Kim-Holland | donderdag 22 november 2018 @ 09:17 |
Nog maar net bekomen dat er geen joint met tabak gerookt mag worden in een coffeeshop, gaan we moeiteloos over met de cursus ''Bier proeven kun je leren.'' ’Nederlander drinkt bier te koud’ Bierliefhebbers in Nederland drinken hun bier te koud. Veel speciale bieren worden koelkast-koud gedronken en daardoor blijft veel smaak verborgen. Bierista deed onderzoek en kwam tot de conclusie dat acht van de tien ondervraagden het bier, ongeacht welke soort, altijd uit de koelkast drinken. “Als je pils drinkt, is de koelkast prima. Drink je bockbier, een tripel of een ander speciaalbier, dan drink je ‘m graag vaak wat warmer. Een bier te koud serveren zorgt ervoor dat de smaak niet tot z’n recht komt. De mooie aroma’s die je in speciale bieren aantreft blijven on-ontdekt. Dat is natuurlijk zonde”, aldus biersommelier Alain Schepers van Bierista Bieropleidingen. Bekende bierbrouwers Om de bierkennis van de Nederlandse bierliefhebber te vergroten heeft Bierista de cursus 'Bier proeven kun je leren' ontwikkeld. Bekende brouwerijen als Leffe, Affligem, Westmalle, Gulpener, Guinness, Texels en Duvel werkten mee aan de ontwikkeling van de opleiding. “Als brouwer kun je een prachtig bier brouwen, maar als de bierliefhebber het te koud drinkt, of uit het verkeerde glas, dan smaakt het bier vaak niet zoals het bedoeld is.” In de online cursus krijgt de bierliefhebber veel praktische tips en informatie. “In Nederland zijn we hard op weg naar de 600 brouwerijen. Daar worden veelal prachtige bieren gebrouwen. Er valt dus genoeg te genieten, mits je weet hoe.” https://www.telegraaf.nl/(...)-drinkt-bier-te-koud Dit land | |
Gibson88 | donderdag 22 november 2018 @ 09:22 |
Nederland betuttelland. #smh | |
Mike-The-Situation | donderdag 22 november 2018 @ 09:22 |
Bestaan er vreselijker mensen dan bierproevers? Bierista's | |
OmniRocket | donderdag 22 november 2018 @ 09:22 |
Wat heeft het verbied op roken in een coffeeshop door de overheid te maken met een bedrijf dat wil dat mensen het bier drinken zoals het bedoeld is te drinken zodat ze er hopelijk nog meer van genieten? Als de overheid dit zou gaan verplichten, dan had je een punt gehad. | |
ThePlaneteer | donderdag 22 november 2018 @ 09:23 |
Gewoon gelijk toch? Bier van 7 graden verhult hoop foutjes en beperkt de smaak. Als iemand dat zegt, hoezo is dat meteen betuttelen? Jullie schieten zelf een beetje door. | |
SpecialK | donderdag 22 november 2018 @ 09:23 |
Dit stukje fake news is een slecht verborgen reclame voor de alliantie van de bedrijven Leffe, Affligem, Westmalle, Gulpener, Guinness, Texels en Duvel - Proost! | |
#ANONIEM | donderdag 22 november 2018 @ 09:26 |
Nogal ja. Ik snap het ook niet. Het is informatie om nog meer te genieten van je biertje. | |
nogeenoudebekende | donderdag 22 november 2018 @ 09:26 |
Dit zou algemene kennis moeten zijn. | |
Glazenmaker | donderdag 22 november 2018 @ 09:29 |
Ik drink mijn trippel het liefste als een ijsje. | |
Stoney3K | donderdag 22 november 2018 @ 09:31 |
De gemiddelde Nederlander drinkt ook Heineken en geen bier. | |
#ANONIEM | donderdag 22 november 2018 @ 09:32 |
Heineken is ook bier. Ga er nou geen discussie van maken. | |
Stoney3K | donderdag 22 november 2018 @ 09:33 |
Dat ga ik ook niet doen, want daar is geen discussie over mogelijk. | |
PiyeReloaded | donderdag 22 november 2018 @ 09:33 |
Nederlanders zijn sowieso geen fijnproevers. Behalve dan die paar die het wel zijn en die houden er dan ook nooit eens hun bek over. Een beetje zoals deze bierista. | |
Starhopper | donderdag 22 november 2018 @ 09:34 |
Speciaalbier is sowieso niet te zuipen Geef mij maar een wijntje of normaal pilsje. | |
Haags | donderdag 22 november 2018 @ 09:34 |
Ik zeg; lekker belangrijk. | |
ShevaJB | donderdag 22 november 2018 @ 09:34 |
Bierista? | |
#ANONIEM | donderdag 22 november 2018 @ 09:34 |
Precies, dat zijn zeer nare mannetjes. Dat zijn van die gastjes die als ze pils willen ook alleen Hertog Jan drinken, want de rest is slootwater. | |
Copycat | donderdag 22 november 2018 @ 09:41 |
Die snap ik inderdaad ook helemaal niet. En wat dit met betutteling te maken heeft is ook al zo'n mysterie. | |
Kim-Holland | donderdag 22 november 2018 @ 09:45 |
Niks. Maar ik vind het wel leuk om te zien hoe men wil bepalen hoe mensen hun joint moeten roken en aan de andere kant is er niks te gek als het om alcohol gaat en hoe men daar het maximale genot uit kan halen. Softdrugs versus harddrugs. | |
Copycat | donderdag 22 november 2018 @ 09:46 |
Ja, dat heb je met dit topic even mooi aangekaart! | |
Kim-Holland | donderdag 22 november 2018 @ 09:48 |
Goed he!? Misschien ben ik nog wat scherper met een biertje op, maar tis nog iets te vroeg. Eerst koffie! | |
#ANONIEM | donderdag 22 november 2018 @ 09:52 |
Pijn aan de ogen als mensen een tripel bewaren in de koelkast. | |
Ludachrist | donderdag 22 november 2018 @ 09:52 |
Je hebt toch ook gewoon mensen die je kunnen vertellen hoe je het beste van je jointje kunt genieten? | |
Ludachrist | donderdag 22 november 2018 @ 09:53 |
Maar even concreet, op welke temperatuur moet ik mijn tripels eigenlijk een beetje drinken? | |
Nobu | donderdag 22 november 2018 @ 09:54 |
| |
Twiitch | donderdag 22 november 2018 @ 09:54 |
Mensen die alleen ijskoud bier willen die lusten helemaal geen bier. | |
LurkJeRot | donderdag 22 november 2018 @ 09:55 |
Tyf op met je elitaire gejank En haal nog een biertje voor me uit de koelkast als je toch naar de keuken gaat. | |
#ANONIEM | donderdag 22 november 2018 @ 09:58 |
Staat vaak wel op het etiket. | |
BasEnAad | donderdag 22 november 2018 @ 09:58 |
"biersommelier Alain Schepers van Bierista Bieropleidingen." _! | |
Pietverdriet | donderdag 22 november 2018 @ 10:01 |
Bij de temperatuur die jij lekker vind | |
spierbal | donderdag 22 november 2018 @ 10:08 |
Ook zo kut ga je een trippel zuipen op kamertemperatuur vind je het niet lekker moet je focking lang wachten tot ie koud is. | |
-XOR- | donderdag 22 november 2018 @ 10:15 |
Rechtse blaadjes en hun advertorials | |
Pietverdriet | donderdag 22 november 2018 @ 10:17 |
Verder maak ik zelf wel uit hoe warm of koud, aangelengd met cola of met ijsklontjes ik mijn drankjes drink | |
Copycat | donderdag 22 november 2018 @ 10:19 |
Doe je er soms ook suikerblokjes in? | |
Lunatiek | donderdag 22 november 2018 @ 10:21 |
Met een goed glas warm je het bier op door de lichaamswarmte van je hand. Maar een goed glas hebben de meesten niet in huis. | |
-XOR- | donderdag 22 november 2018 @ 10:23 |
Zomers slushpuppybier, zou daar een markt voor zijn? | |
Metalfreak | donderdag 22 november 2018 @ 10:29 |
So what? Ik weet dat ik mijn tripels en quadrupels te koud drink, maar ook al is het speciaalbier, ik heb een hekel aan warm bier. Mag ik dat zelf nog beslissen of mag dat van de bierpolitie niet? Echt, ik heb zo'n schijthekel aan die etiquette gerelateerde dingen... | |
#ANONIEM | donderdag 22 november 2018 @ 10:31 |
Is veel lekkerder op kamertemperatuur... | |
PiyeReloaded | donderdag 22 november 2018 @ 10:32 |
Etiquette en smaakoptimalisatie zijn niet hetzelfde. | |
Pietverdriet | donderdag 22 november 2018 @ 10:33 |
Het punt is, dat maak ik zelf wel uit. Wat suikerblokjes zijn weet ik niet, suikerklontjes ken ik wel. | |
Copycat | donderdag 22 november 2018 @ 10:33 |
En ken je ook ijsblokjes? | |
Knip | donderdag 22 november 2018 @ 10:34 |
Mensen drinken Jägermeister ook te koud. | |
Kim-Holland | donderdag 22 november 2018 @ 10:36 |
https://www.want.nl/proost-een-slush-puppy-machine-voor-bier/ | |
Pietverdriet | donderdag 22 november 2018 @ 10:38 |
Ja https://www.tectake.nl/te(...)Jsblokjes%20machines http://www.ijsblokjes.nl https://www.jumbo.com/premium-ijsblokjes-1kg/126707ZK/ | |
Metalfreak | donderdag 22 november 2018 @ 10:39 |
Ik ben het daar niet mee eens. Misschien voor de donkere zware bieren, maar Tripels zijn echt niet lekker op kamertemperatuur. | |
Copycat | donderdag 22 november 2018 @ 10:39 |
Juist! Klontjes bewaren we voor in de suiker. Of pap. | |
Pietverdriet | donderdag 22 november 2018 @ 10:43 |
Of voor ijs https://iceageice.nl https://www.ad.nl/vuelta/jacht-op-ijsklontjes-in-vuelta~a2e128a3/ https://roomed.nl/planten-water-geven-ijsklontjes/ | |
Copycat | donderdag 22 november 2018 @ 10:44 |
Van een AD verwacht ik niet beter. | |
Kopiko | donderdag 22 november 2018 @ 10:48 |
| |
Kopiko | donderdag 22 november 2018 @ 10:50 |
Ik kan je melden dat dit niet altijd opgaat. | |
Sapstengel | donderdag 22 november 2018 @ 10:50 |
Men zegt tussen de 7 en 11 graden. Probleem is alleen dat je dan 5 verschillende koelkasten nodig hebt, omdat ieder biertje en elke wijn weer een andere temperatuur moet hebben. Of je moet een tripel die op kamertemperatuur is gewoon anderhalf uur ofzo in de koelkast leggen, zodat hij net koud genoeg is geworden. | |
Pietverdriet | donderdag 22 november 2018 @ 10:57 |
Het wordt gewoon allebei gebruikt, kan je wel met poppen gaan gooien maar dat maakt verder geen snars uit | |
Copycat | donderdag 22 november 2018 @ 10:59 |
Met poppen gooien? Ik zou niet eens met suikerklontjes gooien, of ijsblokjes. Of pepernoten. | |
PiyeReloaded | donderdag 22 november 2018 @ 10:59 |
Paar van deze: | |
Pietverdriet | donderdag 22 november 2018 @ 11:01 |
Je zit er wel mee | |
Copycat | donderdag 22 november 2018 @ 11:01 |
Traumatisch is het, Piet. Traumatisch. Net als te koud bier. Of te warm. | |
JaafkeJunior | donderdag 22 november 2018 @ 11:02 |
Zou zeggen zo rond de 8/11 graden ofzo, dubbels tussen de 5 en de 8. Betrap mijzelf er ook regelmatig op dat ik al mijn bier in de koelkast bewaar, ik hou sowieso niet van 'lauw' drinken zoals rode wijn. | |
Pietverdriet | donderdag 22 november 2018 @ 11:16 |
Op warme zomerdagen koel ik rode wijn ook, doe er spuitwater en ijs bij | |
bloodymary1 | donderdag 22 november 2018 @ 11:16 |
Goede tip. Ze smaken echt veel lekkerder als ze niet te koud zijn. | |
onlogisch | donderdag 22 november 2018 @ 11:17 |
Deze bevinding zegt mij niet zoveel. Ik wacht liever het oordeel van mijn goede vriend Saind af. | |
bloodymary1 | donderdag 22 november 2018 @ 11:17 |
Dat is ook prima. Rode wijn is meestal het lekkerst rond 18 graden. Als het buiten 30 graden is, dan zet ik die ook even in de ijskast. | |
#ANONIEM | donderdag 22 november 2018 @ 11:19 |
Bieren die je best ijskoud kunt drinken wel. | |
hmmmz | donderdag 22 november 2018 @ 11:20 |
Je kan toch prima in de koelkast bewaren en even voordat je gaat drinken het flesje uit de koelkast halen om een beetje te laten opwarmen tot een graad of 10. | |
JaafkeJunior | donderdag 22 november 2018 @ 11:25 |
Dat klinkt eigenlijk best wel lekker! dat ga ik maar onthouden! | |
Pietverdriet | donderdag 22 november 2018 @ 11:26 |
Ook met witte wijn erg lekker, en hakt er niet zo in | |
ludovico | donderdag 22 november 2018 @ 11:27 |
Dus dat is die als het 5 minuten in een glas heeft gelegen uit de koelkast. | |
#ANONIEM | donderdag 22 november 2018 @ 11:28 |
Zover ik weet zit Gulpener in geen enkele alliantie. | |
Sapstengel | donderdag 22 november 2018 @ 12:00 |
Nog makkelijker ja, zo doe ik het zelf altijd. Gewoon even laten opwarmen in het glas, of alvast uit de koelkast halen. Verder beetje elitair gedoe dit artikel, over die paar graden verschil. | |
SpecialK | donderdag 22 november 2018 @ 12:20 |
Die hebben ze er bij gegooid om verwarring te scheppen. | |
dimmak | donderdag 22 november 2018 @ 12:30 |
AL WIL IK HET BEVROREN ETEN | |
Hathor | donderdag 22 november 2018 @ 13:21 |
Het is maar net hoe je het lekker vind he. Rode wijn schijnt ook het best te zijn op kamertemperatuur, maar ik leg mijn flesje toch eerst even een dagje in de koelkast. Bier idem, al is het inmiddels al weer een paar jaar geleden dat ik voor het laatst bier heb gedronken. | |
AchJa | donderdag 22 november 2018 @ 17:11 |
Ice Cold is gewoon prima te zuipen. | |
bloodymary1 | donderdag 22 november 2018 @ 17:12 |
Heineken is gewoon altijd goor. Hoe dan ook. Bittere zooi. Als je meer dan twee glazen drinkt heb je helemaal een vies smakende plaklaag aan je gehemelte. Heeft niets met bier te maken. | |
bloodymary1 | donderdag 22 november 2018 @ 17:13 |
Dan doe je dat. Geen probleem. Het is maar een tip op welke manier het het lekkerste smaakt. Maar niet iedereen houdt van lekker eten en drinken. Soit. | |
#ANONIEM | donderdag 22 november 2018 @ 17:16 |
Nee, dat is jouw smaak. Heineken is het bestverkochte bier ter wereld, dus lul nou geen onzin zeg. | |
AchJa | donderdag 22 november 2018 @ 17:19 |
Dat valt allemaal wel een beetje mee maar wat voor merk ik ook drink al is het Schultenbrau, ik drink het zo koud mogelijk (net niet bevroren). | |
#ANONIEM | donderdag 22 november 2018 @ 17:26 |
| |
Pietverdriet | donderdag 22 november 2018 @ 17:27 |
Heineken bitter? | |
#ANONIEM | donderdag 22 november 2018 @ 17:29 |
Dat zegt helemaal niets. Heineken wordt in veel landen als statussymbool gezien. | |
bloodymary1 | donderdag 22 november 2018 @ 17:30 |
Klopt, McDonalds loopt wereldwijd ook erg goed. | |
Pietverdriet | donderdag 22 november 2018 @ 17:31 |
Hun marketing is uitstekend. | |
bloodymary1 | donderdag 22 november 2018 @ 17:32 |
Heineken is uilenzeik. | |
SugeLucky | donderdag 22 november 2018 @ 22:51 |
Bier moet je niet proeven. Bier moet je zuipen tot je niet meer kan lopen jonguh. | |
MadJackthePirate | donderdag 22 november 2018 @ 22:54 |
Grolsch kanon kan je dan ook maar beter onder het vriespunt drinken, dan proef je er het minste van | |
silverhill | vrijdag 23 november 2018 @ 02:35 |
Een speciaalbiertje mik je doorgaans ook niet achterover, dus als je m op 7 graden uit de koelkast haalt, warmt ie vanzelf op naar de ideale temperatuur en daar weer voorbij. Als je op de ideale temperatuur begint wordt het vanaf daar alleen maar kutter en heb je vrij snel gewoon lauw bier. | |
StateOfMind | vrijdag 23 november 2018 @ 07:31 |
Dat dus. Pils moet gewoon lekker koud zijn, maar een speciaalbier drink ik altijd uit het juiste glas en je doet er rustig mee, dus het warmt idd ook op in je hand en de kamer tot de juiste smaaktemperatuur. Een te koud speciaalbier doet de smaak niet goed, maar bewaren op kamertemperatuur is té warm en dat is ook zeker niet lekker. | |
Pietverdriet | vrijdag 23 november 2018 @ 17:16 |
Ligt er maar net aan wat je een speciaalbier noem, een Weizen, een Witbier, een Kriek, een Alt, een Kolsch, een IPA, een Stout, een Helles, een Berliner Weisse, een Rodenbach en nog meer wil ik ook koud | |
Ringo | vrijdag 23 november 2018 @ 17:24 |
Altijd weer dat calvinistisch opgestoken vingertje hier. . Gewoon even over je flesje heen pissen als het uit de koelkast komt. | |
Infection | vrijdag 23 november 2018 @ 17:28 |
Niets lekkerder dan een ijskoud biertje op een hete zomerdag. | |
Infection | vrijdag 23 november 2018 @ 17:29 |
Grolsch kanon rechtstreeks vanuit de winkel opdrinken. Één keer gedaan, nooit meer. | |
Pietverdriet | vrijdag 23 november 2018 @ 17:31 |
Sowieso Grolsch kanon, alcoholisten bier, mislukt namaak zwaar Belgisch bier | |
Ringo | vrijdag 23 november 2018 @ 17:32 |
Het is me een raadsel waarom dat spul al bijna twintig jaar verkocht wordt. | |
Zorro | vrijdag 23 november 2018 @ 17:39 |
Mensen die warm bier willen gaan maar naar Engeland. | |
Pietverdriet | vrijdag 23 november 2018 @ 17:41 |
| |
Ringo | vrijdag 23 november 2018 @ 17:47 |
En nog minder koolzuur ook. Britten weten. | |
Pietverdriet | vrijdag 23 november 2018 @ 17:50 |
Zo klopt ie | |
Ringo | vrijdag 23 november 2018 @ 17:54 |
| |
Pietverdriet | vrijdag 23 november 2018 @ 17:55 |
Kijk, een brit | |
HPoi | zondag 25 november 2018 @ 10:05 |
Koop je toch een wijnkoelkast voor je biertjes? |