abonnement Unibet Coolblue
  zondag 28 oktober 2018 @ 12:19:58 #301
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_182790368
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 11:44 schreef Benger het volgende:

[..]

Het beleid van China tegen smog is wisselend succesvol. Lokale bestuurders handhaven de regelgeving vaak niet, omdat ze bang zijn dat het ten koste gaat van werkgelegenheid. Overigens leidt smog tot afkoeling, doordat het zonlicht weerkaatst. Het beleid kan op korte termijn dus nadelige gevolgen hebben.
China heeft tegelijkertijd ook een beleid gericht op het stimuleren van duurzame energie. China wil niet te afhankelijk worden van import van energie en wil graag een sterke eigen industrie voor fabricage van windmolens en zonnepanelen. Het zou me niet verbazen als China binnenkort zou stoppen met het bouwen van nieuwe kolencentrales.
Uh, China gaat volle vaart verder met het bouwen van nieuwe kolencentrales:
https://www.bbc.com/news/science-environment-45640706

China heeft immers zelf veel kolen.

Chinese bedrijven bouwen kolencentrales in het buitenland:
https://www.institutefore(...)oal/coal-dead-china/

China pakt inderdaad smog aan. Ik zag laatst bijna geen brommer die op benzine rijdt. China zet daarbij groot in op electrische auto's. BYD, Build Your Dream maakt elektrische auto's en electrische bussen. Dit is een gelegenheid voor de Chinese industrie om te groeien, ten koste van de benzine/diesel auto's. Hetzelfde geldt voor de solar cell industrie.
China maakte een indrukwekkende sprong in het aandeel duurzame energie door ingebruikname van de drieklovendam, 22 GigaWatt.

Het Parijs akkoord biedt die ruimte aan China en aan India, tot 2030 mogen die doen wat ze willen, daarna studeren op afbouw. Nederland voelt zich verplicht om nu al terug te gaan ten koste van grote offers. Dat kan niet de bedoeling zijn.
Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Václav Klaus
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')