Tzatziki maak je niet met mayoquote:Op zondag 21 oktober 2018 19:56 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Azijn.. of citroen en afgedekt bewaren in de koeling en het blijft echt wel ff goed hoor.. en als je alleen woont dan heb je vast wel buren of vrienden..
En daarbij, als je over gezond begint wil ik je niet horen met de ingredienten die niets met mayo te maken hebben maar wel in grote overvloed in die potten zitten..
Van de helft van die mayo maak je heerlijke tzatziki btw..
Koolzaadolie , EIGEEL van scharreleieren 7,5%, azijn, MOSTERD (azijn, MOSTERDZAAD, water, zout, specerijen), water, suiker, citroensap 1,2%, zout, antioxidant: E385, aroma's.quote:
Fixedquote:Op zondag 21 oktober 2018 21:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tzatziki maak je IK niet met mayo
Zaziki maak je met uitgelekte griekse yoghurt, barbaar. Maak je het met mayo dan is het geen zaziki meer maar calve griekse fantasie ofzo.quote:
Jajajaja ik weet het wel.. ik heb ook nog nooit een turk of griek mayo zien maken..quote:Op zondag 21 oktober 2018 21:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neuh
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Tzatziki
Het begon ermee dat robin iets gilde over het opmaken van mayo.. Niet over dat het het ultieme ingredient voor tzatziki was..quote:Op zondag 21 oktober 2018 21:17 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zaziki maak je met uitgelekte griekse yoghurt, barbaar. Maak je het met mayo dan is het geen zaziki meer maar calve griekse fantasie ofzo.
overigens is mijn favo saus chimichurry, op de voet gevolgd door goede zaziki. Dus geen mayo met knoflook en komkommer.
Jaja, geef Robin maar de schuld.quote:Op zondag 21 oktober 2018 21:20 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Het begon ermee dat robin iets gilde over het opmaken van mayo.. Niet over dat het het ultieme ingredient voor tzatziki was..
Zeg maar zoals koude pizza.quote:Op zondag 21 oktober 2018 22:26 schreef r8v2 het volgende:
Barbaren. Nog niet eens bearnaise saus genoemd. En ja, die is er ook koud.
Bearnaise maak je met boter, kan niet koud natuurlijk. Dan is Het dragonmayonaise.quote:Op zondag 21 oktober 2018 22:26 schreef r8v2 het volgende:
Barbaren. Nog niet eens bearnaise saus genoemd. En ja, die is er ook koud.
Bah 'tzatziki' van mayoquote:Op zondag 21 oktober 2018 19:56 schreef Zolderkamer het volgende:
Van de helft van die mayo maak je heerlijke tzatziki btw..
En wat zit er dan in mosterd? Of maak je die ook zelf?quote:Op zondag 21 oktober 2018 21:13 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Koolzaadolie , EIGEEL van scharreleieren 7,5%, azijn, MOSTERD (azijn, MOSTERDZAAD, water, zout, specerijen), water, suiker, citroensap 1,2%, zout, antioxidant: E385, aroma's.
Valt me nog best mee eigenlijk.. maar water, suiker, antioxidant en aroma's...
Een fiets noem je toch ook geen auto omdat er ook van die ronde dingen onder zitten?
Azijn/citroen, olie, ei, mosterd, die drie dingen maakt mayo.. dan kun je er nog iets met peper en zout doen, maar das niet nodig om mayo te maken..
Niets mis met saus uit pot.. maar mayo is mayo.. (net als een patatje met, geen mayo bevat maar fritessaus of je moet echt geluk hebben)
Goeie.. ik heb hem er even bijgepakt: In mijn mosterd (de franse van de aldi)quote:Op maandag 22 oktober 2018 15:22 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
En wat zit er dan in mosterd? Of maak je die ook zelf?
Dus ook in jouw mayo zit aroma. Mis je alleen nog de zout en suiker maar ik denk dat dat ter conservering is.quote:Op maandag 22 oktober 2018 15:26 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Goeie.. ik heb hem er even bijgepakt: In mijn mosterd (de franse van de aldi)
water, MOSTERDZAAD, natuurazijn, zout, specerijen, natuurlijk kruidenaroma
en de antioxidant (boven de azijn en citroensap die dat ook al zijn)quote:Op maandag 22 oktober 2018 15:28 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Dus ook in jouw mayo zit aroma. Mis je alleen nog de zout en suiker maar ik denk dat dat ter conservering is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |