Klinkt goed!quote:Op donderdag 13 september 2018 14:15 schreef Mutsaers__78 het volgende:
600/700 gram aardappel schijfjes / partjes: ca. 0,5 euro
Spinazie a la creme: 0,25 euro
Gekookt eitje: 0,1 euro
Braadworst: 0,8 euro
Vanille toetje: 0,2 euro.
Simpel, doeltreffend en binnen 15 minuten op tafel. Prijs is o.b.v. 1 portie.
Wil je nog soep vantevoren? Duurt wel iets langer dan.
1 courgette 80 cent
1 bouillionblokje 10 cent
1 uitje 5 cent
1 teentje knoflook 10 cent
Versnipper de ui, hak de knoflook fijn en fruit deze even snel aan. Doe de gewassen en in stukken gesneden courgette erbij en vul de pan met water totdat de courgette onder water staat. Doe gelijk het boullionblokje erbij. Even tien minuten laten koken en pureren maar. Klaar. Levert genoeg soep op voor twee volle porties a ca. 50 cent per kom.
Ik doe hier altijd champignons en rucola bij. Buiten dat is pasta carbonara natuurlijk sowieso top.quote:Op vrijdag 14 september 2018 17:09 schreef Red_85 het volgende:
Pasta carbonara.
Pasta (spaghetti, tagliatelle of andere slierten) pp: 0,35
Eieren pp: 0,20
Parmiggiano: 0,50
Nootmuskaat: 0,05
Spekblokjes 0,75
Knoflookteen: 0,05
Peper / zout
Totaal pp: ¤1,90
1 Kook pasta volgens aanwijzingen
2 Bakje spekblokjes bakken in koekenpan, knoflookteen in 2 snijden, in een pan met het spek
3 1 heel ei + 1 eigeel in een kom loskloppen met nootmuskaat, peper en zout
4 Kaas raspen, bij het eimengsel, nogmaals roeren
5 Bij spek gaar (klein beetje knapperig mag), knoflook weggooien, blokjes (niet het vet) bij het ei-kaas mengsel en goed roeren.
6 pasta afgieten, maar neem aanhangend vocht mee, in de kom bij het ei-kaas mengsel
7 direct heel goed roeren, blijf in beweging houden. Ei-kaasmengsel moet lopend blijven en geen omelet worden.
8 opeten.
Pro tip in stap 5: doe 1 of 2 eetlepels van het pastawater bij de saus. Maakt het extra smeuļg.
Doe er een salade bij voor je groente
Dit is 10 minuten werk en je afwas is ook beperkt.
Dit is echt koningsvoer. Met verse (of thuis met de hand gemaakte) pasta maak je er godenvoer van.
Ook een idee en niet te duur.quote:Op maandag 17 september 2018 11:59 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Ik doe hier altijd champignons en rucola bij. Buiten dat is pasta carbonara natuurlijk sowieso top.
Voor 1 euro heb je 2 kilo uitjes.quote:Op woensdag 12 september 2018 20:31 schreef Sigaartje het volgende:
Volgens mij bestaat er nog niet zo'n topic, maar corrigeer me als ik het mis heb.
Voor gerechten voor zo weinig mogelijk geld en die snel klaar zijn.
Ideaal voor de vrijgezel.
TS kickt off
[ afbeelding ]
Hier kan ik makkelijk twee maaltjes van maken.
De bon
Zak Vlaames frites 1,05
2 Cordon Blues 2,29
Bakje gesneden ui 1,00
Mayonaise 1,19
Totaal 5,53
Ik kan hier 2 dagen mee doen, even zonder de mayo is dat per dag 2,17. Laten we er 0,10 mayo erbij optellen, 2,27!
De patat kan de oven in, 200 graden, een half uur. Het leuke is dat de Cordon Blue er bij die temperatuur ook bij kan, (zou iets lager moeten) maar die doe ik er later bij, net zoals de uien.
Nou daar gaan we dan.
Ik vind dit wel erg makkelijk uitgerekend, als je al die ingrediėnten moet kopen ben je zo al 7-10 euro kwijt.quote:Op vrijdag 14 september 2018 17:09 schreef Red_85 het volgende:
Pasta carbonara.
Pasta (spaghetti, tagliatelle of andere slierten) pp: 0,35
Eieren pp: 0,20
Parmiggiano: 0,50
Nootmuskaat: 0,05
Spekblokjes 0,75
Knoflookteen: 0,05
Peper / zout
Totaal pp: ¤1,90
bij de Aldi kost een dubbel bakje spekreepjes ¤2,29. Ik gebruik een enkel bakje voor 2 personen, dus nog geen ¤0,60 pp. Eieren kosten bij de Aldi en Lidl iets van 10 tot 15 ct per stuk. Voor een pak spaghetti voor 4 porties betaal je ¤0,55, dus nog geen ¤0,15 pp. Het kan prima voor de prijs die hij aangeeftquote:Op vrijdag 21 september 2018 22:13 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Ik vind dit wel erg makkelijk uitgerekend, als je al die ingrediėnten moet kopen ben je zo al 7-10 euro kwijt.
Waar krijg jij trouwens 2 eieren voor 20 cent? spekjes voor 75 cent? Hetzelfde als die Parmigiano daarvan heb je wel wat meer nodig dan wat je voor 50 cent kunt raspen/kopen.
Nootmuskaat er door snap ik al helemaal niet, maar dat kost dan ook niks als je het hebt staan. Verder wel mee eens dat dit een makkelijk en goedkoop gerecht is, maar denk dat je toch wel snel 4 euro kwijt bent, en dan heb je het nog maar over een kleine portie.
Voor 2 personen is het al wat makkelijker te doen inderdaad, maar alleen kom je daar nooit aan.quote:Op vrijdag 21 september 2018 22:31 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
bij de Aldi kost een dubbel bakje spekreepjes ¤2,29. Ik gebruik een enkel bakje voor 2 personen, dus nog geen ¤0,60 pp. Eieren kosten bij de Aldi en Lidl iets van 10 tot 15 ct per stuk. Voor een pak spaghetti voor 4 porties betaal je ¤0,55, dus nog geen ¤0,15 pp. Het kan prima voor de prijs die hij aangeeft
joh, ik heb zo’n 25 jaar voor 1 persoon gekookt, ook spaghetti Carbonara. De prijs is gewoon echt voor 1 persoon, net als diegene die de tip geeft ook zegt. Gewoon de rest van de spekjes invriezen en later gebruiken.quote:Op vrijdag 21 september 2018 22:48 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Voor 2 personen is het al wat makkelijker te doen inderdaad, maar alleen kom je daar nooit aan.
Carbonara is ook niet voor 2 dagen te maken, dus echt makkelijk is het dan niet meer helaas, ik bedoel, dan zijn er betere opties.
Nope. Maar ik hou m’n ogen hier wel open.quote:Op zaterdag 22 september 2018 08:21 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
joh, ik heb zo’n 25 jaar voor 1 persoon gekookt, ook spaghetti Carbonara. De prijs is gewoon echt voor 1 persoon, net als diegene die de tip geeft ook zegt. Gewoon de rest van de spekjes invriezen en later gebruiken.
Heb jij nog tips voor TS?
Roerbakschotel, makkelijk, snel, en goedkoopquote:Op zaterdag 22 september 2018 08:21 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
joh, ik heb zo’n 25 jaar voor 1 persoon gekookt, ook spaghetti Carbonara. De prijs is gewoon echt voor 1 persoon, net als diegene die de tip geeft ook zegt. Gewoon de rest van de spekjes invriezen en later gebruiken.
Heb jij nog tips voor TS?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |