Wat heeft het verbied op roken in een coffeeshop door de overheid te maken met een bedrijf dat wil dat mensen het bier drinken zoals het bedoeld is te drinken zodat ze er hopelijk nog meer van genieten?quote:Op donderdag 22 november 2018 09:17 schreef Kim-Holland het volgende:
Nog maar net bekomen dat er geen joint met tabak gerookt mag worden in een coffeeshop, gaan we moeiteloos over met de cursus ''Bier proeven kun je leren.''
[ afbeelding ]
’Nederlander drinkt bier te koud’
Bierliefhebbers in Nederland drinken hun bier te koud. Veel speciale bieren worden koelkast-koud gedronken en daardoor blijft veel smaak verborgen. Bierista deed onderzoek en kwam tot de conclusie dat acht van de tien ondervraagden het bier, ongeacht welke soort, altijd uit de koelkast drinken.
“Als je pils drinkt, is de koelkast prima. Drink je bockbier, een tripel of een ander speciaalbier, dan drink je ‘m graag vaak wat warmer. Een bier te koud serveren zorgt ervoor dat de smaak niet tot z’n recht komt. De mooie aroma’s die je in speciale bieren aantreft blijven on-ontdekt. Dat is natuurlijk zonde”, aldus biersommelier Alain Schepers van Bierista Bieropleidingen.
Bekende bierbrouwers
Om de bierkennis van de Nederlandse bierliefhebber te vergroten heeft Bierista de cursus 'Bier proeven kun je leren' ontwikkeld. Bekende brouwerijen als Leffe, Affligem, Westmalle, Gulpener, Guinness, Texels en Duvel werkten mee aan de ontwikkeling van de opleiding. “Als brouwer kun je een prachtig bier brouwen, maar als de bierliefhebber het te koud drinkt, of uit het verkeerde glas, dan smaakt het bier vaak niet zoals het bedoeld is.”
In de online cursus krijgt de bierliefhebber veel praktische tips en informatie. “In Nederland zijn we hard op weg naar de 600 brouwerijen. Daar worden veelal prachtige bieren gebrouwen. Er valt dus genoeg te genieten, mits je weet hoe.”
https://www.telegraaf.nl/(...)-drinkt-bier-te-koud
Dit land
Nogal ja. Ik snap het ook niet.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:23 schreef ThePlaneteer het volgende:
Jullie schieten zelf een beetje door.
Heineken is ook bier. Ga er nou geen discussie van maken.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:31 schreef Stoney3K het volgende:
De gemiddelde Nederlander drinkt ook Heineken en geen bier.
Dat ga ik ook niet doen, want daar is geen discussie over mogelijk.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:32 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Ga er nou geen discussie van maken.
Precies, dat zijn zeer nare mannetjes. Dat zijn van die gastjes die als ze pils willen ook alleen Hertog Jan drinken, want de rest is slootwater.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:33 schreef PiyeReloaded het volgende:
Nederlanders zijn sowieso geen fijnproevers. Behalve dan die paar die het wel zijn en die houden er dan ook nooit eens hun bek over. Een beetje zoals deze bierista.
Die snap ik inderdaad ook helemaal niet. En wat dit met betutteling te maken heeft is ook al zo'n mysterie.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:22 schreef OmniRocket het volgende:
Wat heeft het verbied op roken in een coffeeshop door de overheid te maken met een bedrijf dat wil dat mensen het bier drinken zoals het bedoeld is te drinken zodat ze er hopelijk nog meer van genieten?
Niks. Maar ik vind het wel leuk om te zien hoe men wil bepalen hoe mensen hun joint moeten roken en aan de andere kant is er niks te gek als het om alcohol gaat en hoe men daar het maximale genot uit kan halen.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:22 schreef OmniRocket het volgende:
[..]
Wat heeft het verbied op roken in een coffeeshop door de overheid te maken met een bedrijf dat wil dat mensen het bier drinken zoals het bedoeld is te drinken zodat ze er hopelijk nog meer van genieten?
Als de overheid dit zou gaan verplichten, dan had je een punt gehad.
Ja, dat heb je met dit topic even mooi aangekaart!quote:Op donderdag 22 november 2018 09:45 schreef Kim-Holland het volgende:
Niks. Maar ik vind het wel leuk om te zien hoe men wil bepalen hoe mensen hun joint moeten roken en aan de andere kant is er niks te gek als het om alcohol gaat en hoe men daar het maximale genot uit kan halen.
Softdrugs versus harddrugs.
Goed he!?quote:Op donderdag 22 november 2018 09:46 schreef Copycat het volgende:
[..]
Ja, dat heb je met dit topic even mooi aangekaart!
Je hebt toch ook gewoon mensen die je kunnen vertellen hoe je het beste van je jointje kunt genieten?quote:Op donderdag 22 november 2018 09:45 schreef Kim-Holland het volgende:
[..]
Niks. Maar ik vind het wel leuk om te zien hoe men wil bepalen hoe mensen hun joint moeten roken en aan de andere kant is er niks te gek als het om alcohol gaat en hoe men daar het maximale genot uit kan halen.
Softdrugs versus harddrugs.
Staat vaak wel op het etiket.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:53 schreef Ludachrist het volgende:
Maar even concreet, op welke temperatuur moet ik mijn tripels eigenlijk een beetje drinken?
"biersommelier Alain Schepers van Bierista Bieropleidingen."quote:
Bij de temperatuur die jij lekker vindquote:Op donderdag 22 november 2018 09:53 schreef Ludachrist het volgende:
Maar even concreet, op welke temperatuur moet ik mijn tripels eigenlijk een beetje drinken?
Doe je er soms ook suikerblokjes in?quote:Op donderdag 22 november 2018 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Verder maak ik zelf wel uit hoe warm of koud, aangelengd met cola of met ijsklontjes ik mijn drankjes drink
Is veel lekkerder op kamertemperatuur...quote:Op donderdag 22 november 2018 10:29 schreef Metalfreak het volgende:
So what? Ik weet dat ik mijn tripels en quadrupels te koud drink, maar ook al is het speciaalbier, ik heb een hekel aan warm bier. Mag ik dat zelf nog beslissen of mag dat van de bierpolitie niet? Echt, ik heb zo'n schijthekel aan die etiquette gerelateerde dingen...
Etiquette en smaakoptimalisatie zijn niet hetzelfde.quote:Op donderdag 22 november 2018 10:29 schreef Metalfreak het volgende:
So what? Ik weet dat ik mijn tripels en quadrupels te koud drink, maar ook al is het speciaalbier, ik heb een hekel aan warm bier. Mag ik dat zelf nog beslissen of mag dat van de bierpolitie niet? Echt, ik heb zo'n schijthekel aan die etiquette gerelateerde dingen...
Het punt is, dat maak ik zelf wel uit.quote:Op donderdag 22 november 2018 10:19 schreef Copycat het volgende:
[..]
Doe je er soms ook suikerblokjes in?
En ken je ook ijsblokjes?quote:Op donderdag 22 november 2018 10:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat suikerblokjes zijn weet ik niet, suikerklontjes ken ik wel.
https://www.want.nl/proost-een-slush-puppy-machine-voor-bier/quote:Op donderdag 22 november 2018 10:23 schreef -XOR- het volgende:
Zomers slushpuppybier, zou daar een markt voor zijn?
Jaquote:
Ik ben het daar niet mee eens. Misschien voor de donkere zware bieren, maar Tripels zijn echt niet lekker op kamertemperatuur.quote:Op donderdag 22 november 2018 10:31 schreef Handleiding het volgende:
[..]
Is veel lekkerder op kamertemperatuur...
Juist! Klontjes bewaren we voor in de suiker. Of pap.quote:
Of voor ijsquote:Op donderdag 22 november 2018 10:39 schreef Copycat het volgende:
[..]
Juist! Klontjes bewaren we voor in de suiker. Of pap.
quote:Op donderdag 22 november 2018 09:22 schreef OmniRocket het volgende:
een bedrijf dat wil dat mensen het speciaalbier drinken zoals het bedoeld is te drinken
Ik kan je melden dat dit niet altijd opgaat.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:54 schreef Twiitch het volgende:
Mensen die alleen ijskoud bier willen die lusten helemaal geen bier.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |