abonnement Unibet Coolblue
pi_181195960
Mijn weekend duurt 4 dagen :+ :o

*O* *O* voor Lala en Em. Grappig dat verschil in staan/lopen :)
  woensdag 15 augustus 2018 @ 10:31:50 #252
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_181198546
Lala en Em, de Yin Yang twins ;)

Lekker, zo'n weekend Tolstoi! En goeie activiteiten.

Ik heb vakantie O+ Alhoewel ik nog wat kleine thuiswerkdingetjes moet doen (en natuurlijk de hele zooi in moet pakken). Vanmorgen moesten Max en zijn vader alleen wel even vertrekken, want ik kreeg voor het laatst bezoek van het onderzoek waar we aan meedoen. Ik heb dus vanmorgen voor een babypop gezorgd :') terwijl ik op allerlei manieren werd afgeleid. Echt absurd. En wat is een baby alweer onwennig als je zo'n tientonner gewend bent.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 15 augustus 2018 @ 10:35:12 #253
269689 crew  Viv
pi_181198623
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 10:31 schreef Quoi het volgende:
Ik heb dus vanmorgen voor een babypop gezorgd :') terwijl ik op allerlei manieren werd afgeleid. Echt absurd. En wat is een baby alweer onwennig als je zo'n tientonner gewend bent.
:D
En, ging je ervan rammelen?
  woensdag 15 augustus 2018 @ 10:38:33 #254
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_181198693
quote:
1s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 10:35 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

:D
En, ging je ervan rammelen?
Zo verschrikkelijk niet-realistisch, dus nee, niet echt :P
Er ging wel een soort zorg-modus aan die ik was vergeten. Dat je bij huilen dan zo'n checklist afloopt: luier ok? honger? krampjes? ok, dan dus liefde en aandacht. Hoe simpel is zo'n baby eigenlijk :7 :+

Hoe gaat het met ZZ en jou?
pi_181203253
Krijg je nog een terugkoppeling van het onderzoek Q? Lijkt me wel tof om te zien wat er nu gebeurt met al die observaties die ze gedaan hebben :)

Hoe gaat het met Jacob en de pokken Lemijn? Beterschap :*

Wat goed FF!

4 dagen weekend, wil ik ook wel :7
Maar ik mag niet klagen want ik ben vandaag en morgen vrij, vrijdag werken en dan ook weekend :+
O'tje zegt wel woordjes maar nog niet erg gericht, haar eerste woordje was 'ijs' ( :') ), nu zegt ze ook 'op, uit, die' en vandaag ook 'mama' O+

Ze kan sinds 2 weken een paar stappen los lopen maar lijkt niet echt geïnteresseerd in het oefenen naar meer lopen. Kruipen gaat gewoon veel sneller :D
pi_181205942
:W
Wij komen ons melden in dit topic.
Wat is het jaar voorbij gevlogen!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 15 augustus 2018 @ 18:30:42 #257
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_181209097
Ai Lemijn, waterpokken. Gaat het al wat beter?

Klinkt als een goed lang weekend, Tolstoi! 8-)

Ik ben ook wel benieuwd naar de resultaten van dat onderzoek, er komen wonderlijke dingen voorbij soms Q :D

Oeh, 'mama' is toch wel het leukste woord he Fazz O+
Dat van het lopen had Ella ook een hele tijd! Van de ene op de andere dag liep ze van de keuken de gang door naar de woonkamer.. En toen ineens gewoon heel lang niks meer 8)7

Welkom Flav! Wauw, ook al 1 gewoon!
Leuke foto O+

Ik vind het erg handig dat ik Ella nu dingen kan vragen. Niet alleen of ze iets wil pakken oid, maar ook waar iets gebleven is. Zo handig!
Vanochtend waren we klaar met tandenpoetsen en liep zij nog met haar Tandenborstel rond. Na een tijd wilde ik 'm opbergen maar ze had 'm niet meer, dus ik vroeg waar ze 'm had gelaten. Loopt ze naar de prullenbak en doet de deksel open. Lag hij idd daar in :P
Toen ik vroeg waarom hij in de prullenbak ligt zei ze: 'klaahh'. Logisch wel :+
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_181212104
Gefeliciteerd Flav *O*
en krijgen we niet zo'n toffe overzichtsfoto van al die maandelijkse bordjes foto's? :@

Lekker vakantie Quoi! Waar gaan jullie heen? Dat inpakken kijk ik nu al tegenop, ik heb twee maanden geleden al een verzoek ingediend of ze de dag ervoor extra naar de opvang kunnen, maar dat kunnen ze pas zo'n twee weken ervoor beoordelen omdat ze standaard vol zitten.

IJs is ook wel een mooi eerste woordje Fazz :D Hier alleen nog maar Mama (x100).

Op zich een erg logische plek idd Sylver, maar wel een beetje jammer :')
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_181213807
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 20:20 schreef FlyingFish het volgende:
Gefeliciteerd Flav *O*
en krijgen we niet zo'n toffe overzichtsfoto van al die maandelijkse bordjes foto's? :@
Tuurlijk wel! :D
Had hem al in het babytopic geplaatst maar heb even een betere gemaakt hihi.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 15 augustus 2018 @ 22:32:32 #260
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_181216494
Flav, wat gaaf gedaan! Discipline _O_ En nog gefeliciteerd!

quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 20:20 schreef FlyingFish het volgende:
Lekker vakantie Quoi! Waar gaan jullie heen? Dat inpakken kijk ik nu al tegenop, ik heb twee maanden geleden al een verzoek ingediend of ze de dag ervoor extra naar de opvang kunnen, maar dat kunnen ze pas zo'n twee weken ervoor beoordelen omdat ze standaard vol zitten.
Oja, inderdaad. Met 3 kan ik me voorstellen dat je ze even "uit de weg" wil. Ik moest nog best wat werk doen en vriend was al vrij, dus die had de afgelopen dagen al van alles klaargezet. En vandaag was het eigenlijk weinig moeite. En het kan me ook weinig schelen moet ik zeggen :@ Vergeten we iets, dan kopen we het. We gaan naar Zuid-Frankrijk.

quote:
7s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 14:05 schreef Fazzoletti het volgende:
Krijg je nog een terugkoppeling van het onderzoek Q?
Die kreeg ik meteen na afloop al ja. Al was diegene niet de daadwerkelijke onderzoeker, dus kon de ins en outs niet echt uitleggen. Ik houd de publicaties van de betreffende promovenda gewoon een beetje in de gaten de komende jaren :+

Wat tof dat O'tje 'mama' zegt!
pi_181218144
Erg tof Flav! Je kan ook precies zien dat hij met 8 weken echt al gaat lijken op hoe hij er nu uit ziet. De duidelijke gelaatstrekken zijn dan al aanwezig. En die statistiekjes en feitjes erbij zijn ook tof! Respect dat je dat consequent hebt volgehouden!

Wel lekker Quoi, zuid Frankrijk. Daar ging ik als kind ook altijd naar toe, aan de Middellandse zee. Geniet er van en we zien de leuke Max-foto's wel weer verschijnen!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_181226930
Flav, wat een gave collage O+ !

Quoi, wat lekker vakantie!

Fazz, leuk die woordjes O+

Hier alweer weekend :+ S. was net met manlief boodschappen doen en in de tussentijd heb ik snel de badkamer en de wc beneden gepoetst.
Nu ligt ie lekker te slapen :)
pi_181227606
Nog een beetje vreemde vraag misschien:

Hoe lang duurt het voordat tandjes volgroeid zijn? S. heeft nu al tijden zowel boven als onder 2 tandjes. Maar ze worden maar niet echt groter/langer heb ik het idee. Is het normaal dat dat zo lang duurt? Of kan het door tandenknarsen zo zijn dat er al stukken afgesleten zijn :X (en dat ie dus met halve tandjes door het leven moet de eerste jaren :o :o :o :o )?

Boven is nu een 3 tandje door en onder lijkt ook een tandje door te zijn. Boven nu nog in afwachting van een hoektand, soms lijkt het alsof ik een klein puntje zie, maar ik mag niet lang genoeg kijken :+
Volgens mij is dan de tandenellende weer even voorbij.....
pi_181230988
De tandarts zal wel kunnen beoordelen of er slijtage is van tandenknarsen...

Maar melktandjes zijn ook een stuk kleiner dan het gewone gebit he? Mijn oudste heeft ook best kleine voortandjes bijvoorbeeld en ik zie het ook op de foto's van mezelf als vierjarige. Echt veel kleiner dan de normale tanden die ik kreeg. Y heeft veel ruimte nu tussen z'n boventanden: een spleetje tussen de beide voortanden en bij de tandjes die ik nu zie doorkomen, zie ik ook vrij veel ruimte ertussen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  donderdag 16 augustus 2018 @ 15:51:20 #265
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_181231448
Het gaat inderdaad langzaam, en ook nog eens onregelmatig. Zo heeft Jacob echt al weken de bovenste kiezen een klein stukje door met sindsdien stilstand, een een kies onder is opeens helemaal door en die lijkt ook nog steeds verder te komen. Los daarvan zijn de eerste 8 tanden volgens mij wel op volle lengte en veel meer naar elkaar toe gegroeid dan in het begin.

De waterpokken lijken alweer aan het indrogen gelukkig, ik zie nog wel nieuwe blaasjes maar niet veel. Een deel van de pukkels van afgelopen dagen leken toch meer huidreactie dan pokken in wording! Die zijn gewoon weer weggetrokken. Hoera. En hij slaapt weer, nog meer hoera. Vooral omdat hij nu gewoon van mijn arm zowat het bed in duikt, knuffels pakt en met een tevreden gezicht op zijn buik draait, een beetje schommelt en dan in slaap valt. Echt, ik kan wel huilen iedere keer dat hij dat doet. Het grote kind, tevreden in zijn bed en lekker in slaap vallen. Het gaat heus niet elke keer goed, maar in grote lijnen ben ik zo trots op die kleine slaper.

Nieuwe ontwikkelingen:
• nog harder gillen (bijvoorbeeld in de bieb met veel werkende mensen)
• gaan staan met alleen de muur als steun (en dan niet zo goed weten hoe verder want geen grip)
• saus eten met de handen waarbij meer in zijn mond belandt dan ergens anders
• dingen in mijn mond stoppen (oké, die is niet nieuw, maar wel heel leuk)

---

Fijne vakantie Quoi! Ik verheug me ook op veel vakantieplaatjes.

Welkom Flav & V. Ik heb ook bewondering voor je discipline, supertof die serie. Ga je dit jaar gewoon door?

FF ik hoop dat het lukt met die extra opvangdag. Hier hoor je het ook altijd pas laat, op die momenten wou ik dat we op een minder populaire plek zaten.

Die woorden en vooral dat begrijpen van Sylver ea, dat lijkt me toch zo tof. Jacob zegt soms 'ja' als ik wat vraag maar met begrip heeft dat niks te maken.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  donderdag 16 augustus 2018 @ 16:08:01 #266
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_181231893
Hoi Flav :W Tof die collage, maar is die 1 jaar nou een ander bord? :?

Goede plek voor de tandenborstel van Ella ^O^

Jacob staat *O* En slaapt uit zichzelf *O*

Vraagje: wat ontbijten jullie dreumesen?
Wij zijn in de vakantie overgestapt van hele fles (210+7) naar halve fles (120+4) en een snee brood aanbieden. Brood gaat steeds meer op, maar ze laat wel nog korsten liggen. Voor thuis werkt dit prima, we doen later op de ochtend fruit en rond 1 uur lunch.
Op de opvang loopt het niet zo lekker. Zij doen rond 9 fruit en om half 12 lunch. O heeft dan nog geen honger dus ze eet dan nog geen boterham. Ze eten daar rond half 3 een tussendoortje en als ze dan thuis is om half 6 heeft ze schreeuwende (letterlijk :') ) honger.
Misschien moeten we haar minder laten ontbijten (zodat ze haar lunch eet)? Maar hoeveel dan? Meer brood? Ik ben benieuwd naar wat die van jullie eten! O is trouwens bijna 14 maanden.
pi_181233051
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 16:08 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Hoi Flav :W Tof die collage, maar is die 1 jaar nou een ander bord? :?

Goede plek voor de tandenborstel van Ella ^O^

Jacob staat *O* En slaapt uit zichzelf *O*

Vraagje: wat ontbijten jullie dreumesen?
Wij zijn in de vakantie overgestapt van hele fles (210+7) naar halve fles (120+4) en een snee brood aanbieden. Brood gaat steeds meer op, maar ze laat wel nog korsten liggen. Voor thuis werkt dit prima, we doen later op de ochtend fruit en rond 1 uur lunch.
Op de opvang loopt het niet zo lekker. Zij doen rond 9 fruit en om half 12 lunch. O heeft dan nog geen honger dus ze eet dan nog geen boterham. Ze eten daar rond half 3 een tussendoortje en als ze dan thuis is om half 6 heeft ze schreeuwende (letterlijk :') ) honger.
Misschien moeten we haar minder laten ontbijten (zodat ze haar lunch eet)? Maar hoeveel dan? Meer brood? Ik ben benieuwd naar wat die van jullie eten! O is trouwens bijna 14 maanden.
Wij beginnen altijd met een papfles (5 streepjes water, 4 scheppen melk, 3 scheppen pap) zodra iedereen verschoond en beneden is (meestal rond 8:30)
10:00 uur 1 boterham pp. Eerst de korstjes los eten
12:00 uur 1 boterham pp. Eerst de korstjes los. Evt gevolgd door nog een krentenbol, cracker of fruit
15:00/16:00 uur fruit
18:00 uur avondeten
19:00 uur papfles, zelfde als s ochtends. Lala laat soms ruim de helft staan.

Fijn dat het mee lijkt te vallen met de waterpokken Lemijn! En nieuwe features *O*
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_181233641
Stroop, S. krijgt 's ochtends bij wakker worden altijd eerst de borst, geen idee hoeveel hij dan drinkt. Dan is het verschonen en aankleden en ontbijten. Hij eet dan een boterham met korstjes en soms ook nog fruit.
Vanochtend had ie blijkbaar trek, want hij dronk goed bij mij en vervolgens at ie nog anderhalve boterham en een hele banaan :o

Lemijn, wat fijn dat Jacob zelf in slaap valt O+ Hoe blij je daar van kan worden hè! En ook fijn dat de waterpokken mee lijken te vallen!

Die lieve kleine S. kan tegenwoordig zo lekker meeswingen op muziek O+ O+
  donderdag 16 augustus 2018 @ 17:36:29 #269
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_181233846
07:30 ontbijten we met zn allen aan tafel, hij eet dan 1 a 2 boterhammen zonder korstjes en vaak nog een eierkoek of een beetje ontbijtkoek
tussen 9 en 10 een bak vol fruit, denk aan 200gr aardbeien, + een banaan
rond 12 uur lunch, ik maak vaak wat lekkers maar hij eet zeker 3. boterhammen

Als hij niet slaapt dan rond 15:30 een tussendoortje of wat lekkers als iedereen uit school is.
tussen 17:00 en 18:00 avondeten en dan eet hij gewoon een kinderportie van alles.

Hij heeft nog onbeperkt toegang tot borstvoeding overdag.

Kinderen hebben rond de 1 echt zeker 5 eetmomenten nodig ( onbijt,lunch en avondeten. en 2 tussendoortjes) Ik zou absoluut niet het ontbijten er af halen, ik zou ze vragen om te kijken naar een ander schema, of meer melkvoeding extra.
pi_181235772
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 16:08 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Hoi Flav :W Tof die collage, maar is die 1 jaar nou een ander bord? :?
Ja *)
Het 12 maanden bord kan ik pas maandag maken dan zijn we bij het cb geweest en kan ik de stats erop zetten hihi.

Ik ga er niet mee door Lemijn.
Ben blij dat ik het hele eerste jaar erop heb :@
  donderdag 16 augustus 2018 @ 20:21:47 #271
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_181237288
Jacob ontbijt niks of een boterham of een rijstewafel of een beetje pap. Het hangt af van wanneer hij voor het laatst heeft gedronken en hoe snel we daarna aan tafel zitten (opvang-technisch). Maar het hangt ook af van hoe de wind staat geloof ik, oftewel geen peil op te trekken.

Ik probeerde hem te laten wennen aan pap, omdat het zo handig leek om dat naar binnen te lepelen op mijn haastige werkdagen. Dat ging 2 weken goed en nu weigert hij zelfs om zijn vingers erin te stoppen. Dus tja.

Ik zou trouwens best iets meer een schema willen maar het slapen is zo wisselend dat dat simpelweg niet lukt. Dus we doen gewoon 3 maaltijden en tussendoor een keer fruit en ook nog bv maar daar komt hij eigenlijk steeds minder voor overdag.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_181237451
's ochtends krijgt L een fles met halfvolle melk (willekeurige hoeveelheid) en een boterham. Dan ergens fruit als hij er om vraagt, eventueel tussendoor nog een soepstengel, koekje or what ever. Dan weer boterham en naar bed. Als hij wakker is krijgt hij weer fruit, daarna zelfde verhaal als hij nog ergens zin in heeft een tussendoortje en 's avonds avondeten. En de hele dag door drinken.
Tussendoortjes proberen we te beperken, maar het scheelt dat L liever fruit dan iets van een koekje wil. Onderweg wel sneller rozijntjes enzo.
pi_181239023
Fijne vakantie Q!

Hoop dat het lukt FF, zo'n inpakdag is ook wel nodig voor zo'n vakantie O-)

Flav _O- Gevalletje van missie volbracht dus :D

Leuk, ontbijtverhalen. Hier krijgt O bij wakker worden een fles 150/5 die helemaal opgaat. Daarna ontbijt ze mee met ons, soms havermoutpap soms brood.

Stroop, zijn ze dan zo star met die tijden? Het lijkt mij ook niet prettig als om half 3 al het tussendoortje is en je pas rond half 6/6 je kind kunt halen. Nogal logisch dat ze dan honger hebben :X
Ons kdv geeft een warme lunch en als O te moe is bewaren ze nog wat voor na haar slaapje. In de middag als ik haar kom ophalen staat er vaak nog een bak fruit of heeft ze een cracotte mocht ze nog honger hebben.
  donderdag 16 augustus 2018 @ 21:32:48 #274
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_181239338
Nou inderdaad, bespreken dat ze haar in de loop van de middag nog wat aanbieden lijkt mij ook een veel logischere oplossing dan minder laten ontbijten om haar in hun schema te proppen. Dat laatste tussendoortje is bij ons ook 16 a 17 uur maar vaak slaapt Jacob dan, en dan krijgt het na het opstaan. Of niet, en dan valt hij me letterlijk aan bij het ophalen :Y) .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  donderdag 16 augustus 2018 @ 21:35:23 #275
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_181239404
Bij ons zijn ze ook heel soepel met de tijden. Ze proberen natuurlijk wel iedereen zoveel mogelijk in een redelijk vast schema te krijgen, maar allebei de kinderen hebben nogal een tijd afgeweken van de norm en daar werd helemaal niet moeilijk om gedaan.

En wat Fazz zegt idd, bij ons krijgen ze rond 16.30/17.00 nog soepstengels of cracotte oid.

Ik zou ook niet minder ontbijt geven Stroop. Dan zou ik eerder een tussendoortje meenemen die ze op de terugweg kan eten zodat ze het wellicht wat beter trekt tot etenstijd.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')