abonnement Unibet Coolblue
pi_181724004
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2018 10:04 schreef TolstoiFan het volgende:
:( :'( |:( :X S. stoot net precies met zijn neus tegen de tafel..... gelijk weer bloeden :'( :'( :'(
He, wat ontzettend rot is dat. Ik herken het, we hebben dat met I gehad. Die had een flinke snee op haar kin (door mijn toedoen :@ ;( ) en daar heeft ze zich in de eerste week erna eerst aan gestoten (weer bloeden) en een paar dagen daarna is is ze er bovenop gevallen (hele wond weer open). Tijdens het vrij lange genezingsproces heeft ze zich nog een keer gestoten waardoor een klein plekje van het litteken weer een klein beetje openging. Ik heb met name toen de wond opnieuw helemaal open was gegaan echt een partijtje gevloekt en gehuild (niet in haar bijzijn overigens). Potverdorie wat is het moeilijk om zulke dingen als ouder aan te zien bij je kind.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_181724802
Oh Lemijn wat lijkt Jacob op jou zeg :o leuk om te zien! O+
pi_181725172
Franny, heeft I daar nu ook een litteken aan over gehouden? Daar ben ik een beetje bang voor, een litteken precies in het midden van zijn gezicht bij zijn neus.....
Zou het echt vreselijk vinden als ie een litteken in zijn aangezicht eraan overhoudt, mede misschien omdat wij niet goed genoeg gehandeld hebben (niet goed genoeg schoongemaakt, niet erop gestaan dat een arts ernaar keek (was niet nodig volgens HAP)).
Pfff, inderdaad echt moeilijk om dat bij je kind te zien :'(
pi_181729160
Tolstoi, wat fijn dat S 2 nachten achter elkaar heeft doorgeslapen! Ondertussen hopelijk al 3 nachten? :+ En wat sneu dat hij zich weer heeft gestoten, ik hoop echt dat het geen litteken wordt!

Lemijn, onze oude crèche heeft een vrij kleine ruimte met daarin 12 kinderen (variërend van 0 tot 4 jaar) en 2 leidsters. De vaste leidsters waren beide arbeidsongeschikt en beide op hetzelfde moment re-integrerende. Van de 2 vaste vervangers, die voor mijn J van begin af aan vaste leiders waren, is er 1 al weg en zal ook de 2e binnenkort uitstromen. Daarnaast werken ze veelvuldig met stagiaires, ik heb er in 1 jaar tijd denk ik al wel 5 verschillende voorbij zien komen. Er is dus bijzonder weinig stabiliteit voor wat de leiding betreft. Dit levert J soms al stress op, als er nieuwe gezichten zijn is ze meteen weer verlegen en teruggetrokken bij het wegbrengen. Voor N zal dit vrees ik misschien nog wel meer stress opleveren, aangezien zij nog maar 3 maanden is, en stress wordt geassocieerd met wiegendood dus dat vind ik wat eng.

Daar komt bij dat er nooit rust is op onze oude crèche. Door die kleine ruimte zitten alle kinderen daar op elkaars lip. De grotere kinderen rennen rond waar de kleine kinderen op de grond spelen (en dus makkelijk omver worden gelopen, letterlijk). De baby's slapen in dezelfde ruimte als de grotere kinderen, ik twijfel of er elke 15 minuten toezicht wordt gehouden op de slapende kinderen want het is een volledig afgesloten (klein) ruimte.

De nieuwe crèche is vele malen groter en heeft verschillende leeftijdsgroepen. Zo is er een babygroep met maximaal 6 baby's en 2 leidsters, een betere verhouding dan onze oude crèche dus. Die ruimte voor alleen de baby's is al net zo groot als de gehele ruimte van onze oude crèche. De kleuren zijn er rustiger, het is er schoner, er is meer toezicht en meer knuffeltijd voor de allerkleinsten. De grotere kinderen mogen alles zelf doen, tafels en stoelen allemaal op dreumes formaat waar J bij de oude crèche werd vastgezet in een kinderstoel. Er is één gemeenschappelijke ruimte waar alle kinderen samen kunnen komen en spelen, zowel binnen als buiten, waardoor er wel veel contact is onderling (wat ik het voordeel vind van een verticale groep).

We hebben gekozen voor de rust van een horizontale groep, specifiek voor N omdat we voor haar zo min mogelijk stress willen (helemaal omdat ze overgevoelig blijkt te zijn). Echter bleek onze nieuwe crèche op alle fronten zoveel beter dan onze oude crèche. Ook zoiets, onze oude crèche vertelde alleen hoe J had geslapen en gegeten, we kregen wel foto's maar nergens werd verder iets bijgehouden. Bij de nieuwe crèche houden ze de ontwikkeling bij in een digitaal systeem, afwijkend gedrag wordt richting ons benoemd en er wordt gelet op interesses van het kind zodat daarin verder ontwikkeld kan worden. Er wordt echt een samenwerking gezocht met de ouders. Ze krijgen 's middags warm eten, zodat wij als ouder 's avonds na het ophalen niet ook nog eens hoeven te koken en het avondritueel rustiger wordt. Ze hebben een groep 1 aansluitend op de crèche, zodat een kind middels dagdelen kan wennen aan groep 1 en de overgang naar groep 2 geleidelijker is in plaats van meteen hele dagen school in groep 1 als een kind daar misschien nog helemaal niet aan toe is. Ze hebben peuterbedjes waar onze oude creche zelfs de kinderen van bijna 4 nog in een volledig afgesloten ledikant lieten slapen. En zo kan ik volgens mij nog veel meer bedenken waarom we zo blij zijn met onze nieuwe creche, haha, het gaat dus echt niet alleen om het verschil tussen horizontale en verticale groep :)

Sorry voor het enorme verhaal :@ :X

Lemijn, wat een prachtige foto! O+ Maar wat ontzettend vervelend van de krijspartijen.
pi_181729323
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2018 12:30 schreef TolstoiFan het volgende:
Franny, heeft I daar nu ook een litteken aan over gehouden? Daar ben ik een beetje bang voor, een litteken precies in het midden van zijn gezicht bij zijn neus.....
Zou het echt vreselijk vinden als ie een litteken in zijn aangezicht eraan overhoudt, mede misschien omdat wij niet goed genoeg gehandeld hebben (niet goed genoeg schoongemaakt, niet erop gestaan dat een arts ernaar keek (was niet nodig volgens HAP)).
Pfff, inderdaad echt moeilijk om dat bij je kind te zien :'(
Ja, ze houdt er een litteken aan over. Het zit wel aan de onderkant van haar kin, dus niet direct heel zichtbaar. Maar het is een lange streep. Wij zijn naar een arts geweest, de eerste keer en ook de tweede keer toen het weer helemaal open was. Er moesten hechtingspleistertjes op worden gedaan, maar I was zo hysterisch en in paniek die tweede keer dat het niet lukte. De arts zei dat ze haar niet kon vastbinden en dat ze niets kon doen. De arts zei er ook bij dat het daardoor een litteken zou gaan worden.

Ze gaf ons hechtingspleisters mee naar huis, zodat we het zelf nog konden proberen. We hebben I toen in de houdgreep genomen met z'n tweeën. Het was zo'n lelijke wond dat we echt iets wilden doen. Zo goed en zo kwaad als het ging die hechtingspleisters erop geplakt, maar dat is niet zo mooi gegaan als het had gekund. We smeren nu al paar maanden met zalf, dat helpt wel wat. Maar je zal er altijd wel iets van blijven zien.

Je zou alsnog advies kunnen vragen bij een arts? Al is het maar voor je eigen gemoedsrust.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_181736685
Ik ga weer een poging doen om mee te schrijven ^O^

Quoi: Nog van harte met je klein man! Leuk om te zien hoe hij gegroeid is!
Toi: Fijn van je goede nachten! Dan heb je ook wat meer voor elkaar *; Arme S. :'(
Selv: Gefeliciteerd met je nieuwe baan!
Lemijn: Wat een mooie foto! Ik herken me erg in je verhaal over de slaaprituelen. Eerste woordje O+ O+ O+
FF: Hoe kan je functioneren op zo weinig slaap. Ik ben al een zombie als ik maar 5 uur slaap. Echt super knap :o
Schanu: Klinkt nu dat ze daar beter op de plek zijn bij de nieuwe crèche!
Franny: Fijn dat de zalf helpt!

Kleine E. is de laatste dagen erg driftig. Hij wordt boos als ik t traphekje dicht doe of als hij iets niet mag. Hij is net 1 geworden, herkenbaar?
pi_181736743
Herkenbaar Memoru :Y
Hier ook een kleine driftkikker als hij iets niet mag.
Duurt een paar tellen en dan gaat hij weer iets anders doen.
  donderdag 6 september 2018 @ 22:05:15 #183
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_181737464
Ja hoor, mijnes van net 1 kan ook gigantisch dramatisch doen om niks. Ik word wel iets beter in het ombuigen inmiddels. Wel prettig, die herkenbaarheid :D.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_181743717
Hier wordt er gegilt als ik hem even in de box zet :Y of als ik iets uit zn handjes pak. De onrechtvaardigheid daarvan is natuurlijk ook groot, dat begrijp ik :Y :')

Hij laat zich soms al gillend achterover ter aarde storten voor extra dramatisch effect _O_
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_181744908
Drama's, check! Ze heeft ook al meerdere keren haar hoofd gestoten omdat ze zich uit woede strekte/liet vallen etc :{
Ik heb zo'n visioen van zo'n krijsend kind op de grond in de supermarkt, volgens mij wordt ze er zo'n een :')

Gelukkig is ze daarnaast ook super leuk en lief natuurlijk 8-) Ik moet zo lachen om dat eigenwijze hoofd dat ze vaak trekt :D Gisteren had ze zelf het krukje in de keuken verschoven, was er bovenop geklommen en deed zich te goed aan een bak druiven die op het aanrecht stonden :+

Tolstoi, wat fijn van die goede nachten! Hopelijk gaan ze voortaan op deze manier :s)
Lemijn, wat is Jacob gegroeid O+ Ik had nog zo'n kruipende baby in mijn hoofd :+
pi_181745462
E. gaat nep huilen en laat zich idd ook vallen. Hij kijkt me dan ook zo aan van: "hoe durf je"
Dat wordt nog wat als die in de peuterpubertijd ziet }:|

Fazz: Ahh een slimmerd!

Het babytopic had een overzicht van de verjaardagen. Die mis ik hier wel. #NogSteedsVergeetachtig
pi_181750621
Pfffff, nou volgens mij is de Fok!wet weer actief, sinds gisteravond weer allerlei slaapissues :'( :'(
Vandaag heeft ie tot op heden ook overdag nog geen slaapje gedaan, ik heb het zonder succes 2 keer geprobeerd en manlief is nu bezig, maar door de babyfoon hoor ik al dat het hem niet gaat worden ;(
Waarom duren de goede slaapperiodes altijd aanzienlijk korter dan de slechte?

Vrees nu alweer de avond :'(
Is het heel slecht als ik gewoon echt behoefte heb aan avonden zonder S. waarbij hij rond 20 uur gewoon slaapt :@ Hoe lief en leuk ie ook is, hoor O+

Edit: uiteindelijk is het toch gelukt.... Duimen voor vanavond :)

[ Bericht 6% gewijzigd door TolstoiFan op 07-09-2018 15:23:04 ]
pi_181758702
Tolstoi dat is zeker niet slecht; ik heb dat gevoel ook wel eens. Je hebt gewoon geen avond meer want tegen de tijd dat de kleine slaapt is het ook bedtijd voor jezelf. Dat is hier in ieder geval vaak het geval.
Probeer te genieten van de momenten dat het lukt, maar probeer dan idd niet te denken dat het voorbij is. Hier wisselt het per dag, maar lijkt ietsjes beter te gaan wat maakt dat we energie krijgen om nog even vol te houden. Als ze smacht wakker wordt, voed ik haar en maakt ze de nacht af tussen ons in.

Wat ik wel lastig vind is dat wij eerder wakker zijn en ik mis de ochtenden dat ik 3 kwartier mezelf kon aankleden, eten alles voorbereiden voor de dag. Want ik kan N niet alleen in ons bed laten liggen ivm uitval gevaar. Op vrije dagen is het wel ultiem knus natuurlijk.

N zet hier voornamelijk een enorme keel op als we iets van haar afpakken. :D

Klinkt als een fijne nieuwe opvang schanu. Hier heb ik weinig keuze, er is maar 1 opvang in het dorp. Soms lees ik hier over opvang en denk ik ooh dat zou leuk zijn. Maar het praktische aspect ivm brengen en halen weegt hier wel zwaar. Ben daarnaast wel tevreden hoor, anders zou ik wel uitwijken natuurlijk!

Memoru, ook nog gefeliciteerd met je E!
pi_181766237
Iemand interesse in twee dreumesen? Om 2 uur spuugde er een d'r bed onder en sindsdien is het feest. Hebben er maar eentje in het campingbedje bij ons gelegd, kunnen we iig duidelijk horen wie er het hardst gilt... wat een baggerweek qua slaap :( in ons bed slapen is overigens geen succes, ons bed is blijkbaar alleen geschikt om in te spelen.

En driftkikkers check! Inclusief dramatisch op de grond 'vallen'. En als je zus het speeltje terug pakt wat jij net twee seconden eerder van haar afgepikt hebt is ook groot onrecht.

Wat slim Fazz! Dat zijn van die momentjes dat je eigenlijk een beetje boos moet doen maar stiekem heel trots bent.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  zaterdag 8 september 2018 @ 08:25:54 #190
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_181766642
Oh nee! Dat klinkt als een vrij waardeloze nacht, FF. Ik heb wel genoeg aan mijn eigen dreumes dus ik ga je niet helpen, sorry. Ik ben net bezig de mijne voor het eerste dutje in slaap te krijgen want we begonnen om half 6 aan de dag met de eerste krijspartij en ik vind dat we nu allebei nog even een uur aan de nacht gaan toevoegen. Stemmen gestaakt op 1-1, hij is nu wel stil maar slapen doet hij nog niet hoor ik.

Hij heeft vanmorgen trouwens ook al de slappe lach gehad: toen hij probeerde de zeep te pakken te krijgen tijdens het handen wassen _O- .

Nolita, ik laat Jacob wel in mijn bed achter de zeldzame keren dat hij nog diep slaapt en ik op moet staan. Ik zet dan de babyfoon aan het voeteneind en ga naar boven als ik wat hoor. Ik vind dat minder eng dan toen hij kleiner was, want hij weet nu van de rand en gaat er meestal alleen met zijn hoofd overheen hangen. Verder is mijn bed behoorlijk laag dus in het ergste geval valt hij eraf.

Kusje voor Tolstoi :* .
En welkom Memoru! Ik mis dat overzicht ook wel hoor, alhoewel het hier iets minder nauw kijkt dan bij de baby's. Een overzicht per maand oid zou ik desondanks best waarderen.

Fazz, dat soort vindingrijkheid kan ik me echt op verheugen.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_181769477
Fazz, wat een slimmerd heb je! Zo zelf bedenken om dat krukje te verschuiven.

FF, dat is inderdaad een slechte nacht. Hebben de dames (en jij en man) nog kunnen slapen?
Ik sla ook even over qua dreumesjes overnemen, ben van mijn eigen al helemaal uitgeput :+

Lemijn, Jacob en jij nog even kunnen slapen?

Gelukkig viel het gisteravond mee en ging S. vrij snel slapen. Hij heeft er alleen de afgelopen paar nachten weer een sensor voor om wakker te worden op het moment dat ik net 5 minuten in bed lig en net begin in te slapen :(

Nolita en Memoru, nog gefeliciteerd met jullie dreumesen (ben even vergeten of ik dat al gedaan had..) !
pi_181769530
Ik zoek ook nog inspiratie voor vermaak van S. nu het weer slechter wordt.
Eergister heeft het hier de hele dag behoorlijk geregend, dus naar buiten was niet zo handig. Maar merkte wel dat een hele dag binnen met die kleine ook best intensief en vermoeiend is en hij toch minder zijn energie kwijt kan.

Dus als iemand nog goede ideeën heeft, waarbij S. zijn energie kwijt kan, dan houd ik mij aanbevolen :)
pi_181770075
Nog tips om een dreumes in het vliegtuig te entertainen? Morgen is het zo ver.
We nemen een lading vreten mee en natuurlijk de iPad met babytv :')
Het zijn maar 3 uurtjes en in het ergste geval huilt hij 3 uur, we gaan het meemaken :P
  zaterdag 8 september 2018 @ 13:15:26 #194
253769 Good.vs.Evil
Hope I ruin your day!
pi_181770354
G. heeft van 20.30 tot 11.00 uur geslapen.. ik voel me weer mens *O*
So if you see me, and I’m lonesome and stoned,
So far down, the devil loved me high...
I’m just trying to untangle my mind.
pi_181770964
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 13:03 schreef Flav het volgende:
Nog tips om een dreumes in het vliegtuig te entertainen? Morgen is het zo ver.
We nemen een lading vreten mee en natuurlijk de iPad met babytv :')
Het zijn maar 3 uurtjes en in het ergste geval huilt hij 3 uur, we gaan het meemaken :P
nieuwe speelgoedjes :D
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_181771315
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 12:27 schreef TolstoiFan het volgende:
Ik zoek ook nog inspiratie voor vermaak van S. nu het weer slechter wordt.
Eergister heeft het hier de hele dag behoorlijk geregend, dus naar buiten was niet zo handig. Maar merkte wel dat een hele dag binnen met die kleine ook best intensief en vermoeiend is en hij toch minder zijn energie kwijt kan.

Dus als iemand nog goede ideeën heeft, waarbij S. zijn energie kwijt kan, dan houd ik mij aanbevolen :)
Overdekt krijspaleis :X
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_181771717
Flav, wij moeten donderdag ook 2,5 uur met drie kleine kinderen (waarvan 1 met eigen stoel). Peuter mag zijn tablet mee, de meiden moet ik ook nog wat voor bedenken.

De meiden zijn uiteindelijk rond vijf uur in slaap gevallen. Peuter werd helaas een half uur later huilend wakker, maar ging tien minuten later weer rustig slapen, en toen hebben we tot 8 uur door kunnen slapen. Onze nachten waren vorig jaar nog wat slechter, maar na een periode goed slapen hakt dit er een stuk meer in.

Tolstoj, vind hij boodschappen doen leuk? Dat was hier ons dagelijkse uitje (en tegenwoordig mijn wekelijkse uitje met peuter, alleen de kinderboerderij wint het daarvan). En iemand uitnodigen om te komen spelen werkt ook goed. Of (baby)zwemmen?
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  zaterdag 8 september 2018 @ 14:52:42 #198
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_181772079
Naar de bieb! Meestal rustig, schoon, kindvriendelijk. Rondkruipen in de kinderhoek en nog een andere rustige afdeling - zijn wij zo weer een uur verder.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_181772241
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 14:04 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

Overdekt krijspaleis :X
_O- _O- Dat hebben we nog even overwogen, maar vinden we S. nog net te klein voor, ook omdat ie nog niet zelf kan lopen. En nu met die neus zijn we ook een beetje huiverig ervoor dat die weer open gaat.
Maar we hebben de verhalen gehoord :D Misschien ooit
  zaterdag 8 september 2018 @ 15:13:40 #200
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_181772394
Ik heb vast een verkeerd beeld van zo'n speelhal, maar het lijkt mij eigenlijk best leuk om zo'n dreumes die maar net kan lopen zo tussen de ballenbak te zien duiken O+ Vooral omdat het zo'n stuntpiloot is, lijkt een zachte omgeving me wel ideaal :+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')