poezenvanger_van_hamelen | zaterdag 15 september 2018 @ 20:01 |
Ik vond het in de keukenla van een vriend en heb geen idee wat het is. Ik heb er een Stach moddercake naast gezet voor de schaal. En het enige juiste antwoord is:
[ Bericht 74% gewijzigd door -Miauw- op 18-09-2018 15:30:35 ] | |
Scuidward | zaterdag 15 september 2018 @ 20:03 |
Wafelijzer zou ik zeggen, maar zelf nooit in huis gehad. | |
poezenvanger_van_hamelen | zaterdag 15 september 2018 @ 20:05 |
Voor kleine wafeltjes dan of niet? | |
poezenvanger_van_hamelen | zaterdag 15 september 2018 @ 20:06 |
En pers je de deeg er niet uit zonder randjes er omheen? | |
Scuidward | zaterdag 15 september 2018 @ 20:07 |
Patronen in vlees drukken dan? | |
Marsenal | zaterdag 15 september 2018 @ 20:07 |
Zeker wel, dat kan je dan hergebruiken, wat er overblijft is een dunne wafel, altijd dezelfde hoeveelheid. | |
NanKing | zaterdag 15 september 2018 @ 20:07 |
Ik gok op een tosti-ijzer. | |
poezenvanger_van_hamelen | zaterdag 15 september 2018 @ 20:10 |
Daar is het veel te klein voor, het oppervlak past niet eens een pakje peuken op. | |
NanKing | zaterdag 15 september 2018 @ 20:15 |
Een half tosti ijzert dan Ok geen idee | |
poezenvanger_van_hamelen | zaterdag 15 september 2018 @ 20:17 |
Alle afbeeldingen van wafelijzers hebben van die dikke randen, ik ben nog niet overtuigd. | |
maily | zaterdag 15 september 2018 @ 20:36 |
Daar kun je stach mee pletten. | |
wcborstel | zaterdag 15 september 2018 @ 20:39 |
Staat er nergens iets van tekst op, merk ofzo? | |
poezenvanger_van_hamelen | zaterdag 15 september 2018 @ 20:41 |
Nee geen merk of tekst. Hij past ook niet op een fornuis en je kan hem ook niet zelf boven het vuur houden want dan klapt hij open, en hij wordt dan veel te heet volgens mij. | |
maily | zaterdag 15 september 2018 @ 20:44 |
Dat zou ook kunnen. | |
poezenvanger_van_hamelen | zaterdag 15 september 2018 @ 20:46 |
Maar waarom zo klein? En er blijft toch niks over van zo’n patroon als je iets bakt! En plat slaan daar heb je van die hamertjes voor. | |
Hallojo | zaterdag 15 september 2018 @ 20:47 |
Duidelijk een fles witte wijn. | |
Postbus100 | zaterdag 15 september 2018 @ 20:49 |
Ik moest ook gelijk aan zo'n vleeshamer denke. hoe ziet het eruit als hij dicht is? Vanwaar die inkeping van een halve cirkel? | |
Kreator | zaterdag 15 september 2018 @ 20:50 |
En wat zei je vriend? Misschien een onhandige knoflookpers. | |
wcborstel | zaterdag 15 september 2018 @ 20:50 |
Ik vind wel een stroopwafelijzer als dit... | |
poezenvanger_van_hamelen | zaterdag 15 september 2018 @ 20:54 |
Ja maar daar zitten van die randjes omheen. Plus de hendels van dat ding zijn zo lang dat je het veilig in het vuur kan hangen. | |
maily | zaterdag 15 september 2018 @ 20:54 |
Het feit dat de bovenkant smaller is dan de onderkant verklaart het ontbreken van een rand? | |
Woelwater | zaterdag 15 september 2018 @ 20:56 |
Ziet er best wel ranzig uit dat ding | |
poezenvanger_van_hamelen | zaterdag 15 september 2018 @ 20:58 |
De inkeping zit er volgens mij op om je hand ruimte te geven om hem dicht te kunnen klappen. | |
wcborstel | zaterdag 15 september 2018 @ 21:03 |
Is het geen oude pers of notenkraker ofzo | |
RobinOok | zaterdag 15 september 2018 @ 21:11 |
Hamburgerpers? Bolletje gehakt erin en dan plat drukken? Zusje van deze : https://www.worthpoint.co(...)ly-molding-492139625 | |
maily | zaterdag 15 september 2018 @ 21:11 |
Staat er een merknaam op? | |
Postbus100 | zaterdag 15 september 2018 @ 21:14 |
Goede kans | |
maily | zaterdag 15 september 2018 @ 22:08 |
Voor de toetsenisten | |
Scuidward | zaterdag 15 september 2018 @ 22:28 |
Omgekeerd gedacht zou je er ook iets op kunnen laten stollen. Maar dat lijkt mij voornamelijk onhandig. Chocoladedecoratie? | |
maily | zaterdag 15 september 2018 @ 22:35 |
Gips? En dan nog meer wafelijzers maken? | |
Pietverdriet | zaterdag 15 september 2018 @ 22:41 |
Interessant apparaat, geen idee wat het is, maar, euh, waarom een Stach moddercake voor de schaal? Heb ik ook nooit eerder gezien | |
Pietverdriet | zaterdag 15 september 2018 @ 22:57 |
Het is iig geen ijzer om iets in te bakken zoals een wafelijzer, het is een pers om voor de bereiding vorm te geven. Maar waaraan... | |
Charlie_Brown | zaterdag 15 september 2018 @ 23:35 |
Maak ook eens een foto van de onderkant. Misschien zit er een inkeping voor op een gaspit | |
Lunatiek | zaterdag 15 september 2018 @ 23:42 |
Iets voor kniepertjes? Dat zijn streekkoekjes, maar niet uit mijn streek. | |
poezenvanger_van_hamelen | zaterdag 15 september 2018 @ 23:44 |
Ik heb al een poging gedaan om hem te bevestigen aan de gaspit maar zonder succes. De onderkant is helemaal vlak. | |
poezenvanger_van_hamelen | zaterdag 15 september 2018 @ 23:45 |
Dat laatste was een flauw grapje :’) | |
poezenvanger_van_hamelen | zaterdag 15 september 2018 @ 23:47 |
Alle hamburger persers die ik gegoogled heb, hebben ook een rand er omheen zoat het vlees er niet uit kan. Dat heeft dit gekke ding niet. | |
vredesdruif | zaterdag 15 september 2018 @ 23:47 |
| |
Postbus100 | zaterdag 15 september 2018 @ 23:52 |
Hoe groot is de ruimte ertussen als hij dichtvalt? Zit volgens mij nog best wat ruimte tussen, of niet? | |
maily | zaterdag 15 september 2018 @ 23:56 |
Er staat geen merknaam in/op? | |
poezenvanger_van_hamelen | zondag 16 september 2018 @ 00:13 |
Nope, helemaal niks. | |
poezenvanger_van_hamelen | zondag 16 september 2018 @ 00:14 |
Nee helemaal geen ruimte, het lijkt me niet dat het de bedoeling is om er iets in te bakken oid. | |
RobinOok | zondag 16 september 2018 @ 01:08 |
Als we er hier niet uitkomen wil ik het later nog wel eens op Facebook vragen. Of misschien kun je de foto naar foodlog mailen, die vinden het vast leuk er een artikeltje aan te wijden en ik weet zeker dat het antwoord er dan gauw is. | |
maily | zondag 16 september 2018 @ 01:14 |
Wat gebeurt er als je er een witte boterham tussen doet? Foto? | |
Lunatiek | zondag 16 september 2018 @ 05:34 |
Ik begin me af te vragen of het ding niet voor iets heel andërs dan voedselbereiding is. | |
Fretwork | zondag 16 september 2018 @ 08:56 |
Kniepertjesijzer? | |
Postbus100 | zondag 16 september 2018 @ 08:59 |
Postzegelaandrukker | |
vosss | zondag 16 september 2018 @ 09:00 |
!! | |
JeSuisDroppie | zondag 16 september 2018 @ 09:00 |
Veel te klein | |
Fretwork | zondag 16 september 2018 @ 09:01 |
Galetten dan? | |
Fretwork | zondag 16 september 2018 @ 09:02 |
Ik denk wel kleine kniepertjes, bolletje erop, loopt er niet uit. | |
Pietverdriet | zondag 16 september 2018 @ 09:06 |
Hij ziet er niet uit dat ie verhit zou worden, ten eerste onpraktische vorm, ten tweede zal de steel aan het bovenste deel heel snel ook heet worden | |
Pietverdriet | zondag 16 september 2018 @ 09:07 |
Kan je een foto van de achter/onderkant posten, TS? | |
maily | zondag 16 september 2018 @ 09:58 |
En een foto als het dicht is; kun je zien hoeveel ruimte ertussen is. | |
poezenvanger_van_hamelen | zondag 16 september 2018 @ 10:05 |
Heb die vriend van me gevraagd dit te doen en de foto door te sturen, ook van de onderkant. De onderkant is overigens gewoon plat, geen sporen van verhitting plus dat hendeltje veel te heet worden. Je zit ook veel te dicht op het vuur en hij zou open klappen itt bakijzers die je gewoon dicht kan klappen. Ik denk ook niet dat je er iets in kan bakken/verhitten. | |
poezenvanger_van_hamelen | zondag 16 september 2018 @ 10:05 |
Er zit geen ruimte tussen als het dichtgeklapt is. | |
poezenvanger_van_hamelen | zondag 16 september 2018 @ 10:05 |
Leuk idee. | |
poezenvanger_van_hamelen | zondag 16 september 2018 @ 11:28 |
Met een bruine boterham er in: de onderkant: ik heb om nog een foto van de zijkant gevraagd met het brood er in, en ik heb foodlog gemaild met deze vraag. [ Bericht 5% gewijzigd door poezenvanger_van_hamelen op 16-09-2018 11:33:30 ] | |
Postbus100 | zondag 16 september 2018 @ 11:38 |
Die pootjes Misschien ook even naar k&w schoppen? | |
Pietverdriet | zondag 16 september 2018 @ 12:05 |
Ik denk dat het net zo goed iets kan zijn van een schoenmaker, boekbinder of genverbrander als iets uit de keuken btw | |
Postbus100 | zondag 16 september 2018 @ 12:10 |
Dat ja. Hoe komt die vriend eraan? | |
Lunatiek | zondag 16 september 2018 @ 12:12 |
Notenkraker? | |
AlexanderC | zondag 16 september 2018 @ 12:17 |
Ik denk ook dat het een notenkraker is | |
RobinOok | zondag 16 september 2018 @ 12:17 |
Ga je die boterham nog opeten? | |
poezenvanger_van_hamelen | zondag 16 september 2018 @ 12:57 |
Hij weet niet hoe dat ding in zijn keukenla terecht is gekomen. Hij heeft met meerdere personen zijn woning gedeeld in de loop der jaren. | |
poezenvanger_van_hamelen | zondag 16 september 2018 @ 12:58 |
Als jij me een plaatje kan laten zien van een (vintage) notenkraker die ook maar een beetje lijkt op dit ding dan geloof ik je. En ja, ik heb gezocht. | |
RobinOok | zondag 16 september 2018 @ 12:59 |
Eensch. Ik zoek me ook steeds rot. | |
poezenvanger_van_hamelen | zondag 16 september 2018 @ 13:00 |
Het is niet mijn boterham, maar ik denk niet dat die vriend hem nog op gaat eten | |
poezenvanger_van_hamelen | zondag 16 september 2018 @ 13:00 |
Ik heb alle soorten wafelijzers al gehad, notenkrakers, knoflook -en hamburger persers maar er is gewoon niks dat op dit ding lijkt | |
RobinOok | zondag 16 september 2018 @ 13:01 |
Ik kan er niet meer tegen!!!! Mag ik hem al op facebook knallen? Of wil je er liever zelf/hier achterkomen? | |
poezenvanger_van_hamelen | zondag 16 september 2018 @ 13:01 |
Nee ga vooral je gang, ik wil gewoon weten waar dit ding voor is. | |
poezenvanger_van_hamelen | zondag 16 september 2018 @ 13:05 |
Zou ook nog kunnen inderdaad, en dat het per ongeluk in de keukenla beland is omdat die persoon ook geen flauw idee had waar het ding voor is. Hij is iig vrij intensief gebruikt als je naar de gebruikerssporen op de hendel kijkt bijvoorbeeld. | |
RobinOok | zondag 16 september 2018 @ 13:08 |
Ik kom wel in de buurt nu, op de franse google, met "brocante presse viande". Nog even verder zoeken.... | |
poezenvanger_van_hamelen | zondag 16 september 2018 @ 13:13 |
Dat lijkt er wel op idd, alleen een lijnstructuur ipv ruitjes. Het komt zeker het meest in de buurt tot nu toe: | |
RobinOok | zondag 16 september 2018 @ 13:20 |
Okay, kan het echt niet uitstaan! De vraag staat nu (openbaar) op mijn facebook, we gaan het zien. :-) | |
Postbus100 | zondag 16 september 2018 @ 13:28 |
Offtopic, maar ik vind het altijd zo gek van Facebook dat dat soort dingen 'openbaar' staan, maar dat je die niet kunt zien als je niet ingelogd bent (ik heb namelijk geen Facebook, vandaar). Wat is dan de betekenis van openbaar? | |
RobinOok | zondag 16 september 2018 @ 13:30 |
Dat je geen vrienden hoeft te zijn. ;-) Maar ik zal zeker wel terugmelden mocht er iets interessants gezegd worden. | |
Oceanonix | zondag 16 september 2018 @ 13:34 |
citroenpers valt ook af. Dan had er een gleufje moeten zitten voor het sap. | |
Pietverdriet | zondag 16 september 2018 @ 13:34 |
En waarvoor dient dit? | |
Postbus100 | zondag 16 september 2018 @ 13:36 |
Oh, daar twijfel ik niet aan. Maar ik kom het ook vaak tegen bij (kleinschalige) evenementen of bedrijven of organisaties waarbij ze (communicatie over) acties laten verlopen via Facebook. Dan denk ik : eh, hallo? | |
Resistor | zondag 16 september 2018 @ 13:37 |
Mijn eerste gedachte was een 'kiepertjesijzer', maar wat ik daar mee kan vinden lijkt er niet op. | |
Curiosity | zondag 16 september 2018 @ 13:39 |
Voor ijzerkoekjes? | |
maily | zondag 16 september 2018 @ 13:46 |
Lijkt er wel heel erg op | |
Pietverdriet | zondag 16 september 2018 @ 13:49 |
Vind je? | |
maily | zondag 16 september 2018 @ 14:03 |
Hmm .... het patroontje wel in ieder geval .... | |
RobinOok | zondag 16 september 2018 @ 15:28 |
Inferieure biefstukjes mals maken. In plaats van erop te hameren met zo'n vleeshamer. Voor een slager gaat dit sneller. Of toch hamburgers maken door er een gehaktbal in te pletten. Nou ja, dat is de theorie, ik ben nog steeds niet overtuigd. Doe jij anders even in het Duits googelen! Antiek slagers gereedschap. | |
Oceanonix | zondag 16 september 2018 @ 15:32 |
Het is in ieder geval bruikbaar als knoflookpletter. | |
emmyemmy2 | zondag 16 september 2018 @ 15:33 |
Probeer het eens op reddit.com/r/whatisthisthing | |
poezenvanger_van_hamelen | zondag 16 september 2018 @ 15:38 |
Daar staat het al op sinds gisteren, zonder succes. | |
RobinOok | zondag 16 september 2018 @ 15:54 |
Mijn "facebookvrienden" laten me ook in de steek... Hoewel ze niet allemaal online zijn, degenen die ik getagd heb zeggen het niet te kennen en komen met dingen als kniepertjesijzer of tosti ijzer. Ja, echt niet. | |
Kaatje1 | zondag 16 september 2018 @ 16:00 |
Antwoord gekregen van een brocante specialist: Vlees pletter. Wanneer je een paar biefstukjes koopt, zijn ze vaak niet evenredig. En heeft het ene stuk langer/korter nodig om te bakken, en dat is tricky. Met dit ding plet je ze in gelijkwaardige dikte. | |
RobinOok | zondag 16 september 2018 @ 16:06 |
Ik zou dan verwachten dat er een "stand" op zit. Als je nu een biefstuk ertussen legt moet je zelf maar zien hoe hard je duwt. En is de kant bij de scharnier platter dan aan de overkant ervan. Iets klopt er gewoon niet. Dat we er ook geen vinden op google geeft me ook geen goed gevoel. Maar ja, het is tot nu toe wel de meest aannemelijke optie.... | |
Lucky_Strike | zondag 16 september 2018 @ 16:11 |
Misschien is het een dom ontworpen vleespletter? | |
Postbus100 | zondag 16 september 2018 @ 16:15 |
Plus dat je dan wel echt hele kleine biefstukjes hebt. Dat ding beslaat maar een kwart van een boterham! Ik zou het dan logischer vinden dat het een soort van ouderwetse lijmklem ofzo is. | |
maily | zondag 16 september 2018 @ 16:19 |
Martelwerktuig | |
Curiosity | zondag 16 september 2018 @ 16:21 |
Het is niet iets voor op het vuur. Het heeft maar 1 hendel. Je gebruikt het op een vaste ondergrond. Het onderstel staat stevig zodat je druk kunt uitoefenen. Maar ja, op wat? | |
fespo | zondag 16 september 2018 @ 16:29 |
je zou de dikte van het voorwerp kunnen gokken als je het dichtklapt en kijkt hoe de plaatjes recht staan. ik kwam uit bij een pataconera, maar die zijn vlak. [ Bericht 52% gewijzigd door fespo op 16-09-2018 16:46:27 ] | |
Oceanonix | zondag 16 september 2018 @ 16:43 |
Misschien een schopje naar general chat? Misschien zegt de plek waar het gevonden niets over het gebruik maar meer over het archiveringssysteem? | |
Sigaartje | zondag 16 september 2018 @ 16:45 |
Ik denk een vleespletter die het formaat ook aangeeft in het restaurant. Ik denk jaren 50 of 60. | |
Lucky_Strike | zondag 16 september 2018 @ 17:00 |
Om te martelen met veel te kleine biefstukjes | |
Maerwynn | zondag 16 september 2018 @ 17:06 |
Ik verwacht dat er in de halfronde uitsparing van de onderkant een schaaltje of schoteltje zou kunnen staan. Waarom is die uitsparing er anders? Maar of het nou voor vlees of noten is? Het patroon geeft deukjes, geen patroon zoals bij biefstuk. | |
poezenvanger_van_hamelen | zondag 16 september 2018 @ 17:11 |
Hier halfronde uitsparing is er volgens mij om de hand ruimte te geven om de hendel naar beneden te kunnen halen. | |
Klaploper | zondag 16 september 2018 @ 17:25 |
Dit lijkt me duidelijk een onderdeel van een waterskikabelbaantrekmotor. V&A / [TK] Een waterskikabelbaantrekmotor | |
fespo | zondag 16 september 2018 @ 17:30 |
geloof er niks van, zal wel zijn "meest logische verklaring" geweest zijn. vleeshamers waar dat veel beter mee gaat bestaan al jaren. | |
RobinOok | zondag 16 september 2018 @ 17:36 |
Precies wat ik ook dacht. Dat je je knokkels niet stoot. | |
Maerwynn | zondag 16 september 2018 @ 18:30 |
Maar waarom dan halfrond? Dat stuk had ook een hele andere vorm kunnen hebben waarbij minder materiaal nodig zou zijn. | |
poezenvanger_van_hamelen | zondag 16 september 2018 @ 18:43 |
Meer stabiliteit? Omdat hij anders misschien om klapt als je veel druk zet wellicht? | |
fespo | zondag 16 september 2018 @ 19:44 |
press viande zijn allemaal met streepjes | |
RobinOok | zondag 16 september 2018 @ 19:48 |
Op Facebook komt iemand met een suikergoed/caramelbrokkenbreker uit de patisserie. Maar ook dat is niet overtuigend. Ik had niet gedacht dat het zo moeilijk zou zijn.... | |
Tim86 | maandag 17 september 2018 @ 01:12 |
Is dat niet Victor Reinier? | |
qltel | maandag 17 september 2018 @ 07:33 |
En nu wil ik het weten ook.. https://frontpage.fok.nl/(...)mand-wat-dit-is.html | |
maily | maandag 17 september 2018 @ 07:37 |
Ook belangrijk: de pootjes en de halfronde uitsparing | |
qltel | maandag 17 september 2018 @ 07:38 |
staan erbij. | |
maily | maandag 17 september 2018 @ 07:41 |
Top. | |
poezenvanger_van_hamelen | maandag 17 september 2018 @ 07:55 |
Ik ben benieuwd, je zou toch zeggen dat er iemand is die weet wat dat ding is? :’) Zijn er eventueel andere sites waar je dit soort dingen kan laten identificeren? Catawiki misschien? | |
poezenvanger_van_hamelen | maandag 17 september 2018 @ 07:59 |
Kan iemand zien of ik een ban heb op de frontpage trouwens? Ik kan daar niks posten en in het verleden lelijke dingen over de frontpage gezegd. | |
poezenvanger_van_hamelen | maandag 17 september 2018 @ 08:04 |
Oh, en mijn pa (inmiddels met pensioen) heeft heel zijn leven in het slagersvak gewerkt en kwam ook niet verder dan "een tosti-ijzer ofzo?" Het lijkt er op dat het dus ook niet gebruikt wordt voor vlees dus. | |
Lucky_Strike | maandag 17 september 2018 @ 08:19 |
Ik heb geen idee, mail even naar forum@fok.nl Ik ga je topic doorzetten naar GC want je voorwerp lijkt niets CULligs te zijn. | |
qltel | maandag 17 september 2018 @ 08:31 |
ja hoor, kan ik. Hoor je van me via DM. | |
bonke | maandag 17 september 2018 @ 08:38 |
het is een rietsuikerpersje om het sap uit rietsuikerstengels te drukken gewoon voor huis tuin en keuken gebruik komt uit indonesie er hoort trouwens nog een soort van bak bij waar je hem inzet | |
Isabeau | maandag 17 september 2018 @ 08:39 |
Zou dit het dan zijn?! | |
poezenvanger_van_hamelen | maandag 17 september 2018 @ 08:45 |
Als we een foto kunnen vinden zou dat helemaal perfect zijn. Ik kan het mijn Javaanse oma ook eens vragen trouwens.... | |
Isabeau | maandag 17 september 2018 @ 08:47 |
Was de oplossing misschien dichterbij dan je dacht Maar eventueel weet zij wel weer mensen die het ook kunnen bevestigen. | |
poezenvanger_van_hamelen | maandag 17 september 2018 @ 08:55 |
Ik heb het tropenmuseum gemaild, misschien dat zij het kunnen bevestigen. | |
bonke | maandag 17 september 2018 @ 09:26 |
ps: met het sap van die rietsuiker kun je ook zoete koek maken:) | |
Fopje | maandag 17 september 2018 @ 09:27 |
Is het geen hamburger pers? | |
Postbus100 | maandag 17 september 2018 @ 09:51 |
Kan je genoeg druk zetten op één zo'n hendel? lijkt me toch dat dat ding dan kantelt /omvalt of dat je niet genoeg kracht kan zetten met het knijpen. | |
111210 | maandag 17 september 2018 @ 10:11 |
Vraag me ook af of je wel genoeg perskracht kan geven met zon handpers. | |
H_T | maandag 17 september 2018 @ 10:18 |
De pootjes kan je in een rooster zetten (of over iets) zodat je daarna alleen de bovenkant hoeft in te duwen zonder dat ie weg glijdt | |
Molo | maandag 17 september 2018 @ 10:26 |
Terug naar CUL dan maar weer? Ben benieuwd of dit het daadwerkelijk is | |
poezenvanger_van_hamelen | maandag 17 september 2018 @ 10:44 |
Zijn vorige huisgenote kwam uit de Dominicaanse republiek, net even gegoogled en er zit daar een enorme suiker industrie. Ze is onlangs halsoverkop naar de Dominicaanse republiek vertrokken wegens terminale kanker. Ik heb mijn huisgenoot gevraagd of hij via haar ex-man (daar heeft hij contact mee blijkbaar) kan bevestigen of het een suikerriet pers is uit de Dominicaanse Republiek. | |
Marsenal | maandag 17 september 2018 @ 10:48 |
Ik heb me echt suf gegoogled, maar zoeken naar een rietsuiker-pers levert 0,0 vergelijkbare resultaten op, in verschillende talen, verschillende synoniemen. Je komt dan eigenlijk altijd uit bij die rolpersen, en ook bij de simpele gietijzeren dingen, nog steeds in rolpersvorm. Niet dat ik een beter idee heb, maar ja. | |
poezenvanger_van_hamelen | maandag 17 september 2018 @ 10:48 |
Ja dat baart me ook nog zorgen. Er is echt helemaal NIKS te vinden wat hier ook maar enigszins op lijkt | |
bonke | maandag 17 september 2018 @ 11:02 |
ik vond hem ook wel mooi verzonnen eigenlijk zou toch wat zijn als het nog echt waar is ook | |
poezenvanger_van_hamelen | maandag 17 september 2018 @ 11:06 |
Godsamme :’) We waren er bijna. | |
Curiosity | maandag 17 september 2018 @ 11:45 |
Suikerriet is hard, dit uitpersen lukt alleen met een industriele pers. Voor thuis gebruik is koken de beste manier. | |
RobinOok | maandag 17 september 2018 @ 15:54 |
Thuis knagen en sabbelen mensen op suikerriet, dus een persje zou nog wel kunnen, maar ik kan op google nog steeds niets vinden daarover. Ook niet in de Indonesische of spaanse google. Dus ik ben nog niet overtuigd.Aaaaaaaarggggg. | |
Kreator | maandag 17 september 2018 @ 16:01 |
Dit zie je zo. Dit is een Ierse Playstation 3. Nog steeds geen idee. Ik blijf bij mongolide knoflookpers. | |
maily | maandag 17 september 2018 @ 16:04 |
Zijn er binnenkort opnames van Kunst & Kitsch bij jou in de buurt? | |
Kreator | maandag 17 september 2018 @ 16:08 |
Je kunt het ook eens op Reddit vragen trouwens. Dat is echt een enorm potentieel aan views. | |
poezenvanger_van_hamelen | maandag 17 september 2018 @ 16:21 |
Ik had het zaterdag al op /r/whatisthisthing gezet, zonder succes. | |
Piles | maandag 17 september 2018 @ 16:41 |
De Quest heeft (elke maand) ook zo'n rubriek. Komen ook de gekste dingen voorbij. | |
-Miauw- | maandag 17 september 2018 @ 16:55 |
Hmm misschien een mail sturen naar een goede kookwinkel? Duikelman bijvoorbeeld. | |
#ANONIEM | maandag 17 september 2018 @ 16:57 |
. | |
Postbus100 | maandag 17 september 2018 @ 16:58 |
Ik zou eerder denken aan een degelijke antiquair... | |
-Miauw- | maandag 17 september 2018 @ 16:59 |
Kan ook natuurlijk | |
Beathoven | maandag 17 september 2018 @ 17:10 |
Het lijkt me één van de vele varianten op een 'meat tenderizer'. de hamer is natuurlijk het bekendst Maar je hebt ze in allerlei soorten en maten [ Bericht 20% gewijzigd door Beathoven op 17-09-2018 17:16:47 ] | |
UIO_AMS | maandag 17 september 2018 @ 17:14 |
* benieuwd! | |
poezenvanger_van_hamelen | maandag 17 september 2018 @ 17:17 |
Ik heb het halve internet afgespeurd naar vintage retro meat hand presses (ook in het Frans) maar niks gevonden dat er op lijkt. Tevens is het ding ook veel te klein om iets fatsoenlijk te kunnen pletten. | |
Isabeau | maandag 17 september 2018 @ 17:19 |
Daar zat ik ook al aan te denken | |
poezenvanger_van_hamelen | maandag 17 september 2018 @ 17:26 |
Ik heb de Quest even via facebook gevraagd of zij er iets mee kunnen. Wat zijn andere opties om het na te kunnen vragen? Antiquair en een kookwinkel? | |
maily | maandag 17 september 2018 @ 17:26 |
#team antiquair | |
poezenvanger_van_hamelen | maandag 17 september 2018 @ 17:31 |
Antiquair gemaild. | |
Beathoven | maandag 17 september 2018 @ 17:32 |
tja.. Wat ik je misschien nog zou willen aanraden is om het eens goed (voor) te verhitten op het vuur en er eens een wafeltje mee te maken om te kijken of het een geloofwaardige uitkomst heeft. Aan de hand van de uitkomst is er dan misschien een nieuwe ingang om op te zoeken via search by image oid. | |
poezenvanger_van_hamelen | maandag 17 september 2018 @ 17:37 |
Het ding is niet geschikt om iets mee te verhitten zoals bij een wafelijzer. Je kan hem niet op een gaspit oid zetten of klemmen, het hendeltje is veel te kort, hetzou gloeiend heet worden, je zou je handen fikken aan de gaspit en het ding zou ook nog eens open klappen. Verder zitten er helemaal geen sporen van verhitting op terwijl hij zo te zien wel zeer intensief is gebruikt. | |
Doedezemaar | maandag 17 september 2018 @ 17:37 |
daar kun je geen wafel mee bakken, echt niet, dat ding kan niet op het vuur | |
Beathoven | maandag 17 september 2018 @ 20:08 |
Terug naar wat je zelf al had gevonden. De door jou gevonden en genoemde vleespers gecombineerd met dit iets afwijkende patroon (as close as it gets) van een andere vintage vleespers lijkt me dat het een oude vleespers betreft toch wel het meest plausibele antwoord. Bij sommige obscure voorwerpen (met in dit geval een bepaald patroon) uit het verleden is het best kans dat je ze niet direct via google vindt. Als het nog een verassende wending krijgt dan hoor ik het natuurlijk graag | |
Marsenal | maandag 17 september 2018 @ 20:13 |
Ik vind het idee dat het voor vlees bedoeld is toch echt onwaarschijnlijk. Je zou er eventueel een lompe schnitzel mee kunnen maken, maar daar gebruiken slagers al generaties lang gewoon een flinke klap met de hakbijl voor. Het patroon is misschien juist, maar dan zou het wel zonder scharnier aan het uiteinde zijn waar je het vlees onwerkbaar en onevenredig mee zou pletten. Tegenwoordig gebruiken slagers prikmachines, de hamer is voor huisvrouwen en oplichters. | |
Beathoven | maandag 17 september 2018 @ 20:48 |
Klopt, je had vroeger alleen wel meer keukengereedschap waarbij de gemiddelde huisman / vrouw van nu zich bij achter de oren krabt. Op onderstaande afbeelding wel wat bekend spul maar ook minder bekende tools. Het is lang niet allemaal zo praktisch in gebruik en algemeen en dat is ook waarom het ene de tijd wel doorstaan heeft en het ander niet. Al die potentiele roesthompen kwamen uit een tijd dat veel electrische keukenapparatuur nog duur was (of er gewoon niet was) en er nog weinig tot niets gestandariseerd was. TS heeft logischerwijs al veel weggefilterd. Het kan geen wafelijzer of ijzer / ovenvorm zijn (ook dat laatste gebruikten ze vroeger weleens in wafelijzervorm) want ijzers hebben een langere steel. Ook vertoond het geen sporen van verhitting zoals ik begreep. Ook kwam TS al een afbeelding van een vleespers tegen die bijna 1:1 was qua dimensies en ontwerp maar met een ander patroon, dan ligt hetgeen in de OP waarschijnlijk wel in het verlengde. | |
Marsenal | maandag 17 september 2018 @ 20:54 |
Hm, fair enough, I have to call in an expert, best I can do is two-fiddy | |
Beathoven | maandag 17 september 2018 @ 21:06 |
Nog een laatste kleine afdwaling. Sommig gereedschap is ook in verval geraakt omdat het specifiek voor een bepaald gerecht gemaakt was in een bepaalde streek. Denk b.v. aan een stamppot stamper van nu, in landen waar ze het niet eten vind je ze niet. Ook ben ik van mening dat men nu thuis veel meer bezig is met lekker eten dan toen. Er stonden toen nog weleens trendy combinaties van smaken en ronduit smerige presentaties op tafel die vooral "voedzaam" waren maar waar je niet echt naar uitkeek. Men brouwde en flanste wat in elkaar en dat werd gedeeld maar men wist in het algemeen gewoon niet wat koken was. | |
Scuidward | maandag 17 september 2018 @ 21:47 |
Lederbewerking? De onderkant lijkt zo ontzettend veel op het logo van leer | |
Postbus100 | maandag 17 september 2018 @ 22:08 |
Dit is overigens het enige plaatje wat ik ben tegengekomen wat enigzins in de buurt komt (het rechtervoorwerp).iemand die daarmee verder kan? https://duckduckgo.com/?q(...)300_71_booy-3-n1.jpg | |
krakkemieke | maandag 17 september 2018 @ 22:12 |
Dat lijkt me meer een vorm met twee hollle kanten. Iets waar je een chocolade kerstbal of paasei mee maakt. | |
H_T | maandag 17 september 2018 @ 22:29 |
Al eens een foto van een Jell-O salade gezien? | |
Hadjewat | maandag 17 september 2018 @ 23:03 |
Dat is overduidelijk een vleespers voor smurfen .. Irritant dit want to know | |
Beathoven | maandag 17 september 2018 @ 23:31 |
Ja helaas gezien en gelukkig niet geproefd. Weleens een verslag gelezen met daarin de conclusie dat het wel ok was maar ik vind het teveel geknoei voor iets dat slechts redelijk te eten is. Daar aan de andere kant van de oceaan bij oudere mensen weleens koud gekneed vlees gegeten waar met de handen nog eens een gekookt ei in geboetseerd was. De hele gedachte eraan bij het zien vond ik vrij goor. En als je niet oppast krijg je ook nog een extra stukje erbij. | |
blessed19 | dinsdag 18 september 2018 @ 08:25 |
Mijn (Limburgse) moeder herkende het meteen als een wafelijzer. Die deed je vroeger op het keukenfornuis, zo'n ding dat door hout warm wordt gestookt wat geen gaspitten heeft. *edit Dat kan het niet zijn, want je kan maar 1 kant verwarmen. | |
maily | dinsdag 18 september 2018 @ 08:28 |
Wie zet zijn koffiekan zo op het fornuis? | |
Marsenal | dinsdag 18 september 2018 @ 08:52 |
Die stokbroden passen toch helemaal niet in dat oventje? Wat is dit voor een kolder | |
maily | dinsdag 18 september 2018 @ 08:59 |
In die tijd werden er ook niet veel stokbroden gebakken in Limburg | |
Postbus100 | dinsdag 18 september 2018 @ 09:00 |
En het is ook echt veel te klein. | |
blessed19 | dinsdag 18 september 2018 @ 09:13 |
Die kant is een warmhoudplaat. | |
Bonzi_Buddy | dinsdag 18 september 2018 @ 09:24 |
Wellicht iets om aardappels mee te pletten voor stampot? | |
poezenvanger_van_hamelen | dinsdag 18 september 2018 @ 09:44 |
Daar is het veel te fragiel voor. | |
Bugno2 | dinsdag 18 september 2018 @ 09:45 |
Ik weet niet wat het is, maar wil je vriend wel adviseren voortaan betere witte wijn te kopen. Life's too short to drink bad wine. | |
poezenvanger_van_hamelen | dinsdag 18 september 2018 @ 09:49 |
Ja dat blijft toch de meest logische verklaring tot nu toe. Het formaat en de vorm zie je inderdaad terug komen bij andere antieke vleespersen zoals hier: alleen heeft iedere vleespers die ik tot nu toe gezien heb echt een groffe, diepe structuur. Iets wat me ook nodig lijkt wil het hele persen zin hebben. De structuur van het onbekende object is heel erg licht, dat zet geen zoden aan de dijk. Zie hier: Hier nog een (soort van) shot van de zijkant van het mystery object: Plus dat het ding ook vrij fragiel is, dat kan komen door ouderdom maar ook qua design lijkt het er op dat het niet de bedoeling is dat er enorm veel kracht op kan worden gezet. Tevens is er nog steeds geen vergelijkbare foto opgedoken, iets wat toch een beetje vreemd is. De vleespers is tot nu toe de meest logische oplossing maar overtuigd ben ik nog niet. | |
poezenvanger_van_hamelen | dinsdag 18 september 2018 @ 09:49 |
De moddercake daarentegen was 'to die for'. | |
Bugno2 | dinsdag 18 september 2018 @ 09:55 |
Had 'ie wel een portje bij mogen serveren. | |
poezenvanger_van_hamelen | dinsdag 18 september 2018 @ 09:57 |
Of een lekker gekoelde eiswein | |
Curiosity | dinsdag 18 september 2018 @ 10:00 |
Een collega vind dit apparaat lijken op een mal om roti platen te maken. Om het deeg plat te maken zonder deegroller. | |
poezenvanger_van_hamelen | dinsdag 18 september 2018 @ 10:06 |
Ik kom alleen maar dit soort dingen tegen: roti is toch ook altijd rond van vorm? | |
Postbus100 | dinsdag 18 september 2018 @ 10:14 |
Roti's ter grootte van een sigarettenpakje? | |
maily | dinsdag 18 september 2018 @ 10:18 |
Dan nog zet je het handvat de andere kant op? | |
Doedezemaar | dinsdag 18 september 2018 @ 10:25 |
dat soort persen heeft een constructie waarmee druk wordt gezet, dat heeft het mystery object niet | |
Postbus100 | dinsdag 18 september 2018 @ 10:28 |
En een bloemendroger? Om maar eens wat anders te noemen | |
Doedezemaar | dinsdag 18 september 2018 @ 10:33 |
nee, dat zijn twee plankjes en dat draai je aan met vleugelmoertjes | |
Kaatje1 | dinsdag 18 september 2018 @ 10:39 |
Zou het een idee zijn om de foto naar het openluchtmuseum te sturen? Misschien dat zij meer weten? | |
mono-oXide | dinsdag 18 september 2018 @ 10:44 |
Ik had het al in de weblog gepost: Apparaat komt uit de Caraïben, daar eten we Tostones (ook wel fritos in sommige streken). Het heet in het Engels een Platain press of een Tostonera in het Spaans. over het algemeen gebruiken we houten maar de giet aluminium zoals deze zijn er ook. Simpelweg een apparaat om schijven bakbanaan te pletten. De bakbanaan wordt in dikke schijven gesneden, voorgebakken, daarna hiermee geplet om daarna weer af te bakken. recept: http://mamashighstrung.com/2013/09/gadget-tree-tostonera/ | |
Doedezemaar | dinsdag 18 september 2018 @ 10:48 |
hoera | |
poezenvanger_van_hamelen | dinsdag 18 september 2018 @ 10:59 |
Hulde! Ik had bijna de hoop opgegeven [ Bericht 4% gewijzigd door poezenvanger_van_hamelen op 18-09-2018 11:05:51 ] | |
Curiosity | dinsdag 18 september 2018 @ 11:42 |
https://goo.gl/images/Uvmbsd | |
-Miauw- | dinsdag 18 september 2018 @ 11:50 |
| |
-Miauw- | dinsdag 18 september 2018 @ 11:51 |
Wauw! Wat goed | |
Haarbalpasta | dinsdag 18 september 2018 @ 11:56 |
Genverbrander Goeie ouwe Fok! tijd! | |
Kaatje1 | dinsdag 18 september 2018 @ 12:07 |
Yeaaaahh, kan ik me weer met andere dingen bezig houden | |
Prego | dinsdag 18 september 2018 @ 12:07 |
| |
Isabeau | dinsdag 18 september 2018 @ 12:09 |
Jaaaa! Ik kan weer slapen (hoe weet je dit trouwens?! ) | |
Postbus100 | dinsdag 18 september 2018 @ 12:09 |
Nice | |
mono-oXide | dinsdag 18 september 2018 @ 12:11 |
Geboren op de Dominicaanse Republiek, de bakbanaan is onze aardappel. | |
Isabeau | dinsdag 18 september 2018 @ 12:12 |
Helemaal geweldig, dat internet | |
poezenvanger_van_hamelen | dinsdag 18 september 2018 @ 12:14 |
De ex huisgenote van die vriend komt ook uit de Dominicaanse Republiek en is onlangs weer vertrokken terug naar haar land van herkomst. Weten we ook gelijk hoe hij daar terecht is gekomen | |
Postbus100 | dinsdag 18 september 2018 @ 12:14 |
True! Heeft het tropenmuseum trouwens al gereageerd? | |
poezenvanger_van_hamelen | dinsdag 18 september 2018 @ 12:15 |
Nee niemand nog. | |
maily | dinsdag 18 september 2018 @ 12:27 |
| |
Woelwater | dinsdag 18 september 2018 @ 12:38 |
Is het toch ranzig oude frituurolie wat er tussen de ribbels zit | |
H_T | dinsdag 18 september 2018 @ 12:40 |
Postbus100 | dinsdag 18 september 2018 @ 12:45 |
He kenner, is dit eenzelfde apparaat?
| |
Doedezemaar | dinsdag 18 september 2018 @ 13:00 |
daar had iemand al antwoord op gegeven, dat is om een holle vorm van chocola te maken, een half paasei. Alles op dat plaatje heeft met chocola te maken | |
poezenvanger_van_hamelen | dinsdag 18 september 2018 @ 13:05 |
Dat wordt plantain maken binnenkort, nu ga ik het ding gebruiken ook... | |
Postbus100 | dinsdag 18 september 2018 @ 13:08 |
Ik dacht dat dat een gok was. En toen ik net zocht op dit apparaat, kwam ik ook weer van die persen met van die bolletjes tegen. Dus toen dacht ik : misschien is het wel hetzelfde apparaat. | |
Postbus100 | dinsdag 18 september 2018 @ 13:08 |
Ik zie een mooi spin-off-topic voor me | |
mono-oXide | dinsdag 18 september 2018 @ 13:14 |
Apparaat werkt alleen met de groene (onrijpe) plantain. de gele (rijpe) bakken we ook maar die hoef je niet te pletten, je krijgt dan ook een zoete variant zonder die niet krokant is. https://www.dominicancook(...)fried-plantains.html | |
Beathoven | dinsdag 18 september 2018 @ 13:33 |
Edit: mooi dat het opgelost is. | |
poezenvanger_van_hamelen | dinsdag 18 september 2018 @ 15:19 |
Ook leuk om weer eens wat te vinden waar het internet niet binnen 3 seconde een antwoord op heeft. Dit soort mysteries zijn zeldzaam tegenwoordig. | |
#ANONIEM | dinsdag 18 september 2018 @ 15:22 |
Een stuk schroot? | |
SiennaForrest | dinsdag 18 september 2018 @ 16:29 |
Tof dat de oplossing er is, hulde! Heb het topic de hele tijd zitten volgen en dan is het toch weer tof als het wordt opgelost! | |
Lucky_Strike | dinsdag 18 september 2018 @ 16:38 |
Terug naar CUL | |
SuperNeger | dinsdag 18 september 2018 @ 17:50 |
Notenkraker. | |
Pietverdriet | dinsdag 18 september 2018 @ 19:51 |
Hulde! Goed gedaan! | |
uniekhoorn | woensdag 19 september 2018 @ 14:42 |
Dit was een heerlijk fascinerend topic! Laat je het resultaat zien, TO? |