FOK!forum / Culinesse à gogo / SAUS wat is jullie favoriete koude sausje?
Kloonplinszondag 21 oktober 2018 @ 12:01
Sambasaus was lange tijd TS' favoriet. :9~ _O_

Na driekwart hectoliter is dat plaatje een beetje grijsgedraaid.

Momenteel drink ik voornamelijk goede mayonaise en knoblauchsauce. Blijft lekker.
Natuurlijk gaat er niets boven eigengemaakte.

Wat zijn jullie fav kaude sousen?

:)
#ANONIEMzondag 21 oktober 2018 @ 12:05
Gewoon hela curry
Dr.Jan-Itorzondag 21 oktober 2018 @ 12:06
Drink :P

Ik vind kruiden/whiskey/oriëntataalse zalf altijd er lekker op m'n kapsalon. Uiteraard voorzien van een aanzienlijke streep sambal.
Woelwaterzondag 21 oktober 2018 @ 12:13
Hangt ervan af waarbij natuurlijk.

Bij een stukje vlees Barbecue- of Shaslicksaus.
Speklapjes met Madam Jeanette Trafasie.
Hamburger met mayonaise en ketchup
Frikandellen met Frietsaus en Curry Kruiden Ketchup.
Shoarma met knoflooksaus.

etc. etc.
Jordy-Bzondag 21 oktober 2018 @ 12:19
81cHXdaJ2CL._SL1500_.jpg
Kloonplinszondag 21 oktober 2018 @ 12:42
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 12:13 schreef Woelwater het volgende:
Hangt ervan af waarbij natuurlijk.

Bij een stukje vlees Barbecue- of Shaslicksaus.
Speklapjes met Madam Jeanette Trafasie.
Hamburger met mayonaise en ketchup
Frikandellen met Frietsaus en Curry Kruiden Ketchup.
Shoarma met knoflooksaus.

etc. etc.
A
Zo

Nee als ik een fijne trui heb wil ik die elke dag aan.
#ANONIEMzondag 21 oktober 2018 @ 13:09
quote:
1s.gif Op zondag 21 oktober 2018 12:01 schreef Kloonplins het volgende:
kaude sousen?
wtf :|W

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 21-10-2018 13:09:21 ]
#ANONIEMzondag 21 oktober 2018 @ 13:10
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 12:19 schreef Jordy-B het volgende:
[ afbeelding ]
de_boswachterzondag 21 oktober 2018 @ 13:45
Sambal
Lucky_Strikezondag 21 oktober 2018 @ 14:28
Ik vind zo'n beetje alle sauzen lekker behalve dat spul van Remia en soortgelijke merken. Ik eet het liefst overal saus op maar probeer het binnen de perken te houden.

Sriracha, chipotlesaus, harissa, knoflooksaus, barbecuesaus, mosterd, mayo :9~ Het is me allemaal even lief. Misschien is barbecuesaus me net iets liever dan de rest, maar alleen als ik echt moet kiezen.
derLudolfzondag 21 oktober 2018 @ 14:39
Mayonaise is denk ik wel de meest universele. Chilisaus is ook lekker bij bepaalde zaken.
wollahzondag 21 oktober 2018 @ 14:42
Curry _O_ _O_ _O_
Knoflook _O_ _O_
Mayo _O_
Jordy-Bzondag 21 oktober 2018 @ 14:48
Niet mijn to-go saus, maar bijvoorbeeld bij eieren met spek is deze toch wel briljant:

SGN2417.jpg
Resistorzondag 21 oktober 2018 @ 14:55
Het hangt helemaal van het gerecht af.

Remia Groene-pepersaus bij rood vlees
Hela Curry op worst, hamburger
Satésaus bij barbecue (Wijko, maar dan aangevuld met pindakaas met stukjes pinda, sambal, ketjap (helft van de hoeveelheid sambal), kerrie en stukjes ananas)
Aldi fritessaus bij patat, of met de Hela curry op frikandel.
Mosterd-fritessaus bij de mosselen.
derLudolfzondag 21 oktober 2018 @ 14:58
Bijzonder trouwens dat veel mensen hier fritessaus verkiezen boven mayonaise :?
Adameszondag 21 oktober 2018 @ 14:59
tzatziki
Jordy-Bzondag 21 oktober 2018 @ 15:05
quote:
1s.gif Op zondag 21 oktober 2018 14:58 schreef derLudolf het volgende:
Bijzonder trouwens dat veel mensen hier fritessaus verkiezen boven mayonaise :?
Bijzonder dat jij letterlijk twee posts met fritessaus ziet en gelijk al opmerkt "dat veel mensen hier fritessaus verkiezen boven mayonaise". :')
Myraelazondag 21 oktober 2018 @ 15:17
Mayonaise. O+
emmyemmy2zondag 21 oktober 2018 @ 15:52
mcdonalds frietsaus :P
Jordy-Bzondag 21 oktober 2018 @ 16:01
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 15:52 schreef emmyemmy2 het volgende:
mcdonalds frietsaus :P
Haal eens een fles MAD sauce.
emmyemmy2zondag 21 oktober 2018 @ 16:06
quote:
14s.gif Op zondag 21 oktober 2018 16:01 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Haal eens een fles MAD sauce.
Heb ik standaard in huis :')
vredesdruifzondag 21 oktober 2018 @ 16:09
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 14:48 schreef Jordy-B het volgende:
Niet mijn to-go saus, maar bijvoorbeeld bij eieren met spek is deze toch wel briljant:

[ afbeelding ]
Ja, erg lekker. :B
Wereldgozerzondag 21 oktober 2018 @ 16:11
Je drinkt mayonaise? :?
nogeenoudebekendezondag 21 oktober 2018 @ 16:13
HP, sriracha, citroenmayo, hela curry groene dop, ketchup en knoflooksaus.
FutureFairytalezondag 21 oktober 2018 @ 16:30
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 14:55 schreef Resistor het volgende:
Het hangt helemaal van het gerecht af.

Remia Groene-pepersaus bij rood vlees
Hela Curry op worst, hamburger
Satésaus bij barbecue (Wijko, maar dan aangevuld met pindakaas met stukjes pinda, sambal, ketjap (helft van de hoeveelheid sambal), kerrie en stukjes ananas)
Aldi fritessaus bij patat, of met de Hela curry op frikandel.
Mosterd-fritessaus bij de mosselen.
Satesaus is niet koud.

Bij mij is het denk Belgische mayonaise.
Zolderkamerzondag 21 oktober 2018 @ 16:33
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 14:59 schreef Adames het volgende:
tzatziki
Trashcanmanzondag 21 oktober 2018 @ 17:02
Habanerosalsa, tzatziki, sambal en truffelmayo O+
SacreCoeurzondag 21 oktober 2018 @ 17:18
Ligt er beetje aan waarbij, maar meestal eet ik belgische mayo of citroen mayo met een dikke klodder sambal oelek/roti sambal tomaat (van lekker bekkie).
RobinOokzondag 21 oktober 2018 @ 18:28
Ik kan nooit kiezen. Maar als het moet waarschijnlijk mayo.
Pietverdrietzondag 21 oktober 2018 @ 19:05
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 18:28 schreef RobinOok het volgende:
Ik kan nooit kiezen. Maar als het moet waarschijnlijk mayo.
Kewpie mayonaise

2016_0529_Kewpie_mayonnaise_NL.jpg
RobinOokzondag 21 oktober 2018 @ 19:48
quote:
1s.gif Op zondag 21 oktober 2018 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kewpie mayonaise

[ afbeelding ]
Uiteraard kewpie.
Maar, als basis voor sausjes gebruik ik toch liever Zaanse of Calvé.
Zolderkamerzondag 21 oktober 2018 @ 19:50
Mayo maak je zelf.. kom op zeg.. het meest makkelijke sausje om te maken en naar eigen inzicht aan te passen.. Die troep koop je toch niet in een potje..?

Wat moet je anders met een staafmixer doen?
Trashcanmanzondag 21 oktober 2018 @ 19:51
quote:
14s.gif Op zondag 21 oktober 2018 19:50 schreef Zolderkamer het volgende:
Mayo maak je zelf.. kom op zeg.. het meest makkelijke sausje om te maken en naar eigen inzicht aan te passen.. Die troep koop je toch niet in een potje..?

Wat moet je anders met een staafmixer doen?
Currypasta, beslag, hummus, gevulde soepen, enz maken.
RobinOokzondag 21 oktober 2018 @ 19:52
quote:
14s.gif Op zondag 21 oktober 2018 19:50 schreef Zolderkamer het volgende:
Mayo maak je zelf.. kom op zeg.. het meest makkelijke sausje om te maken en naar eigen inzicht aan te passen.. Die troep koop je toch niet in een potje..?
Als jij een halve liter mayo in een paar dagen opvreet, vooral doen. ^O^
Zolderkamerzondag 21 oktober 2018 @ 19:53
quote:
1s.gif Op zondag 21 oktober 2018 19:51 schreef Trashcanman het volgende:

[..]

Currypasta, beslag, hummus, gevulde soepen, enz maken.
Ja maar die zijn veel te moeilijk.. daarom eet ik maar gewoon alleen mayo.. soms doe ik meer moeite en frituur er nog wat aardappels bij..
Nismo91zondag 21 oktober 2018 @ 19:55
Samba saus bij de bbq _O_
robijntjestralendwitzondag 21 oktober 2018 @ 19:56
Mayonaise mixen met sambal en je hebt je eigen ultieme samoerai saus
Zolderkamerzondag 21 oktober 2018 @ 19:56
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 19:52 schreef RobinOok het volgende:
Als jij een halve liter mayo in een paar dagen opvreet, vooral doen. ^O^
Azijn.. of citroen en afgedekt bewaren in de koeling en het blijft echt wel ff goed hoor.. en als je alleen woont dan heb je vast wel buren of vrienden..

En daarbij, als je over gezond begint wil ik je niet horen met de ingredienten die niets met mayo te maken hebben maar wel in grote overvloed in die potten zitten..

Van de helft van die mayo maak je heerlijke tzatziki btw..
Zolderkamerzondag 21 oktober 2018 @ 19:57
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 19:56 schreef robijntjestralendwit het volgende:
Mayonaise mixen met sambal en je hebt je eigen ultieme samoerai saus
brrrrrrrrrr
Jordy-Bzondag 21 oktober 2018 @ 20:03
quote:
1s.gif Op zondag 21 oktober 2018 19:52 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Als jij een halve liter mayo in een paar dagen opvreet, vooral doen. ^O^
Met een staafmixer hoef je geen halve liter ineens te maken.
RobinOokzondag 21 oktober 2018 @ 20:10
quote:
14s.gif Op zondag 21 oktober 2018 19:56 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Van de helft van die mayo maak je heerlijke tzatziki btw..
:o
RobinOokzondag 21 oktober 2018 @ 20:13
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 20:03 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Met een staafmixer hoef je geen halve liter ineens te maken.
Interessant. Gooi je dan driekwart dooier weg of verander je de standaard verhouding?
Jordy-Bzondag 21 oktober 2018 @ 20:14
quote:
1s.gif Op zondag 21 oktober 2018 20:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Interessant. Gooi je dan driekwart dooier weg of verander je de standaard verhouding?
Dan gooi je driekwart dooier weg of verander je de standaardverhouding.
Zolderkamerzondag 21 oktober 2018 @ 20:15
quote:
1s.gif Op zondag 21 oktober 2018 20:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Interessant. Gooi je dan driekwart dooier weg of verander je de standaard verhouding?
350ml bij een middel (m) ei.. en bij een klein (s) ei kan het vast wel naar 250ml gereduceerd worden
Zolderkamerzondag 21 oktober 2018 @ 20:16
quote:
1s.gif Op zondag 21 oktober 2018 20:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

:o
Gewoon yoghurt bij mengen.. gaat prima.. niet nadenken maar opeten..
RobinOokzondag 21 oktober 2018 @ 20:17
quote:
14s.gif Op zondag 21 oktober 2018 20:14 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Dan gooi je driekwart dooier weg of verander je de standaardverhouding.
Nou, euh, gefeliciteerd! Ik hoop dat je daar gelukkig van wordt.
Adameszondag 21 oktober 2018 @ 20:17
quote:
14s.gif Op zondag 21 oktober 2018 20:16 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Gewoon yoghurt bij mengen.. gaat prima.. niet nadenken maar opeten..
ik maak het nooit met mayo, enkel griekse yoghurt.
een van de redenen dat ik het zo fijn vind, je kunt het dan relatief ruim scheppen
Marsenalzondag 21 oktober 2018 @ 20:19
Ik kan best makkelijk zelf mayonaise maken maar dat vind ik godverdomme toch een partij omslachtig voor die ene keer dat ik kloddertje mayo op m'n bord wil.

Chili saus vind ik echt overal lekker bij. Pittig, zoet, maakt mij niet uit, als het in een transparante fles zit en er drijven rode schilftertjes in, eet ik het. :P
Zolderkamerzondag 21 oktober 2018 @ 20:20
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 20:17 schreef Adames het volgende:

[..]

ik maak het nooit met mayo, enkel griekse yoghurt.
een van de redenen dat ik het zo fijn vind, je kunt het dan relatief ruim scheppen
Ik ook niet.. maar als je van je mayo af moet dan gaat het prima..
Met dikke yoghurt is melk ook lekker btw.. maar dan word het wel vet
Salvad0Rzondag 21 oktober 2018 @ 20:50
D2mH0Yk.jpg
Pietverdrietzondag 21 oktober 2018 @ 21:08
quote:
14s.gif Op zondag 21 oktober 2018 19:56 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Azijn.. of citroen en afgedekt bewaren in de koeling en het blijft echt wel ff goed hoor.. en als je alleen woont dan heb je vast wel buren of vrienden..

En daarbij, als je over gezond begint wil ik je niet horen met de ingredienten die niets met mayo te maken hebben maar wel in grote overvloed in die potten zitten..

Van de helft van die mayo maak je heerlijke tzatziki btw..
Tzatziki maak je niet met mayo
Zolderkamerzondag 21 oktober 2018 @ 21:13
quote:
6s.gif Op zondag 21 oktober 2018 20:50 schreef Salvad0R het volgende:
[ afbeelding ]
Koolzaadolie , EIGEEL van scharreleieren 7,5%, azijn, MOSTERD (azijn, MOSTERDZAAD, water, zout, specerijen), water, suiker, citroensap 1,2%, zout, antioxidant: E385, aroma's.

Valt me nog best mee eigenlijk.. maar water, suiker, antioxidant en aroma's...
Een fiets noem je toch ook geen auto omdat er ook van die ronde dingen onder zitten?

Azijn/citroen, olie, ei, mosterd, die drie dingen maakt mayo.. dan kun je er nog iets met peper en zout doen, maar das niet nodig om mayo te maken..

Niets mis met saus uit pot.. maar mayo is mayo.. (net als een patatje met, geen mayo bevat maar fritessaus of je moet echt geluk hebben)
Zolderkamerzondag 21 oktober 2018 @ 21:14
quote:
1s.gif Op zondag 21 oktober 2018 21:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tzatziki maak je IK niet met mayo
Fixed
Pietverdrietzondag 21 oktober 2018 @ 21:16
quote:
14s.gif Op zondag 21 oktober 2018 21:14 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Fixed
Neuh
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Tzatziki
Spanky78zondag 21 oktober 2018 @ 21:17
quote:
14s.gif Op zondag 21 oktober 2018 21:14 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Fixed
Zaziki maak je met uitgelekte griekse yoghurt, barbaar. Maak je het met mayo dan is het geen zaziki meer maar calve griekse fantasie ofzo.

overigens is mijn favo saus chimichurry, op de voet gevolgd door goede zaziki. Dus geen mayo met knoflook en komkommer.
Zolderkamerzondag 21 oktober 2018 @ 21:19
quote:
Jajajaja ik weet het wel.. :6 ik heb ook nog nooit een turk of griek mayo zien maken..
Maar als ik het over heb gaat het er prima door als ik alleen dunne (magere) yoghurt heb
Zolderkamerzondag 21 oktober 2018 @ 21:20
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 21:17 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Zaziki maak je met uitgelekte griekse yoghurt, barbaar. Maak je het met mayo dan is het geen zaziki meer maar calve griekse fantasie ofzo.

overigens is mijn favo saus chimichurry, op de voet gevolgd door goede zaziki. Dus geen mayo met knoflook en komkommer.
Het begon ermee dat robin iets gilde over het opmaken van mayo.. Niet over dat het het ultieme ingredient voor tzatziki was..
Spanky78zondag 21 oktober 2018 @ 21:22
quote:
14s.gif Op zondag 21 oktober 2018 21:20 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Het begon ermee dat robin iets gilde over het opmaken van mayo.. Niet over dat het het ultieme ingredient voor tzatziki was..
Jaja, geef Robin maar de schuld. :o
Zolderkamerzondag 21 oktober 2018 @ 21:23
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 21:22 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Jaja, geef Robin maar de schuld. :o
Altijd legitiem.. :Y)
RobinOokzondag 21 oktober 2018 @ 21:55
Ik kan het hebben. Toe maar.
Zolderkamerzondag 21 oktober 2018 @ 22:00
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 21:55 schreef RobinOok het volgende:
Ik kan het hebben. Toe maar.
O+ :*
r8v2zondag 21 oktober 2018 @ 22:26
Barbaren. Nog niet eens bearnaise saus genoemd. En ja, die is er ook koud.
#ANONIEMmaandag 22 oktober 2018 @ 03:36
Zaanse mayonaise.
Jordy-Bmaandag 22 oktober 2018 @ 08:50
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 22:26 schreef r8v2 het volgende:
Barbaren. Nog niet eens bearnaise saus genoemd. En ja, die is er ook koud.
Zeg maar zoals koude pizza.
Spanky78maandag 22 oktober 2018 @ 10:15
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 22:26 schreef r8v2 het volgende:
Barbaren. Nog niet eens bearnaise saus genoemd. En ja, die is er ook koud.
Bearnaise maak je met boter, kan niet koud natuurlijk. Dan is Het dragonmayonaise.
LurkJeRotmaandag 22 oktober 2018 @ 10:17
Groene pepersaus, helaas bijna nergens meer te vinden in de supermarkt (of ik ga naar de verkeerde supermarkten)
Metalfreakmaandag 22 oktober 2018 @ 10:42
Ligt eraan bij wat.

Friet: Gouda's Glorie frietsaus in combinatie met Heinz Ketchup
Worsten: Hela Curry
Vlees: Zigeunersaus
Vleeswaren voor op brood: Franse mosterd.

Mayonaise vind ik gewoon niet lekker t.o.v. frietsaus.
itchycoomaandag 22 oktober 2018 @ 13:11
Mayonnaise_de_Dijon_Amora_en_tube..jpg
O+
Iedere keer als ik (of familieleden) in Frankrijk ben sla ik weer een voorraadje in.

En verder HP Sauce en bij vlagen ook Mad Sauce die ik ook al voorbij zag komen in dit topic. Daarnaast meng ik soms zelf yoghurt met mosterd en sambal voor over de falafel of gehaktballetjes. Dat maakt samen een lekker en fris sausje. :)
Ferdiimaandag 22 oktober 2018 @ 13:26
MAD saus, mayonaise, ravigotte saus in deze volgorde voor standaard op tafel.

verder afhankelijk van gerecht.

knoflook bij de shoarma, bbq saus bij de bbq, whiskey saus bij vis/mosselen,

Daarnaast nog ketchup voor bij alles wat niet lekker smaakt :D,
MissGiraffemaandag 22 oktober 2018 @ 15:12
quote:
14s.gif Op zondag 21 oktober 2018 19:56 schreef Zolderkamer het volgende:
Van de helft van die mayo maak je heerlijke tzatziki btw..
Bah :r 'tzatziki' van mayo :')

OT: mayo.
nogeenoudebekendemaandag 22 oktober 2018 @ 15:22
quote:
14s.gif Op zondag 21 oktober 2018 21:13 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Koolzaadolie , EIGEEL van scharreleieren 7,5%, azijn, MOSTERD (azijn, MOSTERDZAAD, water, zout, specerijen), water, suiker, citroensap 1,2%, zout, antioxidant: E385, aroma's.

Valt me nog best mee eigenlijk.. maar water, suiker, antioxidant en aroma's...
Een fiets noem je toch ook geen auto omdat er ook van die ronde dingen onder zitten?

Azijn/citroen, olie, ei, mosterd, die drie dingen maakt mayo.. dan kun je er nog iets met peper en zout doen, maar das niet nodig om mayo te maken..

Niets mis met saus uit pot.. maar mayo is mayo.. (net als een patatje met, geen mayo bevat maar fritessaus of je moet echt geluk hebben)
En wat zit er dan in mosterd? Of maak je die ook zelf?
Zolderkamermaandag 22 oktober 2018 @ 15:26
quote:
7s.gif Op maandag 22 oktober 2018 15:22 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

En wat zit er dan in mosterd? Of maak je die ook zelf?
Goeie.. ik heb hem er even bijgepakt: In mijn mosterd (de franse van de aldi)

water, MOSTERDZAAD, natuurazijn, zout, specerijen, natuurlijk kruidenaroma
nogeenoudebekendemaandag 22 oktober 2018 @ 15:28
quote:
14s.gif Op maandag 22 oktober 2018 15:26 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Goeie.. ik heb hem er even bijgepakt: In mijn mosterd (de franse van de aldi)

water, MOSTERDZAAD, natuurazijn, zout, specerijen, natuurlijk kruidenaroma
Dus ook in jouw mayo zit aroma. Mis je alleen nog de zout en suiker maar ik denk dat dat ter conservering is.
Zolderkamermaandag 22 oktober 2018 @ 15:29
quote:
14s.gif Op maandag 22 oktober 2018 15:28 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Dus ook in jouw mayo zit aroma. Mis je alleen nog de zout en suiker maar ik denk dat dat ter conservering is.
en de antioxidant (boven de azijn en citroensap die dat ook al zijn)
e385 is in australie verboden btw
Ludachristmaandag 22 oktober 2018 @ 15:44
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 12:19 schreef Jordy-B het volgende:
[ afbeelding ]
Juiste antwoord.
nogeenoudebekendemaandag 22 oktober 2018 @ 15:48
quote:
14s.gif Op maandag 22 oktober 2018 15:29 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

en de antioxidant (boven de azijn en citroensap die dat ook al zijn)
e385 is in australie verboden btw
Tja je wil geen geschifte mayo na een paar weken dus flikkeren ze er een stabilisator in.

En in Australië rijden ze met vrachtwagens van 100 meter. Niet echt relevant wat daar en hier wel of niet mag.
Zolderkamermaandag 22 oktober 2018 @ 15:53
quote:
2s.gif Op maandag 22 oktober 2018 15:48 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Tja je wil geen geschifte mayo na een paar weken dus flikkeren ze er een stabilisator in.

En in Australië rijden ze met vrachtwagens van 100 meter. Niet echt relevant wat daar en hier wel of niet mag.
Ja als je water in je mayo pleurt dan kun je niet zonder stabilisator.. maar ze hebben beide niets te zoeken in mayo..

Je gooit er vanalles in.. maar omdat het resultaat dan troep is.. moet er nog meer in om het te verbloemen.. Dat is de hele reden.. niet meer en niet minder
Myraelamaandag 22 oktober 2018 @ 16:06
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2018 13:11 schreef itchycoo het volgende:
[ afbeelding ]
O+
Iedere keer als ik (of familieleden) in Frankrijk ben sla ik weer een voorraadje in.
Jumbo heeft hem ook in het assortiment, in een pot.
#ANONIEMmaandag 22 oktober 2018 @ 16:58
quote:
14s.gif Op maandag 22 oktober 2018 16:06 schreef Myraela het volgende:

[..]

Jumbo heeft hem ook in het assortiment, in een pot.
Mayonaise uit een pot. :N
itchycoomaandag 22 oktober 2018 @ 17:37
quote:
14s.gif Op maandag 22 oktober 2018 16:06 schreef Myraela het volgende:

[..]

Jumbo heeft hem ook in het assortiment, in een pot.
:o Dit ga ik van de week eens bekijken, bedankt voor de tip
Fokpopmaandag 22 oktober 2018 @ 18:42
quote:
14s.gif Op zondag 21 oktober 2018 21:13 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Koolzaadolie , EIGEEL van scharreleieren 7,5%, azijn, MOSTERD (azijn, MOSTERDZAAD, water, zout, specerijen), water, suiker, citroensap 1,2%, zout, antioxidant: E385, aroma's.

Valt me nog best mee eigenlijk.. maar water, suiker, antioxidant en aroma's...
Een fiets noem je toch ook geen auto omdat er ook van die ronde dingen onder zitten?

Azijn/citroen, olie, ei, mosterd, die drie dingen maakt mayo.. dan kun je er nog iets met peper en zout doen, maar das niet nodig om mayo te maken..

Niets mis met saus uit pot.. maar mayo is mayo.. (net als een patatje met, geen mayo bevat maar fritessaus of je moet echt geluk hebben)
Superauthentiek je eigen mayo maken en daar dan 250ml van door je tzatziki roeren :')
Spanky78maandag 22 oktober 2018 @ 19:00
quote:
14s.gif Op maandag 22 oktober 2018 15:28 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Dus ook in jouw mayo zit aroma. Mis je alleen nog de zout en suiker maar ik denk dat dat ter conservering is.
mwoah, dit door natuurlijke aroma’s zijn meestal gewoon een soort kruidenextracten. Niets engs aan.

Edta is minder onomstreden trouwens, wordt gebruikt om door metalen gekatalyseerde ranzigheid te remmen.
Pietverdrietmaandag 22 oktober 2018 @ 19:18
quote:
14s.gif Op maandag 22 oktober 2018 15:29 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

en de antioxidant (boven de azijn en citroensap die dat ook al zijn)
e385 is in australie verboden btw
Liever conserveermiddel dan een bacteriële infectie
Spanky78maandag 22 oktober 2018 @ 19:32
quote:
1s.gif Op maandag 22 oktober 2018 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Liever conserveermiddel dan een bacteriële infectie
Die edta conserveert niet, werkt amper tegen bacteriegroei, mayonaise is geconserveerd door het zuur, waarbij azijn an sich ook al antibacterieel werkt.

Daarnaast bevat mayonaise ook nog aardig wat zout en droge stof, dus combinatie van Aw en pH zou voldoende moeten zijn.

De edta is vooral om ranzigheid tegen te gaan. Citroensap werkt vooral door zuurstofradicalen op te pikken, de edta bindt metalen uit het eigeel, die oxidatie enorm kunnen versnellen (katalysator).

Overigens kan citaat ook ionen binden. Maar niet zoals edta.
Jordy-Bmaandag 22 oktober 2018 @ 19:58
quote:
14s.gif Op maandag 22 oktober 2018 15:29 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

e385 is in australie verboden btw
Nee, dat is het niet.

e385 Calcium disodium EDTA staat gewoon in de lijst met toegestane toevoegingen, met voor mayo een maximumconcentratie van 75 mg per kilo.

https://www.legislation.gov.au/Details/F2018C00623
Erosjuhhhmaandag 22 oktober 2018 @ 20:02
81ZDNn2imsL._SY679_.jpg
Zolderkamermaandag 22 oktober 2018 @ 20:26
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2018 19:58 schreef Jordy-B het volgende:
e385 is in australie
oke.. weer wat geleerd.. Neemt niet weg dat het bij hogere concentraties bloedarmoede kan veroorzaken..
Zolderkamermaandag 22 oktober 2018 @ 20:29
quote:
1s.gif Op maandag 22 oktober 2018 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Liever conserveermiddel dan een bacteriële infectie
Als de smaak maar goed is.. Ik eet vaak genoeg bij shabby tentjes waarvan je weet dat het je in elk geval 1 dag schijterij oplevert.. Als het een week aanhoud moet het wel heel lekker geweest zijn..
Maar zo ben ik nou eenmaal.. Ik weet in elk geval hoe streetfood smaakt die niet uit een hipsterbus komt.. B:)B
MissGiraffemaandag 22 oktober 2018 @ 21:13
quote:
14s.gif Op maandag 22 oktober 2018 20:29 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Als de smaak maar goed is.. Ik eet vaak genoeg bij shabby tentjes waarvan je weet dat het je in elk geval 1 dag schijterij oplevert.. Als het een week aanhoud moet het wel heel lekker geweest zijn..
Maar zo ben ik nou eenmaal.. Ik weet in elk geval hoe streetfood smaakt die niet uit een hipsterbus komt.. B:)B
Triest :') rauwe kip eten, bedorven voedsel eten :') wat 'authentiek' man!
Zolderkamermaandag 22 oktober 2018 @ 21:15
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2018 21:13 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Triest :') rauwe kip eten, bedorven voedsel eten :') wat 'authentiek' man!
Ja want dat bedoel ik daarmee.. ^O^ :W
Jordy-Bmaandag 22 oktober 2018 @ 21:20
quote:
14s.gif Op maandag 22 oktober 2018 20:26 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

oke.. weer wat geleerd.. Neemt niet weg dat het bij hogere concentraties bloedarmoede kan veroorzaken..
Je bent gewoon een hysterische "Het hep op facebook gestaan"-blèrder, met je onnozele geblaat.
MissGiraffemaandag 22 oktober 2018 @ 21:22
quote:
14s.gif Op maandag 22 oktober 2018 21:15 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ja want dat bedoel ik daarmee.. ^O^ :W
Inderdaad.
Zolderkamermaandag 22 oktober 2018 @ 21:25
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2018 21:20 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Je bent gewoon een hysterische "Het hep op facebook gestaan"-blèrder, met je onnozele geblaat.
Je moet een beetje normaal reageren gast..

Een vrachtauto heeft ook wielen.. een fiets ook.. Waarom benoemen we die apart?

Waarom heet fritesaus geen mayo? Het is toch wit en klodderig?

Waarom noemen we mannen en vrouwen apart als we toch allemaal mensen zijn?
Pietverdrietmaandag 22 oktober 2018 @ 21:25
Zullen het weer over saus hebben ?
Pietverdrietmaandag 22 oktober 2018 @ 21:26
On topic, Heinz Ketchup!
MissGiraffemaandag 22 oktober 2018 @ 21:28
quote:
14s.gif Op maandag 22 oktober 2018 21:25 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Je moet een beetje normaal reageren gast..

Een vrachtauto heeft ook wielen.. een fiets ook.. Waarom benoemen we die apart?

Waarom heet fritesaus geen mayo? Het is toch wit en klodderig?

Waarom noemen we mannen en vrouwen apart als we toch allemaal mensen zijn?
Maar wel tzatziki met mayo maken :') :') :') :') :') :') :')
#ANONIEMmaandag 22 oktober 2018 @ 21:28
quote:
14s.gif Op maandag 22 oktober 2018 21:25 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Je moet een beetje normaal reageren gast..

Een vrachtauto heeft ook wielen.. een fiets ook.. Waarom benoemen we die apart?

Waarom heet fritesaus geen mayo? Het is toch wit en klodderig?

Waarom noemen we mannen en vrouwen apart als we toch allemaal mensen zijn?
Omdat mannen nét dat stapje voor hebben. Het scheelt niet veel hoor. Het is net die finishing touch die aangebracht is toen God de man schiep.

Maar terug naar het oorspronkelijke onderwerp dan maar.
Zolderkamermaandag 22 oktober 2018 @ 21:28
Tomaat uiensaus van de plaatselijke turk (niet met keiharde verse uitjes aub)
Jordy-Bmaandag 22 oktober 2018 @ 21:38
quote:
14s.gif Op maandag 22 oktober 2018 21:25 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Je moet een beetje normaal reageren gast..

Een vrachtauto heeft ook wielen.. een fiets ook.. Waarom benoemen we die apart?

Waarom heet fritesaus geen mayo? Het is toch wit en klodderig?

Waarom noemen we mannen en vrouwen apart als we toch allemaal mensen zijn?
Wat heeft dat ermee te maken dat jij hier gewoon glashard leugens loopt te verkondigen?

Jij komt doodleuk aanzetten met: "e385 is in australie verboden btw". Het is gewoon klinkklare onzin wat jij loopt te verkondigen.

Jij zit gewoon glashard te liegen om een beetje interessant te doen, btw. En als je erop gewezen wordt dat je gierend uit je nek staat te kletsen, btw, kom je nog met een: "maar dat neemt niet weg dat deze willekeurige bewering over EDTA wèl waar is". Ja dat neemt het wel, btw.

Je bent een leugenaar en/of je hebt geen idee waar je het over hebt, dus hou nou maar op met interessant te lopen doen, btw.
Lucky_Strikemaandag 22 oktober 2018 @ 21:42
On topic: mierikswortel.
nogeenoudebekendemaandag 22 oktober 2018 @ 21:42
quote:
1s.gif Op maandag 22 oktober 2018 21:26 schreef Pietverdriet het volgende:
On topic, Heinz Ketchup!
De enige echte ja.
Teganmaandag 22 oktober 2018 @ 21:46
Mayonaise. Maar meestal gewoon zonder saus. Ik vind het meestal niet iets bijzonders toevoegen en dus nutteloze smaaktoevoeging/calorieën.

Ik eet wel mayonaise of speciaal op friet. Verder meestal alles zonder saus/dressing.
Zalmslaatjemaandag 22 oktober 2018 @ 21:59
Weet iemand of bigmac saus ergens los verkrijgbaar is?
Het enige wat ik lekker vind van macD. :)
Jordy-Bmaandag 22 oktober 2018 @ 22:23
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2018 21:59 schreef Zalmslaatje het volgende:
Weet iemand of bigmac saus ergens los verkrijgbaar is?
Het enige wat ik lekker vind van macD. :)
Af-en-toe wordt het uitgebracht door de Mac, maar dat is dan meer ebay enzo.

Zelf maken is nog steeds het beste, maar als je lui bent kan je ook eens een blik werpen op Thousand Island Dressing. Niet helemaal hetzelfde, maar komt heel dicht in de buurt.
Zolderkamermaandag 22 oktober 2018 @ 22:25
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2018 21:38 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Wat heeft dat ermee te maken dat jij hier gewoon glashard leugens loopt te verkondigen?

Jij komt doodleuk aanzetten met: "e385 is in australie verboden btw". Het is gewoon klinkklare onzin wat jij loopt te verkondigen.

Jij zit gewoon glashard te liegen om een beetje interessant te doen, btw. En als je erop gewezen wordt dat je gierend uit je nek staat te kletsen, btw, kom je nog met een: "maar dat neemt niet weg dat deze willekeurige bewering over EDTA wèl waar is". Ja dat neemt het wel, btw.

Je bent een leugenaar en/of je hebt geen idee waar je het over hebt, dus hou nou maar op met interessant te lopen doen, btw.
_O- _O_
onniedahmaandag 22 oktober 2018 @ 22:37
Truffelmayo jammie

Of patat met die Zaanse mayo in een tube
BakkieDoenmaandag 22 oktober 2018 @ 22:38
Ajvar en sriracha
Zalmslaatjemaandag 22 oktober 2018 @ 22:45
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2018 22:23 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Af-en-toe wordt het uitgebracht door de Mac, maar dat is dan meer ebay enzo.

Zelf maken is nog steeds het beste, maar als je lui bent kan je ook eens een blik werpen op Thousand Island Dressing. Niet helemaal hetzelfde, maar komt heel dicht in de buurt.
Kwam een tijdje terug het recept tegen er zaten nogal wat niet in de supermarkt verkrijgbare ingrediënten in (stabilisatoren etc)
1000 island dressing ken ik niet, is dat goed verkrijgbaar?
(zie nu dat ze dat bij de ah verkopen, is die dressing niet heel dun? met yoghurt en knoflook..(?) )

Vind het lekker maar niet zo lekker dat ik er heel veel moeite voor wil doen. ;)
Kloonplinsdinsdag 23 oktober 2018 @ 00:14
Wat een sausje wel niet los kan maken zeg :D

Dit topic _O_ _O_ _O_




:P
Kloonplinsdinsdag 23 oktober 2018 @ 00:15
Appelmoes!

EN DAAR ZIT GEEN IJ MET EEN E IN JA!
Kloonplinsdinsdag 23 oktober 2018 @ 00:15


[ Bericht 100% gewijzigd door Kloonplins op 23-10-2018 00:16:06 ]
Lokasennadinsdag 23 oktober 2018 @ 00:21
Guacamole! En aioli, en tzatziki (want knoflook).
ChilllayDdinsdag 23 oktober 2018 @ 00:59
quote:
14s.gif Op maandag 22 oktober 2018 21:28 schreef Zolderkamer het volgende:
Tomaat uiensaus van de plaatselijke turk (niet met keiharde verse uitjes aub)
Oh wel, zalig juist!
En hele pittige groene pepersaus
Dr.Mikeydinsdag 23 oktober 2018 @ 01:14
guacamole
Jordy-Bdinsdag 23 oktober 2018 @ 04:52
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2018 22:45 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

Kwam een tijdje terug het recept tegen er zaten nogal wat niet in de supermarkt verkrijgbare ingrediënten in (stabilisatoren etc)
1000 island dressing ken ik niet, is dat goed verkrijgbaar?
(zie nu dat ze dat bij de ah verkopen, is die dressing niet heel dun? met yoghurt en knoflook..(?) )

Vind het lekker maar niet zo lekker dat ik er heel veel moeite voor wil doen. ;)
Ja, het is dressing, zeg maar voor over de sla, maar qua smaak komt het heel dichtbij.

Bicmac-saus is wat gevulder, dus gooi er een extra augurkje door
Lunatiekdinsdag 23 oktober 2018 @ 05:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 01:14 schreef Dr.Mikey het volgende:
guacamole
Die vind ik zelfgemaakt het lekkerst :9

Maar op 1:

real-tasty-mayo-garlic-sriracha.jpg
_O_
Ik vreet het zo uit de pot :')

Net als Heksenkaas, wat eigenlijk een saus is.

Op een heleboel eten smaakt vlammensaus prima (chilisaus, loempiasaus, hoe je het ook noemt) :Y)
Lucky_Strikedinsdag 23 oktober 2018 @ 08:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 00:21 schreef Lokasenna het volgende:
Guacamole! En aioli, en tzatziki (want knoflook).
Bazenpost _O_
itchycoodinsdag 23 oktober 2018 @ 10:20
Btw, ik vind chilisaus btw ook een erg lekkere saus btw, maar dan vooral de sweet chili variant. Kun je btw bijna overal overheen gooien.

Wat ik btw wel heb is dat het bij mij met periodes gaat. Dan kan ik btw maandenlang niet genoeg krijgen van een bepaalde saus en, btw, dan ben ik er ineens klaar mee en eet ik het maanden en btw soms jaren niet.
bloodymary1dinsdag 23 oktober 2018 @ 12:39
Andalouse! De meest gegeten saus op friet in België.
Heerlijk ook op een hamburgertje, zeker als brunch op zondag na een zware avond om weer wat smaak op je pappillen te krijgen.

Mosterd-dillesaus is ook lekker bij een blokje kaas of zo.
itchycoodinsdag 23 oktober 2018 @ 14:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 12:39 schreef bloodymary1 het volgende:
Mosterd-dillesaus is ook lekker bij een blokje kaas of zo.
Deze was ik helemaal vergeten! :D Die is echt heel lekker over kaas, ham, gekookte worst en nog veel meer vleeswaren.

Volgens mij heb ik zelfs nog zo'n fles liggen:
server?type=image&origin=pf&source=%2Fpromofolder_nl%2Farticles%2F2013%2F03%2F14%2F11120%2Fn_sligro150n0000006.jpg
Spanky78dinsdag 23 oktober 2018 @ 20:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 00:21 schreef Lokasenna het volgende:
Guacamole! En aioli, en tzatziki (want knoflook).
Hoe kon ik guacamole nou vergeten! Heerlijk!
bloodymary1dinsdag 23 oktober 2018 @ 21:03
Dat vind ik nou echt geen reet aan guacamole. Flauwe troep.
nogeenoudebekendedinsdag 23 oktober 2018 @ 21:12
Mosterd-dille is wel een goeie inderdaad.

Piccalilly ook trouwens.
Rickocumdinsdag 23 oktober 2018 @ 21:19
quote:
1s.gif Op maandag 22 oktober 2018 21:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
On topic: mierikswortel.
Doe normaal man :D Zo scherp als wat!

Al doe ik daar altijd wel een mespuntje van door mijn knoflooksaus, samen met gembersiroop :@
ManianMandinsdag 23 oktober 2018 @ 21:21
American frite saus :@ aiolie en saté/pindasaus c_/

Voor de wraps guacamole en zure room :Y)
fotostarterwoensdag 24 oktober 2018 @ 16:18
Ben geen fan van koude sauzen.

Warme trouwens ook niet, en eet bijna alles sausloos :D

Vind alleen een goede steak, met simpele pepersaus wel goddelijk.
Kloonplinswoensdag 24 oktober 2018 @ 19:05
Vandaag bij Jan Linders geweest.

Heb de chilisaus een pittige tante, en de whisky cocktailsaus onmisbaar op tafel.

Wat een slechte namen.

Tevens beide van het merk Gwoon.

Het huismerk.

:') :')


Maargoed. De whiskycocktail onmisbaar op tafel is heerlijk romig en de whiskysmaak komt goed tot zijn recht. De afdronk is rond en soepel.
1% whisky
Alcohol: 0,4 %


De chilisaus een pittige dame is verrassend fris en vol van smaak.
Niet heel erg pittig maar de chillis blijven lekker hangen.
Je moet wel van stukjes houden, want die zitten dr in!
Kloonplinswoensdag 24 oktober 2018 @ 19:08
images?q=tbn:ANd9GcSTDEEd9XpKrR7FafiHxYWOy7xgcSxT5yTbcB8UrPLjxIkUpTOI8w



images?q=tbn:ANd9GcTkJVCmp3NexeJYt2cbAC7atCtLnBIzh7VHrmssOWoIff5J9UjQ


:9~ :P :P :P
Printerkabelwoensdag 24 oktober 2018 @ 19:09
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 12:19 schreef Jordy-B het volgende:
[ afbeelding ]
Dit is zo goed.
Spanky78woensdag 24 oktober 2018 @ 19:25
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 05:37 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Die vind ik zelfgemaakt het lekkerst :9

Maar op 1:

[ afbeelding ]
_O_
Ik vreet het zo uit de pot :')

Net als Heksenkaas, wat eigenlijk een saus is.

Op een heleboel eten smaakt vlammensaus prima (chilisaus, loempiasaus, hoe je het ook noemt) :Y)
Sriracha an sich is dan ook erg lekker. Wel van het goede merk, paar varianten. Prima spul.
bloodymary1woensdag 24 oktober 2018 @ 22:38
Ik doe echt overal saus op. Zelfs op een boterham met kaas. Dan besmeer ik die met mayo, of mosterd-dillesaus in plaats van met boter. Heb ook altijd wel vijf verschillende soorten mayo/fritessaus in huis. Bij het een is die het lekkerst, bij het ander die andere etc.

En saus zo uit een pot likken is ook heerlijk!
SoS87woensdag 24 oktober 2018 @ 22:56
Patat met andalouse. Boh.
C.L.Wernerdonderdag 25 oktober 2018 @ 11:24
Wilt iemand mijn saus proberen?
MissGiraffedonderdag 25 oktober 2018 @ 14:51
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 22:38 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik doe echt overal saus op. Zelfs op een boterham met kaas. Dan besmeer ik die met mayo, of mosterd-dillesaus in plaats van met boter. Heb ook altijd wel vijf verschillende soorten mayo/fritessaus in huis. Bij het een is die het lekkerst, bij het ander die andere etc.

En saus zo uit een pot likken is ook heerlijk!
Hoeveel weeg je?
FlippingCoindonderdag 25 oktober 2018 @ 14:53
Ravigotesaus bij de kibbeling straks.

أطيب التحيات Flip.
bloodymary1donderdag 25 oktober 2018 @ 16:40
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 14:51 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Hoeveel weeg je?
75 kilo bij 1 meter 80. Dus niks mis mee. Verder eet ik niet zo veel, haha.
bloodymary1donderdag 25 oktober 2018 @ 16:41
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 11:24 schreef C.L.Werner het volgende:
Wilt iemand mijn saus proberen?
Die lijkt me een beetje bitter...
MissGiraffedonderdag 25 oktober 2018 @ 16:54
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 16:40 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

75 kilo bij 1 meter 80. Dus niks mis mee. Verder eet ik niet zo veel, haha.
hihi ^O^
#ANONIEMdonderdag 25 oktober 2018 @ 16:56
Yoghurt, beetje mayo, beetje sambal, uien erbij, beetje zout en mixen maar.

Omnomnom.
MrsDuckzaterdag 27 oktober 2018 @ 00:03
Calve broodje unoxsaus
Zaanse Mayo
Heinz Ketchup
Go-Tan Chilisaus sweet
Jean Baton Truffelmayo

Die heb ik standaard in huis.... ook hebben we altijd griekse yoghurt en pindakaas met noot in huis. Knoflooksaus en pindasaus bijvoorbeeld maak ik liever zelf.
gargamelnlzaterdag 27 oktober 2018 @ 07:41
Jamballa saus en brander mayo.
DrDarwinzaterdag 27 oktober 2018 @ 08:14
image496x496