abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181879026
registreer om deze reclame te verbergen
600/700 gram aardappel schijfjes / partjes: ca. 0,5 euro
Spinazie a la creme: 0,25 euro
Gekookt eitje: 0,1 euro
Braadworst: 0,8 euro
Vanille toetje: 0,2 euro.

Simpel, doeltreffend en binnen 15 minuten op tafel. Prijs is o.b.v. 1 portie.

Wil je nog soep vantevoren? Duurt wel iets langer dan.
1 courgette 80 cent
1 bouillionblokje 10 cent
1 uitje 5 cent
1 teentje knoflook 10 cent

Versnipper de ui, hak de knoflook fijn en fruit deze even snel aan. Doe de gewassen en in stukken gesneden courgette erbij en vul de pan met water totdat de courgette onder water staat. Doe gelijk het boullionblokje erbij. Even tien minuten laten koken en pureren maar. Klaar. Levert genoeg soep op voor twee volle porties a ca. 50 cent per kom.
  donderdag 13 september 2018 @ 19:32:34 #52
-1 #ANONIEM
Geraniumbejaarde
pi_181884942
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 14:15 schreef Mutsaers__78 het volgende:
600/700 gram aardappel schijfjes / partjes: ca. 0,5 euro
Spinazie a la creme: 0,25 euro
Gekookt eitje: 0,1 euro
Braadworst: 0,8 euro
Vanille toetje: 0,2 euro.

Simpel, doeltreffend en binnen 15 minuten op tafel. Prijs is o.b.v. 1 portie.

Wil je nog soep vantevoren? Duurt wel iets langer dan.
1 courgette 80 cent
1 bouillionblokje 10 cent
1 uitje 5 cent
1 teentje knoflook 10 cent

Versnipper de ui, hak de knoflook fijn en fruit deze even snel aan. Doe de gewassen en in stukken gesneden courgette erbij en vul de pan met water totdat de courgette onder water staat. Doe gelijk het boullionblokje erbij. Even tien minuten laten koken en pureren maar. Klaar. Levert genoeg soep op voor twee volle porties a ca. 50 cent per kom.
Klinkt goed!
Vredesdruif schreef op 5 september: Nog een grote bek ook. Triest geval ben je.
Flippingcoin schreef op 30 september: Koekebakker.
Wollah schreef op 30 september: Slaat nergens op. Reageer gewoon inhoudelijk of reageer anders niet.
pi_181889112
Halve zak frietjes. Zak mexicaanse wokgroenten. Pot of blik tomaten. Eventueel gehakt. Eetlepel fajita kruiden.
Friet bakken. Groente wokken met tomaat en kruiden en indien gewenst gehakt.
Friet op bord, groentemengsel erop. Lekker!
Prrrrr
pi_181902558
registreer om deze reclame te verbergen
Pasta carbonara.

Pasta (spaghetti, tagliatelle of andere slierten) pp: 0,35
Eieren pp: 0,20
Parmiggiano: 0,50
Nootmuskaat: 0,05
Spekblokjes 0,75
Knoflookteen: 0,05
Peper / zout

Totaal pp: ¤1,90

1 Kook pasta volgens aanwijzingen
2 Bakje spekblokjes bakken in koekenpan, knoflookteen in 2 snijden, in een pan met het spek
3 1 heel ei + 1 eigeel in een kom loskloppen met nootmuskaat, peper en zout
4 Kaas raspen, bij het eimengsel, nogmaals roeren
5 Bij spek gaar (klein beetje knapperig mag), knoflook weggooien, blokjes (niet het vet) bij het ei-kaas mengsel en goed roeren.
6 pasta afgieten, maar neem aanhangend vocht mee, in de kom bij het ei-kaas mengsel
7 direct heel goed roeren, blijf in beweging houden. Ei-kaasmengsel moet lopend blijven en geen omelet worden.
8 opeten.

Pro tip in stap 5: doe 1 of 2 eetlepels van het pastawater bij de saus. Maakt het extra smeuļg.

Doe er een salade bij voor je groente
Dit is 10 minuten werk en je afwas is ook beperkt.

Dit is echt koningsvoer. Met verse (of thuis met de hand gemaakte) pasta maak je er godenvoer van.

[ Bericht 5% gewijzigd door Red_85 op 14-09-2018 17:12:15 ]
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_181960727
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 17:09 schreef Red_85 het volgende:
Pasta carbonara.

Pasta (spaghetti, tagliatelle of andere slierten) pp: 0,35
Eieren pp: 0,20
Parmiggiano: 0,50
Nootmuskaat: 0,05
Spekblokjes 0,75
Knoflookteen: 0,05
Peper / zout

Totaal pp: ¤1,90

1 Kook pasta volgens aanwijzingen
2 Bakje spekblokjes bakken in koekenpan, knoflookteen in 2 snijden, in een pan met het spek
3 1 heel ei + 1 eigeel in een kom loskloppen met nootmuskaat, peper en zout
4 Kaas raspen, bij het eimengsel, nogmaals roeren
5 Bij spek gaar (klein beetje knapperig mag), knoflook weggooien, blokjes (niet het vet) bij het ei-kaas mengsel en goed roeren.
6 pasta afgieten, maar neem aanhangend vocht mee, in de kom bij het ei-kaas mengsel
7 direct heel goed roeren, blijf in beweging houden. Ei-kaasmengsel moet lopend blijven en geen omelet worden.
8 opeten.

Pro tip in stap 5: doe 1 of 2 eetlepels van het pastawater bij de saus. Maakt het extra smeuļg.

Doe er een salade bij voor je groente
Dit is 10 minuten werk en je afwas is ook beperkt.

Dit is echt koningsvoer. Met verse (of thuis met de hand gemaakte) pasta maak je er godenvoer van.
Ik doe hier altijd champignons en rucola bij. Buiten dat is pasta carbonara natuurlijk sowieso top.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_181960780
quote:
14s.gif Op maandag 17 september 2018 11:59 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Ik doe hier altijd champignons en rucola bij. Buiten dat is pasta carbonara natuurlijk sowieso top.
Ook een idee en niet te duur.
Zeker niet als je rucola in je tuin hebt staan.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 21 september 2018 @ 00:09:06 #57
-1 #ANONIEM
Luka just Likes...
pi_182038792
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 20:31 schreef Sigaartje het volgende:
Volgens mij bestaat er nog niet zo'n topic, maar corrigeer me als ik het mis heb.

Voor gerechten voor zo weinig mogelijk geld en die snel klaar zijn.
Ideaal voor de vrijgezel.

TS kickt off

[ afbeelding ]
Hier kan ik makkelijk twee maaltjes van maken.

De bon
Zak Vlaames frites 1,05
2 Cordon Blues 2,29
Bakje gesneden ui 1,00
Mayonaise 1,19

Totaal 5,53

Ik kan hier 2 dagen mee doen, even zonder de mayo is dat per dag 2,17. Laten we er 0,10 mayo erbij optellen, 2,27!

De patat kan de oven in, 200 graden, een half uur. Het leuke is dat de Cordon Blue er bij die temperatuur ook bij kan, (zou iets lager moeten) maar die doe ik er later bij, net zoals de uien.

Nou daar gaan we dan.
Voor 1 euro heb je 2 kilo uitjes.
Wel zelf effe snijden.
Blablagedoe...
pi_182056014
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 17:09 schreef Red_85 het volgende:
Pasta carbonara.

Pasta (spaghetti, tagliatelle of andere slierten) pp: 0,35
Eieren pp: 0,20
Parmiggiano: 0,50
Nootmuskaat: 0,05
Spekblokjes 0,75
Knoflookteen: 0,05
Peper / zout

Totaal pp: ¤1,90

Ik vind dit wel erg makkelijk uitgerekend, als je al die ingrediėnten moet kopen ben je zo al 7-10 euro kwijt.

Waar krijg jij trouwens 2 eieren voor 20 cent? spekjes voor 75 cent? Hetzelfde als die Parmigiano daarvan heb je wel wat meer nodig dan wat je voor 50 cent kunt raspen/kopen.

Nootmuskaat er door snap ik al helemaal niet, maar dat kost dan ook niks als je het hebt staan. Verder wel mee eens dat dit een makkelijk en goedkoop gerecht is, maar denk dat je toch wel snel 4 euro kwijt bent, en dan heb je het nog maar over een kleine portie.

[ Bericht 0% gewijzigd door anoniem_221120182346 op 21-09-2018 22:14:10 ]
pi_182056335
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 22:13 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Ik vind dit wel erg makkelijk uitgerekend, als je al die ingrediėnten moet kopen ben je zo al 7-10 euro kwijt.

Waar krijg jij trouwens 2 eieren voor 20 cent? spekjes voor 75 cent? Hetzelfde als die Parmigiano daarvan heb je wel wat meer nodig dan wat je voor 50 cent kunt raspen/kopen.

Nootmuskaat er door snap ik al helemaal niet, maar dat kost dan ook niks als je het hebt staan. Verder wel mee eens dat dit een makkelijk en goedkoop gerecht is, maar denk dat je toch wel snel 4 euro kwijt bent, en dan heb je het nog maar over een kleine portie.
bij de Aldi kost een dubbel bakje spekreepjes ¤2,29. Ik gebruik een enkel bakje voor 2 personen, dus nog geen ¤0,60 pp. Eieren kosten bij de Aldi en Lidl iets van 10 tot 15 ct per stuk. Voor een pak spaghetti voor 4 porties betaal je ¤0,55, dus nog geen ¤0,15 pp. Het kan prima voor de prijs die hij aangeeft
pi_182056559
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 22:31 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

bij de Aldi kost een dubbel bakje spekreepjes ¤2,29. Ik gebruik een enkel bakje voor 2 personen, dus nog geen ¤0,60 pp. Eieren kosten bij de Aldi en Lidl iets van 10 tot 15 ct per stuk. Voor een pak spaghetti voor 4 porties betaal je ¤0,55, dus nog geen ¤0,15 pp. Het kan prima voor de prijs die hij aangeeft
Voor 2 personen is het al wat makkelijker te doen inderdaad, maar alleen kom je daar nooit aan.

Carbonara is ook niet voor 2 dagen te maken, dus echt makkelijk is het dan niet meer helaas, ik bedoel, dan zijn er betere opties.
pi_182061045
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 22:48 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Voor 2 personen is het al wat makkelijker te doen inderdaad, maar alleen kom je daar nooit aan.

Carbonara is ook niet voor 2 dagen te maken, dus echt makkelijk is het dan niet meer helaas, ik bedoel, dan zijn er betere opties.
joh, ik heb zo’n 25 jaar voor 1 persoon gekookt, ook spaghetti Carbonara. De prijs is gewoon echt voor 1 persoon, net als diegene die de tip geeft ook zegt. Gewoon de rest van de spekjes invriezen en later gebruiken.

Heb jij nog tips voor TS?

[ Bericht 2% gewijzigd door Doedezemaar op 22-09-2018 08:23:33 ]
pi_182063458
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 08:21 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

joh, ik heb zo’n 25 jaar voor 1 persoon gekookt, ook spaghetti Carbonara. De prijs is gewoon echt voor 1 persoon, net als diegene die de tip geeft ook zegt. Gewoon de rest van de spekjes invriezen en later gebruiken.

Heb jij nog tips voor TS?
Nope. Maar ik hou m’n ogen hier wel open.
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
pi_182063916
bami ook wel goedkoop
pakje mie zitten drie porties in voor 50 cent
soubry-chinese-mie-of-eiermie.png
2 varkenslapjes 2 euro
zakje gesneden groente zit tauge, witte kool, wortel en prei in 80 cent

ben je klaar voor 3,30 kan je twee dagen van eten
is ook snel te maken kwartiertje denk ik

om het lekkerder te maken kan je nog knoflook, vissaus, ketjap en sambal toevoegen ben je iets meer kwijt maar dat kan je ook meerdere keren gebruiken

[ Bericht 1% gewijzigd door Karzai op 22-09-2018 13:01:04 ]
pi_182064881
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 08:21 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

joh, ik heb zo’n 25 jaar voor 1 persoon gekookt, ook spaghetti Carbonara. De prijs is gewoon echt voor 1 persoon, net als diegene die de tip geeft ook zegt. Gewoon de rest van de spekjes invriezen en later gebruiken.

Heb jij nog tips voor TS?
Roerbakschotel, makkelijk, snel, en goedkoop

Aardappelpartjes of blokjes, krieltjes a 1 euro
Gehakt of kipfiletblokjes a 2-3 euro
Zakje roerbakgroenten of zelf groenten uitzoeken a 1.-2 euro.

Kun je 2 dagen van eten voor een euro of 5, en alles kan in 1 pan, dus weinig afwas.

[ Bericht 1% gewijzigd door anoniem_221120182346 op 22-09-2018 14:06:23 ]
pi_182065011
Wat ik ook wel lekker vind:
aardappel met uitjes knoflook spek en tuinerwtjes

200 gram aardappel in blokjes snijden en voorkoken
zak diepvries tuinerwtjes 1/4 e van die zak is genoeg ook even 3 minuten koken
knoflook en een uitje snijden samen met de spekjes in een hapjespan even op een laag vuur bakken

alles bij elkaar gooien scheutje ketjap erover, klaar

is ook onder de 5 euro en in een kwartiertje klaar

[ Bericht 3% gewijzigd door Karzai op 22-09-2018 14:16:13 ]
pi_182065115
Vind dit ook wel te kanen moet wel 40 minuten in de oven,1195196.gif
frituur er wat patat bij ben je ook met 2,50 klaar
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')