald is. Daar staat ook een gedeelte op "indien nodig", daar staat op wat we de bewoner extra mogen geven bij pijn of slapeloosheid. Dus mocht iemand niet kunnen slapen kan ik daar kijken wat ik mag geven en aftekenen. Dus we maken daarbij zelf de inschatting of we het nodig vinden.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_203704326
quote:
0s.gif Op woensdag 16 februari 2022 22:23 schreef madeleine-b het volgende:

[..]
Hoe moet ik die stadia plaatsen, zijn dat de laatst twee zoals hier beschreven?
https://www.interzorg.nl/(...)asen-van-ik-beleving

Verder mantelzorger, mijn moeder zit nog in de fases dat ze soms complex nieuws begrijpt en je de volgende dag je afvraagt "of er iemand thuis is".
Dat ze op een later moment niet meer thuis kan wonen is waarschijnlijk, dus de aanvraag voor een WLZ loopt.

Ik volg het topic dus met interesse, hoewel ik niet direct een concrete vraag heb.
Hoe het op de site beschreven staat is het meer stadia 2 en 3. Het laatste stadium hoe het beschreven staat is heel vergevorderd en duurt meestal ook niet heel lang.

Het verhaal van je moeder herken ik inderdaad wel. Soms kan het echt per dag verschillen hoe helder iemand is. Sterkte met de situatie en mocht je een vraag te binnen schieten, beantwoord ik hem graag!

quote:
0s.gif Op woensdag 16 februari 2022 22:40 schreef Halcon het volgende:
Heb je weleens te maken gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag van bejaarden?
Nee, hoogstens dat iemand een keer vraagt "kom je bij me liggen". Wel ken ik van mijn tijd uit de wijkverpleging verhalen van vrouwelijke collega's die regelmatig een man moesten douchen die expres zijn erectie opvallend veel aan het showen was elke keer. Dan zette ze de douche meestal een stuk kouder ;)

quote:
0s.gif Op donderdag 17 februari 2022 08:53 schreef Dr8gonOfLife het volgende:
Hoe vaak raak je geirriteerd door de bejaarden?
Eigenlijk nooit. Nu ben ik van nature wel heel rustig en geduldig, dat scheelt. Maar als je vaak geïrriteerd bent door bewoners, kun je beter ergens in een magazijn met dozen gaan werken. Ik heb een paar collega's waarvan ik dat vind. Aan hun kan ik me wel irriteren omdat mijn werk er lastiger door word en het ook niet goed is voor de bewoners.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_203704457
quote:
0s.gif Op donderdag 17 februari 2022 13:15 schreef summer2bird het volgende:
Hebben jullie nog veel gedoe gehad met familieleden die moeilijk deden over de maatregels op de afdeling?
Sommige mensen die het niet goed begrepen dat ze niet langs mochten komen op een afdeling die in quarantaine zit. Toch duidelijk maken dat het echt niet anders is. Laatst een kleindochter die bij oma op bezoek was en in de kamer haar mondkapje afgedaan heeft en twee dagen later laat weten dat ze positief is. Dan sta je zo iemand wel even te vervloeken omdat je daarom weer een afdeling op slot moet doen en ze geen bezoek mogen ontvangen.

quote:
0s.gif Op donderdag 17 februari 2022 13:43 schreef Maharski het volgende:
Ik werk ook op een PG. Maar vind toch dat het anders zou moeten dan hoe dat nu is. Hoe weet ik ook niet. Maar opgesloten zitten is voor veel mensen met dementie een ware kwelling. Dat gaat iedere dag weer sterk tegen m'n gevoel in.
Een andere oplossing is er niet echt. Vooral met het personeelstekort in de zorg en het stijgende aantal mensen die ouder worden en dementie krijgen, ( nu 260.000 en naar schatting ruim 550.000 in 2050). Het kan helpen door proberen wat vaker met mensen te wandelen en buiten te zitten.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  Moderator donderdag 17 februari 2022 @ 16:50:07 #38
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_203705960
Moet jij bewoners ook douchen? Kun je omschrijven wat je werkzamenheden vooral inhouden?
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_203706432
quote:
88s.gif Op donderdag 17 februari 2022 16:50 schreef Bosbeetle het volgende:
Moet jij bewoners ook douchen? Kun je omschrijven wat je werkzamenheden vooral inhouden?
We doen begeleiden, verplegen en verzorgen, dus ook douchen inderdaad. Ik doe dat nooit omdat ik geen ochtenddiensten draai, die beginnen om half acht wat mij te vroeg is. De diensten die ik draai zijn voornamelijk nachtdiensten en diensten van drie tot elf. Ik zal beschrijven per dienst hoe mijn dag eruit ziet.

Dienst van 3 tot 11 :

15:00 - 15:30 Bewoners begroeten en rapportages lezen.
15:30 - 17:00 Dagbesteding, Tv kijken of spelletjes doen in de huiskamer met de bewoners.
17:00 - 18:00 Eten koken voor de 6 bewoners op de afdeling en mezelf.
18:00 - 19:00 Eten waarbij je soms iemand moet helpen, toetje, kopje koffie
19:00 - 21:00 Avondbesteding zoals tv kijken, muziek luisteren, kletsen enz.
21:00 - 22:00 Mensen naar bed brengen. Pyjama en incontinentiebroek aantrekken. Sommige mensen met een lift in bed tillen die niet zelfstandig naar bed kunnen.
22:00 - 23:00 Rapporteren wat er die dag gebeurt is en wat opruimen zodat de afdeling weer netjes is.

Nachtdienst van 23:30 tot 07:00

23:30 - 00:00 Rapportages lezen
00:00 - 01:00 Controleronde lopen over alle zes de afdelingen. Ligt iedereen op bed, staan de bedhekken omhoog bij mensen waar dat moet, Staan de bewegingsmelders aan bij de mensen die dat hebben. Eventueel katheters legen.
01:00 -03:00 Vervelen en meldingen lopen. Mensen die niet kunnen slapen gerust stellen en weer naar bed brengen.
03:00 - 04:00 een stuk of 8 mensen verschonen. Billen dus wassen en een schone incobroek aan.
04:00 - 06:00 Vervelen en meldingen lopen.
06:00 - 07:00 Laatste controle ronde en rapporteren.


Voor de rest kleine medische handelingen als die nodig zijn. Zoals katheter plaatsten en wondverzorging als het nodig is of mensen gevallen zijn.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL donderdag 17 februari 2022 @ 17:56:48 #40
147316 crew  DJMO
#trut
pi_203706573
quote:
14s.gif Op donderdag 17 februari 2022 14:53 schreef VraagWatJeWil het volgende:
Een andere oplossing is er niet echt. Vooral met het personeelstekort in de zorg en het stijgende aantal mensen die ouder worden en dementie krijgen, ( nu 260.000 en naar schatting ruim 550.000 in 2050). Het kan helpen door proberen wat vaker met mensen te wandelen en buiten te zitten.
De moeder van iemand die ik goed ken zit (of zat?) gesloten in het Reinaldahuis in Haarlem. Wat mij vooral opviel was inderdaad het totaal opgesloten zitten op de afdeling. Het niet hebben van een tuin waar ze (onder begeleiding) kunnen zitten, lijkt me vrij funest op lange duur. Toen ik gisteren deze vraag las zat ik er al over te peinzen, maar in Wognum heb je voor verstandelijk beperkte mensen bijvoorbeeld Leekerweide. al die woningen bevinden zich gewoon op begane grond, en waar nodig zijn tuinen afgeschermd. En terwijl ik dit zit te typen moet ik ineens aan de FPA in Den Dolder denken. Daar ben ik wel vaker langs gewandeld en ook daar kunnen mensen 'gewoon' de tuin in zonder dat ze kunnen ontsnappen. Ook verslaafden in verschillende ontwenningsklinieken worden in de gelegenheid gesteld om buiten te zijn, zonder ze te kans geven te ontsnappen. Maar een stel demente ouwe bejaarden wordt ergens twee hoog achter weggestopt want ze hebben geen waarde meer voor de maatschappij. Het is dat ze belasting betalen en dus nog geld opleveren voor de schatkist. :')

Er zouden in mijn ogen veel meer (kleinschalige) gelegenheden moeten komen waar deze mensen hun laatste jaren kunnen slijten, in comfort en genoegen. Gebruik die afgesloten afdelingen zonder licht en lucht maar voor misdadigers in plaats van voor mensen die hun hele leven in dienst hebben gestaan van de maatschappij.

[ Bericht 0% gewijzigd door DJMO op 17-02-2022 19:06:54 ]
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_203707520
Heeft het werk je anders laten kijken naar/meer doen stil staan bij 'veroudering'?
Je schreef dat je werksituaties makkelijk los gaan laten, maar ben benieuwd of je dus wel door je werk meer nadenkt over ouder worden (met de ziektes die daarbij kunnen horen)?
I believe i can fly!
I believe i can touch the sky!
pi_203707609
Lieg je wel eens tegen die mensen om ze niet op de kast te hoeven jagen oid? Ik weet van iemand in mijn familie die keer op keer vroeg of zijn moeder overleden was en was daar dan heel triest over.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_203709715
Heel herkenbaar allemaal.
Werk zelf ook op de PG.
Verschilt per bewoner hoe je dingen aan moet pakken.
De ene stel je gerust door te bevestigen dat haar ouders haar komen halen als ze daar naar vraagt en de ander kan je nog een quiz mee doen waarbij ze liedjes oid af moeten maken.
Vaak is een knuffel of iemands hand vast houden ook goed.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_203713001
quote:
14s.gif Op donderdag 17 februari 2022 14:53 schreef VraagWatJeWil het volgende:
Een andere oplossing is er niet echt. Vooral met het personeelstekort in de zorg en het stijgende aantal mensen die ouder worden en dementie krijgen, ( nu 260.000 en naar schatting ruim 550.000 in 2050). Het kan helpen door proberen wat vaker met mensen te wandelen en buiten te zitten.
Ja, een economisch/financieel probleem vooral dus.. daardoor maar gewoon laten verpieteren. Het is een trieste zaak m.i. Maatschappelijk ongeziene ellende als je het mij vraagt.
Eens kijken
  vrijdag 18 februari 2022 @ 06:44:59 #45
80382 manny
30 is best veel
pi_203713148
Hallo,

Zomaar wat vragen:

- Wat is de jongste "oudere" die je als patient hebt ?
- Hebben ze internet toegang (of mogen ze een smartphone hebben), en indien ja: dan is de vraag uiteraard: zitten ze op Fok! of maak ik me een verkeerde voorstelling van zaken en zijn de patiënten al in een te vergevorderd stadium ?
- Kun je iets zeggen over "kwaliteit van leven", en zie je bijvoorbeeld jezelf daar eindigen als je dementie krijgt of zeg je: maak er dan maar een eind aan (als die optie zou bestaan)

Daarnaast: hulde & waardering.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  vrijdag 18 februari 2022 @ 08:53:40 #46
490410 Dr8gonOfLife
#VaccinatieschadeAwareness
pi_203713872
Nog even een paar vragen ivm met de storm:

• Wat vinden de ouderen van de storm? Vinden ze het leuk, of worden ze er bang van.
• Hebben jullie extra voorzorgsmaatregelen genomen?
• Moeten de bejaarden binnenblijven tijdens de storm of mogen ze ook onder begeleiding gewoon naar buiten?
Alleen samen krijgen we de overheid onder controle. 💓
Lockdowndoden in onze mind 💗 Love naar alle vaccinatieslachtoffers 💕 💞
Liefde & Vrijheid ❤️
#NooitMeerLockdowns #QRGaatTeVer #WakeUpThinkFree 💔
pi_203714769
quote:
16s.gif Op donderdag 17 februari 2022 19:10 schreef FlippingCoin het volgende:
Lieg je wel eens tegen die mensen om ze niet op de kast te hoeven jagen oid? Ik weet van iemand in mijn familie die keer op keer vroeg of zijn moeder overleden was en was daar dan heel triest over.
Dat is geen liegen, maar 'meegaan in de beleving' :P
pi_203714924
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 09:54 schreef Magica het volgende:

[..]
Dat is geen liegen, maar 'meegaan in de beleving' :P
Nouja er hangt nogal wat emotie aan de term liegen, maar soms is het wel het beste wat je kan doen voor iemand misschien.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_203715187
quote:
0s.gif Op donderdag 17 februari 2022 17:56 schreef DJMO het volgende:

[..]
De moeder van iemand die ik goed ken zit (of zat?) gesloten in het Reinaldahuis in Haarlem. Wat mij vooral opviel was inderdaad het totaal opgesloten zitten op de afdeling. Het niet hebben van een tuin waar ze (onder begeleiding) kunnen zitten, lijkt me vrij funest op lange duur. Toen ik gisteren deze vraag las zat ik er al over te peinzen, maar in Wognum heb je voor verstandelijk beperkte mensen bijvoorbeeld Leekerweide. al die woningen bevinden zich gewoon op begane grond, en waar nodig zijn tuinen afgeschermd. En terwijl ik dit zit te typen moet ik ineens aan de FPA in Den Dolder denken. Daar ben ik wel vaker langs gewandeld en ook daar kunnen mensen 'gewoon' de tuin in zonder dat ze kunnen ontsnappen. Ook verslaafden in verschillende ontwenningsklinieken worden in de gelegenheid gesteld om buiten te zijn, zonder ze te kans geven te ontsnappen. Maar een stel demente ouwe bejaarden wordt ergens twee hoog achter weggestopt want ze hebben geen waarde meer voor de maatschappij. Het is dat ze belasting betalen en dus nog geld opleveren voor de schatkist. :')

Er zouden in mijn ogen veel meer (kleinschalige) gelegenheden moeten komen waar deze mensen hun laatste jaren kunnen slijten, in comfort en genoegen. Gebruik die afgesloten afdelingen zonder licht en lucht maar voor misdadigers in plaats van voor mensen die hun hele leven in dienst hebben gestaan van de maatschappij.
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 01:56 schreef Maharski het volgende:

[..]
Ja, een economisch/financieel probleem vooral dus.. daardoor maar gewoon laten verpieteren. Het is een trieste zaak m.i. Maatschappelijk ongeziene ellende als je het mij vraagt.
Ik vraag me soms af of mensen het zelf mee krijgen waar en hoe ze zitten doordat ze besef van tijd en plaats totaal kwijt zijn. Het is echt het moment hier en nu waarin ze leven. Kleinschaliger gaat het denk ik niet meer worden. In de toekomst denk ik juist dat er helaas grotere afdelingen zullen komen met minder begeleiders.
Geld opleveren doen ze niet voor de staat, ze kosten juist bakken met geld en dat is waar het probleem zit.

Ons kapitalistisch systeem is op lange termijn niet berekend op de vooruitgang van de medische wetenschap de afgelopen 50 jaar. Vroeger kreeg iemand kanker en ging dood. Nu krijgen mensen drie keer kanker in twee jaar en kunnen daar vaak goed aan geholpen worden. De groep waar het geld naar toe gaat wordt steeds groter terwijl de groep die het moet verdienen steeds kleiner wordt. Ook de minimale salarisverschillen naar hogere functies motiveert mensen niet om door te leren waardoor er in het midden een tekort ontstaat. Laatst las ik in een vakblad al de discussie om te kijken of het een optie is om mensen uit Azië hierheen te halen om in de zorg te werken.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_203715464
quote:
0s.gif Op donderdag 17 februari 2022 19:06 schreef pietkanarie het volgende:
Heeft het werk je anders laten kijken naar/meer doen stil staan bij 'veroudering'?
Je schreef dat je werksituaties makkelijk los gaan laten, maar ben benieuwd of je dus wel door je werk meer nadenkt over ouder worden (met de ziektes die daarbij kunnen horen)?
Soms is het net of ik de hele dag in een aflevering van Jiskefet aan het werk ben. Maar als ik met een helikoperview ernaar kijk denk ik inderdaad wel is bij mezelf, mocht ik er komen te zitten, als ik nog enigszins het besef heb wat ik hier doe spaar ik twee weken mijn medicijnen op en stap er zelf uit.

quote:
16s.gif Op donderdag 17 februari 2022 19:10 schreef FlippingCoin het volgende:
Lieg je wel eens tegen die mensen om ze niet op de kast te hoeven jagen oid? Ik weet van iemand in mijn familie die keer op keer vroeg of zijn moeder overleden was en was daar dan heel triest over.
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 09:54 schreef Magica het volgende:

[..]
Dat is geen liegen, maar 'meegaan in de beleving' :P
Liegen/ meegaan in de beleving, hoe je het ook noemt doe je dagelijks. Inderdaad een mevrouw bij ons vraagt heel vaak "Waar is mijn man?". Als ik zeg die is al 10 jaar dood, raakt ze in paniek, wordt onrustig en blijft de hele nacht dwalen en begint te huilen. Als ik zeg die slaapt al of komt straks, is ze het 5 minuten later vergeten en valt ze rustig in slaap.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_203715901
quote:
19s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 06:44 schreef manny het volgende:
Hallo,

Zomaar wat vragen:

- Wat is de jongste "oudere" die je als patient hebt ?
- Hebben ze internet toegang (of mogen ze een smartphone hebben), en indien ja: dan is de vraag uiteraard: zitten ze op Fok! of maak ik me een verkeerde voorstelling van zaken en zijn de patiënten al in een te vergevorderd stadium ?
- Kun je iets zeggen over "kwaliteit van leven", en zie je bijvoorbeeld jezelf daar eindigen als je dementie krijgt of zeg je: maak er dan maar een eind aan (als die optie zou bestaan)

Daarnaast: hulde & waardering.
- De jongste is achter in de 60. Zij is er ook het ergste aan toe. Zit ver in het laatste stadium en reageert alleen nog maar primair. In het laatste stadium kan het lichaam steeds minder. Niet meer praten, lichaam verkrampt en lijkt het er een beetje op dat iemand spasme heeft. Op een gegeven moment krijgen mensen dan slikproblemen waardoor eten en drinken zo goed als onmogelijk wordt. Dat is dus echt het einde zeg maar. Gelukkig komt dat niet heel vaak voor en overlijden mensen al eerder op een vrij rustige manier.

- Mensen hebben geen internet of smartphone. Wel staat er op elke afdeling een computer, mochten mensen erop willen dan mag dat. Ik heb het alleen nooit zien gebeuren dat iemand daar behoefte aan heeft.

- De ene heeft meer kwaliteit dan een ander. Als je in je eigen beleving zit en het is nog best een leuke beleving dan is het hier en nu best prettig denk ik. Als je continu in een rotbeleving zit, is het totaal anders. Zelf zou ik er niet terecht willen komen, mogelijk als ik het besef heb er zelf uit stappen als ik er kom. Maar als ik de verhouden tussen mannen en vrouwen bekijk, schat ik de kans vrij laag in dat ik er zal eindigen.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_203718233
quote:
14s.gif Op woensdag 16 februari 2022 22:36 schreef VraagWatJeWil het volgende:

Als je echt oprecht boos bent, heb je denk ik het verkeerde beroep gekozen. Ik word regelmatig voor rotte vis uitgemaakt door bewoners die ruim in de 80 zijn. Die zijn boos op het moment, hun beleving of door iets anders. Eigenlijk is het bijna nooit naar mij als persoon gericht. Dus boos ben ik nooit. Het scheelt wel dat ik een heel rustig en relativerend persoon ben. Sommige collega's zijn iets sneller geïrriteerd. Maar gelukkig is wel iedereen professioneel genoeg om het op een normale manier op te lossen.
Ik ben één van jouw collega's geweest in de jaren 90 ;) En ik had best moeite met collega's die bewoners hardhandig aanpakten. Paar keer hebben we er toch een melding van gemaakt.
Het werk is zéker niet voor iedereen weggelegd.

Overigens herkenbare vraag wat je wil, top dat je je tijd wil steken in je antwoorden want als je nog nooit in een gesloten afdeling bent geweest/hebt gewerkt kun je je vaak moeilijk een voorstelling maken en zorgt dit topic voor meer begrip, openheid en respect voor mensen in deze zorg ^O^
pi_203719032
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 08:53 schreef Dr8gonOfLife het volgende:
Nog even een paar vragen ivm met de storm:

• Wat vinden de ouderen van de storm? Vinden ze het leuk, of worden ze er bang van.
• Hebben jullie extra voorzorgsmaatregelen genomen?
• Moeten de bejaarden binnenblijven tijdens de storm of mogen ze ook onder begeleiding gewoon naar buiten?
- Krijgen er niet veel van mee op de afdeling. Alhoewel ik een collega heb die beweert dat de bewoners onrustiger zijn bij stormachtig weer maar dat betwijfel ik.

- Die hebben we niet genomen, het gebouw is stevig genoeg.

- Mensen blijven binnen. Ze zouden het niet fijn vinden om buiten te zijn en het valgevaar is te groot.

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 12:27 schreef Blues het volgende:

[..]
Ik ben één van jouw collega's geweest in de jaren 90 ;) En ik had best moeite met collega's die bewoners hardhandig aanpakten. Paar keer hebben we er toch een melding van gemaakt.
Het werk is zéker niet voor iedereen weggelegd.

Overigens herkenbare vraag wat je wil, top dat je je tijd wil steken in je antwoorden want als je nog nooit in een gesloten afdeling bent geweest/hebt gewerkt kun je je vaak moeilijk een voorstelling maken en zorgt dit topic voor meer begrip, openheid en respect voor mensen in deze zorg ^O^
Hardhandig heb ik niet meegemaakt. We zijn ook een kleine locatie met niet heel veel collega's, dat scheelt denk ik. Mocht ik het zien gebeuren zeg ik dat diegene heel snel ff normaal moet doen en maak ik er melding van inderdaad.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  Moderator / Miss SHO vrijdag 18 februari 2022 @ 15:08:43 #54
22592 crew  Ole
pi_203720969
Heb jij ook de ervaring dat mensen ineens heel erg kunnen stralen als ze (oude) muziek horen? En dan ineens de hele teksten meezingen? Vind ik zo mooi om te zien O+
Heb zelf een tijdje op dagbesteding gewerkt (niet als verzorger, maar in de keuken met mensen met beperking. We kookten daar voor de bezoekers van de dagbesteding)
Daar deden ze veel met muziek, en dan zie je mensen opbloeien!
Helaas ging het bij de één sneller dan bij de ander. Sommige mensen miste ik heel erg. Daar ging het behoorliljk snel. Die liepen dan inderdaad zomaar de deur uit.

Niet echt een vraag eigenlijk, maar ik vind dat jullie prachtig werk doen!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_203722291
Nog een vraag: wat vind je de mooiste ‘tool’ die ontwikkeld is voor mensen met dementie? Zoals bijvoorbeeld de nagemaakte treincoupé waarin mensen weer treinritten kunnen maken zoals vroeger… en er is nog veel meer natuurlijk. Springt er voor jou iets uit wat je echt het leukst vindt/wel zou willen hebben bij jullie?
I believe i can fly!
I believe i can touch the sky!
pi_203725149
Leuke Vwjw :Y

Toen de oudjes vorig jaar als eerste aan de beurt waren bij de vaccinaties, werd er dan door het tehuis of de familie besloten dat de bewoners gevaccineerd werden? Indien het laatste; wat gebeurd er als je een anti-vaxxer treft?
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_203726203
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 15:08 schreef Ole het volgende:
Heb jij ook de ervaring dat mensen ineens heel erg kunnen stralen als ze (oude) muziek horen? En dan ineens de hele teksten meezingen? Vind ik zo mooi om te zien O+
Heb zelf een tijdje op dagbesteding gewerkt (niet als verzorger, maar in de keuken met mensen met beperking. We kookten daar voor de bezoekers van de dagbesteding)
Daar deden ze veel met muziek, en dan zie je mensen opbloeien!
Helaas ging het bij de één sneller dan bij de ander. Sommige mensen miste ik heel erg. Daar ging het behoorliljk snel. Die liepen dan inderdaad zomaar de deur uit.

Niet echt een vraag eigenlijk, maar ik vind dat jullie prachtig werk doen!
Vaak is het korte termijn geheugen aangetast en van vroeger weten mensen nog best veel. Bijvoorbeeld als je aan iemand vraagt hoe oud bent u, weten ze het niet. Vraag je in welk jaar bent u geboren, noemen ze het vaak feilloos op. We draaien veel oude muziek en er komen regelmatig mensen optreden wat men erg leuk vindt en herkent.

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 16:19 schreef pietkanarie het volgende:
Nog een vraag: wat vind je de mooiste ‘tool’ die ontwikkeld is voor mensen met dementie? Zoals bijvoorbeeld de nagemaakte treincoupé waarin mensen weer treinritten kunnen maken zoals vroeger… en er is nog veel meer natuurlijk. Springt er voor jou iets uit wat je echt het leukst vindt/wel zou willen hebben bij jullie?
Ik zie vaak mensen erg blij worden van een robotkat. https://www.dementie-wink(...)ractieve-kat-ouderen

Voor de rest denk ik dat persoonlijke aandacht de beste tool is voor mensen.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_203727134
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 februari 2022 18:13 schreef PoesInDoos het volgende:
Leuke Vwjw :Y

Toen de oudjes vorig jaar als eerste aan de beurt waren bij de vaccinaties, werd er dan door het tehuis of de familie besloten dat de bewoners gevaccineerd werden? Indien het laatste; wat gebeurd er als je een anti-vaxxer treft?
In overleg met de familie. We kunnen alleen een betoog houden hoe noodzakelijk we het vinden. Uiteindelijk mogen we niemand verplichten of dwingen om een vaccinatie te nemen, dat zou tegen de grondwet ingaan. Zo even uit mijn hoofd zijn alle bewoners wel gevaccineerd. Ook zijn er nog best wel aardig wat collega's die niet gevaccineerd zijn wat ik zo hoor.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_203734545
Jaa wat een leuke vwjw! De ouderenzorg is zó leuk!
Ik heb een maand coschap gelopen in het geriatrisch revalidatiecentrum. Ik zat op de cognitieve revalidatie afdeling, dus veel mensen kwamen daar na een delier of hersenvliesontsteking, maar ook een boel oudjes die dementerend waren en waarvan na een opname in het ziekenhuis de vraag was of ze nog wel naar huis konden.
We hadden ook 1 wegloper, die woonde voorheen gewoon nog thuis en was over de afgelopen maanden al wat meer verward geraakt, als er over 2 weken een afspraak was gemaakt bij de tandarts dan zat hij daarna elke dag bij de tandarts omdat hij dacht dat vandaag de afspraak was. Toen was hij een keer gevallen, brak zijn heup en kwam na zijn operatie bij ons terecht. Hij wou eigenlijk niet bij ons zijn, hij wou naar huis. Overdag was hij goed te begrenzen door een briefje op zijn rollator te plakken met de afspraken die hij die dag had staan. “10:30 fysio, 14:00 ergo, zoon X komt vanavond langs”. Maar als het 16:00 was geweest had hij er genoeg van gehad. Dan stond hij erop dat hij weg moest, want zijn zoons wisten niet dat hij hier was, en die zouden hem komen ophalen. Soms kon je hem afleiden, andere dagen had hij dat nog heel goed door en werd hij boos dat je hem probeerde af te leiden. En dan verloor de zorg hem even uit het oog en belde de receptie weer dat meneer onderweg was naar de bushalte... :') Die fase van dementie is zó lastig, dat ze wel zodanig in de war zijn dat ze er onrustig van worden, maar ze je vaak nog door hebben als je ze probeert af te leiden. Hebben jullie daar nou ook mee te maken? Of is dat echt een fase voordat ze bij jullie komen? Hoe zou je dat nou begeleiden?

Je hoort wel eens dat als dementerende mensen worden opgenomen, je als familie de eerste week niet langs mag komen. Wat is nou precies het idee daarachter? En is dat bij jullie ook zo?

En hebben jullie bewoners per definitie een niet insturen beleid? Of gaan ze nog wel naar het ziekenhuis bij een longontsteking met zuurstofbehoefte?
  zondag 20 februari 2022 @ 00:54:12 #60
435768 utopia2.0
Trust me Trust you!
pi_203749332
quote:
14s.gif Op woensdag 16 februari 2022 20:13 schreef VraagWatJeWil het volgende:
Hallo iedereen,

Ik werk op een gesloten afdeling met mensen met dementie. De locatie waar ik werk heeft 6 afdelingen met elk 6 bewoners die in stadium 3 en 4 zitten van de 4 die er zijn. Ik werk als woonbegeleider vooral in de nachtdienst maar werk ook zo nu en dan ochtend, dag en avonddiensten. hier onder wat info wat ik van internet heb gehaald om een kleine indruk te geven :

Psychogeriatrische zorg
Psychogeriatrische zorg is zorg voor mensen met een geheugenstoornis, waaronder dementie. Zij hebben behoefte aan warme zorg en een vertrouwde, beschermende omgeving. Die bieden we op onze psychogeriatrische (PG) afdeling. Onze medewerkers zijn gewend aan gedrag dat vaak voorkomt bij dementie, zoals dwalen, roepen en boos zijn, en kunnen daar professioneel mee omgaan. Ook als mensen probleemgedrag vertonen.

Kennismaken
Als u bij ons komt wonen, horen we graag wat uw wensen en behoeften zijn. Wat vindt u prettig en belangrijk? Om dat te vernemen hebben we ook veel contact met de familie. Met uw medische situatie bepaalt dit welke zorg, behandeling en begeleiding u het beste kunt krijgen. De afspraken die we hierover maken, leggen we vast in uw zorgleefplan.
Natuurlijk kunnen deze afspraken na verloop van tijd veranderen omdat uw behoeften veranderen. Het is belangrijk om steeds met elkaar in gesprek te blijven.

Veilig en vertrouwd
Juist als uw geheugen u in de steek laat, is het belangrijk dat u zich vertrouwd voelt in uw omgeving. Wij bieden wonen in een huiselijke sfeer. U heeft ook uw eigen kamer; u en uw familie bepalen zelf de inrichting van die kamer. In de gezamenlijke woonkamer gaat dat in overleg. Ook hebben we een grote beveiligde tuin rondom de afdeling, waardoor de bewoners bij mooi weer zo veel naar buiten kunnen als ze willen.

We bieden een dagstructuur met groepsactiviteiten, bijvoorbeeld samen koffie drinken in de woonkamer of een spelletje doen. Maar ook bieden we individuele activiteiten. U bepaalt waar u wel of niet aan meedoet.

Kwaliteit door samenwerking
We hebben een multidisciplinaire aanpak. Dat wil zeggen dat verschillende hulpverleners samen de best passende zorg bieden, zoals: verzorgende, verpleegkundige, psycholoog, specialist ouderengeneeskunde (arts), activiteitenbegeleider. Bewoners behandelen we met respect, zorg en aandacht. Mensen met dementie kunnen roepen, agressief zijn, boos worden door machteloosheid om de situatie. Kenmerkend zijn ook zich herhalende handelingen en dwaalgedrag. Op de afdeling kunnen we omgaan met al deze gedragingen. We zijn gespecialiseerd in verschillende benaderingen die kunnen worden ingezet om gedrag bij mensen met dementie te begeleiden. Daarbij willen we kwalitatief goede zorg en begeleiding bieden. Daarom zorgen we ervoor dat we onze kennis actueel is of dat we zelfs voorop lopen met onze kennis en vaardigheden.


Ik beantwoord graag al jullie vragen. Zoals logisch kan ik vragen waarbij de privacy van bewoners in het geding komt niet beantwoorden. Voor de rest wil ik graag antwoord geven op al jullie vragen, dus brand los zou ik zeggen :)
Ik heb geen vraag, maar wil wel mijn respect betuigen voor het dankbare werk wat je uitvoert.
Mijn moeder heeft jarenlang op een PG afdeling gezeten en ik mocht met eigen ogen ervaren, wat voor dankbaar werk jullie uitvoeren.
Dus een hele diepe buiging voor jullie. *;

.
Behandel een ander zoals jezelf ook behandeld wil worden.
pi_203754600
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 februari 2022 10:09 schreef Broccolitaartje het volgende:
-Knip-

Je hoort wel eens dat als dementerende mensen worden opgenomen, je als familie de eerste week niet langs mag komen. Wat is nou precies het idee daarachter? En is dat bij jullie ook zo?

En hebben jullie bewoners per definitie een niet insturen beleid? Of gaan ze nog wel naar het ziekenhuis bij een longontsteking met zuurstofbehoefte?
Bij ons mag familie meteen komen. Het idee is het zelfde als bij kinderen die naar een kindertehuis gaan, mensen eerst tot rust laten komen in hun nieuwe omgeving. Het kan onrust veroorzaken als de eerste paar dagen de familie er elke dag is... Mensen kunnen gaan roepen "ik wil hier niet zijn" enz. Maar dat is inmiddels wel een beetje achterhaald denk ik.

Al ons beleid gaat in overleg met de familie. op twee na heeft iedereen een niet reanimeren beleid en de meeste hebben een palliatief beleid. Alleen bij eventuele fracturengaan mensen in overleg met de familie naar het ziekenhuis. Voor een longontsteking en dergelijke doen we het mensen niet meer aan om naar het ziekenhuis te gaan, die belasting is vaak al te zwaar en mensen zijn vaak al bijna op het einde. Alles is erop gericht om het dan zo comfortabel en pijnloos mogelijk te laten verlopen. We hebben zelf specialisten ouderengeneeskunde in huis die meteen komen om te bepalen wat voor pijnstilling we mogen geven. Ook hebben we zuurstof in huis wat we eventueel kunnen geven na toestemming van de arts.

quote:
0s.gif Op zondag 20 februari 2022 00:54 schreef utopia2.0 het volgende:

[..]
Ik heb geen vraag, maar wil wel mijn respect betuigen voor het dankbare werk wat je uitvoert.
Mijn moeder heeft jarenlang op een PG afdeling gezeten en ik mocht met eigen ogen ervaren, wat voor dankbaar werk jullie uitvoeren.
Dus een hele diepe buiging voor jullie. *;

.
Dank voor je warme compliment O+
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
pi_203757079
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2022 04:56 schreef kwiwi het volgende:
Op de afdeling waar een familielid van me woont proberen er altijd een paar mensen te 'ontsnappen', door te proberen met andermans bezoek mee naar buiten te lopen als ze ook maar een centimeter ruimte krijgen qua open deuren. Ik moet daar altijd wel om lachen, omdat ze zo sneaky zijn in hoe ze naar buiten proberen te komen af en toe :D Maar ja je moet er toch ook niet aan denken dat zo iemand alleen over straat zwerft op een gegeven moment. Is er bij jullie wel eens iemand ontsnapt?
Zo dement als een deur, maar ze weten wel heel goed waar de bezoekers-/servicelift is die wél helemaal naar beneden gaat. _O-
  Moderator / Miss SHO zondag 20 februari 2022 @ 18:22:16 #63
22592 crew  Ole
pi_203757240
quote:
0s.gif Op zondag 20 februari 2022 18:06 schreef Fleischmeister het volgende:

[..]
Zo dement als een deur, maar ze weten wel heel goed waar de bezoekers-/servicelift is die wél helemaal naar beneden gaat. _O-
Net kinderen!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_203769730
Zo een beetje alle antwoorden zijn wel geven denk ik. Ik vond het erg leuk om mijn steentje bij te kunnen dragen aan deze leuke topic reeks. Bij deze geef ik het account weer terug aan @Bosbeetle zodat er een volgende kan starten.
Dit account is speciaal voor mensen die meedoen met vraag wat je wil.
Wil jij ook meedoen, meld je aan.
  Moderator maandag 21 februari 2022 @ 20:08:40 #65
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_203771848
quote:
14s.gif Op maandag 21 februari 2022 18:21 schreef VraagWatJeWil het volgende:
Zo een beetje alle antwoorden zijn wel geven denk ik. Ik vond het erg leuk om mijn steentje bij te kunnen dragen aan deze leuke topic reeks. Bij deze geef ik het account weer terug aan @:Bosbeetle zodat er een volgende kan starten.
Heel erg bedankt voor deze erg fijne vraagwatjewil :Y En ook iedereen voor de goede vragen :Y
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')