abonnement Unibet Coolblue
pi_180473411
quote:
"Deel Nederlandse moslims wil offerfeest boycotten"

De nieuwe strengere regels voor het ritueel slachten van dieren in Nederland, hebben voor verdeeldheid gezorgd binnen de islamitische gemeenschap in ons land.

Deel Nederlandse moslims wil offerfeest boycotten
De nieuwe strengere regels voor het ritueel slachten van dieren in Nederland, hebben voor verdeeldheid gezorgd binnen de islamitische gemeenschap in ons land.


Een deel van de moslims is van plan om dit jaar tijdens het offerfeest in augustus geen schapen te offeren uit protest tegen het verdoofd slachten van de beesten. Een deel van de moskeeën roept zelfs op tot een boycot van al het vlees in Nederland.

Volgens moskeeën in steden als Utrecht en Breda is het twijfelachtig of de beesten in Nederlandse slachthuizen wel op correcte islamitische manier worden geslacht. Zij raden daarom af om dit jaar een schaap aan te schaffen in ons land. De vereniging van imams in Nederland roept moslims juist op om wel een dier te offeren tijdens dit feest, omdat deze voor moslims belangrijke religieuze traditie anders op den duur dreigt te verdwijnen.

Sinds 1 januari dit jaar gelden in Nederland strengere regels voor het ritueel slachten van dieren. Moslims en joden in Nederland mogen dieren nog wel onverdoofd slachten, maar als een beest na 40 seconden nog bij kennis is, moet het alsnog worden verdoofd. Binnen de islamitische gemeenschap doen echter al maanden verhalen de ronde dat de beesten bij veel slachthuizen toch vooraf worden verdoofd.

Geen garantie
In Utrecht en Breda hebben moskeeën dan ook besloten het zekere voor het onzekere te nemen. ,,Omdat we geen garantie kunnen krijgen dat het slachten op de correcte islamitische rituele wijze wordt uitgevoerd, er te veel twijfel is en de slagers en slachthuizen geen openheid van zaken geven hoe er geslacht wordt, dienen wij als moslims afstand te nemen van twijfelachtige zaken. Nu Ied el Adha (offerfeest) in zicht is en wij als moslims een offer dienen te slachten, dienen wij naar oplossingen te zoeken die wel halal zijn. Vooral nu blijkt dat halal slachten in Nederland niet mogelijk is of de slagers en slachthuizen voor het slachten reeds verdoving gebruiken’’, aldus het Samenwerkingsverband Moskeeën Utrecht in een verklaring.

De moskeeën adviseren moslims het geld voor het offerdier naar het buitenland te sturen zodat daar een dier in hun naam kan worden geslacht. Het is volgens hen ook een duidelijk signaal richting de Nederlandse politiek, de slagers en slachthuizen dat moslims in Nederland op de islamitische wijze willen slachten. Ook wordt opgeroepen alle vlees- en kipproducten in Nederland te boycotten tot er garanties worden gegeven dat er halal wordt geslacht.

lees het complete bericht verder op de pagina van het Algemeen Dagblad https://www.ad.nl/binnenl(...)-boycotten~ab42e859/
Getwijfeld tussen NWS/KLB maar toch maar hier.

1. Titel van AD (telegraaf light) is wel bijzonder. Moslims boycotten de eid niet, een deel overweegt in het buitenland te laten slachten dat is wat anders.

2. Zeer achterbakse symbool-maatregel is dit. Komt op mij echt over als moslim-pesten. En dit dan proberen te verkopen onder het mom van dierenrechten. Nogal achterbaks als je bedenkt dat juist Nederland bekend staat om extreme misstanden in de bio-industrie en in de slachthuizen. Hier zijn recent nog veel voorbeelden van naar buiten gekomen. Als men echt voor dierenrechten stond, zouden ze daar voor opkomen.
Vrijheid van religie komt ook echt in het gedrang hier.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-07-2018 19:05:05 ]
pi_180473799
quote:
15s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 18:56 schreef Hamzoef het volgende:

Nogal achterbaks als je bedenkt dat juist Nederland bekend staat om extreme misstanden in de bio-industrie en in de slachthuizen.
Zoals dus onverdoofd slachten. Gelukkig wordt daar aan gewerkt.

Ik betwijfel of de industrie en de overheid er echt wakker liggen als 5-6 procent van de bevolking ineens vlees gaat boycotten, maar ik denk dat Wakker Dier dat signaal wel op prijs kan stellen. Des te meer vegetariërs, des te beter.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 19:22:30 #3
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_180473915
In Nederland kunnen we niet op barbaarse manier dieren slachten, dus importeer die dieren maar vanuit walgelijke landen.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_180473971
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:22 schreef Klaploper het volgende:
In Nederland kunnen we niet op barbaarse manier dieren slachten, dus importeer die dieren maar vanuit walgelijke landen.
Google eens op misstanden in Nederlandse slachthuizen en de bioindustrie. In dit opzicht zijn er weinig landen walgelijker dan Nederland.
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:15 schreef Jordy-B het volgende:
Zoals dus onverdoofd slachten. Gelukkig wordt daar aan gewerkt.
En waarom pakken ze de echte misstanden niet aan?
  zaterdag 14 juli 2018 @ 19:26:47 #5
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_180473974
Op zich is het ritueel slachten juist niet wreed en met respect naar het dier. Belangrijker is de vraag goe het dier het tijdens zijn leven had.
Ik geloof trouwens dat 80-90% van Sl het vlees in Nederland tegenwoordig halal geslacht wordt (muv varkensvlees natuurlijk)
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_180473983
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:26 schreef LXIV het volgende:
Op zich is het ritueel slachten juist niet wreed en met respect naar het dier.
Bedankt dat je dit begrijpt.

quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:26 schreef LXIV het volgende:
Belangrijker is de vraag goe het dier het tijdens zijn leven had.
Dat ook inderdaad. Je hele leven opgesloten zitten op een m2 lijkt mij erger dan welke slacht dan ook.

[ Bericht 36% gewijzigd door #ANONIEM op 14-07-2018 19:28:07 ]
pi_180473984
quote:
15s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 18:56 schreef Hamzoef het volgende:
2. Zeer achterbakse symbool-maatregel is dit. Komt op mij echt over als moslim-pesten.
Eerder het tegenovergestelde. Onverdoofd slachten is al decennia lang verboden maar moslims (en joden) krijgen een speciale uitzondering op die regel. Die, als de slachters hun werk goed doen, ook meer dan voldoende is om aan de religieuze verplichtingen te kunnen voldoen.

Dat moslims hun medemoslims die slachten niet vertrouwen is niet de schuld van de overheid.

quote:
En dit dan proberen te verkopen onder het mom van dierenrechten. Nogal achterbaks als je bedenkt dat juist Nederland bekend staat om extreme misstanden in de bio-industrie en in de slachthuizen. Hier zijn recent nog veel voorbeelden van naar buiten gekomen. Als men echt voor dierenrechten stond, zouden ze daar voor opkomen.
Dat doen ze ook. Dus...
pi_180474032
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:27 schreef Kassamiep het volgende:
Dat doen ze ook. Dus...
Ja? Vind jij dat de bio-industrie in Nederland echt aangepakt wordt? Ik ben Brabander. Als het aan de christenen van het CDA ligt, komen er hier nog meer megastallen en opschaling. Van Q-koorts heeft men ook al niet geleerd.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-07-2018 19:30:01 ]
pi_180474093
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:26 schreef LXIV het volgende:
Op zich is het ritueel slachten juist niet wreed en met respect naar het dier.
Dat is hoe het oorspronkelijk bedoeld was. Duizenden jaren geleden was het een van de humanere manieren om een dier te slachten. Zoals alle dogma's in de Islam is ditooit aan het tijdsbeeld aangepast en is het nu een onnodig wrede wijze van slachten.

Als ze gewoon verdoving toe zouden staan en voor de rest alle andere gebruiken van halalslachten toe zouden passen dan zouden al die dieren op een diervriendelijke wijze aan hun einde komen.

Maar dat is teveel gevraagt voor moslims. Liever slachten ze op uiterst wrede wijze dieren in het buitenland om die n hier heen te halen. :')
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_180474107
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:29 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ja? Vind jij dat de bio-industrie in Nederland echt aangepakt wordt? Ik ben Brabander. Als het aan de christenen van het CDA ligt, komen er hier nog meer megastallen en opschaling. Van Q-koorts heeft men ook al niet geleerd.
Het CDA is dan ook tegen verplichte verdoving.
Partijen als de partij voor de dieren, die deze beperking van de uitzondering er door hebben gekregen, zijn ook tegen de bio-industrie, megastallen etc.

Overigens wacht ik nog altijd op de Hindoes die klagen dat zij niet onverdoofd mogen slachten terwijl moslims dat wel mogen :P
pi_180474108
De wet gaat boven welke religieuze wet dan ook.

Zo hebben we hier rechten voor mens en dier. Helaas is de wet nooit perfect of voltooid. Dus langzaam aan passen we de wet aan waar nodig.

Als moslims vinden dat ze hun religie niet kunnen praktiseren in dit land, dan kunnen ze altijd nog naar een islamitisch land gaan.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 zaterdag 14 juli 2018 @ 19:34:17 #12
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_180474112
Industriële halal slacht bestaat niet.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_180474160
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:34 schreef Straatcommando. het volgende:
Industriële halal slachting bestaat niet.
Al het halalvlees dat in Nederland verkocht wordt komt uit de bio-industrie en wordt machinaal geslacht (met een Imambandje op de achtergrond). Het "halal" labeltje is dus al jaren een compleet wassen neus - en dat weten de moslims best.
pi_180474168
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:33 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Duizenden jaren geleden was het een van de humanere manieren om een dier te slachten.
En het gaat opeens van humaan naar barbaarse, terwijl deze methode niet gewijzigd is? Je laat je echt teveel leiden door de media.
pi_180474215
Oh noes, dierenmishandelaars dreigen met een boycot die exact niets teweeg gaat brengen.
Conscience do cost.
pi_180474222
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:36 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

En het gaat opeens van humaan naar barbaarse, terwijl deze methode niet gewijzigd is? Je laat je echt teveel leiden door de media.
Daar ging dus een paar duizend jaar overheen.

Je begrijpt toch zelf ook wel dat het voor een dier beter is als het verdoofd is als het geslacht word?
Vroeger was die mogelijkheid er niet en nu wel.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_180474234
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:36 schreef Kassamiep het volgende:
Al het halalvlees dat in Nederland verkocht wordt komt uit de bio-industrie
Hoe kom je daar bij? Je kan bij een boer toch ook een schaap kopen die in de weide rondgelopen heeft?
pi_180474235
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:36 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

En het gaat opeens van humaan naar barbaarse, terwijl deze methode niet gewijzigd is?
Vroeger was het meest humane wat je kon doen bij veel ziekten de patiënt uit zijn lijden te verlossen. Tegenwoordig kan je voor veel dingen een pilletje geven.

Is mensen met malaria doden nog steeds een humane oplossing ? De methode is immers niet gewijzigd.
pi_180474259
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:39 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Hoe kom je daar bij? Je kan bij een boer toch ook een schaap kopen die in de weide rondgelopen heeft?
Alleen speciaal aangewezen slachters mogen in Nederland onverdoofd slachten. Een willekeurig moslim mag dat niet.
En dat gebeurt allemaal grootschalig.

Nouja. De legale slacht dan. Illegaal heb je gelijk.
pi_180474283
quote:
15s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 18:56 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Getwijfeld tussen NWS/KLB maar toch maar hier.

1. Titel van AD (telegraaf light) is wel bijzonder. Moslims boycotten de eid niet, een deel overweegt in het buitenland te laten slachten dat is wat anders.

2. Zeer achterbakse symbool-maatregel is dit. Komt op mij echt over als moslim-pesten. En dit dan proberen te verkopen onder het mom van dierenrechten. Nogal achterbaks als je bedenkt dat juist Nederland bekend staat om extreme misstanden in de bio-industrie en in de slachthuizen. Hier zijn recent nog veel voorbeelden van naar buiten gekomen. Als men echt voor dierenrechten stond, zouden ze daar voor opkomen.
Vrijheid van religie komt ook echt in het gedrang hier.
Wat een geweldige stereotype moslim post.
-Slachtofferrol opzoeken.
-Ja maar hunnie zijn ook stom, dus daarom zijn wij niet stom.
-Vrijheid van religie zo opvatten dat alleen jij vrijheid van religie hebt en niet anderen zoals baby's en dieren.
pi_180474316
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:36 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Al het halalvlees dat in Nederland verkocht wordt komt uit de bio-industrie en wordt machinaal geslacht (met een Imambandje op de achtergrond). Het "halal" labeltje is dus al jaren een compleet wassen neus - en dat weten de moslims best.
Echt? Je zou maar op de halal afdeling werken :'). Hele dag dat gejengel.
pi_180474327
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:38 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Je begrijpt toch zelf ook wel dat het voor een dier beter is als het verdoofd is als het geslacht word?
Dat betwijfel ik. Een paar weken geleden kwamen er toch diverse nieuwsberichten over misstanden in Nederlandse en Belgische slachthuizen? Methode van verdoven is niet feilloos. Zo is toegediende hoeveel stroom schok niet voor ieder deer voldoende. Kippen worden ondersteboven in water gedompeld waar stroom op staat, als zij echt intrekken werkt de verdoving ook niet afdoende. En of de methode van vergassen nou zo diervriendelijk is?
pi_180474381
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:36 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

En het gaat opeens van humaan naar barbaarse, terwijl deze methode niet gewijzigd is? Je laat je echt teveel leiden door de media.
Duizend jaar geleden was het ook tof om moslims dood te maken als Europeaan. Ook die vooruitgang maar weer terugdraaien of hou je het enkel bij wat dingen die jou toevallig uitkomen?
pi_180474383
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:44 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dat betwijfel ik. Een paar weken geleden kwamen er toch diverse nieuwsberichten over misstanden in Nederlandse en Belgische slachthuizen?
Je voert wel continu een drogredenering op.

Omdat er toch al misstanden plaatsvinden, betekent dat niet dat onverdoofd (ritueel) slachten er ook nog wel bij kan.
pi_180474403
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 19:44 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dat betwijfel ik. Een paar weken geleden kwamen er toch diverse nieuwsberichten over misstanden in Nederlandse en Belgische slachthuizen? Methode van verdoven is niet feilloos. Zo is toegediende hoeveel stroom schok niet voor ieder deer voldoende. Kippen worden ondersteboven in water gedompeld waar stroom op staat, als zij echt intrekken werkt de verdoving ook niet afdoende. En of de methode van vergassen nou zo diervriendelijk is?
En daar wordt aan gewerkt, maar dat niet alle verdoving correct wordt uitgevoerd, is geen argument om dan maar te stoppen met verdoofd slachten.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')