FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / ’Nederlander drinkt bier te koud’
Kim-Hollanddonderdag 22 november 2018 @ 09:17
Nog maar net bekomen dat er geen joint met tabak gerookt mag worden in een coffeeshop, gaan we moeiteloos over met de cursus ''Bier proeven kun je leren.''

dikke-lul-3-bier.jpg


’Nederlander drinkt bier te koud’


Bierliefhebbers in Nederland drinken hun bier te koud. Veel speciale bieren worden koelkast-koud gedronken en daardoor blijft veel smaak verborgen. Bierista deed onderzoek en kwam tot de conclusie dat acht van de tien ondervraagden het bier, ongeacht welke soort, altijd uit de koelkast drinken.

“Als je pils drinkt, is de koelkast prima. Drink je bockbier, een tripel of een ander speciaalbier, dan drink je ‘m graag vaak wat warmer. Een bier te koud serveren zorgt ervoor dat de smaak niet tot z’n recht komt. De mooie aroma’s die je in speciale bieren aantreft blijven on-ontdekt. Dat is natuurlijk zonde”, aldus biersommelier Alain Schepers van Bierista Bieropleidingen.

Bekende bierbrouwers
Om de bierkennis van de Nederlandse bierliefhebber te vergroten heeft Bierista de cursus 'Bier proeven kun je leren' ontwikkeld. Bekende brouwerijen als Leffe, Affligem, Westmalle, Gulpener, Guinness, Texels en Duvel werkten mee aan de ontwikkeling van de opleiding. “Als brouwer kun je een prachtig bier brouwen, maar als de bierliefhebber het te koud drinkt, of uit het verkeerde glas, dan smaakt het bier vaak niet zoals het bedoeld is.”

In de online cursus krijgt de bierliefhebber veel praktische tips en informatie. “In Nederland zijn we hard op weg naar de 600 brouwerijen. Daar worden veelal prachtige bieren gebrouwen. Er valt dus genoeg te genieten, mits je weet hoe.
https://www.telegraaf.nl/(...)-drinkt-bier-te-koud

Dit land :')
Gibson88donderdag 22 november 2018 @ 09:22
Nederland betuttelland. #smh :N
Mike-The-Situationdonderdag 22 november 2018 @ 09:22
Bestaan er vreselijker mensen dan bierproevers? Bierista's :')
OmniRocketdonderdag 22 november 2018 @ 09:22
quote:
11s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:17 schreef Kim-Holland het volgende:
Nog maar net bekomen dat er geen joint met tabak gerookt mag worden in een coffeeshop, gaan we moeiteloos over met de cursus ''Bier proeven kun je leren.''

[ afbeelding ]


’Nederlander drinkt bier te koud’


Bierliefhebbers in Nederland drinken hun bier te koud. Veel speciale bieren worden koelkast-koud gedronken en daardoor blijft veel smaak verborgen. Bierista deed onderzoek en kwam tot de conclusie dat acht van de tien ondervraagden het bier, ongeacht welke soort, altijd uit de koelkast drinken.

“Als je pils drinkt, is de koelkast prima. Drink je bockbier, een tripel of een ander speciaalbier, dan drink je ‘m graag vaak wat warmer. Een bier te koud serveren zorgt ervoor dat de smaak niet tot z’n recht komt. De mooie aroma’s die je in speciale bieren aantreft blijven on-ontdekt. Dat is natuurlijk zonde”, aldus biersommelier Alain Schepers van Bierista Bieropleidingen.

Bekende bierbrouwers
Om de bierkennis van de Nederlandse bierliefhebber te vergroten heeft Bierista de cursus 'Bier proeven kun je leren' ontwikkeld. Bekende brouwerijen als Leffe, Affligem, Westmalle, Gulpener, Guinness, Texels en Duvel werkten mee aan de ontwikkeling van de opleiding. “Als brouwer kun je een prachtig bier brouwen, maar als de bierliefhebber het te koud drinkt, of uit het verkeerde glas, dan smaakt het bier vaak niet zoals het bedoeld is.”

In de online cursus krijgt de bierliefhebber veel praktische tips en informatie. “In Nederland zijn we hard op weg naar de 600 brouwerijen. Daar worden veelal prachtige bieren gebrouwen. Er valt dus genoeg te genieten, mits je weet hoe.
https://www.telegraaf.nl/(...)-drinkt-bier-te-koud

Dit land :')
Wat heeft het verbied op roken in een coffeeshop door de overheid te maken met een bedrijf dat wil dat mensen het bier drinken zoals het bedoeld is te drinken zodat ze er hopelijk nog meer van genieten?

Als de overheid dit zou gaan verplichten, dan had je een punt gehad.
ThePlaneteerdonderdag 22 november 2018 @ 09:23
Gewoon gelijk toch? Bier van 7 graden verhult hoop foutjes en beperkt de smaak. Als iemand dat zegt, hoezo is dat meteen betuttelen?

Jullie schieten zelf een beetje door.
SpecialKdonderdag 22 november 2018 @ 09:23
Dit stukje fake news is een slecht verborgen reclame voor de alliantie van de bedrijven Leffe, Affligem, Westmalle, Gulpener, Guinness, Texels en Duvel

- Proost!
#ANONIEMdonderdag 22 november 2018 @ 09:26
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:23 schreef ThePlaneteer het volgende:


Jullie schieten zelf een beetje door.
Nogal ja. Ik snap het ook niet.

Het is informatie om nog meer te genieten van je biertje.
nogeenoudebekendedonderdag 22 november 2018 @ 09:26
Dit zou algemene kennis moeten zijn.
Glazenmakerdonderdag 22 november 2018 @ 09:29
Ik drink mijn trippel het liefste als een ijsje.
Stoney3Kdonderdag 22 november 2018 @ 09:31
De gemiddelde Nederlander drinkt ook Heineken en geen bier.
#ANONIEMdonderdag 22 november 2018 @ 09:32
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:31 schreef Stoney3K het volgende:
De gemiddelde Nederlander drinkt ook Heineken en geen bier.
Heineken is ook bier. Ga er nou geen discussie van maken.
Stoney3Kdonderdag 22 november 2018 @ 09:33
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:32 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Ga er nou geen discussie van maken.
Dat ga ik ook niet doen, want daar is geen discussie over mogelijk. _O-
PiyeReloadeddonderdag 22 november 2018 @ 09:33
Nederlanders zijn sowieso geen fijnproevers. Behalve dan die paar die het wel zijn en die houden er dan ook nooit eens hun bek over. Een beetje zoals deze bierista.
Starhopperdonderdag 22 november 2018 @ 09:34
Speciaalbier is sowieso niet te zuipen :P

Geef mij maar een wijntje of normaal pilsje.
Haagsdonderdag 22 november 2018 @ 09:34
Ik zeg; lekker belangrijk.
ShevaJBdonderdag 22 november 2018 @ 09:34
Bierista? :')
#ANONIEMdonderdag 22 november 2018 @ 09:34
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:33 schreef PiyeReloaded het volgende:
Nederlanders zijn sowieso geen fijnproevers. Behalve dan die paar die het wel zijn en die houden er dan ook nooit eens hun bek over. Een beetje zoals deze bierista.
Precies, dat zijn zeer nare mannetjes. Dat zijn van die gastjes die als ze pils willen ook alleen Hertog Jan drinken, want de rest is slootwater.
Copycatdonderdag 22 november 2018 @ 09:41
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:22 schreef OmniRocket het volgende:

Wat heeft het verbied op roken in een coffeeshop door de overheid te maken met een bedrijf dat wil dat mensen het bier drinken zoals het bedoeld is te drinken zodat ze er hopelijk nog meer van genieten?

Die snap ik inderdaad ook helemaal niet. En wat dit met betutteling te maken heeft is ook al zo'n mysterie.
Kim-Hollanddonderdag 22 november 2018 @ 09:45
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:22 schreef OmniRocket het volgende:

[..]

Wat heeft het verbied op roken in een coffeeshop door de overheid te maken met een bedrijf dat wil dat mensen het bier drinken zoals het bedoeld is te drinken zodat ze er hopelijk nog meer van genieten?

Als de overheid dit zou gaan verplichten, dan had je een punt gehad.
Niks. Maar ik vind het wel leuk om te zien hoe men wil bepalen hoe mensen hun joint moeten roken en aan de andere kant is er niks te gek als het om alcohol gaat en hoe men daar het maximale genot uit kan halen.
Softdrugs versus harddrugs.
Copycatdonderdag 22 november 2018 @ 09:46
quote:
7s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:45 schreef Kim-Holland het volgende:

Niks. Maar ik vind het wel leuk om te zien hoe men wil bepalen hoe mensen hun joint moeten roken en aan de andere kant is er niks te gek als het om alcohol gaat en hoe men daar het maximale genot uit kan halen.
Softdrugs versus harddrugs.
Ja, dat heb je met dit topic even mooi aangekaart!
Kim-Hollanddonderdag 22 november 2018 @ 09:48
quote:
10s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:46 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ja, dat heb je met dit topic even mooi aangekaart!
Goed he!?
Misschien ben ik nog wat scherper met een biertje op, maar tis nog iets te vroeg. Eerst koffie! c_/
#ANONIEMdonderdag 22 november 2018 @ 09:52
Pijn aan de ogen als mensen een tripel bewaren in de koelkast. ;(
Ludachristdonderdag 22 november 2018 @ 09:52
quote:
7s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:45 schreef Kim-Holland het volgende:

[..]

Niks. Maar ik vind het wel leuk om te zien hoe men wil bepalen hoe mensen hun joint moeten roken en aan de andere kant is er niks te gek als het om alcohol gaat en hoe men daar het maximale genot uit kan halen.
Softdrugs versus harddrugs.
Je hebt toch ook gewoon mensen die je kunnen vertellen hoe je het beste van je jointje kunt genieten?
Ludachristdonderdag 22 november 2018 @ 09:53
Maar even concreet, op welke temperatuur moet ik mijn tripels eigenlijk een beetje drinken?
Nobudonderdag 22 november 2018 @ 09:54
quote:
Bierista Bieropleidingen
:')
Twiitchdonderdag 22 november 2018 @ 09:54
Mensen die alleen ijskoud bier willen die lusten helemaal geen bier.
LurkJeRotdonderdag 22 november 2018 @ 09:55
Tyf op met je elitaire gejank :( En haal nog een biertje voor me uit de koelkast als je toch naar de keuken gaat.
#ANONIEMdonderdag 22 november 2018 @ 09:58
quote:
5s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:53 schreef Ludachrist het volgende:
Maar even concreet, op welke temperatuur moet ik mijn tripels eigenlijk een beetje drinken?
Staat vaak wel op het etiket.
BasEnAaddonderdag 22 november 2018 @ 09:58
quote:
7s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:54 schreef Nobu het volgende:

[..]

:')
"biersommelier Alain Schepers van Bierista Bieropleidingen."
:')_!
Pietverdrietdonderdag 22 november 2018 @ 10:01
quote:
5s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:53 schreef Ludachrist het volgende:
Maar even concreet, op welke temperatuur moet ik mijn tripels eigenlijk een beetje drinken?
Bij de temperatuur die jij lekker vind
spierbaldonderdag 22 november 2018 @ 10:08
Ook zo kut ga je een trippel zuipen op kamertemperatuur vind je het niet lekker moet je focking lang wachten tot ie koud is.
-XOR-donderdag 22 november 2018 @ 10:15
Rechtse blaadjes en hun advertorials :')
Pietverdrietdonderdag 22 november 2018 @ 10:17
Verder maak ik zelf wel uit hoe warm of koud, aangelengd met cola of met ijsklontjes ik mijn drankjes drink
Copycatdonderdag 22 november 2018 @ 10:19
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Verder maak ik zelf wel uit hoe warm of koud, aangelengd met cola of met ijsklontjes ik mijn drankjes drink
Doe je er soms ook suikerblokjes in?
Lunatiekdonderdag 22 november 2018 @ 10:21
Met een goed glas warm je het bier op door de lichaamswarmte van je hand. Maar een goed glas hebben de meesten niet in huis.
-XOR-donderdag 22 november 2018 @ 10:23
Zomers slushpuppybier, zou daar een markt voor zijn?
Metalfreakdonderdag 22 november 2018 @ 10:29
So what? Ik weet dat ik mijn tripels en quadrupels te koud drink, maar ook al is het speciaalbier, ik heb een hekel aan warm bier. Mag ik dat zelf nog beslissen of mag dat van de bierpolitie niet? Echt, ik heb zo'n schijthekel aan die etiquette gerelateerde dingen... }:|
#ANONIEMdonderdag 22 november 2018 @ 10:31
quote:
18s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:29 schreef Metalfreak het volgende:
So what? Ik weet dat ik mijn tripels en quadrupels te koud drink, maar ook al is het speciaalbier, ik heb een hekel aan warm bier. Mag ik dat zelf nog beslissen of mag dat van de bierpolitie niet? Echt, ik heb zo'n schijthekel aan die etiquette gerelateerde dingen... }:|
Is veel lekkerder op kamertemperatuur...
PiyeReloadeddonderdag 22 november 2018 @ 10:32
quote:
18s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:29 schreef Metalfreak het volgende:
So what? Ik weet dat ik mijn tripels en quadrupels te koud drink, maar ook al is het speciaalbier, ik heb een hekel aan warm bier. Mag ik dat zelf nog beslissen of mag dat van de bierpolitie niet? Echt, ik heb zo'n schijthekel aan die etiquette gerelateerde dingen... }:|
Etiquette en smaakoptimalisatie zijn niet hetzelfde.
Pietverdrietdonderdag 22 november 2018 @ 10:33
quote:
9s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:19 schreef Copycat het volgende:

[..]

Doe je er soms ook suikerblokjes in?
Het punt is, dat maak ik zelf wel uit.
Wat suikerblokjes zijn weet ik niet, suikerklontjes ken ik wel.
Copycatdonderdag 22 november 2018 @ 10:33
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:33 schreef Pietverdriet het volgende:

Wat suikerblokjes zijn weet ik niet, suikerklontjes ken ik wel.
En ken je ook ijsblokjes?
Knipdonderdag 22 november 2018 @ 10:34
Mensen drinken Jägermeister ook te koud.

Kim-Hollanddonderdag 22 november 2018 @ 10:36
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:23 schreef -XOR- het volgende:
Zomers slushpuppybier, zou daar een markt voor zijn?
https://www.want.nl/proost-een-slush-puppy-machine-voor-bier/
Pietverdrietdonderdag 22 november 2018 @ 10:38
quote:
17s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:33 schreef Copycat het volgende:

[..]

En ken je ook ijsblokjes?
Ja
https://www.tectake.nl/te(...)Jsblokjes%20machines
http://www.ijsblokjes.nl
https://www.jumbo.com/premium-ijsblokjes-1kg/126707ZK/
Metalfreakdonderdag 22 november 2018 @ 10:39
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:31 schreef Handleiding het volgende:

[..]

Is veel lekkerder op kamertemperatuur...
Ik ben het daar niet mee eens. :) Misschien voor de donkere zware bieren, maar Tripels zijn echt niet lekker op kamertemperatuur.
Copycatdonderdag 22 november 2018 @ 10:39
quote:
Juist! Klontjes bewaren we voor in de suiker. Of pap.
Pietverdrietdonderdag 22 november 2018 @ 10:43
quote:
17s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:39 schreef Copycat het volgende:

[..]

Juist! Klontjes bewaren we voor in de suiker. Of pap.
Of voor ijs

https://iceageice.nl
https://www.ad.nl/vuelta/jacht-op-ijsklontjes-in-vuelta~a2e128a3/
https://roomed.nl/planten-water-geven-ijsklontjes/
Copycatdonderdag 22 november 2018 @ 10:44
Van een AD verwacht ik niet beter.
Kopikodonderdag 22 november 2018 @ 10:48
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:22 schreef OmniRocket het volgende:
een bedrijf dat wil dat mensen het speciaalbier drinken zoals het bedoeld is te drinken
Kopikodonderdag 22 november 2018 @ 10:50
quote:
6s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:54 schreef Twiitch het volgende:
Mensen die alleen ijskoud bier willen die lusten helemaal geen bier.
Ik kan je melden dat dit niet altijd opgaat.
Sapstengeldonderdag 22 november 2018 @ 10:50
quote:
5s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:53 schreef Ludachrist het volgende:
Maar even concreet, op welke temperatuur moet ik mijn tripels eigenlijk een beetje drinken?
Men zegt tussen de 7 en 11 graden.

Probleem is alleen dat je dan 5 verschillende koelkasten nodig hebt, omdat ieder biertje en elke wijn weer een andere temperatuur moet hebben.

Of je moet een tripel die op kamertemperatuur is gewoon anderhalf uur ofzo in de koelkast leggen, zodat hij net koud genoeg is geworden.
Pietverdrietdonderdag 22 november 2018 @ 10:57
quote:
9s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:44 schreef Copycat het volgende:
Van een AD verwacht ik niet beter.
Het wordt gewoon allebei gebruikt, kan je wel met poppen gaan gooien maar dat maakt verder geen snars uit
Copycatdonderdag 22 november 2018 @ 10:59
Met poppen gooien?

Ik zou niet eens met suikerklontjes gooien, of ijsblokjes. Of pepernoten.
PiyeReloadeddonderdag 22 november 2018 @ 10:59
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:50 schreef Sapstengel het volgende:

[..]

Men zegt tussen de 7 en 11 graden.

Probleem is alleen dat je dan 5 verschillende koelkasten nodig hebt, omdat ieder biertje en elke wijn weer een andere temperatuur moet hebben.

Of je moet een tripel die op kamertemperatuur is gewoon anderhalf uur ofzo in de koelkast leggen, zodat hij net koud genoeg is geworden.
Paar van deze:


TEMPTECH-FW23SB
Pietverdrietdonderdag 22 november 2018 @ 11:01
quote:
10s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:59 schreef Copycat het volgende:
Met poppen gooien?

Ik zou niet eens met suikerklontjes gooien, of ijsblokjes. Of pepernoten.
Je zit er wel mee
Copycatdonderdag 22 november 2018 @ 11:01
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:

Je zit er wel mee
Traumatisch is het, Piet. Traumatisch. Net als te koud bier. Of te warm.
JaafkeJuniordonderdag 22 november 2018 @ 11:02
quote:
5s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:53 schreef Ludachrist het volgende:
Maar even concreet, op welke temperatuur moet ik mijn tripels eigenlijk een beetje drinken?
Zou zeggen zo rond de 8/11 graden ofzo, dubbels tussen de 5 en de 8.

Betrap mijzelf er ook regelmatig op dat ik al mijn bier in de koelkast bewaar, ik hou sowieso niet van 'lauw' drinken zoals rode wijn.
Pietverdrietdonderdag 22 november 2018 @ 11:16
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 11:02 schreef JaafkeJunior het volgende:

[..]

Zou zeggen zo rond de 8/11 graden ofzo, dubbels tussen de 5 en de 8.

Betrap mijzelf er ook regelmatig op dat ik al mijn bier in de koelkast bewaar, ik hou sowieso niet van 'lauw' drinken zoals rode wijn.
Op warme zomerdagen koel ik rode wijn ook, doe er spuitwater en ijs bij
bloodymary1donderdag 22 november 2018 @ 11:16
Goede tip. Ze smaken echt veel lekkerder als ze niet te koud zijn.
onlogischdonderdag 22 november 2018 @ 11:17
Deze bevinding zegt mij niet zoveel. Ik wacht liever het oordeel van mijn goede vriend Saind af.
bloodymary1donderdag 22 november 2018 @ 11:17
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 11:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op warme zomerdagen koel ik rode wijn ook, doe er spuitwater en ijs bij
Dat is ook prima. Rode wijn is meestal het lekkerst rond 18 graden. Als het buiten 30 graden is, dan zet ik die ook even in de ijskast.
#ANONIEMdonderdag 22 november 2018 @ 11:19
quote:
7s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:23 schreef SpecialK het volgende:
Dit stukje fake news is een slecht verborgen reclame voor de alliantie van de bedrijven Leffe, Affligem, Westmalle, Gulpener, Guinness, Texels en Duvel

- Proost!
Bieren die je best ijskoud kunt drinken wel.
hmmmzdonderdag 22 november 2018 @ 11:20
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 11:02 schreef JaafkeJunior het volgende:

[..]

Zou zeggen zo rond de 8/11 graden ofzo, dubbels tussen de 5 en de 8.

Betrap mijzelf er ook regelmatig op dat ik al mijn bier in de koelkast bewaar, ik hou sowieso niet van 'lauw' drinken zoals rode wijn.
Je kan toch prima in de koelkast bewaren en even voordat je gaat drinken het flesje uit de koelkast halen om een beetje te laten opwarmen tot een graad of 10.
JaafkeJuniordonderdag 22 november 2018 @ 11:25
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 11:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op warme zomerdagen koel ik rode wijn ook, doe er spuitwater en ijs bij
Dat klinkt eigenlijk best wel lekker! dat ga ik maar onthouden!
Pietverdrietdonderdag 22 november 2018 @ 11:26
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 11:25 schreef JaafkeJunior het volgende:

[..]

Dat klinkt eigenlijk best wel lekker! dat ga ik maar onthouden!
Ook met witte wijn erg lekker, en hakt er niet zo in
ludovicodonderdag 22 november 2018 @ 11:27
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 10:50 schreef Sapstengel het volgende:

[..]

Men zegt tussen de 7 en 11 graden.

Probleem is alleen dat je dan 5 verschillende koelkasten nodig hebt, omdat ieder biertje en elke wijn weer een andere temperatuur moet hebben.

Of je moet een tripel die op kamertemperatuur is gewoon anderhalf uur ofzo in de koelkast leggen, zodat hij net koud genoeg is geworden.
Dus dat is die als het 5 minuten in een glas heeft gelegen uit de koelkast.
#ANONIEMdonderdag 22 november 2018 @ 11:28
quote:
7s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:23 schreef SpecialK het volgende:
Dit stukje fake news is een slecht verborgen reclame voor de alliantie van de bedrijven Leffe, Affligem, Westmalle, Gulpener, Guinness, Texels en Duvel

- Proost!
Zover ik weet zit Gulpener in geen enkele alliantie.
Sapstengeldonderdag 22 november 2018 @ 12:00
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 11:27 schreef ludovico het volgende:

[..]

Dus dat is die als het 5 minuten in een glas heeft gelegen uit de koelkast.
Nog makkelijker ja, zo doe ik het zelf altijd. Gewoon even laten opwarmen in het glas, of alvast uit de koelkast halen.

Verder beetje elitair gedoe dit artikel, over die paar graden verschil.
SpecialKdonderdag 22 november 2018 @ 12:20
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 11:28 schreef Handleiding het volgende:

[..]

Zover ik weet zit Gulpener in geen enkele alliantie.
Die hebben ze er bij gegooid om verwarring te scheppen.
dimmakdonderdag 22 november 2018 @ 12:30
AL WIL IK HET BEVROREN ETEN
Hathordonderdag 22 november 2018 @ 13:21
Het is maar net hoe je het lekker vind he. Rode wijn schijnt ook het best te zijn op kamertemperatuur, maar ik leg mijn flesje toch eerst even een dagje in de koelkast. Bier idem, al is het inmiddels al weer een paar jaar geleden dat ik voor het laatst bier heb gedronken.
AchJadonderdag 22 november 2018 @ 17:11
Ice Cold is gewoon prima te zuipen.

Bierkraan-Heineken-Ice-Cold.jpg
bloodymary1donderdag 22 november 2018 @ 17:12
quote:
14s.gif Op donderdag 22 november 2018 17:11 schreef AchJa het volgende:
Ice Cold is gewoon prima te zuipen.

[ afbeelding ]
Heineken is gewoon altijd goor. Hoe dan ook. Bittere zooi. Als je meer dan twee glazen drinkt heb je helemaal een vies smakende plaklaag aan je gehemelte. Heeft niets met bier te maken.
bloodymary1donderdag 22 november 2018 @ 17:13
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 12:30 schreef dimmak het volgende:
AL WIL IK HET BEVROREN ETEN
Dan doe je dat. Geen probleem. Het is maar een tip op welke manier het het lekkerste smaakt. Maar niet iedereen houdt van lekker eten en drinken. Soit.
#ANONIEMdonderdag 22 november 2018 @ 17:16
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 17:12 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Heineken is gewoon altijd goor. Hoe dan ook. Bittere zooi. Als je meer dan twee glazen drinkt heb je helemaal een vies smakende plaklaag aan je gehemelte. Heeft niets met bier te maken.
Nee, dat is jouw smaak.

Heineken is het bestverkochte bier ter wereld, dus lul nou geen onzin zeg.
AchJadonderdag 22 november 2018 @ 17:19
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 17:12 schreef bloodymary1 het volgende:

Heineken is gewoon altijd goor. Hoe dan ook. Bittere zooi. Als je meer dan twee glazen drinkt heb je helemaal een vies smakende plaklaag aan je gehemelte. Heeft niets met bier te maken.
Dat valt allemaal wel een beetje mee maar wat voor merk ik ook drink al is het Schultenbrau, ik drink het zo koud mogelijk (net niet bevroren). B:)B
#ANONIEMdonderdag 22 november 2018 @ 17:26
quote:
14s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:26 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Dit zou algemene kennis moeten zijn.
Pietverdrietdonderdag 22 november 2018 @ 17:27
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 17:12 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Heineken is gewoon altijd goor. Hoe dan ook. Bittere zooi. Als je meer dan twee glazen drinkt heb je helemaal een vies smakende plaklaag aan je gehemelte. Heeft niets met bier te maken.
Heineken bitter?
_O- _O-
#ANONIEMdonderdag 22 november 2018 @ 17:29
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 17:16 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Nee, dat is jouw smaak.

Heineken is het bestverkochte bier ter wereld, dus lul nou geen onzin zeg.
Dat zegt helemaal niets. Heineken wordt in veel landen als statussymbool gezien.
bloodymary1donderdag 22 november 2018 @ 17:30
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 17:16 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Nee, dat is jouw smaak.

Heineken is het bestverkochte bier ter wereld, dus lul nou geen onzin zeg.
Klopt, McDonalds loopt wereldwijd ook erg goed.
Pietverdrietdonderdag 22 november 2018 @ 17:31
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 17:29 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

Dat zegt helemaal niets. Heineken wordt in veel landen als statussymbool gezien.
Hun marketing is uitstekend.
bloodymary1donderdag 22 november 2018 @ 17:32
Heineken is uilenzeik.
SugeLuckydonderdag 22 november 2018 @ 22:51
Bier moet je niet proeven. Bier moet je zuipen tot je niet meer kan lopen jonguh.
MadJackthePiratedonderdag 22 november 2018 @ 22:54
Grolsch kanon kan je dan ook maar beter onder het vriespunt drinken, dan proef je er het minste van
silverhillvrijdag 23 november 2018 @ 02:35
Een speciaalbiertje mik je doorgaans ook niet achterover, dus als je m op 7 graden uit de koelkast haalt, warmt ie vanzelf op naar de ideale temperatuur en daar weer voorbij. Als je op de ideale temperatuur begint wordt het vanaf daar alleen maar kutter en heb je vrij snel gewoon lauw bier.
StateOfMindvrijdag 23 november 2018 @ 07:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 02:35 schreef silverhill het volgende:
Een speciaalbiertje mik je doorgaans ook niet achterover, dus als je m op 7 graden uit de koelkast haalt, warmt ie vanzelf op naar de ideale temperatuur en daar weer voorbij. Als je op de ideale temperatuur begint wordt het vanaf daar alleen maar kutter en heb je vrij snel gewoon lauw bier.
Dat dus.
Pils moet gewoon lekker koud zijn, maar een speciaalbier drink ik altijd uit het juiste glas en je doet er rustig mee, dus het warmt idd ook op in je hand en de kamer tot de juiste smaaktemperatuur.

Een te koud speciaalbier doet de smaak niet goed, maar bewaren op kamertemperatuur is té warm en dat is ook zeker niet lekker.
Pietverdrietvrijdag 23 november 2018 @ 17:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 07:31 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Dat dus.
Pils moet gewoon lekker koud zijn, maar een speciaalbier drink ik altijd uit het juiste glas en je doet er rustig mee, dus het warmt idd ook op in je hand en de kamer tot de juiste smaaktemperatuur.

Een te koud speciaalbier doet de smaak niet goed, maar bewaren op kamertemperatuur is té warm en dat is ook zeker niet lekker.
Ligt er maar net aan wat je een speciaalbier noem, een Weizen, een Witbier, een Kriek, een Alt, een Kolsch, een IPA, een Stout, een Helles, een Berliner Weisse, een Rodenbach en nog meer wil ik ook koud
Ringovrijdag 23 november 2018 @ 17:24
Altijd weer dat calvinistisch opgestoken vingertje hier. :').

Gewoon even over je flesje heen pissen als het uit de koelkast komt.
Infectionvrijdag 23 november 2018 @ 17:28
Niets lekkerder dan een ijskoud biertje op een hete zomerdag.
Infectionvrijdag 23 november 2018 @ 17:29
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 22:54 schreef MadJackthePirate het volgende:
Grolsch kanon kan je dan ook maar beter onder het vriespunt drinken, dan proef je er het minste van
Grolsch kanon rechtstreeks vanuit de winkel opdrinken. :r

Één keer gedaan, nooit meer.
Pietverdrietvrijdag 23 november 2018 @ 17:31
Sowieso Grolsch kanon, alcoholisten bier, mislukt namaak zwaar Belgisch bier
Ringovrijdag 23 november 2018 @ 17:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 17:29 schreef Infection het volgende:
Grolsch kanon rechtstreeks vanuit de winkel opdrinken. :r

Één keer gedaan, nooit meer.
Het is me een raadsel waarom dat spul al bijna twintig jaar verkocht wordt.
Zorrovrijdag 23 november 2018 @ 17:39
Mensen die warm bier willen gaan maar naar Engeland.
Pietverdrietvrijdag 23 november 2018 @ 17:41
quote:
6s.gif Op vrijdag 23 november 2018 17:39 schreef Zorro het volgende:
Mensen die warm bier willen gaan maar naar Engeland.
asterix-and-british-food3.jpg
Ringovrijdag 23 november 2018 @ 17:47
quote:
6s.gif Op vrijdag 23 november 2018 17:39 schreef Zorro het volgende:
Mensen die warm bier willen gaan maar naar Engeland.
En nog minder koolzuur ook. Britten weten.
Pietverdrietvrijdag 23 november 2018 @ 17:50
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 november 2018 17:47 schreef Ringo het volgende:

[..]
. Britten weten vooral hoe je zo snel mogelijk lam kan worden
Zo klopt ie
Ringovrijdag 23 november 2018 @ 17:54
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Zo klopt ie
shameless.jpg
Pietverdrietvrijdag 23 november 2018 @ 17:55
quote:
2s.gif Op vrijdag 23 november 2018 17:54 schreef Ringo het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Kijk, een brit
HPoizondag 25 november 2018 @ 10:05
Koop je toch een wijnkoelkast voor je biertjes?